Dodaj do ulubionych

obłuda, wielka obłuda

13.08.07, 20:34
Już od wielu miesięcy w licznyk miejscach w centrum miasta ktoś ( podobnym
charakterem pisma ) malował napisy " NKWD = SLD = KGB ( swastyka )
Jakoś nikogo nie raziły te czewone napisy.
W wielu miejscach, np. na prywatnym budynku przy ul. Krakowskiej ( obok Urzedu
Statystycznego ) obok I LO napisy po zamolowaniu wykonywane były ponownie.
Obłuda polegana tym, że było tam -SLD-.
Aleksander Sosna i inni nie dostrzegali tego co było napisane
na jego bloku na oś Piaski.
Straż Miejska - pod wodzą prezydenta A. Sosny też jakoś tego nie widziała.
Obserwuj wątek
    • narew71 Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 20:35
      Potrzebny im jest koniecznie radar - to daje dobre wyniki.
      Wiele razy widziałem strazników miejskich, jak przechodzili obojetnie obok
      napisów przy ul. Krakowskiej.
      Radar - to co innego. Kieroca sam wpada w sidła, jest numer rejestracyjny.
      Po co sie trudzić. Z napisami gorzej. Trzeba pisać notatki, a i tak nie ma
      sprawcy.
      Gdyby ktoś zaliczał mnie do "komuchów" - razi mnie ostatnie napisy,
      gdzie zamiast SLD jes - P I S _.
      pozdrawiam
      • stefan.bialystok Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 20:58
        Toż PO jest w koalicji z LiD, więc mogliby dla dobra sprawy zwrócić uwagę!
      • pogromca_kojotow Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 20:58
        O co ci chodzi? Czy już SLD rozliczyła się z pieniędzy które dostała
        NIELEGALNIE z Moskwy i za które powstała ta partia???

NKWD, KGB => SLD
        • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 21:04
          oczywiscie bez wzgledu na chorobe mozesz miec swoje zdanie

jednak na tym napisie jest znak swastyki ktory jest symbolem nazistowskim. tez
          pamietam ten napis - on tam byl przez lata

juz samo graffiti szpecace miasto nikogo widze nie razi, teraz jest walka o tresc
          • pogromca_kojotow Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 21:29
            Na zdrowie nie narzekam a twoją chorobe bardzo łatwo zdiagnozować -
            skleroza. Chętnie więc ci przypomnę, przy okazji młodzi ludzie
            wychowani na michnikowsko-ubeckiej propagandzie też się czegoś
            dowiedzą:

pl.wikipedia.org/wiki/Moskiewska_po%C5%BCyczka
            Chyba nikt nie uwierzy, że sowieccy komuniści dali kasę polskim
            komunistom typu Mietek Rakowski, Leszek Miller, itd w tajemnicy
            przed KGB, skoro to właśnie jej funkcjonariusze nielegalnie wwieźli
            te pieniądze do Polski i osobiście wręczyli a komuchy z SLD
            pokwitowali.

Tak więc:
            NKWD, KGB => PZPR => SLD
            • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 21:50
              to jest temat na inny watek. np ten:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=66328664&a=66363034

nie cierpie na skleroze. jedna sredniej klasy wille mozna sobie za to kupic -
              smiech na sali
            • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 21:52
              a poza tym dyskusja jest o swastyce a obecne prawo nie pozwala tego nawet przy
              sld czy kgb rysowac na murach. nie wspominajac juz o rysowaniu na murach w ogole

i kto tu sprowadza tematy na boczne tory?
              • Gość: jot Re: obłuda, wielka obłuda IP: *.adsl.szeptel.net.pl 13.08.07, 22:49
                Prawo prawem, ale chłopcy którym bliskie są poglądy faszystowskie rok temu dostali dobre stołki w Ministerstwie Oświaty, w TV publicznej i podobnych firmach państwowych. To się opłaca.
              • pogromca_kojotow Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 23:48
                fiat_lux napisał:

> nie cierpie na skleroze. jedna sredniej klasy wille mozna sobie za
                to kupic -
                > smiech na sali
                >

No tak! Bardzo śmieszne. Oficerowie wywiadu obcego państwa wręczają
                w tajemnicy polskim politykom 1,2 mln USD na działalność polityczną.
                Agenci wyjechali a polskich polityków na tym przyłapano. Ile za to
                dostali? 8-10 lat? NIE! SPRAWĘ UMORZONO! Ze względu na
                (uwaga!) "znikomy stopień niebezpieczeństwa czynu". Co za farsa!
                Ryba psuje się od głowy. Państwa prawa nie buduje się w ciągu dwóch
                lat ale dwudziestu. Stąd ta pogarda do prawa i malowanie po ścianach.

Myślałem, że dyskusja jest o komuchach. Dla pewności - czy mógłby
                ktoś przetłumaczyć mi to na polski?

"Gdyby ktoś zaliczał mnie do "komuchów" - razi mnie ostatnie napisy,
                gdzie zamiast SLD jes - P I S _."
                • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 13.08.07, 23:59
                  zenek nie chce mi sie rozmawiac o pozyczce. masz odtajnione akta sprawy i link
                  jest na stronie wikipedia. masz zeznania rakowskiego i od kogo je dostal -
                  pierwszy dokument. wszystko jest. jesli cie to interesuje to poczytaj sobie bo
                  widac ze gowno wiesz na ten temat. dla mnie to jest temat zastepczy

watek nie jest na temat. fakt jest faktem - na murze jest swastyka
                  • Gość: wkoronkiewicz Re: obłuda, wielka obłuda IP: 85.232.247.* 14.08.07, 09:55
                    ja też widziałem sfastyki latami "zdobiące" białostockie mury. jest
                    ich mnóstwo w całym mieście. i nikomu jakoś od władz miasta
                    poczynając - owe sfastyki nie przeszkadzają. dlaczego? ano dlatego,
                    że obok był napis sld.
                    podobno miasto chce zamalowywać ostatnie napisy faszystów. po co
                    jednak zużywać tyle farby? wystarczy obok dopisać sld i będzie tak
                    jak było do tej pory.
                    • Gość: azp11 Re: obłuda, wielka obłuda IP: *.elpos.net 14.08.07, 11:52
                      Czy to nie naruszałoby praw autorskich?
                      • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 16:21
                        ty oprocz jednozdaniowych dosrywek nie masz w ogole nic do powiedzenia - co biedaku?
                        • Gość: azp11 Re: obłuda, wielka obłuda IP: *.elpos.net 14.08.07, 23:36
                          Przeszkadzają ci oszołomie? (Osobom, które od niedawna bywają na
                          forum wyjaśniam, że oszołom /z radyja.../ to jeden z poprzednich
                          nicków Fiata_luxa.
                          • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 15.08.07, 04:36
                            dla uscislenia to zp tak sadzi i nie ma dowodu na pokrycie tego co pisze. ale
                            zawsze moze zaproponowac jednozdaniowa przysrywke ktorych rekaw ma pelny
                            • Gość: azp11 Re: obłuda, wielka obłuda IP: *.elpos.net 15.08.07, 10:30
                              I bez dowodów wiesz, że to prawda. Właściwie do twego stylu
                              oszołom ... bardziej pasuje niż jakiś tam lux, co się może mylnie
                              niektórym kojarzyć ze światłem, zamiast z oszołomstwem, Fiacie_luxie.
                              • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 15.08.07, 15:55
                                tak. gowno prawda
                                • Gość: azp11 Re: obłuda, wielka obłuda IP: *.elpos.net 15.08.07, 17:43
                                  Bez komentarza.
                  • pogromca_kojotow Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 18:17
                    fiat_lux napisał:

> zenek nie chce mi sie rozmawiac o pozyczce. masz odtajnione akta
                    sprawy i link
                    > jest na stronie wikipedia. masz zeznania rakowskiego i od kogo je
                    dostal -
                    > pierwszy dokument. wszystko jest. jesli cie to interesuje to
                    poczytaj sobie bo
                    > widac ze gowno wiesz na ten temat. dla mnie to jest temat zastepczy
                    >
                    > watek nie jest na temat. fakt jest faktem - na murze jest swastyka
                    >

Dlaczego fałszywy oszołomie nie rozumiesz, że prawo wybiórcze nie
                    działa. Nie można zbudować państwa półprawa. Nie może być inne prawo
                    dla Rywina, Kulczyka, Millera czy Kwaśniewskiego a inne dla
                    malujących na murach. Przeczytaj post Drzasgarza. Nie da się ścigać
                    TYLKO malujących swastyki a tolerować przestępców z SLD niosących w
                    pochodzie zakazane prawem sowieckie symbole zbrodniczego komunizmu.

Jeżeli policja nie będzie reagować na koszulki z sierpem i młotem
                    lub sowiecką gwiazdą czy znienawidzoną czerwoną sowiecką szmatę z
                    tymi symbolami, to wcześniej czy później pojawią się masowo młodzi
                    dobrze zbudowani ludzie ze swastykami, by ich zwalczać. Każda akcja
                    rodzi reakcję i na nic zda się wybiórczy wzrok michnikowskich
                    pismaków i białostockiej policji.
        • stefan.bialystok Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 13:26
          pogromca_kojotow napisał:

> O co ci chodzi? Czy już SLD rozliczyła się z pieniędzy które dostała
          > NIELEGALNIE z Moskwy i za które powstała ta partia???
          >
          > NKWD, KGB => SLD
          >
          >
          ???
          Co do sedna tematu. Proponowałbym dla prezydenta Truskolaskiego zbudowanie gdzieś w mieście takiego muru, w którym bezkarnie będzie można malować co się chce, i kiedy chce.
          • Gość: azp11 Re: obłuda, wielka obłuda IP: *.elpos.net 14.08.07, 14:37
            Chcesz, byb ci wszyscy wandale sami stanęli pod murem?
            • stefan.bialystok Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 16:18
              Pewnie, niech się wyżyją w przeznaczonym do tego miejscu.
            • drzazgarz Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 16:30
              Przecież obie ideologie totalitarne są sobie tak bliskie. Niemieccy piloci
              szkolili się u sowietów a Hitler i Stalin byli długo serdecznymi przyjaciółmi.

Ciekawi mnie więc dlaczego SLD tak się wstydzi swastyki, skoro sama chełpi się
              innymi haniebnymi i zakazanymi prawem symbolami zbrodniczego totalitaryzmu.

" Manifestanci niosą czerwone flagi, m.in. z symbolami Związku Radzieckiego."

tiny.pl/5f84
              • stefan.bialystok Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 16:51
                drzazgarz napisał:

> Przecież obie ideologie totalitarne są sobie tak bliskie. Niemieccy piloci
                > szkolili się u sowietów a Hitler i Stalin byli długo serdecznymi przyjaciółmi.
                W sumie racja, bo Hitler był jedyną osobą, której ufał Stalin. Józio długo nie mógł uwierzyć w to, że wojska Rzeszy przekroczyła granicę z ZSRR.
              • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 17:42
                czy wnioskujesz o pozostawienie tekstu tak jak jest?

moze analogicznie dorysujmy na zydowskim cmentarzu przy swastykach litery SLD i
                tez bedzie spoko

byles kiedys na tym cmentarzu?
                • drzazgarz Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 18:28
                  Ciągle nie rozumiesz co Pogromca do ciebie pisze. Problemu nie da się rozwiązać
                  wybiórczo czy fragmentarycznie, ale tylko całościowo. Ty byś chciał tylko
                  dyskutować o swastykach nie widząc całości.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=67433177&a=67481163
                  • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 19:17
                    jak pisalem ze graffiti niezaleznie jakie jest nielegalne, to zaczynales
                    argumentowac ze sld to tak naprawde rowna sie kgb.

a teraz piszesz ze to ja nie rozumiem problemu.

ja problem rozumiem. zakazanie symboli nazizmu jest latwe i proste w polsce.
                    zakazanie symboli komunizmu nie az tak latwe. ten okres byl czescia naszej
                    historii. czy np w ramach zakazania symboli komunistycznych nalezy wyburzyc
                    palac kultury i nauki? jest kupa inna przykladow.

a co do przestepcow to jestem za kazaniem niezaleznie od proweniencji. tylko
                    obecnie za rzadow pis jak i za rzadow sld sa rowni i rowniejsi - nie tylko w
                    komunie tak jest
                    • drzazgarz Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 20:42
                      To nie ja pisałem, że obecna polska lewica powstała za pieniądze KGB ale się z
                      tym zgadzam. Odróżniam też znak = i znak => czego i tobie życzę.

Nie widzę też, żeby ktokolwiek twierdził, że graffiti jest legalne czy też był
                      przeciw ukaraniu sprawców.

Zakazanie używania symboli komunizmu okazało się łatwe, skoro takie prawo
                      zostało uchwalone i obowiązuje.

Gorzej natomiast z jego przestrzeganiem, ale to nic dziwnego, skoro przez tyle
                      lat rządziła SLD, która sama na pochodach pierwszomajowych prawo łamała.

Co do pałacu kultury, to w ustawie nie o takie znaki czy symbole chodziło. Nie
                      wolno tak nadinterpretować prawa, bo trzeba by zniszczyć wiele dróg wybudowanych
                      za Hitlera i wiele polskich miast byłoby praktycznie odciętych od świata.

Co do przestrzegania prawa, to za komuny tzw funkcjonariusze aparatu władzy i
                      ich rodziny byli praktycznie poza prawem, bo 90% ich wybryków było tuszowane.
                      Lata rządów układu michnikowsko-ubeckiego upłynęły pod znakiem totalnego
                      bezkarnego rozkradania Polski i zatuszowanych afer. Teraz sytuacja się znacznie
                      poprawiła. Nie tylko ja tak uważam, ale znaczna większość społeczeństwa. Tak
                      więc był to krok w dobrym kierunku, jednak do państwa prawa jeszcze nam daleko.
                      Na to trzeba czasu.
                      • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 21:28
                        drzazgarz napisał:

> To nie ja pisałem, że obecna polska lewica powstała za pieniądze KGB ale się z
                        > tym zgadzam. Odróżniam też znak = i znak => czego i tobie życzę.

tego nie rozumiem. a skad ten znak =>? na murze jasno napisano to co autor tego
                        watku cytuje - widziales ten napis? jest tam od kilku dobrych lat

>
                        > Nie widzę też, żeby ktokolwiek twierdził, że graffiti jest legalne czy też był
                        > przeciw ukaraniu sprawców.

kilku implukuje zeby zostawic ten tekst ze sld=kgb bo to prawda - moze nie?

>
                        > Zakazanie używania symboli komunizmu okazało się łatwe, skoro takie prawo
                        > zostało uchwalone i obowiązuje.
                        >
                        > Gorzej natomiast z jego przestrzeganiem, ale to nic dziwnego, skoro przez tyle
                        > lat rządziła SLD, która sama na pochodach pierwszomajowych prawo łamała.

tak. ten palac kultury tez sie zachowal tylko dzieki rzadom sld, ale teraz juz
                        nic nie stoi na przeszkodzie - nie?

>
                        > Co do pałacu kultury, to w ustawie nie o takie znaki czy symbole chodziło. Nie
                        > wolno tak nadinterpretować prawa, bo trzeba by zniszczyć wiele dróg wybudowanyc
                        > h
                        > za Hitlera i wiele polskich miast byłoby praktycznie odciętych od świata.
                        >
                        > Co do przestrzegania prawa, to za komuny tzw funkcjonariusze aparatu władzy i
                        > ich rodziny byli praktycznie poza prawem, bo 90% ich wybryków było tuszowane.
                        > Lata rządów układu michnikowsko-ubeckiego upłynęły pod znakiem totalnego
                        > bezkarnego rozkradania Polski i zatuszowanych afer. Teraz sytuacja się znacznie
                        > poprawiła. Nie tylko ja tak uważam, ale znaczna większość społeczeństwa. Tak
                        > więc był to krok w dobrym kierunku, jednak do państwa prawa jeszcze nam daleko.
                        > Na to trzeba czasu.

nie wiem co to ma wspolnego z watkiem. i nie uwazam zeby wiekszosc spoleczenstwa
                        miala poglady podobne do twoich. sadzac po tym forum jestes w mniejszosci, razem
                        z zp, zenkiem i waszymi 20+ nickami. liczyles ile miales nickow od poczatku jak
                        zaczales sie udzielac na forum miasta (w ktorym de facto nigdy nawet nie byles)?
                        • drzazgarz Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 23:06
                          fiat_lux napisał:

> tego nie rozumiem. a skad ten znak =>? na murze jasno napisano to co autor
                          > tego
                          > watku cytuje - widziales ten napis? jest tam od kilku dobrych lat

W poprzedniej wypowiedzi napisał też:

"jak pisalem ze graffiti niezaleznie jakie jest nielegalne, to zaczynales
                          argumentowac ze sld to tak naprawde rowna sie kgb."

Myślałem, że fiat lux pomylił mnie z Pogromcą, ale i on nie postawił znaku
                          równości między KGB i SLD, ale inny. Wnioski są więc smutne. Fiat lux ma jakieś
                          zwidy i wciska ludziom, że stawiałem jakieś znaki równości. GDZIE I KIEDY
                          STAWIAŁEM TE ZNAKI, fiacie? Może biedak myśli, że to ja biegam w nocy i piszę na
                          murach?

> kilku implukuje zeby zostawic ten tekst ze sld=kgb bo to prawda - moze nie?

Kolejny dowód na to, że fiat lux ma jakieś zwidy. Nikt nie "implukuje" i nie
                          implikował, żeby zostawić napisy na murze, co najwyżej wyraził swoje zdanie na
                          temat prawdziwości haseł a to jest zasadnicza różnica.

> tak. ten palac kultury tez sie zachowal tylko dzieki rzadom sld, ale teraz juz
                          > nic nie stoi na przeszkodzie - nie?

Wszystkim zarzucasz, że nie piszą na temat a sam ciągle piszesz o jakimś pałacu
                          kultury, chociaż już zostało wyjaśnione, że to nie ma niczego wspólnego ze
                          swastką czy ustawą o nielegalnych symbolach totalitarnych.

> nie wiem co to ma wspolnego z watkiem. i nie uwazam zeby wiekszosc spoleczenstw
                          > a
                          > miala poglady podobne do twoich. sadzac po tym forum jestes w mniejszosci, raze
                          > m
                          > z zp, zenkiem i waszymi 20+ nickami. liczyles ile miales nickow od poczatku jak
                          > zaczales sie udzielac na forum miasta (w ktorym de facto nigdy nawet nie byles)
                          > ?
                          Co ma wspólnego z wątkiem? Tyle samo co twój kłamliwy wywód na temat
                          przestrzegania prawa za rządów SLD, za komuny i obecnie. Jeżeli piszę, że
                          większość społeczeństwa uważa, że praworządność i bezpieczeństwo się poprawia,
                          to opieram się na wynikach sondaży bardzo pozytywnie oceniających pracę Ziobry.

Ty zaś opierasz się na swej chorej wyobraźni obsesji na temat Zenona. Jeżeli
                          rzeczywiście wiesz, że Zenon miał 20 nicków to czy mógłbyś je wymienić, bo
                          bardzo jestem ciekaw. CZEKAM. Sprawdziłem w dokumentach. Na imię mam inaczej niż
                          Zenon. Zameldowany jestem też w Białymstoku. Wyjrzałem przez okno i też widzę
                          Białystok. Jeżeli prawisz mi komplementy, że jestem tym słynnym Zenonem to
                          czekam też na dowody. Jak już zbierzesz dowody, to policz swoje nicki.

Oleję więc chamskie niczym nieuzasadnione oszczerstwa NIENAWISTNEGO PSYCHOLA.
                          Czasem lubię poczytać forumowe archiwum i żałuję, że nie było mi dane pisać na
                          forum w czasach gdy pisywał Zenon. To dopiero byłaby jazda! Szczególnie ten jego
                          pomysł z rezerwatem był przedni. Chyba kiedyś założę wątek wspominkowy o Zenonie.
                          • fiat_lux Re: obłuda, wielka obłuda 14.08.07, 23:13
                            alez zenon nadal tu pisze

a palac kultury jest dla wielu symbolem niewoli i komunizmu w polsce

nie chce mi sie odpowiadac na reszte bo zycia szkoda

czuwaj
            • cynik.a Re: obłuda, wielka obłuda 15.08.07, 00:21
              ... powiedzmy, ze ja chcialbym aby "wszyscy staneli pod murem".
              W Szwecji to sie praktykuje i ... obserwuje - dla statystyki i zeby
              wiedziec "co w trawie piszczy".
              • narew71 Napisałem, razi mnie też ( obok swastyki) - PIS 15.08.07, 10:37
                Takie napisy ( przekreślone SLD ) - dopisne PIS - pojawiły się z Białymstoku.
                Radzę zobaczyć napis na wprost wejścia do I LO.
                Jest tam o polskich dzieciach, które dziekują ....
                Widziałem, jak sportowcy z Białorusi ( byli na meczu w sali I LO )
                - czytali głośno ten napis.
                Komentowali treść i głośno zastanawiali się nad jej prawdziwością.
                P.S.
                1/We Włoszech, Hiszpanii, Francji związkowcy noszą czerwone flagi z sierpem i
                młotem.
                2/ Czy ministrowie PIS - Jasiński ( sekretarz POP PZPR),
                Kryże ( sekretarz POP PZPR ), Wasserman ( członek PZPR )
                - to " komuchy" ? Czy już "oczyszczeni"?
                3/ Czy sprawa FOZZ ( Fundacja Prasowa Solidarności, PC i inne)
                - to "dobre" pieniądze ?
                4/ Czy finansowanie PIS ( wykazane przez PKW ) - przez podmioty zagraniczne (
                jakie ? )- to dobre. A moskiewskie - be ?
                pozdrawiam

• pogromca_kojotow Lubię demaskować komuchów 15.08.07, 17:33
                  Najbardziej cieszy mnie jak różne komuchy wstydzą się kim są i jak
                  piszą na tym forum, to udają kogoś innego. Weźmy takiego fiata-
                  kłamcę, którego kłamstwa Drzazgarz zdemaskował. Tak tu grzmiał, żeby
                  trzymać się tematu, który wg niego brzmi swastyki i pisanie na
                  murach.

Teraz założyciel wątku tak bezczelnie zszedł z tematu, że szkoda
                  nawet pisać i co? Fiat-kłamca niczego nie widzi, nie grzmi. Wniosek -
                  nie wolno zbaczać z tematu jeżeli krytykuje się komuchów. Natomiast
                  wolno pisać nie na temat pod warunkiem gdy piszesz zgodnie z
                  komuchowsko-ubecką propagandą.

Teraz zajmijmy się drugim kłamcą komuchem piszącym pod nickiem
                  narew71. W drugim swym poście zastrzegał się, że nie jest wcale
                  komuchem i napisał:
                  "Gdyby ktoś zaliczał mnie do "komuchów" - razi mnie ostatnie napisy,
                  gdzie zamiast SLD jes - P I S _."

Później jednak mu zawory puszczają i uskutecznia komuchowską
                  propagandę tak wyświechtaną i setki razy wklejaną na tym forum, że
                  nie sposób za każdym razem odpowiadać na te kłamstwa. Ile razy można
                  pisać, że nawet wśród czerwonego bolszewickiego bydła było
                  kilkunastu ludzi przyzwoitych i kilku z nich przygarnęła prawica.

Na temat sowieckich symboli to prawdopodobnie kolejne komuchowskie
                  kłamstwo, chociaż nie wykluczam, że nawet wśród włoskiego,
                  francuskiego czy hiszpańskiego lewactwa znajdzie się kilka
                  czerwonych gnid. Nie wiem też jakie jest tam prawo. Wiem napomiast
                  jakie jest prawo w Polsce i Drzazgarz ma rację, że należy ukarać
                  przestępców z SLD.

Teraz afera FOZZ. Rośnie młode pokolenie i propaganda ubecko-
                  michnikowa próbuje fałszować historię. Chętnie przypomnę młodym
                  forumowiczom na czym polegała ta afera. Otóż jeszcze przed upadkiem
                  komuny komuchy postanowiły jeszcze okraść społeczeństwo na bardzo
                  grubą kasę. Nielegalnie z pieniędzy pańswowych w tajemnicy przed
                  społeczeństwem pod pozorem wykupu długu zagranicznego okradli
                  społeczeństwo na bardzo, bardzo grubą kasę. Do dziś ukaranych
                  zostało chyba tylko dwóch komunistycznych złodziei.

Zeby zatuszować aferę, próbowano wplątać w nią Kaczyńskich i
                  podesłać im jakieś ochłapy z tych pieniędzy. Podstęp się nie udał,
                  bo Kaczyńscy wycofali się z tych instytucji. Komuchowska wówczas
                  telewizja Roberta Kwiatkowskiego i Ubecko-michnikowskie media
                  rozpętały kampanię oszczerstw. Jak zwykle robiły to z premedytacją -
                  wolały oczernić a później przeprosić. Kłamliwy komuch narew71 tylko
                  ich naśladuje.
                  pl.wikipedia.org/wiki/Fundusz_Obs%C5%82ugi_Zad%C5%82u%C5%BCenia_Zagranicznego
                  "w 2001 Witold Krasucki nakręcił film dokumentalny "Dramat w trzech
                  aktach" w którym oskarżył polityków Porozumienia Centrum o
                  przyjmowanie pieniędzy z FOZZ. Film został opracowany na podstawie
                  informacji podanych przez Janusza Cliffa Pineiro w 2001 roku. Bracia
                  Lech i Jarosław Kaczyńscy wytoczyli proces Telewizji Polskiej.
                  Proces umorzono, gdy Telewizja zdecydowała się publicznie przeprosić
                  braci Kaczyńskich zanim sąd wydał orzeczenie, czy oskarżenia
                  padające w filmie dokumentalnym były słuszne, czy nie."
                  • fiat_lux Re: Lubię demaskować komuchów 15.08.07, 18:02
                    ostroznie tam z tym wycieraniem se geby komuchami. nawet do wywoznienia smieci i
                    pompowania gowna trzeba byc w usa w unii ktore jak wiadomo jest tworem komuchow.
                    ktos z unii przeczyta i twoje dzieci nawet tego gowna nie beda mogly wozic a po
                    inteligencji tatusia z takich dzieci nic wiecej nie wyrosnie. i co wtedy?

a o reszcie kto ma rozum to przeczyta sobie w kilku powaznych zrodlach i bedzie
                    mial pojecie. nie trzeba takiej osobie wykladow psychicznego telepatrioty bez
                    granic oddanemu walce z komuchami w walce z komuchami (niewazne ze anonimowo
                    przez internet zza granicy bez powroty w tym zyciu)
                    • pogromca_kojotow Re: Lubię demaskować komuchów 15.08.07, 21:37
                      Widzę, że fiat-kłamca ma jakąś obsesję na temat pompowania i
                      sprzątania gówna bo wielokrotnie ten temat porusza. Czyżby jakieś
                      skrzywienie zawodowe? Powiedz lepiej psychopato ilu ja używam
                      nicków? Też 20 czy może 30? Domyślam się, że ja też jestem Zenkiem i
                      mieszkam w USA? Uważaj, bo kiedyś dojdziesz do wniosku, że wszyscy
                      do okoła ciebie są Zenonami.
                      • drzazgarz Re: Lubię demaskować komuchów 15.08.07, 22:14
                        Mnie zaś przeraża, że ten stary pedofil fiat po raz kolejny interesuje się
                        cudzymi dziećmi.
                        • cynik.a [...] 16.08.07, 00:49
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • narew71 Re: Lubię demaskować komuchów 18.08.07, 20:47
                        Autor: pogromca_kojotow 05.08.07, 15:54

No to poczekajmy z dyskusją jakieś 10 lat aż poziom waszej agresji i poczucia
                        misji do spełnienia spadnie a poziom kultury i wrażliwości wzrośnie do poziomu
                        świadków Jehowy. Póki co to se w dupę wsadźcie argumenty typu ciemnogród,
                        zacofanie, Rydzyk, mohery, niedouczeni, itd.

Jestem katolikiem niepraktykującym, ale do takich chamów agresywnych
                        niedouczonych i namolnych na siłę uszczęśliwiających innych jak wy to się nie
                        przyznaję. Wy chyba z innej parafii.
                  • narew71 Re: Lubię demaskować komuchów 18.08.07, 20:21
                    pogromca_kojotow napisał:

> Najbardziej cieszy mnie jak różne komuchy wstydzą się kim są i jak
                    > piszą na tym forum, to udają kogoś innego.
                    > Teraz założyciel wątku tak bezczelnie zszedł z tematu, że szkoda
                    > nawet pisać i co? Wniosek -
                    > nie wolno zbaczać z tematu jeżeli krytykuje się komuchów. Natomiast
                    > wolno pisać nie na temat pod warunkiem gdy piszesz zgodnie z
                    > komuchowsko-ubecką propagandą.
                    To ci się udaje .
                    WUML - to dobra szkoła.
                    >
                    > Teraz zajmijmy się drugim kłamcą komuchem piszącym pod nickiem
                    > narew71. W drugim swym poście zastrzegał się, że nie jest wcale
                    > komuchem i napisał:
                    > "Gdyby ktoś zaliczał mnie do "komuchów" - razi mnie ostatnie napisy,
                    > gdzie zamiast SLD jes - P I S _."
                    >
                    > Później jednak mu zawory
                    w Mercedesie nie ma zaworów
                    puszczają i uskutecznia komuchowską
                    > propagandę tak wyświechtaną i setki razy
                    ???
                    Setki razy ???? A liczyć w seminarum uczyli ????
                    wklejaną na tym forum ???
                    podaj daty setek razy moich wpisów na tym forum.
                    , że
                    > nie sposób za każdym razem odpowiadać na te kłamstwa. Ile razy można
                    > pisać, że nawet wśród czerwonego bolszewickiego bydła
                    Piszesz o rodzinie ???
                    było
                    > kilkunastu ludzi przyzwoitych i kilku z nich przygarnęła prawica.
                    Jasiński, Kryże, Wasserman, tato Zioby ...
                    >
                    > Na temat sowieckich symboli to prawdopodobnie kolejne komuchowskie
                    > kłamstwo,
                    telewizja TRWAM kłamie ?
                    chociaż nie wykluczam, że nawet wśród włoskiego,
                    > francuskiego czy hiszpańskiego lewactwa znajdzie się kilka
                    > czerwonych gnid. Nie wiem też jakie jest tam prawo.
                    Prawo do logicznego myślenia i tolerancji dla innych ludzi.
                    > Teraz afera FOZZ. Rośnie młode pokolenie
                    ( tak starość nie radość. pozostała starcza zjadliwość i nietolerancja )
                    Chętnie przypomnę młodym
                    > forumowiczom na czym polegała ta afera. Otóż jeszcze przed upadkiem
                    > komuny komuchy ( Porozumienie Centrum - Zalewski jeszcze siedzi, Glapiński )
                    postanowiły jeszcze okraść społeczeństwo na bardzo
                    > grubą kasę. Nielegalnie z pieniędzy pańswowych w tajemnicy przed
                    > społeczeństwem pod pozorem wykupu długu zagranicznego okradli
                    > społeczeństwo na bardzo, bardzo grubą kasę. Do dziś ukaranych
                    > zostało chyba tylko dwóch komunistycznych złodziei.

A Zalewski nadal siedzi . Komuch jeden.

> Zeby zatuszować aferę, próbowano wplątać w nią Kaczyńskich i
                    > podesłać im jakieś ochłapy z tych pieniędzy
                    Ładne ochłapy - Fundacja Prasowa Solidarności
                    . Podstęp się nie udał,
                    > bo Kaczyńscy wycofali się z tych instytucji. Komuchowska wówczas
                    > telewizja Roberta Kwiatkowskiego i Ubecko-michnikowskie media
                    > rozpętały kampanię oszczerstw. Jak zwykle robiły to z premedytacją
                    - Towarzysz Kryże szybko osądził - i awansował.

> wolały oczernić a później przeprosić. Kłamliwy komuch narew71 tylko
                    > ich naśladuje.
                    > <a
                    href="pl.wikipedia.org/wiki/Fundusz_Obs%C5%82ugi_Zad%C5%82u%C5%BCenia_Zagranicznego"
                    target="_blank">pl.wikipedia.org/wiki/Fundusz_Obs%C5%82ugi_Zad%C5%82u%C5%BCenia_Zagranicznego</a>
                    > "w 2001 Witold Krasucki nakręcił film dokumentalny "Dramat w trzech
                    > aktach" w którym oskarżył polityków Porozumienia Centrum o
                    > przyjmowanie pieniędzy z FOZZ. Film został opracowany na podstawie
                    > informacji podanych przez Janusza Cliffa Pineiro w 2001 roku.

Dlaczego Pineiro - jako kłamca nie siedzi ?

Bracia
                    > Lech i Jarosław Kaczyńscy wytoczyli proces Telewizji Polskiej.
                    > Proces umorzono, gdy Telewizja zdecydowała się publicznie przeprosić
                    A kto był prezesem telewizji?
                    Nie Kwiatkowski.
                    > braci Kaczyńskich zanim sąd wydał orzeczenie, czy oskarżenia
                    > padające w filmie dokumentalnym były słuszne, czy nie."

• narew71 Re: Lubię demaskować komuchów - Feliks Dzierżyńsk 18.08.07, 20:24
                    Feliks Dzierżyński też to lubił ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka