Gość: mark IP: *.elpos.net 17.10.07, 19:35 23 października. idziecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nino Re: Jonathan Carroll w Białymstoku IP: *.client.duna.pl 18.10.07, 00:00 Nie ma co sie podniecac znanym głównie u nas pisarzem, podobnie było pare lat temu z Whartonem. O wiele ciekawsza jest Pora Prozy - Rylski i witkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Jonathan Carroll w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 00:24 rylski już był. a carroll to całkiem przyjemny komercyjny pisarz. jeśli ktoś nim pogardza niech napisze coś lepszego sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nino Re: Jonathan Carroll w Białymstoku IP: *.client.duna.pl 18.10.07, 09:11 Rylski byl w poniedzialek, Witkowski wczoraj, dla mnie limit dobrych pisarzy w ty miescie sie na razie wyczerpal. O wierz mi - przyklad Aleksandra Dumasa i chyba wspolczesnie Kinga pokazuje, iz nie trzeba nic samemu pisac - wystarczy miec dobra machine promocyjna, wydawnictwo, ktore zainwestuje w pisarza i swietnych redaktorow. Badz poparcie Lema, jak to bylo w przypadku Carrolla, ktorego on wylansowal. Nie było słowa o pogardzie - po prostu zgadzam sie, ze to pisarz komercyjny - w wąskim, polskim gruncie. Odpowiedz Link Zgłoś
followthesun Re: Jonathan Carroll w Białymstoku 20.10.07, 19:46 Nie zgadzam się z Twoimi opiniami na temat Dumas i Kinga. Gdyby to było takie proste wszyscy bylibyśmy pisarzami:( A propos Kinga, jego krótkie formy są po prostu rewelacyjne:) Odpowiedz Link Zgłoś
a_to_ja Re: Jonathan Carroll w Białymstoku 20.10.07, 19:40 Poszłabym :-) Przeczytałam wszystkie wydane w Polsce książki. W pewnym momencie poczułam, że co za dużo Carolla na raz - to niezdrowo ;-)) Wtedy przejadł mi się ... . Ale "sentyment" pozostał. Więc ... dlaczego nie ? Tylko czy jest sens jechać do EMPiKu? Jak znam życie .. jego wcześniejsze spotkanie może się przedłużyć i okaże się, że przez EMPiK tylko przemknie w locie i tyle ! P.S: jeśli już ... to w której z książek chcielibyście mieć autograf? Bo ja mam trudny wybór. Hm ... pewnie ... w tej najnowszej :-) Pozdraviam Odpowiedz Link Zgłoś
a_to_ja Re: Jonathan Carroll w Białymstoku 24.10.07, 00:07 .. ale nie poszłam. Ktoś był? Odpowiedz Link Zgłoś