Gość: zuzia IP: *.koba.pl 27.11.07, 01:46 Wmawiono nam, że mamy dwa lata w plecy. A tu szykują się kolejne dwa lata na sprzątanie po "fachowcach". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom pis=nie-prawi i nie-sprawiedliwosc IP: *.csk.pl 27.11.07, 06:27 cale szczescie ze pis-ubecja to juz smietnik historii Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 27.11.07, 08:00 Budować... Organizować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem widziałem Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 10:38 czytacie a nie rozumiecie. Co by nie było to wina debili z PISu... A we własnym kraju Unia dyktuje wam co możecie a czego nie. W Holandii budują jak chcą przetwarzają środowisko i niszczą krajobraz NIKT SIĘ NIE CZEPIA, a nam dyktuje się gdzie, co i jak mamy budować. Bo za kilka lat Holender chce się sprowadzić do czystego, nieskażonego środowiska. Narazie niech Polacy giną na drogach... będzie więcej miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 27.11.07, 11:11 Gość portalu: byłem widziałem napisał(a): > czytacie a nie rozumiecie. Co by nie było to wina debili z PISu... A we własnym > kraju Unia dyktuje wam co możecie a czego nie. W Holandii budują jak chcą > przetwarzają środowisko i niszczą krajobraz NIKT SIĘ NIE CZEPIA, a nam dyktuje > się gdzie, co i jak mamy budować. Bo za kilka lat Holender chce się sprowadzić > do czystego, nieskażonego środowiska. Narazie niech Polacy giną na drogach... > będzie więcej miejsca. Sorry stary, ale to co napisałeś jasno dowodzi że w dupie byłeś i gó.. widziałeś. przykład z Holandią, którą ładuje niewyobrażalne wręcz kwoty w odtwarzanie bezmyslnie kilkadziesiąt lat temu zniszczonego srodowiska, jest całkowicie chybiony. Co do wykańczania polaków na drogach i zwalniania miejsca dla ohydnych członków unii - bez komentarza. Ja cię nie przekonam, ty i tak w to będziesz wierzył. Niektórzy wierzą w UFO, inni w wróżkę zębuszkę, a jeszcze inni w brukselski spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem widziałem Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 14:34 Och jaka kultura... Jestem we własnym kraju i mam prawo decydować gdzie wybuduje drogę. A Ty... wierz dalej, że cała Europa chce Twojego (ja piszę z dużej litery bo cię szanuję) dobra i dobrobytu. Jak pokazuje historia zachodnie (wschodnie też)kraje przez cały czas się o nas troszczyły, to zapewne troszczą się teraz i troszczyć się będą. Nie wietrzę wszędzie spisku, nie mam fobii i nie jestem uprzedzony do innych narodów. Jestem jedynie zdania, że w pierwszej kolejności trzeba dbać o interes naszego kraju i naszych mieszkańców. To, że inne kraje są bogatsze nie upoważnia ich do pouczania nas, bo nie są wcale mądrzejsze. Poczytaj sobie dzisiejsze wiadomości jakie problemy ma od dłuższego czasu bardzo tolerancyjna Francja. Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 27.11.07, 19:38 Gość portalu: byłem widziałem napisał(a): > Och jaka kultura... Jestem we własnym kraju i mam prawo decydować gdzie wybuduj > e > drogę. Ten kraj jest w Unii. Z własnej nieprzymuszonej woli - decyzja w tej materii zapadła w referendum. W związku z tym unijne dyrektywy, to też polskie dyretywy. Drogi możemy budować w taki sposób na jaki pozwala na to prawo. Poza tym, jak na razie znacznie więcej z unijnej kasy dostajemy, niż do niej wpłacamy. I nie ma to nic wspólnego z tym, że ktoś chce czy nie chce naszego dobrobytu. > Jestem jedynie zdania, że w pierwszej > kolejności trzeba dbać o interes naszego kraju i naszych >mieszkańców. W 100 procentach się z toba zgadzam. A interes naszego kraju i jego mieszkańców to zrównoważony rozwój. Czyli doganianie cywilizacyjnych zaległości w stosunku do bardziej rozwinietych krajów, ale nie kosztem przyrody. Bo to jest możliwe - dowodzi tegow iele przykładów - chociazby słoweniii. >To, że > inne kraje są bogatsze nie upoważnia ich do pouczania nas, bo nie są wcale > mądrzejsze. A kto nas poucza? Jest prawo? jest. mamy je przestrzegać? mamy. Przestrzegamy? z tym jest kłopot. I to cała tajemnica. z pouczanie, bogactwem czy mądroscią nie ma to nic wspólnego. >Poczytaj sobie dzisiejsze wiadomości jakie problemy ma od dłuższego > czasu bardzo tolerancyjna Francja. > A co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem widziałem Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.euro-net.pl 28.11.07, 07:50 Widzisz czytasz a nie rozumiesz. Albo plujesz na kogoś albo piszesz nie na temat. Ja piszę o tym, że Polska straciła suwerenność i dalej ją traci, a Ty, że ma prawa przestrzegać. Unia dziś (przy sprzeciwie Polski) pozwala prawie wszystko nazwać wódką, ale chce aby wino było tylko z winogron, a nasze owocowe było już innym tworem. Takim sposobem może wprowadzić kilka innych szkodzących Polsce lub interesom jej mieszkańców przepisów a Ty dalej będziesz krzyczał Polska chciała do Unii to stulić pyski i przestrzegać jej prawa. Widzę, że na tym forum wg. Ciebie tylko Ty masz monopol na prawdę. Trochę pokory naucz czytać się posty ludzi ze zrozumieniem, czasem nie wszystko jest napisane porost i trzeba pomyśleć. P.S. Skoro tak dokładnie z cytatami odpowiadasz na posty. To odpowiadaj na każde zdanie osobno i zacznij od pierwszego "Och jaka kultura...". Ciężko przyznać się do błędu, ignorancji i chamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 28.11.07, 11:51 Problem z naszą dyskusją polega na tym, że ty może i jesteś kulturalny, ale masz niewiele do powiedzenia. Powtarzasz jak katarynka o ograniczaniu suwerenności a nie chcesz odpowiedzieć na najprostsze pytania. W dodatku po raz kolejny zamydlasz temat wymyslając jakieś zastepcze historyjki. Jak nie zamieszki pod Paryżem, to definicja wina i wódki. A sprawa dotyczy wasikowa i tego, zeby polska administracja przestrzegała obowiązujących ją przepisów. Dotyczy tez zrównoważonego rozwoju, więc rozwoju z poszanowaniem przyrody. O tym możemy rozmawiać. Pozdrawiam po chamsku, ale na temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: 195.149.64.* 27.11.07, 11:48 Nie wiem jak jest w Holandii ale co do Polski potwierdzam - to przegięcie, żeby sobie wydbudowac drogę za własne pieniądze to trzeba mieć zgodę Brukseli. A po drugie zasra... Warszawiakom z GW łatwo jest "chronić" przyrodę w miejscu gdzie nie mieszkają. Wolę poświęcić parę zwierząt i roślin aby uratować chociaż jedno życie ludzkie...W Polsce jest dostatecznie dużo miejsca na drogi, lasy, miasta, dla ludzi i dla zwierząt.. Wszystko można robić zgłową a nie popadać z jednej skrajności w drugą -i trzeba działac a nie czekać na cud... Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.medek Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 27.11.07, 12:20 Gość portalu: xyz napisał(a): > zasra... Warszawiakom z GW łatwo jest "chronić" przyrodę w miejscu gdzi > e nie mieszkają. Drobiazg, ale dość istotny, bo dowodzi że nie ma pan pojęcia o czym pan pisze. Mieszkam w Białymstoku. Przy jednej z tych ulic, którymi jedzie tranzyt. > Wolę poświęcić parę zwierząt i roślin aby uratować chociaż jed > no życie ludzkie...W Polsce jest dostatecznie dużo miejsca na drogi, lasy, mias > ta, dla ludzi i dla zwierząt.. Pierwsze zdanie to czysta demagogia. W drugim sam pan to potwierdza. > Wszystko można robić zgłową a nie popadać z jedn > ej skrajności w drugą -i trzeba działac a nie czekać na cud... Właśnie - robić z głową i w zgodzie z obowiązującym prawem. Z góry zastrzegam, że to mój jedyny głos w tej dyskusji z wyrazami szacunku wobec tych, którzy na niego zasługują Jakub Medek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y :) IP: *.man.bialystok.pl 27.11.07, 13:08 a to nie pan panie jakubie przypadkiem nie pisywał kiedyś o "tysiącach hektarów" lasu który ma być niby wycięty pod ta obwodnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 11:42 Jak zwykle fachowiec z PIS-u czegoś tam nie dopilnował... Nasze pieniądze zmarnowane! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 27.11.07, 14:46 Toż my wszyscy powinniśmi ochraniać naszych słabszych braci ptaszków. Dokarmiajmy je zimą,żeby na wiosnę mogły nam zaśpiewać jak ta oto : Priekrasnaja Ptica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.pools.arcor-ip.net 27.11.07, 15:42 Dlaczego ktoś mianował tego ciemniaka na ministra? Idzie to-to, o własne nogi się przewraca i jeszcze woła: Larum grają, Ojczyzna w potrzebie!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.euro-net.pl 27.11.07, 17:37 Wpisanie tak wielu obszarów Województwa Podlaskiego do Natury 2000 to kompletne nieporozumienie. Rozumiem gdyby na tym przykładzie weszły do niego tereny Parku Krajobrazowego Puszczy Knyszyńskiej (największego Parku Krajobrazowego w Polsce), ale ekooszołomstwo zażądało wpisania do nich również najbliższych okolic Białegostoku( a przecież aglomeracja białostocka musi się jakoś rozwijać co przy takich restrykcyjnych zasadach będzie bardzo utrudnione- ale to najwyraźniej "farszawskich" dziennikarzy i innych medków w ogóle nie interesuje- oni wiedzą najlepiej, mają przecież monopol na "jedynie" słuszne rozwiązania) nieużytków, pól uprawnych, kilkunastoletnich lasów gospodarczych o znikomych walorach ekologicznych (tak wyglądają tereny wokół Wasilkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 27.11.07, 18:16 Gość portalu: vlad napisał(a): > Wpisanie tak wielu obszarów Województwa Podlaskiego do Natury 2000 to kompletne > nieporozumienie. Rozumiem gdyby na tym przykładzie weszły do niego tereny Park > u > Krajobrazowego Puszczy Knyszyńskiej (największego Parku Krajobrazowego w > Polsce), ale ekooszołomstwo zażądało wpisania do nich również najbliższych > okolic Białegostoku( a przecież aglomeracja białostocka musi się jakoś rozwija > ć > co przy takich restrykcyjnych zasadach będzie bardzo utrudnione- ale to > najwyraźniej "farszawskich" dziennikarzy i innych medków w ogóle nie interesuje > - > oni wiedzą najlepiej, mają przecież monopol na "jedynie" słuszne rozwiązania) > nieużytków, pól uprawnych, kilkunastoletnich lasów gospodarczych o znikomych > walorach ekologicznych (tak wyglądają tereny wokół Wasilkowa) I jak zwykle dużo bla, bla, bla, waty i mowy trawy a konkretu żadnego. A najkomiczniejsze jest to, że tak bluxnisz na to dogmatyczne okooszołomstwo i tajemniczy układ dziennikarzy, zarzucając im dogmatyzm. A sam robisz co - posługujesz sie dogmatami. bez żadnych konkretów - piszesz o monopolu na prawdę sam twoerdząc że taki monopol posiadasz. Jesli masz zamiar odpowiedzieć mi bluzgami, to się nie fatyguj, bo z prostakami nie dyskutuję. Jesli nie jestes prostakiem, to być może mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: do koleszki IP: *.euro-net.pl 27.11.07, 20:10 Jeśli nie rozumiesz tego co napisałem, to twój problem. Wróć do podstawówki po naukę czytania ze zrozumieniem. Pieprzysz tylko o jakiś spiskach i swoich fobiach, jeśli w taki sposób zamierzasz leczyć swoje kompleksy to źle trafiłeś. Forum do tego nie służy, tylko specjalista. A ty ćwoku jakieś argumenty merytoryczne przytoczyłeś? Nie więc zamilcz i się nie kompromituj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Lippoman szkodnik PIS IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.11.07, 18:47 Partia odwołujaca sie do honoru i patriotyzmu nie tylko dała na odchodnym świadectwo nepotyzmu i korupcji ale i bezinteresowności w... niszczeniu polskiej przyrody. Cała nadzieja w tym, że podobnie jak na formacji Samoobrona i LPR wkrótce i na PIS-ie kwiatki będą rosły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad jeszcze raz do koleszki IP: *.euro-net.pl 27.11.07, 20:18 Jeśli w mojej wypowiedzi nie było argumentów, to chyba nie wiesz co to słowo znaczy. Pewnie według ciebie argumentem byłby dopiero wtedy gdybym ci pokornie przytakiwał. Jeszcze do niedawna ludzie podobnego pokroju, przekonani o własnej nieomylności rządzili tym krajem, ale dostali w ostatnich wyborach zasłużonego kopa w dupę. Acha , powtórzysz mi o tym "prostaku" w twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Augustowianin Re: jeszcze raz do koleszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 01:49 > kopa w dupę. Acha , powtórzysz mi o tym "prostaku" w twarz? Nie ja powtórzę, tobie, który mnie onegdaj pouczał mnie - co i jak jest w Augustowie. Kolego jak nie bluzgniesz to ci argumentu zbraknie. Z pisorami mnie myliłeś, albo z rydzolami jak Ci bywało wygodnie, w ferworze dyskursu. Ty głupiej tokujesz niż ten nie znaleziony głuszec rok temu nad Rospudą. Rozdzielasz razy niczego nie próbując pojąc z tego, co mówią twoi adwersarze. Działasz jak błędny rycerz. Ostatecznie wszystko wróci na Ciebie. Nie myśl, że ujdziesz zbiorów własnego zasiewu. Vlad opanuj się, bo bieda z tobą. Już widzę jak czytasz i za klawiaturę chwytasz by oddać. Ty nic innego nie potrafisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: do augustowianina IP: *.euro-net.pl 28.11.07, 18:29 Ty chyba masz amnezję, demencję starczą, albo brak ci oleju w głowie ( piszę jak dla 5 latka - może zrozumiesz)-wejdź na archiwum i odszukaj swoje wypowiedzi po tym jak ówczesny rząd zablokował prace przy budowie obwodnicy Augustowa (albo gdy prezio i pierwsza dama poparli petycję "ekologów" w sprawie zaprzestania prac)- piałeś wówczas z zachwytu do pisiorów. Poczytaj także swój chamski styl wypowiedzi w stosunku do niepodzielających twoich poglądów. Więc chamie mnie kultury uczuć nie będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Augustowianin Re: do augustowianina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 22:20 > prac)- piałeś wówczas z zachwytu do pisiorów. Nigdy nie wywołali mego zachwytu. Olej w głowie Ci kipi ........... Od nadmiaru ?? A może to testosteron tak ci się przelewa, żeby tylko Cię nie zalał. Będe i nie tylko ja, Vlad.... uczył Cię kultury. Ciebie eksperta od cięto tempych ripost. Życie Cię pouczy. heheheh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: do augustowianina IP: *.euro-net.pl 29.11.07, 16:57 Nie dość że cham to jeszcze kłamczuch, przejrzyj swoje wypowiedzi w archiwum odnośnie swoich kretyńskich zachwytów nad pisuarami Histeryku miałeś chyba ciężkie dzieciństwo, tato ci do wanny wchodził. Idź ze swoimi kompleksami do specjalisty a nie leczysz je na forum. Hehe jeśli ty miałbyś kogokolwiek uczyć kultury prostaku to równie dobrze można obdarować małpę brzytwą Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: jeszcze raz do koleszki 28.11.07, 11:57 JAki ty jesteś przewidywalny i schematyczny. Zegarek można według ciebie regulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: jeszcze raz do koleszki IP: *.euro-net.pl 28.11.07, 18:31 koleshka napisał: > JAki ty jesteś przewidywalny i schematyczny. Zegarek można według > ciebie regulować. hehe i to są proszę państwa "merytoryczne" argumenty hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.pools.arcor-ip.net 28.11.07, 09:11 Ktoś, kiedyś/kto i kiedy?/ wrysował na łapu capu obszary Natura2000 bo mieliśmy wstąpić do Unii i trzeba było się śpieszyć z dostosowaniem kolejnych "koszyków". Chwalili się, o ile przypominam, premierzy Buzek i Miller, ile to już spraw mamy załatwionych. Był pośpiech bez pomyślunku i strzeliliśmy sobie w stopę wpisując do Natury zwykłe zarośla i nieużytki. Może ktoś myślał, że za oszarami chronionymi pójdą jakieś kolosalne pieniądze i będzie można leżeć do góry brzuchem? Może ktoś kogoś poklepał po plecach i podbudował próżność Rollexem? Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 28.11.07, 11:55 Gość portalu: Stanisław napisał(a): > Ktoś, kiedyś/kto i kiedy?/ wrysował na łapu capu obszary Natura2000 bo mieliśmy > wstąpić do Unii i trzeba było się śpieszyć z dostosowaniem kolejnych "koszyków" > . > Chwalili się, o ile przypominam, premierzy Buzek i Miller, ile to już spraw mam > y > załatwionych. Tak. W Rosvell lądowało ufo. jakos pod koniec lat 40. A Hitler uciekł do Argentyny. Tyle samo dowodów na podparcie twojej tezy, jak i tych wymienionych przeze mnie. > Był pośpiech bez pomyślunku i strzeliliśmy sobie w stopę wpisując do Natury > zwykłe zarośla i nieużytki. Przytocz opinie specjalistów na to że to są zarosla i nieużytki. > Może ktoś myślał, że za oszarami chronionymi pójdą jakieś kolosalne pieniądze i > będzie można leżeć do góry brzuchem? Hipoteza bez pokrycia w faktach. A tak na marginesie - kolosalne może i nie, ale jakieś pieniądze za NATURĘ do gospodarzącycyh w jej obrebie iść mogą. > Może ktoś kogoś poklepał po plecach i podbudował próżność Rollexem? Dowody? Pewnie nie masz. Tu wszyscy radośnie rzucają tego rodzaju hasła, a jak przychodzi co do czego, to spieprzają z podkulonym ogtonem. Odszeczekać jeszcze żaden nie miał odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.pools.arcor-ip.net 28.11.07, 12:38 Broniłem Rospudy i innych uzasadnionych miejsc programu Natura2000 i dalej uważam, że nie powinni tam budować estakady. Więcej - nawet tego co otacza Wasilków ale nie będę bronił wątpliwej wartości lasku przez który ma iść wasilkowska obwodnica. Bo tam nie ma co chronić. Mimo wszystko ten odcinek trzeba ogrodzić, zabronić jakiejkolwiek przydrożnej działalności człowieka i wprowadzić ograniczenie do 80km/h by nie płoszyć zwierząt. Ale to tylko gdybanie bo już tego nikt nie odkręci. Był czas na szersze myślenie by podmiejskich lasków do obszaru chronionego nie wpisywać. koleshka napisał: > Przytocz opinie specjalistów na to że to są zarosla i nieużytki. Przytaczam/sam to mogłeś wyżej przeczytać/: ----------------------------------------------------------------- Autor: Gość: vlad IP: *.euro-net.pl 27.11.07, 17:37 Wpisanie tak wielu obszarów Województwa Podlaskiego do Natury 2000 to kompletne nieporozumienie. Rozumiem gdyby na tym przykładzie weszły do niego tereny Parku Krajobrazowego Puszczy Knyszyńskiej (największego Parku Krajobrazowego w Polsce), ale ekooszołomstwo zażądało wpisania do nich również najbliższych okolic Białegostoku( a przecież aglomeracja białostocka musi się jakoś rozwijać co przy takich restrykcyjnych zasadach będzie bardzo utrudnione- ale to najwyraźniej "farszawskich" dziennikarzy i innych medków w ogóle nie interesuje- oni wiedzą najlepiej, mają przecież monopol na "jedynie" słuszne rozwiązania) nieużytków, pól uprawnych, kilkunastoletnich lasów gospodarczych o znikomych walorach ekologicznych (tak wyglądają tereny wokół Wasilkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 28.11.07, 13:02 Gość portalu: Stanisław napisał(a): > Broniłem Rospudy i innych uzasadnionych miejsc programu Natura2000 i dalej > uważam, że nie powinni tam budować estakady. > Więcej - nawet tego co otacza Wasilków ale nie będę bronił wątpliwej wartości > lasku przez który ma iść wasilkowska obwodnica. > Bo tam nie ma co chronić. > Mimo wszystko ten odcinek trzeba ogrodzić, zabronić jakiejkolwiek przydrożnej > działalności człowieka i wprowadzić ograniczenie do 80km/h by nie płoszyć zwier > ząt. > Ale to tylko gdybanie bo już tego nikt nie odkręci. > Był czas na szersze myślenie by podmiejskich lasków do obszaru chronionego nie > wpisywać. > > koleshka napisał: > > Przytocz opinie specjalistów na to że to są zarosla i nieużytki. > > Przytaczam/sam to mogłeś wyżej przeczytać/: > > ----------------------------------------------------------------- > Autor: Gość: vlad IP: *.euro-net.pl 27.11.07, 17:37 > > > Wpisanie tak wielu obszarów Województwa Podlaskiego do Natury 2000 to kompletne > nieporozumienie. Rozumiem gdyby na tym przykładzie weszły do niego tereny Parku > Krajobrazowego Puszczy Knyszyńskiej (największego Parku Krajobrazowego w > Polsce), ale ekooszołomstwo zażądało wpisania do nich również najbliższych > okolic Białegostoku( a przecież aglomeracja białostocka musi się jakoś rozwijać > co przy takich restrykcyjnych zasadach będzie bardzo utrudnione- ale to > najwyraźniej "farszawskich" dziennikarzy i innych medków w ogóle nie interesuje > - > oni wiedzą najlepiej, mają przecież monopol na "jedynie" słuszne rozwiązania) > nieużytków, pól uprawnych, kilkunastoletnich lasów gospodarczych o znikomych > walorach ekologicznych (tak wyglądają tereny wokół Wasilkowa) W cytacie na kóry się powołujesz nie ma ani jednego merytorycznego argumentu. To agresywny, niczym niepodłożony, za to pełen inwektyw bełkot. CZy wypowiada się tam ktoś kompetentny na temat środowiska naturalnego objetego PLB Puszcza Knyszyńska? Ja ich tam nie zauważyłem. Oto fragment: ”nieużytków, pól uprawnych, kilkunastoletnich lasów gospodarczych o znikomych walorach ekologicznych (tak wyglądają tereny wokół Wasilkowa)” Gdzie tu jakis autorytet naukowy? Co więcej - ów fragment dowodzi jasno, że jego autor nie ma zielonegho pojęcia o czym pisze. Nie wie czym sa obszary natura 2000 i nie wie ani gdzie, ani na jakich podstawach ani w jaki sposób sie je powołuje. Nie wie tez pewnie, że w ramach tej ostatniej korekty szyszki wycieto nie tylko tereny przez które przebiega obwodnica, ale też całą dolinę suprasli na odcinku nowodworce supraśl. A to już nawet w ocenie totalnego matoła nie są krzaczki sraczki duperele. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 28.11.07, 14:07 Co jest takiego cennego w okolicach Wasilkowa, że nie można tam drogi zbudować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waran Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 15:10 zewsi: > Co jest takiego cennego ................ że nie można tam drogi zbudować? Nie tam a w całej Unii Europejskiej. PRAWO - cenne jest prawo bo z dziczy robi zorganizowane społeczeństwa. A ty wolałbyś dyktat tłuszczy sterowanaej takim srutututu "prawem Topczewskiego" terrorysty drogowego. Barbarzyńcy który z takich jak ty i podobni chciał zrobić swoją armię. Dasz się sterować. Dajesz - bierzesz udział w grach Topczewskiego. A ten delikatny incydent koło Wasiłkowa przydał mu się jako dodatkowy dym i para w walkach o obwodnicę na torfowisku Rospudy i Viabaltikę przez Białystok. A ty co nie pojmujesz tej syptelnej gierki. Nie udawaj barana. Bo nim nie jesteś - tylko obrażasz tym siebie. Jest coś takiego jak zakłamanie i hipokryzja. A gry Topczewskiego to bagno które wciąga. Dasz się pochłonąć. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 28.11.07, 16:32 Gość portalu: waran napisał(a): > Nie tam a w całej Unii Europejskiej. PRAWO - cenne jest prawo bo z > dziczy robi zorganizowane społeczeństwa. Nie wiem czy wiesz, ale powtarzasz argumenty osądzanych w Norymberdze i w innych miejscach hitlerowców. Nie należy się zastanawiać się nad sensownością prawa, tylko je stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 16.12.07, 23:01 Wiesz co żyje koło Wasilkowa - warany:) A co do prawa to widać dla niektórych wszystko co ustanowione jako prawo jest prawem (to chyba jest pozytywizm prawny), nawet to, że ślimak to ryba lądowa a marchewka to owoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.dsl.bell.ca 29.11.07, 04:03 Nie poprzestawiałeś czegoś w swim nickname? Jak to jest "waran" czy "baran"? Hmm... sam już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waran-baran Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:52 > Nie poprzestawiałeś czegoś w swim nickname? Jak to jest "waran" czy "baran"? > Hmm... sam już nie wiem. Rzeczywiście - bardzo wzniosłe - co za głąbia prze-nikliwego intelektu. A wiesz co, to ty już może bądż sobie nick BARAN, jak go wywołujesz. A w temacie to coś potrafisz powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 28.11.07, 15:29 zewsi napisał: > Co jest takiego cennego w okolicach Wasilkowa, że nie można tam drogi zbudować? Z pamieci - m.in. derkacz, błotniak stawowy i łakowy. Orlik krzykliwy chyba również. Jak znajdę ocene oddziaływania na srodowisko dla inwestycji, a powinna gdzieś być w sieci, to chetnie przekieruję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 28.11.07, 16:33 Oka. To ja chętnie poczytam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa 16.12.07, 23:03 A gdzie mozna zbudować obwodnicę Wasilkowa, tak żeby żadne zwierzątko tak nie mieszkało? Na Saharze?? Sory pomyłka tam tez są zwierzątka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: ponownie do koleszki IP: *.euro-net.pl 28.11.07, 18:40 Albo ty jesteś naprawdę głupi, albo tylko udajesz. Zarzucasz komuś brak argumentów, a sam żadnego nie przytaczasz. Przytocz mi wypowiedź jakiegoś "autorytetu" na temat wyjątkowości terenów przez które ma przebiec obwodnica Wasilkowa. Pewnie się nie doczekam bo ty potrafisz jedynie szczekać i obrażać swoich interlokutorów. Jesteś chłopie po prostu żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomrzan Re: ponownie do koleszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:33 Z punktu widzenia UE wygląda to tak: Polska sama chciała te obszary chronić (zgłosiła je do Natury 2000). Na ten cel dostawała kasę z UE. A teraz mówi, że te obszary są gó...o warte bo... jakieś powody (Augustów, Wasilków, Łomża, Siemiatycze, czy nawet Grodno). Póki co fakty są takie, że zarówno dla UE jak i dla Polski są to obszary chronione PRAWEM ! Czy dyskutujemy jak bardzo można przestrzegać PRAWO ? A czy tam cos fajnego rośnie ? Nie wiem. Pewnie nic szczególnego nie rośnie... Jeśli tak to trzeba pieniądze zwrócić i prawo zmienić. A dopiero potem "róbta co chceta"... czyli: piekła nie ma. P.S. Ale piekło jest - bo najważniejszy jest ten co kasę daje (bo on zawsze może przestać dawać)... Chycemy kasy to bójmy się go ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomrzan Re: ponownie do koleszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:36 To było także do zawsze wyważonego kol. "zewsi". P.S. Za brak nerwowych odruchów podziwiam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A co z Augustowem A co z Augustowem ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 02:32 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20071128&id=po01.txt ..................... Tusk, kiedy przyjechał w marcu na podlasie został okłamany! A on poparł lokalnych platformersów przed wyborami do sejmiku. Dalej. Drogowcy okłamali wszystkich. PIS połakomił się na korzyści wyborcze (nie on jeden zresztą). A w końcu się przejechał na sprawie i podrzucił zdechłego cuchnącego kota Platformie. Szanse na obwodnicę - od wstąpienia do Unii Europejskiej były niewielkie. Pan Topczewski planista drogowy i intrygant, uwiódł całe Podlasie. A teras się śmieje na emeryckiej kanapie. I za nic nie odpowie, a to on podpisał umowę na budowę, która nie miała szansy dojść do końca. Nigdy na to szansy nie było. Ale naiwni zechcieli eksperymentować za pieniądze podatnika. Czy ktoś za to odpowie? A media starały się jedynie „informować” stronniczo o sprawach, ukazując jakieś nic nieznaczące badyle, przeciwko nieszczęściu i zagrożeniu ludzi tą masą Tirów w mieście. Obłuda hipokryzja i pokrętne prowincjonalne intryganctwo. Przeciw jakiejś tam Warszawce i „kłamliwej” wyborczej. Ten żałosny spektakl kłamstw trwa jeszcze. Cieplik zapowiada stawania na czele blokujących augustowian. Kiedyś trzeba tu będzie sprowadzić „bataliony psychiatrów”. A może inny cud to wyleczy. Może trochę samorefleksji. Stać kogoś na to by zobaczyć, że wierzył złudzeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: A co z Augustowem ??? IP: *.euro-net.pl 29.11.07, 17:02 „bataliony psychiatrów” to powinno się wysłać do tych którzy cytują nasz dziennik- bardzo opiniotwórcza gazeta hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waran Re: A co z Augustowem ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:28 > nasz > dziennik- bardzo opiniotwórcza gazeta hehe Niestety nic na to nie poradzimy - ma ona swoich czytelników. A swoją drogą: " Jak mądry wskazuje księżyc, głupi patrzy na palec". hehehehe - Rzeczywiście ta twoja uwaga jest bardzo merytoryczna. Może Pan wysilisz mózgownice. Podobno jest pełna oleju. Jak pokpiwają z Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re:do imbecyla warana IP: *.euro-net.pl 29.11.07, 20:22 Za to ty jesteś bardzo merytoryczny matołku , wnioskując po IP sam wrzuciłeś ten link z rydzykowej gazetki, podlewając wszystko swoimi kompleksami połączonymi ze spiskową teorią dziejów. Skąd się takie głuptaski biorą hehe? Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: A co z Augustowem ??? 29.11.07, 18:57 Cieślik nigdzie na żadnej blokadzie nie stanie; on już swoje wystał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg140 Zamieszanie wokół obwodnicy Wasilkowa IP: *.stansat.pl 16.12.07, 20:10 Głupoty czy raczej braku odpowiedzialności ciąg dalszy. 13 grudnia 2007 Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad O/Białystok zezwoliła po wcześniejszym zatrzymaniu robót ( w sierpniu 2007) na ponowne wznowienie prac !!!. Jakby nigdy nic, że niby teraz można dalej budować. Nie wie o tym ani Minister Środowiska (nowy), ani Komisja Europejska. Ciekaw jestem przeciw komu skierowane są te działania? Wychodzi, że przeciwko Tuskowi i PO aby mieli smrodek przed ETS, tym bardziej że budowa przez Rospudę została zatrzymana, a Wasilków REAKTYWACJA. Odpowiedz Link Zgłoś