Dodaj do ulubionych

Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem

10.12.07, 21:09
Bardzo mi szkoda rodziny tego bezsensownego , bestialskiego mordu.
Nie wiem skąd tacy zwyrodnialcy biora się a świecie, mordują, gwałcą
dla zabawy. Niestey polskie prawo chroni oprawców a nie ofiary.
Obserwuj wątek
    • Gość: vlad Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.euro-net.pl 10.12.07, 21:52
      wyrwać chwasty, szkoda dla takich tlenu
    • Gość: serioża Powiedzmy wprost - TV ,kino i prod.gier propagują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 21:57
      przemoc . Kiedyś byłem temu przeciwny i uznawałem to za cenzurę ,ale teraz jak widzę przemoc w serialach ,filmach ,grach to robi mi się niedobrze . Często świadomie lub nie media propagują gangi (pamiętacie dziennikarzy jak się bawili na balandze z gangsterami?) te ich opisy majątków ,tego że urząd skarbowy boi się tego ruszac itd. DOSC PRZEMOCY W MEDIACH . WSZĘDZIE . Dośc kiczowatych produkcji USA ,a także polskich "komedii" o gangsterach . DOŚĆ . Błagam skończcie z przemocą w mediach. Na 200 % to miało jakiś wpływ na to zdarzenie .
      • lindow1 Re: Powiedzmy wprost - TV ,kino i prod.gier propa 11.12.07, 13:56
        Oczywiście masz rację. Ale na gadaniu się skończy. Jest to samonapędzający się
        mechanizm w państwie. Ktoś powie -karać surowiej,inny -przywrócić karę śmierci,
        inny zacznie budować nowe więzienia,ktoś rozbudowywać prokuraturę, innym sądy
        24-godzinne. Kapelani zastępują z powodzeniem sekretarzy dawnej kompartii, a
        nawet zawłaszczają nowe obszary życia społecznego,zawodowego,edukację i
        wychowanie. A "ciemny naród" -jak wyraził się trafnie jeden z filarów tej nowej
        kompartii PiS wszystko kupuje, bo g... rozumie ,że to jest pozorowana walka ze
        skutkami nie z przyczyną zła, uzasadnienie i usprawiedliwienie dla nowych
        stanowisk, instytucji, funkcji,nagród, zaszczytów, medali. I powiedziałeś
        wprost:DOSC PRZEMOCY W MEDIACH,WSZEDZIE... Jest to jednak drobny fragment
        polityki społecznej, kulturalnej, wychowania i oświaty w tym państwie,w którym
        głos Watykanu ma nadal siłę rażenia bolszewickiego pulomiotu. Większość jego
        młodzieży wychowywać się będzie na ulicach, przystankach autobusowych, dworcach,
        klatkach schodowych czy przy trzepakach niż na boiskach, w klubach, świetlicach
        osiedlowych. Te nieliczne -także parafialne -to mydlenie oczu. Nawet lodowisko w
        centrum Białegostoku zostało przygotowane dla tych , którzy za wstęp zapłacą. A
        przecież to jest jaskrawy przykład zamknięcia miejskiej przestrzeni społecznej
        przed biednymi, opuszczonymi, bezradnymi młodymi obywatelami tego miasta.
        Pozostaje więc odbiornik tv, a w nim jak wyżej...
      • Gość: kryminolog Re: Powiedzmy wprost - TV ,kino i prod.gier propa IP: *.elk.net.pl 11.12.07, 17:14
        "Kiedyś byłem temu przeciwny i uznawałem to za cenzurę ,ale teraz jak
        > widzę przemoc w serialach ,filmach ,grach to robi mi się"
        głupiś; przemoc była zawsze, w czasach gdy nie było filmów przemocy
        było wręcz znacznie wiecej. 100 lat temu na byle patańcówkach w ruch
        szły noże.
    • Gość: Joasia Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 22:48
      Nawet go nie znaliście,więc nie piszcie ,ze robił to dla zabawy ! ! ;( ... Chopak nie dość ze odebrałzycie to jeszcze sam będzie próbował sbiebie wykończyć! a Wy mówicie ze dla zabawy ... ;(;(;(
      • Gość: bnt Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.zetobi.com.pl 11.12.07, 08:30
        i niech się wykończy - nie szkoda gnoja
      • Gość: vlad Re: do joasi IP: *.euro-net.pl 11.12.07, 15:55
        Jeśli bronisz kretyna który mając dwa promile alkoholu we krwi zadaje komuś bez
        przyczyny 20 ciosów nożem, to tak na prawdę niczym nie różnisz się od niego.
        Głupia pi..a.
        • Gość: Joasia Re: do joasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 16:41
          nie znałeś go,więc nie pisz ze zrobił to ot tak sobie bo mu sie chciało !!! Zdarzają się wypadki,faktycznie alkohol nie jest tutaj wymówką,ale jest sprawcą.Nie bronię ludzi,którzy zabijają bez przyczyny,którzy w ogóle zabijają,ale ten chłopak naprawdę był porządny i wartościowy i dałabym sobie głowę uciąć ze gdyby był trzeźwy nie doszłoby do czegoś takiego! I słuchaj chłopaczku obrażaj siebie nie mnie bo patrze ze nie znasz świata !... Sam nie wiesz w jakij sytuacju Ty sie mozesz kiedys znaleźć i jaki sposób na nią znajdziesz... Życie lubi zaskakiwać
          • Gość: vlad Re: do joasi IP: *.euro-net.pl 11.12.07, 17:07
            Dziewojo twoje zapewnienia można o kant dupy rozbić, tak naprawdę nie różnisz
            się niczym od tego bydlaka który 20 ciosami nożem bez żadnego powodu pozbawił
            życia niewinnego człowieka. Najbardziej charakterystyczne w tym twoim bełkocie
            jest to że, nawet słowem się nie zająknęłaś o ofierze w brutalny sposób
            zamordowanej. Jesteś wyjątkowo żałosna.
            • Gość: Justyna ;(;(;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 09:29
              co do tych postów co piszecie macie troche racji nic nie
              usprawiedliwi tego co on zrobił
              • Gość: Banner44 Re: ;(;(;( - Jakim prawem go bronisz?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 16:38
                I CO Z TEGO, że miał to czy tamto? NIECH GNIJE W WIĘZIENIU DO KOŃCA ŻYCIA! Czy
                ktoś go zmuszał żeby pił?! Jak nie umiał, to mógł nie pić! CO TO W OGÓLE ZA
                USPRAWIEDLIWIENIE?! Czy ktoś go zmuszał żeby wziął nóż?! KTO NORMALNY NOSI Z
                SOBĄ NÓŻ?! I chociaż nie wiem jak bym był pijany to NIGDY NIKOGO BYM NIE
                ZABIŁ!!! NIECH GNIJE W WIĘZIENIU DO KOŃCA ŻYCIA TAKIE ŚCIERWO!
                KARA ŚMIERCI POWINNA BYĆ DLA TAKICH LUDZI!!!
                Usprawiedliwiasz takie ścierwo - I ja się pytam - JAKIM PRAWEM?!
                Ciekawe czy powiedziałabyś to w twarz matce chłopaka, który zginął, bo jakiś
                pojeb napił sie alkoholu i zabił jej syna. NIC JUŻ JEJ GO NIE ZWRÓCI!
                Twoje współczucie idzie nie w tą stronę... NIGDY NIE BĘDZIE MI ŻAL CZŁOWIEKA
                IDĄCEGO DO PAKI ZA MORDERSTWO! NIGDY!!!
          • mmpio Re: do joasi 11.12.07, 17:19
            jasne, zrzućmy wszystko na alkohol i weseli wróćmy do domu...
            był naprawdę porządny? to co nagle takiego się stało że musiał kogoś zabić??
            Życie wg prawa naturalnego jest najważniejszym dobrem i nic, słownie nic nie usprawiedliwia jego odbierania drugiemu, a już w szczegulności ot tak sobie pierwszemu lepszemu napotkanemu człowiekowi... ani zła sytuacja materialna, ani problemy rodzinne, ani cokolwiek innego, nic nie jest więcej warte od życia i nic nie uprawnia nas do decydowaniu o istnieniu drugiego człowieka...
            czy 20 ciosów nożem to może być wypadek?, och potknął się o płytę chodnikową i tak 20 razy mu sie nóż w kogoś wbił, tak?
            nie mówię że należy sprawcę napiętnować czy ukamienować. Napewno powinien mieć opiekę psychiatry i psychologa, ale na pewno powinien też ponieść pełne konsekwencje swojego czynu
            • Gość: ktoś tam Re: do joasi IP: *.40.40.124.sub.mbb.three.co.uk 19.05.08, 21:21
              a czy Ty jesteś pewny że to on?????????????????
            • Gość: ktoś kto wie Re: do joasi IP: *.40.24.122.sub.mbb.three.co.uk 30.05.08, 11:19
              Po pierwsze to nie wiadomo kto miał nóż Po drugie akurat ten którego
              uwarzacie że to on nie był karany za gwałt Po trzecie nic na dzień
              dzisiejszy nie wskazuje na to że to on Po czwarte a czy ktoś
              pomyślał że to może Maciej pierwszy zaczoł i to on wyjoł ten nóż No
              i gdzieś zniknoł jego kolega co to za jeden czy to wogóle kolega no
              i może poczekajmy na wyrok sądu a nie jak hieny głodne sensacji
              wypijacie krew z być może niewinnych ludzi
              Jakiś czas temu oglądałam jak niewinny chłopak się powiesił bo
              ludzie go skazali , a mordercą okazał się ktoś inny , ktoś kto sam
              sie później przyznał bo tak wskazywały dowody .....
          • Gość: azp11 Re: do joasi IP: *.elpos.net 11.12.07, 21:25
            Dobrze wiedzieć, że to taki milusiński. Ten cytat też mówi pewnie o
            nieszczęśliwych wypadkach:
            "...byli wcześniej karani między innymi za gwałt."
          • Gość: zniesmaczony Re: do joasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:01
            nie broń swojego chorego psychopatycznie kolesia - bo tak tylko
            mozna nazwać kogoś kto chodzi po mieście z nozem kuchennym owiniętym
            tasmą. A owinięty po co?! Aby lepiej było kroić nim chleb? Nikt o
            zdrowych zmysłach nie ma przy sobie nawet scyzoryka bo i po co.
            Tłumaczenie zamroczeniem alkoholowym czy też problemami osobistymi
            to istna kpina. Lepiej niechby poszedł się powiesił idiota
            skończony. ta cała śmietanka z bema to istna patologia, od lat
            tworzą się tam bandy zbirów i złodziei. Skrzywieni środowiskowo
            mordują niewinnych ludzi.
    • Gość: kinia Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.bsk.vectranet.pl 10.12.07, 23:22
      ktoś kto odebrał drugiemu człowiekowi życie w taki sposób i bez żadnego motywu
      nie jest normalny, nie wierze w resocjalizację takich ludzi, szkoda miejsca w
      więzieniu na takich i naszych podatków.nie znamy sprawcy, jeśli cos sobie zrobi
      to,sory, ale mała strata dla świata
      • Gość: :( efekt Lucyfera Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.koba.pl 11.12.07, 01:40
        Widzę, że społeczeństwo nasze krwi żądne. Niczym się nie różnicie od
        tego żałosnego mordercy. Prezentujecie ten sam poziom. Żal mi was.
        To jego środowisko zrobiło z niego mordercę. Trzeba bliżej przyjrzeć
        się jego otoczeniu, tam jest odpowiedź dlaczego stało się to, co się
        stało i dlaczego w ogóle mogło do czegoś takiego dojść.
        Ta cała sytuacja to doskonały przykład działania tzw. efektu
        lucyfera:
        www.lucifereffect.com/
        Ten człowiek po prostu był za słaby, żeby przeciwstawić się chorym
        standardom narzucanym mu przez patologiczne otoczenie (no chyba że
        to on sam je innym narzucał...) i stopniowo zamieniał się w bestię,
        potwora, czy jak to tam nazwać. Jego otoczenie przygotowało go
        doskonale do roli mordercy. Podobnie jak prawdopodobnie (na 99,9%)
        całą resztę jego kumpli.
        Jeśli chcemy w przyszłości zapobiec takim zdarzeniom, to trzeba
        wziąć na celownik całą tę grupę społeczną, w której ten człowiek
        spędzał swój czas. A nie tylko jego. Ukaranie tej jednej osoby nie
        odniesie żadnego (na 99,9%) społecznego skutku. Musimy zmienić
        sytuację całej tej grupy środowiskowej na taką, w której uleganie
        złym wzorcom straci sens. Inaczej prawie na pewno zagrożenie z jej
        strony pozostanie na takim samym poziomie jaki był do tej pory.
        Zmieńmy sytuację, kontekst, a zmienią się ludzie. Ten chłopak może
        nam w tym pomóc. Bo prawdziwy winny (odpowiedzialny za wytworzenie
        diabelskiego, demonicznego kontekstu) jest prawdopodobnie gdzie
        indziej.
        • Gość: filozof Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 08:12
          Łatwo jest napisać w teorii co trzeba zrobić itd. ale takie ogólniki wcale nie
          pomagają w rozwiązaniu problemu. Jest bardzo trudno wpłynąć na daną grupę
          społeczną. Wypowiadasz się tutaj jak polityk mówisz ogólnikami i nie wskazujesz
          konkretnego rozwiązania.
          • Gość: :( efekt Lucyfera Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.koba.pl 11.12.07, 13:01
            > Wypowiadasz się tutaj jak polityk mówisz ogólnikami i nie
            wskazujesz
            > konkretnego rozwiązania.

Konkretnie to trzeba poznać system wartości tej grupy, możliwości
            tworzących ją osób i dać im możliwość robienia czegoś pożytecznego.
            Miło by też było skończyć z popularnym w naszym społeczeństwie
            wywyższaniem się w związku z tzw. wykształceniem. Z pewnością taka
            postawa nie pomaga w budowaniu dobrych relacji społecznych.
        • Gość: casual Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 08:35
          Taaaa... jeszcze mu podziękujmy.

Dożywocie i prace fizyczne do końca życia dla tych zwyrodnialców!
          Kara śmierci nie jest rozwiązaniem, niech płacą do końca swego
          nędznego życia za swój czyn!
          • Gość: azp11 Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.elpos.net 11.12.07, 21:41
            Na razie jednak to my płacimy, i to słono, za ich utrzymanie. To nie
            jest zdrowe.
        • Gość: vlad Re: do efektu lucyfera IP: *.euro-net.pl 11.12.07, 16:50
          Bardzo ciekawe, czyli za to jakim skur.....em się stał odpowiedzialne/winne
          jest społeczeństwo. Każdy z nas posiada mózg (no chyba że nie posiada , lub
          posiada w szczątkowej ilości), i jest odpowiedzialny za swoje czyny. Jeśli
          popełnił jakąś zbrodnię (20! ciosów nożem "bo nie poczęstował papierosem" - więc
          to nie był żaden wypadek tylko próba zabójstwa- nie widzę tu żadnych
          okoliczności łagodzących, po za tym jako osoba pełnoletnia - jak widać nie
          mentalnie ale to charakterystyczne u dzisiejszej młodzieży- jest odpowiedzialna
          prawnie za swoje czyny). Tak biedaczek wychował sie zapewne w wielkim
          blokowisku, rodzice się nim nie interesowali. Sam wywodzę się z osiedla z
          wielkiej płyty, ale wraz ze swoimi rówieśnikami byliśmy na tyle "kreatywni" aby
          zawsze zorganizować sobie jakieś ciekawe rozwijające zajęcie ( a dzieciństwo to
          jeszcze szara rzeczywistość prl-u), co przy obecnych możliwościach młodych osób
          to było "nic". To wszystko nie przeszkodziło mi skończyć studiów, mieć kupy
          przyjaciół, i móc przy każdym goleniu spojrzeć w lustro.
          • mmpio Re: do efektu lucyfera 11.12.07, 17:23
            popieram, środowisko ma ogromny wpływ na życie i zachowanie każdego z nas, ale jeśli środowisko jest patologiczne to czy musimy ślepo za nim podążać?
            Jasne że należy walczyć z patologiami, ale zwalanie całej winy na otoczenie to trochę tak jakby mówić że każdy w złej sytuacji ma prawo zabijać.
            Każdy ma swój mózg i każdy, nawet będąc pod presją sam podejmuje swoje decyzje
            • Gość: :( efekt Lucyfera Re: do efektu lucyfera IP: *.koba.pl 12.12.07, 03:11
              Nie każdy jest tak silny psychicznie i nonkonformistyczny w każdej
              sytuacji jak wy. Na waszym miejscu nie bagatelizowałbym wpływu
              kontekstu/otoczenia na zachowanie. Moim zdaniem to niestety on jest
              zwykle decydujący.
    • Gość: Pawcio Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.osiedle.net.pl 10.12.07, 23:46
      Jestem przerażony, zwłaszcza że często chodzę w rejonach miejsca gdzie
      popełniono morderstwo, co sie dzieje z tym miastem ? To jakieś kompleksy
      wychodzą na wierzch czy co ?
    • Gość: PAwcio Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.osiedle.net.pl 10.12.07, 23:47
      Niech próbuje sie wykończyć ! zabił człowieka, to nie jest normalne, odebrał
      matce syna, niech pokutuje ! przecież to nie był wypadek, po co on nosił ten nóż
      z rączką obwiniętą taśmą plastikową ?? przecież nie do krojenia chleba !
    • Gość: Vendetta Kara IP: *.cnb.com.pl 11.12.07, 02:15
      20 udeżeń dębową pałką po całym ciele tak aby każe łamało mu kość, następnie
      śmierć - poprzez świadome (można użyć soli trzeźwiących), powolne wykrwawienie,
      tak jak mężczyzna któremu oprawca to zafundował, oto moja kara.

Sprawiedliwość a nie prawo.
      • Gość: Iza Re: Kara IP: 212.160.236.* 11.12.07, 08:53
        To chyba faktycznie jedyne rozwiązanie: oko za oko, ząb za ząb.
        Przynajmniej jesli chodzi o morderstwa z premedytacją. Takie
        jednostki są jak rak toczący społeczeństwo. A raka niszczy się z
        całą stanowczością. A dla pozostałych roboty w kamieniołomach o
        chlebie i wodzie, dożywotnio.
    • Gość: Banner44 Zabili za papierosy; Zabić ich za morderstwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 04:18
      Za zabójstwo powinna być kara śmierci!
      Albo by się ktoś dwa razy zastanowił, albo już wkrótce nie mielibyśmy kogo się
      obawiać, ponieważ takie ścierwa leżałyby pod ziemią!
      Dostaną 8 lat i jak wyjdą to niby co będą robić? Nie zabiją ponownie? Niby dlaczego?
      Mało tego, nasze podatki idą na utrzymywanie takiego ścierwa... Nasze ciężko
      zarobione podatki za które nasze dzieci mogłyby uczyć się w szkole na światowym
      poziomie idą na jedzenie, wikt i opierunek dla takich drani!
      W imię czego? Kolejnego morderstwa, które popełnią po wyjściu?
      Są czasami pewne okoliczności łagodzące, ale nigdy nie będzie nimi dla mnie
      alkohol! Ani bieda! Usprawiedliwia sie takie ścierwa, a moim zdaniem należy ich
      z miejsca rozstrzelać. Bez żadnych skrupułów!
      I od tego momentu, każdy drań niosący w kieszeni nóż z zamiarem użycia (BO NIKT
      MI NIE POWIE, ŻE NOSIŁ W KIESZENI OWINIĘTY TAŚMĄ NÓŻ BEZ ZAMIARU UŻYCIA!) mógłby
      spodziewać się ŚMIERCI ZA ŚMIERĆ!
      Powiem jeszcze raz - Z-A-B-I-J-A-Ć M-O-R-D-E-R-C-Ó-W!!!
    • crass Pewnie dostaną 8 lat 11.12.07, 08:18
      Pewnie dostaną 8 lat bo to młodzi chłopcy i trzeba dać im szansę na
      resocjalizację. Pograją sobie w ping-ponga, poogladają tv, poznają
      nowych kolegów (wszystko oczywiście za nasze pieniądze) i pewnie
      przed 2020 rokiem wyjdą. Porażka.
    • prawy_only To wpływ objęcia władzy przez Platformę ! 11.12.07, 10:23
      zaraz podniesie się jazgot obrońców platfusów,że nie prawda,że to oszczerstwa,że
      pewnie śnieg i mróz też przez PO.
      Nie,zima i to że ktoś ma sraczkę na kacu nie jest przez platformę.

Proszę jednak spojrzeć na wyniki wyborów jakie odniosła platforma we wszelkich
      zakładach karnych.Grubo ponad i w okolicach 90%.Drugie miejsce komuniści.PiS
      poza 5%.
      Niech nikt nie powie,że polityka władz wobec przestępców tych grubszych i
      mniejszych nie ma wpływu na ich zachowanie.Wśród tego typu środowisk od
      doliniarzy po największych tuzów "biznesu" panuje powszechne przekonanie,że za
      czasów PO krzywda im się nie stanie.To musi mieć wpływ na ogólne zachowania tej
      części społeczeństwa.Nie dziwmy się więc,że również ta pospolita przestępczość
      będzie rosła.
      Bo i taka prawda,że PO im krzywdy nie robi.

P.S.Do wszelkiego typu umysłowych tępaków !!!!!!!!!!
      Krytyka PO nie jest równoznaczna z popieraniem PiS !!!!!!
    • Gość: serowalondynka Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:11
      Po co komu nóż w kieszeni?? DOŻYWOCIE!
    • nana85 Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem 11.12.07, 12:09
      heh ... co to się dzieje :( kondolencje dla rodziców i braci [']
    • Gość: Maci86 Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.koba.pl 11.12.07, 14:42
      zabic jednego i drugiego gnoja ... mi tez nie szkoda takich scierw bo inaczej
      nazwac ich nie mozna. nie widze zadnego usprawiedliwienia. mogli trafic na
      kazdego. TAK dla kary smierci dla mordercow takich jak oni
    • mmpio nie rozumiem 11.12.07, 15:05
      po prostu nie rozumiem, może jestem ułomny ale nie mogę zrozumieć jak można zrobić coś takiego... dla mnie człowiek to istota rozumna... nie wiem zaczynam łapać jakaś traumę ciągle słysząc o podobnych przypadkach... JAK MOŻNA?????? ja miałbym obiekcje zrobić komuś krzywdę nawet w obronie własnej, a zabić kogoś ot tak po prostu?? nawet nie umiem się wypowiedzieć bo to jest coś tak nienormalnego że nie można zabrać głosu w tej sprawie bo to i tak nie odda uczuć...

przy okazji choć to tylko słowa wyrazy współczucia dla rodziny...
      • Gość: zalamana... Re: nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 18:05
        ja chyba tez jestem ulomna. tez nie rozumiem tego jak mozna zabic czlowieka... i nie broncie tych bandytow bo tu nie ma nic na obrone... alkohol tez nie jest wymowka... stracilam przyjaciela... widzialam dzis rozpacz jego rodziny... jego najblizszych.... tego nie da sie opisac co oni przezywaja... mi samej serce sie rozdziera... taki mlody czlowiek w trumnie... wiec nie broncie tych bandytow...
        • Gość: apsik Re: nie rozumiem IP: *.sggw.waw.pl 11.12.07, 19:30
          Pochodzę z miasta ofiary.Mieszkam niedaleko...
          Jestem w totalnym szoku. Z całego serca współczuję rodzicom i braciom.
          Nie wiem jaką psychikę ma człowiek, który potrafi zadać ponad 20 ciosów...,
          który nosi przy sobie nóż kuchenny. Nie potrafię sobie tego wyobraźić.
          [']
          Naiwnością jest wiara w to, że człowiek nie miewa złych intencji.
    • Gość: Joasia Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 16:46
      nie znałeś go,więc nie pisz ze zrobił to ot tak sobie bo mu sie chciało !!! Zdarzają się wypadki,faktycznie alkohol nie jest tutaj wymówką,ale jest sprawcą.Nie bronię ludzi,którzy zabijają bez przyczyny,którzy w ogóle zabijają,ale ten chłopak naprawdę był porządny i wartościowy i dałabym sobie głowę uciąć ze gdyby był trzeźwy nie doszłoby do czegoś takiego! I słuchaj chłopaczku obrażaj siebie nie mnie bo patrze ze nie znasz świata !... Sam nie wiesz w jakij sytuacji Ty sie mozesz kiedys znaleźć i jaki sposób na nią znajdziesz... Życie lubi zaskakiwać
    • evvelinaa Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem 11.12.07, 18:51
      Centrum Białegostoku. Godzina 23....i jedno pytanie: gdzie w tym czasie była
      Policja gdy te bandziory zaczęły zadawać ciosy nożem temu chłopakowi???!!! Gdzie
      były kamery monitorujące???!!!! o których tak głośno się mówi że są w
      Białymstoku i zapobiegają chuligańskim wybrykom bo można łatwo namierzyć
      sprawców zanim zbrodnia zacznie się na dobre.

Brak mi słów na to co się dzieje w tym mieście.
      Bardzo szkoda tego młodego człowieka.
    • Gość: magda Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.12.07, 19:49
      najlatwiej jest kogos oceniac...bo widzicie jedna strone medalu (przeczytaliscie
      artykul w ktorym jest wszystko czarne na bialym)a jego strony sa zawsze dwie...i
      nigdy sie nie dowiecie jaka jest druga zreszta nawet nie chcielibyscie...zabil
      czlowieka ale on tez ma dusze i serce i na pewno tego zaluje chociaz jest juz za
      pozno bo nie przywroci temu chlopakowi zycia...
      ludzie zawsze komentuja, wydaja opinie i to sie nie zmieni...bardzo szkoda mi
      rodziny tego chlopaka zostawil ludzi ktorych kochal i ktorzy go kochali ale
      pamietajcie ze ten "zwyrodnialec" tez ma rodzine i przyjaciol ktorzy go znaja
      nie od dzis i mimo tego co zrobil zawsze pozostana przy nim...nie odwroca sie
      napewno nie wszyscy on juz i tak dostal swoja kare najsrozsza jaka moze byc
      swoje wlasne sumienie i swiadomosc ze odebral komus zycie ktore beda na nim
      ciazyc do konca jego dni
      prosze teraz mozecie mnie pocisnac tak jak Joasie mam to gdzies!!
      • mmpio Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem 11.12.07, 20:32
        tak jak pisałem wcześniej, chłopakowi który zabił na pewno też potrzebna jest pomoc...
        ale nie można się nad nim litować i móić tamten już nie żyje i tyle a ten będzie cierpiał... nie róbmy ofiary z napastnika!!
        taka sytuacja oczywiście nie powinna była mieć miejsca... ale miała więc NAJPIERW zajmujemy się ofiarą i to jej i jej rodzinie należy się w pierwszym czynie pomoc i współczucie, a dopiero potem zajmujemy sie tym który krzywdę wyrządził i oczywiście trzeba mu pomóc, ale nie mówimy, o jaki biedny, o niestety musiał zabić bo miał trudne dzieciństwo...
        to jakieś nienormalne odwrócenie roli tłumaczyć mordercę zapominając co zrobił niewinnemu człowiekowi!!
    • Gość: connon.nović wartościowy człowiek???????????? IP: *.elpos.net 11.12.07, 20:10
      Magda i Joasia to pewnie szmule pokroju tego gnoja,które chlały z nim jabole i
      włóczyły się z nim po mieśćie żebrząc o papierosa,strasząc przy tym kosą.A ten
      ,,wartościowy ,, chłopiec to dresiarz bez szkoły co najwyżej po
      zawodówce,migający się od roboty bandziorek znany zapewne policji.Pewnie siedzi
      teraz pod celą kozak i chwali się wyczynem,bo we więzniu taki gość który za
      ,,głowe,,siedzi to git człowiek.Dożywocie!!!! inna kara nie wchodzi w
      gre!!!!!Wartościowy to był chłopak który zginął z rąk tego zwyrodnialca.

t
      • Gość: magda Re: wartościowy człowiek???????????? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.12.07, 21:13
        Dziękuje za krótka charakterystyke mojej osoby nie znajac mnie Asi zreszta
        tez...ale nie obchodzi mnie to bo nas pan nie zna...ale wolny kraj mozna mowic
        co sie chce tylko zeby przy tym kogos nie obrazac...Nie znam tego chlopaka ktory
        zgina ale nie przecze ze byl wartosciowym czlowiekiem, zreszta nie wazne jaki by
        byl to chodzi tu o ludzkie zycie...nie robie tez ze sprawcy ofiary nie o to mi
        chodzilo
        i nie zamierzam nikogo oswiecac...
        nie pochwalam takiego czegos ale uwazam tez ze nie mam prawa nikogo potepiac
    • Gość: vlad do madzi IP: *.euro-net.pl 11.12.07, 20:20
      To oświeć nas idiotko, jakie to miał "powody" aby pchnąć 20 razy nożem
      człowieka? Tak mamy cię i asię właśnie "tam". Skąd się takie kretynki biorą? To
      niepojęte.
      • Gość: beny Re: do madzi IP: 85.17.19.* 11.12.07, 22:07
        trzeba wybaczac przestepcom, mordercom, tego uczyl polski papiez,
        juz zapomnieliscie?
        a moze to byl kretyn?
        • Gość: azp11 Re: do madzi IP: *.elpos.net 11.12.07, 22:17
          On mnie nie skrzywdził, więc nie mogę mu wybaczać. W moim interesie
          jest natomiast, by takie kanalie po ulicach się nie pałętały; w
          twoim zresztą również.
          • Gość: beny Re: do madzi IP: 85.17.19.* 11.12.07, 22:53
            a gdybys byl jego niedoszla smiertelna ofiara, wybaczylbys mu jak to
            zrobil JPII?
            on byl i jest wzorem dla polakow i katolikow
            • Gość: azp11 Re: do madzi IP: *.elpos.net 11.12.07, 23:23
              I nigdy nie napisałby "polaków".
        • Gość: Iza Re: do madzi IP: 212.160.236.* 13.12.07, 09:40
          A może to ty nim jesteś?
          I przestań mieszać do tego naszego Papieża, bo to jest po prostu
          niesmaczne.
          Kara śmierci dla degeneratów.
    • Gość: Dżysys Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 22:40
      Do tych lekko porypanych wpisów dwóch koleżanek sprawcy:
      Tak to prawda- nie znałem ścierwa. Był taki dobry i szlachetny jak
      widzę- nożyk przy sobie nosił tylko na grzyby. Jak czytam takie
      babskie wypociny- bo znałam, srałam, (może dawałam), że alkohol, że
      to, że tamto, że taki biedny bo dźgnął tylko 20 razy, bo zabił za
      fajkę, czy inne gó.., to na myśl przychodzi mi tylko jedna rzecz:
      gdyby zabijał za durnotę byłybyście pierwsze na liście. Dziękuję za
      uwagę i życze dalszego wylewania żalów za dobrego i miłego chłopaka-
      nożownika. Mam nadzieję, że po mydło będzie się schylał do końca
      życia a pod celą będzie miał niezłe wzięcie, skoro taki fajny
      chłopak
    • Gość: Maci86 Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.koba.pl 11.12.07, 23:41
      jak mozna bronic tych zwyrodnialcow ? jak sobie pomysle ze to moglem byc ja albo
      ktos z mojej rodziny to mi sie slabo robi. to jest niewyobrazalna tragedia.
      rodzice chowali go cale zycie. az tu magle taki gnoj odbiera mu zycie w jednej
      sekundzie! powinni ich zabic w sposob taki zeby inne scierwa jak oni nie mieli
      zludzen co do tego co ich czeka jesli tak postapia! zgadzam sie z przedmowca ze
      teraz pewnie w areszcie sie chwala tym co zrobili i szacunek maja innych
      wiezniow. powybijac takie gnidy dla przykladu. nie widze innego rozwiazania.
      dozywocie nie jest wspolmierne do czynu jaki popelnili. chyba ze by do konca
      zycia pracowali w okropnych warunkach na swoje zycie w wiezieniu i dozywotnio
      placili rodzinie zmarlego jako zadoscuczynienie. ale i tak bym ich wolal widziec
      w piachu ! bili zeby zabic i nic ich nie usprawiedliwia !
    • Gość: mateusz Fajnego miał kolegę nie ma co :/ IP: *.bsk.vectranet.pl 11.12.07, 23:58
      Dostał po gębie i uciekł, ot mi kolega.Byłoby 2vs2 byłyby jakieś
      szanse, gdyby tamten chłopak zachował odrobinę zimnej krwi. Może
      napastnicy nie zdążyli by wyciągnąć nawet noża gdyby siły były
      rozłożone.Przyjaciół poznaje się w biedzie przykre, że w takich
      okolicznościach.
      • Gość: apsik Re: Fajnego miał kolegę nie ma co :/ IP: *.sggw.waw.pl 12.12.07, 11:21
        ja mając 19 lat nie czułam się jeszcze dorosła. człowiek całe życie popełnia błędy.
        myślę, że i ten chłopak obwinia trochę siebie za to co się stało. i w tym
        momencie popełnia błąd. bo łatwo się domyślić, że i on mógł stać się ofiarą tego
        głupiego mordu i wtedy strata była by jeszcze większa.
    • Gość: zaszokowany Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 13:43
      właśnie trwa pogrzeb.......biała trumna, koledzy i koleżanki niosą w
      dłoni róże - jedna symboliczna róża w dłoni każdego z nich...[*]
      rozpacz i szloch rodziny...makabra..............a ten sku..el
      siedzi pewnie sobie w celi i przechwala się tym co zrobił - oby
      więcej nie miał szans nikogo skrzywdzić
      • Gość: zalamana Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.siec.idealan.pl 13.12.07, 06:04
        tak wlasnie wygladal pogrzeb... bylam i nigdy nie zapomne tego do konca zycia... nigdy nie zapomne Maćka... rozpacz ogarnęła wszystkich i nie tylko rodzine.... chociaż ich najbardziej... [*]
    • Gość: no konekcja Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: 80.51.28.* 15.12.07, 00:16
      Powiem wam tak nie znacie prawdziwego zycia to nie mowcie, te dziewczyny znali
      chlopaka co zabil naprawde nie popieram co zrobil bo placze jak o tym czytam
      ale jestem z takiego osiedla ze naprawde nic wesolego ostatnio sie pwoiesil
      zajebisty ziom i teraz biegaja kolesie coidzen na..i az strach pomyslec co
      odpie.. wkoncu naprawde niewiecie co to patologiczne osiedle to nie gadajcie
      glupot dziewczyny jestem z wami bo wiem o co chodzi
      • Gość: p4p2pc Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.bsk.vectranet.pl 15.12.07, 09:02
        karwafa....
        popłakałem się...
        też się chyba powieszę...

skąd wy się bierzecie?
      • Gość: ehhh Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 01:04
        Ty z Bielska PGR? chodzi o sw pamieci Patryka? ehh [*]
      • Gość: Joasia Re: Zabili za papierosy. 20 ciosów nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 10:20
        DZiękuję Ci za wyrozumiałość.. Właśnie widać jak kto zna życie.To społeczeństwo i media wywierają największy wpływ na ludziach.jest Powiedziane ze babił to wszyscy myślą ze jego tez trzeba zabić... A przecież są przeciwni zabijaniu!... Sami gubicie się w swoich słowach.Jesteście totalnie żałośni bo ktoś rzucił hasło a Wy jak na mięso się rzucacie nie znając szczegułów.

do "no konekcja" - chociaż Ty jeden/dna rozumiesz... Dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka