Dodaj do ulubionych

Robole z UK zjechali się ma święta

23.12.07, 01:05
Uważajcie na nich , bo dziwaki se kierownice poprzestawiali na miejsce
pasażera i ni cholery nie widzą na drodze !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: J07 Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.12.07, 01:48

Zenujaca jestes, z ta swoja dobitnie wdepilowana zazdroscia.

wydepilowana_blondynka ostrzega;ze robole z UK zjechali sie na
      swieta.
      • Gość: tidi Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.nyc.res.rr.com 23.12.07, 06:10
        Kto wie ? Moze "wydepilowana .." ma racje .
        A co tam , takiemu "anglikowi" smigac lewa strona .
        • koczisss Re: Robole z UK zjechali się ma święta 23.12.07, 10:59
          Co do kierownicy ma dużą rację.
          Widoczność od strony pasażera, w tym przypadku kierowcy jest niedostateczna, co
          skutkuje większym ryzykiem wypadkowym.
          Powinien być zakaz poruszania się takimi autami po Polsce, a jak nie całkowity,
          to przynajmniej bez pasażera, który może pomóc w poruszaniu się po ulicach!
          • Gość: J07 Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.12.07, 11:52

Anglicy,rowniez,powinni wprowadzic zakaz poruszania sie autami maja-
            cymi kierownice z lewej strony.Tam dodatkowo,i mgly ograniczaja
            widocznosc.- Jezeli dopuszczaja do ruchu ulicznego,takie pojazdy,
            to przynajmniej z pasazerem- dwie pary oczu,to nie jedna,szczegolnie
            w mgle zawsze bezpieczniej.
            • Gość: swiniopas Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.asfd.broadband.ntl.com 23.12.07, 12:09
              Swinskie Ryje na tablicach z Polski powinny byc
              przymusowo badane na rogatkach miasta u nas w Wlk
              Brytanii: na alkohol we krwi, na syf i malarie jakie
              do nas tu zwoza.
              • koczisss Re: Robole z UK zjechali się ma święta 23.12.07, 12:17
                > przymusowo badane na rogatkach miasta u nas w Wlk
                > Brytanii: na alkohol we krwi, na syf i malarie jakie
                > do nas tu zwoza.

Akurat Ty nie powinieneś się przejmować tym syfem i malarią, bo sam zawiozłeś na
                wyspy jeszcze bardziej zjadliwe form tego białoruskiego syfu i malarii.
                Słabszymi formami raczej się nie zarazisz:)
            • koczisss Re: Robole z UK zjechali się ma święta 23.12.07, 12:14
              Widoczność od środka jezdni jest lepsza, to tam gdzie siedzi kierowca, niż od
              krawędzi jezdni!
              Tyczy się to ruchu prawostronnego jak lewostronnego!
              • Gość: J07 Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.12.07, 12:48

koczisss napisal:

>Widocznosc od srodka jezdni jest lepsza...
                >...

Zgadzam sie z Twoim spostrzezeniem,ale ja odnosze sie do"motywu"
                zazdrosci.A taki,pojawil sie w kilku wypowiedziach.
                • koczisss Re: Robole z UK zjechali się ma święta 23.12.07, 12:58
                  Ja tam nikomu nie zazdroszczę. Wybrali sobie emigrację, to już ich problem nie
                  mój. Lubią być popychadłami u innych, białymi murzynami, cóż, są wolnymi ludźmi,
                  ich prawo nimi być:)

Mam sąsiada, wyjechał sobie na wyspy, skończył prawo, a teraz jest kierowcą i
                  wozi w jakimś hotelu ludzi do pracy i do domu. Nawet na święta nie przyjedzie
                  (nie puścili), bo pracować trzeba!

Cóż, sam sobie to wybrał i ja mam mu zazdrościć?
                  Fakt, więcej zarobi niż ja tutaj w Polsce, ale czy pieniądze to wszystko?
                  • Gość: Edyta Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.elpos.net 23.12.07, 13:30
                    Moja kolezanka po dwoch fakultetach jest pokojówką w hotelu,tez jej
                    nie puscili na swieta,zapieprza cale swięta,siedzi i placze mi na
                    Skype ze sie zabije,ehhhhh....
                    • edgar2005 Re: Robole z UK zjechali się ma święta 23.12.07, 14:03
                      O jasniepanskim stosunku do "roboli" pisalem juz w innym watku. Tak
                      sie sklada, ze wielu niewykwalifikowanych pracownikow pozostaloby w
                      UK nawet przy nizszych zarobkach, gdyz tam sa traktowani jak ludzie,
                      a nie jak "robole". W Polandii powinni chyba zostac sami aystokraci,
                      i politycy, rzecz jasna. Mam nadzieje ze niedlugo nie bedzie mial
                      kto utrzymywac tej klasy prozniaczej.

A po drugie, przekroj spoleczny emigrantow jest zblizony do
                      przekroju spoleczensta ktore (jeszcze) nie wyemigrowalo. I tu i tam
                      sa dresiarze, "robole", "wiesniacy", absolwenci dwoch fakultetow
                      (ktorzy i w PL czesto nie pracuja w wyuczonym zawodzie), doktorzy.
                      Polskich biskupow chyba jeszcze tylko w UK nie ma. Ja mam wlasna
                      firme konsultingowa i przyjechalem miedzy innymi rozejrzec sie z
                      ludzmi do pracy. Okazuje sie, ze niemal wszystkie znajome mi zdolne
                      i ambitne osoby z Bialegostoku wyjechaly, albo do Warszawy, albo do
                      UK. Oczywiscie, sa wyjatki, ktorym wiedzie sie swietnie, ale to
                      wyjatki.
                      W kazdym razie, pozdrowienia dla wszystkich roboli, ja tez kiedys
                      pracowalem w McDonaldzie i podcieralem dziadkom tylki w domu opieki,
                      dla mnie to powod do dumy. A w Polsce ludzie tez to robia i robic
                      beda, dopoki wszyscy zdolni do pracy nie wyjada.
                      • Gość: przedsiębiorcza Re: wyjeżdzają totalni tchorze i egoisci IP: *.elpos.net 23.12.07, 14:19
                        Nie trudno zrobic kariere bez przeciwnosci losu a sprobuj odwrotnie
                        hahaha.Wyjeżdzają tylko tchorze i totalni egoisci idący na
                        łatwizne.Ja zrobilam kariere w Polsce i też zyje sobie dostatnio.
                        • edgar2005 Re: wyjeżdzają totalni tchorze i egoisci 23.12.07, 14:57
                          Gratuluje i zycze dalszych sukcesow. Jednak statystycznie rzecz
                          ujmujac, zrobienie kariery w PL bez znajomisci, ukladow, koneksji
                          partyjnych, wsparcia tatusia, lapownictwa jest bardzo malo
                          prawdopodobne. Trzeba tez miec miekki kregoslup i twardy zadek.
                          Zgadza, sie robienie kariery na emigracji to latwizna, nawet jesli
                          trzeba ciezej pracowac.
                          Natomiast jest jeszcze kwestia tego co uwazamy za zrobienie kariery.
                          Moj kolega wyjechal z polskiego oddzialu firmy do centralu w USA. Po
                          paru latach mial mozliwosc wziecia stanowiska dyrektora tego
                          oddzialu w PL, za nieco wieksze pieniadze. Stwierdzil ze woli zostac
                          w USA i poczekac, bo tam ma wieksze mozliwosci rozwoju. Teraz jest
                          jedna ze 100 najwazniejszych osob w tej firmie, zarabia wielokrotnie
                          wiecej niz szefo oddzialu w PL, i ma szanse na dalszy rozwoj
                          zawodowy.

Zapewniam cie ze nie chodzi tylko o pieniadze. W mojej branzy ludzie
                          zarabiala miesiecznie 20-30tys netto w Polsce (Warszawie). Sa to
                          suze peiniadze, ale ja nawet gdybym zarabial mniej wolalbym
                          kontynuowac kariere w UK, bo oni juz awansowac nie moga, a ja sie
                          ciagle rozwijam, ciagle sie ucze. I nie musze sie martwic ukladami,
                          partiami, zawistnymi sasiadami, urzedami itp.

Ale tym ktorzy dobrze trafili, jak np. ci z portalu nasza-klasa.pl,
                          tylko gratulowac i zyczc jak najlepiej. Oby bylo ich kiedys stac na
                          fundowanie stypendiow naukowych dla biednych studentow z Polski.
                        • Gość: J07 Re: wyjeżdzają totalni tchorze i egoisci IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.12.07, 15:10

O swojej karierze piszesz w czasie przeszlym,a jak jest teraz?
                        • llatarnik Re: wyjeżdzają totalni tchorze i egoisci 28.12.07, 06:21
                          Gość portalu: przedsiębiorcza napisał(a):

> Nie trudno zrobic kariere bez przeciwnosci losu a sprobuj odwrotnie
                          > hahaha.Wyjeżdzają tylko tchorze i totalni egoisci idący na
                          > łatwizne.Ja zrobilam kariere w Polsce i też zyje sobie dostatnio.

I z tego dostatku i zrobionej kariery obrażasz ponad 10 mln swoich rodaków
                          mieszkających za granicą wyzywając ich od tchórzy i egoistów, żałosny frustracie?
                    • Gość: Iza Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: 212.160.236.* 28.12.07, 07:45
                      Trochę dziwne, że po dwóch fakultetach tylko pracę pokojówki
                      znalazła.
          • Gość: gringo Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 08:42
            Jest zakaz porusznia się anglików w terenie niezabudowanym bez
            pasażera.
    • Gość: bagarmosen Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: 83.16.31.* 24.12.07, 07:17
      duze brawa EDGAR!! opisujesz prawde, zauwaz zawisc i chec
      ponizenia kazdego , kto ma inne zdanie. Nikt nie napisal --
      gratulacje ale wracaj do tego grajdola i taplaj sie w
      blocie razem z nami -bo jak nie to ty nieudacznik .Ot
      polska mentalnosc.
      • Gość: przedsiebiorcza Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.elpos.net 24.12.07, 09:30
        Nie ponizylam nikogo,w sumie moglabym napisac do Was-i vice versa,ze
        Wy emigranci jak sie napisze cos pozytywnego to opluwacie wszystko a
        i tak nie mozecie zyc bez Polskiego Bozego Narodzenia.Mnie sie udalo
        bez pojscia na łatwizne i napisalam tylko swoje zdanie.Ok?Znam los
        emigranta i wielu emigrantow znajomych frustracje z tym zwiazane ,na
        forum wszystko ciu ciu ciu slicznie pieknie a w zyciu...moze tu
        zamilkne.Przynajmniej edgar napisal szczerze,bo inni pracujący na
        zmywaku chwalą sie do rodakow kim to nie sa ,z drugiej strony strona
        forum wszytsko wytrzyma i mozna napisac ,ze sie ma jacht i fure
        forsy ,nieprawdaż?Kazdy los jest inny i niepowtarzalny,jednak bede
        podtrzymywac swe zdanie ze nie sposob cos zrobic majac wszelkie
        ulatwienia.Wesolych Świąt......
        • Gość: J07 Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.12.07, 03:07

Napisz jak pokonywalas utrudnienia.
          • Gość: blondyn Re: ok bede uwazac,dzieki za cynk blondynko IP: *.elpos.net 28.12.07, 16:06
          • Gość: blondyn Re: ok,bede uważał,dzieki za cynk blondynko IP: *.elpos.net 28.12.07, 16:09
      • Gość: wt W UK 90% to fizyczni a w Polsce udają hrabiów IP: *.osiedle.net.pl 28.12.07, 16:26
        Takie sa fakty, że kariere za granica udało się zrobić niewielu-i to zarówno w
        UK,USA i gdzie tam jeszcze sobie wymyslicie.Niemal wszyscy którzy tam jadą np po
        studiach pracują fizycznie, mieszkaja w kilka osób w jednym mieszkaniu, to w
        Polsce nie jest normalne.Bajki o polskich milionerach za granicą to można 5
        latkom opowiadać, wiekszośc zaciska zęby by odłożyć parę funciaków na mieszkanko
        w Polsce, reszta żyje od pierwszego do pierwszego nierzadko w fatalnych
        warunkach, a karierę robią nieliczni.Oto cała prawda o emigrantach.

A samochodów z kierownicą po prawej stronie nie powinno sie wpuszczac do Polski
        bo stwarzaja niebezpieczenstwo i tyle.
        • Gość: edgar2005 Re: W UK 90% to fizyczni a w Polsce udają hrabiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 10:04
          Milionerow na emigracji zbyt wieli nie ma, bo tam trudniej robic
          przekrety albo zerowac na publicznej i unijnej kasie. Trudniej tez o
          pomoc ustawionych juz rodzicow. Ale nie o milionerow tu chodzilo,
          tylko o mozliwosci rozwoju zawodowego i wysokie zarobki. Polakow w
          UK zarabiajacych powyzej 50tys funtow rocznie (brutto) jest juz
          calkiem sporo, a i takich zarabiajacych powyzej 100tys. + swiateczny
          bonus sam znam kilku.

Kiedys czytalem artykul o masach mlodych ludzi dojezdzajacych
          pociagiem o 4 rano do pracy z Radomia do Warszawy. Ci ludzie
          pracowali caly dzien by wrocic do domu tylko zeby sie przespac.
          Zarabiali marne grosze na warszawskich budowach. Podobno takie masy
          dojezdzaja takze z wsi az spod Malkini na Prage. A apropos
          mieszkania, kiedys szukalem pokoju do wynajecia w Warszawie i gdzies
          bylo jakos bardzo tanio w ogloszeniu. Zadzwonilem z ciekawosci, a
          pani mnie zapytala ilu nas jest, bo to sa pokoje 12-osobowe - taki
          hotel robotniczy. No further comments. Jakosc mieszkan: rozmawialem
          w samolocie z gosciem, ktorego brat jest inkasentem i chodzi po
          roznych mieszkaniach. Mowil, ze takich nor w jakich ludzie miaszkaja
          w Polsce to nigdy nie widzial i ze nawet zagrzybione ciasne pokoje w
          Londynie sa lepsze. Podobno ludzie wynajmuja suteryny, strychy, a
          nawet piwnice, mieszkaja w pokojach bez okien, z przeciekajacym
          dachem itp. Moze nie w Bialymstoku, tylko gdzies w warszawskich
          slumsach, ale w koncu to Polska.

I jeszcze a propos kierowcow, to po ktorej stronie jest kierownica
          ma znaczenie wlasciwie tylko przy parkowaniu, bo mozna sobie felgi
          uszkodzic. Natomiast na drodze znaczenie ma to jak sie jezdzi, a
          zwlaszcza czy sie przepuszcza pieszych, bo po tym ostatnim czesto
          poznac wlasnie odwiedzajacego migranta z Wysp.
          • Gość: jou ludziska Re: W UK 90% to fizyczni a w Polsce udają hrabiów IP: *.elpos.net 29.12.07, 11:28
            >>>>>>>>>>UK zarabiajacych powyzej 50tys funtow rocznie (brutto)
            jest juz
            calkiem sporo, a i takich zarabiajacych powyzej 100tys. + swiateczny
            bonus sam znam kilku.

Z opowiesci wigilijnych znasz?Ja tez znalem,dopoki naocznie na
            jednego nei wpadlem,byl milionerem...na szmacie.
            Pozdro!
    • tomek_tomasz Re: Robole z UK zjechali się ma święta 28.12.07, 21:23
      moją listę niebeapiecznych kierowców w Białymstoku otwierają
      kierowcy z Hajnówki i Sokółki, reszta im nawet do pięt nie dosięga
      • Gość: kierowca Re: Robole z UK zjechali się ma święta IP: *.koba.pl 29.12.07, 01:07
        Trzeba uważać na wszystkich wioskowych z rejestracjami zaczynającymi się na B ,
        tj: BIA , BSK , BS, BBI , BHA , BSI , BBI , BSK , BAU , BSE , BL , BLM , BZA ,
        BWM , BMN , BGR inne nie wymienione wioskowe rejestracje z woj.podlaskiego .
        Jeżdżą jak u siebie na wiosce - na polu , nie zwracając uwagi na nic .
        Tak na marginesie , to obciach z taką rejestracją jeździć , wstyd jak cholera :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka