Dodaj do ulubionych

Glosowac na "Katyn" ...

08.02.08, 01:16
... w plebiscycie "The New York Timesa" mozna na stronie
internetowej:

movies.nytimes.com/awardsseason/oscars2008.html

- podaje "Wprost".
Obserwuj wątek
    • Gość: idzikczortu Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.sub-75-222-190.myvzw.com 08.02.08, 15:41
      Dzieki za "cynk".
      • alex.4 Re: Glosowac na "Katyn" ... 08.02.08, 17:28
        film jest słaby...
        • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 08.02.08, 20:59
          Wiedziałem, że ci się nie spodoba.
          • alex.4 Re: Glosowac na "Katyn" ... 09.02.08, 12:34
            film jest jednowymiarowy, postacie bohaterów są jak z komiksu nie mają głębi.
            Jesli weźnie się pod uwagę jaki odsetek rozstrzelanych byli z pochodzenia
            Żydami, Ukraincami czy Białorusinami to wszechobecny katolicyzm w filmie jest
            denerwujący
            • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 09.02.08, 19:08
              Wiedzxiałem, że ciebie zdenerwuje.
              • alex.4 Re: Glosowac na "Katyn" ... 09.02.08, 19:24
                Nie zdenerwowałeś mnie. To czy Wajda dostanie oskara (wątpliwe) czy nie jest mi
                zupełnie obojętne
                • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 09.02.08, 20:48
                  Pisałem; zdenerwuje, a nie: zdenerwuję.
                  • alex.4 Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 11:33
                    mnie to nie denerwuje. Jest mi to obojętne. Wajda kręcił duzo lepsze filmy
                    • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 10.02.08, 11:59
                      >...to wszechobecny katolicyzm w filmie jest
                      denerwujący...

> mnie to nie denerwuje. Jest mi to obojętne...

W jednym poście piszesz, że denerwuje, a za chwilę, o tym samym, że
                      nie denerwuje. Kabareciarz z ciebie Alex.4.
                      • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 12:25
                        ŻĄdam upomnienia dla llatarnika
                        • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 12:26
                          za niewybredny atak na moją osobę w tym wątku panie "obiektywny"
                          • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 10.02.08, 12:42
                            Lltarniku, proszę atakować wybrednie.
                            • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 15:21
                              Jesteś obiektywny jak Gross...
                              • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 10.02.08, 15:45
                                No to mi dołożyłeś.
                          • kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 13:19
                            hrothulf napisał:

> za niewybredny atak na moją osobę w tym wątku panie "obiektywny"

azp obiektywny. Żart roku:)
                            • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 10.02.08, 13:21
                              To jest wymysł Dd. Ja wyraźnie reprezentuję określoną opcję.
                              • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 15:23
                                To samo od nowa. To samo od nowa. Płyta ci się zacięła. Pozdrowię dd od ciebie.
                                Nudzi mu się trochę wśród na ogół mało rozgarniętych amerykańskich wykładowców i
                                studentów, to się ucieszy, że ktoś go wspomina i tęskni za nim
                                • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 10.02.08, 15:47
                                  Pisałem, że Dd to wymyślił, a nie że tęsknię.
                                  • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 16:46
                                    Jesteś osobą, która zdecydowanie najczęściej tu go wspomina, więc trudno
                                    uwierzyć, że za nim nie tęsknisz
                                    • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 10.02.08, 16:55
                                      Jeżeli ta wiara ma ci w czymś pomóc, to nie mam nic przeciw temu.
                                      • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 17:16
                                        Na razie to ty wierzysz w różne dziwne rzeczy
            • cynik.a Re: Glosowac na "Katyn" ... 09.02.08, 22:49
              Suski. Nie wcinaj mi tu "levizny" z Zydami i innymi. Przeciez ci z
              Jedwabnego nie mogli tam byc! ONI mieli inna, krotsza droge i Wajda
              o tym wiedzial.
              A Katolicyzmu nie tracaj. Ten juz dawno powrocil do "katakumb".

Zreszta. Nie rozwalano k o l a b o r a n t o w .
              • alex.4 Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 11:37
                widzisz cyniku w Katyniu spory odsetek byli to obywatele RP pochodzenia
                żydowskiego. Ukrainców było mniej bo było ich ponad poł tysiąca. Białorusinów
                było najmniej. Jednak odsetek nie katolików był wśród ofiar sowieckich
                zauważalny - w końcu znaczna część owych oficerów to byli przedstawiciele
                inteligencji która była wielonarodowa
                • kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 13:23
                  Przepraszam bardzo, ale wszyscy byli obywatelami polskimi. Ich pochodzenie
                  etniczne, wyznanie jest jak dla mnie mało interesujące.

A co do braku żydów w filmie. Sugerujesz, że Niemcy obok księdza powinni wziąć
                  rabina do odprawienia nabożeństw nad grobami?
                  Jeżeli w rzeczywistości obecny był tam jedynie ksiądz, to wciskanie tam
                  grekokatolika, czy prawosławnego byłoby chyba przekłamaniem.
                • Gość: olo milcz głupcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:58
                  milcz głupcze, wajda pokazał nie jedyną hitoryczno - statystyczną
                  prawdę o mordzie, ale historię kobiet oczekujących latami na powrót
                  i twoja głupota alexie jaet aż boląca (czy nie jesteś urzednikiem
                  albo absolwentem " szkoły niepublicznej" ?
                  • Gość: swiniopas Re: milcz głupcze IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.02.08, 10:57
                    Zgadzam sie, kol.olo
                    Katyn to film o zywych i co zaskakuje, bardziej
                    o kobietach niz mezczyznach. To one, nosicielki zycia,
                    zaprezentuja w filmie postawy od niezlomnej(Generalowa) po
                    kobiete w pelni zaadaptowana do nowego systemu(nowa dyrektorka
                    szkoly). To kobiety Wajdy wlasnie, od oplakujacej dawna swietnosc
                    po walczaca z nowym i po nowe akceptujaca w calej brutalnosci, sa u Wajdy
                    postaciami plastycznymi, zywymi. Mezczyzni co jedynie potrafia chodzic na
                    koturnach, sa juz za zycia martwi.

A ze film nie dostal dzis w nocy Oscara? Olejmy to sikiem prostym.
                    Zeromski tez przegral walke o Nobla z miernym Reymontem. No i kto glebiej
                    zaczepil sie w narodowej psyche po tych 4 pokoleniach?
    • klakier72 Re: Glosowac na "Katyn" ... 08.02.08, 17:58
      cynik...ty naprawde jestes cyniczny...o co ci chodzi, kto cie
      sponsoruje, ze piszesz takie bzdury...Ani to dobry , ani
      interesujacy film/ jak zreszta wszystko tego pseudo-rezysera/, a on
      sam tez zaden artysta, zreszta juz mu jedna dali/za caloksztalt/ ,to
      moze dosc tej hucpy...Bartoszewski, Geremek, Wajda...niech zyjaaaaa!
      • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 09.02.08, 11:43
        Jednak w USA mają trochę inne zdanie, niż ty
        • Gość: kanapa Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.csk.pl 09.02.08, 12:35
          nie rozumiem tej nagłej mobilizacji polaków przy internetowych sondach,
          najlepiej na zagranicznych serwerach.
          to świetna opcja, taki udawany plebiscyt.
          • Gość: swiniopas Hop hop, cyniku, moze to ciebie zainteresuje- IP: *.asfd.broadband.ntl.com 09.02.08, 13:01
            moja walka o 30 srebrnikow pt Marzec 68, wlasnie wydanych
            przez NBP:
            groups.google.com/group/soc.culture.polish/browse_thread/thread/5ac06e7643da0003#87f558e6bcb029b3
            • llatarnik Re: Hop hop, cyniku, moze to ciebie zainteresuje- 10.02.08, 01:36
              Ty mitomanie psychiczny, białoruski wieprzu pańszczyźniany! Jak już wklejasz, to
              wklejaj uczciwie!

O swoim tatusiu, zbrodniarzu stalimowskim, co sam napisałeś:

"Mieszkalismy bowiem tuz pod siedziba wojewodzkiego Urzedu
              Bezpieczenstwa Panstwa. Ojciec moj, prokurator, zdjal jak pamietam
              kapelusz aby oddac hold tej myszce. A byl to czlowiek co niejednego
              zamordowal w majestacie prawa przed, w czasie i po wojnie."
              groups.google.com/group/soc.culture.polish/msg/5326544abdcdad29
              I jak swoją mamusię, Annę Robak z listy Wildsteina usprawiedliwiałeś:
              groups.google.com/group/soc.culture.polish/msg/e8086b7db238f4ef
              Chyba sam przyznasz tłuściochu odrażający, że równie odrażający byli twoi
              rodzice i twoje korzenie? Czy nadal pracujesz jako "wykładowca" w Tesco? Czy
              mailowa skrzynka grubasa z tesco nadal działa? W jakim mieście mieszkasz,
              tłuściochu? Przyznasz się po dobroci, czy też twój polski pan, Llatarnik sam
              będzie musiał to namierzyć?
              • Gość: swiniopas Re: Hop hop, cyniku, moze to ciebie zainteresuje- IP: *.asfd.broadband.ntl.com 10.02.08, 02:25
                czy ty nie umiesz po polsku czytac, psie niedomyty?
                Ja sie zwrocilem do innej osoby, ktora chcialem
                pewna sprawa zainteresowac. Tobie nic do tego,
                wracaj do azbestu.
                • gerwazjusz Re: Hop hop, cyniku, moze to ciebie zainteresuje- 10.02.08, 21:42
                  Zabieraj wreszcie chłopie pańszczyźniamy swe cuchnące białoruskie onuce, ładnie
                  się ukłoń polskim panom, Robaku i wypad!. Chyba to ja jednak ubiegnę Llatarnika
                  i wysmaruję ci laurkę na jakimś forum dla Polaków w Anglii, psycholu.
                  • Gość: swiniopas Re: Hop hop, cyniku, moze to ciebie zainteresuje- IP: *.asfd.broadband.ntl.com 10.02.08, 23:07
                    et tu Brutu, contra me?
                    OK Zenek, juz zabieram moje zabawki i znikam
            • cynik.a Re: Hop hop, cyniku, moze to ciebie zainteresuje- 11.02.08, 09:34
              Allle sie bedziesz dlugo smazyl w piekle Lukaszki jak z Podlasia
              zostanie smrodek, czyli "podlaSZe" - pulchny Baco!
              A te obrazki oprawilem w ramki. Ogrodze nimi Twoje prochy.
              Dzieki ...
              • Gość: swiniopas Re: Hop hop, cyniku, moze to ciebie zainteresuje- IP: *.asfd.broadband.ntl.com 11.02.08, 09:57
                Dziekuje, tam znajdziesz lepsze obrazki:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=75518328
                Nadchodzi goracy marzec!
        • llatarnik Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 01:48
          hrothulf napisał:

> Jednak w USA mają trochę inne zdanie, niż ty

W USA ludzie trochę myślą, nie znają też "wybitnych" intelektualistów,
          specjalistów od bolszewickiego szufladkowania typu hrothulf czy jego serdeczny
          przyjaciel marcow. Nie stawiają więc w jednym rzędzie odrażającego ścierwa -
          antypolskiego kapusia Gieremka i reżysera Wajdę.

Nigdy więc nie zabieraj głosu w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia!
          Goooovno wiesz o USA i o tym jakie zdanie tam mają.
          • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 11:41
            Wyjaśniam ci więc, że mój wpis jest po stronie decyzji akademii filmowej w
            sprawie "Katynia". Muszę to zrobić, ponieważ twój wpis świadczy o tym, że jesteś
            zwykłym cymbałem. Nie komentuj wpisów, których nie rozumiesz, ćwiaro
            • llatarnik Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 22:18
              hrothulf napisał:

> Wyjaśniam ci więc, że mój wpis jest po stronie decyzji akademii filmowej w
              > sprawie "Katynia". Muszę to zrobić, ponieważ twój wpis świadczy o tym, że jeste
              > ś
              > zwykłym cymbałem. Nie komentuj wpisów, których nie rozumiesz, ćwiaro

Właśnie tego mi brakowało! Ćwiara! Ulubione powiedzonko politruka komucha dd vel
              brombena, który jak smród dopisuje się wszędzie za Azp. Długo na to czekałem,
              ale się doczekałem, bromDDen. Już więc wiem, dlaczego mnie kiedyś znienacka
              zaatakowałeś na innym, prywatnym forum, ćwiaro! Sam widzisz, że do pięt mi nie
              dorastasz.
              • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 11.02.08, 13:58
                Nawet nie wiesz, ile bym dał za to, żeby bromden mógł się odezwać, nie tylko tu,
                lecz gdziekolwiek. Ale żeby ci dorastać to musiałbyś najpierw wyrosnąć ponad
                grunt. Nie wiesz, czego dotknąłeś, więc ci wybaczam.
                • gerwazjusz Re: Glosowac na "Katyn" ... 11.02.08, 15:55
                  hrothulf napisał:

> Nawet nie wiesz, ile bym dał za to, żeby bromden mógł się odezwać, nie tylko tu
                  > ,
                  > lecz gdziekolwiek. Ale żeby ci dorastać to musiałbyś najpierw wyrosnąć ponad
                  > grunt. Nie wiesz, czego dotknąłeś, więc ci wybaczam.

To się robi wesoło! Zaraz usłyszymy rzewną historyjkę o bohaterskim bromdenie,
                  który tragicznie zginął ratując ludzkość od okrutnych kosmitów. Problem jest
                  jednak w tym, że ćwiara dd, tomek itd wciąż prześladuje Azp a przynajmniej ja w
                  duchy nie wierzę.
                  • hrothulf Re: Glosowac na "Katyn" ... 12.02.08, 08:34
                    Ateista
                    • Gość: hrothulf Zbanowałem się i żegnam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 10:07
                      koniec tematu
    • Gość: abc Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.csk.pl 09.02.08, 16:10
      Gdyby to chodziło o film " O dwóch takich co ukradli Księżyc" i Oscara zań, z miejsca bym wszedł na tę czy inną amerykańską stronkę, by lansować tę tragifarsę, ale to dzieło -cóż z tego, że takie osobiste - promuje potulność,strzały w tył głowy ,groby słowem martyrologię jakby już Polacy nie warci byli swojej drogi ku Słońcu.Jak nie powstanie jedno..,drugie..,piąte (wszystkie przegrane z kretesem),to zsyłki syberyjskie, z jakąś tam "podszewką", wreszcie ta kolejna hekatomba :hitlerowcy, bolszewicy, czerwoni, czarni.... Wątpię,że Akademia da się złapać na taki numer nadwiślański...
      • alex.4 Re: Glosowac na "Katyn" ... 09.02.08, 16:38
        Katyń dostał nominacje gdyż w USA coraz silniejsze jest nastawienie
        antyrosyjskie. Cała tajemnica
        • Gość: Workomił Kangurek Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 09.02.08, 22:17
          głosować???a w imię czego???czyżby nakaz jak za komuny???aha połowa
          polonii w USA nie wie nawet gdzie leży Katyń
          • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 09.02.08, 23:00
            Cynik napisał, że można głosować, a ty biadolisz o jakichś nakazach
            głosowania. Przetrzyj oczy,azp i będzie po sprawie.
            • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 09.02.08, 23:02
              Oczywiście, z tym azp w treści, to pomyłka. Kursor mi się nie
              wyłączył z tego miejsca, gdy chciałem wpisać nick.
          • llatarnik Re: Glosowac na "Katyn" ... 11.02.08, 01:01
            Gość portalu: Workomił Kangurek napisał(a):

> głosować???a w imię czego???czyżby nakaz jak za komuny???aha połowa
            > polonii w USA nie wie nawet gdzie leży Katyń

Goooooovno pravda.
        • llatarnik Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 01:57
          alex.4 napisał:

> Katyń dostał nominacje gdyż w USA coraz silniejsze jest nastawienie
          > antyrosyjskie. Cała tajemnica

W USA jest nastawienie teraz antylobbingowe najbardziej. Antyrosyjskie to
          powstało w twojej chorej głowie, głąbie niedouczony. Co ty jednak możesz na ten
          temat wiedzieć, przygłupie. Chyba tylko tyle, co na temat historii, czyli
          goooooovvno!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=75324843&a=75502959
          • Gość: Gretta Azbesty spokój! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.02.08, 04:15
            Ameryka to pośmiewisko ,tak że nie macie o co się sprzeczać.Została tylko
            legenda.Amerykanie przyjeżdżaja teraz do Europy pracować.Sąsiad po 2-mies
            pobycie w usa wrócił do Polski i pojechał do Moskwy,poniewż już nawet tam więcej
            płacą.A więc dziady świata ,azbesty i reszta hołoty amerykańskiej
            przybastować(albo przyazbestować ) należy.
            • gerwazjusz ruskie dziewoczki 10.02.08, 23:19
              Z tego dobrobytu to się ruskim we łbach poprzewracało. Całe tabuny ruskich i
              białoruskich prostytutek przyjeżdżają z podobno bogatej rosji do Polski by tu
              dupą na chleb zarabiać. Chyba ruskim nie staje?
            • llatarnik buuuuuuuuuuuuuuuuuchacha! 11.02.08, 00:10
              Gość portalu: Gretta napisał(a):

> Ameryka to pośmiewisko ,tak że nie macie o co się sprzeczać.Została tylko
              > legenda.Amerykanie przyjeżdżaja teraz do Europy pracować.Sąsiad po 2-mies
              > pobycie w usa wrócił do Polski i pojechał do Moskwy,poniewż już nawet tam więce
              > j
              > płacą.A więc dziady świata ,azbesty i reszta hołoty amerykańskiej
              > przybastować(albo przyazbestować ) należy.

Co do azbestów, to już od 20 lat ich w USA praktycznie nie ma, bo pozrywali je
              dawno. Za to jest w większości polskich bloków w postaci płyt wstawianych między
              oknami i otulinami rur w piwnicach, czy tzw eternicie na dachach. Tak więc to wy
              jesteście azbesty a nie pan Llatarnik.

Co do zamożności, to rzeczywiście warto porównać:

Pod względem jakości życia USA jest daleko, bo na 13 miejscu, ale pod względem
              dochodu na mieszkańca już na drugim ze średnim dochodem 41,529$.

Szukamy więc Polski - jest na 48 miejscu pod względem jakości życia a na 43
              miejscu pod względem dochodu na osobę z kwotą 12,825.

No dobrze, ale gdzie jest podobno mlekiem i miodem płynąca Rosja???

Ano jest UWAGA na 105 miejscu pod względem jakości życia! Za takimi "potęgami"
              jak Turkmenistan, Kirgizja czy Botswana!!!!!!! Jest też na 55 miejscu z dochodem
              na mieszkanca 9,810 $ a więc przeciętny ruski ma dochód przeszło CZTEROKROTNIE
              mniejszy niż Amerykanin.

Buuuuuuuuuchacha. Już widzę kolejki Amerykanów przed ruską ambasadą, by się u
              ruskiego dziada-gołodupca zatrudnić za przeszło 4 razy mniejsze pieniądze!

Z czego znani są ruscy w USA? Z biedy, mafii i prostytutek.
              • llatarnik Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuchacha! 11.02.08, 00:16

Tak dobrze się bawię, że zapomniałem podać link do danych, z których korzystałem:

www.economist.com/media/pdf/QUALITY_OF_LIFE.pdf
                • gerwazjusz Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuchacha! 11.02.08, 00:21
                  Nie bądź tak okrutny, Llatarniku, bo jak ruskie moczymordy poznają te dane, to z
                  rozpaczy się na śmierć zapiją. Ja tam spróbuję ich pocieszyć. Ruskie, nie
                  martwicie się. Może za 150-200 lat i wy osiągniecie obecny poziom dobrobytu USA!
          • alex.4 Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 11:35
            widzę że llatarnik tradycyjnie odreagowuje kompleksy brakiem kultury osobistej.
            Trudno to zrozumieć, ale w końcu to człowiek, który wyjechał do USA za
            pieniędzmi a teraz nie ma na powrót do Polski, bo kariery nie zrobił. W sumie
            llatarniku to jest mi ciebie szkoda:)
            • gerwazjusz Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 23:22
              a alex udaje, że deszcz pada
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=75324843&a=75519930
            • kotwicz69 Re: Glosowac na "Katyn" ... 20.02.08, 01:48
              no to jak tam Suski.....ostojo kultury nie tylko osobistej...:)?
              podaj jeszcze szczegolowe dane narodowosciowe pomordowanych w
              Katyniu, wspomnij o katolicyzmie, a i nie zapomnij ucalowac
              kolezanki Eurodeputowanej z SLD....tej co sni o Breslau.....ciekawe
              czy tylko o Breslau, a moze o Festung Breslau tez.....
    • Gość: Gretta Uzupełnienie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.02.08, 04:26
      www.youtube.com/watch?v=erbtzwVRf6c&feature=related
    • kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 10.02.08, 11:40
      A mi się film nie spodobał. Mówię o wrażeniach artystycznych. Nie jest to jak
      dla mnie dzieło wybitne.
    • invisible_1 Re: Glosowac na "Katyn" ... 11.02.08, 02:07
      OTO CAŁY BARTOSZEWSKI

18.11.2007: Autor Tadeusz Bednarczyk, dodatek uzupełniający do książki „Życie
      codzienne warszawskiego getta” – str. 152-153:

„Bartoszewski jest UZURPATOREM i każe się nazywać „profesor”. Władysław
      Bartoszewski swoją edukację skończył w wieku 17 lat i ukończył tylko 3 klasy
      szkoły średniej. Maturę zdobył „w podziemiu” w czasie wojny. Ten człowiek nie
      miał i NIE MA tytułu nawet „magister” a do profesora jest mu daleko. W Krakowie
      był uważany za żydowskiego bohatera w kręgach żydowskich, więc ułatwiono mu
      wykłady na KUL o holocauście, choć przy wątpliwej maturze okupacyjnej. Potem
      zapraszano jego na wykłady do różnych uczelni o holocauście, ale NIGDY on NIE
      miał prawa EGZAMINOWAĆ studentów bo NIE MA KWALIFIKACJI. Potem po 1990 roku
      żydzi przy władzy w Polsce KREOWALI jego na „profesora”, ale nie ma tego tytułu,
      żydzi mu tego nie ZAŁATWILI, a przecież dla nich to DROBNOSTKA, ale się NIE DAŁO
      zrobić. Ten tytuł „profesora” to UZURPATORSTWO Bartoszewskiego jak jego zaczęli
      tak nazywać w telewizji i mediach, ale NIE na uczelniach. Po wyzwiskach
      Bartoszewskiego w Knesecie pod adresem Polaków, 10 profesorów KUL zdezawuowało
      go jako rzekomego naukowca i napisało list otwarty do PAN za PROFAGOWANIE tytułu
      „profesora” przez Bartoszewskiego, co ma tylko skończoną szkołę średnią i NIC
      WIĘCEJ. Także, że Bartoszewski NIE MA kwalifikacji, aby być ministrem w polskim
      MSZ-e. Bartoszewski jest tym tzw. „autorytetem moralnym”, ale tylko dla żydów,
      gdyż należy do ŁOWCÓW tzw. antysemitów i tzw. „szmalcowników”, bo jak twierdzi
      Bartoszewski jest ich pełno w Polsce
      • kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 11.02.08, 13:43
        Wczoraj jadłem naprawdę dobrą musztardę. Nie podam marki, ale miała naprawdę
        świetny smak i chciałem się tą radością podzielić
        • Gość: abc Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.csk.pl 11.02.08, 19:01
          Nie chwal się: miałeś kaca czy moralniaka po przeczytaniu tego donosu -zapewne
          "prawdziwego katolika" - więc nawet sarepska smakuje jak prawdziwie dobra
          musztarda...
          • kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 11.02.08, 19:46
            Tobie również przydałaby się dobra musztarda. Polecam moją ulubioną chrzanową.
          • zewsi Re: Glosowac na "Katyn" ... 11.02.08, 20:12
            Byłem dzisiaj w Biedronce i patrzę, a tam musztarda w plastikowym słoiczku z
            czerwonym wieczkiem po 67 groszy! No normalne szok! Ciekawe co tam do niej
            dodają? Jakieś koncentraty i gumę guar? W każdym bądź razie nie polecam.
            • gerwazjusz Re: Glosowac na "Katyn" ... 11.02.08, 20:41
              Ciekawe czy fałszywi-zakłamani coś celebrują czy też z jakichś im tylko znanych
              powodów podbijają ten wątek? W sumie mam to gdzieś, tak jak żabie udka i ich
              musztardę.
              • zewsi Re: Glosowac na "Katyn" ... 12.02.08, 07:56
                Mości Gerwazjuszu - dołączam się do Twego pytania o fałszywych i
                zakłamanych. Trzeba nam wiedzieć co oni knują!
                Natomiast co do musztardy - nie powinieneś tak mówić. To nie było
                fair w stosunku do wynalazców musztardy i do miłośników musztardy na
                całym świecie.
            • kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 12.02.08, 10:12
              zewsi napisał:

> Byłem dzisiaj w Biedronce i patrzę, a tam musztarda w plastikowym słoiczku z
              > czerwonym wieczkiem po 67 groszy! No normalne szok! Ciekawe co tam do niej
              > dodają? Jakieś koncentraty i gumę guar? W każdym bądź razie nie polecam.

W pełni popieram Twoje obawy to nie może być nic dobrego. Może zawiera dodatki
              ketchupu, dlatego takie tanie?
              • zewsi Re: Glosowac na "Katyn" ... 12.02.08, 10:24
                Oj, oj, oj. Producenci takich wyrobów to kłamliwi-cyklistyczni, czy
                coś w tę pepitkę. To ich powinien zwalczać imć Gerwazjusz, a nie
                fałszywych-zakłamanych, którzy do pięt nie dorastają kłamliwym-
                cyklistycznym.
      • Gość: Cynik.a Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 09:44
        Do invisible_1:
        ... skomentowalem Twoj wpis o Bartoszewskim ale komuch to usunal,
        przez co ZNIElubilem Bartoszewskiego TEZ.
        • zewsi Re: Glosowac na "Katyn" ... 12.02.08, 10:25
          Tak trzymać!
    • Gość: Fanar buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a IP: *.bsk.vectranet.pl 11.02.08, 20:38
      www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dzieki;drogiej;ropie;rosja;splacila;dlug,241,0,178929.html
      pravda.blox.pl/2007/05/Dlug-Rosji-najnizszy-w-nowozytnej-historii.html
      www.wealth.pl/serwis-informacyjny/poradniki/art20,czy-warto-jeszcze-inwestowac-w-bric.html
      osw.waw.pl/pub/koment/2007/02/070201.htm
      usa.tur-info.pl/p/ak_id,10078,,stany_zjednoczone,rosja,usa,moskwa,moskwie,jim
      _pettit,interfax,rosjanie,wiza.html
      www.forum-turystyczne.pl/q/fo_id,21277,,ruch_bezwizowy_z_usa,wizy_dla_rosjan,ro
      sji,rosja_bedzie_miala_ruch_bezwizowy_z.html
      www.sport.pl/siatkowka/1,65069,3245203.html
      • gerwazjusz Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 11.02.08, 21:04
        Tylko jeden komentarz mi do głowy przychodzi - żałosny chichot kacapa. Z czego
        on się cieszy?

Czy z tego, że Rosja i Białoruś są w większości rankingów traktowane są jako
        kraje trzeciego świata? Że AIDS przybrała w Rosji i na Białorusi rozmiary
        klęski? Że takie choroby zapomniane przez cywilizowane kraje, jak gruźlica wciąż
        tam szaleją? Że w Rosji poza Moskwą ludzie żyją w nędzy a dochody nie są
        dzielone ale rozkradane przez garstkę oligarchów? Że przeciętny Rosjanin jest na
        co dzień poniżany i okradany przez mafię, skorumpowanych urzędników, itd? Że
        prostytucja zarówno w Europie Zachodniej jak i w USA, np w Las Vegas stały się
        znakiem firmowym ruskiej mafii i Rosjanek?

• Gość: Fanar Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a IP: *.bsk.vectranet.pl 11.02.08, 21:15
          Znaczy że w amerykańskich ,europejskich , a może i polskich
          burdelach pracują ruskie prostytutki chore na AIDS? - dobre - to
          najnowsza odmiana ruskiej broni masoweg rażenia pewnie.
          • Gość: Fanar Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a IP: *.bsk.vectranet.pl 11.02.08, 21:24
            Chcę tylko powiedzieć że zawsze trzeba porównywać się do lepszych ,
            nie do gorszych bo sami staniemy się najgorsi wkrótce.
          • llatarnik Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 11.02.08, 21:31
            Gość portalu: Fanar napisał(a):

> Znaczy że w amerykańskich ,europejskich , a może i polskich
            > burdelach pracują ruskie prostytutki chore na AIDS? - dobre - to
            > najnowsza odmiana ruskiej broni masoweg rażenia pewnie.

Upraszczaj, upraszczaj, upraszczaj. Ruska quu.. to wprawdzie zjawisko masowe,
            ale to nadal tylko zwykła quu..a i po co dorabiać do tego jakąś fałszywą
            ideologię?
        • llatarnik Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 11.02.08, 21:23
          Ja też się świetnie ubawiłem! Tak właśnie prymitywnie działają ruscy żałośni
          niewolnicy z KGB, FSB, czy jak to teraz to zdegenerowane sprzedajne tałatajstwo
          się nazywa.

Zakładają oni, że Polak jest równie durny i naiwny, jak ruski i uwierzy w taką
          totalną niedorzeczność, że jakoby USA miałoby ruskim wizy znieść!!!

Ja też coś na ten temat słyszałem - podobno rzeczywiście mają im znieść - w roku
          2348, bodajże. Trzeba być durnym kacapem, by wchodzić na polskie portale i taką
          NIELOGICZNĄ I DEBILNĄ plotkę rozsiewać.

Jak już chyba wszyscy wiedzą, mieszkam w USA i spotykam się z tymi szczęśliwcami
          z Rosji, którzy dostali amerykańskie wizy. Temat komentują bardzo
          wstrzemięźliwie z charakterystycznym rosyjskim poczuciem humoru:

Żaden obywatel rosyjski nie ma kłopotów z dostaniem wizy do USA. Oczywiście pod
          warunkiem, że przedstawi w ambasadzie dokumenty, że jest jewrejem. Ja tam nie
          jewriej, ale jewriejskie dokumenty miał.
          • Gość: Fanar Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a IP: *.bsk.vectranet.pl 11.02.08, 21:26
            Też tam byłem 20lat w N.Y. i wiem że p.......isz
            • llatarnik Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 11.02.08, 21:42

> Też tam byłem 20lat w N.Y. i wiem że p.......isz

20 lat byłeś? No to chyba świetnie znasz angielski??? So tell me something about
              it. What made you come back?
              • llatarnik Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 11.02.08, 21:47
                I spent more than 2 yrs there and I know NY! Where did you live?
                • gerwazjusz Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 11.02.08, 21:53
                  Coś mi się zdaje Llatarniku, że już nawet ja znam lepiej angielski. Zapewnie
                  kacap poszedł po swoje dziecko. Bądź więc wyrozumiały, bo jak dziecku kacapa
                  wytkniesz zbyt dużo błędów, to kacap je okrutnie spierze. Działaj więc
                  dyplomatycznie, bo co takie dziecko winne, że ma takiego ojca?
                  • llatarnik Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 11.02.08, 22:02
                    Biedny mózg kacapa alkoholem przeżarty. Mieszkał w Nowym Jorku 20 lat, a nie
                    pamięta gdzie.
                    • gerwazjusz Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 11.02.08, 22:54
                      llatarnik napisał:

> Biedny mózg kacapa alkoholem przeżarty. Mieszkał w Nowym Jorku 20 lat, a nie
                      > pamięta gdzie.
                      >

i to jest piękne podsumowamie tej żałosnej dyskusji, Llatarniku!
                      • Gość: Fanar Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a IP: *.bsk.vectranet.pl 12.02.08, 15:58
                        www.smog.pl/wideo/15808/amerykanski_spot_o_polskich_wynalazcach/wszystkie_komentarze/
                        • llatarnik Re: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuchachach a 12.02.08, 16:21

> <a
                          href="www.smog.pl/wideo/15808/amerykanski_spot_o_polskich_wynalazcach/wszystkie_komentarze/"
                          target="_blank">www.smog.pl/wideo/15808/amerykanski_spot_o_polskich_wynalazcach/wszystkie_komentarze/</a>

Lubię jak się ktoś ośmiesza. Co za prymityw! Przecież to nie Amerykanie, ale
                          ruskie przygłupy. Nie potrafili nawet znaleźć narratora, co by potrafił mówić po
                          angielsku. Przysłuchajcie się dobrze - bardzo WYRAŹNY kacapski akcent wyczuwalny
                          na kilometr. Żaden Amerykanin tak nie mówi! Skąd w tych bydlakach
                          niecywilizowanych tyle nienawiści i takie chamskie metody?
                          • Gość: Cynik.a Andrzej Wajda ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 15:13
                            ... zrezygnowal z kandydatury "Katyn"-a do Oscara.
                            Takiego "baka" puscila nudna "jedyneczka" w wiadomosciach. Prawda to?
                            • Gość: idzikczortu Re: Andrzej Wajda ... IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 18.02.08, 18:19
                              "Cyniku":
                              Oto oficjalna lista wzieta z samej "kuchni" Oscara z Los Angeles.
                              Podaje za Associated Press z dnia 22-go Lutego, 2008.
                              "Beaufort" z Izraela, "The Counterfighters" (Zolnierze
                              kontrofensywy?), z Austrii, "Katyn" z Polski, "Mongol" z
                              Kazachstanu i "12" z Rosji.
                              • Gość: idzikczortu Re: Andrzej Wajda ... IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 18.02.08, 18:35
                                Erratum:
                                Rzecz oczywista, ze tak dobrze (albo tak zle) nie jest jeszcze ze
                                mna abym znal przyszlosc. Pochrzanilem daty w poscie ciut wyzej bo
                                mialo byc 22-go Stycznia, 2008 (termin zamkniecia nominacji), zas
                                Associated Press podawalo stan na dzisiaj tj., 18-go Lutego, 2008.
                                Przepraszam.
    • kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 20.02.08, 12:46
      Mnie zastanawia kto z biorących udział w dyskusji obejrzał film?:)
      • Gość: swiniopas Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 20.02.08, 13:37
        tutaj bywaja wrzaskliwi untermenschen, z mozgami zlasowanymi
        azbestem, te rozne zenki i latarniki. Prosze nie oczekiwac od tego hoi polloi
        aby wydalo 6 zl na bilet do kina.
        Ja sam: raz w kinie, w Polsce i 2 razy w domu(lewe video w formacie avi). To
        piekny film, o zywych i o tym czym jest lub powinna byc
        prawda. Kto nie lubi scen rzezniczych to moze na 10 minut zamknac oczy.
      • Gość: Cynik.a Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 20:00
        Wyznam, ze nie obejzalem i nie bede chcial ogladac tego filmu. Mam
        dosc wyobrazni na ten temat od ... dziecka. Oszczedze sobie uczuc.
        Po co by mnie miano wylac z kina z bekiem?
        Moze kiedys na video, na raty?
        "Katyn" Wajdy - to wielkie wydarzenie, skoro sam Putin cos tam
        wykrztusil na ten temat.
        • Gość: swiniopas Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 21.02.08, 23:42
          Cyniku, Katyniem jest naznaczona niemal kazda
          inteligencka rodzina kresowa. Dobre bialoruskie nazwisko
          Daszkiewicz, czesto slysze z roznych okazji w TV Lukaszki.
          Widocznie wuj, mjr lekarz,dodatkowa lista katynska, pozostawil
          sporo krewnych poza kordonem. Ja oczywiscie wiedzialem co to znaczy
          juz w czasach gdy tylko o tym mozna bylo co najwyzej szeptac. Moi rowiesnicy nie,
          i bardzo mnie to zdziwilo w wieku lat 10, gdy zapytalem mego najwiekszego
          przyjaciela, po prostu brata- late. Dopiero pozniej zrozumialem, kto to byl ow
          tajemniczy wujek w W-wie mego przyjaciela- Hilary Minc, trzeci po Bierucie. 11
          lat pozniej przyjaciel mnie zdradzil, niedaleko pada jablko od jabloni. Tak wiec
          gdy jedni odchodzili w ziemie, inni po ich mogilach wspinali sie do wladzy.
          Takie jest prawo dzungli.

Idz na film Katyn, koniecznie. Nikt nie plakal w kinie, natomiast po zakonczeniu
          ludzie dosyc dlugo nie wstawali z miejsc i wychodzili w milczeniu. Uwazam ze
          szkoly powinny na film chodzic calymi klasami.
          • kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 22.02.08, 18:47
            A ja uważam, ze film jest słaby. Nie wzruszył mnie tak jak choćby film "Głosy
            niewinności". Oceniam jednak film, a nie to co film przedstawia.
            I wielu ludzi się ze mną zgadza. Świetne obrazy maja na tym portalu ocenę
            oscylująca powyżej 8, Katyń jak widać jest nieco niżej. katyn.filmweb.pl/
            • Gość: swiniopas Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 23.02.08, 02:50
              Kolego, juz starozytni Rzymianie mawiali, ze
              "De gustibus non est disputandum". To co jednego
              wzrusza to drugiego przyprawia o mdlosci.
              Dla mnie to przede wszystkim film o zywych, o prawdzie
              jak tez o jej poszukiwaniu i o zyciowych kompromisach.
              Czyli film na wzkros poznawczy.

Napisalem wyzej, ze wiedzialem o Katyniu wiecej niz moi
              rowiesnicy. Chcialbym dodac, ze w 1972r, jako student
              w-skiej AM na wymianie z towarzyszami komsomolcami z Rostova-
              na- Donu, przyssalem sie jak pijawka do pewnego groznego sowieckiego kata.
              Bieregovoj my bylo, do dzis pamietam nazwisko. Sowieccy lekarze
              wyraznie sie bali faceta bo to byl komendant lokalnego wiezienia. Po ciezkim
              zawale. Chodzilem wokol drania niczym kot wokol sperki. Mialem nadzieje, ze
              bedac na lozu smierci, przywola mnie skinieniem,
              katynskie tajemnice ujawni. Niestety, twardy czlowiek sowiecki. Nie zdechl i nic
              nie powiedzial.

Albo ten ruski czlowiek z filmu, oficer. Myslalem ,ze to bedzie tandetna,
              naciagana rola. A przeciez, gdy to zobaczylem na wlasne oczy to musialem
              przyznac jedno: to major NKWD w Bialymstoku, ktory
              ocalil przez wczesne ostrzezenie moja matke i siostre w 1940r. Czyli
              najprawdziwsza prawda. Nie kazdy film moze sie taka prawda pochwalic.
              No ale sa pewnie, przyznam tu koledze racje, filmy lepsze i bardziej sprawne w
              wyciskaniu lez.

• kajmir Re: Glosowac na "Katyn" ... 24.02.08, 12:49
                O gustach się dyskutuje i to jak najbardziej. Czymże jest gala oskarowa, a o tym
                tutaj mowa, jak nie promowaniem gustów jednych nad drugie?
                • fiat_lux Re: Glosowac na "Katyn" ... 24.02.08, 18:52
                  kajmir napisał:

> O gustach się dyskutuje i to jak najbardziej. Czymże jest gala oskarowa, a o ty
                  > m
                  > tutaj mowa, jak nie promowaniem gustów jednych nad drugie?

robi mi sie zle jak taki swiniopas plecie swoje historyjki - po pierwsze dlatego
                  ze 99% to bujdy (o czym wie cala pl.sci.historia i kilka innych miejsce gdzie
                  trul powietrze), po drugie ze jego proweniencja lezy po stronie katow nie katowanych
          • Gość: azp11 Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 22.02.08, 22:46
            Uwazam ze
            szkoly powinny na film chodzic calymi klasami.
            _________
            Chodziły całymi szkołami.

• Gość: swiniopas Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 23.02.08, 03:00
              Jesli cale szkoly chodzily to b. dobrze.
              Ale to nie wystarczy bo jeszcze pan profesor
              od historii powinien sie wysilic i lekcje
              na ten temat poprowadzic.Jesli sie do tej lekcji
              chce dobrze przygotowac to powinien poczytac watek na
              tej grupie, jaki sam kiedys zainicjowalem. Ten o honorze kacapa.
              Niechaj poczyta tych roznych fiatow lux, zenkow i inna swolocz,
              po czym niech zada mlodziezy pytanie na klasowce: czym taki polskojezyczny kacap
              rozni sie od ruskiego? Temu ktory odpowie,
              ze niczym, nalezy sie oczywiscie ocena bardzo dobra.
              • gerwazjusz prawda o świniopasie vel fatso 24.02.08, 04:31
                Oto co białoruski chłop pańszczyźniany i mitoman o nazwisku Robak pisał o swoim
                ojcu, przestępcy:

"Mieszkalismy bowiem tuz pod siedziba wojewodzkiego Urzedu
                Bezpieczenstwa Panstwa. Ojciec moj, prokurator, zdjal jak pamietam
                kapelusz aby oddac hold tej myszce. A byl to czlowiek co niejednego
                zamordowal w majestacie prawa przed, w czasie i po wojnie."
                groups.google.com/group/soc.culture.polish/msg/5326544abdcdad29
                Mamusia, Anna Robak, ubecka kapusta jest na liście Wildsteina.

groups.google.com/group/soc.culture.polish/msg/e8086b7db238f4ef
                • Gość: swiniopas czesc Zenek! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 24.02.08, 13:55
                  Przestepca to byl twoj tatus bo pewnie splodzil ciebie
                  pod zydowska pierzyna w Jedwabnem. Widze ze juz sie obudziles.
                  Ile musztardowek wychlales wczoraj wodki razem z ruskimi?
                  • gerwazjusz Re: czesc Zenek! 24.02.08, 15:24
                    Coś ci sie tłuściochu popierniczyło. Nie unikam pospólstwa, by zbytniej
                    przykrości im nie robić, ale utrzymywać stałe kontakty towarzyskie, to już
                    byłaby przesada. To chyba jak byłeś w pierdlu za pospolite przestępstwo
                    postradałeś zmysły i mylisz rzeczywistość ze swoimi urojeniami. Widocznie
                    zbytnio nadużywali ciebie seksualnie. Dziś jednak za tym tęsknisz i dlatego od
                    czasu do czasu piszesz jako czarna Mańka.
                • fiat_lux Re: prawda o świniopasie vel fatso 24.02.08, 18:56
                  gerwazjusz napisał:

> Oto co białoruski chłop pańszczyźniany i mitoman o nazwisku Robak

widze ze strasznie podoba ci sie moja praca domowa
                  poczytaj sobie pl.sci.historia poszukaj fatso jest wiele ciekawych rzeczy
                  groups.google.com/group/pl.sci.historia/search?group=pl.sci.historia&q=fatso&qt_g=Search+this+group
                  gdzies tam przed laty jest nawet jego zdjecie

ogolnie jest to czlowiek chory. faktu ze czlowiek pochodzacy z tak czerwonej
                  rodziny ma czelnosc nazywac innych kacapami nie mozna zdiagnozowac inaczej
                  • ogabignac Re: prawda o świniopasie vel fatso 25.02.08, 18:25

A ja świniopasa odbieram bardzo pozytywnie.
                    Swoje w życiu przeszedł, o sprawiedliwość i demokrację w kraju walczył, gotów
                    był odmówić wykonania rozkazu użycia broni przeciw cywilom i nawet na krawędzi
                    puczu stał.
                    Wielu z tych dzisiejszych pyskaczy co się patriotami niepodległościowymi mienią
                    do pięt mu nie dorasta.
                    Lubię świniopasa czytać chociaż i mnie parę razy okrutnie zje(ch)ał.
                    • fiat_lux Re: prawda o świniopasie vel fatso 25.02.08, 19:35
                      ogabignac napisał:

>
                      > A ja świniopasa odbieram bardzo pozytywnie.
                      > Swoje w życiu przeszedł, o sprawiedliwość i demokrację w kraju walczył, gotów
                      > był odmówić wykonania rozkazu użycia broni przeciw cywilom i nawet na krawędzi
                      > puczu stał.
                      > Wielu z tych dzisiejszych pyskaczy co się patriotami niepodległościowymi mienią
                      > do pięt mu nie dorasta.
                      > Lubię świniopasa czytać chociaż i mnie parę razy okrutnie zje(ch)ał.
                      >

dlatego ze zakladasz ze choc czesc z tego co on pisze to prawda
                      • Gość: swiniopas Re: prawda o świniopasie vel fatso IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.02.08, 21:02
                        fiaciku, sadz po sobie a nie panow swoich bo za maly jestes.

Ogabignac>>> przepraszam jesli gdzies w dyskusji urazilem, naprawde nie
                        przypominam sobie. Co do owej "odmowy uzycia broni" to zgodnie z prawda ja nie
                        tyle od mowilem co bylem gotow strzelac do polskich zolnierzy w razie gdyby mnie
                        do brygady miedzynarodowej w Czechoslowacji przyjeto.
                        Nie przyjeto, nie rozstrzelano, zyje i tyje. Mam w bibliotece ksiazke od
                        Prezydenta Chech, Waclava Havla z osobista dedykacja dla mnie. Taka nagroda i
                        odszkodowanie za zdrade. Moglbym oczywiscie sfotografowac i puscic w sieci ale
                        nie bede przeciez tlumaczyl sie przed malym scierwem, w rodzaju opluwaczy
                        brylujacych na tej grupie wyzej.
              • Gość: Eulalia Lulilaj Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.elpos.net 25.02.08, 23:08
                wracamy do starego porządku, kiedys też do kina i na "parady" kazali
                chodzić, ot i demokracja
      • fiat_lux Re: Glosowac na "Katyn" ... 24.02.08, 18:45
        kajmir napisał:

> Mnie zastanawia kto z biorących udział w dyskusji obejrzał film?:)

film obejrzalem i szczerze powiedziawszy podobal mi sie srednio.
        niemniej uwazam ze dobrze ze jest. przez ponad pol wieku bylismy karmieni
        wszelkiego rodzaju filmami o walce z niemcami, a malo (jesli w ogole) bylo
        wlasnie takich. jak widac nawet szwedzi maja klopot z przyswojeniem faktu ze
        polska w 1939 r miala dwoch agresorow. mam nadzieje ze podobnych filmow bedzie
        wiecej - chcialbym np obejrzec cos pozytywnego np. o akcji burza na wschodzie

co do oskara to uwazam ze wszyscy powinnismy zaglosowac na niego ze wzgledu na
        to ze jest to film polski i tyle. zreszta watpie zeby ktokolwiek z
        wypowiadajacych sie widzial inne filmy w tej kategorii. co do jakosci filmu to
        jesli pozostali kandydaci sa slabi to sa szanse na wygrana. jest to jeden ze
        slabszych filmow wajdy
        jak bedzie dowiemy sie wieczorem
        • Gość: swiniopas Re: Glosowac na "Katyn" ... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 24.02.08, 20:41
          kacapie fiatluxiku, pozostawiam tobie i temu choremu alkoholikowi z Lomzy rodem,
          zenkowi, gmeranie w internecie i urabianie mej skromnej osobie demonicznych
          cech. Taka juz wasza kacapska natura. Takie prawo demokracji gdzie zapity i
          zniszczony praca przy azbescie untermensch ma prawo opluwac lepszych od siebie,
          kryjac sie za zaslona anonimowosci.
          Mnie wystarczy to co napisales w moim watlu o honorze kacapa.
          Przynajmniej uczciwie- honor jest ci obcy i pod Kodex Boziewicza bys nie
          podlegal. Czlonek(PiSu) z toba.
          • fiat_lux Re: Glosowac na "Katyn" ... 25.02.08, 03:20
            Gość portalu: swiniopas napisał(a):

> kacapie fiatluxiku, pozostawiam tobie i temu choremu alkoholikowi z Lomzy rodem
            > ,
            > zenkowi, gmeranie w internecie i urabianie mej skromnej osobie demonicznych
            > cech. Taka juz wasza kacapska natura. Takie prawo demokracji gdzie zapity i
            > zniszczony praca przy azbescie untermensch ma prawo opluwac lepszych od siebie,
            > kryjac sie za zaslona anonimowosci.
            > Mnie wystarczy to co napisales w moim watlu o honorze kacapa.
            > Przynajmniej uczciwie- honor jest ci obcy i pod Kodex Boziewicza bys nie
            > podlegal. Czlonek(PiSu) z toba.

moj ojciec nie byl czerwonym prokuratorem ani moja matka nie byla na zadnych
            listach czerwonych kapusiow. i nie ma na swiecie zadnej ksiazki ktora ci pomoc moze

a popie..c sobie mozesz do woli. i ja i ty zyjemy w wolnych krajach, a ty z
            tego prawa korzystarz az nadto
            • Gość: swiniopas Fiatluxowi troche oleum do glowy IP: *.asfd.broadband.ntl.com 25.02.08, 05:14
              Nie pozwol aby cham gownem prychal miast je sam polykac

hr Mendewesz
              ---------------------------------------------------------
              We are all in the gutter but some of us can see the stars

Oscar Wilde
              ---------------------------------------------------------
              Kogda Krasavitsa na khui brosaiet'sia
              Bud' ostorozhien- tripier vazmozhien!

kamerjunker A S Pushkin
    • ogabignac Re: Glosowac na "Katyn" ... 25.02.08, 18:16
      OK: Daję swój głos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się