Dodaj do ulubionych

Szanujmy historię. Uratowano powojenne neony

22.02.08, 18:19
hahahha, ale zabytki! Zwykłe reklamy, z czasów Gierka.
W ogóle z jakiej racji władza wtrąca się tak głęboko w życie ludzi
ingerując nawet w detale estetyczne. Jak tak dalej pójdzie to
wszystko automatycznie stanie się zabytkiem i nic nie bedzie można
zmienić.
Obserwuj wątek
    • Gość: wicherek Lepsze współczesne jarmarczne reklamy?! IP: *.csk.pl 22.02.08, 22:25
      Ignoranci podobni Tobie, nie czując tematu, zniszczyli np. neon "Damy kameliowej", zaprojektowny przez Placydę i Stanisława Bukowskich, znajdujący się niegdyś na elewacji hotelu Cristal - dziś w tym miejscu jest wątpliwej urody szklana dobudówka.
      • Gość: TRMS Re: Lepsze współczesne jarmarczne reklamy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 07:21
        Słyszałem, że chcą zastąpić tramwaje konne autobusami, lampy gazowe elektrycznymi, a domy mają budować z cegieł, zamiast z drewna i słomy. Mówią, że wychodki teraz będziemy mieli w domach, a nie na podwórzu. Słyszał Pan? Wychodek w domu! Niebywałe! Podobno to się nazywa "cywilizacja". Panowie, cepy w dłoń! Nie damy się najeźdzcy!
        • gerwazjusz Re: Lepsze współczesne jarmarczne reklamy?! 08.05.08, 19:13
          Gość portalu: TRMS napisał(a):

> Słyszałem, że chcą zastąpić tramwaje konne autobusami, lampy gazowe elektryczny
          > mi, a domy mają budować z cegieł, zamiast z drewna i słomy. Mówią, że wychodki
          > teraz będziemy mieli w domach, a nie na podwórzu. Słyszał Pan? Wychodek w domu!
          > Niebywałe! Podobno to się nazywa "cywilizacja". Panowie, cepy w dłoń! Nie damy
          > się najeźdzcy!

Masz rację. Kto to słyszał, żeby s r a ć w domu. Przecież nawet psy srają na
          dworze. Precz z postępem! Stanowcze nie dla elektryfikacji!
    • Gość: k.kulesza Szanujmy historię. Uratowano powojenne neony IP: 82.160.212.* 23.02.08, 12:40
      Panie redaktorze! Duże brawa i słowa uznania za dobrą robotę.
    • Gość: BIK Re: Szanujmy historię. Uratowano powojenne neony IP: *.elpos.net 08.05.08, 18:43
      Zapraszam na skromną moją strone dotyczącą bialostockim Neonom
      bialostockieneony.pl.tl
    • Gość: tomekk A tu przykład tego szacunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=79305199
    • kajmir Re: Szanujmy historię. Uratowano powojenne neony 08.05.08, 20:06
      Czemu jak klikam na "przeczytaj artykuł" to mnie kieruje do metra?
      A tak bynajmniej szukać artykułu mi się nie chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka