palor 19.04.08, 00:37 "W ciągu kilku sekund rozsuwają ... Trwa to ułamek sekundy" Co na to Einstein? Czy to zakrzywienie pałkoczasoprzestrzeni? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kpt Sowa Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 04:38 A ciekawe, czemu nie piszą o tym, że te pałki "dosłownie" łamią kości, uderzenie taką pałką w rękę, najzwyczajniej w świecie skutkuje złamaniem kości, te pałki są niebezpieczne, i nie chodzi tu o przestepców, a o zwykłych ludzi, są przecież kłótnie rodzinne, patrole są wzywane do pijaków, awanturników, podpitych małolatów itp. i użycie takiej pałki, na takich ludziach poskutkuje jedynie tym, że do Sądów będzie wpływało więcej zawiadomień, o przekroczeniu uprawnień, bo jak wyjasnić sytuację, gdy policjant złamie rękę 15 latkowi, bo ten pod wpływem alkoholu był dość agresywny, co powiedzą w takim wypadku rodzice, że dorosły przeszkolony policjant, musi użyć metalowej pałki, łamiąc przy tym rękę małolata, zamiast zwykłego klapsa w tyłek ;) Taka pałka jest naprawdę niebezpieczna, wystarczy poszukać w google forum policyjnego, przeczytałem jak policjant chwali się tym, że cytuję "kości fajnie pękają, po uderzeniu tą pałką". Sądzę, że taki przedmiot powinni nosić jedynie funkcjonariusze dobrze przeszkoleni, wywiadowcy w cywilu, i starsi stopniem, bo zwykłe "krawężniki" naprawdę zrobią krzywdę wielu ludziom, ni mówiąc już co się stanie, gdy będzie jakiś mecz, połowa ludzi opuści stadion z potrzaskanymi rękami ;) Radzę używać gazu pieprzowego, lub choćby i paralizatora, pałka to nie zabawa, polcjant ze wsi z pałką, jeszcze przypomni mu się, jak krowy batem ganiał, i ludzi zechce też tak ganiać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kpt.Żbik Re: Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.chello.pl 19.04.08, 07:46 Chodzi o pałki czyli penisy? Za moich czasów selekcja była przy naborze i jeśli ktoś miał w stanie wzwodu mniej niż 15cm nie miał szans, a tylko powyżej 20cm awansowano na oficera. A teraz teleskopowe protezy sobie wszczepiają hm... Odpowiedz Link Zgłoś
jagiellonczyk1920 Policja... 19.04.08, 10:25 Sądy będą miały zwiększoną ilość pozwów, skierowanych przeciwko katom w niebieskich mundurach.Prewencja będzie bezkarnie łamać kości, a potem sprawa zostanie umorzona ze względu na znikomą społeczną szkodliwość czynu itd, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta JAagellonia IP: *.koba.pl 19.04.08, 12:46 I bardzo dobrze, niech łamią kości wszystkim chuligańskim kibicom tego pseudo sportowego i ekstraklasowego zespołu łapówkarzy Jagiellonia. Niech łamią kości pijakom, menelom, awanturnikom i innym zagrażającym spokojowi i bezpieczeństwu tego miasta. Mało to u nas pijaków się kręci po Białymstoku? Pełno ich na przystankach, na klatkach, przy blokach. Niech zrobią z tym porządek. Najfajniej, że jak ktoś ciągle pije, to się kości nie zrastają, będzie się dłużej męczył. I bardzo dobrze. Jestem za tym, żeby policja miała takie pałki - najlepiej niech każdy ma po dwie, od razu będą złamane obie ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: JAagellonia IP: *.koba.pl 19.04.08, 13:22 a potem, jak już zabraknie chuliganów i kibiców, to niech spałują tych którzy inaczej myślą, inaczej się ubierają i w ogóle nie trzymają linii wyznaczonej przez "władzuchnę"... mam nadzieję, że będziesz pierwsza w kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
lipowe_lapcie jagiellończyku, masz jaja? 19.04.08, 14:07 jagiellonczyk1920 napisał: > No proszę, dyżurny redaktor od forum.Nawet Was trochę rozumiem, > harówka za nędzną umowę-zlecenie. Już kiedys na forum pisałem. Już w Wyborczej nie pracuję. Od dość dawna. I jakie mam ne jej temat obecnie zdanie tez chyba pisałem. A nie jest ono najlepsze. Ale wku..ają mnie nieprzeciętnie tacy goście jak ty, którzy nie mają zielonego pojęcia o tym, co oznacza odpowiedzialnośc za własne słowa. Zacytuję ciebie dwa wpisy wyżej: ”Gdy do nich zwraca się z naprawdę poważnym problemem dot. miasta nawet nie chcą gadać.Ich tłumaczenie - bo wicie, rozumicie, ale wiemy kto teraz rządzi w urzedzie miejskim...” A na prośbę o konkret odpowiadasz takim oto bełkotem: > A przypomnij sobie gdy kibice usiłowali zainteresować tzw. wolne, > niezależne białostockie media np. zachowaniem policji w Zielonce lub > udziałem piłkarzy w korupcji za czasów Sularza.Nie byliście w > najmniejszym stopniu zainteresowani.Szkoda. > > Wejdż sobie na forum kibiców Jagiellonii i poczytaj co młodzi > białostoczanie myślą o Was. Powyżej nie widzę ani nazwiska dziennikarza z kórym rozmawiałeś, ani tematu któremu miał być ukręcany łeb ”bo wicie rozumiecie, w mieście rządzą ci a nie inni”. To się pytam wyraźnie jak to ku.. z tobą jest? Wyssałeś sobie te fakty z palca? Jesli nie, to weź to udowodnij. podaj temat jakim chciałeś zainteresować redakcję i nazwisko dzinnikarza który na twoje słowa odpowiedział ci, że gazeta się tym nie zajmie, bo w mieście rządzą ci a nie inni. Masz niepowtarzalna szansę, żeby udowodnić że to co piszesz o gazecie to prawda. Ale jeśli nie podasz tych faktów to udowodnisz że łzesz jak bura suka. A ja ci to będę pod każdym twoim wpisem na forum przypominał. Tak jak ”r” wyciąganie kasy zielonemu. I może się nauczysz, że mężczyzna najpierw mysli a potem mówi a to co mówi jest tym co wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porzadek Re: Policja... IP: *.pools.arcor-ip.net 20.04.08, 14:52 Bardzo dobrze. Palowac i jeszcze raz palowac holote i do obozow pracy. To jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr bezprawia Re: Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: 83.168.106.* 19.04.08, 16:19 jasne może jeszcze Policja ma rozdawać lizaki bandziorom?...weź sie obudź człowieku!!!...po pierwsze Policja to formacja uzbrojona, więc musi miec narzędzia do walki!!!..to nie zabawa, sam jestem gliniarzem i faktycznie tonfa jest nie praktyczna!nie wiem czy wiesz ale tonfy mają tez rdzeń metalowy!!i można nia też spokojnie zabić człowieka i połamać!więc nie siej paniki!a starsi stopniem to siedzą za biurkiem i pierdzą w stołek im pałki nie potrzebne tak jak glocki i waltery , które powoli na szczęście są im odbierane i przekazywane właśnie tym policjantom z linii frontu! ...a jesli chodzi o paralizatory to nie widzialem jeszcze zadnego choc by sie przydały...a gaz to nie raz widzialem czuba na którego nie podzialal a wrecz przeciwnie ...rozjuszył!!!...więc jak ktoś nie wykonuje poleceń i się awanturuje to musi sie liczyć ,że będzie bolało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Re: Nowa policyjna pałka - z bajerami 19.04.08, 20:35 Gość portalu: mgr bezprawia napisał(a): > jasne może jeszcze Policja ma rozdawać lizaki bandziorom?...weź sie > obudź człowieku!!!...po pierwsze Policja to formacja uzbrojona, więc > musi miec narzędzia do walki!!!..to nie zabawa, sam jestem > gliniarzem i faktycznie tonfa jest nie praktyczna!nie wiem czy > wiesz ale tonfy mają tez rdzeń metalowy!!i można nia też spokojnie > zabić człowieka i połamać!więc nie siej paniki!a starsi stopniem to > siedzą za biurkiem i pierdzą w stołek im pałki nie potrzebne tak jak > glocki i waltery , które powoli na szczęście są im odbierane i > przekazywane właśnie tym policjantom z linii frontu! ...a jesli > chodzi o paralizatory to nie widzialem jeszcze zadnego choc by sie > przydały...a gaz to nie raz widzialem czuba na którego nie podzialal > a wrecz przeciwnie ...rozjuszył!!!...więc jak ktoś nie wykonuje > poleceń i się awanturuje to musi sie liczyć ,że będzie bolało!!! Tylko deb..u niech obywatel też ma takie uzbrojenie żeby się bronić przed bandytami z policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: 212.33.81.* 21.04.08, 08:32 Kapitanie Sowa Wynika z tego że ty jesteś najbardziej zagrożony uderzeniami tej pałki. Przyzwoity człek nie powinien obawiać się składanej "loli" tylko bydło - ale w postaci "kiboli" i "podchmielonych małolatów" i innej maści "łysole". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwaniaczek A gdzie widelce? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.04.08, 10:05 hahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
piedrole Nowa policyjna pałka - z bajerami 19.04.08, 11:01 Kiedy pierwsza ofiara pobicia ze skutkiem smiertelnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Jagiellonia IP: *.koba.pl 19.04.08, 13:01 I bardzo dobrze, niech łamią kości wszystkim chuligańskim kibicom tego pseudo sportowego i ekstraklasowego zespołu łapówkarzy Jagiellonia. Niech łamią kości pijakom, menelom, awanturnikom i innym zagrażającym spokojowi i bezpieczeństwu tego miasta. Mało to u nas pijaków się kręci po Białymstoku? Pełno ich na przystankach, na klatkach, przy blokach. Niech zrobią z tym porządek. Najfajniej, że jak ktoś ciągle pije, to się kości nie zrastają, będzie się dłużej męczył. I bardzo dobrze. Jestem za tym, żeby policja miała takie pałki - najlepiej niech każdy ma po dwie, od razu będą złamane obie ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Kilka sekund trwa ułamek sekundy? Tylko w policji! 19.04.08, 13:29 I chyba tylko wówczas gdy GW o tym informuje: "Nowa pałka wykonana jest z kilku metalowych rurek średnicy około centymetra. W ciągu kilku sekund rozsuwają się tak jak wędka teleskopowa. Trwa to ułamek sekundy i odbywa się w momencie, kiedy funkcjonariusz zdejmuje pałkę z pasa." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajdaniarz Re: Jagiellonia IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 19:27 A wiesz deb... że było głośno o tym, że policjanci spałowali chorego na cukrzycę, gdyż uważali, że ten jest pijany, a ten miał spadek cukru we krwi? Było wiele afer z udziałem pseudo policjantów, teraz nawet jest mowa o mendach, którzy mają na sumieniu pobicia i gwałt, trzeba było oglądać Fakty-TVN, takim osobnikom metalowe pałki? Było przecież też o policjancie, który sam był kibicem, i chodził na "ustawki", a że pałki tonfy są niewygodne? Może niech zaczną strzelać do podejrzanych, bo po co gonić, jak wystarczy strzał z pistoletu w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: Jagiellonia IP: 212.33.81.* 21.04.08, 08:40 Te kajdaniarzu - a niech walą w łby jeżeli uciekają. Tępić każdego kibola , łysola i pijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia PL UK Re: Jagiellonia IP: *.cable.ubr02.nmal.blueyonder.co.uk 29.04.08, 01:01 Ty komuchu zas**ny zal du*e sciska jak to czytam ! Moj ojciec jak wiele innych madrych i godnych pochwaly polakow walczyl przeciw komunizmowi a ty co ? moze jeszcze po 22 zakaz wychodzenia z domu i kulka w lep ? jedz se do korei północnej tam masz panstwo ogrodzone murami i ludzie zyja w totalnej niewoli tam bandyty nie znajdziesz bo nie moga miec nawet swojego noza! ciagle sa lamane ludzkie prawa! jezeli ci takie cos odpowiada to jedz tam ! a nie bedziesz nam zatruwać Polske ! KOMUCHU pie******y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manel Re: Jagiellonia IP: *.euro-net.pl 22.04.08, 09:32 pijak jest nie polamalny, kosci sie latwo zrastaja od romana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.is.net.pl 19.04.08, 14:34 Czy to jest zgodne z prawem? Jeżeli oni to mogą to znaczy Ja też!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Żeby sobie krzywdy nie zrobili panowie policjanci. 19.04.08, 16:38 "Choć niewielkich rozmiarów,drzemie w nich ogromna moc"-co za idiota wypisuje takie teksty.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Ilu zabija paralizatorami???? IP: *.d214.org 19.04.08, 20:24 to ilu zabija paralizatorami??? na calym swiecie juz jest ponad 300 ofiar smiertelnych. kraje cywilizowane zaczynaja odchodzic od tego pomyslu, a my jak zwykle - 100 lat za...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILOSNIK POLAKOW Smieszne to polactwo! IP: 58.175.195.* 20.04.08, 06:59 No tak... "Nie ma pieniadzy na dlugopisy i papier" hue hue hue a kto w cywilizowanym kraju uzywa dzisiaj papier i dlugopisy!!! Opss..zapomnialem ze mowimy o polsce a nie o cywilizowanych krajach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss zabierzcie nieodpowiedzialnym policjantom te IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.08, 21:39 zabawki!!! BEDZIE TYLKO wiecej nieszczescia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policjant Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.koba.pl 20.04.08, 01:37 Przeczytałem te wszystkie obszczekujące Policję komentarze. Zastanawiam się teraz komu ja służę, bo tak traktuję to co robię. Wdzięczności nie oczekuję. Zastanawiam się tylko czy te Wasze komentarze mają spowodować naszą lepszą pracę, czy też są formą odreagowania osobistych frustracji? Jeżeli to pierwsze to według mnie plucie nie jest najlepszą metodą edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krał-magja Re: Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.08, 10:00 Nie przejmuj sie, polowa tych frustratow przy pierwszej kupie w portki ze strachu dzwoni po policje. Jak trwoga to do boga, a jak nie to pojechac po ludziach, ktorzy wykonuja jednych z najmniej wdziecznych i najmniej satysfakcjonujacych finansowo prac w Polsce. Uwazam, ze jezeli policjantowi to ma pomoc to czemu nie ma miec "batona" chorz palka teleskopowa to dosc niebezpieczna sprawa. W dzisiejszych czasach przestepcy maja przewage liczebna i lepszy sprzet, to i policja sie musi dopasowac. Wydaje mi sie takze, ze kazdy policjant dobrze bedzie wiedzial kiedy i jak "batona" uzyc. Z krzykiem odezwali sie wszyscy skejto-dreso-nieuko-margino-cwaniacy, ktorzy teraz beda musieli tez kupic "batona" jak policja je ma (do obrony przez tymi policjantami oczywiscie) zamiast kupic dragi czy nowy telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave_policja Re: Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.koba.pl 21.04.08, 17:37 brak zaufania do policji powiadasz? a to pech obadaj np. to: miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,5086292.html taaa, wiem, to tzw. "czarna owca". ale że reszta owieczek z komisariatu go kryła, to zupełnie niespotykane (**ironia**) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Policja juz gotowa? No to zaczyna sie prawdziwe .. IP: *.chello.pl 20.04.08, 17:30 rzady PO! Jak sie nie podoba to pamietaj masz kilka sekund na ucieczke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.elpos.net 21.04.08, 22:20 W tej pALCE POWINIEN SIE ZNAJDOWAC WIBRATOR :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zadowolony Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.euro-net.pl 22.04.08, 09:25 to i my was bedziemy lac teleskopami :D Odpowiedz Link Zgłoś
10elektryk10 Nowa policyjna pałka - z bajerami 01.05.08, 10:50 Jeśli nie wyposażono jej w otwieracz do butelek , chowanego kieliszka i rurki do zlewania paliwa to tylko zbędny gadżet. Odpowiedz Link Zgłoś
brutt Nowa policyjna pałka - z bajerami 02.05.08, 04:23 Taką super pałką to aż przyjemnie dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Nowa policyjna pałka - z bajerami IP: *.siec.idealan.pl 04.05.08, 21:47 Wprowadzić jak najszybciej do użytku! Szczególnie testować na baranich łbach pseudokibiców!!! Odpowiedz Link Zgłoś