ogabignac 28.05.08, 23:02 Pozdrówmy tu naszych braci Romów, Cyganów czy Gipsy`s w ich miesiącu wędrówek z taborem. Jesteśmy z Wami pod rozgwieżdżonym niebem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Heatcliff Re: Tylko koni żal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 23:23 Pozdrówmy tu naszych braci Romów, Cyganów czy Gipsy`s w ich miesiącu wędrówek > z taborem. Jesteśmy z Wami pod rozgwieżdżonym niebem. Hmm... Może nie wszyscy są, ale należy mieć nadzieję, że po tak gorącym, pełnym uczucia pozdrowieniu żadnego z nas nie zabraknie ciałem, sercem i duszą w cygańskim taborze Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Tylko koni żal... 28.05.08, 23:55 Państwu Tomaszewiczom ślę tą drogą pozdrowienia. Ze wspólnych wędrówek co hartowały duszę i ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspólna Re: Tylko koni żal...i Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 17:16 O wcześniejszych wyborach coraz głośniej Wcześniejsze wybory - czyj to spryt? W ubiegłym tygodniu (19-24.05.2005) rozgłośnia wolnej, lewacko- trockistowskiej Europy na Polskę, czyli TOK FM (wyjątkowo antypolska szczekaczka), które jest własnością żydowskiej Agory (właściciel Gazety Wyborczej i Wydawnictw Szkolnych) oraz żydowskiej Fundacji S. Batorego ustami swoich najlepszych lektorów, wyćwiczonych w słusznej propagandzie, wyraziła pogląd, że możliwe są w Polsce wcześniejsze wybory parlamentarne. Albowiem w sondażach rozpoczyna się spadek poparcia PO. Lepiej, więc iść na wcześniejsze wybory i nawet oddać władzę, niż trwać przy niej, jak kiedyś SLD do końca i stracić sejmowe mandaty – wywód logiczny i „politycznie” cwany. I znów podatkowa trzoda zapędzona zostanie do urn, żeby kasta zawodowych żydowskich i filosemickich próżniaków mogła zabawiać się w Polsce w politykę naszym kosztem. W poprzednich wyborach jednym ze zrealizowanych priorytetów było usunięcie LPR i Samoobrony, taki plan przedstawił J. Kaczyński w żydowskiej Fundacji S. Batorego w 2005 r. jeszcze przed wyborami - www.batory.org.pl/debaty/jkaczynski.htm (końcowe zdania). W przyszłych wyborach powinny odpaść PSL i SLD. Dlatego, że nie wiedzieć, czemu całe zło związane z tzw. komuną kojarzone jest tylko z tą właśnie partią, z SLD. Gdy uda się jej pozbyć, wszystkie lewicowe (czyli czyje?) historyczne już afery stracą rację medialnego bytu, a i IPN nie będzie wtedy potrzebne, bo mimo wszystko wyciąga od czasu do czasu żydowskie zbrodnie przeciw Polsce i Polakom {„…łódzki pion śledczy IPN kończy właśnie śledztwo w sprawie brutalnego mordu blisko 130 polskich mieszkańców miasteczka Naliboki, w którym brał udział (…), oddział pod dowództwem Bielskiego – (dowódca żydowskiego oddziału partyzanckiego – D.K.)”} - www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080524 - „Z bandyty bohater”). Ciekawe jak będą głosować Polacy w przyszłych wyborach, na PiS (opcja realizująca politykę judeomasoństwa anglosaskiego), czy na PO (opcja realizująca politykę judomasoństwa europejskiego, lewacko- trockistowskiego)? Obydwie te partie są antypolskie i antynarodowe. Żadna z tych partii nie ma najmniejszego zamiaru i nawet nie może podjąć się odbudowy polskiej gospodarki po bezprecedensowym w dziejach naszego państwa jej przejęciu i zdewastowaniu w warunkach pokoju przez kolejne żydowskie rządy po 1981 r. Czytelnymi sygnałami politycznej uczciwości polityków i myślenia o Polsce byłyby cztery najistotniejsze kwestie: 1. upaństwowienie systemu pieniężnego (to warunek podstawowy jakichkolwiek reform gospodarczych), 2. odrzucenie roszczeń żydowskich i uregulowanie stosunków polsko- niemieckich (granica, roszczenia majątkowe Niemców, mniejszości, odszkodowania wojenne dla Polski), 3. odbudowa mediów narodowych, reprezentujących polskie interesy i polską rację stanu, 4. odrzucenie konstytucji (tzw. traktatu reformującego) UE oraz renegocjacja traktatu akcesyjnego. Jeśli w najbliższym czasie nie pojawi się partia polityczna zdolna przejąć w kraju władzę i podjąć się realizacji tych podstawowych warunków, to możemy rozpocząć kopanie grobu dla naszej Ojczyzny i dla nas Polaków. W dzisiejszym Państwie Polskim - coraz mniej polskim, w jego obecnym kształcie politycznym ewoluującym w kierunku judeomasońskiego UE-państwa nie będzie dla nas, dla chrześcijańskich Słowian miejsca. Medialne pały judeomasońskich mediów pracują jednak pełną parą ćwicząc szare komórki coraz uboższego społeczeństwa polskiego i z dużym prawdopodobieństwem można przyjąć, że Polacy kolejny raz dadzą się „zrobić na szaro”. Od Gazety Wyborczej poczynając poprzez pozostałych medialnych mutantów opcji judeomasoństwa europejskiego obstawiających PO, po media o. Dyrektora T. Rydzyka dziwnie zbliżone do judeomasoństwa anglosaskiego, obstawiające PiS – wszystkie one razem zapędzą Polaków, tych ogłupionych kosmopolitycznym jadem i tych, co po katolicku, ale nie narodowo chcą myśleć państwie do głosowania przeciwko Polsce i Polakom. Dariusz Kosiur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Tylko koni żal...i Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 19:19 Widzę, ze w szpitalu neostradę ci załozyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Tylko koni żal...i Polski IP: *.sub-75-220-102.myvzw.com 29.05.08, 22:38 A coz to za tytul: "Koni zal i... Polski"? Czemu w cyganskiej ewokacji maczac polskie watki? Czyzby tylko Polacy walili biedne konie a Romowie czy jak pisze "Ogabignac" - gypsies, to juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Tylko koni żal... 29.05.08, 19:31 braci...? jakos nawet symbolicznie przez jezyk mi nie przechodzi...! chociaz o czlowieczenstwie, i o tym, ze wszyscy sa rowni, mysle....!! ogabignac napisał: > Pozdrówmy tu naszych braci Romów, Cyganów czy Gipsy`s (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Tylko koni żal... IP: *.aster.pl 29.05.08, 20:02 to może choć siostry pozdrów? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Tylko koni żal... 29.05.08, 20:08 te,to, bez zadnych skojarzen...;) pozdrawiam , caluje, kocham... ;) Gość portalu: Acro napisał(a): > to może choć siostry pozdrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Tylko koni żal... IP: *.aster.pl 29.05.08, 23:00 No proszę! I od razu jak się miło zrobiło! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Tylko koni żal... 30.05.08, 04:54 ogabignac napisał: > Pozdrówmy tu naszych braci Romów, Cyganów czy Gipsy`s w ich miesiącu wędrówek > z taborem. Jesteśmy z Wami pod rozgwieżdżonym niebem. Najgorzej jak jakiś tumanowaty gastarbeiter z Niemiec chce się popisać znajomością angielskiego. Wcale nie zamierzam mu tłumaczyć, co to jest apostrof a co to dopełniacz i kiedy się używa jednego a kiedy drugiego. Lepsza będzie rada - nie popisuj się i nie używaj języka obcego, jak go nie znasz, bo efekty się rozmijają z zamiarami. Słowo 'gypsy' jest niezbyt odpowiednie do pozdrowień, ponieważ w amerykańskim slangu ma też inne niezbyt eleganckie znaczenie. Tak więc jak już, to po pierwsze nie Gypsy's, ale Gypsies (Cyganki), ale jak się domyślam, 'poecie' chodziło o Cyganów jako naród. Potocznie - Bohemians, ale w tym przypadku bardziej pasowałoby Bohemian people. W przypadku kobiet - lepiej nie Gypsies, ale Bohemian (girls, women, ladies) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Tylko koni żal... IP: *.aster.pl 30.05.08, 20:28 Rety, to straszne! Zdemaskowałeś człowieka! Zwłaszcza to oszustwo z literką "s"! I co teraz będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Tylko koni żal... 31.05.08, 06:01 Gość portalu: Acro napisał(a): > Rety, to straszne! Zdemaskowałeś człowieka! Zwłaszcza to oszustwo z literką "s" > ! > I co teraz będzie? Od razu człowieka. Czy ty trochę z tym 'człowiekiem' nie przesadzasz? Co teraz będzie? Pouczycie się trochę, powtórzycie gramatykę i być może za rok uda się wreszcie wam zdać maturę zaocznie, czego wam życzę z całego serca. Zapamiętajcie też - whatever you do, to it z wdziękiem and without oszustwa! Tejk maj edwajs syriously - nie żałujcie kuni, bo nawet kunie siem z was śmiejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Tylko koni żal... IP: *.aster.pl 31.05.08, 13:28 O rany, dzięki Brylantowy za dobre rady i słowa otuchy! Szkoda, że tak mało jest takich wspaniałych ludzi (mogę tu użyć tego słowa, prawda?) jak ty. Przepraszam; jak Ty. A właściwie: jak TY, Wasza Doskonałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białostoczanin Re: Tylko koni żal... IP: *.dsl.bell.ca 31.05.08, 14:06 Witam. Ja też uważam że jeśli się nie zna języka dobrze to lepiej go nie używać bo wychodzą takie "kwiatki". Ponadto, "inglysz" w tym miejscu nie był zupełnie potrzebny. Ale... uważam że twoja "kara" była zupełnie nieproporcjonalna do przewinienia no i skąd ten cynizm obecny w każdym Twoim poście. Pozdrowienia z północy. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Tylko koni żal... 01.06.08, 05:45 Gość portalu: białostoczanin napisał(a): > Witam. Ja też uważam że jeśli się nie zna języka dobrze to lepiej go nie używać > bo wychodzą takie "kwiatki". Ponadto, "inglysz" w tym miejscu nie był zupełnie > potrzebny. Ale... uważam że twoja "kara" była zupełnie nieproporcjonalna do > przewinienia no i skąd ten cynizm obecny w każdym Twoim poście. Pozdrowienia z > północy. Z tym "każdym", to mocno przesadziłeś. Tak naprawdę, to na tym forum jest nie więcej niż 5 osób wobec których jestem "nieuprzejmy". Dajesz się nabierać na ich ciągle nowe nicki. Nie chce mi się szukać starych linków, ale bez trudu mógłbym ci logicznie WYKAZAĆ, że np ogabignac rzeczywiście mieszka gdzieś na południu Niemiec, używa innych nicków, np Stanisław, bronił ubeckich zbrodniarzy, gloryfikował powojenny stalinowski socjalizm itd. Nieraz też próbował organizować nagonki na mnie, kłamał np, że zmieniłem nick, ponieważ Llatarnika zbanowano, sugerował, że zrobiłem to podstępnie, chociaż publicznie na forum poinformowałem wszystkich o zmiania nicka. Przypisywał mi też nicki, których nigdy nie używałem. Mógłbym podać linki, ale to zajęłoby mi godzinę albo i więcej. Poszukaj więc sobie sam, no chyba, że zrobimy deal. Ja poszukam, a ty później mnie przeprosisz za moim zdaniem obraźliwe twoje "zawsze". Też pozdrawiam z upalnego południa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białostoczanin Re: Tylko koni żal... IP: *.dsl.bell.ca 01.06.08, 07:14 Witam. Nie miałem intencji nikogo obrażać, a słowa użyłem niefortunnie mając na myśli - w wielu. Co do pewnych osób na forum już dawno zauważyłem że trollują, ale nie byłem nazbyt dociekliwy z braku czasu. Jednym z najgorszych natomiast jest niejaki prostowicz który z uporem maniaka próbuje skłócić Polaków, Białorusinów, i Ukraińców. Tak na zakończenie, czy nie sądzisz że jesteś 'a bit touchy'? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś