ubies 22.07.08, 12:20 Jak to sie na tym forum mowi? Zielone oszolomy? Ekoterrorysci? Rospuda rownie grubymi nicmi szyta... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
areabis To elektorat pisu , a Białystok twierdzą 22.07.08, 12:49 polskiej prawicy . Jak pis posprzedawał swoje budynki (co z kasą?) , to ci sprzedawali , co mieli . Odpowiedz Link Zgłoś
pataszoniasty CBA zatrzymało szefów Lasów Państwowych 22.07.08, 14:12 A to ciekawostka, wychodzi, że leśnicy sprzedawali niemal o stówkę taniej (różnica ceny 5,2 mln zł. na masie 50 tys m3). Czyżby kolejne doniesienie w sezonie ogórkowym z kajdankami i zagrożeniem wysoką karą w tle? Może okaże się za CHwilę, że drewno trzeba było zagospodarować czyli sprzedać, bo inaczej zamieniłoby się w kilkunastu tygodniach w nędzny opał dzięki ekologicznym grzybom i równie ekologicznym owadom, na przykład uroczemu drwalnikowi? Aresztowanie (zatrzymanie) rownoznaczne jest z zawodowym inwalidztwem do końca dni. Ach, te metody - kajdanki i takie tam przyjemności. Stąd zapewne wpisy niektórych gazetowiczów o ekoterrorystach wrzucające do jednego worka leśników, zielonych oszołomów, Rospudę , PiS i Szarika z gustlikiem na dodatek. Worek taki zapewne natychmiast należałoby wrzucić do dołu z wapnem, a niestrzeżone lasy pospiesznie sprywatyzować ku uciesze licznego grona rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
rasmc hurra!! 22.07.08, 18:57 duży plus dla CBA! to nic, że z PiSu, ale zrobili, czego nikt do tej pory nie próbował - dobrali się do tyłków "Leśnej Bladzi". Każdy, kto ma kontakt z branżą drzewną wie, na jakich zasadach odbywa się handel w nadleśnictwach - udzielnych księstwach. Niby skąd te Land Cruisery po 200.000 zl? z pensji? kredyt na 20 lat? Ostatnio widziałem tablicę nad leśnym jeziorkiem (wiata, pomost, drewno na ognisko przygotowane, znak - "ostoja zwierzyny" te sprawy..), na której wołami napisały - "WSTęP WZBRONIONY! TEREN PRYWATNY - WłASNOść NADLEśNICTWA". To już lasy sprywatyzowali? a może się tak tylko komuś wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: hurra!! 22.07.08, 22:23 Teraz przynajmniej wiadomo, czemu tak koniecznie trzeba było wyciąć 10 % lasu na Pietraszach...a jakie bajki mi panowie wciskali. Odpowiedz Link Zgłoś
pataszoniasty Re: hurra!! 23.07.08, 08:00 Kolega - mam wrażenie - odznacza się pewną zauważalną niechęcią do leśników. Ktoś złośliwy stwierdziłby zapewne kliniczną zwierzęcą nienawiść. Ja mam kontakt z branżą drzewną i wiem, na jakich zasadach handel się odbywa. Jest może śmiesznie, ale w miarę zdrowo. Nie jest tak, że każde nadleśnictwo to "udzielne księstwo", a zatem adwersarz albo nie wie, co to udzielne księstwo, albo wydaje mu się że wie, co mówi.Potwierdzam, że w nadleśnictwach za dużo jest drogich samochodów. Powinny stać Moskwicze, Wołgi lub 126 p? Najpewniej rowery :) Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: CBA zatrzymało szefów Lasów Państwowych 22.07.08, 22:27 taki temat a nasz dyżurny ekolog coś milczy... czyżby go lasy nie obchodziły? hmmm... carry on green man! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Raz pod wozem raz na wozie... 25.07.08, 00:31 miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,5489528,Szefowie_Lasow_Panstwowych_na_wolnosci.html .......zawsze na wierzch....... Odpowiedz Link Zgłoś