azp11 19.10.08, 18:18 Jakże brak nam dzisiaj autorytetów tej miary co ksiądz Jerzy i ks. Teofil. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcioo Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 07:47 > Jakże brak nam... tzn komu? Tobie? czyli ze bez klech wsadzajacych nos do polityki nie mozesz zyc? Biedne. Odpowiedz Link Zgłoś
kornilo Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 07:50 Ksiądz Jerzy był Białorusinem i walczył o wolność naszą i waszą chyba też Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 10:30 Tak jest, Bialorus zawsze dawala Polsce co ma najlepszego, nie dostajac nic w zamian. Nawet o Karte Bialorusina pies z kulawa noga sie dzis nie upomni. Ja tez dziekuje ks Jerzemu ,ze mnie przepchnal swoja moca sprawcza poprzez osobiste rafy zyciowe. Przypomne(bo juz o tym pisalem): ks Jerzy Popieluszko przybyl na spotkanie z bydgoskimi dysydentami w kosciele. Lokalny proboszcz, strachliwa swinia, nie zezwolil na odprawienie mszy sw ksiedzu ale bylo krotkie nabozenstwo i spotkanie. Pozniej bodajze jakas msza ktorej Ksiadz Jerzy nie celebrowal. Po mszy i tuz przed wyjsciem na swoja wlasna Golgote Popieluszko wreczyl mojemu koledze o nazwisku znanym powszechnie w Polsce dwa obrazki. Taki religijny podkolorowany ersatz. Matka Boska Czestochowska,na tle bialo-czerwonym, cos takiego. No i ow solidaruch przyslal mi jeden z tych obrazkow. Trzymalem obrazek wraz ze zdjeciami z trumny i artykulem okolicznosciowym w niedzielnym wydaniu The Observer, wstrzasajace rzeczy. No i tak sobie mysle, ze ten obrazek pomogl mi w drodze przez trudne lata i kontynenty. Pozniej jakos zniknal, pewnie pomocy juz nie potrzebowalem. No i dobrze. Pan ruski sie klania w pas ruskiemu chlopu i mowi: dziakuju. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 22.10.08, 00:24 kornilo napisał: > Ksiądz Jerzy był Białorusinem i walczył o wolność naszą i waszą chyba też Szkoda, że wy głąby zapomnieliście ksiądza Jerzego za życia poinformować o waszych chorych pijackich zwidach. Bardzo by się zdziwił... Odpowiedz Link Zgłoś
jonkation Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 11:45 sebcioo napisał: > > Jakże brak nam... > tzn komu? > > Tobie? czyli ze bez klech wsadzajacych nos do polityki nie mozesz zyc? Biedne. jesteś zwykłym bydlakiem jakiego wyznania jesteś każdy Normalny Człowiek się domyśli Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 12:15 podejrzewam, ze jest chrzescijaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 13:02 Moherysta? Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 15:16 Przed grobem księdza Jerzego zginały się kolana największych tego świata, a różne kundle obszczekiwały Go tak za jego życia, jak i teraz to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 17:56 A niech sobie szczekają. Karawana idzie dalej. Będziesz się nimi przejmował? Nie masz czym (nie kim)? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 23:51 azp11 napisał: > Przed grobem księdza Jerzego zginały się kolana największych tego > świata, a różne kundle obszczekiwały Go tak za jego życia, jak i > teraz to robią. > Tak już ten świat urządzony. Na jednym biegunie są najwięksi tego świata, na drugim kundle typu praustowicz czy świński ryj a po środku my - zwykli, przeciętni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Swinski Ryju Zenku Smiglo 22.10.08, 19:49 Stoisz przed majestatem smierci Czlowieka. Zatrzasnij swoj ryj bo jad ci po nim scieka i odejdz. Pluj jadem, jesli musisz, gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 23.10.08, 13:28 ponieważ już a priori swoim nędznym, ponurym jestestwem bezcześcisz ten wątek. Pomijam już twoją obleśną posturę - te chytre świńskie oczka i głupi tłusty pysk. s269.photobucket.com/albums/jj51/swiniopas/?action=view¤t=Koronacja.jpg Bardziej odrażająca jest twoja ociężała umysłowo, tępa i ponura osobowość. Poza dziwi mnie, że ten Krzysztof Robak, któremu 60 lat bodajże już rok temu stuknęło nadal zachowuje się na forach i grupach dyskusyjnych jak smarkacz - wstyd. Szczytem hucpy z jego strony była też próba zawłaszczenia sobie prawa do decydowania kto jest godzien w tym wątku pisać a kto nie. Zapomniał biedak, że swego czasu sam chwalił się swym ojcem - stalinowskim oprawcą, który przecież niewątpliwie stał po stronie oprawców Popieluszki a nie księdza Jerzego... Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 23.10.08, 15:40 To ty jednak jesteś Zenon Śmigło? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 23.10.08, 16:42 oginn napisał: > To ty jednak jesteś Zenon Śmigło? To nie jest tak. Ja bardzo chciałbym być słynnym Zenonem Śmigło, ale gdzie mi do niego. Szkoda, że nie mam tylu zwolenników i nie wzbudzam tylu niskich uczuć w małych zawistnych ludzikach psując im w ten sposób wątroby. Według tłuściocha wszyscy są Zenonami. Kiedyś był nawet taki wątek o Zenonach i naliczono, że chyba ponad 20 osób o to podejrzewano. Teraz pozwól, że i ciebie innym forumowiczom przedstawię - jesteś nędznym, kierowany niskimi pobudkami kacapskim prowokatorem udającym Litwina o wielu skompromitowanych nickach, np prostowicz, mikkelson, itd. Tu jest próbka twego prymitywizmu i debilizmu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=54283409&v=2&s=0 Podejrzewam, że to ta tłusta świnia Krzysztof Robak takie prowokacje pod różnymi nickami urządza, ale mało mnie to wzrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 15:23 tu zobacz: s269.photobucket.com/albums/jj51/swiniopas/?action=view¤t=1926ArtsCrafts.jpg Skladam te kwiaty u stop Bialoruskiego Meczennika i Swietego(in spe). Ot, popatrzec na kwiatki, wypic stakanczik wodki, napic sie czaju. Taka bialoruska pamiec. Taka bialoruska dola. Dola Chrystusa Narodow, Bialorusi, ktora nigdy nikomu niczego nie chciala odbierac. Za to Lachy, Kacapy, kasaly ja jak wilki. Ale my przetrwamy, jak pamiec o Ksiedzu Jerzym, jak wiklina co sie gnie pod wichrem przeciwnym ale nigdy nie zlamie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 17:21 skladaj, skladaj...!!! jak zwykle kula w plot...!!! swiniopas6 napisał: > Skladam te kwiaty u stop Bialoruskiego Meczennika i Swietego(in spe).(...) Odpowiedz Link Zgłoś
madziek1983 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 17:23 Niewazne czy Białorusin czy Polak w obliczu Boga jestesmy tacy sami... nie ma sensu takie podkreslanie na sile ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 17:32 jestes pewna...! bostwa maja rozne oblicza...! madziek1983 napisała: > Niewazne czy Białorusin czy Polak w obliczu Boga jestesmy tacy sami... Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 19:13 "Bogo" nie mieszaj! Sa bostwa (bozkowie) rodzaju meskiego tacy jak Apollo, Atlas, Bakchus, Dionizus, Hefajstos, Hermes, Jupiter, Kriszna, Mars, Merkury, Ozyrys, Posejdon, Swiatowit, Wulkan czy Zeus. Sa tez bostwa rodzaju zenskiego (boginie) takie jak Ahura Mazda, Afrodyta, Artemis, Atena, Bellona, Diana, Divali (dzisiaj akurat hinduistyczna czesc Indii obchodzi jej swieto i na czesc Divali wszystkie Hinduski przez trzy dni chodza w swoich przepieknie kolorowych szatach), Gaia, Hera, Hygeia, Isztar, Maia, Minerva, Rhea, Shiva (obila mi sie o uszy bialostocka, regionalna Shiva), Tanatos, Venus czy Vesta... ................. I jest jeden Bog. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 26.10.08, 13:20 ani mi to w glowie.... !!! chce tylko zauwazyc, ze bog moze sie pojawiac w wielu odcieniach.... roznica pomiedzy bogiem, a bostwem, to tylko kwestia wiary..! ultramontanist1 napisał: > "Bogo" nie mieszaj! > Sa bostwa (bozkowie) rodzaju meskiego tacy jak Apollo, Atlas, > Bakchus, Dionizus, Hefajstos, Hermes, Jupiter, Kriszna, Mars, > Merkury, Ozyrys, Posejdon, Swiatowit, Wulkan czy Zeus. > Sa tez bostwa rodzaju zenskiego (boginie) takie jak Ahura Mazda, > Afrodyta, Artemis, Atena, Bellona, Diana, Divali (dzisiaj akurat > hinduistyczna czesc Indii obchodzi jej swieto i na czesc Divali > wszystkie Hinduski przez trzy dni chodza w swoich przepieknie > kolorowych szatach), Gaia, Hera, Hygeia, Isztar, Maia, Minerva, > Rhea, Shiva (obila mi sie o uszy bialostocka, regionalna Shiva), > Tanatos, Venus czy Vesta... > ................. > I jest jeden Bog. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 26.10.08, 13:12 madziek1983 napisała: > Niewazne czy Białorusin czy Polak w obliczu Boga jestesmy tacy sami... nie ma > sensu takie podkreslanie na sile ;/ Każdy jest tym, kim się czuje... Ksiądz Jerzy był Polakiem, czuł się Polakiem, pochodził z okolic zamieszkałej od wieków przez polski lud Suchowoli. Czy bardziej lubił Białoruś czy np Bułgarię? Tego się chyba nigdy nie dowiemy... Chyba jednak Białoruś, bo każdy Polak ma jakąś iskierkę sympatii do dawnych kresów. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Swinski Ryju Zenku Smiglo 25.10.08, 20:58 Zenonie Smiglo, popatrz co nas rozni: zwyczajnie jest to ksztalt czaszki, nie tylko jej zawartosc. Twoja czaszka- zaloze sie o dwa piwa- to czaszka sferoidalna, przypominajaca swym ksztaltem kostke brukowca albo powiekszone kozie gowno. Podobna do Nikity Chruszczowa. To czaszka slowianska, czaszka czlowieka nizszej rangi a nawet homunculusa. Jestes tylko niewiele wyzej postawiony ponad bydleciem. A teraz obejrzyj sobie ta czaszke: s269.photobucket.com/albums/jj51/swiniopas/? action=view¤t=Dad.jpg To jest czaszka Wikinga, Warega, faceta o genotypie |1a- co zostalo potwierdzone na mojej osobie dopiero w tym roku w Arizona University. To jest Pan ruski i polski, czlowiek co wlasnie w Legii Akademickiej szedl w pierwsze czworce-ze wzgl. na wzrost- walczyc w Cudzie nad Wisla w 1920. Ten czlowiek jest rowniez w ksiazkach o Powstaniu W- skim wiec pluj sobie sam w swoj Swinski Ryj a nie w jego strone. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy kuń stepowy 26.10.08, 12:30 Co ten, kuźva stłuszczony móżdzek może wiedzieć o czaszce geniusza, skoro nigdy jej nie widział??? Oj, coś na starość mózg starego, tłustego mitomana chyba Robak zżera i plącze się on w zeznaniach. Jeszcze niedawno na tym forum twierdzł, że on ze stepowych wypierdków jakichś się wywodzi - chazarów czy chaziajów, dokładnie nie pamiętam. Ta teoria mnie bardziej przekonała, bo rzeczywiście ten jego głupkowaty wyraz twarzy, żywo mi pysk kunia Przewalskiego przypomina... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 13:56 pomijajac przyklady... to, co to jest "autorytet" wedlug ciebie....? azp11 napisał: > Jakże brak nam dzisiaj autorytetów tej miary co ksiądz Jerzy i > ks. Teofil. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 04:37 bogo2 napisał: > pomijajac przyklady... > to, co to jest "autorytet" wedlug ciebie....? > > > azp11 napisał: > > > Jakże brak nam dzisiaj autorytetów tej miary co ksiądz Jerzy i > > ks. Teofil. - wiem,wiem,dla ciebie bogo,autorytet sie mieni Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 14:14 michnik...? a kto to...? cos ci sie ubzduralo...? 41288bs napisał: (...) > - wiem,wiem,dla ciebie bogo,autorytet sie mieni Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
prostowicz Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 06:03 Za rok będzie 25-ta rocznica i polskim katolikom jeszcze bardziej zabraknie białoruskich autorytetów do naśladowania. Pozostaje stricte "zdrowy" polski Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
kornilo Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 06:25 Prostowicz! Nu ty dajosz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 14:38 bialoruskie autorytety do nasladownia...?! mozesz wymienic, kto to ? zanim za rok zabraknie ich do nasladowania...?! prostowicz napisał: > Za rok będzie 25-ta rocznica (...) > i zabraknie białoruskich autorytetów do naśladowania. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 22.10.08, 00:17 bogo2 napisał: > bialoruskie autorytety do nasladownia...?! > mozesz wymienic, kto to ? > zanim za rok zabraknie ich do nasladowania...?! > Może należy szukać ich na banknotach? Pokicać kak zajczyk po dywanie zdrowo jest, na kręgosłup dobrze wpływa. Marchewke schrupać też zdrowo. Ryczeć jednak jak na rykowisku stanowczo odradzam, bo sąsiedzi zadzwonią gdzie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 25.10.08, 16:56 ty nie kicaj , tylko wymien...!!! bialoruskie autorytety do nasladownia.....!! i zapomnij o dywanach.... !!!! pan_gerwazy napisał: > Pokicać kak zajczyk po dywanie zdrowo jest(..) Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 19:43 szkoda ze gineli ludzie za domaganie sie wolnosci slowa co do braku popieluszki dzisiaj to trudno mi dolaczyc sie do spekulacji czy brakuje czy nie, ale jak patrze co reprezentuje soba jankowski, jak zachowuje sie walentynowicz czy gwiazdowie, jak zszedl na psy walesa to moze i lepiej i ze popieluszko pozostaje jedynie jako dobrze postrzegana postac z historii w pamieci niektorych osob Odpowiedz Link Zgłoś
mk.1 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 20:03 fiat_lux napisał: > brakuje czy nie, ale jak patrze co reprezentuje soba jankowski, > jak zachowuje sie walentynowicz czy gwiazdowie, jak zszedl na psy > walesa przydupas Kwasniewsiego zapomnial dodac swojego idola do tej listy. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 20:12 "przydupas Kwasniewsiego zapomnial dodac swojego idola do tej listy." A to Kwasniewski był wtedy w opozycji? Nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 23:41 fiat_lux napisał: > szkoda ze gineli ludzie za domaganie sie wolnosci slowa > > co do braku popieluszki dzisiaj to trudno mi dolaczyc sie do spekulacji czy > brakuje czy nie, ale jak patrze co reprezentuje soba jankowski, jak zachowuje > sie walentynowicz czy gwiazdowie, jak zszedl na psy walesa to moze i lepiej i z > e > popieluszko pozostaje jedynie jako dobrze postrzegana postac z historii w > pamieci niektorych osob > A jak zachowuje się Anna Walentynowicz czy Andrzej Gwiazda? Zachowują się z godnością i są przez gdańskich robotników do dziś szanowani za swe poświęcenie i skromność. Masz coś na nich? Nie masz - bo oni jakoś nie boją się żadnych kwitów i lustracji. Uczciwi ludzie nie muszą się żadnych teczek i fałszywek obawiać, nawet jak z komunistami w Magdalence wódki nie chlali. Nie trzeba też zbytniej dociekliwości, że to za ich wizję Solidarności milionów skromnych ludzi stawiających opór władzy zginął ksiądz Jerzy a nie solidarności Bolka czy Aaaadaasia - kumpla Urbana i wielbiciela generała Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 25.10.08, 17:09 chyba sie mylisz...!!! popieluszko nie domagal sie wolnego slowa....!!! on tylko domagal sie prawdy....!!! on wiedzial, ze w prawdzie wolnosc mieszka....tylko w niej...!!!! fiat_lux napisał: > szkoda ze gineli ludzie za domaganie sie wolnosci slowa Odpowiedz Link Zgłoś