Dodaj do ulubionych

24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerzego.

19.10.08, 18:18
Jakże brak nam dzisiaj autorytetów tej miary co ksiądz Jerzy i ks.
Teofil.
Obserwuj wątek
    • sebcioo Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 07:47
      > Jakże brak nam...
      tzn komu?

Tobie? czyli ze bez klech wsadzajacych nos do polityki nie mozesz zyc? Biedne.
      • kornilo Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 07:50
        Ksiądz Jerzy był Białorusinem i walczył o wolność naszą i waszą chyba też
        • swiniopas6 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 10:30
          Tak jest, Bialorus zawsze dawala Polsce co ma najlepszego, nie
          dostajac nic w zamian. Nawet o Karte Bialorusina pies z kulawa noga
          sie dzis nie upomni.
          Ja tez dziekuje ks Jerzemu ,ze mnie przepchnal swoja moca sprawcza
          poprzez osobiste rafy zyciowe. Przypomne(bo juz o tym pisalem):
          ks Jerzy Popieluszko przybyl na spotkanie z bydgoskimi dysydentami w
          kosciele. Lokalny proboszcz, strachliwa swinia, nie zezwolil na
          odprawienie mszy sw ksiedzu ale bylo krotkie nabozenstwo i spotkanie.
          Pozniej bodajze jakas msza ktorej Ksiadz Jerzy nie celebrowal.
          Po mszy i tuz przed wyjsciem na swoja wlasna Golgote Popieluszko
          wreczyl mojemu koledze o nazwisku znanym powszechnie w Polsce dwa
          obrazki. Taki religijny podkolorowany ersatz. Matka Boska
          Czestochowska,na tle bialo-czerwonym, cos takiego. No i ow
          solidaruch przyslal mi jeden z tych obrazkow. Trzymalem obrazek wraz
          ze zdjeciami z trumny i artykulem okolicznosciowym w niedzielnym
          wydaniu The Observer, wstrzasajace rzeczy.
          No i tak sobie mysle, ze ten obrazek pomogl mi w drodze przez trudne
          lata i kontynenty. Pozniej jakos zniknal, pewnie pomocy juz nie
          potrzebowalem. No i dobrze.

Pan ruski sie klania w pas ruskiemu chlopu i mowi: dziakuju.
        • pan_gerwazy Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 22.10.08, 00:24
          kornilo napisał:

> Ksiądz Jerzy był Białorusinem i walczył o wolność naszą i waszą chyba też

Szkoda, że wy głąby zapomnieliście ksiądza Jerzego za życia poinformować o
          waszych chorych pijackich zwidach. Bardzo by się zdziwił...
      • jonkation Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 11:45
        sebcioo napisał:

> > Jakże brak nam...
        > tzn komu?
        >
        > Tobie? czyli ze bez klech wsadzajacych nos do polityki nie mozesz zyc? Biedne.
        jesteś zwykłym bydlakiem
        jakiego wyznania jesteś każdy Normalny Człowiek się domyśli
        • macrow Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 12:15

podejrzewam, ze jest chrzescijaninem.
          • swiniopas6 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 13:02
            Moherysta?
        • sebcioo Ja wierze w ufoludki a wy? 20.10.08, 18:07
      • azp11 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 15:16
        Przed grobem księdza Jerzego zginały się kolana największych tego
        świata, a różne kundle obszczekiwały Go tak za jego życia, jak i
        teraz to robią.
        • stachkonwa Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 17:56
          A niech sobie szczekają. Karawana idzie dalej. Będziesz się nimi przejmował? Nie
          masz czym (nie kim)?
        • pan_gerwazy Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 23:51
          azp11 napisał:

> Przed grobem księdza Jerzego zginały się kolana największych tego
          > świata, a różne kundle obszczekiwały Go tak za jego życia, jak i
          > teraz to robią.
          >

Tak już ten świat urządzony. Na jednym biegunie są najwięksi tego świata, na
          drugim kundle typu praustowicz czy świński ryj a po środku my - zwykli,
          przeciętni ludzie...
          • swiniopas6 Swinski Ryju Zenku Smiglo 22.10.08, 19:49
            Stoisz przed majestatem smierci Czlowieka.
            Zatrzasnij swoj ryj bo jad ci po nim scieka i odejdz.
            Pluj jadem, jesli musisz, gdzie indziej.
            • pan_gerwazy To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 23.10.08, 13:28
              ponieważ już a priori swoim nędznym, ponurym jestestwem bezcześcisz ten wątek.
              Pomijam już twoją obleśną posturę - te chytre świńskie oczka i głupi tłusty pysk.
              s269.photobucket.com/albums/jj51/swiniopas/?action=view¤t=Koronacja.jpg
              Bardziej odrażająca jest twoja ociężała umysłowo, tępa i ponura osobowość.

Poza dziwi mnie, że ten Krzysztof Robak, któremu 60 lat bodajże już rok temu
              stuknęło nadal zachowuje się na forach i grupach dyskusyjnych jak smarkacz - wstyd.

Szczytem hucpy z jego strony była też próba zawłaszczenia sobie prawa do
              decydowania kto jest godzien w tym wątku pisać a kto nie. Zapomniał biedak, że
              swego czasu sam chwalił się swym ojcem - stalinowskim oprawcą, który przecież
              niewątpliwie stał po stronie oprawców Popieluszki a nie księdza Jerzego...
              • oginn Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 23.10.08, 15:40
                To ty jednak jesteś Zenon Śmigło?
                • pan_gerwazy Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 23.10.08, 16:42
                  oginn napisał:

> To ty jednak jesteś Zenon Śmigło?

To nie jest tak. Ja bardzo chciałbym być słynnym Zenonem Śmigło, ale gdzie mi do
                  niego. Szkoda, że nie mam tylu zwolenników i nie wzbudzam tylu niskich uczuć w
                  małych zawistnych ludzikach psując im w ten sposób wątroby.

Według tłuściocha wszyscy są Zenonami. Kiedyś był nawet taki wątek o Zenonach i
                  naliczono, że chyba ponad 20 osób o to podejrzewano.

Teraz pozwól, że i ciebie innym forumowiczom przedstawię - jesteś nędznym,
                  kierowany niskimi pobudkami kacapskim prowokatorem udającym Litwina o wielu
                  skompromitowanych nickach, np prostowicz, mikkelson, itd. Tu jest próbka twego
                  prymitywizmu i debilizmu:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=54283409&v=2&s=0
                  Podejrzewam, że to ta tłusta świnia Krzysztof Robak takie prowokacje pod różnymi
                  nickami urządza, ale mało mnie to wzrusza.
                  • swiniopas6 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 15:23
                    tu zobacz:
                    s269.photobucket.com/albums/jj51/swiniopas/?action=view¤t=1926ArtsCrafts.jpg
                    Skladam te kwiaty u stop Bialoruskiego Meczennika i Swietego(in spe).
                    Ot, popatrzec na kwiatki, wypic stakanczik wodki, napic sie czaju.
                    Taka bialoruska pamiec. Taka bialoruska dola. Dola Chrystusa Narodow,
                    Bialorusi, ktora nigdy nikomu niczego nie chciala odbierac. Za to
                    Lachy, Kacapy, kasaly ja jak wilki. Ale my przetrwamy, jak pamiec o
                    Ksiedzu Jerzym, jak wiklina co sie gnie pod wichrem przeciwnym ale
                    nigdy nie zlamie. Amen.
                    • bogo2 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 17:21
                      skladaj, skladaj...!!!
                      jak zwykle kula w plot...!!!

swiniopas6 napisał:

> Skladam te kwiaty u stop Bialoruskiego Meczennika i Swietego(in
                      spe).(...)
                      • madziek1983 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 17:23
                        Niewazne czy Białorusin czy Polak w obliczu Boga jestesmy tacy sami... nie ma
                        sensu takie podkreslanie na sile ;/
                        • bogo2 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 17:32
                          jestes pewna...!
                          bostwa maja rozne oblicza...!

madziek1983 napisała:

> Niewazne czy Białorusin czy Polak w obliczu Boga jestesmy tacy
                          sami...
                          • ultramontanist1 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 25.10.08, 19:13
                            "Bogo" nie mieszaj!
                            Sa bostwa (bozkowie) rodzaju meskiego tacy jak Apollo, Atlas,
                            Bakchus, Dionizus, Hefajstos, Hermes, Jupiter, Kriszna, Mars,
                            Merkury, Ozyrys, Posejdon, Swiatowit, Wulkan czy Zeus.
                            Sa tez bostwa rodzaju zenskiego (boginie) takie jak Ahura Mazda,
                            Afrodyta, Artemis, Atena, Bellona, Diana, Divali (dzisiaj akurat
                            hinduistyczna czesc Indii obchodzi jej swieto i na czesc Divali
                            wszystkie Hinduski przez trzy dni chodza w swoich przepieknie
                            kolorowych szatach), Gaia, Hera, Hygeia, Isztar, Maia, Minerva,
                            Rhea, Shiva (obila mi sie o uszy bialostocka, regionalna Shiva),
                            Tanatos, Venus czy Vesta...
                            .................
                            I jest jeden Bog.
                            • bogo2 Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 26.10.08, 13:20
                              ani mi to w glowie.... !!!
                              chce tylko zauwazyc, ze bog moze sie pojawiac w wielu odcieniach....
                              roznica pomiedzy bogiem, a bostwem, to tylko kwestia wiary..!

ultramontanist1 napisał:

> "Bogo" nie mieszaj!
                              > Sa bostwa (bozkowie) rodzaju meskiego tacy jak Apollo, Atlas,
                              > Bakchus, Dionizus, Hefajstos, Hermes, Jupiter, Kriszna, Mars,
                              > Merkury, Ozyrys, Posejdon, Swiatowit, Wulkan czy Zeus.
                              > Sa tez bostwa rodzaju zenskiego (boginie) takie jak Ahura Mazda,
                              > Afrodyta, Artemis, Atena, Bellona, Diana, Divali (dzisiaj akurat
                              > hinduistyczna czesc Indii obchodzi jej swieto i na czesc Divali
                              > wszystkie Hinduski przez trzy dni chodza w swoich przepieknie
                              > kolorowych szatach), Gaia, Hera, Hygeia, Isztar, Maia, Minerva,
                              > Rhea, Shiva (obila mi sie o uszy bialostocka, regionalna Shiva),
                              > Tanatos, Venus czy Vesta...
                              > .................
                              > I jest jeden Bog.
                        • pan_gerwazy Re: To ty idź gdzie indziej prychać, grubasie, 26.10.08, 13:12
                          madziek1983 napisała:

> Niewazne czy Białorusin czy Polak w obliczu Boga jestesmy tacy sami... nie ma
                          > sensu takie podkreslanie na sile ;/

Każdy jest tym, kim się czuje...

Ksiądz Jerzy był Polakiem, czuł się Polakiem, pochodził z okolic zamieszkałej od
                          wieków przez polski lud Suchowoli. Czy bardziej lubił Białoruś czy np Bułgarię?
                          Tego się chyba nigdy nie dowiemy... Chyba jednak Białoruś, bo każdy Polak ma
                          jakąś iskierkę sympatii do dawnych kresów.
            • swiniopas6 Re: Swinski Ryju Zenku Smiglo 25.10.08, 20:58
              Zenonie Smiglo, popatrz co nas rozni: zwyczajnie jest to ksztalt
              czaszki, nie tylko jej zawartosc. Twoja czaszka- zaloze sie o dwa
              piwa- to czaszka sferoidalna, przypominajaca swym ksztaltem kostke
              brukowca albo powiekszone kozie gowno. Podobna do Nikity Chruszczowa.
              To czaszka slowianska, czaszka czlowieka nizszej rangi a nawet
              homunculusa. Jestes tylko niewiele wyzej postawiony ponad bydleciem.
              A teraz obejrzyj sobie ta czaszke: s269.photobucket.com/albums/jj51/swiniopas/?
              action=view¤t=Dad.jpg
              To jest czaszka Wikinga, Warega, faceta o genotypie |1a- co zostalo
              potwierdzone na mojej osobie dopiero w tym roku w Arizona University.
              To jest Pan ruski i polski, czlowiek co wlasnie w Legii Akademickiej
              szedl w pierwsze czworce-ze wzgl. na wzrost- walczyc w Cudzie nad
              Wisla w 1920. Ten czlowiek jest rowniez w ksiazkach o Powstaniu W-
              skim wiec pluj sobie sam w swoj Swinski Ryj a nie w jego strone.
              • pan_gerwazy kuń stepowy 26.10.08, 12:30
                Co ten, kuźva stłuszczony móżdzek może wiedzieć o czaszce geniusza, skoro nigdy
                jej nie widział???

Oj, coś na starość mózg starego, tłustego mitomana chyba Robak zżera i plącze
                się on w zeznaniach. Jeszcze niedawno na tym forum twierdzł, że on ze stepowych
                wypierdków jakichś się wywodzi - chazarów czy chaziajów, dokładnie nie pamiętam.
                Ta teoria mnie bardziej przekonała, bo rzeczywiście ten jego głupkowaty wyraz
                twarzy, żywo mi pysk kunia Przewalskiego przypomina...
    • bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 20.10.08, 13:56
      pomijajac przyklady...
      to, co to jest "autorytet" wedlug ciebie....?

azp11 napisał:

> Jakże brak nam dzisiaj autorytetów tej miary co ksiądz Jerzy i
      > ks. Teofil.
      • 141288bs Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 04:37
        bogo2 napisał:

> pomijajac przyklady...
        > to, co to jest "autorytet" wedlug ciebie....?
        >
        >
        > azp11 napisał:
        >
        > > Jakże brak nam dzisiaj autorytetów tej miary co ksiądz Jerzy i
        > > ks. Teofil.
        - wiem,wiem,dla ciebie bogo,autorytet sie mieni Michnikiem.
        • bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 14:14
          michnik...? a kto to...?
          cos ci sie ubzduralo...?

41288bs napisał:
          (...)
          > - wiem,wiem,dla ciebie bogo,autorytet sie mieni Michnikiem.
    • prostowicz Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 06:03
      Za rok będzie 25-ta rocznica i polskim katolikom jeszcze bardziej
      zabraknie białoruskich autorytetów do naśladowania. Pozostaje
      stricte "zdrowy" polski Rydzyk.
      • kornilo Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 06:25
        Prostowicz! Nu ty dajosz :)))
      • bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 14:38
        bialoruskie autorytety do nasladownia...?!
        mozesz wymienic, kto to ?
        zanim za rok zabraknie ich do nasladowania...?!

prostowicz napisał:

> Za rok będzie 25-ta rocznica (...)
        > i zabraknie białoruskich autorytetów do naśladowania. (...)
        • pan_gerwazy Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 22.10.08, 00:17
          bogo2 napisał:

> bialoruskie autorytety do nasladownia...?!
          > mozesz wymienic, kto to ?
          > zanim za rok zabraknie ich do nasladowania...?!
          >

Może należy szukać ich na banknotach? Pokicać kak zajczyk po dywanie zdrowo
          jest, na kręgosłup dobrze wpływa. Marchewke schrupać też zdrowo.

Ryczeć jednak jak na rykowisku stanowczo odradzam, bo sąsiedzi zadzwonią gdzie
          trzeba...
          • bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 25.10.08, 16:56
            ty nie kicaj , tylko wymien...!!!
            bialoruskie autorytety do nasladownia.....!!
            i zapomnij o dywanach.... !!!!

pan_gerwazy napisał:

> Pokicać kak zajczyk po dywanie zdrowo jest(..)
    • fiat_lux Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 19:43
      szkoda ze gineli ludzie za domaganie sie wolnosci slowa

co do braku popieluszki dzisiaj to trudno mi dolaczyc sie do spekulacji czy
      brakuje czy nie, ale jak patrze co reprezentuje soba jankowski, jak zachowuje
      sie walentynowicz czy gwiazdowie, jak zszedl na psy walesa to moze i lepiej i ze
      popieluszko pozostaje jedynie jako dobrze postrzegana postac z historii w
      pamieci niektorych osob
      • mk.1 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 20:03
        fiat_lux napisał:

> brakuje czy nie, ale jak patrze co reprezentuje soba jankowski,
        > jak zachowuje sie walentynowicz czy gwiazdowie, jak zszedl na psy
        > walesa

przydupas Kwasniewsiego zapomnial dodac swojego idola do tej listy.
        • stachkonwa Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 20:12
          "przydupas Kwasniewsiego zapomnial dodac swojego idola do tej listy."

A to Kwasniewski był wtedy w opozycji? Nie wiedziałem.
      • pan_gerwazy Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 21.10.08, 23:41
        fiat_lux napisał:

> szkoda ze gineli ludzie za domaganie sie wolnosci slowa
        >
        > co do braku popieluszki dzisiaj to trudno mi dolaczyc sie do spekulacji czy
        > brakuje czy nie, ale jak patrze co reprezentuje soba jankowski, jak zachowuje
        > sie walentynowicz czy gwiazdowie, jak zszedl na psy walesa to moze i lepiej i z
        > e
        > popieluszko pozostaje jedynie jako dobrze postrzegana postac z historii w
        > pamieci niektorych osob
        >

A jak zachowuje się Anna Walentynowicz czy Andrzej Gwiazda? Zachowują się z
        godnością i są przez gdańskich robotników do dziś szanowani za swe poświęcenie i
        skromność. Masz coś na nich? Nie masz - bo oni jakoś nie boją się żadnych kwitów
        i lustracji. Uczciwi ludzie nie muszą się żadnych teczek i fałszywek obawiać,
        nawet jak z komunistami w Magdalence wódki nie chlali. Nie trzeba też zbytniej
        dociekliwości, że to za ich wizję Solidarności milionów skromnych ludzi
        stawiających opór władzy zginął ksiądz Jerzy a nie solidarności Bolka czy
        Aaaadaasia - kumpla Urbana i wielbiciela generała Jaruzelskiego.
      • bogo2 Re: 24 rocznica porwania i zamordowania ks. Jerze 25.10.08, 17:09
        chyba sie mylisz...!!!
        popieluszko nie domagal sie wolnego slowa....!!!
        on tylko domagal sie prawdy....!!!
        on wiedzial, ze w prawdzie wolnosc mieszka....tylko w niej...!!!!

fiat_lux napisał:

> szkoda ze gineli ludzie za domaganie sie wolnosci slowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka