Dodaj do ulubionych

Dostep do Internetu w Białymstoku.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 17:11
W dzisiejczej wkładce Gazeta w Białymstoku jest artykuł o Firmach oferujących
dostemp do netu w Białymstoku, Ja mam net w KoBie na ul, Towarowej od 2 1.5
Roku i uwarzam że jest w porządku, co prawda zdarzają się drobne Awarie, ale
są czybko usuwane,

a jak jest w innych firmach na terenie Białegostoku ??
Obserwuj wątek
    • Gość: |andy| Re: Dostep do Internetu w Białymstoku. IP: 81.15.254.* 23.10.03, 17:49
      Od CyberNetu trzymajcie się z daleka. Ci fachowcy przez 5 (pięć) tygodni
      naprawiali zerwany kabel (niby czekali na antene, ktora zamontowali w 1,5 h a
      pozniej przez tydzien nic nie robili, aby ja uruchomić czy co z niązrobić aby
      działała). Gdyby nie męczenie telefonami pewnie jeszcze nie miałbym działającego
      netu... No ale już działa i złość też już mi przeszła :)

Pozdrawiam (tylko tych kompetentnych <czyt. nikogo z CyberNetu>)
      Andrzej
    • Gość: gość Re: Dostep do Internetu w Białymstoku. IP: *.pl 23.10.03, 18:36
      No ja mam w Euronecie i na poczatku miałam im wiele do zarzucenia!!!!ale teraz
      jest ok,chłopaki sie poprawili i szybko działaja, a przynajmniej sie starają:)
      • Gość: rowerzyk Re: Dostep do Internetu w Białymstoku. IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 23.10.03, 20:37
        Gość portalu: gość napisał(a):

> No ja mam w Euronecie

Tez mam w Euronecie i twojego zdania podzielic nie moge.
        Czesty brak dostepu do poczty, gg, www, irca (czasami jednoczesny, czasami
        tylko jeden, lub kilka z tych programow, resetowanie serwera bez ostrzezenia (3
        godziny plik sciagalem i przerwalo na 94%!).
        Na poczatku mojej z nimi wspolpracy w nocy internet smigal az milo. Jezeli
        potrzebowalem sciagnac jakis duzy plik, wstawalem o 3 w nocy i szlo. Jakis czas
        pozniej (ale informowali o tym chwili zakladania) wstawili limity. Mialo byc
        wolniej, ale stabilnie. Znaczy dokladnie tyle ile w umowie.
        Niestety nigdy juz nie zobaczylem obiecanych 128 kbps.
        Duzo wysyłam i z przedkoscia transferu od komputera jest juz calkiem
        tragicznie. Tylko czasami zbliza sie do polowy tej wartosci. Tlumaczenie tego
        zjawiska tak: "prosze nie uzywac programow takich jak Kaza" uwazam za
        beszczelne. Zwlaszcza ze nie uzywam. Zreszta skoro wykupuje od nich pewna
        szerokosc lacza, to czy powinno ich to intersowac jak je wykorzystam?
        Kolejna sprawa to przegladanie www. Czesto odwiedziane www sa przechowywane
        na ich serwerze. Niestety serwer ten jest niezbyt dobrze skofigurowany. Skutek
        taki ze gdy np na stronie www.ptr.dojlidy.prv.pl/ pojawia sie
        aktualizacja, to widza ja ludzie z calego swiata, ale nie ja. Ja wciaz widze
        stara wersje. Nie musze chyba wyjasniac jak jest to uciazliwe w chwili, gdy
        jestem jej wspoltworca.
        Nie pisze tego zeby kogos obsmarowac, ale w nadziei ze moze ktos to przeczyta
        i wezmie sobie do serca.
        Ja rozumiem ze siec jest ciagle modyfikowana i modyfikujac ja pracuja "na
        zywym organizmie" ale jezeli ja place za dostep do internetu przez cala dobe, a
        z racji wielu obowiazkow moge z niego korzystac tylko kilka godzin dziennie to
        chcial bym, zeby w tym akurat czasie on do ciezkiej cholery dzialal.
        To tyle. Jak cos sobie przypomne to jeszcze napisze.
    • Gość: yoda Polecam kablówki ( - VECTRA) IP: *.biaman.pl 23.10.03, 21:58
      Kablówki (poza Vectrą) są w miare tanie ale przedewszystkim mają dopracowany
      servis bo jak kabel uwali to i TV nie ma cały blok a to nie żarty:)

mam net z ELPOSU za 80 zł (wyższy pakiet) i twierdzę że chodzi lepiej od
      neostrady. Nie potrafię powiedzieć kiedy ostatni mi padł bo sobie nie
      przypominam:) Ciągniecie softu po 200MB bez wspomagaczy to normalka.
      • Gość: Na Pohybel Re: Polecam kablówki ( - VECTRA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:39
        W Elposie jest burdel jakich mało- to amatorzy- mimo możliwości własnych nie
        polecam- wolę płacić TP S.A. jak za zboże niż tym prowizorkowiczom- gdyby nie
        przychylne oko BSM taka firma jak Elpos mogłaby zbierać papierki pod blokami-
        podobno nawet wiszę tej firmie jakąś kasę ale po prośbie o xero umowy ze mną
        już nie odpisli- unikajcie Elposu i pamiętajcie- kasa to nie wszystko- trzeba
        mieć kręgosłup :)) i nie udawać, że pada deszcz jak na potencjalnego klijenta
        plują
        • Gość: dodi Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:28
          jak tak se czytam to myslę że "świadczeniu usług dla ludności" to cięzki chleb
          tacy idioci sie trafiają, kiedyś było "płacę i wymagam" teraz w dobie neo
          komuny jest "nie płacę, wymagam i szczekam"
          • Gość: Na Pohybel Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 19:09
            Dodi- nie znasz tematu więc zamknij swoją jadaczkę i sam nie szczekaj- może
            jedna z tych znudzonych panienek co tam siedza to Twoja laska? powtarzam-
            chciałem podpisać umowę, co miesiąc płacić abonamencik- no ale jak nie ma tam z
            kim gadać bo przeszkadza się w chlaniu 10 kawy a do tego słyszy że wiszę kasę z
            tytułu świadczenia przez Elpos swoich usług (mimo że w życiu nie podpisałem z
            nimi umowy i jej nie mają- gdyby mieli pewnie by przysłali komornika) to nie
            kumam co to za firma. Może rzeczywiście to normalne że przyjdzie jutro do
            ciebie gośc i powie że wisisz mu np 200 tys.- życze powodzenia w oddawaniu. Tak
            na marginesie to mi też trochę kasy wisisz- kiedy oddasz???
            • Gość: dodi Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 09:49
              U mnie przyszedł gość i podpisał umowę do domu:))) i o ile wiem tak robią, leję
              na takich misiów co "nic nikomu nie wiszą" ale zapomnieli że rok temu mieli
              chatę na babcię i nic nie płacili a teraz to niby się nowo narodzili:))) Przez
              takich poj..w wszystko jest droższe. Do panienek z kawą nie chodzę bo po co
              inernet i TV chodzi płacę przelewem i dokładnie niewiem nawet gdzie się
              mieszczą, pyskowanie zostawiam takim cwaniaczkom jak Ty

Gość portalu: Na Pohybel napisał(a):

> Dodi- nie znasz tematu więc zamknij swoją jadaczkę i sam nie szczekaj- może
              > jedna z tych znudzonych panienek co tam siedza to Twoja laska? powtarzam-
              > chciałem podpisać umowę, co miesiąc płacić abonamencik- no ale jak nie ma tam
              z
              >
              > kim gadać bo przeszkadza się w chlaniu 10 kawy a do tego słyszy że wiszę kasę
              z
              >
              > tytułu świadczenia przez Elpos swoich usług (mimo że w życiu nie podpisałem z
              > nimi umowy i jej nie mają- gdyby mieli pewnie by przysłali komornika) to nie
              > kumam co to za firma. Może rzeczywiście to normalne że przyjdzie jutro do
              > ciebie gośc i powie że wisisz mu np 200 tys.- życze powodzenia w oddawaniu.
              Tak
              >
              > na marginesie to mi też trochę kasy wisisz- kiedy oddasz???
              • Gość: Na Pohybel Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 11:23
                Gość portalu: dodi napisał(a):

> U mnie przyszedł gość i podpisał umowę do domu:))) i o ile wiem tak robią,
                leję
                >
                > na takich misiów co "nic nikomu nie wiszą" ale zapomnieli że rok temu mieli
                > chatę na babcię i nic nie płacili a teraz to niby się nowo narodzili:)))
                Przez
                > takich poj..w wszystko jest droższe. Do panienek z kawą nie chodzę bo po co
                > inernet i TV chodzi płacę przelewem i dokładnie niewiem nawet gdzie się
                > mieszczą, pyskowanie zostawiam takim cwaniaczkom jak Ty
                Widzę Dodi że albo nie rozumiesz albo nie chcesz pewnych rzeczy zrozumieć. Po
                pierwsze nikt tu po domach nie chodził- zresztą nawet gdyby np nikogo nie
                zastał albo odmówiłbym podpisania takiej umowy to po jaką cholerę do nich
                chodziłem i mając klijenta na miejscu ta wspaniała firma po prostu do siebie
                zniechęca- podpisujesz umowę na TVK - przyjdą jutro założyć(-ok 500 PLN zdaje
                się), nie podpisujesz- przyjdą ale nie wiadomo kiedy i pakiet podstawowy też
                musisz założyć- o poburkiwaniu pod nosem nie wspominam. Odnośnie zaległości to
                nie było tu żadnej babci- mieszkanie zmieniło właściciela, przez rok stało
                puste i skoro mają na to czarno na białym wszystkie papiery+ umowę z poprzednim
                lokatorem to niech się bujają do niego. Chyba mając przez ścianę BSM nie jest
                problemem zorientowanie się, że lokal w którym świadczą usługi zmienia
                właściciela. W gazowni, elektrowni itp instytucjach jest to norma- nie ma
                wpływu kasy przez miesiąc- przychodzi ekipa i zakręca zaworki- tu widać
                alleluja i do przodu. Nie lubię wywalać kasy bez sensu, ale w takiej sytuacji
                stać mnie na to aby dołożyć parę złotych i podziękować takiej firmie. I to
                chciałem napisać. A co do cwaniakowania to mam wrażenie że Twoim zdaniem skoro
                Tobie się podoba FIAT to wszyscy mają jeździć Fiatem, bez względu na otoczkę.
                Odnośnie chodzenia na Św Rocha, bo tam się akurat mieści Twój dostawca IT:)) to
                może dzięki temu, że tam nie byłeś bronisz tematu jak niepodległości ( a może w
                ostatnich 2 latach coś się zmieniło:))))- pozdro.
                • Gość: DODI Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 15:12
                  Jak nabyłeś mieszkanie z długomi to Twoja wina! Jak ktoś jelonek to musi za to
                  płacić !
                  • Gość: Na Pohybel Re: Polecam dłuzników IP: *.amb.edu.pl 30.10.03, 15:51
                    :))- dziwne- to skoro jest jak mówisz to czemu jeszcze komornik nie przyszedł???
                    Umowę na TVK podpisywało mieszkanie czy osoba??? Ciency są- nie potrafią swojej
                    kasy wyegzekwować. Gdybym nie wyrwał kabla to pewnie oglądałbym ten żałosny
                    repertuar do dziś ale dośc mocno mi przeszkadzał. Daj spokój Dodi- firmie zwisa
                    te parę stówek??? Dziwne- chętnie bym się posądził. To tylko dowód na to jaki
                    mają tam burdel. Wygląda na to że może jestem jelonek ale Elpos to dopiero
                    jelenie.
                    • Gość: dodi Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 16:52
                      Boże, aleś jełop !

Gość portalu: Na Pohybel napisał(a):

> :))- dziwne- to skoro jest jak mówisz to czemu jeszcze komornik nie
                      przyszedł??
                      > ?
                      > Umowę na TVK podpisywało mieszkanie czy osoba??? Ciency są- nie potrafią
                      swojej
                      >
                      > kasy wyegzekwować. Gdybym nie wyrwał kabla to pewnie oglądałbym ten żałosny
                      > repertuar do dziś ale dośc mocno mi przeszkadzał. Daj spokój Dodi- firmie
                      zwisa
                      >
                      > te parę stówek??? Dziwne- chętnie bym się posądził. To tylko dowód na to jaki
                      > mają tam burdel. Wygląda na to że może jestem jelonek ale Elpos to dopiero
                      > jelenie.
                      • Gość: Na Pohybel Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 08:53
                        może rozwin temat niejołopie
                        • Gość: dodi Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 12:52
                          J E Ł O P
                          • Gość: Na Pohybel Re: Polecam dłuzników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 13:48
                            No tak- rozwinięcie wypowiedzi adekwatne do rozwinięcia umysłowego autora
    • inks Cyber-net: wściekłość i wrzask 26.10.03, 09:06
      Ja płacę i próbuję wymagać...Cyber-net. Jak to działa? Działa tak,że co kilka
      dni dostęp do internetu znika. Na kilka godzin, na kilka dni. Są dobrzy w
      jednym-w udzielaniu uspakających odpowiedzi: "Awaria? Tak wiemy!!!Czterech
      ludzi nad tym pracuje!!!", " Już znamy przyczynę-to kwestia godziny!!!" Tyle,
      że nigdy nie jest to kwestia godziny, a raczej kilku godzin lub kilku dni.
      Dlaczego? No cóż-cała obsługa techniczna to ludzie, którzy na oko mają po 19-20
      lat. Amatorzy, którzy może i mają dobre chęci, ale niedużą wiedzę i pewnie
      niewielkie pensje. Wszystko sprawia wrażenie, że działą po najniższych
      możliwych kosztach ( a musi generować niezłe zyski: 50 zł razy kilka tysięcy
      klientów...= niezły zysk właściciela). Byłem niedawno w biurze Cyber-netu:
      tłumek wściekłych klientów, którzy usiłują wyładować swoją frustrację na
      wymęczonych i też wściekłych pracownikach obsługi próbujących udzielać jakichś
      zbywających odpowiedzi w przerwach pomiędzy telefonami od pozostałych
      wściekłych użytkowników Cyber-netu. Słowem : wściekłość i wrzask. Zupełnie jak
      u Szekspira...Niessssamowite!!!!
      • Gość: |andy| Re: Cyber-net: wściekłość i wrzask IP: 81.15.254.* 30.10.03, 18:10
        No dobra, dla mnie naprawili. Na początku było dobrze (szybko), a teraz albo
        rwie połączenie, albo sie potwornie muuuuuuli, dzwonienie do Cyber-netu i
        adminów nic nie daje :( Taka firma...

Andrzej
      • Gość: robert Re: Cyber-net: wściekłość i wrzask IP: 81.15.254.* 31.10.03, 20:04
        witam , cyber net to wielka lipa , majac do wyboru kobe , cyber net lub vectre
        wybieram vectre , chociaz drozej ale spoko , znam ludzi ktorzy odeszli od cyber
        netu , koby do vektry o maja w pupie problemy takie jak awarie , cos nie
        dziala , chamskie zachowianie , gowniarze ktorzy nie wiedza co i jak [ siadl mi
        net , ok przyszedl gowniarz z cyber netu i powiedzial ze mam zwalonego windowsa
        ORYGINAL !!! przeinstalowalem go , zadzwonilem , przyszedl i powiedzial ze mam
        zwalonego windowsa zapewne i zle zainstalowalem go ............. powiedzial ze
        za 50 zl zrobi mi to , to powiedzialem spadaj i co sie okazalo siecowka padla
        od samego poczatku po skontrolwaniu wszystkiego samemu !!!!! ] powoli siec
        dziala itd , monitorowane jest 24/24 h i jak jest awaria chlopcy nagniaja ostro
        bo klient placi za net i wymaga , cos nie tak wysylaja do wszystkich @ w koncy
        dostaja pieniazki za to i chyba powoli przejde do vetry pakazujac srodkowy
        palec dla cyber netu , po ostanim traktowaniu mojej osoby przez gryba , brzydka
        nie zadbana gowniare [ pomalowala sobie paznokcie na zloty kolor , to jak tania
        ulicznica ] z cyber netu i krzyczala jak baba ktora sprzedaje fajki i wódke ,
        JEDNYM SLOWEM NIE IDZCIE DO cYBER NETU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Miśka Re: Cyber-net: wściekłość i wrzask IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 02.11.03, 13:47
        I ja potwierdzam, że Cyber-Net to kompletne bagno!! I sama w nim niestety, w
        tym bagnie tkwię :(
        Z początku, jak to zwykle na początku, wszystko działało idealnie. Ale teraz
        nie dość, że net pada na kilka godzin, ba! nawet na kilka dni, to jeszcze jakby
        tego było mało, oni nic z tym nie robią!
        Sama miałam całkiem niedawno taką sytuację, i krew mnie zalewała, kiedy przez
        miesiąc nie miałam dostepu do internetu!! Nie dość, że dzwoniłam dzień w dzień,
        to zawsze tak samo mówili: "za chwilkę wszystko wróci do normy" - i to trwało
        przez tydzień!! Nie wytrzymałam i zaczęłam do nich chodzić, no dzień w dzień. I
        za każdym razem jak mówiłam o tym samym, to za każdym razem zwalali winę, a to
        na mnie, a to na komputer, a to na karte sieciową, itede i tepe. Zwalali winę
        na wszystko, tylko nie na siebie, na Cyber-net!! Zeby im udowodnić, ze jednak
        wina nie lezy po mojej stronie, sformatowałam dysk, co jak sie później okazało,
        całkiem niepotrzebnie! No, ale poszłam z tym do nich znów i znowu, ze nie
        wiedzą dlaczego! Tym razem miarka sie przebrała! Nie wytrzymałam i swoją całą
        wściekłość zaczyłam wyładowywać. Skutek? Poskutkowało :P nastepnego dnia
        przyszli i wszystko załatwili. I sie okazało, że wina nie lezała po mojej
        stronie, jedynie po nich. Ponoć nie mieli moich danych, bo cos się wykasowało,
        i ble ble ble. Teraz mam znów dostep, ale nie jest niestety już tak jak na
        początku. Wszystko mi sie otwiera z cholernym opóźnieniem :(
        Wiec, zważywszy na Cyber-net, to jest to jedynie wielkie bagno!! Nic nie robią,
        żeby sprawa się załatwiała jak najszybciej, tylko smarują swoje tyłki i mają
        swoich klientów gdzieś. taka jest prawda! A jak inaczej o nich mówić? Olewają
        problemy swoich klientów, co niestety, niech się potem nie dziwią, że rodzi sie
        potem wsciekłość, wrzask, frustracja i niekiedy nawet nietolerancja ze strony
        klientów. I czego Oni sie potem dziwią??

Pozdr.
        Miśka
    • Gość: dodi a tak serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 09:56
      1.miałem net w Conectcośtam
      2. Mam w domu z Elposu
      3. w robosie Neostradę+
      4. Brat ma DIPOL

I mogę powiedzieć iż system dostępowyy przez poeratorów tylko sieciowych to
      generator problemów - z założenia taka sieć jak jest rozległa nie będzie
      chodzić.
      Tepsa jaka jest każdy widzi jakoś chodzi ale droga ale z kompa jest mały
      transfer.
      Najbardziej cieszę się z Elposu za 80 zł mam dobry transfer z i do kompa -
      podłoczenie USB i Eternet do wyboru i się nie psuje.
      W Dipolu miski mają admina co wiecznie wymyśla "innowacje" a to USB zablokuje a
      to wszystko musi wiedzieć i często "wisi" i gry sieciowe nie chodzą
    • Gość: kate Re: Dostep do Internetu w Białymstoku. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 23:32
      Czy ktoś korzysta z Szeptela? Korzystam przez modem z TPSA i myślę o zmianie
      na stałe łącze. W moim rejonie w Białymstoku nie ma oferty żadnego z
      operatorów, o których piszecie. Kilka razy jacyś młodzicy próbowali zmontować
      sieć lokalna, ale nic z tego nie wyszło. Kablówka nie sięga. A neostrada
      trochę droga. Dlatego pytam o Szeptel.
      • kuala_lumpur Ten-net? 01.11.03, 00:13
        Mój znajomy ma sygnał z Szeptela; dostaje drogą radiową i po większym wietrze
        musi przyjeżdżać "fachowiec" i przestawiać antene na dachu. Z tego co pamiętam
        płaci 120 pln za internet + 2 numery abonamentu tel.

Mam internet z tennetu; nieduża firma; kilku młodych ludzi; jak na razie mało
        awarii, szybko usuwają.
        Tylko jak mi zakładali to chodzili we trzech: jeden był od komputerów, drugi od
        sieci, a trzeci od wiertarki :) i trochę im zabrało czasu założenie kabli...
        • Gość: Przemek Elpos IP: *.biaman.pl 01.11.03, 11:23
          Korzystam z Elposu od lipca 2001 roku, czyli chyba od poczatku, no moze
          prawie... Place 130 pln miesiecznie za net 256kb i jestem zadowolony, awarie
          zdarzaja sie raz na kilka tygodni na kilka godzin lub wrecz pare minut. Przed
          zalozeniem troche sie wkurzalem, ze musze wykupic przynajmniej pakiet
          podstawowy tv, ale po 5-6 latach laczenia sie modemem i wielkich rachunkach
          szybko sie na to zdecydowalem. Z pracownikami f-my elpos nie mialem kontaktu
          praktycznie od zalozenia netu, tylko raz gdy bank pochrzanil mi przelewy, place
          i jest ok, awarie nie sa dokuczliwe. Musze dodac , ze kable tv-kablowej byly
          juz u nas montowane przy budowie bloku, a nie ciagniete na od balkonu do
          balkonu. Mieszkam we wspolnocie przy stawach na ul.Mickiewicza i z tego co wiem
          nikt tutaj nie narzeka na funkcjonowanie i-netu ( elpos ).
          pozdrawiam
          Przemek
    • anielaanielaaniela Re: Dostep do Internetu w Białymstoku. 14.05.16, 12:19
      Na Zachodniej ELPOS działa OK, znajoma z Pogodnej też chwali. Tu jakość i cena są naprawdę dobre.
      Polecam.
    • anielaanielaaniela Re: Dostep do Internetu w Białymstoku. 14.05.16, 12:22
      Na Zachodniej jest ELPOS. Internet i TV działają dobrze. Na Pogodnej koleżanka też sobie ich chwali. Ceny też mają dobre. Polecam.
    • alamisiewicz Re: Dostep do Internetu w Białymstoku. 17.08.16, 13:13
      Mam internet i telewizję w firmie Elpos. Dużo kanałów i 50 Mb - śmiga...
      Jest naprawdę OK.
    • alamisiewicz Re: Dostep do Internetu w Białymstoku. 17.08.16, 13:16
      miałam w Vectrze niedrogo ale wiele do życzenia......
      jednak cena to nie wszystko.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka