Gość: przedsiebiorca IP: *.osiedle.net.pl 30.10.03, 23:17 łapowka i po krzyku tak jak w innych miastach a czynsze w miescie za lokale sa jak w w-wie i oto im chyba chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JAMES BIORĄ w ŁAPĘ IP: *.biatel.com.pl / 172.30.2.* 31.10.03, 08:58 Przecież od razu widać że władze naszego miasta "podpłaca" Auchan ktory chce jak najbardziej opóźnić budowę Carefur'a. i to chyba zajebista kasa w kieszenie leci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: 81.15.254.* 31.10.03, 09:01 Jak zwykle prywatne folwarki panów z UM, cały czas chcą aby Białystok pozostał ciemnogrodem, brak inwestorów, brak miejsc pracy, tylko dlaczego spotyka się ich później w tych sklepach, jak im nie wstyd niech robią zakupy na ryneczkach gdzie brud smród i ubóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco hehe a jak wybudują hipermarket to już nie bedziemy... IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 12:04 ...ciemnogrodem. ;) Człowieku rozmawiałeś kiedyś z kimś kto pracuje w takim syfie? Rok temu na TVN był też program o ochronie Carrefoura flekującej osoby rzekomo przyłapane na kradzieży. Francuzi traktują Polaków jak ścierwo, jak jakąś kolonie w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLO Re: hehe a jak wybudują hipermarket to już nie be IP: 212.160.117.* 31.10.03, 14:51 Gość portalu: Jaco napisał(a): Rok temu na TVN był też program o ochronie Carrefoura flekującej osoby rzekomo przyłapane na kradzieży. Z tego co wiem (a zdarzyło mi sie być w Carrefour w Gdańsku i W- wie) w takich marektach pracują ochroniarze z polskich firm i to Polacy "flekują" rodaków. Cóż dewiacje społeczne sie zdarzają także u nas... ale z jednym sie zgadzam praca w takiej sieci nie ma cech i znamion godności pracownika... takie czasy i niektórzy godzą się na takie warunki, bo lepszy wróbel w garści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: hehe a jak wybudują hipermarket to już nie be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:06 kolego to sami polacy traktuja polakow jak scierwa,a kasa leci francuzom,,a ta zapierdalanka i wyzysk ludzi to "ambicje" polskich menazdzerow,tych jebanych krawaciazy z wloskami na zel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAELLO Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.piasta.pl 31.10.03, 09:05 POPIERAM INWESTORA KTÓRY ZA WŁASNE PIENIĄDZE CHCE WYBUDOWAC ULICE I NIE ZGADZA SIE NA ICH PONOWNE POSZERZENIE DO 3,50.WYSTARCZY ZOBZCZYC JAK WYGLĄDA OBECNIE UL.HETMAŃSKA A OBIECYWANIE ŻE BĘDZIE NA SRZYŻOWANIE DWUPOZIOMOWE NALEŻY RACZEJ WŁOŻYĆ MIĘDZY BAJKI BO ULICA EWEWATORSKA JEST ULICA JEDNO PASMOWĄ I MIASTO TYLE LAT JUŻ NIE MOŻE POPRAWIĆ NAWIERZCHNI NIE MÓWIĄC O JEJ POSZERZENIU. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie 31.10.03, 15:25 Jak by wzięli w łapę to by znaczyło ze market powstanie..mama nadzieję ze włodarze miasta nie ulegną lobby marketowców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLO Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.big.pl / 195.94.207.* 31.10.03, 15:34 no właśnie jeden z komentujących napisał , że przecież biorą na razie od Auchan i dlatego blokują Carrefour... kto pierwszy ten lepszy! Oszołom otrząśnij sie i patrz realnie na naszych włodarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie 31.10.03, 18:55 W ogóle nie powinno byc marketów..obcyhc marketó..krajowy jakoś jeszcze przeboleję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaj Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.tkb.net.pl 31.10.03, 16:10 BRAWO Kochani rajcowie nie zapomnimy wam tego na wyborach. A skrzyżowaanie zbuduje wam pewnie minister Pol , za jakieś 10 lat. O S Z O Ł O M Y !!! DO ROBOTY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 31.10.03, 21:18 Papaj - tu nie chodzi wcale o rodzaj skrzyżowania, czy nawierzchni, a o Kerfurowską inwestycję (czyt.drenowanie do końca naszych kieszeni) a propozycją jest gigantyczna bylejakość. Zauważ, że już to co proponuje "oszołom" w pieczywie, jest prawie tak ohydne, jak to sprzedawane w Niemczech. Wędlin w ogóle lepiej stamtąd nie kupować, bo to istna bezsmakowa zaraza...a Ty chciałbyś następny hipermarkecik?! Z płacami kasjerek po 600,-zł brutto? Zauważ, że powstaje na miejscu naszych b.Zakładów Drobiarskich. Szef Techniczny Drobiarza nie przeżył likwidacji firmy, którą budował od podstaw, a teraz jakiś francuski łobuz ma stanąć na tym miejscu? Wypraszam sobie takich kontrahentów, przecież mamy jeszcze odrobinę honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 01:48 Codziennie parę tysięcy klientów Auchan udowadnia, że im to pieczywo czy wedliny nie przeszkadzają. Może nie decydujmy za innych. A co do płac- w 100% polskich sklepach zarabiają tyle samo - co to więc za alternatywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoda 10 lat - optymista IP: *.biaman.pl 02.11.03, 10:21 ja stawiam 30 lat minimum i jeszcze poj...ńcy Chwalibogi i reszta prze 30 lat będą brać kasę za poj...ne koncepcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A123 Po co w tym miejscu hipermarke, na Lipowej - lepiej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 18:17 Jan Pawła II z Hetmańską to zbyt blisko centrum na taką budowlę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Chleb, wedliny... z auchan IP: *.biaman.pl 01.11.03, 11:42 Kupuja ludzie, kupuja to wszystko i jedza, bo taniej... Wyjem spod siebie byleby tylko nie wydac. Awantury w malych sklepach na osiedlu, ze cos kosztuje 1-2 pln drozej niz w auchan, a ja doplacajac te 1-2 pln, na osiedlu lub nawet w abc wiem ze place za pytanie "jak sie spalo panie Przemku??" etc. I wiem, ze te pieniadze w pewnym sensie wroca do mnie. A z auchan byebye... tyle, ze ja tu place podatki i finansuje te kilkaset tysiecy lewych rencistow, ktorzy zasuwaja do Auchan bo tam taniej, ale gownianiej ( ladny rym ). Jestem za otwarciem carrefura bo wtedy zacznie sie konkurencja i zarcie miedzy w/w. A teraz z mojej beczki, jestem aptekarzem: "lek xxx pln nie jest wlasciwy dla dziecka i mu nie pomoze, a nawet zaszkodzi", "tak ale kosztuje 5 pln, a nie 7 pln", roznica w cenie zadna, ale efekt koncowy ogromnny... sugestia , ze te 5 pln to wywalanie pieniedzy w bloto i lepiej nic nie kupic nic nie dala. Bo trza kupic, ale taniej i g... przemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptr 3,5 m IP: *.stnet.pl 01.11.03, 17:54 Oby tylko nie powstał kolejny blaszany hiperbarak! Niech wreszcie wybudują coś co przypomina nowoczesny budynek. Trzeba francuzom i innym oszołomom, stawiać większe wymagania co do aspektów architektonicznych, a nie godzić się na KICZ i tandetę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickolau Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.duna.pl / *.duna.pl 02.11.03, 10:18 jest alternatywa.maksymalnie utrudnic inwestycje, czyli zaprosic do lapowki.albo tak utrudnic zeby nie budowali w centrum tylko na obrzezach co uratuje naszych lokalnych wlascicieli sklepow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 12:03 Mysle ze UM wie co robi dla dobra mista. To jest spojrzenie w przyszlosc, abysmy za pare lat nie zalowali . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.biaman.pl 02.11.03, 17:01 oni nigdy nie wybuduja takiej drogi jak moze wybudowac firma prywatna a te 25 cm. moze tak pan Tur by dolozyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebster Re: Inwestycje. Hipermarket - tak, ulice - nie IP: *.duna.pl 02.11.03, 23:16 po prostu szczyt debilizmu!!! zasrane 25 cm!! jestem pelna geba za powstaniem kolejnego wielkopowierzchniowego sklepu. bedzie konkurencja dla auchana. a propos wczesniejszych wpisow: nikt ludzim pracowac tu nie karze, wedliny dostarczaja firmy zewnetrzne - wiec to co jesz prawdopodobnie nie rozni sie niczym od tego co kupujesz gdzies indziej, zafajdanym wlodarzom to wszystko nie na reke (kieszen)- multikino, hipermarket, deptak, galeria arsenal, itd pozdrawiam zdrowomyslacych Odpowiedz Link Zgłoś