Dodaj do ulubionych

Nieobecne carskie pomniki

29.04.09, 22:45
A jakie zdanie na ten temat ma Aleksander Sosna wiceprezydent Białegostoku
który "zasłynął" kontrowersyjnymi tłumaczeniami i jest jednocześnie synem
proboszcza ze wsi Ryboły...
Obserwuj wątek
    • turmar123 Nieobecne carskie pomniki 29.04.09, 23:31
      Pytam bo autor Tomasz Wiśniewski jest zdaje się kolegą Sosny ze znanego
      stowarzyszenia Szukamy Polski. W związku z tym zapytuję też czy szukanie
      Polski polega na upamiętnianiu pomników monarchii carskiej. Jeżeli tak no to
      "brawo".
      • ogabignac Re: Nieobecne carskie pomniki 30.04.09, 07:25
        To bolszewicy rozebrali te wszystkie pomniki.
        Obalili cara, zniszczyli Pałac Zimowy i wszystkie pomniki.
        W ramach naszego zdecydowanego nie bolszewizmowi powinniśmy chyba je odbudować;)
        • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 30.04.09, 23:06
          ogabignac napisał:

> To bolszewicy rozebrali te wszystkie pomniki.
          > Obalili cara, zniszczyli Pałac Zimowy i wszystkie pomniki.
          > W ramach naszego zdecydowanego nie bolszewizmowi powinniśmy chyba je odbudować;
          > )

Gratuluję yntelektu i logiki, he he he.

Czy w ramach walki z bolszewizmem i zbrodniczym komunizmem powinniśmy też
          stawiać pomniki Hitlerowi i malować swastyki na murach???
          • kajmir Re: Nieobecne carskie pomniki 30.04.09, 23:10
            nick_llatarnika napisał:

> Czy w ramach walki z bolszewizmem i zbrodniczym komunizmem
            powinniśmy też
            > stawiać pomniki Hitlerowi i malować swastyki na murach???

Genialny pomysł, nawet nie przypuszczałem, że Cię na taki stać.
            • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 30.04.09, 23:20
              Ja tylko dostosowałem się do poziomu wypowiedzi poprzednika. Mam nadzieję, że
              zrozumie że nie jest Einsteinem i nabierze pewnego dystansu, pokory do swoich
              'genialnych' przemyśleń...
              • kajmir Re: Nieobecne carskie pomniki 30.04.09, 23:31
                nick_llatarnika napisał:

> Ja tylko dostosowałem się do poziomu wypowiedzi poprzednika.

Zapewne przyszło Ci to niezwykle łatwo.
                • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 00:01
                  Czy Ty masz z takim przystosowaniem się problemy?
                • lindown1 Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 03:07
                  kajmir napisał:

> Zapewne dupa Ci swędzi

jak chcesz mu podrapać to się z nim umów, ale nie tutaj.

• kajmir Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 08:51
                    Twoje zainteresowanie męskimi dupami jest nie tyle intrygujące, co
                    niesmaczne.
                    • lindown1 Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 14:05
                      kajmir napisał:

> Jeśli moje zainteresowanie męskimi dupami jest dla Ciebie >
                      niesmaczne, to nie czytaj.

nie czytam, przypadkiem przeczytałem
                      • kajmir Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 15:00
                        Schizofrenia to groźna choroba. Zmień lekarza, obecny nie daje sobie
                        rady.
                        • lindown1 Re: Nieobecne carskie pomniki 02.05.09, 16:55
                          kajmir napisał:

> żylaki odbytu to groźna choroba i bardzo mi przeszkadza w stosunkach > między
                          ludzkich.

daj Pan spokój
    • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 00:18
      turmar123 napisała:

> A jakie zdanie na ten temat ma Aleksander Sosna wiceprezydent Białegostoku
      > który "zasłynął" kontrowersyjnymi tłumaczeniami i jest jednocześnie synem
      > proboszcza ze wsi Ryboły...

To widzę, że batiuszka wychował synalka w duchu ekumenizmu i miłości do Ojczyzny, he he he

Niezłe towarzycho tam się, kurde zebrało. Antypolskie fałszowanie historii przez Sosnę, bo chyba zapału Wiśniewskiego w reklamowania Białostoczan jako zacofanych antysemitów przypominać nie muszę.

Teraz znowu kłamliwa kacapska bajeczka o dobrym, tolerancyjnym carze-zbrodniarzu, okupancie....

Przeraża mnie cynizm i zakłamanie tych osobników. Dlaczego przyjęli tak zwodniczą, oszukańczą nazwę swej organizacji - Szukamy Polski? Dlaczego tym osobnikom brakuje odwagi cywilnej, by nie kłamać, zwodzić, tylko nazywać rzeczy po imieniu? Dlaczego nie nazwali swojej organizacji uczciwie - Szkalujemy Polskę lub bardziej dosadnie - Sramy We Własne Gniazdo?

• lansome Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 12:01
        nick_llatarnika zauważyłem, że w swoich wypowiedziach wycierasz się wartościami,
        zachowujesz się jak typowy obłudnik lub schizofrenik. Chciałbym zadedykować
        tobie twoją własną wypowiedź w odpowiedzi która napisałeś dla jednego z
        forumowiczów Twoja wypowiedź jest następująca:

nick latarnika: „To napisz degeneracie, jak to jest żyć wśród wrogów, wśród
        ludzi, których
        nienawidzisz? Codziennie ich spotykać, mówić im 'dzień dobry', uśmiechać się do
        nich. Jak ci było w szkole, gdzie musiałeś udawać kogoś innego, kryć nienawiść
        do swoich kolegów?
        Polubiłeś takie życie w nienawiści i zakłamaniu, skoro nadal żyjesz w
        znienawidzonej Polsce?
        Tylko dobry psychiatra może ci pomóc, nieszczęśniku...”

Myślę, że sam w swojej wypowiedzi scharakteryzowałeś własną osobę.

Mi jest wstyd za takich ludzi jak ty, więc może zgłoś się dla własnego dobra do
        psychiatry ? Masz jakieś kompleksy czy co ? Może napisałbyś coś więcej bo nie
        rozumiem twojego zachowania.

Wracając do pomników, to burzeniu ich byliśmy naprawdę dobrzy.
        • swiniopas6 Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 13:03

Przeciez to tylko Zenon Smiglo.
          Czlowiek zniszczony piciem wodki z ruskimi i zdzieraniem
          azbestu. Ale koniec juz blisko: swinska grypa jak dla niego
          zostala wymyslona. Adieu!
          • shiva772 Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 15:58
            Latarnika zalewa żółć, przyzwyczailiśmy się. To tolerancyjny
            patriota który o prawosławnych wyraża sie bez żenady "kacapska...".
            Propaguje ideały endecji i uczy nas wszystkich historii. Nudno by tu
            było bez niego ;)
            • shiva772 Re: a w sprawie artykułu 01.05.09, 16:03
              Przeczytałam go i zupełnie nie rozumiem w czym szum. Jest to artykuł
              informacyjny, bez żadnego zachęcania do odbudowy czy [eanów na temat
              carów itp. Zupełnie beznamiętny opis, równie dobrze mogłabym
              przeczytać na temat życia stadnego antylop. Jeżeli nawet takie
              artykuliki powodują u was jakieś głebokie skojarzenia polityczne to
              współczuję.
              • jakub.medek Re: a w sprawie artykułu 01.05.09, 16:26
                shiva772 napisała:
                > Jeżeli nawet takie
                > artykuliki powodują u was jakieś głebokie skojarzenia polityczne
                to
                > współczuję.

To jest nic. Rekord pobito pod niewinnym felietonikiem Wojtka
                Koronkiewicza o zaletach jazdy na rowerze. Jak pani mysli, ile z
                wpisów tam obecnych dotyczy spraw związanych z szeroką pojętą
                cyklistyką? No chyba że zaczniemy postrzegać świat w kategoriach
                spisku żydów, masonów i cyklistów właśnie. Bo głównie o żydach nasi
                forumowi pieniacze w wątku rowerowym debatują. Więc to, że pod
                tekstem dotyczącym było nie było części historii tych ziem piszą to
                co piszą, w niczym mnie nie zaskakuje. Czytanie tego bywa nawet dość
                interesujące.
                Jak wycieczka do zoo.
                Tam też można obejrzeć karaluchy z Indonezji. Zza szyby, bez
                konieczności zabierania ich do domu. Z opcją opuszczenia pawilonu
                owadziego w każdej chwili, zgodnie z aktualną ochotą. Jednak nawet
                podczas wizyty w zoologu niektórych egzemplarzy nie oglądam. Budzą
                po prostu moje obrzydzenie.
                Z podobnych powodów nie czytuję twórczości pewnych osób.
                • nick_llatarnika Re: a w sprawie artykułu 01.05.09, 17:01
                  Panie redaktorze. Też ubolewam, że temat jazdy na rowerze wzbudził tak małe
                  zainteresowanie. Wprawdzie rowerem nie jeżdżę, ponieważ ze względu na
                  konieczność codziennego pokonywania dłuższych odległości, skazany jestem na
                  samochód. Osobiście wolę popływać sobie w oceanie, ale cenię ludzi z rowerowym
                  hobby i nigdy na rowerzystów złego słowa nie napisałem.

Jako dziennikarz odkrył pan zapewne, jak wielkie zainteresowanie i emocje wśród
                  Białostoczan wzbudził temat dziwnej 'promocji' Białegostoku na Youtube
                  lansowanej przez redakcyjnego kolegę. Taki ciekawy temat, wzbudzi też wieeelkie
                  emocje wśród czytelników papierowego wydania gazety.

Czy nie uważa pan, że Białostoczanie nie zaglądający na forum też mają moralne
                  prawo, by dowiedzieć się w jakim świetle są przedstawiani na Youtube? Dlaczego
                  nie napisze pan artykułu z linkiem do filmiku redakcyjnego kolegi, bez ocen,
                  propagandy, z pytaniem do Białostoczan, jakie jest ich zdanie na temat filmiku.
                  Temat wzbudzi emocje, nakład podskoczy.

Wystarczy panu odwagi? Wyborcza cenzura to przepuści, czy też temat okaże się
                  niezgodny z linią propagandową? Przyznam, że jestem ciekaw...
              • nick_llatarnika Re: a w sprawie artykułu 01.05.09, 16:39
                Czy może uczysz w szkole historii? Też wciskasz biednym dzieciom kłamliwą,
                antypolską bajeczkę a dobrym batiuszce carze?
            • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 16:36
              Wypraszam sobie. Kacap to jest taki twardogłowy promoskiewski Białorusin
              polskiego pochodzenia. Tylko mały odsetek prawosławnych jest kacapami
              nienawidzącymi Polski i katolików. Zdecydowana większość prawosławnych jest
              lojalnymi obywatelami Rzeczypospolitej.
            • grat.nowy Re: Nieobecne carskie pomniki 05.05.09, 08:53
              a ja sobie myślę, że llatarnik to swego rodzaju przeciwwaga dla pewnych
              osobników o skrajnie odmiennych poglądach, nie wiem kto był tu pierwszy, on czy
              oni, tak czy inaczej llatarnik dąży do utrzymania pewnego poziomu równowagi i
              jako taki jest na swój sposób pożyteczny.

naturalnie idealnie byłoby gdyby nie było ani jego ani tamtych, ale idealnie
              niestety nigdy nie będzie :(
          • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 17:20
            Znowu fantazjujesz, stary mitomanie? Kiedy zrozumiesz, że nic o mnie nie wiesz a
            te chore bajeczki o mnie powstają tylko w twojej chorej głowie. Wódki prawie nie
            pijam a ruskiej wręcz unikam. Wolę dobre piwo, czasem kieliszek wina. Wstydź
            się, bo człowiek po 60-ce powinien zachować jakąś godność a nie fantazjować jak
            goovniarz...

Poza tym dobrze wiesz, że ja o tobie dużo wiem. Nazywasz się Krzysztof Robak,
            jesteś synem stalinowskiego oprawcy i ubeckiej donosicielki, o czym sam na innym
            forum pisałeś. W szkole miałeś ksywkę komuch.

Wiesz dlaczego narażam forowiczów na tak przykre doznania i wklejam link do
            zdjęcia twego chamskiego tłustego pyska? Robię to, bo być może ktoś będąc w
            Londynie przypadkowo spotka cię łukaszenkowski wieprzu kołchoźny spod Smoleńska
            i tak nie za mocno wyrżnie cię w ten chytry gruby pysk. Na tyle silnie, byś się
            obudził, przestał fantazjować, wrócił do realiów, ale też nie z całej siły, by
            ci szczęki nie złamać, bo w sumie jesteś godzien litości a nie kary...

i269.photobucket.com/albums/jj51/swiniopas/Koronacja.jpg?t=1241191192
        • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 16:31
          Tak to jest, gdy zabraknie merytorycznych argumentów - pozostają chamskie ataki
          personalne na zasadzie 'a u was murzynów biją'.

Sprawdziłem w forumowej wyszukiwarce, co to za osobnik ten lansome, skoro ja go
          z forum nie znam a on zamiast merytorycznie coś napisać na temat, cały swój
          nienawistny post poświęcił mojej szacownej osobie. Jest to biełaruskij ideolog
          podobny do trolla prostowicza. Ma dziwną chorobę. Zamiast interesować się życiem
          cerkwi, samopoczuciem TW Jurka Sawy, bardziej interesuje się sprawami katolików,
          a szczególnie sprawami majątkowymi kościoła.

Tak więc to, co napisałem do prostowicza vel swiatoslava świetnie pasuje również
          do niego.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=94167530&a=94439953
          Od tchórzliwego swiatoslawa jakoś odpowiedzi się nie doczekałem. Może
          więc ten lansome będzie miał jaja i opisze, jak to jest żyć wśród
          znienawidzonych sąsiadów katolików? W sumie nie zależy mi na opinii jakiegoś
          chorego z nienawiści kacapa, ale naprawdę bardzo mi ciekawi jak to jest żyć w
          Polsce wśród znienawidzonych Polaków.

Uśmiałem się też trochę, że ten bezmózgi kacap podejrzewa mnie o nienawiść do
          Polski i Polaków. Myślę, że starzy forowicze też świetny ubaw mieli i już
          wiedzą, kogo tu trzeba wysłać do psychiatry, he he he
          • jakub.medek Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 17:34
            Przyznam szczerze że nie czytałem tej pana słownej biegunki, pana
            wcześniejsza twórczość skutecznie mnie do tego zniecheciła. Zresztą -
            na szczęście żyjemy w wolnym kraju, więc ani ja nie muszę czytać
            pana, ani pan mnie.
            Mój głos więc nie jest polemiką a jedynie prostym pytaniem
            porządkowym, połączonym z pewną prośbą - apelem.
            Nie dało się tego wszystkiego zawrzeć w jednym wpisie? Przecież to
            zwykłe śmiecienie. U siebie w domu też pan śmieci na podłogę rzuca?
            A może pan jest jak Ostatni Husarz z opowiadania Mrożka i bałaganiąc
            na forum Gazety prowadzi pan dojrzałą i bohaterską wojnę z
            michnikowszczyzną?
            • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 17:54
              Marny z pana dziennikarz, skoro na moje proste pytania reaguje pan słowotokiem zupełnie bez sensu i nie na temat. Tak więc, szanowni Białostoczanie nie liczcie zbytnio na dodatek lokalny gazety, bo tam najwyżej przeczytacie kolejny artykuł o Waszym rzekomym rasizmie, zacofaniu, itd a pewne żywotne tematy są tam ignorowane. Redaktorzy gazety doskonale wiedzą z kim trzymać, czyich interesów bronić, he he he
              • kajmir Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 18:31
                Ale Ty masz przenikliwy umysł.
                Nie wiem co białostocczanie, co ludzkość cała zrobiłaby bez Ciebie,
                jedynego sprawiedliwego, obrońcy tego co słuszne, dobre,
                sprawiedliwe, polskie i katolickie.
                • shiva772 Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 20:20
                  Cóż za przenikliwość: zdjęcia, fakty z życia, nieźle... Sherlock
                  Holmes grasuje, pilnujcie się forumowicze bo nie znacie dnia ani
                  godziny.
                  • llatarnik Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 22:19
                    Srała mucha głucha, będzie wiosna sucha...
                  • prostowicz Zenek to stary dureń nie Holmes 02.05.09, 08:25
                    shiva772 napisała:

> Cóż za przenikliwość: zdjęcia, fakty z życia, nieźle... Sherlock
                    > Holmes grasuje, pilnujcie się forumowicze bo nie znacie dnia ani
                    > godziny.
                    >
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=92439593&a=93391150
                    Autor: prostowicz 29.03.09, 09:35

Głupota szyzojdnego Zenka została definitywnie obnażona, teraz nie
                    powinien już wychodzić ze swej zgniłej nory, aż poduczy się litewsko-
                    "tutejszego" dialektu wileńskiego, jakiego
                    próbkę zaprezentował nam kiedyś pamiętny Mikkelson. Rodowici
                    mieszkańcy Wileńszczyzny przetłumaczyli ten slang tak jak on:

372. gość : 26 03 2009 11:24
                    A może ktoś przetłumaczy taki litewski text?

Kaukoliniškės tavo civynė.
                    Eik, dasibaig pilstuku, tuteiša manjka.
                    373. brat marcin : 26 03 2009 13:12
                    gość:
                    tłumaczę:
                    "Bimbrowiszki to twoja ojczyzna.
                    Idź, dobij się zajzajerem, tutejsza mańko."
                    374. Vidoq : 26 03 2009 13:28
                    Brat marcin: nie "ojczyzna" tylko "ojcyzna"
                    tinyurl.com/ceczuo
                    +++++++++++++++++====

A tu tłumaczenie i wyjaśnienia Mikkelsona:

Re: mikkelson to prowokatorIP: *.zebra.lt
                    Gość: Mikkelson 17.08.07, 22:52 zarchiwizowany
                    Eik, dasibaig pilstuku, tuteiša manjka.
                    Kaukoliniškės tavo civynė

Napisalem to do "tutejszej" z Litwy na jej slangu - jak oni
                    bormoczą "po prostu". Niestety, to okazalo się nie do przekąsienia
                    dla "tlumaczy" "z litewskimi korzeniami".

Tlumaczenie:
                    Idz, dokącz się wodką domową, tutejsza Manka (j po n napisalem
                    specjalnie jako "miahkij znak" - jak u Ruskich).
                    Kaukoliniškės ("kaukolė" po litewsku czaszka szkeleta - "kaukolinis"
                    nazywają wodkę domową) twoja ojczyzna (po litewsku ojczyzna -
                    "tėvynė") (napisalem specjalnie "civynė", bo tak te slowo
                    wymawiają "tutejsze" i ruskie).

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=67635839&a=67637075
                    • nick_llatarnika sługus łysego dresa łukaszki, niewolnik 02.05.09, 19:24
                      Znowu się ośmieszasz chora z nienawiści kacapska szujo? Przypominasz, jak pod
                      nickiem mikkelson Litwina udawałeś, by podstępnie skłócić dwa bratnie narody?
                      Nie będę się powtarzał, tylko znajdę i wkleję:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=92439593&a=93790062
                      Poza tym dlaczego nie masz jaj i nie odpowiesz jak to jest mieszkać wśród
                      polskich sąsiadów, których nienawidzisz, w kraju, który nienawidzisz? Takie
                      trudne pytanie? Czy siedzisz tylko w swojej brudnej śmierdzącej norze przed
                      monitorem komputera, czy też czasem wypełzasz na ulice pełne wrogich Polaków?
                      Czy patrzysz im w oczy? Czy fałszywie uśmiechasz się do nich, gnido, myśląc
                      jakby im tu nóż w plecy wsadzić?
                • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 01.05.09, 22:21
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=94694283&a=94766265
                  • lansome Re: Nieobecne carskie pomniki 02.05.09, 12:02
                    nick_llatarnika pewnie też ganiasz i bijesz biednych murzynów:

miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,6562854,Kolejny_rasistowski_atak_.html
                    Jak by prawosławni/ewangelicy/żydzi/jehowi mieli inny kolor skóry to też pewnie
                    byś ich ganiał. Zgłoś się to psychiatry.

• nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 02.05.09, 19:00
                      Czy ty kacapie myślisz, że jesteś jakimś nowym prorokiem Ilią, że takie bzdury
                      wymyślasz? Czy ja niczego innego nie mam do roboty, tylko biegać za murzynami?
                      Choćbym biegał całymi dniami to bym nawet jednego % ich przez całe życie nie
                      wyłapał, he he he. Poza tym tu przeciętny murzyn wcale nie jest biedny, ale jest
                      bogatszy od ciebie, gołodupcu, he he he

Tu, gdzie mieszkam nikt nikogo nie pyta o wyznanie, a już do takich chamów jak
                      ty, co niezdrowo interesują się majątkiem cudzych kościołów, ludzie żywią
                      pogardę. W pokojach hotelowych w szafce nocnej leży biblia i nikt nawet nie
                      dochodzi, jaki kościół ją wydał...

I kto ty powinien zgłosić się do psychiatry???
          • lansome Re: Nieobecne carskie pomniki 02.05.09, 11:11
            No teraz to ci współczuje nick_llatarnika. Jednak psychiatra by cię przydał.
            Przypuszczam, że Stalin lub Hitler podobne mieli poglądy.
            Mieszkasz w Białymstoku ? i nick_llatarnika ile ty masz w ogóle lat ?
            • ultramontanist1 Re: Nieobecne carskie pomniki 02.05.09, 17:47
              "lansome'owi":
              Zadzierasz z "nickiem latarnika"?
              Przemysl to dwa razy...
              Ale gdy sie juz decydujesz i po wymianie ciosow (w rekawicach intelektualnych
              argumentow?), schodzisz na poziom przedszkolnego przezywania sie "(a ty jestes)
              Stalin lub Hitler..." albo "...ile ty masz wogole lat?", to ja sie lapie na tym,
              iz czytajac wpis, wdepnalem w cos smierdzacego.
              A tak na marginesie, czyzbys pytajac o to "czy mieszka w Bialymstoku", uwazal,
              ze ktos mieszkajacy w Bialymstoku musi byc zaraz uposledzony intelektualnie?
              A jeszcze bardziej durne jest zapytanie o "ilosc lat".
              Tu juz nawet komentarz bylby brnieciem w idiotyzm.
              P.S.
              Czy przypadkiem tym pouczajacym nas wszystkich w tymze watku o carskich
              pomnikach nie jest ten sam "lansome", ktory trollowal wszystkie watki zwiazane z
              kosciolem Sw. Rocha piszac o jakiejs "kradziezy" cegly pozostalej z rozbiorki
              dawnego soboru przy ulicy Sienkiewicza?
              Jezeli "lansome" jest takim "madrym historykiem" to pragne go poinformowac, iz
              moj sw. pamieci dziadek przed II Wojna Swiatowa tez oficjalnie zakupil
              kilkanascie fur cegiel z blokow cegiel ulozonych na drewnianych paletach przy
              dzisiejszym Placu Wyzwolenia, pod budowe naszego domu.
              • koleshka Re: Nieobecne carskie pomniki 02.05.09, 22:05
                ultramontanist1 napisał:

> A tak na marginesie, czyzbys pytajac o to "czy mieszka w
                Bialymstoku", uwazal,
                > ze ktos mieszkajacy w Bialymstoku musi byc zaraz uposledzony
                intelektualnie?

Moim zdaniem wręcz przeciwnie. Kłopot jest raczej z tymi, co
                wyjechali stąd za wodę i teraz pouczają nas ze znacznej odległości.
                Tak jak latarnik bodajże.
              • koleshka Re: Nieobecne carskie pomniki 02.05.09, 22:07
                ultramontanist1 napisał:

> Ale gdy sie juz decydujesz i po wymianie ciosow (w rekawicach
                intelektualnych
                > argumentow?),

"Czy ty kacapie myślisz, że jesteś jakimś nowym prorokiem Ilią, że
                takie bzdury
                wymyślasz? Czy ja niczego innego nie mam do roboty, tylko biegać za
                murzynami?"

To jak rozumiem przykład owych intelektualnych argumentów? To z
                pierwszego postu po jaki sięgnąłem.

• nick_llatarnika zjazd żółtozębnych? 03.05.09, 17:33
                  Widzę, że kacapsko-żółtozębna banda poczuła się trochę niepewnie, he he he

Stąd też niewybredne personalne ataki na mnie. Oto zjawił się następny
                  żółtozębny - koleshka bolshewik - miłośnik serbskiej bandyckiej hołoty.

Bardzo mnie to cieszy, że po kolei wyłazi takie antypolskie tałatajstwo ze swych
                  nór, jak te karaluchy. Kto jeszcze?

Najbardziej mnie śmieszy to, że ci nienawidzący Polski nędznicy bawią się w
                  recenzentów...

Buuuuueeeeechachachacha
              • lansome Re: Nieobecne carskie pomniki 03.05.09, 00:47
                ultramontanist1 napisał:

> "lansome'owi":
                > Zadzierasz z "nickiem latarnika"?
                > Przemysl to dwa razy...
                > Ale gdy sie juz decydujesz i po wymianie ciosow (w rekawicach intelektualnych
                > argumentow?), schodzisz na poziom przedszkolnego przezywania sie "(a ty jestes)
                > Stalin lub Hitler..." albo "...ile ty masz wogole lat?", to ja sie lapie na tym
                > ,
                > iz czytajac wpis, wdepnalem w cos smierdzacego.
                > A tak na marginesie, czyzbys pytajac o to "czy mieszka w Bialymstoku", uwazal,
                > ze ktos mieszkajacy w Bialymstoku musi byc zaraz uposledzony intelektualnie?
                > A jeszcze bardziej durne jest zapytanie o "ilosc lat".
                > Tu juz nawet komentarz bylby brnieciem w idiotyzm.
                > P.S.
                > Czy przypadkiem tym pouczajacym nas wszystkich w tymze watku o carskich
                > pomnikach nie jest ten sam "lansome", ktory trollowal wszystkie watki zwiazane
                > z
                > kosciolem Sw. Rocha piszac o jakiejs "kradziezy" cegly pozostalej z rozbiorki
                > dawnego soboru przy ulicy Sienkiewicza?
                > Jezeli "lansome" jest takim "madrym historykiem" to pragne go poinformowac, iz
                > moj sw. pamieci dziadek przed II Wojna Swiatowa tez oficjalnie zakupil
                > kilkanascie fur cegiel z blokow cegiel ulozonych na drewnianych paletach przy
                > dzisiejszym Placu Wyzwolenia, pod budowe naszego domu.

"nickiem latarnika" rzeczywiście jest upośledzony psychicznie, bynajmniej nie
                jest to poziom przedszkolnego przezywania się tylko diagnoza, pytałem się czy
                mieszka w Białymstoku bo jak sam napisał o sobie
                „Myślę, że bardziej interesujące byłoby, gdybyś opowiedział forowiczom, jak to
                jest żyć wśród znienawidzonych Polaków, katolików. Mówisz im dzień dobry?
                Uśmiechasz się do nich kłamliwym, judaszowym uśmieszkiem, myśląc jak im tu nóż w
                plecy wsadzić?”

Odpowiadam ci mnie to nie dotyczy, tylko jak napisałem wcześniej sam tak o sobie
                napisałeś.

Historia jest jaka jest, pieniactwem jej nie zmienisz, należy o niej pisać taka
                jaka była. Na oczywiste fakty "nick_latarnika" zaczyna wyzywać cię od kacapów,
                żydach, ubekach itp. to przecież jest chore. Pytanie jest skąd ta choroba się
                bierze ?
                Pytanie o ilość lat nicka_latarnika” w tym wypadku jest uzasadnione, no bo może
                jest tak, że jakiś nierozwinięty siedmiolatek sobie jaja robi na forum, ale to
                chyba nie możliwe.

„ultramontanist1” „odważnego” (chociaż „odwaga” często, a w tym wypadku na pewno
                nie idzie z mądrością) masz dziadka, że nie bał się i wybudował sobie dom z
                cegieł ze zburzonej i sprofanowanej świątyni chrześcijańskiej, teraz powinien
                odezwać „nick_latarnika” i nazwać ciebie komuchem-ubekiem, no bo w końcu
                komuniści walczyli z religią i z Bogiem, prawda ? Sprawdź pod schodami tego domu
                to może znajdziesz jeszcze macewy z dawnego cmentarza.
                A możesz napisać, który to dom ? parę ich stoi w Białymstoku. Dobrze by było na
                kratach historii Białegostoku to odznaczyć i upamiętnić. Jak widzisz o wielu
                ciekawych faktach w Białymstoku mało osób wie. Obecnie jak za komuny oficjalna
                historia zaczyna być zakłamywana (tylko w imię czego ?). Białystok jest naprawdę
                ciekawym miastem i skrywa wiele tajemnic o których powinniśmy pisać, w końcu
                jest to miasto wielokulturowe. Mógłbyś coś jeszcze napisać na temat tego domu ?
                Bardzo ciekawe fakty przytoczyłeś. Mógłbyś napisać więcej na ten temat na e-mail
                ? Masz u mnie plusa.

• koleshka Orginalne pojęcie intelektualności 03.05.09, 18:58
                Powyżej drogi Ultramoniście kolejny przykład intelektualnych
                argumentów (to użyte przez ciebie określenie z twojego wpisu)
                twojego idola llatarnika. Pozostawiam bez komentarza. Chciałem tylko
                delikatnie zauważyć, że zostałem oblany wiadrem pomyj (świadczącym
                wyłacznie o poziomie wylewającego) tylko dlatego, że raczyłem: a/
                wspomnieć że jest w Stanach, o czym sam wielokrotnie tu wspominał b/
                zacytować pierwszy z brzegu przykład wysokiej kultury i
                merytorycznego przekazu jaki prezentuje w swoich wpisach.
                Słowem nie odniosłem się do żadnych kwestii religijnych czy
                światopoglądowych. Pomimo tego doczekałem się inwektyw
                pokroju ”kacap”, co pozwala wnosić, że llatarnik uzywa tego
                określenia zamiennie ze słowem ch... na przykład albo sku...el. A to
                już moim zdaniem typowy przykład nienawisci na tle rasowym lub
                religijnym, czyli czynu ściganego przez polski kodeks karny. Bo tu
                użyto pogardliwego określenia określonej grupy religijnej nie jako
                opisu (bo stwierdzenie kacap nic nie opisywało - jak już wspominałem
                nic z moich wpisów nie dało żadnych podstaw do wyciagania wniosków
                na temat mojego wyznania), ale po prostu jako obelgi.
                Nie zwracam się do llatarnika, bo nie zwykłem pochylać się nad
                szambem, ale do ciebie. Patrz czasem kogo bronisz, bo może się
                okazać że naprawdę nie warto. Nie każdy kto mysli inaczej niż ludzie
                z którymi się nie zgadzasz, musi ci być od razu przyjacielem.
            • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 02.05.09, 18:18
              lansome napisał:

> No teraz to ci współczuje nick_llatarnika. Jednak psychiatra by cię przydał.
              > Przypuszczam, że Stalin lub Hitler podobne mieli poglądy.
              > Mieszkasz w Białymstoku ? i nick_llatarnika ile ty masz w ogóle lat ?

A co ciebie kacapie nienawistny obchodzi ile mam lat? Czyżby stare ubeckie
              nawyki dały znać o sobie?

Tobie zaś przydałby powrót do podstawówki, głąbie niedouczony. Nie potrafisz
              samodzielnie prostych rzeczy sprawdzić w forumowej przeglądarce, tylko zadajesz
              debilne pytanie typu czy mieszkam w Białymstoku? Dziecko z podstawówki potrafi
              to zrobić, durniu, więc poproś jakieś dziecko, by ci pomogło, he he he.

Mnie tam żadne twoje dane osobowe nie obchodzą. Myślę, że bardziej interesujące
              byłoby, gdybyś opowiedział forowiczom, jak to jest żyć wśród znienawidzonych
              Polaków, katolików. Mówisz im dzień dobry? Uśmiechasz się do nich
              kłamliwym, judaszowym uśmieszkiem, myśląc jak im tu nóż w plecy wsadzić?
    • bogo2 oczywiscie,ze tak, po to aby zapomniec!!! (n/t) 02.05.09, 18:00
      Pytanie retoryczne: czy nieistniejące już carskie pomniki należałoby
      odbudować? Oczywiście że nie, jednak warto o nich pamiętać. (...)
      • lansome Re: oczywiscie,ze tak, po to aby zapomniec!!! (n/ 03.05.09, 00:48
        ultramontanist1 napisał:

> "lansome'owi":
        > Zadzierasz z "nickiem latarnika"?
        > Przemysl to dwa razy...
        > Ale gdy sie juz decydujesz i po wymianie ciosow (w rekawicach intelektualnych
        > argumentow?), schodzisz na poziom przedszkolnego przezywania sie "(a ty jestes)
        > Stalin lub Hitler..." albo "...ile ty masz wogole lat?", to ja sie lapie na tym
        > ,
        > iz czytajac wpis, wdepnalem w cos smierdzacego.
        > A tak na marginesie, czyzbys pytajac o to "czy mieszka w Bialymstoku", uwazal,
        > ze ktos mieszkajacy w Bialymstoku musi byc zaraz uposledzony intelektualnie?
        > A jeszcze bardziej durne jest zapytanie o "ilosc lat".
        > Tu juz nawet komentarz bylby brnieciem w idiotyzm.
        > P.S.
        > Czy przypadkiem tym pouczajacym nas wszystkich w tymze watku o carskich
        > pomnikach nie jest ten sam "lansome", ktory trollowal wszystkie watki zwiazane
        > z
        > kosciolem Sw. Rocha piszac o jakiejs "kradziezy" cegly pozostalej z rozbiorki
        > dawnego soboru przy ulicy Sienkiewicza?
        > Jezeli "lansome" jest takim "madrym historykiem" to pragne go poinformowac, iz
        > moj sw. pamieci dziadek przed II Wojna Swiatowa tez oficjalnie zakupil
        > kilkanascie fur cegiel z blokow cegiel ulozonych na drewnianych paletach przy
        > dzisiejszym Placu Wyzwolenia, pod budowe naszego domu.

"nickiem latarnika" rzeczywiście jest upośledzony psychicznie, bynajmniej nie
        jest to poziom przedszkolnego przezywania się tylko diagnoza, pytałem się czy
        mieszka w Białymstoku bo jak sam napisał o sobie
        „Myślę, że bardziej interesujące byłoby, gdybyś opowiedział forowiczom, jak to
        jest żyć wśród znienawidzonych Polaków, katolików. Mówisz im dzień dobry?
        Uśmiechasz się do nich kłamliwym, judaszowym uśmieszkiem, myśląc jak im tu nóż w
        plecy wsadzić?”

Odpowiadam ci mnie to nie dotyczy, tylko jak napisałem wcześniej sam tak o sobie
        napisałeś.

Historia jest jaka jest, pieniactwem jej nie zmienisz, należy o niej pisać taka
        jaka była. Na oczywiste fakty "nick_latarnika" zaczyna wyzywać cię od kacapów,
        żydach, ubekach itp. to przecież jest chore. Pytanie jest skąd ta choroba się
        bierze ?
        Pytanie o ilość lat nicka_latarnika” w tym wypadku jest uzasadnione, no bo może
        jest tak, że jakiś nierozwinięty siedmiolatek sobie jaja robi na forum, ale to
        chyba nie możliwe.

„ultramontanist1” „odważnego” (chociaż „odwaga” często, a w tym wypadku na pewno
        nie idzie z mądrością) masz dziadka, że nie bał się i wybudował sobie dom z
        cegieł ze zburzonej i sprofanowanej świątyni chrześcijańskiej, teraz powinien
        odezwać „nick_latarnika” i nazwać ciebie komuchem-ubekiem, no bo w końcu
        komuniści walczyli z religią i z Bogiem, prawda ? Sprawdź pod schodami tego domu
        to może znajdziesz jeszcze macewy z dawnego cmentarza.
        A możesz napisać, który to dom ? parę ich stoi w Białymstoku. Dobrze by było na
        kratach historii Białegostoku to odznaczyć i upamiętnić. Jak widzisz o wielu
        ciekawych faktach w Białymstoku mało osób wie. Obecnie jak za komuny oficjalna
        historia zaczyna być zakłamywana (tylko w imię czego ?). Białystok jest naprawdę
        ciekawym miastem i skrywa wiele tajemnic o których powinniśmy pisać, w końcu
        jest to miasto wielokulturowe. Mógłbyś coś jeszcze napisać na temat tego domu ?
        Bardzo ciekawe fakty przytoczyłeś. Mógłbyś napisać więcej na ten temat na e-mail
        ? Masz u mnie plusa.

• nick_llatarnika Re: oczywiscie,ze tak, po to aby zapomniec!!! (n/ 03.05.09, 18:27
          Nie umiesz czytać, kacapie czy udajesz lansome, że deszcz pada?

1/. Dlaczego, chamie interesujesz się sprawami majątkowymi cudzego kościoła a
          nie swojej cerkwi?

2/. Dlaczego piszesz antypolskie kacapskie kłamstwa o rzekomym
          sprofanowaniu świątyni chrześcijańskiej, o rzekomym fałszowaniu
          historii? Polska po odzyskaniu niepodległości, przejęła majątek okupanta - to
          przecież oczywiste i normalne. Jeżeli na terenic ruskich koszar stała cerkiew
          garnizonowa, to nie był to majątek prawosławnych Białostoczan, ale wojsk
          okupanta. Władze miały więc prawo zagospodarować przejęte tereny zgodnie z
          potrzebami Polski. Nie było carskich okupantów, więc po co było czekać aż
          nieużytkowana, opuszczona cerkiew popadnie w ruinę? Dlaczego więc chamie
          wyciągasz swe brudne łapy po cudzą własność? Dlaczego jątrzysz, oczerniasz? Z
          sympatii do polskich sąsiadów czy z nienawiści?

3/. Sam widzisz, że prymitywnie rżniesz głupa, udajesz że deszcz pada, zamiast
          przyznać, że wyrosłeś w nienawiści do polskich sąsiadów, bo poznasz drzewo po
          owocach. Ponieważ brak ci jaj i odwagi wyjechać do tych, których lubisz, skazany
          jesteś na życie w nienawiści a od tego wcześniej czy później wątroba ci zgnije,
          he he he

4/. Znowu szpiclu wypytujesz innych o prywatne dane? Może Ultramonist się
          krępuje ci odpowiedzieć, więc ja to zrobię - goovno cię to obchodzi szpiclu
          kacapski, gdzie jest dom rodzinny Ultramonista. W naszej
          zachodniochrześcijańskiej cywilizacji takie wścibstwo, pytania godzące w cudzą
          prywatność są zwykłym chamstwem. Paniatno, kacapie??? Zapamiętaj więc to sobie,
          skoro masz zaszczyt żyć w tym kraju...
          • lansome Re: oczywiscie,ze tak, po to aby zapomniec!!! (n/ 03.05.09, 21:03
            Jak zwykle na rzeczowe argumenty „nick_latarnika” zaczyna rzucać mięsem.
            Obrażasz prawosławnych, więc módl się aby ci wybaczyli twoje zachowanie. Tematu
            cerkwi nie zaczynałem, sam masz obsesje na tym punkcie.

nick_llatarnika:
            > 1/. Dlaczego, chamie interesujesz się sprawami majątkowymi cudzego kościoła a
            > nie swojej cerkwi?

Nie interesują mnie sprawy majątkowe, a jedynie historia tego miasta, jak
            pisałem wcześniej to ty masz obsesje na tym punkcie. Mówisz coś o „cudzym
            kościele” ? czyli co to jest twój prywatny ?

nick_llatarnika:
            > 2/. Dlaczego piszesz antypolskie kacapskie kłamstwa o rzekomym
            >
            sprofanowaniu świątyni chrześcijańskiej, o rzekomym fałszowaniu
            > historii?”

Nie piszę antypolskich kłamstw, nie wmawiaj sobie tego bo się rozchorujesz. No
            niestety takie są fakty, że w okresie międzywojennym były burzone świątynie
            chrześcijańskie, burzenie to nasiliło się przed wybuchem II WŚ.

nick_llatarnika:
            >Polska po odzyskaniu niepodległości, przejęła majątek okupanta - to
            > przecież oczywiste i normalne. Jeżeli na terenic ruskich koszar stała cerkiew
            > garnizonowa, to nie był to majątek prawosławnych Białostoczan, ale wojsk
            > okupanta. Władze miały więc prawo zagospodarować przejęte tereny zgodnie z
            > potrzebami Polski. Nie było carskich okupantów, więc po co było czekać aż
            > nieużytkowana, opuszczona cerkiew popadnie w ruinę?

Właśnie ty powtarzasz kłamstwa, prawosławni w okresie międzywojennym istnieli,
            było ich parę milionów to były ich świątynie. Takie są fakty. Argument o
            opuszczonych cerkwiach to zwykłe kłamstwa często powtarzane dla
            usprawiedliwienia burzenia chrześcijańskich świątyń. Kościół prawosławny o tą
            cerkiew przy ulicy Sienkiewicza procesował się w sądzie w okresie międzywojennym.
            Po wojnie też kościoły nieraz procesowały się o świątynie, np. kościół
            ewangelicki procesował się o zwrot obecnego kościoła św. Wojciecha na ul.
            Warszawskiej około 17 lat, takie są fakty nic na to nie poradzę.
            Odnośnie przejmowania nie swoich majątków podobnie postępowała komuna po 45
            nacjonalizując prywatną własność.

nick_llatarnika:
            > Dlaczego więc chamie
            > wyciągasz swe brudne łapy po cudzą własność? Dlaczego jątrzysz, oczerniasz? Z
            > sympatii do polskich sąsiadów czy z nienawiści?

Nie jestem chamem, tak jak pisałem wcześniej nie interesują mnie sprawy właściwe
            tylko historia, nie jątrzę, nikogo też nie oczerniam. Nie obrażam też nikogo
            wrzeszcząc tak jak ty np. o „kacapach” „żydach” „masonach” itp.

nick_llatarnika:
            > 3/. Sam widzisz, że prymitywnie rżniesz głupa, udajesz że deszcz pada, zamiast
            > przyznać, że wyrosłeś w nienawiści do polskich sąsiadów, bo poznasz drzewo po
            > owocach. Ponieważ brak ci jaj i odwagi wyjechać do tych, których lubisz, skazany
            > jesteś na życie w nienawiści a od tego wcześniej czy później wątroba ci zgnije,
            > he he He

I to jest właśnie odpowiedź na fakty historyczne, zawsze ta sama. Same inwektywy
            i rzucanie mięsem sam sobie wystawiasz świadectwo, przypuszczam, że to ty
            nienawidzisz osób które mają zdolność myślenia i oceniasz mnie swoją miarą,
            współczuje tobie, czasami się zastanawiam czy powinienem tobie odpisywać bo masz
            problemy z psychiką, bo czy tak normalny człowiek może pisać ? Martw się lepiej
            o swoją wątrobę. Istnieje takie przysłowie „nie strasz, nie strasz bo się
            zesr…..”. i nigdzie nie wyjeżdżam jestem u siebie.

nick_llatarnika:
            > 4/. Znowu szpiclu wypytujesz innych o prywatne dane? Może Ultramonist się
            > krępuje ci odpowiedzieć, więc ja to zrobię - goovno cię to obchodzi szpiclu
            > kacapski, gdzie jest dom rodzinny Ultramonista. W naszej
            > zachodniochrześcijańskiej cywilizacji takie wścibstwo, pytania godzące w cudzą
            > prywatność są zwykłym chamstwem. Paniatno, kacapie??? Zapamiętaj więc to sobie,
            > skoro masz zaszczyt żyć w tym kraju...

Nie jestem żadnym szpiclem. Nie interesują mnie prywatne dane, to Ultramonist
            pochwalił się, że jego dziadek wybudował dom z materiałów ze zburzonej cerkwi,
            nie oceniam tego. Interesuje mnie historia miasta taka jaka była, jest ona
            naprawdę interesująca, praktycznie każdy stary budynek w Białymstoku ma jakąś
            niezwykłą historię, trzeba ją tylko wydobyć i można zrobić z tego atrakcję
            turystyczną. Białystok jest miastem wielokulturowym można to przełożyć na rozwój
            kulturalny, turystyki itp. każdy coś znajdzie dla siebie. Jeżeli chodzi o
            cywilizację to na tym terenie krzyżowały się różne cywilizacje nie tylko jak to
            określasz „zachodnochrześcijańska” tylko no właśnie, czytać chyba umiesz, więc
            może zacznij?

• shiva772 Re: oczywiscie,ze tak, po to aby zapomniec!!! (n/ 03.05.09, 21:25
              Lansome pięknie napisane :) Ja też interesuję sie historią naszego
              miasta tyle, że mam odchył na punkcie przedwojennych Żydów.
              W związku z tym ścięcia z Latarnikiem/Gerwazym miewałam...To nie ma
              sensu, żadne argumenty nie przekonają tego człowieka.Pozdrawiam.
              • tawariszcz.siergiej Re: oczywiscie,ze tak, po to aby zapomniec!!! (n/ 04.05.09, 23:43
                Jak ładnie napisane, to zrób niemu loda krasawica. Jeszczio łutszie żopu nadstaw
                to budziet jeszczio adin nowyj mały swojok.
    • bardzo_spokojny_facet zapamiętam nazwisko autora artykułu 03.05.09, 19:45
      gazeta wyborcza znowu popisała się antypolską retoryką. nieprzypadkowo przed
      polskim świętem konstytucji, zamieściła artykuł wychwalający tych, co dzieło
      konstytucji zniweczyli, polskę zniewolili. nietakt w tym przypadku to za mało
      powiedziane. chamstwo to słowo bardziej odpowiednie. autorem artykułu jest
      tomasz wiśniewski.
      • koleshka Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 03.05.09, 20:59
        Skoro znów się wykazała, to znaczy że masz z nią szersze
        doświadczenia w tej materii. To po cholerę ją w takim wypadku
        czytasz? Czyżby masochizm? Ale to zboczenie, uważaj. Tak jak ty
        sporządzasz listę antypolskich elementów (ciekawe po co, czyżbyś w
        bardziej sprzyjających czasach planował jakiś pogromik, albo
        przynajmniej deportacje?), tak ktoś bliski tobie ideowo może
        sporządzać listy różnego rodzaju zboczeńców, w tym masochistów.
        • lansome Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 03.05.09, 21:05
          Jak zwykle na rzeczowe argumenty „nick_latarnika” zaczyna rzucać mięsem.
          Obrażasz prawosławnych, więc módl się aby ci wybaczyli twoje zachowanie. Tematu
          cerkwi nie zaczynałem, sam masz obsesje na tym punkcie.

nick_llatarnika:
          > 1/. Dlaczego, chamie interesujesz się sprawami majątkowymi cudzego kościoła a
          > nie swojej cerkwi?

Nie interesują mnie sprawy majątkowe, a jedynie historia tego miasta, jak
          pisałem wcześniej to ty masz obsesje na tym punkcie. Mówisz coś o „cudzym
          kościele” ? czyli co to jest twój prywatny ?

nick_llatarnika:
          > 2/. Dlaczego piszesz antypolskie kacapskie kłamstwa o rzekomym
          > sprofanowaniu świątyni chrześcijańskiej, o rzekomym fałszowaniu
          > historii?”

Nie piszę antypolskich kłamstw, nie wmawiaj sobie tego bo się rozchorujesz. No
          niestety takie są fakty, że w okresie międzywojennym były burzone świątynie
          chrześcijańskie, burzenie to nasiliło się przed wybuchem II WŚ.

nick_llatarnika:
          >Polska po odzyskaniu niepodległości, przejęła majątek okupanta - to
          > przecież oczywiste i normalne. Jeżeli na terenic ruskich koszar stała cerkiew
          > garnizonowa, to nie był to majątek prawosławnych Białostoczan, ale wojsk
          > okupanta. Władze miały więc prawo zagospodarować przejęte tereny zgodnie z
          > potrzebami Polski. Nie było carskich okupantów, więc po co było czekać aż
          > nieużytkowana, opuszczona cerkiew popadnie w ruinę?

Właśnie ty powtarzasz kłamstwa, prawosławni w okresie międzywojennym istnieli,
          było ich parę milionów to były ich świątynie. Takie są fakty. Argument o
          opuszczonych cerkwiach to zwykłe kłamstwa często powtarzane dla
          usprawiedliwienia burzenia chrześcijańskich świątyń. Kościół prawosławny o tą
          cerkiew przy ulicy Sienkiewicza procesował się w sądzie w okresie międzywojennym.
          Po wojnie też kościoły nieraz procesowały się o świątynie, np. kościół
          ewangelicki procesował się o zwrot obecnego kościoła św. Wojciecha na ul.
          Warszawskiej około 17 lat, takie są fakty nic na to nie poradzę.
          Odnośnie przejmowania nie swoich majątków podobnie postępowała komuna po 45
          nacjonalizując prywatną własność.

nick_llatarnika:
          > Dlaczego więc chamie
          > wyciągasz swe brudne łapy po cudzą własność? Dlaczego jątrzysz, oczerniasz? Z
          > sympatii do polskich sąsiadów czy z nienawiści?

Nie jestem chamem, tak jak pisałem wcześniej nie interesują mnie sprawy właściwe
          tylko historia, nie jątrzę, nikogo też nie oczerniam. Nie obrażam też nikogo
          wrzeszcząc tak jak ty np. o „kacapach” „żydach” „masonach” itp.

nick_llatarnika:
          > 3/. Sam widzisz, że prymitywnie rżniesz głupa, udajesz że deszcz pada, zamiast
          > przyznać, że wyrosłeś w nienawiści do polskich sąsiadów, bo poznasz drzewo po
          > owocach. Ponieważ brak ci jaj i odwagi wyjechać do tych, których lubisz, skazany
          > jesteś na życie w nienawiści a od tego wcześniej czy później wątroba ci zgnije,
          > he he He

I to jest właśnie odpowiedź na fakty historyczne, zawsze ta sama. Same inwektywy
          i rzucanie mięsem sam sobie wystawiasz świadectwo, przypuszczam, że to ty
          nienawidzisz osób które mają zdolność myślenia i oceniasz mnie swoją miarą,
          współczuje tobie, czasami się zastanawiam czy powinienem tobie odpisywać bo masz
          problemy z psychiką, bo czy tak normalny człowiek może pisać ? Martw się lepiej
          o swoją wątrobę. Istnieje takie przysłowie „nie strasz, nie strasz bo się
          zesr…..”. i nigdzie nie wyjeżdżam jestem u siebie.

nick_llatarnika:
          > 4/. Znowu szpiclu wypytujesz innych o prywatne dane? Może Ultramonist się
          > krępuje ci odpowiedzieć, więc ja to zrobię - goovno cię to obchodzi szpiclu
          > kacapski, gdzie jest dom rodzinny Ultramonista. W naszej
          > zachodniochrześcijańskiej cywilizacji takie wścibstwo, pytania godzące w cudzą
          > prywatność są zwykłym chamstwem. Paniatno, kacapie??? Zapamiętaj więc to sobie,
          > skoro masz zaszczyt żyć w tym kraju...

Nie jestem żadnym szpiclem. Nie interesują mnie prywatne dane, to Ultramonist
          pochwalił się, że jego dziadek wybudował dom z materiałów ze zburzonej cerkwi,
          nie oceniam tego. Interesuje mnie historia miasta taka jaka była, jest ona
          naprawdę interesująca, praktycznie każdy stary budynek w Białymstoku ma jakąś
          niezwykłą historię, trzeba ją tylko wydobyć i można zrobić z tego atrakcję
          turystyczną. Białystok jest miastem wielokulturowym można to przełożyć na rozwój
          kulturalny, turystyki itp. każdy coś znajdzie dla siebie. Jeżeli chodzi o
          cywilizację to na tym terenie krzyżowały się różne cywilizacje nie tylko jak to
          określasz „zachodnochrześcijańska” tylko no właśnie, czytać chyba umiesz, więc
          może zacznij?
          • nick_llatarnika Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 03.05.09, 22:57
            Przestań się ośmieszać, kacapie. Jakie rzeczowe argumenty? Unikasz odpowiedzi na proste pytania.

Nie obrażam prawosławnych. Jak już wspomniałem, zdecydowana większość prawosławnych jest lojalnymi obywatelami Polski. Kto zaś nie jest lojalnym obywatelem, nienawidzi Polaków, niech wy-pier-da-la z tego pięknego kraju, niezależnie od tego czy jest ateistą, prawosławnym, katolikiem czy starozakonnym i nie dbam o narodowość tego bydła. Z racji imperialnych zakusów putina, kacapstwo ma pierwszeństwo, więc może pokaż, że masz jaja i zabookuj jakiś bilet w jedną stronę. Weź ze sobą swego bojfrenda i guru, kacapskiego lachonia prostowicza, he he he

Nie kłam, że nie interesują cię sprawy majątkowe kościoła, bo w tym się specjalizujesz, poniekąd. Poza tym swoimi kłamstwami doskonale wpisujesz się w pewien stereotyp dawnego Białorusina. Zakłamany komunista, wychwalający przywiezione z Moskwy PKWN-owskie ścierwo, zwalczający kościół...
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=92123854&a=92392146
            Nie baw się ze mną w kotka i myszkę, kacapie, bo się zniżę do twego zakłamanego poziomu. Dać próbkę?

Nie interesuję się jakimiś hierarchami typu T.W. Jurek Sawa, ale jako za komuny prześladowany za swoje poglądy, gardzę ubeckimi kapusiami a już najbardziej gardzę zatwardziałymi kapusiami, którzy zamiast poczuć skruchę, przeprosić tych, którym zrobili krzywdę, nadal idą w zaparte...

Co do burzenia świątyń, to nikt nie przebije w prześladowaniach bolszewickiej dziczy ze wschodu. Kościoły zamieniane w magazyny, księża katoliccy wywiezieni na sybir, zakatowani, zakopani w do dziś nieznanych miejscach... Kończ więc kacapie, wstydu oszczędź...

Kolejne kłamstwo - czy ja coś pisałem o masonach czy ci ruska wódka zaszkodziła? Podlinkuj, więc moczymordo... Znam kilku masonów, ale oni są porządni, amerykańscy, he he he

Co do twojej bezmyślnie powtarzanej przez ciebie i przez wybiórczą mantry o wielokulturowości Białegostoku, to mam złe wiadomości. To odchodzi w przeszłość i ja się wcale z tego nie cieszę. To nie skinheadzi, nacjonaliści czy Kaczyńscy to sprawili, ale takie różne zawzięte, nienawistne mendy jak prostowicz, ty. Jak się nie potrafiliście zorganizować, młodych Białorusinów do władz dopuścić, stary komuchowski beton niereformowalny typu Syczewski popieraliście, to teraz sobie plujcie w brodę... Nie wińcie jednak swoich katolickich sąsiadów za to, że prawosławna młodzież wstydzi się i olewa przesiąkniętych nienawiścią, starych, niereformowalnych promoskiewskich kacapów...

• lansome Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 04.05.09, 10:36
              Znowu nick_llatarnika pisze same inwektywy, pomówienia, kłamstwa, rzuca mięsem,
              obraża mniejszości chociaż mówi, ze nie obraża itd. … objawy schizofrenii ?
              Wiedzę, że stosujesz metody bolszewickie i masz taką mentalność, to wynika ze
              sposobu wypierania przez ciebie niewygodnych według ciebie faktów historycznych.
              Tych wulgaryzmów już nie będę komentował, bo widzę, że sprawia ci przyjemność
              bluzganie, zgłoś się do psychiatry.
              I co ty cały czas z tym biletem ? Wakacje mi planujesz czy co ? Już pisałem
              wcześniej ja tu jestem u siebie z dziada pradziada, jak gdzieś wyjeżdżam to na
              wycieczkę.

nick_llatarnika napisał:
              > Co do burzenia świątyń, to nikt nie przebije w prześladowaniach bolszewickiej d
              > ziczy ze wschodu. Kościoły zamieniane w magazyny, księża katoliccy wywiezieni n
              > a sybir, zakatowani, zakopani w do dziś nieznanych miejscach... Kończ więc kaca
              > pie, wstydu oszczędź...

Bolszewicy niszczyli wszelkie religie, a szczególnie cerkiew prawosławną, tam to
              dopiero mają męczenników w liczbie mnogiej, więc jaki to ma zawiązek z burzeniem
              świątyń chrześcijańskich w Polsce w okresie międzywojennym ? Trochę pomyśl zanim
              coś napiszesz. Mylisz podstawowe fakty historyczne i miejsca.

nick_llatarnika napisał:
              > he he he

Na twoim miejscu nie śmiałbym się tylko szybko zgłosił do psychiatry.
              • nick_llatarnika Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 04.05.09, 20:46
                Masz jakąś obsesję związaną z psychiatrą. Normalny, zdrowy psychicznie człowiek
                przecież nie powtarza w każdym poście tej samej mantry o psychiatrze.

Bez trudu udowodnię, że to tobie potrzebny jest psychiatra. Normalny, zdrowy
                psychicznie człowiek dąży do przebywania wśród ludzi, których lubi. Ty zaś
                siedzisz wśród Polaków, katolików, chociaż nas nienawidzisz. Jesteś więc chory
                psychicznie i niedługo ci wątroba z tej nienawiści do katolików zgnije, co
                należało dowieść, he he he

A co mnie obchodzi czy bolszewicy czy mieńszewicy? Ważne, że to niecywilizowane
                bydło ze wschodu od którego trzeba się odgrodzić murem i drutem kolczastym, by
                chamowizna Polski nie zalała. Nie tylko bolszewicy niszczyli kościoły. Carowie
                też próbowali zniszczyć kościół, konfiskował majątek a wielu księży zsyłał na sybir.
      • lipowe_lapcie Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 03.05.09, 21:07
        bardzo_spokojny_facet napisał:

> gazeta wyborcza znowu popisała się antypolską retoryką.
        nieprzypadkowo przed
        > polskim świętem konstytucji, zamieściła artykuł wychwalający tych,
        co dzieło
        > konstytucji zniweczyli, polskę zniewolili.

Jak rozumiem raczysz żartować. Uważnie przeczytałem ów tekst którego
        autora należy zapamiętać i nie znalazłem w nim ani jednego zdania w
        którym autor wychwalałby tych, co dzieło konstytucji zniweczyli,
        polskę zniewolili.
        Jedynie opis różnego rodzaju monumentów i
        pomników, w większości już nie istniejących, które podczas zaborów
        stawiano. Czyli zwykłe opisanie faktów historycznych. Owszem, można
        wymazać z historii pewne fakty, tak jak robił Stalin i polskie
        komuchy na przykład w sprawie bohaterskiej obrony Lwowa czy też wojny
        20 roku. Ale komuchy i ich podejście do historii, pełne
        zafałszowywania czy przemilczeń, nie są chyba dla nas wzorcem?
        • nick_llatarnika Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 03.05.09, 23:57
          Znowu jakiś żałosny słowotok, zupełnie nie na temat, pomijający istotę sprawy,
          kolejnego redaktora wyborczej...

Normalnie jest mi wstyd, że ja tego artykuliku nie skojarzyłem z polskim
          wzniosłym świętem Konstytucji...

Chamskie żarty z patriotycznych uczuć Polaków, to się raczej was trzymają,
          panowie redaktorzy, a omawiany artykulik jest najlepszym dowodem.
          Spokojnemu podlinkuję oczywiście inne dziełko redaktora Tomasza Wiśniewskiego,
          by bardziej poznał jego poglądy...
          www.youtube.com/watch?v=nSQEVhxSEsU&feature=channel
          Stare anglosaskie przysłowie mówi, że w domu wisielca nie mówi się o sznurze, w
          rocznicę zakończenia II Wojny Światowej nie śpiewa się starych, nazistowskich
          piosenek, itd.

Teraz fragment artykułu;

Zwykliśmy sądzić, że zabór rosyjski to knut, rusyfikacja i kibitki. Choć bez
          wolności to jednak do powstania listopadowego w Królestwie Polskim było całkiem
          znośnie.

Bez wolności było całkiem znośnie??? Chyba wam, redaktorzy tej gazety bez
          wolności może być całkiem znośnie ale ja, jako wolny człowiek, Polak, tylko wam
          tej znośności współczuję...
          • koleshka Prawda o llatarniku 04.05.09, 07:10
            Ty Polak? Nie kpij żałosna kreaturo z szamba. Jak w ogóle śmiesz
            podszywać się pod członka tego dumnego narodu, który stworzył
            Rzeczpospolitą, państwo które słynęło ze swojej otwartości,
            wielokulturowości i tolerancji. Ty kmiocie zafajdany, myślisz że
            tu na forum zapomnieliśmy twoje peany pochwalne na cześć Stalina, za
            to że uczynił Polskę ( a właściwie kadłubek, bo inaczej tego co
            spłodziła Jałta terytorialnie określić się nie da) najbardziej
            homogenicznym i jednolitym narodowo krajem Europy?
            To twoje słowa
            ty sowiecki pachołku, agencie NKWD z krwią pomordowanych w Charkowie,
            Miednoje i Bykowni na rękach. To właśnie knutem takich jak ty wywłok
            z szamba kształtowano tę sławioną przez ciebie homogenicznośc narodu.
            Obcinaniem terytorium, wywózkami do Kazachstanu, łagrami za kołem
            podbiegunowym. Na rozkaz twojego idola Stalina. Więc nie pie...tu
            pokrako o patriotyźmie czy Polsce. Wleź komuchu pod ten kamień z spod
            jakiego wypełzłeś w Stanach i siedź tam ździerając azbest.
            Przypuszczam zresztą, że twoje ścisłe związki z PZPR i jego aparatem
            represji były przyczyną twojego wyjazdu do stanów. Tu po prostu zbyt
            wiele osób pamięta jak pakowałeś im palce w zatrzaskiwane potem
            szuflady, jak wyrzucałeś z pracy działaczy jedynych żywicieli rodzin,
            jak łamałeś kariery i życia studentom patriotom. Gdybyś wyszedł na
            ulicę w tym czołganym przez ciebie mieście prawdziwi patrioci zaraz
            napluli by ci w twarz i pogonili cię do sądu. Wiesz, tu się teraz
            ubeków skazuje. Więc siedzisz w Stanach i robisz to, do czego cię
            twoi moskiewscy mocodawcy wyszkolili - SMRODZISZ
            • swiniopas6 Re: Prawda o llatarniku 04.05.09, 07:22
              Dobrze napisales ale mogles sie nie wysilac zbytnio.
              Wystarczylo powiedziec, ze to Zenon Smiglo, rura i parowa,
              a takze zdzieracz azbestu na wychodztwie, zaden z tej kanalii
              sienkiewiczowski latarnik.
              • nick_llatarnika stary tłuścioch 04.05.09, 20:29
                Nic o mnie nie wiesz, stary tłusty durniu i musi to bardzo boleć. Poza tym jak
                już fantazjujesz, to trzymaj się jednej wersję, bo raz twierdzisz, że na zmywaku
                stoję, innym razem że u żyda pracuję a teraz twierdzisz, że zrywam azbesty, he
                he he

Ja o tobie wszystko wiem, stary kacapski tłusty wieprzu kołchoźny. Nazywasz się
                Krzysztof Robak, wykładasz towar na półki w Tesco w Anglii. Siedziałeś w
                kryminale za pospolite przestępstwo, gdzie świadczyłeś usługi seksualne
                współwięźniom. Jak sam napisałeś, twój ojciec był stalinowskim oprawcą a matka
                ubecką donosicielką z listy Wildsteina.

Na wszelki wypadek wkleję link, by każdy mógł przyjrzeć się twojej ohydnej
                posturze i by przez pomykę ręki nie podał, he he he

i269.photobucket.com/albums/jj51/swiniopas/Koronacja.jpg?t=1241461674
            • nick_llatarnika Buuuuuuuuuuuchachacha! 04.05.09, 20:17
              Czyż nie pięknie się kacapy niedomyte wściekają? Aż miło patrzeć, jak wpadają w
              furię i dawno przekroczyli granice absurdu. Ten żółtozębny komuchowski ciul
              koleshka bolshewik dostał chyba nawet pomieszania zmysłów, he he he

Jakim imbecylem trzeba być, by pisać bzdury o jakichś rzekomych moich
              peanach pochwalnych na cześć Stalina, czy wyzywać mnie od sowieckich pachołków i
              agentow NKWD he he he.

Świetnie się bawiłem, ale później zakłamane kacapisko niedomyte, bękart starego
              ubeki po pijaku zrobiony, już przesadził. Jak śmiałeś niedomyty chamie z dziada
              i pradziada, próbować swój parszywy kacapski pysk wycierać pomordowanymi w
              Charkowie, Bykowni, czy polskimi zesłańcami?

Tak więc dobrze, że ten ubecki ciul żółtozębny tak dużo sam o sobie napisał, he
              he he
              • koleshka Re: Buuuuuuuuuuuchachacha! 04.05.09, 22:00
                Pisałeś tu komuchu, co już ze swojego emigranckiego barłogu wylazł
                (ach te strefy czasowe, zupełnie tak samo miałeś na szkoleniach w
                łagrach za kołem podbiegunowym, tyle że w drugą stronę, też się ni
                cholery nie mogłeś przystosować do godzin w jakich dostawałeś rozkazy
                z Łubianki i tych, w których składałeś meldunki na Rakowiecką), że
                dzięki Stalinowi polska jest najbardziej jednorodnym etnicznie krajem
                Europy. I pisałeś też, że to dobrze. To jawna i ewidentna
                gloryfikacja największego po Mao Tse Tungu zbrodniarza i ludobójcy w
                dziejach ludzkości. A to stawia cię w jednym szeregu z takimi
                "polakami" jak światło czy wolińska czy - to już akurat sowiet -
                błochin. Nie mam przyjemności z ubeckimi ścierwami - więc właź z
                powrotem pod swoją uciekinierską kołdrę. I ciesz się na razie
                wolnością, pamiętając o problemach jakie ma teraz Iwan Groźny z
                Sobiboru. Jeśli wcześniej nie zdechnie, to jeszcze go postawią przed
                trybunałem.
                • nick_llatarnika Re: Buuuuuuuuuuuchachacha! 04.05.09, 22:19
                  koleshka napisał:

> Pisałeś tu komuchu, co już ze swojego emigranckiego barłogu wylazł
                  > (ach te strefy czasowe, zupełnie tak samo miałeś na szkoleniach w
                  > łagrach za kołem podbiegunowym, tyle że w drugą stronę, też się ni
                  > cholery nie mogłeś przystosować do godzin w jakich dostawałeś rozkazy
                  > z Łubianki i tych, w których składałeś meldunki na Rakowiecką), że
                  > dzięki Stalinowi polska jest najbardziej jednorodnym etnicznie krajem
                  > Europy. I pisałeś też, że to dobrze. To jawna i ewidentna
                  > gloryfikacja największego po Mao Tse Tungu zbrodniarza i ludobójcy w
                  > dziejach ludzkości. A to stawia cię w jednym szeregu z takimi
                  > "polakami" jak światło czy wolińska czy - to już akurat sowiet -
                  > błochin. Nie mam przyjemności z ubeckimi ścierwami - więc właź z
                  > powrotem pod swoją uciekinierską kołdrę. I ciesz się na razie
                  > wolnością, pamiętając o problemach jakie ma teraz Iwan Groźny z
                  > Sobiboru. Jeśli wcześniej nie zdechnie, to jeszcze go postawią przed
                  > trybunałem.

LUDZIE Przeczytajcie, co on napisał. Przecież tylko czub takie żałosne
                  pierdoły może wymyślić, a nie zdrowy psychicznie człowiek...

Trzeba mu pomóc, w ręce lekarzy oddać. Jak ktoś go zna, niech nu pomoże.

A gdzie jest ten ciul, co mnie w każdym poscie do psychiatry wysyłał? Diagnozy
                  mu się skończyły, he he he?
                  • koleshka Re: Buuuuuuuuuuuchachacha! 05.05.09, 06:50
                    nick_llatarnika napisał:
                    >
                    > LUDZIE Przeczytajcie, co on napisał. Przecież tylko czub
                    takie żałosne
                    > pierdoły może wymyślić, a nie zdrowy psychicznie człowiek...
                    >
                    > Trzeba mu pomóc, w ręce lekarzy oddać. Jak ktoś go zna,
                    niech nu pomoże.
                    >
                    > A gdzie jest ten ciul, co mnie w każdym poscie do psychiatry
                    wysyłał? Diagnozy
                    > mu się skończyły, he he he?
                    >
                    >

Tak, to też wypróbowana przez was metoda. Zrobić z przeciwników
                    wariatów, pozamykać ich w psychuszkach. Znać szkołę Łubianki. Dobrze
                    was towarzyszu oprawco wyszkolono. Jaki macie stopień? I której
                    służby? Tylko PRLowskiej, czy też tej sowieckiej?
                    • nick_llatarnika Re: Buuuuuuuuuuuchachacha! 05.05.09, 20:04
                      Buuuueeeechachacha. Pisz dalej swoje bajeczki czubie. Chętnie się pośmieję, ty
                      pierdo-lnięty komuchu żółtozębny.

Pracuję dla wywiadu Bangladeszczu i kosmitów, he he he
                      • koleshka Re: Buuuuuuuuuuuchachacha! 06.05.09, 16:29
                        A diabli tam wiedzą gdzie FSB wpycha, za waszym towarzyszu
                        posrednictwem, macki. metody jakich używacie jednoznacznie wskazują
                        na adres waszego głównego pracodawcy. To Łubianka, w Moskwie.
      • lansome Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 03.05.09, 21:26
        Może to imperialiści jak za komuny ?. Ton wypowiedzi "bardzo_spokojny_facet" jak
        za komuny.
        • nick_llatarnika Re: zapamiętam nazwisko autora artykułu 04.05.09, 00:02
          lansome napisał:

> Może to imperialiści jak za komuny ?. Ton wypowiedzi "bardzo_spokojny_facet" ja
          > k
          > za komuny.

Weź, nie osłabiaj mnie, kacapie. Co ty znowu bredzisz...
    • bardzo_spokojny_facet Re: Nieobecne carskie pomniki 05.05.09, 10:17
      dyskusja stała się niedorzeczna i przerodziła się w próbę zlinczowania osoby
      piszącej jako nick llatarnika a już piszący pod nickiem koleshka rzeczywiście
      przekroczył granice absurdu. ciekawi mnie czy oni nadają z bractwa prawosławnego
      czy z szukamy polski.
      • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 05.05.09, 10:29
        Każda dyskusja z udziałem llatarnika zawsze robi się niedorzeczna.
        • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 05.05.09, 19:59
          stachkonwa napisał:

> Każda dyskusja z udziałem llatarnika zawsze robi się niedorzeczna.

i kto to napisał, he he he???

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=89513653&a=89938400
          • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 06.05.09, 10:52
            Bardzo ładnie skomentowałeś swoje własne obyczaje, przede wszytskim
            zaś przypisywanie swoich własnych cech każdemu dokoła. dziękuję za
            potwierdzenie moich słów.Który to jużtwój nick, Zenek? Czterdziesty
            siódmy?
      • koleshka Murzynek Kali?? 05.05.09, 14:18
        Czekaj, to jak llatarnik pisze o kacapach, o żóltozębnych komuchach
        czy zarzuca komuś że jest parówą w anglii to to jest ok? Bo jakos
        jego wpisów za absurdalne, czy stanowiące próbę linczu nie uważasz.
        Sienkiewicz opisał takie zachowanie przy pomocy murzynka Kalego w
        Pustyni i Puszczy. kali mówił tak: Kalemu kraść krowę - zły uczynek,
        Kali kraść krowę - uczynek dobry.
        A co do wychwalania Stalina za to że uczynił współczesną Polskę
        najbardziej jednorodnym narodowo i religijnie krajem Europy to
        llatarnik o tym pisał. Możesz sprawdzić w archiwum forum, jakiś pół
        roku temu. Ja cię wyręczać nie będę. Nie jeden tu ten jego wpis
        pamięta. Implikacje płynące z takiego stwierdzenia są oczywiste.
        Tylko wyjątkowa kreatura, wróg Polski i polskości mogł napisać coś
        takiego.
        • ultramontanist1 Re: Murzynek Kali?? 05.05.09, 15:40

Nie chce byc ksenofobem.
          Ale, jezeli to wlasnie filozofia murzynka Kali pozwolila "Koleshce"
          na wyciagniecie wniosku, iz "Llatarnik" jest wrogiem Polski to ja
          poprostu taka murzynska filozofie pie.dole...
          • koleshka Re: Murzynek Kali?? 05.05.09, 20:23
            ultramontanist1 napisał:

>
            > Nie chce byc ksenofobem.
            > Ale, jezeli to wlasnie filozofia murzynka Kali pozwolila "Koleshce"
            > na wyciagniecie wniosku, iz "Llatarnik" jest wrogiem Polski to ja
            > poprostu taka murzynska filozofie pie.

Poraża liczba polskojęzycznego elementu na polskich forach
            internetowych. Ten element, niewątpliwie opłacany przez wrogie Polsce
            kraje (czyli Moskwę) demaskuje się na różne sposoby. Powyżej widzimy
            przykład wpadki językowej i w kontekście kulturowym. Osobnik -
            nazwijmy go po imieniu - prowokator, na pozór posługuje się poprawną
            polszczyzną. Ale z treści wpisu jednoznacznie widać że prowokator nie
            rozumie tekstu pisanego z którym polemizuje, przypisując mu treści
            idomatycznie rzecz ujmując - od czapy. Po drugie jednoznacznie widać,
            że prowokator nie wyrastał w polskim kręgu kulturowym. A co za tym
            idzie nie czytał w szkole podstawowej o przygodach Stasia i Nel a co
            za tym idzie nie ma pojęcia o tym kim był Kali. Nie wie też kim był i
            jakie miejsce w polskiej kulturze zajmuje Henryk Sienkiewicz.
            Jak prawi ludowe przysłowie: gó... jak oliwa, zawsze na wierzch
            wypływa.
            • bardzo_spokojny_facet właśnie wypłynęła, prowokatorze 06.05.09, 12:42
              > Poraża liczba polskojęzycznego elementu na polskich forach
              > internetowych. Ten element, niewątpliwie opłacany przez wrogie Polsce
              > kraje (czyli Moskwę) demaskuje się na różne sposoby. Powyżej widzimy
              > przykład wpadki językowej i w kontekście kulturowym. Osobnik -
              > nazwijmy go po imieniu - prowokator, na pozór posługuje się poprawną
              > polszczyzną. Ale z treści wpisu jednoznacznie widać że prowokator nie
              > rozumie tekstu pisanego z którym polemizuje, przypisując mu treści
              > idomatycznie rzecz ujmując - od czapy. Po drugie jednoznacznie widać,
              > że prowokator nie wyrastał w polskim kręgu kulturowym. A co za tym
              > idzie nie czytał w szkole podstawowej o przygodach Stasia i Nel a co
              > za tym idzie nie ma pojęcia o tym kim był Kali. Nie wie też kim był i
              > jakie miejsce w polskiej kulturze zajmuje Henryk Sienkiewicz.
              > Jak prawi ludowe przysłowie: gó... jak oliwa, zawsze na wierzch
              > wypływa.
              aż zajrzałem do blogu tego osobnika o nicku koleshka. czytać się tego nie daje,
              bo to polityczna propagandowa sieczka czyli tvn bis. przejrzałem pobieżnie. o
              polakach on pisze tak:
              Cechą powszechną w naszym narodzie, znaną doskonale poza granicami kraju
              heriocznego i męczęńskiego między Odrą a Bugiem jest genetyczna zawiść, zwana
              też bezinetersownym sku...syństwem tudzież po prostu polactwem.

Wszędzie się z nas śmieją.
              dla kontrastu o białorusinach znalazlem:
              Zgrzytający rower tuż pod granicą z braćmi białorusami, na starej polanie
              załadunkowej dawno zarośniętej kolejki, wypłoszył cztery łanie.

to co napisał osobnik koleshka o polskojęzycznych prowokatorach idealnie pasuje
              do tego, co on robi na forum. wcale więc się nie zgadzam, że jest wariatem. on
              jest cynicznym trochę ociężałym intelektualnie prowokatorem piszącym z bractwa
              prawosławnego albo z szukamy polski

• koleshka Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 06.05.09, 16:27
                Widzę kolejny moskiewski prowok, co czytać nie potrafi, tylko wyrywa
                z kontekstu pojedyńcze zdania, ni cholery nie rozumiejąc ich
                znaczenia. A już przykład z rowerem - gratuluję debilizmu - samo
                sformułowanie brat (było nie było jesteśmy słowianami, wywodzimy się
                z jednego pnia: Polacy, Czesi, Rosjanie, Białorusini, Ukraińcy,
                Słowacy, Serbowie, Chorwaci i Łużyczanie. Inna sprawa że w rodzinie
                jak to w rodzinie - najlepiej się zazwyczaj wychodzi wyłącznie na
                zdjęciu) wyklucza przynależność autora tych słów do narodu
                białoruskiego. Ale co tam - jak mawiał idol wszelkiego
                komunistycznego tałatajstwa Hegel: Jesli fakty nie pasują do tezy,
                to tym gorzej dla faktów. I kolega zaprezentował nam właśnie ten
                protobolszewicki dogmat w działaniu. Jest teza - koleshka to kacap.
                Fakty tego co prawda nie potwierdzają, ale to nie jest ważne.
                Towarzysze z Łubianki ci pogratulują wykorzystania logiki
                bolszewickiej w praktyce prowoku sowiecki.
                A co do bezinteresownego sku...syństwa - zwracam uwagę na
                określenie ”naszego narodu”. Reszta patrz wyżej.
                • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 06.05.09, 18:06
                  Buuuuueeeeeechachacha

Masz pecha komuchowska, żółtozębna gnido zakłamana. Kolejny 'moskiewski
                  prowok'
                  i białe myszki, he he he...

Brnij dalej, ciulu żałosny, tylko się bardziej streszczaj i nie powtarzaj
                  się, bo się stajesz nudny...
                  Czyżby słownictwo i pomysły się skończyły się,
                  półanalfabeto?

Jakiś drobny złodziejaszek, bandzior niedomyty typu Serb nie jest dla mnie
                  żadnym bratem, ale chamem niecywilizowanym. Duuuużo bliżej mu kulturowo i
                  cywilizacyjnie do Albańca niż do normalnego Europejczyka, np cywilizowanego
                  Chorwata. Wystarczy pojechać do krajów byłej Jugosławii, by zobaczyć, jaka
                  przepaść kulturowa i cywilizacyjna dzieli Serbię i Chorwację. W tej pierwszej
                  syf, smród, złodziejstwo, bandyctwo, korupcja i bieda a Chorwacja, to normalny,
                  cywilizowany kraj, przyjaźni ludzie, podobni mentalnością do nas i lubiący Polaków.

Niby te same plemiona, ten sam język a taka przepaść cywilizacyjna. Przykład
                  bezsprzecznie dowodzący wyższości kultury zachodniochrześcijańskiej nad
                  bizantyjską...
                  • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 07.05.09, 12:54
                    Tito to tez z tych supercywilizowanych Chorwatów? I chorwaccy faszyści też?
                  • lansome Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 08.05.09, 14:51
                    Z tą wyższością jak to określiłeś „kultury zachodniochrześcijańskiej nad
                    bizantyjską...” to jest niestety ale nie prawda :). To, że tak myślisz po prostu
                    wynika z twojej niewiedzy (co jakiś czas to podkreślam) i tym bym się nie
                    chwalił, a już z tym przykładem którym napisałeś to naprawdę wyleciałeś jak
                    Filip z konopi:

nick_llatarnika napisał o Chorwatach:
                    > Niby te same plemiona, ten sam język a taka przepaść cywilizacyjna. Przykład
                    > bezsprzecznie dowodzący wyższości kultury zachodniochrześcijańskiej nad
                    > bizantyjską...

Ta wyższość to jest na pewno:

jogin.hopto.org/forum/viewtopic.php?f=57&t=362
                    Twoich bluzgów nie chce mi się komentować, niech zajmie się tym twój psychiatra.
                    Jeżeli uważasz się za przedstawiciela jak to napisałeś „kultury
                    zachodniochrześcijańskiej” to stanowisz i tu cię odpowiednio zacytuję: „przykład
                    bezsprzecznie dowodzący NIŻSZOŚCI kultury zachodniochrześcijańskiej nad
                    bizantyjską...” niestety ale tak to wygląda w twoim wydaniu, nie przynosisz
                    chluby... Proszę niech ktoś zaprzeczy na forum, że jest inaczej.
                    • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 08.05.09, 18:04
                      Gadanie o wyższości jednej kultury nad inną to prosta droga do stosów, gett i
                      obozów koncentracyjnych. Lepiej pamiętajcie o tym różnej maści prostowicze,
                      swiatoslawy, latarniki i "anty"debiliści
                      • koleshka Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 08.05.09, 18:37
                        stachkonwa napisał:

> Lepiej pamiętajcie o tym różnej maści prostowicze,
                        > swiatoslawy, latarniki i "anty"debiliści

Tu trafiłeś w samo sedno. Mimo pozornego stania po różnych stronach
                        barykad, mimo udawanej nienawiści, tak naprawdę ci panowie są z
                        jednej paczki. Nazwijmy ją roboczo międzynarodówką głupoty. Bo
                        głupota nie ma narodowości. Absolutnie demokratycznie dotyka
                        przedstawicieli różnych płci, stronnictw, narodów, grup religijnych i
                        etnicznych, seksulanych itd., itp.
                        • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 16:12
                          ty bolsheviku, koleshko nie obijaj się, tylko napisz kolejny odcinek swoich
                          schizofrenicznych pierdół o KGB i Łubiance, bo ludzie chcą się pośmiać i
                          czekają, heeeechecheche...
                      • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 16:09
                        stachkonwa napisał:

> Gadanie o wyższości jednej kultury nad inną to prosta droga do stosów, gett i
                        > obozów koncentracyjnych. Lepiej pamiętajcie o tym różnej maści prostowicze,
                        > swiatoslawy, latarniki i "anty"debiliści

Jak śmiesz gnido antypolska stawiać mnie i innych na jednej szali z
                        prostowiczem? To was duuużo łączy - choćby pogarda dla Białostoczan i nienawiść
                        do Polski i Polaków.
                        • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 16:39
                          To was duuużo łączy - choćby pogarda dla Białostoczan i nienawiś
                          > ć
                          > do Polski i Polaków.
                          >

Skoro juz rzucasz w moja stronę oszczerstwa miej odwagę podpisac je
                          swoim imieniem i nazwiskiem, gnido
                          • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 18:04
                            Gdybym był takim podłym ciulem, jak ty, to bym napisał, ale twoje nazwisko i ty
                            o tym wiesz, więc się nie ośmieszaj gnoju, he he he
                        • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 16:47
                          Szczerze jednak wątpię, byś zdołał się otwarcie pod własnym imieniem
                          i nazwiskiem podpisac pod oszczerstwami pod moim adresem. Jesteś
                          bowiem zwyczajnym tchórzliwym kundlem jak cała nacjonalistyczna
                          hołota. Przypiomisza swoich idowych kumpli z nsdap, którzy po udaku
                          swojego idola w kółko powtarzali "to nie ja, to on". Co do ciebie to
                          Janowicz akurat miał rację..
                          • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 18:08
                            stachkonwa napisał:

> Szczerze jednak wątpię, byś zdołał się otwarcie pod własnym imieniem
                            > i nazwiskiem podpisac pod oszczerstwami pod moim adresem. Jesteś
                            > bowiem zwyczajnym tchórzliwym kundlem jak cała nacjonalistyczna
                            > hołota. Przypiomisza swoich idowych kumpli z nsdap, którzy po udaku
                            > swojego idola w kółko powtarzali "to nie ja, to on". Co do ciebie to
                            > Janowicz akurat miał rację..

Nie znam żadnego kapusia Janowicza. To chyba więc twój bojfrend, he he he

Znam natomiast twoje nazwisko, ty o tym wiesz, więc gdybyś ciulu miał odrobinę
                            człowieczeństwa, przyzwoitości, to byś tu z nazwiskami nie wyjeżdżał...
                            • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 18:48
                              O to właśnie chodzi, że twoja "odwaga" polega na ujawnianiu cudzych
                              nazwisk, nie twojego własnego. Ale wiedz, że ja twoje nazwisko też
                              znam. I na tym poprzestańmy
                              • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 21:52
                                Bardzo cenię swoją prywatność i nie widzę powodów, by jakiemuś ciulowi jak ty
                                się przedstawiać. Nie jestem żadnym politykiem, działaczem ani inną osobą publiczną.

Nazwiska mego nie znasz a już kłamiąc, że je znasz dowodzisz, że jesteś ostatnie
                                chamidło, bo w ten sposób próbujesz przedstawić w bardzo niekorzystnym świetle
                                pewną osobę. Ciekawe czy ona o tym wie...
                                • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 13.05.09, 10:22
                                  Prosiłem cię, żeby skończyc tę dygresję. I nie wplątuj osób trzecich
                                  do sprawy. Czy jesteś w stanie spełnic tę nieskomplikowana prosbę i
                                  raz na zawsze zamknąc tę kwestię?
                                  • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 14.05.09, 03:01
                                    stachkonwa napisał:

> Prosiłem cię, żeby skończyc tę dygresję. I nie wplątuj osób trzecich
                                    > do sprawy. Czy jesteś w stanie spełnic tę nieskomplikowana prosbę i
                                    > raz na zawsze zamknąc tę kwestię?

Po pierwsze - to ty wplątujesz osoby trzecie swoimi debilnymi blefami, ciulu. Po drugie - znam twoje nazwisko od czasu, gdy zadawałeś mi pytania na tematy ekonomiczne, a więc od kilku lat, he he he. Po trzecie, sam się tej osoby spytam i podlinkuję, kiedy uznam to za stosowne, bo nikt ci nie kazał odpisywać na mój post.

Co do kwestii, he he he, to mam taką cichą nadzieję, że dostałeś nauczkę, imbecylu żałosny i więcej nie poprosisz mnie o ujawnienie moich prywatnych danych typu nazwisko...
                                    • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 14.05.09, 16:27
                                      Masz rację, niepotrzebnie z tobą rozmawiam i tym samym zniżam się do
                                      twojego poziomu. Do niczego nie jest mi to potrzebne.
                                      • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 14.05.09, 17:13
                                        Rozmawiasz, bo musisz. Jesteś przecież zwykłą upierdliwą mendą, której brakuje
                                        merytorycznych argumentów, więc jedyna taktyka, jaka ci została, jest
                                        dopisywanie się do tego czasu aż ktoś się znudzi i machnie ręką na gnidę...
                                        • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 14.05.09, 17:14
                                          Co za niespodzianka...Zenek pojawia się zawsze o tej samej porze, co
                                          bardzo_spokojny...Oj, Zenek, Zenek...
                                          • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 14.05.09, 19:40
                                            i sam widzisz mendo upierdliwa konva vel hrothulf, vel bromden, vel dd, itd, że
                                            nie potrafisz przerwać tej dyskusji, he he he
                                            • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 14.05.09, 21:26
                                              Ty to nazywasz dyskusją? Nie pochlebiaj sobie Zenek
                                              • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 14.05.09, 22:06
                                                tak wyglądają wszystkie twoje dyskusje, upierdliwie nudna gnido hrothulf, vel
                                                bromden, vel dd, itd, tylko ludzie się zmieniają
                                                • stachkonwa Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 15.05.09, 10:44
                                                  Ludzie tak. Dlatego ty sie nigdy nie zmienisz.
                    • nick_llatarnika Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 12.05.09, 16:20
                      Nie chce mi się nawet linkować serbskich zbrodni, bo te sierściuchy, złodzieje i
                      brudasy nie są nawet tego warte...

Oczywistym jest, że to Serbowie zaczęli wojnę domową w Jugosławii i to oni
                      popełnili najwięcej zbrodni ludobójstwa w tej wojnie...
                      • lansome Re: właśnie wypłynęła, prowokatorze 30.07.09, 11:44
                        nick_llatarnika napisał:

> Nie chce mi się nawet linkować serbskich zbrodni, bo te sierściuchy, złodzieje
                        > i
                        > brudasy nie są nawet tego warte...
                        >
                        > Oczywistym jest, że to Serbowie zaczęli wojnę domową w Jugosławii i to oni
                        > popełnili najwięcej zbrodni ludobójstwa w tej wojnie...

I tu niestety się mylisz, to że tak myślisz i wypisujesz takie bzdury jest o
                        efektem propagandy mediów. Masz wyprany mózg przez media, które są narzędziem
                        propagandy w wojnach. Prawda jest jednak inna.
    • bardzo_spokojny_facet Re: Nieobecne carskie pomniki 12.05.09, 18:18
      zwracam uwagę, że osobnicy koleshka, stachkonwa i lansome nie rozumieją co to
      poziom rozwoju cywilizacyjnego. plemiona w dorzeczu amazonki nie wyznają
      ideologii faszystowskiej, ale wcale przez to nie są bardziej rozwinięte
      cywilizacyjnie niż niemcy. mam nadzieję, że ci osobnicy nie napadną na mnie za
      moją uwagę tak jak napadli na piszącego pod nickiem nick latarnika
      • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 12.05.09, 18:50
        Gratuluję podziwu dla ideologii faszystowskiej jako "lepszej" od
        ideologii plemion amazońskich. I od kiedy to, Zenek, jestes taki
        spokojny?
        • pajacykow Re: Nieobecne carskie pomniki 12.05.09, 20:20
          stachkonwa napisał:

> I od kiedy to, Zenek, jestes taki spokojny?

Znowu Zenek?
          • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 12.05.09, 21:35
            pajacykow napisał:

> Znowu Zenek?

Buuuuuuuuuuuueeeeeeeeechachachacha

Tak już dwudziesty któryś. Wybacz mu. Obsesję ma idiota. Pewnie siedzi głodny i
            boi się lodówki otworzyć, bo stamtąd może Zenon niespodziewanie wyskoczyć....
            • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 13.05.09, 10:23
              Faktycznie, na tym forum masz tendencję do nadobecności
        • bardzo_spokojny_facet Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 13:13
          czy ten osobnik jest zdrowy psychicznie? na jakich przesłankach mógł wysnuć
          takie wnioski, że ideologia faszystowska jest lepsza czy gorsza od ideologii
          plemion amazońskich. czy plemiona amazońskie stworzyły jakąś ideologię? widzę,
          że nadal nie rozumie on co to znaczy poziom rozwoju cywilizacyjnego. poza tym
          ten upośledzony umysłowo osobnik chyba sobie ubzdurał, że zenek mam na imię.
          mogę tylko mu współczuć, bo wyleczyć go się nie podejmuję.
          • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 15:43
            "Ten osobnik" to taka typowa forumowa menda. Gdy kogoś sobie upatrzy, to
            twierdzi, że jest słynnym Zenonem i później upierdliwie dopisuje pod
            wypowiedziami upatrzonej osoby swe debilne oszczerstwa. Zostałeś już faszystą a
            jeszcze zostaniesz antysemitą, nacjonalistą, itd.

W ten prymitywny sposób chce on innych zniechęcić do dyskusji na forum i pozbyć
            się ich. Jeszcze raz więc powtórzę szczegóły.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=89513653&a=89938400
            • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 17:07
              Tak się wsytdzisz siebie jako Zenka, że usilnie starasz się tego
              wyprzec? Nier masz czego. jako latarnik, gerwazy, pogromca czegoś
              tam i dziesiątki innych dawno sam siebie prześcignąłeś.
            • adam_pierwszy Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 18:58
              nick_llatarnika napisał:

> "Ten osobnik" to taka typowa forumowa menda. Gdy kogoś sobie upatrzy, to
              > twierdzi, że jest słynnym Zenonem i później upierdliwie dopisuje pod
              > wypowiedziami upatrzonej osoby swe debilne oszczerstwa. Zostałeś już faszystą a
              > jeszcze zostaniesz antysemitą, nacjonalistą, itd.
              >
              > W ten prymitywny sposób chce on innych zniechęcić do dyskusji na forum i pozbyć
              > się ich. Jeszcze raz więc powtórzę szczegóły.
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=89513653&a=89938400

jest dokladnie jak napisales. przez tego chorego psychicznie padalca konwe
              przestalem pisac na forum, bo sie do mnie przyczepil, wszedzie dopisywal, mowil,
              ze jakis zenek jestem. jeszcze malo bylo temu **ujowi, ze mu odpuscilem, to
              jeszcze miesza mnie w wasze przepychanki
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=95165802&a=95309965
              • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 19:00
                Wytrzeźwiej, Zenek, ponieważ to, co dziś wyprawiasz przechodzi
                ludzkie pojecie...
                • adam_pierwszy Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 19:38
                  nie bede z toba dyskutowal z toba chory psychicznie padalcu. chce tylko, zebys nie mieszal mnie do swoich glupich przepytanek i zebys raz na zawsze zapamietal sobie, ze nie jestem zadnym zenkiem, xuju
                  • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 21:33
                    Nie, teraz jesteś adamem, kiedyś byłeś zenkiem, po drodze jeszcze
                    gerwazym i kto by tam spamiętał twoje coraz to nowe wcielenia.
                    • adam_pierwszy Re: Nieobecne carskie pomniki 15.05.09, 10:53
                      jeszcze raz. nie bede z toba dyskutowal z toba chory psychicznie padalcu. chce
                      tylko, zebys nie mieszal mnie do swoich glupich przepytanek i zebys raz na
                      zawsze zapamietal sobie, ze nie jestem zadnym zenkiem, xuju
                      • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 15.05.09, 10:56
                        Jak to Zenek. "Eleganckie" xuju. Nie zapomnij zastrzec patentu, żeby
                        nie wyszo ci jak z przewidywalnością do bólu...
                      • adam_pierwszy Re: Nieobecne carskie pomniki 15.05.09, 12:27
                        jeszcze raz. nie bede z toba dyskutowal z toba chory psychicznie padalcu. chce tylko, zebys nie mieszal mnie do swoich glupich przepychanek i zebys raz na zawsze zapamietal sobie, ze nie jestem zadnym zenkiem, xuju
                        • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 15.05.09, 18:57
                          lce nie cierpią na choroby psychiczne, poza tym jeśli nie
                          chcesz "dyskutowac", po co "dyskutujesz"? Jest jakieś psychiatryczne
                          określenie na takie powtarzanie w kółko czynności, ale nie chce mi
                          się go sobie rzypominac.
                          Reasumując: jeśli jestem padalcem, nie mogę byc chory psychicznie ty
                          zaś kompulsywnie powtarzając w kółko ten sam wpis możessz byc
                          podejrzany o jakieś schorzenie. Użycie wulgarnego słownictwa może
                          wskazywac na zespół Touretta. Stawiam na roztrzydziestokrotnienie
                          jaźni, Zenek.
                          • adam_pierwszy Re: Nieobecne carskie pomniki 15.05.09, 19:02
                            jeszcze raz. nie bede z toba dyskutowal z toba chory psychicznie padalcu. chce tylko, zebys nigdy więcej nie mieszal mnie do swoich glupich przepychanek i zebys raz na zawsze zapamietal sobie, ze nie jestem zadnym zenkiem, xuju
                          • pajacykow Re: Nieobecne carskie pomniki 15.05.09, 19:48
                            stachkonwa napisał:

> ty zaś kompulsywnie powtarzając w kółko ten sam wpis możessz byc
                            > podejrzany o jakieś schorzenie. Użycie wulgarnego słownictwa może
                            > wskazywac na zespół Touretta. Stawiam na roztrzydziestokrotnienie
                            > jaźni, Zenek.

"Bona diagnosis, bona curatio"
                            "Bona valetudo melior est quam maximae divitiae"
          • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 16:29
            Skoro nie rozumiesz sam, tego, co piszesz to ju8ż jest twoje
            zmartwienie. Wolisz Heinricha czy Adolfa?
            • bardzo_spokojny_facet Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 17:01
              stachkonwa napisał:

> Skoro nie rozumiesz sam, tego, co piszesz to ju8ż jest twoje
              > zmartwienie. Wolisz Heinricha czy Adolfa?

rzeczywiście wygląda na to, że ten nick latarnika ma rację, bo ten osobnik
              stachkonwa zadając mi swoje głupie pytanie potwierdził jego słowa, że będzie
              próbował ze mnie zrobić faszystę. ten osobnik ma problemy z myśleniem, skoro tak
              się podkłada.
              • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 17:06
                Jaka wypowiedź, takie pytanie. Miej pretensje do siebie i tylko do
                siebie.
                • nick_llatarnika Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 17:17
                  A nie mówiłem, spokojny, że ta menda będzie tak się debilnie dopisywać, aż
                  machniesz ręką, olejesz go ciepłym moczem i przestaniesz pisać na forum?

W ten sposób ta upierdliwa menda już wielu przed tobą wykończyła...
                  • stachkonwa Re: Nieobecne carskie pomniki 14.05.09, 19:01
                    Wytrzeźwiej Zenek, wytrzeźwiej, ponieważ wyraźnie tracisz panowanie
                    nad sobą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka