Dodaj do ulubionych

Amatorskie Podlasie Atakuje

IP: *.stnet.pl 05.12.03, 10:48
Po obejrzeniu wczorajszego pokazu filmów amatorskich w Famie mozna odnieść
wrażenie, że nasi filmowcy nie mają za dużo do opowiedzenia.
Przeważająca tandeta (poza komicznymi przerywnikami) niczego nie wnosi,
niczego nie miesza a na pewno niczego nie porządkuje.
Szkoda, bo wydawać się mogło, że nasza "prowincja" jest tak bogata, że na
każdym kroku jest "coś", ale to trzeba umieć przekazać.
Mam nadzieję, że Białystok filmowy pokaże swoją lepszą stronę juz niedługo...
Obserwuj wątek
    • Gość: koro Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.edytor.siec / 195.136.45.* 05.12.03, 11:16
      nie mylisz sie. już niedługo tzn. w niedzielę. filmowcy podlascy pokazą swą
      inną twarz. zapraszam na godz. 20 do metra. w programie filmy grupy drahaz
      bielska podlaskiego "kraina Qa" a także"Rudaki" oraz kilka filmów cyjana z
      cyklu "kamizelka".
      a'propos owego bogactwa naszej prowincji, to co miau kolega na mysli?
      • Gość: nasciturus Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.stnet.pl 05.12.03, 11:28
        Po pierwsze - róznorodność (pod wieloma względami):
        kulturowa,obyczajowa,krajobrazowa,mentalna.
        Po drugie - opóźnienie: to co w Polsce A stało się dawno normą, u nas dopiero
        się zderza z pre-nowoczesnością. I to w pozytywnym znaczeniu. Wątek z
        wczorajszego filmu Fotograf był bardzo ciekawy, ale mało rozwinięty. A
        potencjal miał ogromny...
    • Gość: dodi Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 16:21
      ta, Krzywca już nie ma to i "kino" skończyło się w Białym
      • Gość: koro Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.edytor.siec / 195.136.45.* 07.12.03, 15:49
        jak to nie ma krzywca? ostatnio z nim rozmawialem. informacje o koncu
        bialostockiego kina,tez wydajom sie lekko przesadzone. nastepujenaturalna
        zmiana warty. starzy ustepuja miejsca mlodszym. widac to bylo wlasnie podczas
        pokazow w famie. ja jako stary zgredziarz przypomne dokonania poprzedniej
        ekipy. choc pare niusuw tez bedzie.
        z wielkim natomiast bulem zawiadamiam,ze zaginela gdzies moja kopia "inzynierow
        genetyki". filmiku z 1991r,ktory pokazywany byl nawet na wro.nie wiem tez
        zupelnie co sie dzieje z tasmami klubu filmowego dzialajacego przed laty przy
        woaku. swego czasu te produkcje kosily mnostwo nagrod.znacznie wiecej niz
        koronkiewicz i krzywiec razem wzieci.
        moze wy cos wiecie na ten temat.wartaloby chyba je odnalezc i zdigitalizowac.
        • Gość: dodi Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 09:42
          albo tworzymy kino dla ludzi albo dla nagród - dobrze pamietam "festiwal" i
          nagrody przyznane samym sobie (KORO w komisji KORO zwycięzca) tak że
          z "koszeniem" nagród Ty mi nie wyskakuj - wielkie "dzieło" co po 12 latach ślad
          po nim zaginał? Samo mówi za siebie...
          • Gość: koro Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.edytor.siec / 195.136.45.* 09.12.03, 10:37
            klamiesz kolego dodi.po prostu klamiesz. albo jako kompletny idiota powtarzasz
            nie sprawdzone plotki. nigdy nie zasiadalem w zadnej komisji i nie przyznawalem
            sam sobie nagrod.
            co zas sie tyczy dziela wybitnego,to napisalem ze zaginela moja kopia. nad czym
            boleje. inne kopie sa w posiadaniu tworcow.i kiedys ten film sobie od nich
            skopiuje.
            co zas sie tyczy nagrod kolego dodi,to chyba rzeczywiscie jestes kretynem,gdyz
            na swiecie istnieje mnostwo festiwali,ktore przyznaja nagrody,i nawet
            najbardziej ambitni tworcy zabiegaja o ich uzyskanie,gdyz potwierdzaja klase
            filmu.
            publicznosc tez potem wali drzwiami i oknami,aby takiegolaureata obejrzec.

• Gość: koro Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 17:34
              przepraszam, za ostre słowa, ale troche koleżko przegiołeś.
            • Gość: louis cypher Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.biaman.pl 09.12.03, 19:03
              no, no KORO ... szczerze mówiąc ja też pamiętam, KORO, Operator i jeszcze
              jakiś członek ekipy filmowej w jednej komisji i wygrał film KORa, Operatora i
              CZłonka ekipy, --
              • Gość: koro Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.edytor.siec / 195.136.45.* 11.12.03, 11:39
                a jakbym nie mial sie czego wstydzic,to co? siedzialbym spokojnie i usmiechal
                sie czytajonc bzdury na swoj temat? byla juz raz taka sytuacja na tym forum.
                wtedy pojawily sie teksty,ze nic nie mowie,bo widocznie cos mam na sumieniu.
                chlopaki,skoro tacy jestescie pewni swego to pokazcie na to papiery.przeciez
                kazda komisja przyznajonca nagrody sporzadzic musi protokul.
                • Gość: dodi Re: Amatorskie Podlasie Atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:00
                  tak koro powołaj komisję śledczą ...... jaj nie masz żeby prawdę
                  napisać "artysto" od wygryzania innych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka