lansome 09.05.09, 01:43 Super temat, takich zagadkowych miejsc jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drwalnik Hehehe jak zwykle głupi bamber 09.05.09, 07:40 chciał być sławny a wyjdzie..... Jak mu ustanowią na polu stanowisko archeologiczne i zabronią jeździć ciągnikiem i używać np. pługa do czasu przeprowadzenia badań to może za dwadzieścia lat się nie doczekać :))) A pole będzie sobie odłogiem leżeć i leżeć i leżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
ponika Re: Hehehe jak zwykle głupi bamber 09.05.09, 20:56 Ale to nie on chciał być sławny, tylko jakaś baba zadzwoniła do gazety i mu teraz szopkę robią na polu. Zawsze gdzieś będą jakieś kości... A babsztyl głupi, może to jakaś złośliwa sąsiadka? Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Uprawa na cmentarzysku 09.05.09, 07:52 Ja widziałem na terenie cmentarzyska wpisanego do rejestru zabytków archeologicznych wysypiska śmieci. Fakt, że niezbyt wielkie ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Jeszcze ten Potop 09.05.09, 07:54 Często jest tak, że w lokalnej tradycji różne tego typu rzeczy wiąże się z potopem, choć są o wiele starsze, bywa że i o 1000 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Uprawa na cmentarzysku 09.05.09, 08:16 Rolnk w koncu sie wzial za robote i od razu odkryl stanowisko archeologiczne.Gdyby wszyscy rolnicy pod przewodnictwem peezelu nie tylko narzekali a brali sie do pracy moze wiecej takich odkryc by bylo.Widac,ze to poletko od dziada pradziada nie bylo uprawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewucki typisch polnisch? 09.05.09, 09:27 czyzby typowo polskie traktowanie zmarlych? w Malborku koparkami, na wschodzie polski traktorami, plugiem i bronami... Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 Uwaga na "panienki" w sutannach i w fioletach !!! 09.05.09, 09:39 passent.blog.polityka.pl/wp-content/uploads/pocalunek_450.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Uwaga na "panienki" w sutannach i w fioletac 09.05.09, 10:02 pw.2221 napisał: > passent.blog.polityka.pl/wp-content/uploads/pocalunek_450.jpg ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
man35 Tak sobie wyliczyłem z dużą niedokładnością, że w 09.05.09, 10:06 Europie od początku żyło ok. 1 bln ludzi. Szczątki każdego z nich spoczywają gdzieś w ziemi, to przecież oczywiste. Skoro Europa ma nieco ponad 10 mln km2 powierzchni, to na każde 10 m2 przypada.. 1 pochówek (na cmentarzach mieści się zaledwie ułamek procenta). Zatem w każdym 200-metrowym ogródku powinno ich być 20. Z pozdrowieniami np. dla działkowców. Nie kopcie za głęboko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Tak sobie wyliczyłem z dużą niedokładnością, 09.05.09, 11:46 Tylko, że gdy jedna kultura, grupa osadników zastępowała drugą to często dokonywała pochówków w tych samych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Uprawa na cmentarzysku 09.05.09, 10:27 To jest typowa polska wieś? Raczej wschodnio-polskie dziadostwo. Ja takiej polskiej wsi w ogóle nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_mietek_57 Re: Bo to wieś nie katolicka co? 09.05.09, 11:35 W promieniu 50km od granicy wschodniej są sami kacapie?Tobie się chyba śni,a może ty się wywodzisz z Rzymu?Ty pewnie nie jesteś Słowianinem a może jesteś żydem? Kim jesteś??? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewucki Re: Uprawa na cmentarzysku 09.05.09, 19:06 rosolina napisał: > To jest typowa polska wieś? Raczej wschodnio-polskie dziadostwo. > Ja takiej polskiej wsi w ogóle nie znam. czyzbys odcinal sie od polskich korzeni? albo jestes zdania, ze wsie polskie wygladaja tak jan na slasku? ps. tylko nie zapominaj, ze TE z polskoscia nie maja duzo do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu chlop rodzine nakarmic musi, a nasz rzad od dekad 09.05.09, 10:32 wszystko ma w dupie. przeciez te kosci wychodza na powierzchnie juz od dawna. teraz jst wielkie hohoho bo jakas emerytka rozdmuchala sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Uprawa na cmentarzysku 09.05.09, 12:10 ....kości moje mchem porosną i użyźnią ziemi szmat...(*) Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Pobrać DNA, ustalić spadkobierców 09.05.09, 12:14 i wyegzekwować zaległe opłaty cmentarne wraz z odsetkami i vatem. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Pobrać DNA, ustalić spadkobierców 09.05.09, 13:23 niezly sposob na kryzys finansow publicznych. Uburama, trzeba to opatentowac i Rostowskiemu podsunac :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Pytanie ze Slonska 09.05.09, 12:15 Od lat znajduje kosci i nikogo nie powiadomil ? Cala wioska wiedziala, soltys tez ? Nauczciel ? Policjant ? itd. Co to za kultura, ta "wschodnia" (Autorze: historycznie raczej vcentralny region Polski) cywilizacja ?????!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Pytanie ze Slonska 09.05.09, 12:16 A na KULu "kulturalne" tzw.elity pluja ex catedra na gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Pytanie ze Slonska 09.05.09, 13:30 Jaka szkoła, jaki policjant? Skąd ta pewność, że jakaś szkoła jest w pobliżu, a do komisariatu nie ma 10 kilometrów i ostatnio we wsi widziano ale milicjanta:) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Pytanie ze Slonska 09.05.09, 13:42 e tam, konopielke, to redlinski napisal prawie,albo ponad,30 lat temu... ;) kajmir napisał: > Jaka szkoła, jaki policjant? > > Skąd ta pewność, że jakaś szkoła jest w pobliżu, a do komisariatu > nie ma 10 kilometrów i ostatnio we wsi widziano ale milicjanta:) Odpowiedz Link Zgłoś
kicho_nor Re: łod Krakowa 09.05.09, 14:40 No, może nie wszyscy z martwych-wstaną -dla tych co jedynie słuszni to tych kości pewnie wystarczy. Ale chłopu dokopią, a z traktora Melexa jak ci co na Cyprze i dobrze mu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: łod Krakowa 09.05.09, 14:54 szkoda, ze redlinski tego forum nie czyta ... !!! przeciez to gotowa ksiazka.... ;) kicho_nor napisał: > No, może nie wszyscy z martwych-wstaną > -dla tych co jedynie słuszni to tych kości pewnie > wystarczy. > Ale chłopu dokopią, a z traktora Melexa jak ci > co na Cyprze i dobrze mu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
seinsein Uprawa na cmentarzysku 09.05.09, 20:19 Ludzkie kości na polu - to przecież takie naturalne! Dopiero jak media się tym zainteresowały to coś się z tym zacznie dziać. W cywilizowanych krajach do takiego stanu rzeczy nie dochodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
lansome Re: Uprawa na cmentarzysku 11.05.09, 11:21 Dlaczego tak płytko zostały pochowane ? Odpowiedz Link Zgłoś