Gość: axn IP: *.zone9.bethere.co.uk 15.06.09, 14:25 mam pytanie /nie bylem w kraju 2 lata/ czy dalej smigaja po ulicach ikarusy przed wyjazdem bylem kierowca w jednej z trzech firm stad ta ciekawosc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: ikarusy IP: 91.145.142.* 17.06.09, 00:13 niestety ale ciagle sa w użyciu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
endriu3215 Re: ikarusy 15.07.09, 20:05 śmigają... ale tylko w jednej spółce (KPKM) i wyjeżdżają już tylko 4 sztuki (to już zapewne ostatnie kilka miesięcy ich jazdy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piling Re: ikarusy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.08.09, 12:53 KPKM to jedna z trzech spółek komunikacji miejskiej, nestety tylko ona wozi jeszcze pasażerów ikarusami.To najgorsza spółka urzędasów ma najwięcej i na nich każdy kierowca musi zarobić kręcąc kółkiem, bo za każdy wozokilometr płaci spółce Pan Prezydent. Wogóle komunikacja miejska sama na siebie nie jest w stanie zarobić jest dotowana przez miasto, a my pasażerowie płacimy dwukrotnie raz kupując bilet, drugi raz to podatki z których dopłaca się do komunikacji. Jestem prwatnym przedsiębiorcą i sam muszę wiedzieć jak dostosować moje wydatki do moich przychodów. W firmie państwowej szczególnie takiej jak komunikacja miejska kazdy prezes z góry wie ile kasy otrzyma co miesiąc, więc z łatwością powinien dostosować swoje wydatki do swoich możliwości. Niestety spółkom komunikacji miejskiej ciągle brakuje kasy, a dlaczego, dlatego ,że zarządzają nimi nie fachowcy, lecz ludzie z klucza partyjnego, to zmora naszych nowych czasów! Odpowiedz Link Zgłoś