Dodaj do ulubionych

Sposoby na komary

17.07.09, 10:22
czy są jakieś dobre sposoby żeby te latające bziki nie odważyły się wylądować na skórze , jakieś odstraszacze na bateryjkę żeby można było schować do kieszeni czy coś podobnego ??
Obserwuj wątek
    • ultramontanist1 Re: Sposoby na komary 17.07.09, 16:45
      Drapiac sie po calym ciele, bo tak mnie wczoraj pogryzly komary, ciagle nie moge
      sie nadziwic bogactwu mowy polskiej.
      Oto "gupik" szuka dobrych sposobow na te "latajace bziki".
      Z kontekstu zakladam, ze owe "bziki" to pewnie jest jakas lokalna (bialostocka),
      odmiana czegos co pozostawia czerwone bable w miejscu calkowicie nieodpowiednim
      bo najbardziej wrazliwym.
      Dotad znalem nasze "polskie" komary co to jak przytnie nieszczesnika to biedak
      potem lata dookola i wykrzykuje jakies sprosne rzeczy, gdzie slowo "o ku...wa
      (kazda kropka odpowiada jednemu [r]" jest jeszcze forma najbardziej cywilizowana.
      Nie wchodzac zbyt gleboko (pod skore niczym owe bziki), w sprawy syntaktyki
      slowa zastanawiam sie czy "bziki" wywodza sie od "bzykania", jak chocby w zdaniu
      - "ale pobzykal sobie", czy tez bardziej od "bzyczenia"? Jak nie przymierzajac w
      zdaniu: "Mam ku.wa absolutnie dosc twego ciaglego bzyczenia mi za uchem".
      I pewnie pozostane ze swoimi watpliwosciami sam bo gdybym zobaczyl kogos z
      "odstraszaczem na bateryjke" na te "latajace bziki" to pewnie bym calkowicie
      zbzikowal...
      • macrow Re: Sposoby na komary 17.07.09, 19:55

pie...sz, ze az zal.
        • spragniony_bidet Re: Sposoby na komary 17.07.09, 20:40
          widać że Ultramaniek_z_moniek1 lubi sobie ostro pobzykać
          • gupik25 Re: Sposoby na komary 19.07.09, 12:18
            a może coś takiego [ ssl.allegro.pl/item632880171_632880171.html ] będzie dobre na komary , czy ktoś z was miał przyjemność korzystania z takiego odstraszacza bo nie mam niestety żadnego info na ile to jest skuteczne.
            • ultramontanist1 Re: Sposoby na komary 19.07.09, 15:56

Ano wlasnie!
              Gdybym byl komarem i gdybym zobaczyl takie ustrojstwo to bym spieprzal gdzie pieprz rosnie...
    • molar opaska 19.07.09, 20:21
      Owszem jest www.2future.pl/Produkt/380/opaska_przeciw_komarom
      Genialne bo nic się nawet nie zbliża. Nie tylko komary, ale też muchy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka