Dodaj do ulubionych

jedna z lepszych stron militarnych

IP: *.icpnet.pl 26.02.04, 19:35
wiem, ze nie powinno się reklamowac innych stron na portalu, ani tym bardziej
zbierac dotacje w ich imieniu, chciałbym jednak stwierdzic, ze
strona "globalsecurity" jest i była dla mnie jedną z najciekawszych jesli
chodzi o tematykę poruszana na tym forum. Krótko mówiąc z powodu finansowych
niedługo mogą zniknąć... liczą na pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: dokt0r Niestety IP: *.pth0403.pth.iprimus.net.au 26.02.04, 22:52
      Zbieranie datków od gości nie działa i nigdy nie będzie działać - ponieważ
      ludzie nie lubią dawać pieniędzy jeśli mają wybór. Jedyna metoda dla GS żeby
      przetrwać to wprowadzić płatny serwis, np. $5/miesiąc, lub $30/rok co jest
      śmiesznie mało dla gości a dla GS zupełnie wystarczy na pokrycie kosztów. Tak
      robią Periscope i ORBAT.com. W razie gdyby mieli się zwinąć to już teraz robię
      kopię całego web site. Zresztą FAS.org/man też jest nienajgorsza i ma bardzo
      podobne dane do GS.

• Gość: Dom Re: Niestety IP: *.era.pl 27.02.04, 10:10
        na tyle podobne, ze az dziwne, nawet typografia strony jest taka sama
        ale cóż co można zrobić??? marze o takiej stronie gdzieś w bliższych stronach
        naszego kraju, więcej o np. o Europie
        • Gość: dokt0r Sprawdz? IP: *.pth0112.pth.iprimus.net.au 27.02.04, 17:40
          Sprawdz nazwiska, moze te same osoby pracuja nad obiema stronami, a moze to ta
          sama organizacja. Nie wiem na co oni czekaja, powinni wprowadzic platny serwis
          juz teraz, przeciez nie potrzeba do tego jakiejs ogromnej wiedzy, wystarczy
          podpisac kontrakt z dostawca e-commerce, np. reg.net i zaczac sprzedawac. Byc
          moze nawet bedzie mozna taka oplate odpisac od podatku (tzn. obywatelom USA, oni
          stanowia wiekszosc gosci).
          • marcus_crassus wiesz czy jest jakis sposob zeby sciagnac 27.02.04, 17:59
            caly serwis i material ze strony???

sam bym z checia sciagnal,ale nie chce mi sie bawic w sciaganie fragmentow.

na pewno jest jakis sposob...a moze nie? :(((
            • dreaded88 Re: wiesz czy jest jakis sposob zeby sciagnac 27.02.04, 18:27
              A próbowałeś HTTrackiem albo podobnym narzędziem?
              • marcus_crassus o ile sie nie myle HTTrack sciaga po prostu 27.02.04, 19:46
                cale strony,wraz ze zdjeciami etc,ale raczej nie ma mowy o sciaganiu calego
                serwisu.sadze ze w ogole nie istnieje taka metoda ani taki program,bo program
                musialby sam analizowac roznego rodzaju nowe linki i je probowac kopiowac.w
                kazdym razie ja nic o takim nie slyszalem.moge sie mylic.

szkoda bedzie jesli rzeczywiscie nie przetrwaja i stracimy dostep do tych
                danych.

ostatnio widac ze raczej "skladki" nie wychodza bo mowiac szczerze jakosc
                newsow i analiz bardzo sie pogorszyla.od ponad 2 miesiecy czytam ich jesli
                chodzi o newsy coraz rzadziej :(
                • Gość: dokt0r Re: o ile sie nie myle HTTrack sciaga po prostu IP: *.pth0512.pth.iprimus.net.au 28.02.04, 08:41
                  Uzyj wget, tak jak napisane powyzej, zrobi on IDENTYCZNA kopie calego serwisu
                  (oprocz zewnetrznych linkow do innych serwisow).

Jedyna metoda na to zeby przetrwali i podniesli jakosc serwisu to wprowadzenie
                  oplat. Wtedy nie tylko bedzie im sie oplacalo prowadzic cale przedsiewziecie ale
                  i spedzac nad tym wiecej czasu i podniesc ogolna jakosc.
                  • marcus_crassus jeeeeeeeedzie :)))))) 16.03.04, 01:24
                    cholera,dokti,dzieki za ten program...wlasnie idzie mi na twardziela cala
                    globalsecurity :)))))

swietna rzecz.swietna szczegolnie dlatego ze czasem rozne serwisy ktore sa
                    normalnie platne robia promocje i sa pare dni dostepne "free"...tylko sciagac
                    wtedy :)))))

nie mialem pojecia ze taki program istnieje...cudenko :))
                    • marcus_crassus ps-ile czasu to trwalo u ciebie??? 16.03.04, 01:25
                      jak patrze na przesyl i na zawartosc serwisu spodziewam sie ze kilka dni????n/t
            • Gość: dokt0r wget IP: *.pth0512.pth.iprimus.net.au 28.02.04, 08:39
              Stary dobry wget z Unixa nigdy cie nie zawiedzie. Sciagnij wget i rozpakuj do
              c:\ albo np. c:\tools Otworz konsole (Start -> Run... wpisz "cmd") i "cd c:\"
              (tam gdzie rozpakowales wget). Teraz "wget --mirror
              www.globalsecurity.org" i poczekaj pare godzin. Oczywiscie musisz miec co
              najmniej DSL.
              • Gość: Dom Re: wget IP: *.icpnet.pl 28.02.04, 11:19
                sciagnałem wget ze strony GNU ale ma rozszerzenie .tar , nie mam pojecie co to
                jest i jak to rozpakować, ktos ma pojecie?
                • Gość: dokt0r Re: wget IP: *.pth0110.pth.iprimus.net.au 28.02.04, 12:42
                  Poszukaj na google wersji dla windows, albo napisz do mnie
                  (mil-sim.net/contact) to ci wysle emailem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka