Dodaj do ulubionych

Mały Katyń sa rozkazy Rosjan!

18.04.12, 01:11

Sława!
wyborcza.pl/1,75478,11556757,Oblawa_bialostocka_1945_r__Z_Moskwy_przyjechaly_rozkazy.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza

No to mamy nastepnych rosyjskich zbrodniarzy

Forum Słowiańskie
gg 1728585
Obserwuj wątek
    • o333 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 03:15
      ignorant11 napisał:

>
      > Sława!
      > wyborcza.pl/1,75478,11556757,Oblawa_bialostocka_1945_r__Z_Moskwy_przyjechaly_rozkazy.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza
      >
      > No to mamy nastepnych rosyjskich zbrodniarzy
      >
      > Forum Słowiańskie
      > gg 1728585
      To bardzo źle świadczy o "prawnikach" z IPN bo by coś nosiło znamiona "zbrodni przeciwko ludzkości " musi mieć kilka ważnych szczegółów . Wszystko wymienione w odpowiednim traktacie. Nawet mi się jego szukać nie chce bo prawnicy z IPNu to tacy amatorzy że nawet nasikać im do buzi byłoby mi leń.
      • zlorf_flanelostopy Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 03:46
        > To bardzo źle świadczy o "prawnikach" z IPN bo by coś nosiło znamiona "zbrodni
        > przeciwko ludzkości " musi mieć kilka ważnych szczegółów . Wszystko wymienione
        > w odpowiednim traktacie. Nawet mi się jego szukać nie chce bo prawnicy z IPNu t
        > o tacy amatorzy że nawet nasikać im do buzi byłoby mi leń.

Kwicz! :-) He he he!
        • ignorant11 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 11:15
          zlorf_flanelostopy napisał:

>
          > Kwicz! :-) He he he!

Niech pokwiczy jeszcze na "amatorów" ze Strasburga:))

Rosjanie to notoryczni ludobójcy.
      • misza_kazak Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 11:20
        o333 napisał:

> To bardzo źle świadczy o "prawnikach" z IPN bo by coś nosiło znamiona "zbrodni
        > przeciwko ludzkości " musi mieć kilka ważnych szczegółów . Wszystko wymienione
        > w odpowiednim traktacie. Nawet mi się jego szukać nie chce bo prawnicy z IPNu t
        > o tacy amatorzy że nawet nasikać im do buzi byłoby mi leń.

Zgadza sie. U nas chlopaki ze Smiersz likwidowali kilkaset bandytow, a "cywilizowane" Anglia i Francja w tym samym czasie wybili dziesiatki tysiecy Malazyjczykow, Wietnamczykow, Indonezyjczykow, Algeryjczykow.

Wiec, jesli nazywac zbrodnia wojenna likwidacje polskich bandytow, to jak dopiero nazwac zabicie Malazyjczykow, Wietnamczykow, Indonezyjczykow, Algeryjczykow i ludzi innych narodowosci przez Anglie, Francje i inen panstwa? Genocyd...
        • jack79 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 11:46
          i znów mam okazję wkleić mój ulubiony cytat :)

"Nie istnieje człowiek, sprawa, zjawisko, a nawet żadna rzecz, dopóty, dopóki w sposób swoisty nie zostały nazwane. Władzą jest więc moc swoistego nazywania ludzi, spraw, zjawisk i rzeczy tak, aby te określenia przyjęły się powszechnie.
          Władza nazywa, co jest dobre, a co złe, co jest białe, a co czarne, co jest ładne, a co brzydkie, bohaterskie lub zdradzieckie; co służy ludowi i państwu, a co lud i państwo rujnuje; co jest po lewej ręce, a co po prawej, co jest z przodu, a co z tyłu. Władza określa nawet, który bóg jest silny, a który słaby, co należy wywyższać, a co poniżać".

Księga Grzmotów i Błyskawic, Rozdział: “O sztuce rządzenia ludźmi”.
          • ignorant11 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 11:52
            jack79 napisał:

> i znów mam okazję wkleić mój ulubiony cytat :)
            >
            > "Nie istnieje człowiek, sprawa, zjawisko, a nawet żadna rzecz, dopóty, dopóki w
            > sposób swoisty nie zostały nazwane. Władzą jest więc moc swoistego nazywania l
            > udzi, spraw, zjawisk i rzeczy tak, aby te określenia przyjęły się powszechnie.
            > Władza nazywa, co jest dobre, a co złe, co jest białe, a co czarne, co jest ład
            > ne, a co brzydkie, bohaterskie lub zdradzieckie; co służy ludowi i państwu, a c
            > o lud i państwo rujnuje; co jest po lewej ręce, a co po prawej, co jest z przod
            > u, a co z tyłu. Władza określa nawet, który bóg jest silny, a który słaby, co n
            > ależy wywyższać, a co poniżać".
            >
            > Księga Grzmotów i Błyskawic, Rozdział: “O sztuce rządzenia ludźmi”.

To całkiem sensowne: Kserkses chłostał morze, bo jego bog nie był mu przychylny, Kaligula sam sie mianował bogiem, a Rosjanie w swojej paranoi po prostu zdelegalizowali bogów i mianowali swoich włąsnych lenina i stalina.., ohydniejszych nawet niz Nyje, czy Kali

>
          • misza_kazak Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 12:33
            jack79 napisał:

>
            > "Nie istnieje człowiek, sprawa, zjawisko, a nawet żadna rzecz, dopóty, dopóki w
            > sposób swoisty nie zostały nazwane. Władzą jest więc moc swoistego nazywania l
            > udzi, spraw, zjawisk i rzeczy tak, aby te określenia przyjęły się powszechnie.
            > Władza nazywa, co jest dobre, a co złe, co jest białe, a co czarne, co jest ład
            > ne, a co brzydkie, bohaterskie lub zdradzieckie; co służy ludowi i państwu, a c
            > o lud i państwo rujnuje; co jest po lewej ręce, a co po prawej, co jest z przod
            > u, a co z tyłu. Władza określa nawet, który bóg jest silny, a który słaby, co n
            >
            >

Dobry cytat. Tak walsnie jest - wladze w kazdym panstwie decyduja co jest dobre a co zle i jak trzeba oceniach rozne zjawiska i wydarzenia historyczne.
            • ignorant11 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 15:46
              misza_kazak napisał:

. Władza określa nawet, który bóg jest silny, a który słaby
              > , co n
              > > ależy wywyższać, a co poniżać".
              > >
              > > Księga Grzmotów i Błyskawic, Rozdział: “O sztuce rządzenia ludźmi&#
              > 8221;.
              > >
              >
              > Dobry cytat. Tak walsnie jest - wladze w kazdym panstwie decyduja co jest dobre
              > a co zle i jak trzeba oceniach rozne zjawiska i wydarzenia historyczne.
              >

Ten rab nie dojrzał nawet kpiny ironii z władzy:))
              >
          • o333 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 16:12
            jack79 napisał:

>
            >
            >
            Świetne
            • ignorant11 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 16:16
              o333 napisał:

> jack79 napisał:
              >
              > > i znów mam okazję wkleić mój ulubiony cytat :)
              > >
              > > "Nie istnieje człowiek, sprawa, zjawisko, a nawet żadna rzecz, dopóty, do
              > póki w
              > > sposób swoisty nie zostały nazwane. Władzą jest więc moc swoistego nazyw
              > ania l
              > > udzi, spraw, zjawisk i rzeczy tak, aby te określenia przyjęły się powszec
              > hnie.
              > > Władza nazywa, co jest dobre, a co złe, co jest białe, a co czarne, co je
              > st ład
              > > ne, a co brzydkie, bohaterskie lub zdradzieckie; co służy ludowi i państw
              > u, a c
              > > o lud i państwo rujnuje; co jest po lewej ręce, a co po prawej, co jest z
              > przod
              > > u, a co z tyłu. Władza określa nawet, który bóg jest silny, a który słaby
              > , co n
              > > ależy wywyższać, a co poniżać".
              > >
              > > Księga Grzmotów i Błyskawic, Rozdział: “O sztuce rządzenia ludźmi&#
              > 8221;.
              > >
              > Świetne

To faktycznie dobra metoda na rzadzenie w barbarii i dzikusami, w sam raz dla Rosjan:))
        • ignorant11 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 18.04.12, 11:49
          misza_kazak napisał:

> o333 napisał:
          >
          > > To bardzo źle świadczy o "prawnikach" z IPN bo by coś nosiło znamiona "zb
          > rodni
          > > przeciwko ludzkości " musi mieć kilka ważnych szczegółów . Wszystko wymie
          > nione
          > > w odpowiednim traktacie. Nawet mi się jego szukać nie chce bo prawnicy z
          > IPNu t
          > > o tacy amatorzy że nawet nasikać im do buzi byłoby mi leń.
          >
          > Zgadza sie. U nas chlopaki ze Smiersz likwidowali kilkaset bandytow, a "cywiliz
          > owane" Anglia i Francja w tym samym czasie wybili dziesiatki tysiecy Malazyjcz
          > ykow, Wietnamczykow, Indonezyjczykow, Algeryjczykow.
          >
          > Wiec, jesli nazywac zbrodnia wojenna likwidacje polskich bandytow, to jak dopie
          > ro nazwac zabicie Malazyjczykow, Wietnamczykow, Indonezyjczykow, Algeryjczykow
          > i ludzi innych narodowosci przez Anglie, Francje i inen panstwa? Genocyd...

misza nie uprawiaj propagandy. Teraz mowimy i zbrodniach a nawet o konkretnej zbrodni rosyjskiej. Jest to zbrodnia przeciw ludzkosci i zbrodnia ludobójstwa.

A metodyka rosyjska jest identyczna z hitlerowska, zreszta to hitlerowcy uczyli sie od Rosjan.
          I jestescie jeszcze gorsi od hitlerowców, bo wymordowaliscie znacznie wiecej ludzi niz hitlerowcy...

A przede wszystkim pozostajecie nadal bezkarni.

I co kacapie marzacy o nowych ludobojstwach jakos tym razem nie zwalasz kolejnego wymordowania jeńców przez Rosjan na hitlerowców...
          I mordowanie jeńców jest zbrodnia najbardziej ohydna, do której nie byli zdolni nawet hitlerowcy, a tylko Rosjanie, którzy mordowanie maja we krwi.

Na szczescie ubywa Was w przyspieszonym tempie.., a wkrótce po załąmmaniu rynku weglowodorów bedzie zarli trawe jak w Kimei...
          Zycze Wam tej Waszej rewolucji co rychlej abyscie sie sami siebie zaczeli wyrzynac.
          Do nas przybedzie sporo tanich robotników i tanich kobiet:))

>
          >
        • wujcio44 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 19.04.12, 10:21
          misza_kazak napisał:

> Wiec, jesli nazywac zbrodnia wojenna likwidacje polskich bandytow

Bandytą nazywamy groźnego przestępcę. Może napisz jakie przestępstwa popełnili ci ludzie, których NKWD zamordowało koło Augustowa?
        • wielki_czarownik A dlaczego ci ludzie byli bandytami? 19.04.12, 12:46
          Mój dziadek był skazany przez Rosjan na śmierć. Jako bandyta. Tylko nie mogę zrozumieć, co bandyckiego zrobił. Kiedy wybuchła wojna walczył z Niemcami. Potem wstąpił do AK i dalej walczył z Niemcami. Nie walczył z Rosjanami, nie szkodził Rosjanom, zupełnie nie miał z nimi kontaktu. W 1944 roku, kiedy Rosjanie weszli do Polski dziadek wstąpił do Wojska Polskiego i wspólnie z Rosjanami walczył na froncie.
          Po wojnie nagle uznano go za bandytę. Czemu?
          • misza_kazak Bo ich rozstrzelano 19.04.12, 12:57
            wielki_czarownik napisał:

> Mój dziadek był skazany przez Rosjan na śmierć. Jako bandyta. Tylko nie mogę zr
            > ozumieć, co bandyckiego zrobił.

A ty jego znal? Rozmawiales z nim?
            Dlaczego jego po przesluchaniu skazali na smierc, a 11 jego kolegow odpuszczono?
            Nie sadzisz ze cos tu nie gra?
            Tak samo u nas w Rosji w ciagu wojny i zaraz po niej aresztowano kilkanascie tysiecy "wlasowcow", policajew-kolabiorantow, starost i innych zdrajcow lub podejrzanych o zdrade. I po przesluchaniu tylko polowe osadzono i z tych osadzonych dopiero 5% rozstrzelano.
            • wielki_czarownik Re: Bo ich rozstrzelano 19.04.12, 13:08
              misza_kazak napisał:

> A ty jego znal? Rozmawiales z nim?

Niestety zmarł, zanim się urodziłem.

> Dlaczego jego po przesluchaniu skazali na smierc, a 11 jego kolegow odpuszczono
              > ?
              > Nie sadzisz ze cos tu nie gra?

Bo nikt go nie przesłuchiwał? Wyrok śmierci wydany zaocznie. Bez prawa do obrony, bez przesłuchania. Nic. Wyrok śmierci dostali wszyscy członkowie AK z tamtego regionu. Co do jednego. Nieważne, co kto robił. Żołnierze, sanitariuszki, lekarze. Nawet człowiek, który przez całą wojnę nie brał udziału w żadnej akcji a tylko w 1939 schował sztandar wojskowy w swoim domu i z tej racji złożył przysięgę i był żołnierzem AK. Też bandyta. Rozstrzelany.

> Tak samo u nas w Rosji w ciagu wojny i zaraz po niej aresztowano kilkanascie ty
              > siecy "wlasowcow", policajew-kolabiorantow, starost i innych zdrajcow lub podej
              > rzanych o zdrade. I po przesluchaniu tylko polowe osadzono i z tych osadzonych
              > dopiero 5% rozstrzelano.

To u Was w Rosji.
              • misza_kazak Re: Bo ich rozstrzelano 19.04.12, 13:22

> Niestety zmarł, zanim się urodziłem.

No wlasnie. O tym czego on robil w czasie wojny, gdzie sluzyl, w jakich akcjah uczestniczyl wiesz z opowiesci babci, albo ojca. A tak sie sklada, ze oni tez
                a) nie za bardzo wiedza co on robil w czasie wojny
                b) nawet jesli cos wiedzieli o jego "grzechach" to nie fakt ze tobie o tym powiedzieli.

Zapytaj dowolnego krewnego osadzonego bandyty - czy twoj ojciec/maz/wojek jest winny w tym za co go osadzono czy nie? 90% ci powie "Nie! On jest niewinny, jego wrobiono/oklamano" itd.
                Bo taka jest psychologia ludzi.

> > Dlaczego jego po przesluchaniu skazali na smierc, a 11 jego kolegow odpus
                > zczono
                > > ?
                > > Nie sadzisz ze cos tu nie gra?
                >
                > Bo nikt go nie przesłuchiwał? Wyrok śmierci wydany zaocznie. Bez prawa do obron
                > y, bez przesłuchania. Nic. Wyrok śmierci dostali wszyscy członkowie AK z tamteg
                > o regionu. Co do jednego. Nieważne, co kto robił. Żołnierze, sanitariuszki, lek
                > arze. Nawet człowiek, który przez całą wojnę nie brał udziału w żadnej akcji a
                > tylko w 1939 schował sztandar wojskowy w swoim domu i z tej racji złożył przysi
                > ęgę i był żołnierzem AK. Też bandyta. Rozstrzelany.

Masz jakies potrwierdzenie tych slow?
                Dlaczego wtedy w podanym dokumencie mowia ze rozstrzelano 600 czlowiek z 7000 aresztowanych?
                Nie obraz sie WCz, ale ja ci nie wierze, bo gdyby bylo jak mowisz to rozstrzelano by okolo 150 tys. ludzi.
                A tak nie bylo.

> To u Was w Rosji.

Nie tylko. Tak bylo wszedzie. W Lotwie,Litwie i Estonii tak samo po wojnie zlapano wiele ludzi, ale rozstrzelano mniej niz 5%. Nawet osadzono nie wszystkich. Najczesciej zeslano do Sybiri i po kilkunastu latach wrocili do domow.
                • maxikasek Re: Bo ich rozstrzelano 19.04.12, 16:36
                  > Dlaczego wtedy w podanym dokumencie mowia ze rozstrzelano 600 czlowiek z 7000 a
                  > resztowanych?
                  Rozumiem że pijesz do Obławy Augustowskiej? Bo w tych 7 tys. były i kobiety i dzieci (kilkadziesiąt osób)- często ludzi aresztowano "na wszelkij słuczaj", albo kiedy w domu nie było człowieka z listy- zabierano kogokolwiek "na sztukę". Potem w obozach filtracyjnych dośc szybko zorientowano się , że nie mają nic wspólnego i wypuszczono ich. Wystarczy porównac liczbę mieszkańcow terenu obławy a liczbe zatrzymanych.
                  • misza_kazak Re: Bo ich rozstrzelano 19.04.12, 18:59
                    maxikasek napisał:

> > Dlaczego wtedy w podanym dokumencie mowia ze rozstrzelano 600 czlowiek z
                    > 7000 a
                    > > resztowanych?

> Rozumiem że pijesz do Obławy Augustowskiej?

Tak.

> Bo w tych 7 tys. były i kobiety i dzieci (kilkadziesiąt osób)- często ludzi aresztowano "na wszelkij słuczaj", alb
                    > o kiedy w domu nie było człowieka z listy- zabierano kogokolwiek "na sztukę". P
                    > otem w obozach filtracyjnych dośc szybko zorientowano się , że nie mają nic wsp
                    > ólnego i wypuszczono ich. Wystarczy porównac liczbę mieszkańcow terenu obławy a
                    > liczbe zatrzymanych.

No wlasnie! Nikt zaocznie wyroki nie wydawal - zlapanych ludzi przesluchiwano i wydawano wyrok.
                    Przeciez jesli otworzyc dokumenty przekazane memorialem widac ze rozstrzelano 592 bandytow, ktorzy wchodzili w sklad band uzbrojonych - znaleziono 11 mozdzierzy, CKMy i inne uzbrojenie.

Wszystkich kto nie wchodzil w sklad band odpuszczono.
                    • maxikasek Re: Bo ich rozstrzelano 19.04.12, 21:10
                      > No wlasnie! Nikt zaocznie wyroki nie wydawal - zlapanych ludzi przesluchiwano i
                      > wydawano wyrok.
                      Niezupełnie. Po mojego dziadka przyszli kiedy front stał nad Wisłą. Dwaj zwykli krasnoarmiejcy, nawet nie NKWD. Pewnie dlatego byli życzliwi- pozwolili pożegnać mu się z rodziną, a jeden powiedział babci, żeby nie czekała- bo już nie wróci. Potem sąsiad powiedział, że lezy 3 km od wsi w lesie. Nikt go nie przesłuchiwał, nie miał rozprawy sądowej- ot jedyną winą było, że przez 20 lat słabo nauczył się mówić po polsku.
                      • misza_kazak Re: Bo ich rozstrzelano 19.04.12, 21:25
                        maxikasek napisał:

> Niezupełnie. Po mojego dziadka przyszli kiedy front stał nad Wisłą. Dwaj zwykli
                        > krasnoarmiejcy, nawet nie NKWD. Pewnie dlatego byli życzliwi- pozwolili pożegn
                        > ać mu się z rodziną, a jeden powiedział babci, żeby nie czekała- bo już nie wró
                        > ci. Potem sąsiad powiedział, że lezy 3 km od wsi w lesie. Nikt go nie przesłuch
                        > iwał, nie miał rozprawy sądowej- ot jedyną winą było, że przez 20 lat słabo nau
                        > czył się mówić po polsku.

Z tego co piszesz wynika ze nie wiadomo co bylo naprawde.
                        1) Dlaczego przyszli czerwonoarmisci, a nie NKWD czy Smiersz? Kim byli? Z jakiej jednostki ? Bo zwyklym zolnierzom nie bylo czasu zajmowac sie wylapywaniem pojedynczych ludzi. Oni maja inne bardziej wazne zadania. Moze to byli przebrane w mundury partyzanci ukrainskie-bialoruskie czy ktos inny? POkazali swoje dokumenty czy jak?
                        2) Przesluchano go czy nie, niewiadomo?
                        3) Jakie mieli zamiary? PO prostu zabic? To dlaczego nie zabili go wprost w domu? Moze oni go odprowadzali na przesluchanie w NKWD czy do jakies innej formacji, ale on sprobowal ucieknac i go zabito?

i tak dalej.
                        • maxikasek Re: Bo ich rozstrzelano 19.04.12, 22:21
                          > 1) Dlaczego przyszli czerwonoarmisci, a nie NKWD czy Smiersz? Kim byli? Z jakie
                          > j jednostki ? Bo zwyklym zolnierzom nie bylo czasu zajmowac sie wylapywaniem po
                          > jedynczych ludzi. Oni maja inne bardziej wazne zadania. Moze to byli przebrane
                          > w mundury partyzanci ukrainskie-bialoruskie czy ktos inny? POkazali swoje doku
                          > menty czy jak?
                          Misza kpisz? A kiedy sowieccy żołnierze legitymowali się? Dizadek mieszkał pod W-wą. Nie starczyło by nkwd ani smierszu na każdy przypadek- takie mity to tylko w filmach ładnie wychodzą. Zwłaszcza na linii frontu. DOstali rozkaz to przyszli , wyprowadzili i rozwalili.

> 2) Przesluchano go czy nie, niewiadomo?
                          Musiało by to być błyskawiczne przesłuchanie, chyba nawet nie doatarli do miejsca postoju najbliższej jednostki sowieckiej.
                          > 3) Jakie mieli zamiary? PO prostu zabic? To dlaczego nie zabili go wprost w dom
                          > u? Moze oni go odprowadzali na przesluchanie w NKWD czy do jakies innej formacj
                          > i, ale on sprobowal ucieknac i go zabito?
                          Dlaczego nie zabili w domu? Bo to byli normalni ludzcy bojcy- dlatego pozwolili mu się pożegnać z rodziną i powiedzieli babci, żeby nie czekała na niego bo już nie wróci. Dostali rozkaz, ale nie chcieli tego robić na oczach rodziny. I nie wydaje mi się aby blisko 70-letni starzec uciekał.
                          Po prostu- ktoś doniósł Sowietom, że mieszka tam "biały" Rosjanin- sowiecki oficer wydał rozkaz, bojcy przyszli i wykonali.
                          • misza_kazak Re: Bo ich rozstrzelano 20.04.12, 00:11
                            maxikasek napisał:

> Misza kpisz?

Nie. Lubie sie posmiac z rusofobow, ale w tym akurat przypadku nie nabijam sie.

> A kiedy sowieccy żołnierze legitymowali się?

Czyli kim byli ci "czerwonoarmisci" nie wiesz i nikt inny nie wie. Ok.
                            Nie musze ci chyba tlumaczyc, ze ubrac sie w uniforme RKKA wtedy mogl kazdy.
                            A ze przyszli tylko we dwuch do polskiej wsi, to jest bardzo podejrzane. Zolnierze po dwaj nie chodza. A co dopiero zlapanie czlowieka z celem zabicia.

> Dizadek mieszkał pod W-wą. Nie starczyło by nkwd ani smierszu na każdy przypadek- takie mity to tylko w filmach ładnie wychodzą. Zwłaszcza na linii frontu. DOstali rozkaz to przys
                            > zli , wyprowadzili i rozwalili.

Nie sadze ze tak bylo. Jakis nonsens.

> > 2) Przesluchano go czy nie, niewiadomo?
                            > Musiało by to być błyskawiczne przesłuchanie, chyba nawet nie doatarli do miejs
                            > ca postoju najbliższej jednostki sowieckiej.

No wlasnie! PO co wtedy ciagneli go az 3 kilometry od wsi? Ja bym zabil w najblizszej kanawie.
                            Albo mieli za zadanie dostawic go do jednostki/komendatury, albo to nie byli zolnierze RKKA, a przebrani partyzanci/dezertery lub inni. Inaczej to sie kupy nie trzyma.

> > 3) Jakie mieli zamiary? PO prostu zabic? To dlaczego nie zabili go wprost
                            > w dom
                            > > u? Moze oni go odprowadzali na przesluchanie w NKWD czy do jakies innej
                            > formacj
                            > > i, ale on sprobowal ucieknac i go zabito?

> Dlaczego nie zabili w domu? Bo to byli normalni ludzcy bojcy- dlatego pozwolili
                            > mu się pożegnać z rodziną i powiedzieli babci, żeby nie czekała na niego bo ju
                            > ż nie wróci.

Gdyby byli normali i mieli rozkaz zabic, to zabili by za domem, zeby babcia nie musiala go szukac potem w kanawach wokol wsi.

>Dostali rozkaz, ale nie chcieli tego robić na oczach rodziny. I ni
                            > e wydaje mi się aby blisko 70-letni starzec uciekał.
                            > Po prostu- ktoś doniósł Sowietom, że mieszka tam "biały" Rosjanin- sowiecki ofi
                            > cer wydał rozkaz, bojcy przyszli i wykonali.

Jesli twoj dziadek byl CZyli bialym oficerem, to sprawdzili tylko czy tak jest naprawde i wydali rozkaz na rozstrzelanie. Baili oficerzy to byli najwiekszi wrogowie naszej armii i rozkaz jest jak najbardziej zrozumialy.

Tylko dlazcego podajesz go jako przyklad walki z AKowcami? W przypadku AKowscow ich aresztowywano i przesluchiwano, zierano dowody ze oni uczestniczyli w bandach. Cich kto nie mial zamiaru walczyc w bandzie przeciwko RKKA i nowym polskim wladzom odpuszczano. A cich, ktorzych zlapano z bronia lub byli dowody ze byli czlonkami band - rozstrzeliwano.
                            • maxikasek Re: Bo ich rozstrzelano 20.04.12, 19:07
                              > Czyli kim byli ci "czerwonoarmisci" nie wiesz i nikt inny nie wie. Ok.
                              > Nie musze ci chyba tlumaczyc, ze ubrac sie w uniforme RKKA wtedy mogl kazdy.
                              > A ze przyszli tylko we dwuch do polskiej wsi, to jest bardzo podejrzane. Zolnie
                              > rze po dwaj nie chodza. A co dopiero zlapanie czlowieka z celem zabicia.
                              Miszka- bardzo cięzko komuś przemykać się w mundurze RKKA na linii frontu (Wisła była z 5 km dalej) , gdzie na kazdym skrzyżowaniu jest patrol żandarmerii wyłapujący szwendających się bojców. TAkie numery mozna robić na tyłach. A po co mieli wysyłać więcej- raz że frontowa jednostka nie ma za wielu (przypomnę że średnia liczebność dywizji piechoty wówczas w RKKA to 3-3,5 tys. ludzi). Ważniejsze były zadania bojowe niż fanaberie oficera SMierszu czy NKWD, a że pogonić go w diabły nie mógł d-ca, więc dostał na odczepnego dwóch ludzi. W końcu nie szli po uzbrojonego partyzanta czy dezertera tylko starszego człowieka.

PO drugie nikt inny nie miał powodu. POlacy mieli czas przez 20 lat gdyby chcieli, NIemców tez nie interesował.
                              > Nie sadze ze tak bylo. Jakis nonsens.
                              Z faktami się nie dyskutuje- wybacz.

> No wlasnie! PO co wtedy ciagneli go az 3 kilometry od wsi? Ja bym zabil w najbl
                              > izszej kanawie.
                              > Albo mieli za zadanie dostawic go do jednostki/komendatury, albo to nie byli zo
                              > lnierze RKKA, a przebrani partyzanci/dezertery lub inni. Inaczej to sie kupy ni
                              > e trzyma.
                              Bo ty patrzysz z czekistowskiego punktu widzenia- nie ważne uczucia ludzi, ważne abym się nie zmęczył. Widać ci bojcy byli inni. Albo woleli wyjść ze wsi z życiem- bo co innego aresztować a co innego zacząć zabijać we wsi.
                              > Jesli twoj dziadek byl CZyli bialym oficerem, to sprawdzili tylko czy tak jest
                              > naprawde i wydali rozkaz na rozstrzelanie. Baili oficerzy to byli najwiekszi wr
                              > ogowie naszej armii i rozkaz jest jak najbardziej zrozumialy.
                              Nie był oficerem. Był rzemieślnikiem, który miał kawałek ziemi gdzieś pod MIńskiem. Uciekł przed rewolucją- jego rodzina już nie zdązyła.
                              > Tylko dlazcego podajesz go jako przyklad walki z AKowcami?
                              Nie. Podaję jako przykład, że nie zawsze przesłuchiwano i wydawano wyroki zaocznie.
                • wielki_czarownik Re: Bo ich rozstrzelano 25.05.12, 11:15
                  misza_kazak napisał:

> No wlasnie. O tym czego on robil w czasie wojny, gdzie sluzyl, w jakich akcjah
                  > uczestniczyl wiesz z opowiesci babci, albo ojca. A tak sie sklada, ze oni tez
                  > a) nie za bardzo wiedza co on robil w czasie wojny
                  > b) nawet jesli cos wiedzieli o jego "grzechach" to nie fakt ze tobie o tym powi
                  > edzieli.

Akurat to wiem, bo o dziadku nawet w kilku książkach wspomniano. Nie szkodził Rosjanom, miał jednak pecha być w polskim wywiadzie.

>
                  > Zapytaj dowolnego krewnego osadzonego bandyty - czy twoj ojciec/maz/wojek jest
                  > winny w tym za co go osadzono czy nie? 90% ci powie "Nie! On jest niewinny, jeg
                  > o wrobiono/oklamano" itd.
                  > Bo taka jest psychologia ludzi.
                  >

Owszem jest, ale bandyci w więzieniach mieli procesy. W Polsce często nie.

>
                  > > > Dlaczego jego po przesluchaniu skazali na smierc, a 11 jego kolegow
                  > odpus
                  > > zczono
                  > > > ?
                  > > > Nie sadzisz ze cos tu nie gra?

Nie Misza, bo ja mówię o zupełnie innych sytuacjach. To, o czym ja mówię wydarzyło się w innej części Polski.

>
                  > Masz jakies potrwierdzenie tych slow?

Sprawę opisywano kilka razy w książkach. Przypuszczam, że w lokalnym muzeum by coś więcej powiedzieli.

> Dlaczego wtedy w podanym dokumencie mowia ze rozstrzelano 600 czlowiek z 7000 a
                  > resztowanych?
                  > Nie obraz sie WCz, ale ja ci nie wierze, bo gdyby bylo jak mowisz to rozstrzela
                  > no by okolo 150 tys. ludzi.
                  > A tak nie bylo.

Ale ten dokument dotyczy innej sytuacji. Nie tej z moim dziadkiem.

> Nie tylko. Tak bylo wszedzie. W Lotwie,Litwie i Estonii tak samo po wojnie zlap
                  > ano wiele ludzi, ale rozstrzelano mniej niz 5%. Nawet osadzono nie wszystkich.
                  > Najczesciej zeslano do Sybiri i po kilkunastu latach wrocili do domow.
                  >

Pojawia się pytanie, jakim prawem Rosja karała obywateli polskich, skoro nie była z Polską w stanie wojny? To tak jakby Amerykanie przyjeżdżali dzisiaj do Moskwy i robili prywatne procesy Rosjanom.

>
                  >
          • ignorant11 Re: A dlaczego ci ludzie byli bandytami? 20.04.12, 15:58

> Mój dziadek był skazany przez Rosjan na śmierć. Jako bandyta. Tylko nie mogę zr
            > ozumieć, co bandyckiego zrobił. Kiedy wybuchła wojna walczył z Niemcami. Potem
            > wstąpił do AK i dalej walczył z Niemcami. Nie walczył z Rosjanami, nie szkodził
            > Rosjanom, zupełnie nie miał z nimi kontaktu. W 1944 roku, kiedy Rosjanie weszl
            > i do Polski dziadek wstąpił do Wojska Polskiego i wspólnie z Rosjanami walczył
            > na froncie.
            > Po wojnie nagle uznano go za bandytę. Czemu?

No jak to? Był Polskim Bandyta, Polnische Bandite.

Dla Rosjan i Niemców kazdy Polak to bandyta, dlatego uwazaja, ze moga mordowac bez sadu
          • ignorant11 Dajcie spokój... 20.04.12, 16:01

Sława!

Przeciez nie rozmawia sie z essesmanem z Auschwitz czy słusznie mordował w komorach gazowych bandytów: Zydów Polaków Cyganów Rosjan...

Forum Słowiańskie
            gg 1728585
      • wujcio44 Re: Mały Katyń sa rozkazy Rosjan! 19.04.12, 10:18
        o333 napisał:

> w odpowiednim traktacie. Nawet mi się jego szukać nie chce

To może poszukaj, głupi kacapie, bo to co wypisujesz to stek bzdur. O jakim traktacie piszesz, kretynie?
    • tornson Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 18.04.12, 12:59
      rozstrzelanych w Katyniu, do zwykłych bandytów i terrorystów których wyłapano podczas obławy augustowskiej? Plujesz tym samym w twarz polskim oficerom żałosna mendo, wróć lepiej do swoich pachnidełek.
      • ignorant11 Re: Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 18.04.12, 16:00
        tornson napisał:

> rozstrzelanych w Katyniu, do zwykłych bandytów i terrorystów których wyłapano p
        > odczas obławy augustowskiej? Plujesz tym samym w twarz polskim oficerom żałosna
        > mendo, wróć lepiej do swoich pachnidełek.

Sam jestes kumunistyczna i rosyjska menda i pomiotem skoro plujesz w twarz najszlachetniejszym patriotom z AK jaki Polska miałą w całej swej 1000 letniej historii.

A wiesz sowiecko gnido, ze kiedy za to lano w pysk, aw czasie okupacji nawet strzelano w łeb?
        • tornson Re: Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 18.04.12, 16:57
          ignorant11 napisał:

> tornson napisał:
          >
          > > rozstrzelanych w Katyniu, do zwykłych bandytów i terrorystów których wyła
          > pano p
          > > odczas obławy augustowskiej? Plujesz tym samym w twarz polskim oficerom ż
          > ałosna
          > > mendo, wróć lepiej do swoich pachnidełek.
          >
          > Sam jestes kumunistyczna i rosyjska menda i pomiotem skoro plujesz w twarz najs
          > zlachetniejszym patriotom z AK jaki Polska miałą w całej swej 1000 letniej hist
          > orii.
          >
          > A wiesz sowiecko gnido, ze kiedy za to lano w pysk, aw czasie okupacji nawet st
          > rzelano w łeb?
          A wiesz co w tamtych czasach robiono z facetami sprzedającymi damskie pachnidełka? Więc lepiej tak nie wzdychaj do tamtych czasów.
          • ignorant11 Re: Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 18.04.12, 19:14
            tornson napisał:

> A wiesz co w tamtych czasach robiono z facetami sprzedającymi damskie pachnideł
            > ka? Więc lepiej tak nie wzdychaj do tamtych czasów.

jestes pełny nienawisci mocno zakompleksiony i jak widac masz wielka w swoich kompleksach nizszosci...
            :))
            A prefumy najlepiej sprzedaja faceci:))
            I oni je najlepiej komponuja:))

Ale co taki komunistyczny brudas jak Ty moze o tym wiedziec?
            • tornson Re: Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 18.04.12, 23:35
              ignorant11 napisał:

> tornson napisał:
              >
              >
              > > A wiesz co w tamtych czasach robiono z facetami sprzedającymi damskie pac
              > hnideł
              > > ka? Więc lepiej tak nie wzdychaj do tamtych czasów.
              >
              > jestes pełny nienawisci mocno zakompleksiony i jak widac masz wielka w swoich k
              > ompleksach nizszosci...
              > :))
              > A prefumy najlepiej sprzedaja faceci:))
              > I oni je najlepiej komponuja:))
              Tak sobie to tłumacz i tym się zajmij jak się na tym znasz, a od tego forum się odczep. Ja nie jestem ani homofobem ani wrogiem tych którzy mają niesprecyzowaną płeć, więc w tym temacie nie czuję do ciebie żadnej wrogości. Mam jednak ciebie za ciotę (wbrew temu co twierdzą homofoby ciotami mogą być zarówno geje jak i hetero), czyli ludka który na forum zgrywa niewiadomo jakiego gieroja a w rzeczywistości jest żałosnym zniewieściałym ludkiem od pachnidełek.
              • ignorant11 Re: Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 19.04.12, 00:04
                tornson napisał:

> ignorant11 napisał:
                >
                > > tornson napisał:
                > >
                > >
                > > > A wiesz co w tamtych czasach robiono z facetami sprzedającymi damsk
                > ie pac
                > > hnideł
                > > > ka? Więc lepiej tak nie wzdychaj do tamtych czasów.
                > >
                > > jestes pełny nienawisci mocno zakompleksiony i jak widac masz wielka w sw
                > oich k
                > > ompleksach nizszosci...
                > > :))
                > > A prefumy najlepiej sprzedaja faceci:))
                > > I oni je najlepiej komponuja:))
                > Tak sobie to tłumacz i tym się zajmij jak się na tym znasz, a od tego forum się
                > odczep. Ja nie jestem ani homofobem ani wrogiem tych którzy mają niesprecyzowa
                > ną płeć, więc w tym temacie nie czuję do ciebie żadnej wrogości. Mam jednak cie
                > bie za ciotę (wbrew temu co twierdzą homofoby ciotami mogą być zarówno geje jak
                > i hetero),

sam jestes ciota w niepranej od roku kujace i walonkach:))

czyli ludka który na forum zgrywa niewiadomo jakiego gieroja a w rz
                > eczywistości jest żałosnym zniewieściałym ludkiem od pachnidełek.

Moze Ci przez twój twardy rozum i ptasi mozdzek nie przejdzie, ze wspłczesni mężczyźni gola sie i myja.., a prawdziwy mężczyzna to czysty i pachnacy mężczyzna a nie taki jak TY, co nie bardzo potrafi powiedziec co to jest mydło i woda:))
                • tornson Re: Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 19.04.12, 09:57
                  ignorant11 napisał:

> Moze Ci przez twój twardy rozum i ptasi mozdzek nie przejdzie, ze wspłczesni m
                  > ężczyźni gola sie i myja.., a prawdziwy mężczyzna to czysty i pachnacy mężczyzn
                  > a a nie taki jak TY, co nie bardzo potrafi powiedziec co to jest mydło i woda:)
                  > )
                  Czowieku! Ty sprzedajesz damskie pachnidełka, więc nie pie...! :D
                  Ja dezodoranty czy różne wody koleńskia poprostu kupuję w sklepie, a nie od jakiejś konsultantki, takie coś to jest dobre dla kobiet. :>
              • ignorant11 Re: Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 19.04.12, 00:07
                tornson napisał:

> ignorant11 napisał:
                >
                > > tornson napisał:
                > >
                > >
                > > > A wiesz co w tamtych czasach robiono z facetami sprzedającymi damsk
                > ie pac
                > > hnideł
                > > > ka? Więc lepiej tak nie wzdychaj do tamtych czasów.
                > >
                > > jestes pełny nienawisci mocno zakompleksiony i jak widac masz wielka w sw
                > oich k
                > > ompleksach nizszosci...
                > > :))
                > > A prefumy najlepiej sprzedaja faceci:))
                > > I oni je najlepiej komponuja:))
                > Tak sobie to tłumacz i tym się zajmij jak się na tym znasz, a od tego forum się
                > odczep. Ja nie jestem ani homofobem ani wrogiem tych którzy mają niesprecyzowa
                > ną płeć, więc w tym temacie nie czuję do ciebie żadnej wrogości. Mam jednak cie
                > bie za ciotę (wbrew temu co twierdzą homofoby ciotami mogą być zarówno geje jak
                > i hetero),

Jak to powiedziano o Gowinie? Ze katolicka zachodnia, cywilizowana ciota???

To jestem w dobrym towarzystwie dziekuje za uznanie:))
                czyli ludka który na forum zgrywa niewiadomo jakiego gieroja a w rz
                > eczywistości jest żałosnym zniewieściałym ludkiem od pachnidełek.
                • tornson Re: Porównujesz oficerów Wojska Polskiego 19.04.12, 10:07
                  ignorant11 napisał:

> Jak to powiedziano o Gowinie? Ze katolicka zachodnia, cywilizowana ciota???
                  Zachodnia i cywilizowana?? Jego poglądy zachodnimi to były w średniowieczu, cywilizowane nigdy.

> To jestem w dobrym towarzystwie dziekuje za uznanie:))
                  Gowin to mimo wszystko nie dla ciebie towarzystwo. Konserwatywny oszołom, religijny i rynkowy fanatyk, fakt tu znak równości jak najbardziej. Ale poza tym Gowin jest dosyć kulturalną osobą, więc tutaj nijak twoja persona do niego nie pasuje.
    • bho70 pytanie do ignoranta11 i innych 18.04.12, 17:31
      jak to jest że oskarzamy Rosjan (nie mam zamiaru ich bronić) ale w tamtych czasach był Związek Sowiecki czyli zlepek różnych narodowości i nie tylko oni morodowali ale co dziwne i niestety prawdziwe
      Stali-to Gruzin(dlaczego nie tępimy Gruzinów)
      Beria-to........Gruzin, jak wyżej patrz (i to ten głowny odpowiedzialny architekt kaźni ludzi)
      Dzierżyński............ hmmmmmmmmm lipa to Polak (tez za uszami ma sporo a nawet wiecej)
      Chruszczow -Rosjanin
      Brżeniew- chyba urodził sie na terenach Ukrainy więc moze Ukrainiec

nie bylo wtedy Rosji to jak to jest? a odpowiedzialni czyli najwazniejsi w państwie nie byli Rosjanami a teraz odpowiedzialni maja byc Rosjanie a dlaczego nie Gruzini to przeciez oni do tego doprowadzili
      wytłumaczcie mi jesli nienawidzicie Rosjan ok macie do tego prawo ja tez ich nie koniecznie lubie, ale jesli chcecie obarczyc ich tym czym nie powinniscie to jestescie po prostu zakłamani
      nieszczerzy i po prostu nie uczciwi po prostu "zera" szeżycie nienawiść

ale już to kiedys pisalem Pan Bóg nie rychliwy ale............ nie was to Wasze dzieci ukarze i na nic wtedy modlitwy dla nie wierzących pewnie nic to nie znaczy , pewnie większośc wierzących to tylko na ternie kościoła a pewnie i to nie zawsze

Pozdrawiam tych dla których nie są obce słowa Bóg Honor Ojczyzna
      • cie778 Re: pytanie do ignoranta11 i innych 18.04.12, 17:46
        bho70 napisał:

> jak to jest że oskarzamy Rosjan (nie mam zamiaru ich bronić) ale w tamtych czasach był
        > Związek Sowiecki

Rosja jest prawnym następcą ZSRS, i jest to decyzja samych Rosjan.
        Ergo ponosi odpowiedzialność.

pozdrawiam
        jasiol
        • bho70 Re: pytanie do ignoranta11 i innych 18.04.12, 18:33
          czyli idąc tym tropem wszyscy oprawcy z innych narodowości są niewinni? tak? czyli tak naprawdę Ci którzy to robili, to co, są niewinni?
          czyli Ty zabijesz mnie Twój ojciec powie, że przejmuje wszystkie winy syna i Ty bedziesz niewinny tak? on będzie oprawcą a Ty bedziesz niewinny? tak?
          a ja myślę że ten kto popełnił czyn odpowie za to, a prawo jest niestety tak skonstruowane że nie dla wszystkich jest równe , ale na szczęscie jest ktos ponad tym wszystkim i ja w to wierzę
          • ignorant11 Re: pytanie do ignoranta11 i innych 18.04.12, 19:22
            bho70 napisał:

> czyli idąc tym tropem wszyscy oprawcy z innych narodowości są niewinni? tak? cz
            > yli tak naprawdę Ci którzy to robili, to co, są niewinni?
            > czyli Ty zabijesz mnie Twój ojciec powie, że przejmuje wszystkie winy syna i T
            > y bedziesz niewinny tak? on będzie oprawcą a Ty bedziesz niewinny? tak?
            > a ja myślę że ten kto popełnił czyn odpowie za to, a prawo jest niestety tak sk
            > onstruowane że nie dla wszystkich jest równe , ale na szczęscie jest ktos ponad
            > tym wszystkim i ja w to wierzę

Nie uprawiaj propagandy!

Hitlerowcy tez bywali np Grekami Canaris:))

I co Grecy sa winni zbrodniczosci IIIRzeszy???
          • cie778 Re: pytanie do ignoranta11 i innych 18.04.12, 22:13
            bho70 napisał:

> czyli idąc tym tropem wszyscy oprawcy z innych narodowości są niewinni? tak?

Nie, spróbuję wytłumaczyć.

"Rosja" to państwo. "Rosjanin" to (przyjmujmy umownie) obywatel tego państwa.
            Zgodnie ze standardami kultury europejskiej* wedle której oficjalnie funkcjonują - gorzej lub lepiej - państwa w naszej okolicy "obywatele" czyli "Rosjanie" mogą odpowiadać tylko za swoje indywidualne i udowodnione winy.
            Państwa natomiast są odpowiedzialne za działania (tylko i aż) swoich funkcjonariuszy - wszystko jedno jakiej narodowości czy obywatelstwa są ci funkcjonariusze. Stąd wina Rosji (państwa) za działalność urzędników ZSRS (innego państwa), ponieważ Rosja sama się ogłosiła spadkobiercą ZSRS, a to czy urzędnicy ZSRS byli Rosjanami, Czukczami czy płetwalami błękitnymi nie ma już żadnego znaczenia.

*znaczy się dokładniej chrześcijaństwa zachodniego, ale bądźmy poprawni politycznie ;-)

pozdrawiam
            jasiol
            • ignorant11 Re: pytanie do ignoranta11 i innych 18.04.12, 23:54
              cie778 napisał:

> bho70 napisał:
              >
              > > czyli idąc tym tropem wszyscy oprawcy z innych narodowości są niewinni? t
              > ak?
              >
              > Nie, spróbuję wytłumaczyć.
              >
              > "Rosja" to państwo. "Rosjanin" to (przyjmujmy umownie) obywatel tego państwa.
              > Zgodnie ze standardami kultury europejskiej* wedle której oficjalnie funkcjonuj
              > ą - gorzej lub lepiej - państwa w naszej okolicy "obywatele" czyli "Rosjanie" m
              > ogą odpowiadać tylko za swoje indywidualne i udowodnione winy.
              > Państwa natomiast są odpowiedzialne za działania (tylko i aż) swoich funkcjonar
              > iuszy - wszystko jedno jakiej narodowości czy obywatelstwa są ci funkcjonariusz
              > e. Stąd wina Rosji (państwa) za działalność urzędników ZSRS (innego państwa), p
              > onieważ Rosja sama się ogłosiła spadkobiercą ZSRS, a to czy urzędnicy ZSRS byli
              > Rosjanami, Czukczami czy płetwalami błękitnymi nie ma już żadnego znaczenia.
              >
              > *znaczy się dokładniej chrześcijaństwa zachodniego, ale bądźmy poprawni polityc
              > znie ;-)
              >
              > pozdrawiam
              > jasiol

Dokładnie tak! I za zbrodnie exPolaka Dzierzyńskiego odpowiada równiez Rosja
        • ignorant11 Re: pytanie do ignoranta11 i innych 18.04.12, 19:21
          cie778 napisał:

> bho70 napisał:
          >
          > > jak to jest że oskarzamy Rosjan (nie mam zamiaru ich bronić) ale w tamtyc
          > h czasach był
          > > Związek Sowiecki
          >
          > Rosja jest prawnym następcą ZSRS, i jest to decyzja samych Rosjan.
          > Ergo ponosi odpowiedzialność.
          >
          > pozdrawiam
          > jasiol

Równiez za ukrywanie zbrodni jako PAŃSTWO, jest wiec wspołwinna zbrodni cccp
      • ignorant11 Re: pytanie do ignoranta11 i innych 18.04.12, 19:20
        bho70 napisał:

> Pozdrawiam tych dla których nie są obce słowa Bóg Honor Ojczyzna

cccp był imperium rosyjskim. Upraweiał rusyfikacje podbitych i nawet uzaleznionych od siebie.
        Np nawet w niesławnym i haniebnym prlu nauczano rosyjskiego juz od 5 klasy podstawówki, wiec kazdy był przymusowo rusyfikowany przez min 10 lat.
        Mimo iz sa znacznie wartosciowsze jezyki od rosyjskiego...

No i wiekszośc Rosjan nadal teskni za cccp mimo ogromu zbrodni popełnionych równiez na Rosjanach, ale Rosjanie i Rosja były beneficjentami cccp.

Rosja ma ludobójcza i haniebna historie.

Rosjanie sa jak dzieci i nie dopuszcza do siebie mysli, ze ich państwowosc i historia oparte sa na klamstwie zbrodni rabunku...

I to budzi moja WIELKA NADZIEJE, ze dzieki temu nigdy nie stana sie nikim waznym na swiecie i na zawsze pozostana co najwyzej Kongiem Pólnocnym zyjacym ze sprzadazy surowców:))

Których jak wiemy sami nie za bardzo potrafia wydobywac:))
        I potrzebuja do tego Amerykanów:))
    • ignorant11 Wielki Szacunek dla Memoriału 18.04.12, 19:47

Sława!

Sa jednak Sprawiedliwi nawet wśród Rosjan!
      Nie wszyscy jak widac sa miszami liliputanami i zero1/3

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • bho70 Re: Wielki Szacunek dla Memoriału 18.04.12, 21:11
        jeszcze tylko słowo
        skoro Ruscy są tacy beeeeeeeeeeee
        zamknijmy granice
        odetnijmy sie od nich niech się smażą we własnym syfie
        niech Zachód zerwie stosumki dypolatyczne niech bedzie tam biała plama

nikt tego nie zrobi bo wszystko tylko dla kasy, gó... obchodzi tych na zachodzie demokracja wszystko dla kasy (tu przykład Arabia Saudyjska -tam nie ma demkoracji i nikomu to nie przeszkadza)

a nas karmi sie demokracją

prawdziwa wolność to była w USA dziesiąt lat temu teraz i tam juz tego nie ma
        • ignorant11 Re: Wielki Szacunek dla Memoriału 18.04.12, 23:59
          bho70 napisał:

> jeszcze tylko słowo
          > skoro Ruscy są tacy beeeeeeeeeeee
          > zamknijmy granice
          > odetnijmy sie od nich niech się smażą we własnym syfie
          > niech Zachód zerwie stosumki dypolatyczne niech bedzie tam biała plama

Nie no mozna handlowac jak handlowano z ludozercami.

Wysyłajmy im handlowców.., misjonarzy, moze kiedys przestana jesc ludzkie mieso.., niektórzy juz ludozerstwo uprawiaja widelcem i nozem.., wiec jakis postep jest...

Jeszcze ze 200- 300 lat i albo ich nie bedzie albo sie ucywilizuja wreszcie...

>
          > nikt tego nie zrobi bo wszystko tylko dla kasy, gó... obchodzi tych na zachodzi
          > e demokracja wszystko dla kasy (tu przykład Arabia Saudyjska -tam nie ma demkor
          > acji i nikomu to nie przeszkadza)

Tam jest stabilna monarchia, ale rope od Rosjan tez sie kupuje wiec o co chodzi?

Wkrótce przestaniemy kupowac gaz bo bedzie nasz własny albo.. amerykański:))
          I tańszy i od przyjaciól odwiecznych a nie od odwiecznych wrogów.

>
          > a nas karmi sie demokracją
          >
          > prawdziwa wolność to była w USA dziesiąt lat temu teraz i tam juz tego nie ma

Tiaaa, za to jest w Kimei:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka