marek_boa 21.07.14, 16:34 www.youtube.com/watch?v=KSpeo5RcQQo Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjacielameryki Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 17:50 Kogo obchodzą kłamstwa i matactwa. Rosji potrafi tylko kłamać, kłamać, . . . . . . . . i kłamać. Szkoda juz czasu na wysłuchiwanie kolejnych rosyjskich kłamstw. Rosja uczyniła z siebie państwo terrorystyczne i już nic tego nie zmieni. Świat to widzi i ocenia. Każdy bandyta idzie w zaparte i nie przyznaje się do żadnej winy. To normalne w świecie przestępczym. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 20:04 No właśnie! Tak robi USA! Odpowiedz Link Zgłoś
stary_chinczyk Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 22:25 To co, USA zestrzeliły ten samolot? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 22.07.14, 00:58 Nie wiem! Wiem ,że kłamią jak najęci czego niepodważalne dowody dają od 11 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
stary_chinczyk Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 22.07.14, 05:37 Rosjanie sama prawde za to mowia. Wszyscy wiemy ze Krym zajal Berkut nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 22.07.14, 14:25 Nie! Krym został zajęty przez "zielone ludziki" ,które później okazały się jednostkami specnazu RF! Odpowiedz Link Zgłoś
deart Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 17:58 Wszystkie materiały zdjęciowe na temat katastrofy malezyjskiego Boeinga, które zostały przedstawione przez Ministerstwo Obrony Rosji podczas briefingu, opublikowane zostały na oficjalnej stronie internetowej rosyjskiego resortu obronnego: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:04 Ciekawe że wredni Ukraińcy uparli się na tego B777, najpierw podleciał Su-25 zobaczyć co leci, zobaczył że czterosilnikowiec (sic!!!) (aha Putin!), a potem wyku...li Bukiem. :-D A obok latały Boeingi 778, te czteromotorowe :-D. Bajka normalnie. Popatrzcie na prędkość samolotów - wszystkie są opisane prędkością 900 km/h. To nie są realne dane, ale ktoś wziął z Wikipedii prędkości przelotowe. Zwykle na tej trasie lata się 800-850 km/h na wschód a na zachód wolniej (obrót ziemi) 750-800 km/h (są to dane z GPS-u wyświetlane cały czas przez około 12 godzin lotu). No i nikt poza Rosjanami nie zauważył dewiacji z obranej marszruty? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 22.07.14, 15:28 patmate napisał: > Ciekawe że wredni Ukraińcy uparli się na tego B777, najpierw podleciał Su-25 z > obaczyć co leci, zobaczył że czterosilnikowiec (sic!!!) (aha Putin!), a potem wyku...li Bukiem. :-D Czy Su-25 w ogóle może się podnieść na pułap 10 600 m? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 22.07.14, 16:01 Teoretycznie nie może ale praktycznie prawie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 18:59 marek_boa napisał: > www.youtube.com/watch?v=KSpeo5RcQQo > Pozdrawiam! Matku, czyli juz wszystko jest jasne jak dzien. jakiekolwiek insinuacje ze za zestrzeleniem Boeinga stoja opolczency, a tym bardziej Rosja - sa idiotyczne. Pozdro! Misza P.S. Odynek chyab napije sie gorzaly od zlosci, ze to nie wredne agenci GRU wysadzili Boeinga :)) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:05 misza_kazak napisał: > marek_boa napisał: > > > www.youtube.com/watch?v=KSpeo5RcQQo > > Pozdrawiam! > > Matku, czyli juz wszystko jest jasne jak dzien. jakiekolwiek insinuacje ze za z > estrzeleniem Boeinga stoja opolczency, a tym bardziej Rosja - sa idiotyczne. > > Pozdro! > Misza > > P.S. Odynek chyab napije sie gorzaly od zlosci, ze to nie wredne agenci GRU wys > adzili Boeinga :)) > W tej bajeczce wiele błędów merytorycznych. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tugen-axalla Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:24 Spokojnie, zaraz zostaniemy uraczeni informacjami o ukraińskiej modyfikacji, która przepoczwarzyła Su-25 z ociężałego samolotu szturmowego w rasowy myśliwiec przechwytujący na skalę MiG-31 Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:16 Kto w to uwierzy? Chyba tylko marek boa, tortson i billy. Odpowiedz Link Zgłoś
szabla.towarzysza.kiszczaka Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:24 A ty w którą wersję wierzysz? W tę, którą przedstawią ci Pochanke i Kraśko? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:32 i szabla.towarszysza.kiszczaka Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:20 Oddajcie wrak Tu 154. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:29 Na pasku w TVN24 podaję, ze separatyści oddadzą czarne skrzynki Malezji. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Konferencja prasowa Rosyjskiego MON! 21.07.14, 19:33 patmate napisał: > Na pasku w TVN24 podaję, ze separatyści oddadzą czarne skrzynki Malezji. > pzdr A Rosjanie oddali nam czarne skrzynki? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Ławrow znów grozi 21.07.14, 20:22 Сергей Лaврoв: Рoccия мoжет yничтoжить yкрaинcкие oгневые тoчки, ведyщие oбcтрелы территoрии РФ Оригинaл cтaтьи: russian.rt.com/article/41469#ixzz3881Kywf0 Ławrow: Rosja może zniszczyc punkty ogniowe wojsk ukraińskich , które prowadza ostrzał terytorium Rosji kontynuator retoryki Mołotowa gdy np. Finlandia w 1939 r. ostrzela ła terytorium ZSRR który zmuszony był przeciwstawić się agresji fińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 21.07.14, 20:52 Należy tylko żałować ,że do tej pory tego nie robili! Na tej samej zasadzie Rosja powinna ogłosić rejon Donbasu strefą wolną od lotów tak samo jak zrobiło to NATO nad Libią! Nie było by tego nieszczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Putinologia 21.07.14, 22:00 trafne: putinolog - 9 min temu Pierwsze prawo wg "Putinologii stosowanej " /// JAK ZŁAPIĄ CIĘ ZA RĘKĘ NA GORĄCYM UCZYNKU , MÓW , ŻE TO NIE TWOJA RĘKA .+++ Drugie prawo wg "Putinologii stosowanej " /// JAK PRZEDSTAWIAJĄ DOWODY , ŻE TO TY , ODWRACAJ KOTA OGONEM I MÓW , ŻE TO ONI , PRZEINACZAJ FAKTY .+++ Trzecie prawo wg "Putinologii stosowanej " /// FAŁSZUJ DOWODY , UTRUDNIAJ DOJSCIE DO NICH , MATACZ , CAŁY CZAS ZASŁANIAJ SIĘ DOBREM ŚLEDZTWA .+++ Czwarte prawo wg "Putinologii stosowanej " /// TUSZUJ/WYCISZAJ SPRAWĘ , PODSUWAJ ZASTĘPCZE TEMATY .+++ Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: "Mieszczu" 21.07.14, 22:11 W wymyślaniu bzdur i głupot to Ty Niegracz nie Masz sobie równych! Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Ławrow znów grozi 21.07.14, 22:08 Ale do tego trzeba mieć jaja a Putinek jest słabiutki na takie zagrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 05:34 marek_boa napisał: > Należy tylko żałować ,że do tej pory tego nie robili! Na tej samej zasadzie Ros > ja powinna ogłosić rejon Donbasu strefą wolną od lotów tak samo jak zrobiło to > NATO nad Libią! Nie było by tego nieszczęścia! Najpierw Rosja musiałaby to przeforsowac w ONZecie, jak w przypadku Libijskim zrobiła to Francja. Aby jednak tego dokonać, musiałaby przekonac świat, że ukraińskie lotnictwo atakuje ludnośc cywilną. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 14:27 Ależ przecież świat ma w du..e czy Ukraińskie lotnictwo atakuje ludność cywilną! Świat o tym co się tam dzieje zainteresował się dopiero po tej katastrofie! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 16:37 marek_boa napisał: > Ależ przecież świat ma w du..e czy Ukraińskie lotnictwo atakuje ludność cywilną > ! Świat o tym co się tam dzieje zainteresował się dopiero po tej katastrofie! Rada Bezpieczeństwa to zaledwie kilka osób. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 17:49 Matrek jest dokładnie tak jak napisałem! Świat ma w du..e coś co go nie dotyczy a walki na Ukrainie świata nie dotyczą! Przeciętny Amerykanin czy Anglik bladego pojęcia nie ma gdzie leży Ukraina na tej samej zasadzie jak w czasie Wojny w Osetii siali panikę w stanach ,że to wojna w Georgii! Bo przeciętny człowiek na świecie NIGDY na Ukrainę nie pojedzie - za to teraz ,po katastrofie może dotyczyć i ich bo ludzie latają po całym świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 17:55 marek_boa napisał: > Matrek jest dokładnie tak jak napisałem! Świat ma w du..e coś co go nie dotyczy > a walki na Ukrainie świata nie dotyczą! Przeciętny Amerykanin czy Anglik blade > go pojęcia nie ma gdzie leży Ukraina na tej samej zasadzie jak w czasie Wojny w > Osetii siali panikę w stanach ,że to wojna w Georgii! Bo przeciętny człowiek n > a świecie NIGDY na Ukrainę nie pojedzie - za to teraz ,po katastrofie może doty > czyć i ich bo ludzie latają po całym świecie! Ale to dotyczy każdego kraju świata, łącznie z Rosją. Gdyby w Rosji wybuchła wojna domowa, przecietnemu czlowiekowi na świecie latałoby to koło nosa, bo Rosja jest od niego daleko. Zacząłby się byc może troche niepokoić, gdyby dowiedział się nagle z mediów, ze wojna domowa w Rosji moze doprowadzic do jakiejś wiekszej miedzynarodowej zawieruchy. Choć na poczatku i tak by w to nie wierzył, tak jest przyzwyczajony do tego że historia się skończyła a wojny światowe nie wybuchają. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 17:28 bmc3i napisał: > marek_boa napisał: > > > Należy tylko żałować ,że do tej pory tego nie robili! Na tej samej zasadz > ie Rosja powinna ogłosić rejon Donbasu strefą wolną od lotów tak samo jak zrobi > ło to > > NATO nad Libią! Nie było by tego nieszczęścia! > > Najpierw Rosja musiałaby to przeforsowac w ONZecie, jak w przypadku Libijskim z > robiła to Francja. Aby jednak tego dokonać, musiałaby przekonac świat, że ukrai > ńskie lotnictwo atakuje ludnośc cywilną. > . dajesz się wciągać w te brudne propogandowe gierki boa sugeruje jakoby to Ukraina była powodem walk na jej terenie Nie byłoby nieszczęscia gdyby nie było rosyjskiej agresji na Krym i dalszych jej działąń na terenie Ukrainy. -- Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 17:35 niegracz napisał: > Nie byłoby nieszczęscia gdyby nie było rosyjskiej agresji na Krym i dalszych > jej działąń na terenie Ukrainy. Jakoś to umknęło wszystkim w dyskusjach od kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 17:53 Rozumiem ,że Tobie od 55 dni umyka ,że gdyby nie te 5 mld $ do ,których wydania na Ukrainie przyznali się Amerykanie i przewrotu politycznego w Kijowie nie było by żadnego przyłączania Krymu do Rosji ani walk w Donbasie! Ale ja wiem ,że to by było dla Ciebie zbyt niewygodne Matrek! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 18:01 marek_boa napisał: > Rozumiem ,że Tobie od 55 dni umyka ,że gdyby nie te 5 mld $ do ,których wydania > na Ukrainie przyznali się Amerykanie i przewrotu politycznego w Kijowie nie by > ło by żadnego przyłączania Krymu do Rosji ani walk w Donbasie! O tak. Gdyby nie Ci wstrętni Amerykanie, nie byłoby żadnego przyłączenia Krymu do Rosji. Znowu Ci pieprzeni imperialiści. Kurcze, boa - czy Tobie sie naprawde kalndarz nie zminił w latach 1989-1991? Czemu nie przylaczyli Krymu do Rosji w 2004 roku, po Pomarańczowej Rewolucji? Nie żartuj, Amerykanie nie wydali wowczas pieniedzy na Ukrainie? No nie może być!!! Ale ja wiem ,że > to by było dla Ciebie zbyt niewygodne Matrek! Pewnie ze niewygodne. Jak na Ukrainie zmienili rząd, z cudzą pomocą lub bez niej, to Rosja ma prawo karnego odrywania od Ukrainy Krymu. A co powiesz gdy Japonia oderwie Kuryle od Rosji, bo ktos w Rosji pozbawi władzy Putina? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 21:19 Matrek ja rozumiem ,że jak się mieszka w USA to nie wolno złego słowa na ten kraj powiedzieć ale przypomnę Ci jak to sami Amerykanie się pochwalili ,że taka "kolorowa rewolucja" co to wygrał wtedy na Ukrainie Juszczenko kosztowała ich mniej niż 20 mld $ i wszędzie mogą taką zrobić! Wiem ,że teraz Zaprzeczysz ,że coś takiego miało miejsce ale ja pamięć mam dobrą! Skoro Przyznajesz Amerykanom prawo do zmieniania rządów to czemu Rosja nie ma mieć prawa do Krymu?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 21:57 marek_boa napisał: > Matrek ja rozumiem ,że jak się mieszka w USA to nie wolno złego słowa na ten kr > aj powiedzieć ale przypomnę Ci jak to sami Amerykanie się pochwalili ,że taka " > kolorowa rewolucja" co to wygrał wtedy na Ukrainie Juszczenko kosztowała ich mn > iej niż 20 mld $ i wszędzie mogą taką zrobić! Wiem ,że teraz Zaprzeczysz ,że co > ś takiego miało miejsce ale ja pamięć mam dobrą! > Skoro Przyznajesz Amerykanom prawo do zmieniania rządów to czemu Rosja nie ma > mieć prawa do Krymu?! Bo Amerykanie nie zmieniaja zadów tak gdzie nie ma dla tego poparcia spoelcznego. Jakos nie moga zmienic rzadu w Iranie, mimo ze pewno by nawet tego chcieli, ani w Rosji. Natomaist Rosji gowno do cudzego terytorium, nawet jesli sie jej nie podoba rzad jakiegos panstwa. Co z tymi Kurylami i zmiana rzadu w Rosji? Zaakaceptujesz, z tego samego powodu dla ktorego akceptujesz grabiez Krymu? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 00:17 Czyli jednym słowem "Prawo Kalego"?! Amerykanom wolno zmieniać rządy,napadać na inne kraje, bombardować cywilów ale to Rosjanie są Ci źli bo zajęli Krym praktycznie BEZ ŻADNEJ ofiary po stronie przeciwnej?! No cóż! Odpowiem po Twojemu - zmienili rząd na Krymie bo mieli poparcie tamtejszej ludności! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 00:25 marek_boa napisał: > Czyli jednym słowem "Prawo Kalego"?! Amerykanom wolno zmieniać rządy,napadać na > inne kraje, bombardować cywilów ale to Rosjanie są Ci źli bo zajęli Krym prakt > ycznie BEZ ŻADNEJ ofiary po stronie przeciwnej?! No cóż! Odpowiem po Twojemu - > zmienili rząd na Krymie bo mieli poparcie tamtejszej ludności! Kiedy ostatni raz Amerykanie zagrabili czyjes terygtorium? Zagrabili, i anektowali, Zagrabili, i anektowali, Zagrabili, i anektowali, Zagrabili, i anektowali, Zagrabili, i anektowali, Zagrabili, i anektowali. Powotrzyc jeszcze raz? A Rosja wykorzystuje kazdy pretkest, kazda trudniejsza sytaucje jej sasiadow. Jak nie w Czxeczeni, to w Moldawi, jak nie w Gruzji, to na Ukrainie/. Aby tylko okrasc sasaidow z terytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 01:41 Rosajanie kogoś napadli i anektowali?! Pierwsze słyszę?! O ile wiem to zmienili rząd na Krymie i ten nowy rząd zażyczył sobie wejść w skład Federacji Rosyjskiej - nie wolno im?! Ukraina zażyczyła sobie wejść do Unii Europejskiej po tym jak Amerykanie zmienili rząd! Nie dostrzegam różnicy! - A teraz Ty Odpowiedz - ale ,że nie chce mi się pisać kilka razy tego samego napiszę tylko raz - Kiedy Rosja ostatnio napadła na dwa suwerenne kraje i przez ponad 10 lat je okupowała??! No Amerykanie z innych powodów - lista długa i nie chce mnie się wyliczać! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 02:50 marek_boa napisał: > Rosajanie kogoś napadli i anektowali?! Pierwsze słyszę?! O ile wiem to zmienili > rząd na Krymie i ten nowy rząd zażyczył sobie wejść w skład Federacji Rosyjski > ej - nie wolno im?! Ukraina zażyczyła sobie wejść do Unii Europejskiej po tym > jak Amerykanie zmienili rząd! Nie dostrzegam różnicy! Nie, Rosjanie ten "rząd" na Krymie przyneisli z Moskwy, na bagnetach Specnazu. Taka sama sytaucja jak w 1939-1940 na Litwie, Lotwie i Estonii, a pozniej w 1944 w Polsce. > - A teraz Ty Odpowiedz - ale ,że nie chce mi się pisać kilka razy tego samego > napiszę tylko raz - Kiedy Rosja ostatnio napadła na dwa suwerenne kraje i przez > ponad 10 lat je okupowała??! No Amerykanie z innych powodów - lista długa i ni > e chce mnie się wyliczać! Juz Ci napsialem nie jeden raz i nie chce mi sie tego za bardzo powtarzac. To Afganistan napad de facto na USA. No i ostatecznie, USA okupowaly przez 10 lat, ale nigdy nie zamierzaly zabrac sobei tego terytorium na zawsze, a Rosja tak. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 02:57 A Amerykanie ten rząd w Kijowie przynieśli w teczkach pełnych forsy! Nadal nie dostrzegam różnicy! Czyli ,że GUBERNATOR rządzący przez jakiś czas Irakiem to ba CO BY WSKAZYWAŁ?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 04:36 marek_boa napisał: > A Amerykanie ten rząd w Kijowie przynieśli w teczkach pełnych forsy! Nadal nie > dostrzegam różnicy! Tylko Twoim zdaniem. > Czyli ,że GUBERNATOR rządzący przez jakiś czas Irakiem to ba CO BY WSKAZYWAŁ?! Na chec zrobienia z Iraku 52 stanu Stanów Zjednoczonych Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 12:10 No Widzisz sęk w tym ,że nie tylko moim zdaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 17:51 Bredzisz Niegracz jak zwykle! Nie było by żadnej aneksji Krymu gdyby nie Amerykańska forsa wydana na przewrót polityczny na Ukrainie! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 18:03 marek_boa napisał: > Bredzisz Niegracz jak zwykle! Nie było by żadnej aneksji Krymu gdyby nie Ameryk > ańska forsa wydana na przewrót polityczny na Ukrainie! A wydanie przez Amerykanow kasy na Ukrainie daje Rosjanom prawo do zaboru cudzego terytorioum, tak? To kiedy Rodsja wysle do Poslki Ziemonych Ludzików aby oderwali od Poslki Gdańsk, z powodu amerykanskich pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 21:20 Spytaj Rosji do jakiej kwoty wydanej przez Amerykanów tolerują zmiany rządów w ościennych państwach! Ja nie wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 22.07.14, 21:54 marek_boa napisał: > Spytaj Rosji do jakiej kwoty wydanej przez Amerykanów tolerują zmiany rządów w > ościennych państwach! Ja nie wiem! Rosjanie moga sobie nawet w ogole tego nie torlerować, i gówn.o im do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 00:19 To się HIPOKRYZJA nazywa! Odpowiem za Rosję - Mogą sobie przyłączać tereny n ,których ludność woli Rosję i Amerykanom gów..o do tego! Pasuje Ci?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 00:27 marek_boa napisał: > To się HIPOKRYZJA nazywa! Odpowiem za Rosję - Mogą sobie przyłączać tereny n ,k > tórych ludność woli Rosję i Amerykanom gów..o do tego! Pasuje Ci?! Nie, nie pasuje. Bo to jest sprzeczne z Konwencja Urugwajska, zasada suwerennosci narodów i karta ONZ. Nazywa sie to zwykłym bandytyzmem panstwowym i niczym sie nie rozni od hitleryzmu dążenia do utworzenia Tysiacletniej Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 01:46 Zamelduj Serbom ,że oderwanie Kosowa od Serbii nie było sprzeczne z Konwencją Urugwajską i kartą Narodów Zjednoczonych a po za tym NATO miało rację - ale wcześniej potrenuj bieganie! Pomimo tego ,że Jesteś na przeciwnym biegunie to trochę Cię lubię i nie chciał bym aby Cię bardzo uszkodzili! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 02:55 marek_boa napisał: > Zamelduj Serbom ,że oderwanie Kosowa od Serbii nie było sprzeczne z Konwencją U > rugwajską i kartą Narodów Zjednoczonych a po za tym NATO miało rację - ale wcze > śniej potrenuj bieganie! Pomimo tego ,że Jesteś na przeciwnym biegunie to troch > ę Cię lubię i nie chciał bym aby Cię bardzo uszkodzili! Problem w tym ze Konwencja urugwajska o prawie do samostanowienia narodów - i pisza o tym wszyscy prawnicy zajmujacy sie prawem miedzynarodowym - jest w pewnej mierze sprzeczna z Kartą Narodów Zjednocoznych, mowiacą o zachowaniu integralnosci terytorialnej panstw. I muy tu na forum tego nie rozsztrzygniemy. Roznica obu tych przypadkow polega jednak na tym, ze nie bylo żadnych amerykanskich wojsk w Kosowie, nikt z Amerykanów nie wyrzucil sila wojskową Serbów z Kosowa, zas utworzenie panstwa kosowskeigo nastpilo przy zielonym stoliku, a nie metoda faktow dokonanych pod bagnetami. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 12:25 Ależ oczywiście Matrek ,że nie było żadnego NATO-wskiego bombardowania Serbii! Przecież to "sowiecka propaganda"! Kłamstwem - widocznie rozpowszechnianym przez Serbów jest też przebywanie na terenie Kosowa wojsk NATO od 1999 do DZISIAJ! No i zginęło mnóstwo ludzi -no ale pewnie zaraz mi Wytłumaczysz ,że to też jakaś propaganda co nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Ławrow znów grozi 23.07.14, 00:57 marek_boa napisał: > To się HIPOKRYZJA nazywa! Odpowiem za Rosję - Mogą sobie przyłączać tereny n ,k > tórych ludność woli Rosję i Amerykanom gów..o do tego! Pasuje Ci?! ;-) zaczynam się obawiać o rozbiór RP. Podhale do USA, ściana wschodnia do UK ??? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz przykład putinowskiej klamliwej propagandy 22.07.14, 20:07 marek_boa napisał: > Bredzisz Niegracz jak zwykle! Nie było by żadnej aneksji Krymu gdyby nie Ameryk > ańska forsa wydana na przewrót polityczny na Ukrainie! .......................... wlasnie ten wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: przykład putinowskiej klamliwej propagandy 22.07.14, 21:21 Szkoda mi Ciebie Niegracz!:( Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: przykład putinowskiej klamliwej propagandy 22.07.14, 21:57 marek_boa napisał: > Szkoda mi Ciebie Niegracz!:( Nawert nie pytaj, ilu ludziom na tym forum Ciebie szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: przykład putinowskiej klamliwej propagandy 23.07.14, 00:20 Doborowe towarzystwo Sobie Matrek Dobierasz- coraz bardziej!:) Ignorant,Niegracz Anty-coś tam - no same tuzy jeśli chodzi o militarną wiedzę!:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: przykład putinowskiej klamliwej propagandy 23.07.14, 00:28 marek_boa napisał: > Doborowe towarzystwo Sobie Matrek Dobierasz- coraz bardziej!:) Ignorant,Niegrac > z Anty-coś tam - no same tuzy jeśli chodzi o militarną wiedzę!:) Po Twoich popisach od momentu zestrzeleni teog samolotu, kto Ci jeszcze został na tym forum, kto Ci uffa, oprocz jopka i starych radzieckich towarzyszy? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: przykład putinowskiej klamliwej propagandy 23.07.14, 01:47 Ufa?Q A co ja jestem urwał nać telefon zaufania?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: przykład putinowskiej klamliwej propagandy 23.07.14, 02:57 marek_boa napisał: > Ufa?Q A co ja jestem urwał nać telefon zaufania?!:) No, cieszyles sie jeszcze niedawno dosc dobra opinia - mimo wszystko - na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: przykład putinowskiej klamliwej propagandy 23.07.14, 12:27 Matrek - ja Ciebie bardzo proszę!:) Chcesz ,żeby mi Wowa przestał płacić?! Cholera muszę szybko zrobić zapas Francuskiego koniaku i Astrachańskiego kawioru! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Zdjecia sastelitarne 22.07.14, 00:52 Niestetyw filmiku od RT nie pokazano wszystkie zdjecia z konferencji. Tutaj zdjecia satelitarne ze strony MON RF stat.multimedia.mil.ru/multimedia/photo/gallery.htm?id=17402@cmsPhotoGallery Pozdro! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zdjecia sastelitarne 22.07.14, 06:42 misza_kazak napisał: > Niestetyw filmiku od RT nie pokazano wszystkie zdjecia z konferencji. > > Tutaj zdjecia satelitarne ze strony MON RF > > stat.multimedia.mil.ru/multimedia/photo/gallery.htm?id=17402@cmsPhotoGallery > Masz spóżniony refleks. Kłamstwa z tym salonem Bpogdan, zostaly juz przedwczoraj zdemaskowane w roznych mediach. Salony Bogdan znajduja sie w calej Ukrainie, nazwa ulicy w dymku ktora na zdjeciu jest calkowicie nieczytlena, na innym zaś zdjęciu z tego samego momentu - ktorego Rosjanie tu oczywiscie nie pokazali - widoczna jest nazwa ulicy z miasta Torez, pod całkowita kotrolą separatystycznych terrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zdjecia sastelitarne 22.07.14, 14:29 Matrek od dzisiaj dla mnie Jesteś poczwórne "Sokole Oko"!:) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Zdjecia sastelitarne 22.07.14, 20:15 marek_boa napisał: > Matrek od dzisiaj dla mnie Jesteś poczwórne "Sokole Oko"!:) panowie, linki proszę pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Pytanie 22.07.14, 01:51 Co robiły wg zdjęć zaprezentowanych przez FR na dzisiejszej konferencji ukraińskie Buki 5 kilometrów od Doniecka? Cy Buk jest artylerią rakietową bezpośredniego wsparcia piechoty, coś jak Grad, tylko wymaga bliższego podejścia do celu? ;-) Może to jest artyleria p-panc? Więc jaki jest minimalny zasięg strzału? A może ukraińskie Buki miały bronić przestrzeni powietrznej nad Donieckiem? Przed desantem? Czyim? Tak siem jakoś pogubiłem ;-) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 05:09 @ patmate Problem wszystkich dyskusji w tym temacie ( lub podobnym) polega na tym, ze zakladamy z gory, iz jedna ze stron mowi tylko i wylacznie prawde a druga jedynie klamie. Nikt z nas nie jest w stanie ocenic obiektywnie istniejacego stanu rzeczy. Jedyne co wiemy z absolutna pewnoscia, ze gdzies na Ukrainie, w polu leza szczatki samolotu a z miejsca katastrofy pociag wiezie zwloki ofiar. Na dobra sprawe nawet twierdzenie, ze akurat Buk jest narzedziem "zbrodni" jest jedynie domniemaniem. W innym miejscu "gangut" poddal w watpliwosc fakt posiadania przez separatystow takiego urzadzenia. Cala dyskusja wykazala, ze dowodow ( w przeciwienstwie do "dowodow") na to nie ma. My, czyli opinia publiczna mamy dostep do materialow medialnych, ktore trudno uznac za dowody. Warto sobie uzmyslowic, ze jestesmy w srodku wojny propagandowej ( tak na dodatek do prawdziwego konfliktu na Ukrainie) - i to takiej bez oslonek i upiekszen. Zas rzeczywistosc potrafi czasami zaskakiwac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 06:54 Mylisz się. jest coś takiego jak brzytwa Okhama. Trudno zakładać że MH17 strąciło wojsko Brunei pociskiem Patriot. Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 08:03 @ antyk-acap Sadze, ze Kolega majaczy. Ja niczego nie zakladam, wiec za bardzo mylic sie nie moge. Chyba , ze nie jest faktem, ze gdzies tam leza szcatki samolotu I zginelo prawie 300 ososb? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 10:54 vandermerwe napisała: > @ patmate > > Problem wszystkich dyskusji w tym temacie ( lub podobnym) polega na tym, ze zak > ladamy z gory, iz jedna ze stron mowi tylko i wylacznie prawde a druga jedynie > klamie. Nikt z nas nie jest w stanie ocenic obiektywnie istniejacego stanu rz > eczy. Jedyne co wiemy z absolutna pewnoscia, ze gdzies na Ukrainie, w polu leza > szczatki samolotu a z miejsca katastrofy pociag wiezie zwloki ofiar. Na dobra > sprawe nawet twierdzenie, ze akurat Buk jest narzedziem "zbrodni" jest jedyn > ie domniemaniem. W innym miejscu "gangut" poddal w watpliwosc fakt posiadania > przez separatystow takiego urzadzenia. Cala dyskusja wykazala, ze dowodow ( w > przeciwienstwie do "dowodow") na to nie ma. My, czyli opinia publiczna mamy d > ostep do materialow medialnych, ktore trudno uznac za dowody. Warto sobie uzmy > slowic, ze jestesmy w srodku wojny propagandowej ( tak na dodatek do prawdziweg > o konfliktu na Ukrainie) - i to takiej bez oslonek i upiekszen. Zas rzeczywisto > sc potrafi czasami zaskakiwac. Otwierając Twój post miałem nadzieję, że ustosunkowałeś się do pytań które zawarłem w swoim poście. Oczywiście masz rację, są jedynie przesłanki, domysły i wszyscy poruszają się na tym poziomie. Jednak pewne fakty zastanawiają, więc stąd tak intensywna wymiana poglądów na forum. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 12:06 najnowsze zdjęcia uszkodzeń wskazują jednak jako przyczynę pakietę plot. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 12:11 Wywiad z separatystą przyznającym że to było ich pomyłkowe zestrzelenie (Corriere della sera) Jest to wywiad włoskiego dziennikarza. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 14:47 @ patmate, Pytanie pozostana bez odpowiedzi z mej strony z przyczyn podanych w mej poprzedniej wypowiedzi. By sie ustosunkowac do czegos istotnego,a istniejaca sytuacja jest istotna I powazna, nalezy posiadac znajomosc przynajmniej podstawowych faktow. Ja jej nie mam, albo inaczej, nie wiem, ktore z informacji sa faktami, a ktore konfabulacjami I zwykla propaganda. Moge jedynie podac moja osobista opinie - uwazam, ze konferencja prasowa MO FR byla ciekawa. Czy cos wyjasnila w mojej glowie, raczej nie. Ilosc znakow zapytania pozostala taka sama jak byla. Wole poczekac na ostudzenie atmsofery I bardziej racjonalne ustosunkowanie sie do zaistnialej sytuacji. Co do naszych dyskusji na tym forum. Juz dawno przestaly one byc rzeczywista wymiana pogladow. Fakt, ze sie roznimy pogladami jest calkiem normaly, sposob w jaki te roznice artykulujemy jest zupelnie inna sprawa. Z powazaniem vandermerwe P.S. Czy separatysta sie przyznal czy tez nie? Jak mowil kiedys polski satyryk: pisza 1410, bitwa pod Grunwaldem; nie uwierze jak nie zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 17:50 vandermerwe napisała: >Moge jedynie podac moja osobista opini > e - uwazam, ze konferencja prasowa MO FR byla ciekawa. Zgadzam się, a moje wątpliwości przelałem na klawiaturę, w nadziei, ze ktoś je wyjaśni. Trochę czuję się zaskoczony, że Twoje wynurzenia dość filozoficznego charakteru zostały umieszczone jako odpowiedź na mój skromny post. Raczej bym to widział jako osobny wątek, który mógłby mieć ciekawy "przebieg" >Czy cos wyjasnila w moj > ej glowie, raczej nie. Ilosc znakow zapytania pozostala taka sama jak byla. W > ole poczekac na ostudzenie atmsofery I bardziej racjonalne ustosunkowanie sie d > o zaistnialej sytuacji. > Co do naszych dyskusji na tym forum. Juz dawno przestaly one byc rzeczywista w > ymiana pogladow. Fakt, ze sie roznimy pogladami jest calkiem normaly, sposob w > jaki te roznice artykulujemy jest zupelnie inna sprawa. Zgoda, forum powiedzmy ogólno-miltarne przerodziło się w forum wojny polsko-rosyjskiej, na co już dawno zwracałem uwagę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 15:04 Pisze Pan zbyt mądrze i uczciwie. A my tu mamy prawdziwą wojnę propagandową, której pierwszą ofiarą jest prawda, jaka by ona nie była. Póki co na zestrzeleniu tego samolotu wygrywa Ukraina i Zachód, a Putin chyba podkulił ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 15:32 Bo widzisz Herr Putin nic nie ma na Zachód w związku z katastrofą 777 to też znów schował się do nory i prosi o zawieszenie broni na UA. A Kijów wiadomo gdzie ma hokeistów. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 17:06 Jak sądzę Putin stoi w obliczu podziałów na Kremlu i być może obawia się gniewu rosyjskiej elity, a przynajmniej wpływowej prozachodniej jej części. On przywykł do lawirowania pomiędzy frakcjami, a tutaj trzeba Stalina który wymusiłby jednomyślność. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 17:33 A tam Stalina . Tu trzeba po prostu kogoś kto ma jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Pytanie bez odpowiedzi.. 22.07.14, 18:08 marko125 napisał: > A tam Stalina . Tu trzeba po prostu kogoś kto ma jaja. A o ile jeszcze większych jaj trzeba, niż jaja kogoś kto we współczesnym świecie zajmuje i włącza do swojego kraju kawał cudzego terytorium? Odpowiedz Link Zgłoś