Dodaj do ulubionych

łucznictwo RADA

17.06.15, 09:24
Cześć! chcialabym kupić łuk bloczkowy dla mojego chłopaka (175cm wzrostu, 72kg wagi)
Będzie to pierwszy jego łuk. Czy ktoś może mi doradzić?
Myślę o tych:

www.sztucer.pl/i1370_luk_bloczkowy_crosman_elkhorn_aby1721.html
www.sztucer.pl/i453_luk_bloczkowy_druid_camo_co_009ac.html
który jest lepszy? Opinie znalazłam tylko o tym pierwszym, są podzielone ; )
Będe wdzięczna za jakies wskazówki (cena do ok 300zł)
Obserwuj wątek
    • adam_al dobra RADA 17.06.15, 09:52
      > dla mojego chłopaka (175cm wzrostu, 72kg wagi)
      ....
      >Czy ktoś może mi doradzić?

Droga Marcelo,
      moja rada - Twój chłopak jest trochę za niski.
      Poza tym, że prawie kurdupel, to wracając do tematu łuku będzie wyglądał jak taki Robinhoodzik. Koleżanki będą się z Ciebie śmiały. Jak wyskoczy jeszcze we właściwych dla epoki rajtuzach to w ogóle będzie żenada. Radzę Ci Marcelo znajdź Ty lepiej faceta z giwerą.
      • brmtvungernsternberg Re: dobra RADA 17.06.15, 10:25
        Ty chamie. Usuńcie ten wpis. Jak można.
        • adam_al Re: dobra RADA 17.06.15, 10:37
          > Ty chamie. Usuńcie ten wpis. Jak można.

Ty tak poważnie?
          Jeżeli tak to wrzuć nieco na luz buraku, to była żartobliwa odpowiedź na zachętę do odwiedzenia sklepu internetowego - potocznie nazywa się to spamem.
          • marcela.golis Re: dobra RADA 17.06.15, 10:39
            uu, do tego masz kiepskie poczucie humoru. Smutne.
          • adam_al Łuk w wojsku (i do brmtvungernsternberg) 17.06.15, 11:14
            (do brmtvungernsternberg)
            Być może i jak dokonałem nadinterpretacji więc:
            Jest:
            > Jeżeli tak to wrzuć nieco na luz buraku,
            Powinno być:
            > Jeżeli tak to wrzuć nieco na luz,

Jeżeli temat już został wywołany może ktoś go podrąży. Okazuje się, że w kilku formacjach SF pojawiają się łuki, jako alternatywne/survivalowe środki walki:
            40.media.tumblr.com/tumblr_m8izwdWVNu1r9khx4o1_1280.jpg
            Temat z racji mody na zommbie i wyczynów Daryla Dixona stał się bardzo popularny, ciekawe jak "mocne" jest takie ustrojstwo:
            crossbownation.crossbownation.netdna-cdn.com/forum/uploads/5c21f711d8c4539a1024a3fca99a7682.jpg
            • feel_good_inc Jaki łuk? Kusza! 17.06.15, 11:45
              Też neurobalistyka, ale różnica użytkowa dramatyczna.
              • adam_al No jasne 17.06.15, 12:15
                rzeczywiście przeszedłem do trochę innej broni - masz mnie, ale efektor podobny ;)
      • marcela.golis Re: dobra RADA 17.06.15, 10:37
        Giwerę już ma.
        Niezmiernie dziękuję za tę kompletnie nieprzydatną i durną odpowiedź. Fajne masz życie człowieku, że siedzisz i piszesz takie bzdety.
        Też Ci dam radę- znajdź coś sensownego do roboty, może kopanie rowów nada sens twojemu niezbyt ciekawemu życiu, bo przypuszczam, że do niczego innego się nie nadajesz.
        Pozdro!
        • adam_al Co za kraj 17.06.15, 10:46
          > Niezmiernie dziękuję za tę kompletnie nieprzydatną i durną odpowiedź. Fajne mas
          > z życie człowieku, że siedzisz i piszesz takie bzdety.

> twojemu niezbyt ciekawemu życiu, bo przypuszczam, że do niczego innego się nie
          > nadajesz.

Co wy ludzie tacy nabzdyczeni jesteście?
          Przy okazji jak nawiązaliśmy kontakt tzn. obrażasz mnie -> Ty siedzisz i spamujesz, bo przecież gdyby interesowało Cię zagadnienie jako takie drążyła byś merytorycznie problem, a nie podawała adres sklepu internetowego z konkretną ceną. Jeżeli tak jest, a jesteś osobą uczciwą przeproś mnie proszę.

Co za buraczany kraj! Piszesz żartobliwie, a w zamian twoje życie bez sensu, kopanie rowów itd. Czy mamy tak durne społeczeństwo, że jak emotikonki z wielką uśmiechniętą gębą nie dodasz pokolenie smartfonowcu nie potrafi wyczuć ironii i zaraz rusza do ataku?.
          • billy.the.kid Re: Co za kraj 17.06.15, 21:01
            dobrą proce można zrobić samemu.
            widełki z wierzbowej gałązki, dwa odcinki wentyla/może być i guma modelarska/ i kawałek łatki.
            strzelać zkulek łożyskowych.
            nawet rambo na to nie wpadł.
    • brmtvungernsternberg Re: łucznictwo RADA 22.06.15, 23:18
      Jak ktoś ma problem to się nie żartuje. A jak ,,żart" polega na chamskich uwagach to jezusie usuwa. Pytanie było poważne. Szkoda że nie mogę odpowiedzieć. Niestety nie mam pojęcia o lukach sportowych.
    • rin.ga90 Re: łucznictwo RADA 08.07.15, 16:19
      Jeśli łuk będzie pierwszy to rozejrzałabym się za czymś tańszym, żeby dobrać resztę sprzętu i tarczę do strzelania, chyba, że chłopak sam sobie coś takie zorganizuje. W zestawach do łuku dołączane są przeważnie dwie strzały, a to trochę mało. Poleciłabym ten: military-zone.sklep.pl/p3948,luk-bloczkowy-poe-lang-kirupira-camo-20-lbs-89-cm.html dobry na początek, a cena pozwoli Ci jeszcze dokupić tarczę. Chyba, że coś sami zorganizujecie, to możesz kupić coś bardziej kozackiego, czyli na przykład ten: military-zone.sklep.pl/p3948,luk-bloczkowy-poe-lang-kirupira-camo-20-lbs-89-cm.html będzie dobry na początek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka