Dodaj do ulubionych

Masowa migracja...

04.09.15, 09:38
Wygląda (mnie) ze ktoś w Europie przegapił ten pociąg.
Ta masowa wędrówka, to jest TYLKO początek początku.. Czy zdajecie sobie sprawę ilu czekają na nowe jutro? W Afryce i w dorzecza Nilu szykują się opuścić miejsca około 400 milionów ludzi....!!!! Od lat brakuje tam woda. Jeszcze mamy Syrię, Irak i inne. Z Azji tez patrzą na "sytą" i bogatą Europe.

Wy nie rozumiecie ich język i mentalność. W Europie wszystkie "czarne roboty" robią "czarni"
Izrael (na czas) zainstalował płot na egipskiej granicy i tak można było zatrzymać ten "ludzki potop" (co miesiąc przychodziło około 10-20 tysięcy z Afryki)
Obserwuj wątek
    • menel13 Re: Masowa migracja... 04.09.15, 10:24
      Muzułmanie w GW uzyskali równie wysoki status co Żydzi. Objawia się to standardowym blokowaniem komentarzy pod artykułami o uchodźcach.
    • gangut Bo trzeba jasno powiedzieć NIE 04.09.15, 10:41
      I przyjmować wybiórczo tylko potrzebnych.

• scibor3 Re: Masowa migracja... 04.09.15, 15:18
      My to rozumiemy. Popatrz na komentarze pod artykułem. Jak mi się wydaje "elity" tego nie pojmują albo są za bardzo służalcze w stosunku do tych na Zachodzie (ale i tam zaczyna wrzeć). Wybory tuż, tuż - będzie podsumowanie.
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: Masowa migracja... 04.09.15, 15:26
      Nomadow z bliskiego Wschodu powinni zastopowac juz 2000 lat temu u bram Europy..
      a tak, zaraza rozlala sie po calym swiecie..
    • mosze_zblisko_daleka Re: Masowa migracja... 04.09.15, 16:36
      już kilka państw w Europie zamawia podobny plot...
      • say69mat Re: Masowa migracja... 06.09.15, 02:13
        @mosze_zblisko_daleka napisał:

> już kilka państw w Europie zamawia podobny plot...

say69mat:
        Hmmm ... płoty ... mam ciutkę odmienne skojarzenia. Polecam zatem uwadze i refleksji ... en.gross-rosen.eu/historia-kl-gross-rosen/historia-al-riese/
      • stary_chinczyk Re: Masowa migracja... 07.09.15, 22:42
        No cóż, faszyzm się odradza. Tym razem pod egidą Izraela. To kiedy obozy zagłady dla Arabów ?
    • rzewuski1 Re: Masowa migracja... 04.09.15, 22:53
      I pomyśleć ze taki Egipt na początku lat 70 miał tyle mieszkańców co Polska a teraz ma ponad dwa razy więcej nie mówiąc o Etiopii która w 1970 miała 27 mln a teraz przekroczyli 90 mln i tak w zasadzie w większości tych krajów na południu.
      Wcześniej czy później wszystko zacznie walić na północ. To tylko kwestia czasu.
    • anton_pl Re: Masowa migracja... 06.09.15, 07:49
      mosze_zblisko_daleka napisał:
      > ejsca około 400 milionów ludzi....!!!! Od lat brakuje tam woda. Jeszcze mamy Sy
      > rię, Irak i inne. Z Azji tez patrzą na "sytą" i bogatą Europe.

Święte słowa, ale na ta chwile po zburdelizowanych władzach UE nie oczekuje jakieś stanowczych działań, premier Finlandii dla przykładu oddał swój własny dom na potrzeby imigrantów, ja nie jestem jakiś faszysta, ja tylko chce takiego sprawnego i odpowiedzialnego rządu jak Izrael ma, ja rozumie że ludziom trzeba pomoc, itd., ale nie można dopuścić by te działania zniszczyły nasz własny dom, stawiać wysokie płoty inwestować w straż graniczna, dokonać inwazji na Libii za zgodą ONZ czy bez zgody, i to blokować, ale po obecnych władzach UE sie tego nie spodziewajcie, dobrze że u nas PiS idzie do władzy to taki izraelski Likud...
      • stary_chinczyk Re: Masowa migracja... 07.09.15, 22:40
        > Święte słowa, ale na ta chwile po zburdelizowanych władzach UE nie oczekuje jak
        > ieś stanowczych działań, premier Finlandii dla przykładu oddał swój własny dom
        > na potrzeby imigrantów, ja nie jestem jakiś faszysta, ja tylko chce takiego spr
        > awnego i odpowiedzialnego rządu jak Izrael ma, ja rozumie że ludziom trzeba pom
        > oc, itd., ale nie można dopuścić by te działania zniszczyły nasz własny dom, st
        > awiać wysokie płoty inwestować w straż graniczna, dokonać inwazji na Libii za z
        > godą ONZ czy bez zgody, i to blokować, ale po obecnych władzach UE sie tego nie
        > spodziewajcie, dobrze że u nas PiS idzie do władzy to taki izraelski Likud...

Sam jestem imigrantem i mam szczescie że w kraju w którym mieszkam ludzie mają zupełnie inne nastawienie do imigrantów niż w Polsce. Co ciekawe, Polacy w kraju generalnie nienawidzą imigrantów podczas gdy jednocześnie 20 mln ich rodaków jest imigrantami.
        Zgadzam się że na bliskim wschodzie trzeba zrobić porządek nie oglądając sie na ONZ, Chiny i Rosję. Te kraje dbają tylko i wyłącznie o interes kierujących nimi mafii. W sytacji w której po zakończeniu ery kolonialnej utworzono sztuczne państwa jak Syria czy Irak, wybuch był tylko kwestją czasu. Teraz trzeba posprzątać.
        Ale z drugiej strony nie można zamykać się na imigrantów. Zwłaszcza w dobie starzenia się społeczeństwa europejskiego. A że doprowadzi to do islamizacji europy ? No cóż, lepsze już to niż nihilistyczny ateizm. Szczerze powiedziawszy to wolę mieć za współobywatela człowieka, który wbrew wszelkim przeciwnością, ryzykując życie, wyprowadził swoją rodziną z ogarniętego wojną kraju, niż czystej krwi Polaka, który potrafi tylko opowiadać na forum jak my to z Rojsją będziemy walczyć, a trzęsie gaciami przed grupką obdartych, głodnych, szukających schronienia przybyszów z Bliskiego Wschodu czy Afryki.

• panzerviii Mocne Chińczyku .. Mosze 07.09.15, 23:18
          Drogi Mosze,

zwracam się do Ciebie, właśnie do Ciebie, jako człowieka urodzonego w moim kraju i w moim mieście. Przechodzę koło kamienicy gdzie mieszkałeś conajmniej raz na miesiąc

jakieś 2-3 miesiące temu dałeś post o bohaterach z Kobane. Podziwiałeś ich, ja też.
          Kobane obroniono. innych miejsc nie. a w Kobane nie da się żyć.

Teraz tym, których podziwałeś chcesz zamknąć bramę, kiedy z Kobane chcą do bezpiecznego miejsca wywieźć rodziny.
          Ojciec tego chłopczyka co utonął na tureckiej plazy, uciekał z rodziną przez ISIS. więskszośc ludzi ucieka przed Islamistami i assadem. Teraz chce wracać do Kobane i zginąć. chcesz im zamknąć drzwi.

Mosze twoje państwo jest otoczone przez ludzi, którzy go nienawidzą. pomoc USA kiedyś się skończy. wasz mur się zawali. wiesz o tym. chesz aby cała Europa oprócz Niemiec zamknłeła wam drzwi. chcesz tego?

Tu był błąd zrobiony gdzie indzej.
          Tak wygląda świat, kiedy Ameryka cierpi na impotencję.
          Po Somalii Clinton bał sie zainterweniować w Ruandzie. skutek zaniechania wiadomy.
          Na Bałkanach tegobłędu nie popełnił.

Trzeba było już dawno zniszczyć Assada oraz Islamistów. trzeba to zrobić teraz. a potem powiedzeć do uchodzców z Syrrii i Iraku możecie wracać, i zrobić im plan Marshala. to jest jedyna słuszna droga. Islamistów można torturować to nie są ludzie. ale rodziny, uchodzców, głównie klasę średnią. trzeba przyjąć.

Panowie nas i tak chronią niższe zarobki, i średnioatrakcyjy rynek pracy.
        • menel13 Re: Masowa migracja... 08.09.15, 08:46
          stary_chinczyk napisał:

>Polacy w kraju generalnie nienawidzą imigrantów

Generalnie g... wiesz.
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: Masowa migracja... 08.09.15, 12:36
      forum.gazeta.pl/forum/w,175,158632372,158632372,100_lat_agresji_zydowskiej_na_Polske.html
      • mosze_zblisko_daleka Nie jestem historykiem lub psychatra... 08.09.15, 14:57
        Nie mam pojęcia ile dywiz mieli Żydzi przed wojna 1939 roku, a ile posiadała Polska...?
        Ilu Żydów było w Polskim Wojsku i ilu oficerów...
        On zaraz napisze ze Żydzi atakowali Polskę 1.9.1939 a nie hitler...
        • teodor_jeske_choinski_1 Re: Nie jestem historykiem lub psychatra... 08.09.15, 15:19
          Nie trzeba bardzo sie gimnastykowac czy studiowac talmud, by stwierdzic ze Zydzi napadli na Polske w 39 roku.
          Faktem jest, ze w Wehrmachcie sluzylo 150 000 Zydow, wiec chociaz czesc z nich musiala "napasc" na Polske z zachodu, a o udziale Zydow na Kresach polskich w eksteminacji sowieckiej Polakow wie kazde polskie dziecko, wiec Mosiek nie napinaj sie i sam udaj sie do psychiatry, wszak schizofrenia to choroba zydowska..
    • say69mat Re: Masowa migracja... 09.09.15, 07:38
      @mosze_zblisko_daleka napisał:

> Wygląda (mnie) ze ktoś w Europie przegapił ten pociąg.
      > Ta masowa wędrówka, to jest TYLKO początek początku.. Czy zdajecie sobie spraw
      > ę ilu czekają na nowe jutro? W Afryce i w dorzecza Nilu szykują się opuścić mi
      > ejsca około 400 milionów ludzi....!!!! Od lat brakuje tam woda. Jeszcze mamy Sy
      > rię, Irak i inne. Z Azji tez patrzą na "sytą" i bogatą Europe.>
      > Wy nie rozumiecie ich język i mentalność. W Europie wszystkie "czarne roboty" r
      > obią "czarni"
      > Izrael (na czas) zainstalował płot na egipskiej granicy i tak można było zatrzy
      > mać ten "ludzki potop" (co miesiąc przychodziło około 10-20 tysięcy z Afryki)

say69mat:
      Zauważ podobieństwo pomiędzy pomiędzy pogardą dla życia wśród wyznawców kultu waffen ss, a pogardą dla życia wśród wyznawców kultu państwa islamskiego. Tu leży przyczyna migracji, to lęk przed śmiercią jest czynnikiem popychającym tych biednych ludzi do migracji. Stąd nie ma żadnej różnicy pomiędzy Żydem uciekającym z III Rzeszy a Jazydem, Kurdem, Syryjczykiem, Irakijczykiem uciekającym przed zagładą. A naszą powinnością jest wykorzystać ten potencjał ludzki do tego, aby w przyszłości odbudować region ze zgliszcz powstałych po upadku państwa islamskiego.

• mosze_zblisko_daleka Re: Masowa migracja... 22.09.15, 07:03
      www.youtube.com/watch?v=H73WSLQ1uEM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka