Gość: zonc IP: *.awacom.pl 10.01.04, 22:58 Podobno u nas jeszcze gorzej niż w oryginale... szczegóły w poniedziałkowej GW... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivica Re: BYDGOSZCZ = STARACHOWICE?? 11.01.04, 00:46 co by nie bylo ze nikt nie pisze :P Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: BYDGOSZCZ = STARACHOWICE?? 11.01.04, 10:28 Aby się tylko nie skończyło na prasowej sensacji. Wszak Leszek sam powiedział: "Rząd i inne organy władzy muszą zwalczać wszystko, co zatruwa życie publiczne: korupcję, prywatę, arogancję, przestępczość i znieczulicę. W tych sprawach nikt nie będzie mógł liczyć na pobłażliwość. (...)Przestępca musi być wykryty i szybko ukarany." Polynomial-C Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: BYDGOSZCZ = STARACHOWICE?? 11.01.04, 10:32 ok Poly akurat w tej sprawie mam y takie samo zdanie :) Pamietaj dzis 19.40 TVN "UWAGA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: BYDGOSZCZ = STARACHOWICE?? IP: *.awacom.pl 11.01.04, 23:18 jutro rano zaraz GW dorwę, jakoś wole o tym czytać niż w TV oglądać... mam dużooo czasu bo lekcji nie ma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
carton Totalne szambo! 12.01.04, 07:13 Ktoś jeszcze się upiera, że Jasiakiewicz był dobrym prezydentem? A może SLD to nie jest szambo? Ciekawe czy jeszcze są Bydgoszczanie, którzy uważaja, że w Polonię nadal należy pompować pieniądze? link do artykułu o aferze: twojemiasto.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,1861294.html Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: Totalne szambo! 12.01.04, 09:47 ciekawe, ciekawe myslicie, ze gw o przekretach nie wiedzialo? w koncu maja to pod nosem ich dziennikarze niemal codziennie sa w ratuszu itp a nie sa glupi odwazyli sie o tym napisac dopiero, gdy naswietlily ta sprawe inne media, a gw zauwazyla, ze bydgoskie sld sie chwieje a pamietacie, jaka piekna laurke gw wystawila jasiakiewiczowi przed samymi wyborami? kilkustronicowy, bogato ilustrowany artykul o romanie-zbawicielu bydgoszczy wiadomo, ze takiego materiau nie tworzy sie w 2 dni, ALE fakt faktem - pooozno cos i ciekawe, na ile zachowawczo bo ze lajtowo - to widac ze mocno Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.bydgoszcz Re: Totalne szambo! 12.01.04, 11:10 Ta opinia jednak wymaga naszego sprostowania: wsn napisała: > ciekawe, ciekawe > myslicie, ze gw o przekretach nie wiedzialo? > odwazyli sie o tym napisac dopiero, gdy naswietlily ta sprawe inne media, a > gw zauwazyla, ze bydgoskie sld sie chwieje Wystarczy prześledzić tę sekwencję materiałów: miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35596,1688073.html I tyle w tym temacie. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Totalne szambo! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 11:29 Pani Redakcjo! daty!!! wystarczy przesledzic Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.bydgoszcz Re: Totalne szambo! 12.01.04, 11:56 Gość portalu: Ted® napisał(a): > Pani Redakcjo! daty!!! > wystarczy przesledzic Przywołaliśmy nasze materiały w odpowiedzi na zdanie: >> odwazyli sie o tym napisac dopiero, gdy naswietlily ta sprawe inne media << W tym kontekście to my z zainteresowaniem zapoznamy się z datami tekstów z innych mediów, które rzekomo miały wcześniej pisać o tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: Totalne szambo! 12.01.04, 12:04 redakcja.bydgoszcz napisał: > Przywołaliśmy nasze materiały w odpowiedzi na zdanie: > >> odwazyli sie o tym napisac dopiero, gdy naswietlily ta sprawe inne med > ia << > W tym kontekście to my z zainteresowaniem zapoznamy się z datami tekstów z > innych mediów, które rzekomo miały wcześniej pisać o tym samym. inne media o przekretach jasiakiewicza pisaly jeszcze PRZED wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.bydgoszcz :-) 12.01.04, 12:39 wsn napisała: > inne media o przekretach jasiakiewicza pisaly jeszcze PRZED wyborami Epoka internetowa trwa - dla młodzieży - od zawsze, ale jednak przed internetem też coś niecoś wydawano. To, że czegoś nie ma w necie, nie znaczy, że nie istniało. Zapraszamy do wizyty u nas w redakcji, lub w czytelni regionalnej Biblioteki Wojewódzkiej i do przejrzenia starszych zszywek. W tym tych, gdzie są artykuły po których GW była przez Romana Jasiakiewicza pozywana do sądu. Szczególnie polecamy zszywki z lat 1997-1998 i serie artykułów o Wojewódzkim Funduszu Ochrony Środowiska oraz o Wojewódzkim Zespole Pomocy Społecznej. Z przełomu lat 2001 i 2002 polecamy uwadze serie materiałów o dotowaniu przez Ratusz (i WFOŚ) ''Trybuny''. Mozne wymieniać więcej, ale po co? To wątek o Polonii i ręcznym sterowaniu śledztwem, a nie o zasługach prasowych w walce o porządek. Notabene: w szukaniu artykułów GW o b. prezydencie i jego zarządzie pomocna może byc też wyszukiwarka sprostowań na ratuszowym wortalu (o ile obecny rzecznik zdecydował się zachować to, co pod naszym adresem wypisywali rzecznicy poprzedniego zarządu miasta). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: :-) 12.01.04, 13:04 redakcja.bydgoszcz napisał: > Epoka internetowa trwa - dla młodzieży - od zawsze, ale jednak przed internetem (...) > Z przełomu lat 2001 i 2002 polecamy uwadze serie materiałów o dotowaniu przez > Ratusz (i WFOŚ) ''Trybuny''. Mozne wymieniać więcej, ale po co? To wątek o > Polonii i ręcznym sterowaniu śledztwem, a nie o zasługach prasowych w walce o > porządek. wyrazilam sie nieprecyzyjnie chodzilo mi o to, ze podczas gdy gw robila jasiakiewiczowi bajkowe zdjecia i wywiady przedwyborcze, inne gazety przedstawialy rzeczywiste oblicze w.w. odsylam do zszywek prasy codziennej z tamtego okresu poza tym doprawdy nie wypierajcie sie sldowskich sympatii, nie bez powodu gw nosi niechluny przydomek 'wybiórcza' > Szczególnie polecamy zszywki z lat 1997-1998 i serie artykułów o Wojewódzkim > Funduszu Ochrony Środowiska oraz o Wojewódzkim Zespole Pomocy Społecznej. droga redakcjo. radzilabym rozejrzec sie dobrze wokol grantow, ktore bydgoszcz otrzymac ma od ue zapowiada sie, ze gro z tego pojdzie w rece sld. juz zreszta sa takie plany. a wszystko to pod pozorem ochrony srodowiska. a w gw na razie na ten temat cisza. a nie, jak widzialam, glownie pienia radosci - naprawde nic nie widzicie?? > Notabene: w szukaniu artykułów GW o b. prezydencie i jego zarządzie pomocna > może byc też wyszukiwarka sprostowań na ratuszowym wortalu (o ile obecny > rzecznik zdecydował się zachować to, co pod naszym adresem wypisywali rzecznicy poprzedniego zarządu miasta). rzecznicy poprzedniego zarzadu miasta generalnie mowili i wypisywali wiele, przewaznie zreszta, bzdur :) to juz taki gatunek, niewiele sie zreszta w tej kwestii zmienia ale, ale: Teksty sprostowań, wyjaśnień i polemik wysłanych do mediów przez Rzecznika Prasowego Prezydenta Bydgoszczy Express Bydgoski Gazeta Pomorska o... a to pech... gw jakos tak nic niewygodnego od dwoch latek nie pisala... (sa tu sprostowania z lat 2002-2003) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyciarek ojej mistrzyni ortografii IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 12.01.04, 13:28 jak się pisze "gro" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: ojej mistrzyni ortografii 12.01.04, 13:47 w tym wypadku - fonetycznie mea culpa to wina umeryjskiej klawiatury, ktora nie wytukuje literki s gros twoich bykow laskawie wybaczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyciarek audiotele IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 12.01.04, 13:55 kto na tym forum parokrotnie z butą zapewniał o swoich nieprzeciętnych mozliwosciach z zakresu ortografii i wiedzy na temat języka polskiego ? a). tyciarek b). qczi p.s. w każdym razie ta łaskawość bardzo cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: audiotele 12.01.04, 14:11 areczku. ide zaraz do pracy (musze sie troche ogarnac) i nie mam teraz czasu na pyskoweczke, jakkolwiek milo sie zapowiada :) > kto na tym forum parokrotnie z butą zapewniał o swoich nieprzeciętnych > mozliwosciach z zakresu ortografii i wiedzy na temat języka polskiego ? maż racje, to ty jestes miszczem ortografji teko foróm przeprażam za niedzne pomuwjenia tyciarkó! muj mi-szczu! Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: ojej mistrzyni ortografii 12.01.04, 13:57 a ty zapomniales dodac 'kretynko' skoro juz sie tak czepiamy szczegolow :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyciarek Re: ojej mistrzyni ortografii IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 12.01.04, 14:02 rzeczywiście. wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: ojej mistrzyni ortografii IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 13:59 Gość portalu: tyciarek napisał(a): > jak się pisze "gro" ? mysle ze "gro" pisze sie gro tak jak "dsgfkdupa" pisze sie dsgfkdupa ;) ale moze jakis polonista wyprostuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyciarek Re: ojej mistrzyni ortografii IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 12.01.04, 14:06 po to cudzysłów, by wątpliwości nie było. a jak już to "gro" tak sie pisze "gro" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Totalne szambo! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 12:06 > myslicie, ze gw o przekretach nie wiedzialo? a ja o tym bo o innych mediach to tylko ambicja dziennikarska, bez znaczenia dla postronnych co innego reczne sterowanie ;) pozdrowienia dla szefa Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: Totalne szambo! 12.01.04, 11:30 redakcja.bydgoszcz napisał: > Wystarczy prześledzić tę sekwencję materiałów: sekwencja tematow zaczyna sie w listopadzie 2002: • 1. Listopad 2002: awantura sportowa w Bydgoszczy (24-09-03, 14:44) • 2. Luty 2003: Polonia ma (...) a coz takiego wydarzylo sie w listopadzie 2002? jasiak z hukiem wylecial z ratusza a gw zaczela poruszac niewygodne tematy nadal jednak oszczedzacie sld, szczegolnie zabawnie wyglada to w ostatnim artykule: cala polska trabi o aferalnym sld, a wy sie koncentrujecie na korupcji w policji, nie na tym, kto ciagnal za sznurki niebieskich marionetek > I tyle w tym temacie. > Pozdrawiamy i to tyle w tym temacie :) a pozdrawiam, pozdrawiam wybaczam w koncu nad dzienikarzem zawsze stoi szef Odpowiedz Link Zgłoś
ivica A jak widza to inne portale 12.01.04, 10:41 fakty.interia.pl/news?inf=461201 Aferalne powiązania 12.01.2004 06:27 (aktualizacja 09:47) Mikietyński stracił posadę / Archiwum Jak pisze dzisiejsza "Gazeta Wyborcza" Krzysztof Mikietyński, naczelnik sekcji do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Miejskiej Policji w Bydgoszczy został zwolniony z pracy. - Uderzyłem w mieszankę biznesu, polityki i sportu. To wystarczyło, żeby uderzyć we mnie - mówi policjant z Bydgoszczy, który rozpracował aferalne powiązania między politykami z SLD i klubem sportowym Polonia. Mikietyński był cenionym policjantem, dopóki w połowie ubiegłego roku nie wziął się za sprawę klubu sportowego Polonia Bydgoszcz. - Nie przypuszczałem, że to będzie mój koniec w policji - powiedział gazecie. Jak wynika z ustaleń reportera RMF, członkom bydgoskiego SLD Sojuszu miały zostać postawione zarzuty w sprawie niegospodarności w Polonii. Jednak śledztwo w tej sprawie ostro zahamowano. O niegospodarności w bydgoskiej Polonii zaczęło się mówić tuż przed totalnym bankructwem klubu. Sprawa ujrzała światło dzienne, bo zmieniła się ekipa rządząca miastem. SLD przegrało wybory prezydenckie, a nowy prezydent postanowił sprawdzić, jak gospodarzono w klubie miejskimi dotacjami. Okazało się, że klub "przepuścił" kilkaset tysięcy złotych. Zawiadomiono prokuraturę. Śledztwem zajęli się policjanci z sekcji przestępczości gospodarczej Komendy Miejskiej w Bydgoszczy, jednej z najlepszej w kraju. Zaczęły się aresztowania, postawiono pierwsze zarzuty. Zatrzymań miało być więcej. Komendant zdecydował jednak, żeby sprawę przekazać z dużej sekcji PG w komendzie miejskiej do niewielkiego wydziału komendy wojewódzkiej. Prokurator Andrzej Łączkowski zapewnia jednak, że policja pracuje nad sprawą Polonii cały czas. Wątki dotyczące niegospodarności, wyłudzeń na duże kwoty są aktualnie wyjaśniane. Tymczasem w ubiegłym tygodniu z aresztu wyszedł jeden z podejrzanych w sprawie niegospodarności w klubie Polonia. Zwalniając go sąd stwierdził, że nie ma już obawy, aby podejrzany przeszkadzał w śledztwie, bo cały materiał dowodowy został już zebrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhemek Re: A jak widza to inne portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 10:44 Pierwsza strona w warszawskiej wyborczej:)) bydgoszcz bedzie slawna;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: A jak widza to inne portale 12.01.04, 10:44 wp.pl/r/N138 Kazali nam wrobić szefa Uderzyłem w mieszankę biznesu, polityki i sportu. To wystarczyło, żeby uderzyć we mnie - mówi policjant z Bydgoszczy, który najpierw rozpracował aferalne powiązania między politykami z SLD i klubem sportowym, a potem stracił śledztwo i posadę - donosi "Gazeta Wyborcza". Krzysztof Mikietyński, naczelnik sekcji do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Miejskiej Policji w Bydgoszczy, do stolicy województwa trafił z komendy powiatowej w Nakle. Pod jego kierownictwem bydgoska sekcja w ostatnim wewnętrznym rankingu takich jednostek zajęła trzecie miejsce, kilka lat temu była na szarym końcu - pisze gazeta. To Nikietyński stoi za rozpracowaniem "afery perfumowej" (wprowadzenie na rynek podrabianych dezodorantów) i tak zwanej afery sterydowej (handel anabolikami i receptami). Sukcesy docenili przełożeni: w 2002 roku naczelnik dostał od prezydenta Kwaśniewskiego Brązowy Krzyż Zasługi, kilka miesięcy temu od Krzysztofa Janika srebrny medal "Zasłużony Policjant" - przypomina "Gazeta Wyborcza". Według niej Mikietyński był ceniony, dopóki w połowie ubiegłego roku nie wziął się za sprawę klubu sportowego Polonia Bydgoszcz. "Nie przypuszczałem, że to będzie mój koniec w policji" - powiedział gazecie. Po kilkumiesięcznym dochodzeniu sekcja Mikietyńskiego postawiła zarzuty i wsadziła do aresztu dwóch ludzi z władz klubu. Jak ustalili dziennikarze "Gazety" i telewizji TVN, śledztwo zmierzało wyżej - do SLD-owskich władz Bydgoszczy i dyrektora jednego z banków. Odpowiadali oni m.in. za pompowanie pieniędzy w klub, który je sprzeniewierzał. W zamian "Polonia" robiła propagandę wyborczą Sojuszowi. Działacze karmili też na bankietach notabli Sojuszu i kupowali im prezenty. Nawet premierowi Millerowi podarowali złoty zegarek - pisze "Gazeta". (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: A jak widza to inne portale 12.01.04, 10:50 info.onet.pl/852747,11,item.html Kraj PAP/IAR, MFi /2004-01-12 06:10:00 Bydgoszcz: Kolejna afera w SLD "Gazeta Wyborcza": Policjant rozpracował aferalne powiązania między politykami SLD a miejscowym klubem sportowym. Chciał postawić zarzuty notablom z bydgoskiego Sojuszu. Nie zdążył. Stracił sprawę i posadę. Krzysztof Mikietyński, naczelnik sekcji do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Miejskiej Policji w Bydgoszczy, do stolicy województwa trafił z komendy powiatowej w Nakle. Pod jego kierownictwem bydgoska sekcja w ostatnim wewnętrznym rankingu takich jednostek zajęła trzecie miejsce, kilka lat temu była na szarym końcu - pisze gazeta. To Nikietyński stoi za rozpracowaniem "afery perfumowej" (wprowadzenie na rynek podrabianych dezodorantów) i tak zwanej afery sterydowej (handel anabolikami i receptami). Sukcesy docenili przełożeni: w 2002 roku naczelnik dostał od prezydenta Kwaśniewskiego Brązowy Krzyż Zasługi, kilka miesięcy temu od Krzysztofa Janika srebrny medal "Zasłużony Policjant" - przypomina "Gazeta Wyborcza". Według niej Mikietyński był ceniony, dopóki w połowie ubiegłego roku nie wziął się za sprawę klubu sportowego Polonia Bydgoszcz. "Nie przypuszczałem, że to będzie mój koniec w policji" - powiedział gazecie. Po kilkumiesięcznym dochodzeniu sekcja Mikietyńskiego postawiła zarzuty i wsadziła do aresztu dwóch ludzi z władz klubu. Jak ustalili dziennikarze "Gazety" i telewizji TVN, śledztwo zmierzało wyżej - do SLD-owskich władz Bydgoszczy i dyrektora jednego z banków. Odpowiadali oni m.in. za pompowanie pieniędzy w klub, który je sprzeniewierzał. W zamian "Polonia" robiła propagandę wyborczą Sojuszowi. Działacze karmili też na bankietach notabli Sojuszu i kupowali im prezenty. Nawet premierowi Millerowi podarowali złoty zegarek - pisze "Gazeta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc kupcie GW i Express IP: *.awacom.pl 12.01.04, 12:01 GW- piszą jasno i na temat, wszystko rozumiem ;-) ale boje się, że będzie jak z Rywinem, winnych nie będzie... ;-( Express- totalna klapa!! Można się uśmiać, oni wręcz bronią Jasiaka!! A ich argumenty (niektóre przeciw niemu) są tak ironiczne... morał "kochany pan prezydent skrzywdzony!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagat Re: coraz mniej złudzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 12:38 Po raz kolejny prasa przejmuje kompetencje policji i prokuratury. Brawo dla prasy. Po raz kolejny wybitniejsi pracownicy wymiaru sprawiedliwości odsyłani są na zaplecze. Po co wszelkie te wysiłki skoro środowiska skupione wokół rządzących nie tracą animuszu. Czy i tym razem w świetle jupiterów aferze zostanie "ukręcony łep" a znakomici funkcjonariusze zostana zastąpieni tymi bardziej poprawnymi politycznie? Jedyna nadzieja że kilka takich afer obudzi w nas praworządność i coś co nazywamy normalnością... Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: coraz mniej złudzeń 13.01.04, 19:14 interesujace :) ciekawa polemika, tym bardziej ciekawa, ze Ted sam o sobie mowi, ze GW nie czyta (btw: w internecie nie wszystko jest jesli chodzilo Ci o papierowa) ciekawie pisze qczi: ze chodza do ratusza i maja wszystko pod nosem.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ moja wizja: przychodzi red. Kowalski do ratusza: "puk puk" K: czesc Romek, ej powiedz Ty mi cos na temat Poloni co? albo namieszaj.. prales jakas kase? mecze sprzedawaliscie? ej no nie wstydz sie, powiedz cos bo nie mam o czym pisac, a pomorska i express dopieszczana przez Twojego rzecznika (bylego pracownika pomorskiej) ciagle o Tobie pisza.. R: no Maciej pewnie, sluchaj no, wypralem troche kasy, ale wyjedzie to dopiero w 2003 roku, polonia padnie, zwolnimy owczesnego komendanat a wczesniej wmanewrujemu go w przekret.. pasuje Ci? K: jasne Romek, buzka, morda moja, co ja byc bez Ciebie zrobil? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ qczi, jesli sie nie myle, mialas troche do czynienia z mediami prawda? I chodzilas po miescie i wszyscy w Twoje rece afery korupcyjne wtykali? Z tego co wiem, to praktyke mialas w gazetce najbardziej zwiazanej z SLD? ciekawe jak to jest, ze wszyscy o tym pisali a jednak najwiekszy zamet zrobil artykol GW? zmowa? spisek? TVN po kolezenku?? Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: coraz mniej złudzeń 15.01.04, 04:32 kasiu, nie wiem, kto Ci takich bzdur nawtykal nigdy w zyciu nie odbywalam praktyk w zadnych mediach nie wiem, skad Ci to przyszlo do glowy a o to, jak diennikarze zdobywaja tematy i informacje, powinnas sie zapytac swoich przyjaciol z gazety wyborczej skoro nie maja oporow, aby zdradzac Ci, spod jakiego ip pisza forumowicze, sadze, ze z mila checia przybliza Ci nieco tajniki dziennikarskieo rzemiosla Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: A jak widza to inne portale 15.01.04, 04:36 terefere z tym wrabaniem za pare spodni i bluzy nie zawiesa sie policjanta co takiego mial pan mikietynski na sumieniu, ze tak latwo dalo sie go zawiesic i tk jakos cichutkopan mikietynski siedzial w tym zawieseniu ma teraz duzo czasu na rozne rozrywki podobno rozrywkowy niego czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś