Dodaj do ulubionych

Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców

13.11.09, 09:08
mam nadzieje ze az kilkaset-zero kasy dla pzpn!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: t Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.196.30.3.threembb.co.uk 13.11.09, 14:48
      To jedyny sposób na dziadków z pzpn. Mam nadzieje że nikt się nie
      wyłamie!!!
      • adam81w Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 18:00
        Gość portalu: t napisał(a):

> To jedyny sposób na dziadków z pzpn. Mam nadzieje że nikt się nie
        > wyłamie!!!

To nie jest sposób na cokolwiek. To jest tylko sposób na zohydzenie Polakom piłki.

Poza tym ja na mecz z Rumunią idę. Możesz sobie więc mieć nadzieje. Ona mi ZWISA.
        • Gość: andrzej Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: 78.146.235.* 13.11.09, 18:11
          adam81w napisał:

> Gość portalu: t napisał(a):
          >
          > > To jedyny sposób na dziadków z pzpn. Mam nadzieje że nikt się nie
          > > wyłamie!!!
          >
          > To nie jest sposób na cokolwiek. To jest tylko sposób na zohydzenie Polakom pił
          > ki.
          >
          > Poza tym ja na mecz z Rumunią idę. Możesz sobie więc mieć nadzieje. Ona mi ZWIS
          > A.

Nareszcie widze glos rozsadku.
          Bojkot dla samego bojkotu zupelnie niczego nie zmieni, jezeli kibice sie nie
          zorganizuja i wraz ze sponsorami, politykami, profesjonalistami od pilki,
          szkolenia itd. nie stworza jakiegos racjonalnego planu dzialania.
          Tutaj potrzebne sa konkrety, jakies postulaty, zadania a nie przyspiewki Je... PZPN.
          • Gość: róbmy swoje! Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 23:40
            kibic to konsument, nie musi uczyć się szyć butów, po prostu nie kupuje szajsu,
            który rozlatuje się po godzinie chodzenia, to wszystko.
            Bojkot kibiców to nie powstanie kościuszkowskie tylko nowoczesna forma
            wymuszenia na monopoliście (PZPN) zmian i uwolnienia rynku.
            Nie korzystam z usług i produktów sponsorów PZPN, nie oglądam "meczy" PZPN bo
            jako konsument mam prawo wybierać produkty dobrej jakości. Nie kupuję też
            polskich butów dlatego, że są "polskie". Jeśli już, to dlatego, że są dobrej
            jakości. Żaden Lato nie będzie mnie szantażował patriotyzmem, bo jako patriota
            wymagam, by ktoś, kto występuje w imieniu Polski był profesjonalistą w tym, co
            robi. Niestety, pan Lato razem z całym zarządem PZPN pokazują najgorszą
            amatorszczyznę, która kompromituje nas jako naród. Może powinniśmy jako kibice
            zwrócić się do Sejmu o stworzenie ustawy, która regulowałaby, kto może a kto nie
            może posługiwać się naszymi emblematami narodowymi? PZPN jako stowarzyszenie
            może się posługiwać swoim logo, ale ta fuszerka nie jest "Made in Poland", co
            najwyżej "made by PZPN". Niech sobie jako stowarzyszenie robią co chcą, ale
            niech się nie podszywają pod reprezentację tego kraju. Psujemy sobie nimi markę
            na świecie.
            • drupal Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 23:45
              Rzeczywiście, na korzystanie z prawa do używania emblematów narodowych powinny
              być przyznawane przez państwo licencje, które można by odbierać organizacjom,
              które się kompromitują i przy okazji kompromitują nas, Polaków. Przydałaby się
              taka ustawa nie tylko dla piłki nożnej. Wtedy marka "Polska" nabrałaby większej
              wartości.
              • suunto2002 zimno, nuda a oni i tak w piłkę grać nie potrafią 14.11.09, 08:17
                banda nieudaczników pobiega trochę po trawniku i mają nadzieję, że ktoś ich
                będzie oglądał. A dalej jazda hołoto! Kible myć i liście w parku grabić za darmochę!
            • Gość: kloss Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.09, 00:39
              > kibic to konsument, nie musi uczyć się szyć butów, po prostu nie kupuje szajsu,
              > który rozlatuje się po godzinie chodzenia, to wszystko...

Lepiej bym tego nie ujął
      • Gość: kloss Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:14
        Nie mam nic przeciwko Smudzie ale bojkot to bojkot. 0 kasy dla pzpn, niech biorą
        wypłaty w breloczkach. W tv też nie oglądam. Za to z chęcią obejrzę baraże
        • adam81w Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 18:19
          Gość portalu: kloss napisał(a):

> Nie mam nic przeciwko Smudzie ale bojkot to bojkot. 0 kasy dla pzpn, niech bior
          > ą
          > wypłaty w breloczkach. W tv też nie oglądam. Za to z chęcią obejrzę baraże

Ale co to niby znaczy bojkot to bojkot? Niby czemu mamy w nim brać udział? Czy
          nie powinno się liczyć coś innego? Poza tym czemu ja mam słuchać ludzi z końca?

Chodźmy na mecz. To jest nasza reprezentacja!
          • snoop Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 19:15
            Ty traktujesz to jako swoją reprezentacje, a w zasadzie to jest tylko glos
            poparcia dla PZPN, bo po prostu oni tak go beda odbierac.

Nie pojde na mecz, nie obejrze go w telewizji i nie dlatego, ze nie kibicuje
            naszym, ale tylko i wylacznie dlatego, ze nie bede przykladał swojej "cegiełki"
            poparcia dla panów z PZPN, którzy repre traktują jako swoja wlasnosc.
          • Gość: kloss Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.09, 00:42
            > Ale co to niby znaczy bojkot to bojkot? Niby czemu mamy w nim brać udział? Czy
            > nie powinno się liczyć coś innego? Poza tym czemu ja mam słuchać ludzi z końca?

A idź, niech ci dupa przymarznie, Ale ty pewnie jesteś z nowego zespołu prasowego :)

> Chodźmy na mecz. To jest nasza reprezentacja!

Stary, nie rozśmieszaj mnie. To tylko piłka kopana. Ja bym wam zabronił używania
            barw narodowych i hymnu, bo to w ogóle mało poważne, a w szczególności, w
            polskim wydaniu - kompromitacja i profanacja.
            Cześć, ubierz się ciepło.
      • Gość: Kibic Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.chello.pl 13.11.09, 21:04
        bojkot juz sie zaczal 15 lat temu! a oni teraz sie dziwia? nie
        trzeba nawolywac, jak widac na frekwecji ekstraklasy, od lat.
    • Gość: arvek Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trenera czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 15:46
      piłkarzy tylko o PZPN.
      • Gość: marek Re: Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trener IP: 83.238.13.* 13.11.09, 15:53
        bojkot nie reprezentacji Tylko PZPN
      • Gość: ali Re: Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trener IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 17:33
        to wyborcza, wiec nie rozumie
        aj waj!
        • Gość: andrzej Re: Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trener IP: 78.146.235.* 13.11.09, 17:54
          Zeby nie bylo nieporozumien, ja tez jestem za bojkotem, ale do tej pory nikt nie
          wytlumaczyl mi, jaki wlasciwie jest sens tego bojkotu, czy ktos ma jakies
          postulaty, jakies wymaganie od PZPN, jaies plany, zadania,cokolwiek zeby to
          mialo sens, bo bojkot dla samego bojkotu uwazam za cos tak absurdalnie glupiego,
          ze juz chyba nic glupszego nie moze byc.
          • Gość: debile Re: Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trener IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:15
            Heh a CI idioci nie rozumieją, że nie chodząc na mecze nie bojkotuja pzpnu tylko włąśnie piłkarzy i reprezentacje.
            Bo gdyby w pzpnie była cały czas taka korupcja jak jest, ale reprezentacja by grałą dobrze to nikt z nich by o bojkocie nie myślał. Dlaczego nei zaczeliście bojkotów reprezentacji przed euro 2008?? Wtedy w zwiazku byli tacy sami dzialacze jak dzis?? Ja wam powiem czemu, a to dlatego ze piłkarze grali dobrze. Wiec teraz usiadzcie i przemyslcie jeszcze raz kogo tak naprawde bojkotujecie!
    • Gość: Soso Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.171.171.85.static.crowley.pl 13.11.09, 15:52
      Bojkot trwa! Dopóki nie zmieni się zarząd PZPN, nie będzie kibiców na reprze!
      • Gość: andrzej Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: 78.146.235.* 13.11.09, 18:06
        Gość portalu: Soso napisał(a):

> Bojkot trwa! Dopóki nie zmieni się zarząd PZPN, nie będzie kibiców na reprze!

Naprawde wierzysz, ze bojkotem doprowadzisz do zmian w PZPN, a jesli nawet, to
        to cos zmieni?
        Przeciez lesne dziadki to nie tylko gorne stolki w PZPN, lecz glownie wieloletni
        dzialacze terenowi zakamuflowani w klubach w calej Polsce, to od nich zalezy kto
        ma, a kto nie ma poparcia, a co za tym idzie stolka.
        Jezeli chcecie cos zmienic, to musicie zaczac od wlasnych klubow, bo to one
        kieruja PZPNem, szkoleniem pilkarzy i cala polska pilka, zrozumcie to, bo
        inaczej bojkotowac bedziecie przez nastepne 20 lat, a dziadki beda wam sie w
        pysie smiac.
    • konrad.baginski W środę? To jak wszyscy mają dojechać? 13.11.09, 16:01
      Nic dziwnego, że zainteresowanie małe: środa to środek tygodnia, do Bydgoszczy
      niewiele osób ma blisko a i pewnie ciekawsze rzeczy do kupienia niż bilety...

• Gość: Ktoś Re: W środę? To jak wszyscy mają dojechać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 16:05
        Na dodatek pora rozgrywania meczu (początek o 17:00? ;o).
        • f_crane dokładnie 13.11.09, 20:16
          nie licząc protestu i paskudnej pogody - przecież ludzie pracują... Chyba tylko urzędnicy kończą pracę tak żeby zdążyć na 17, w sektorze prywatnym to się pracuje co najmniej do 18.
    • pzablo Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 16:07
      kiedyś ktoś śpiewał "im więcej ciebie tym mniej..." tym razem będzie
      tak samo - im więcej leśnych dziadów w pzpn, tym mniej kibiców na
      stadionach... :p

KONIEC PZPN!!! ha haha... ha haha...
    • Gość: x Niektorzy omiamieni przez GWno nazlosc odmroza sob IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.11.09, 16:10
      Niektorzy omiamieni przez GWno nazlosc odmroza sobie uszy
    • Gość: PZP(R)N Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: 217.117.130.* 13.11.09, 16:29
      Siekiera, motyka, piłka, szmata,
      Kiedy będzie koniec lata,
      siekiera, motyka, piłka, chłam,
      kradnij, sprzedaj, drukuj, kłam.

Siekiera, motyka, piłka, jesień,
      Pusty stadion, pełna kieszeń,
      siekiera, motyka, piłka, cep,
      beton, przekręt, szmira, kiep.

Siekiera, motyka, wysypisko,
      śnieg, samobój, kac, boisko
      siekiera, motyka, piłka, śmieć
      chcesz to spierać - idź na mecz.
    • yanfhowah jezeli kochasz polska pilke nozna.. 13.11.09, 16:40

to odpusc mecze do czasu zmiany PZPN,
      • Gość: bumcyk Re: jezeli kochasz polska pilke nozna.. IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 16:56
        kto by chcial isc na mecz repry, przeciez zimno bedzie... ;)
      • adam81w jeżeli kochasz Polskę.. 13.11.09, 18:02
        to opuść Polskę do czasu zmiany rządu na taki jaki ci będzie odpowiadał
        • Gość: smok mlekopij Re: jeżeli kochasz Polskę.. IP: *.range86-130.btcentralplus.com 14.11.09, 00:00
          I tak też zrobiłem, nie lubię tych wszystkich Ruchów Polakowskich...
      • Gość: andrzej Re: jezeli kochasz polska pilke nozna.. IP: 78.146.235.* 13.11.09, 18:14
        yanfhowah napisał:

>
        > to odpusc mecze do czasu zmiany PZPN,

Z calym szacuniem, czytuje czasami forum gazety i napotykam sie na twoje posty,
        zwykle sa to inteligetne posty, ale tym razem tego nie moge powiedziec.
        Zeby oczekiwac zmian potrzebny jest plan, a czy ktos w Polsce posiada
        jakikolwiek plan zmian w PZPN ?
        • yanfhowah andrzej 13.11.09, 18:42
          jest grupa ludzi co zbiera podpisy o zmiane PZPN-u maja swoja
          strone i to ze tak malo biletow sprzedaja jest ich zasluga,,wiec nie
          mozna powiedziec ze NIC sie nie robi,,napewno nie stanie sie to
          juz -zaraz,,,,ale warto ich wspierac
          • Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:24
            yanfhowah napisał:

> jest grupa ludzi co zbiera podpisy o zmiane PZPN-u maja swoja
            > strone i to ze tak malo biletow sprzedaja jest ich zasluga,,wiec nie
            > mozna powiedziec ze NIC sie nie robi,,napewno nie stanie sie to
            > juz -zaraz,,,,ale warto ich wspierac

Jezeli chodzi ci o koniecpezetpeen, to musisz wiedziec, ze sa oni jednym wielkim
            przekretem, bo oprocz szumu i podpisow niczego innego nie wyprodukowali, a tutaj
            sa potrzebne konkrety.
            Chociaz, jak wczesniej napisalem, sama idea bojkotu jest bardzo dobra.
            • Gość: ... Re: andrzej IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 19:33
              Żebyś trolasie nie mógł bredzić, że brak postulatów:
              1. Odwołać Prezesa i Zarząd PZPN, a następnie rozpisać wybory.
              2. Do nowego Zarządu PZPN powołać wysokiej klasy specjalistów od
              zarządzania piłką nożną i szkolenia młodzieży, przedstawiciela
              kibiców, oraz niezwiązanych ze środowiskiem piłkarskim fachowców z
              dziedziny zarządzania, restrukturyzacji, finansów, zarządzania
              projektami i public relations.
              3. Wprowadzić kontrakty menedżerskie dla członków Zarządu, w których
              zawarte będą ich kompetencje, zakres odpowiedzialności, oraz cele i
              zadania, z realizacji których będą rozliczani co roku na zjeździe
              sprawozdawczym.
              4. Przeprowadzić audyt działalności Związku, a następnie
              restrukturyzację struktur i procesów w celu usprawnienia
              funkcjonowania i ograniczenia kosztów działalności, oraz zapewnienia
              transparentności i jasności działania poszczególnych organów Związku.
              5. Zrównać wpływ klubów z wpływami okręgów na wybór Zarządu PZPN,
              stworzyć autonomiczną komórkę przedstawicieli kibiców mającą swoją
              reprezentację podczas Walnego Zgromadzenia Delegatów.
              6. Wypracować i wdrożyć projekt jednolitego, profesjonalnego i
              skutecznego systemu szkolenia młodzieży obejmującego wszystkie grupy
              wiekowe.
              7. Wprowadzić jednolity system szkolenia i wynagradzania trenerów z
              uwzględnieniem specyfiki pracy z poszczególnymi grupami wiekowymi
              piłkarzy.
              8. Wprowadzić instytucję sędziów zawodowych na poziomie Ekstraklasy,
              I i II ligi, podwyższyć ich uposażenie oraz wprowadzić obowiązek
              składania oświadczeń majątkowych. Zlikwidować instytucję
              obserwatorów piłkarskich w obecnej formie, a pracę sędziów
              analizować na podstawie zapisu wideo.
              9. Przekazać kontrolę nad organizacją rozgrywek w nowej I i II lidze
              podmiotom działającym niezależnie od PZPN na zasadach np. spółki
              prawa handlowego, jak to ma miejsce w przypadku rozgrywek
              Ekstraklasy.
              10. Proces licencyjny przekazać w całości pod auspicje spółek
              zarządzających rozgrywkami ligowymi, oraz zagwarantować terminowość
              i nieodwołalność decyzji. Systematycznie zwiększać wymagania
              licencyjne, aby dbać o podnoszenie poziomu rozgrywek.
              11. Wprowadzić obowiązek publikowania budżetu i sprawozdań
              finansowych PZPN, wojewódzkich związków piłki nożnej oraz okręgów, a
              także całkowitą jawność tych dokumentów.
              12. Utworzyć skuteczny, wewnętrzny organ kontroli działań Związku, w
              którym zasiadać będą zarówno specjaliści z dziedziny piłki nożnej,
              jak i zewnętrzni fachowcy z dziedziny prawa zatrudniani przez
              Związek.
              • Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:51
                Czytalem juz i sie troche usmialem mlody glupiutki czlowieku, bo kto ma ich
                odwolac i kto ma tych wszystkich specow powolac, ty? :)

I nie ublizaj mi cykuniu od trolasow, bo caly czas pisze o tym, ze popieram
                bojkot i nawet biore w nim udzial, ale prawda jest taka, ze PZPN i wszystkie
                lesne dziadki z calej Polski maja gleboko w dupie reprezentacje, bo ona im daje
                akurat najmniejsze pieniadze, o ile w ogile jakies daje.
                Glownym zrodlem zarobku lesnych dziadkow z calej Polski sa kluby i klubiki we
                wszystkich miastach, miasteczkach i wioskach, bo to w klubach kreca wszystkie
                swoje walki obstawiajac mecze u bukmacherow, oplacaja sedziw pilkarzy, trenarow,
                to tam sypie sie kasa i roluja walki mlody niedorozwoju.

Tym czasem lesne dziadki czytajac twoje postulaty maja ubaw, bo wiedze, ze maja
                do czynienia z glupim motlochem, ktory nie ma pojecia o co w tym wszystkim
                chodzi, troluniu.
                • Gość: bumcyk Re: andrzej IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 21:00
                  "kto ma ich odwolac i kto ma tych wszystkich specow powolac"
                  moze zarzad komisaryczny? wywala nas z fify- kij to tracal, koszty sa
                  nieuchronne, ale przynajmniej bylby jakis kompetentny podmiot
                  odpwiadajacy za reforme/rewolucje pzpn-u (chyba rewolucja jest
                  trafniejszym slowem)
                  • Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:12
                    Gość portalu: bumcyk napisał(a):

> "kto ma ich odwolac i kto ma tych wszystkich specow powolac"
                    > moze zarzad komisaryczny? wywala nas z fify- kij to tracal, koszty sa
                    > nieuchronne, ale przynajmniej bylby jakis kompetentny podmiot
                    > odpwiadajacy za reforme/rewolucje pzpn-u (chyba rewolucja jest
                    > trafniejszym slowem)

A no tak, zarzad komisaryczny.
                    Jezeli uwazasz, ze to uzdrowi patologie w calej polsiej pilce, to winszuje, ale
                    kto wie, moze masz racje?
                    • bumcykcykhopsiup Re: andrzej 13.11.09, 21:20
                      a ma kolega inny pomysl?
                      bo ja niestety nie... (i niestety zupelnie bez sarkazmu)
                      pozdrawiam
                      • Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:35
                        bumcykcykhopsiup napisał:

> a ma kolega inny pomysl?
                        > bo ja niestety nie... (i niestety zupelnie bez sarkazmu)
                        > pozdrawiam

Mam, prywatyzacja i komercjalizacja klubow pilkarskich na zasadach
                        wolnorynkowych, ale tego nie mozna zrobic z dnia na dzien.
                        • bumcykcykhopsiup Re: andrzej 13.11.09, 21:56
                          mam nadzieje ze sie nie powtarzam, net mi siadl na moment...
                          "prywatyzacja i komercjalizacja klubow pilkarskich na zasadach
                          wolnorynkowych" to sie juz dokonalo- wiekszosc zespolow w 1 i 2-giej
                          lidze nie jest stowarzyszeniami...
                          poza tym, twoje propozycje maja sie nijak do rozwalenia dziadow
                          zyjacych w malych klubikach...
                          z mojego regionu wiem, ze kluby prywatne (jak korona kielce lub inne
                          znacznie mniejsze kluby) tak samo partycypuja w procederze
                          kuno/sprzedaz. wiec wydaje mi sie ze nie jest to warunek
                          wystarczajacy
                          • Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:59

> mam nadzieje ze sie nie powtarzam, net mi siadl na moment...
                            > "prywatyzacja i komercjalizacja klubow pilkarskich na zasadach
                            > wolnorynkowych" to sie juz dokonalo- wiekszosc zespolow w 1 i 2-giej
                            > lidze nie jest stowarzyszeniami...
                            > poza tym, twoje propozycje maja sie nijak do rozwalenia dziadow
                            > zyjacych w malych klubikach...
                            > z mojego regionu wiem, ze kluby prywatne (jak korona kielce lub inne
                            > znacznie mniejsze kluby) tak samo partycypuja w procederze
                            > kuno/sprzedaz. wiec wydaje mi sie ze nie jest to warunek
                            > wystarczajacy

Ale przeciez na potwierdzenie moich slow mamy pierwsze swiatelko nadzieji w
                            Gorniku Zabrze.
                            Na male kluby tez kiedys przyjdzie czas, na to potrzeba czasu, bo nawet PZPN
                            zeby nie wiem, jak byl uczciwy (...), to nie rozwiaze ich problemow.
                            • bumcykcykhopsiup Re: andrzej 13.11.09, 22:12
                              przepraszam, ale nie czaje zwiazku gornika z brakiem korupcji w rp.
                              pamietasz film o wisle ochodza itepe? mowa byla definitywnie o legii i
                              gorniku. to ze obecnie graja totalna lipe nie swiadczy (kurde, a moze
                              swiadczy..., ale jesli swiadczy, to czemu utrzymywali sie cudem przez n
                              lat z kolei??) jednym slowem gornik mi smierdzi jak korona sprzed paru
                              lat...
                              mam nadzieje ze obecna sytuacje gornika pokazuje jego stan sportowy,
                              nie "organizacyjny" ;)
                              • kralik111 Re: andrzej 13.11.09, 22:16

> przepraszam, ale nie czaje zwiazku gornika z brakiem korupcji w rp.
                                > pamietasz film o wisle ochodza itepe? mowa byla definitywnie o legii i
                                > gorniku. to ze obecnie graja totalna lipe nie swiadczy (kurde, a moze
                                > swiadczy..., ale jesli swiadczy, to czemu utrzymywali sie cudem przez n
                                > lat z kolei??) jednym slowem gornik mi smierdzi jak korona sprzed paru
                                > lat...
                                > mam nadzieje ze obecna sytuacje gornika pokazuje jego stan sportowy,
                                > nie "organizacyjny" ;)

Chodzi mi o caly proces komercjalizacji klubow, w Gorniku wlasciciel gdy doszedl
                                do przekonania, ze na takim ukladzie traci, to postanowil pogonic czesc lesnych
                                dziadkow, bo nawet niektorzy pilkarze zasluguja w pelni na ten przydomek.

To ja, andrzej ;D
                                • bumcykcykhopsiup Re: andrzej 13.11.09, 22:54
                                  i wlasnie o to mi chodzi... niestety... jak korona umoczyla, to
                                  dopiero wtedy sie skapla, ze to sie nie oplaca, wydaje mi sie ze
                                  tylko kwestia czasu bedzie wytoczenie armat przeciwko gornikowi (nie
                                  obraz sie, to nic osobistego, ale naprawde zycze gornikowi
                                  najgorszego po hucpie, ktora jego kibole odstawili w poprzednim
                                  sezonie)
                                  ps. korona dopiero zaczela sie moczyc, gdy kolporter przejal wiekszoc
                                  udzialow w klubie. najlepsze jest to ze sam sponsor o tym nie
                                  wiedzial (akurat w to im wierze, bo pracuje w economy and risk
                                  assesment, i zdaje sobie z tego sprawe ze taniej wyszloby koronie
                                  zakupic geniuszy, niz zrypac wiarygodnosc swojego sztandarowego
                                  produktu, czyli kolportera...
                                  ergo- sam proces urynkowiania sektora, owszem jest pomocny, ale nie
                                  wystarczy. wg mnie potrzeba przejrzystego kierownictwa (zeby nie bylo
                                  jaj kto gra w lidze, a kto nie- to jest dopiero korupcjogenne strefa)
                                  a potem mozemy sie zaczac zastanawiac nad detalami:)
                                  ps. przepraszam, ze tak dlugo zajelo mi zredagowanie mojej zolci ;),
                                  ale piatek wieczorem nie sprzyja koncentracji umyslu :D
                • drupal Re: andrzej 14.11.09, 00:13
                  masz racje, lista postulatów to dziecięce mrzonki i całego lasu dziadków w pień
                  bojkotem nie wytniemy. To tysiące lokalnych "działaczy", piłkarzy, sędziów, całe
                  środowisko. Ale ktoś napisał, że bojkot trwa od 15 lat, bo frekwencja od wielu
                  lat jest na większości meczów mizerna w porównaniu do innych krajów. I teraz się
                  to nasiliło. Piłka nożna w polskim wydaniu nie jest sportem już od wielu lat.
                  Teraz wielu kibicom otwierają się oczy.
                  Jeśli przekroczy to masę krytyczną i w skorumpowanym systemie zacznie brakować
                  gotówki, może się rozsypać. Tak jak w statku, który przez lata zżerała rdza, w
                  pewnym momencie zaczyna pękać poszycie i tonie.

Jest szansa, że PZPN zatonie. To jedyna szansa dla polskiej piłki nożnej.

A po za tym uważam, jak napisałem to wcześniej, że na korzystanie z prawa do
                  używania emblematów narodowych powinny być przyznawane przez państwo licencje,
                  które można by odbierać organizacjom, które się kompromitują i przy okazji
                  kompromitują nas, Polaków. Przydałaby się taka ustawa nie tylko dla piłki
                  nożnej. Wtedy marka "Polska" nabrałaby większej wartości. Ligi to nie uratuje,
                  ale lepiej nie mieć żadnej reprezentacji niż mieć to, co jest teraz. I byłby to
                  przy okazji jedyny silny argument, który państwo miałoby wobec takich
                  monopolistów i gangsterów jak PZPN. Jeśli chcą występować w rozgrywkach FIFA czy
                  UEFA, to niech występują jako reprezentacja PZPN. A jeśli chcą być reprezentacją
                  Polski, to muszą spełniać określone standardy. I to polski rząd może zrobić bez
                  krzyków, wrzasków i protestów, że się ingeruje w niezależny związek.
              • Gość: bumcyk Re: andrzej IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 20:57
                "stworzyć autonomiczną komórkę przedstawicieli kibiców"
                - ciekawym kto ma ich wybierac- chyba nie kluby kibica? znajac te
                zgromadziska bezszyjnych "pasjonatow" to jest samoboj...
            • Gość: Antytrolas Oto postulaty "wielkiego przekrętu" IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 19:45
              Andrzejku, starczy ci tupetu, by je zignorować?
              sprawozdawczym.
              transparentności i jasności działania poszczególnych organów
              Związku.
              wiekowe.
              piłkarzy.
              Ekstraklasy.
              Związek.
              • Gość: andrzej Re: Oto postulaty "wielkiego przekrętu" IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:56
                Jacy wy jestescie glupi.
                Te postulaty bardzo ladnie brzmial, ale do momentu gdy Poznaniak je wkleil nie
                mieliscie o nich zielonego pojecia, na dodatek dalej zupelnie nie rozumieci o co
                w tym wszystkim chodzi.

Podobne postulaty musicie przedstawiac w swoich klubach i klubikach, w miastach
                i wioskach, bo to w nich zeruja lesne dziadki, ktore wszystkim steruja, tam
                sypie sie kasa z zakladow i korupcji, taka reprezentacja jest bolem w dupie
                lesnych dziadkow i oni tak ja traktuja, zrozumcie to wygolone paly i nie
                ublizajcie ludziom, ktorzy sa po waszej stronie i dobrze wam zycza, tylko
                dlatego, ze jestescie za glupi zeby zrozumiec ich intencje.
                • Gość: Obiektywny Re: Oto postulaty "wielkiego przekrętu" IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 22:30
                  "Dobrze wam życzę, ale jesteście za głupi i nie ubliżajcie mi" -
                  dawno się tak nie uśmiałem, 11/10. Ty chyba uważasz się za
                  mądrzejszego od 320000 ludzi z końcapzpn, choć oni robią konkretną
                  robotę, a ty tylko anonimowo plujesz w internecie. Jakiś ty odważny
                  i przedsiębiorczy!
        • Gość: cezar85 Rumuni tez nie mieli planu kiedy dziekowali IP: *.bb.sky.com 14.11.09, 08:12
          Chauchescu a jednak udowodnili,ze istnieje zycie po tyranie
      • Gość: x Odpie...sie GWniarzu!!!!!! IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.11.09, 18:47
        .
        • Gość: andrzej Re: Odpie...sie GWniarzu!!!!!! IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:25
          No i masz, gadaj tu z cyckami.
          • yanfhowah Re: Odpie...sie GWniarzu!!!!!! 13.11.09, 20:32
            moze zamiast sie klucic (co w sumie nic nie pomoze) sprobujcie
            ustalic co i jak mozna zrobic,,,????..sprobujcie POROWNAC wasze
            pomysly nie obrazajac sie nawzajem
          • lowca_trolli_online Re: UWAGA TROLL! 14.11.09, 02:22
            Gość portalu: andrzej napisał(a):
            ble ble ble..

wyypieerdaalaj stad zaajeebany trollu ale juz!!
            a na mecz z hokeistami pie...ij sobie transparent nastepujacej tresci:

UWAGA!!

andrzej (IP: 78.146.235.*) TO INTERNETOWY TROLL!!

NIE KARMIC TROLLA!!!

moze pokaza cie w tv, to poznamy twa parszywa paszcze..
            p.s. nie zapomnij o kolegach z OZPN cwoku
    • bronimir do Euro 2012 mamy czas, PZPN musi zbankrutować. 13.11.09, 16:56
      Minie LATO, zaczniemy chodzić na mecze. Teraz to nic ciekawego.
    • Gość: juras Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 17:06
      za darmo powinni wpuszczac na mecz!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: bojkotowi_debile Re: Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezent IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:22
        O włąsnie tak sobie pomyślalem, żę jakby za darmo wpuszczali na mecze repry to debile z forum i tak by mowili ze trzeba je bojkotowac bo pzpn zarobi (jak?)
        • yanfhowah Gość portalu: bojkotowi_debile napisał 13.11.09, 20:35
          cyt; debile z forum

dlaczego sam sobie ubliasz,przeciez tez jestes na tym forum,,,a moze
          to twoja wizytowka?
      • Gość: ten z ulicy ... Re: Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezent IP: *.kedzierzyn.pl 13.11.09, 20:25
        to nie ten z ,,warszawki,, Gościu albo Vipciu ...
    • cezar85 Nowak liczyl na premie za frekfencje 13.11.09, 17:30
      a tu klops
      • Gość: dr66 Re: Nowak liczyl na premie za frekfencje IP: *.elpos.net 13.11.09, 17:44
        a dlaczego cena buletów 60,40,20 a nie 20,10,5zł...skoro i tak
        planuja oddac czesc za darmo,albo tylko byli.Dośc zdzierania z
        kibiców,mecz o nic,reprezentacja gra piach,a tu chcieliby jeszcze na
        tym meczu zarobic,,a tu zonk,bez pozdrowien dla pzpn-u
      • Gość: bydman Re: Nowak liczyl na premie za frekfencje IP: 188.33.187.* 13.11.09, 17:45
        Jestem kibicem piłki od 25 lat, mieszkam 2 km od stadionu ZAWISZY na
        mecz nie ide bo mam w d...e tych starych działaczy i miernych
        kopaczy.
      • Gość: m Re: Nowak liczyl na premie za frekfencje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 17:52
        popieram nie chodzić na mecze może coś drgnie i zaczną władze z pzpn dbać o
        piłkę a nie tylko o swoje pensje i wycieczki
    • Gość: AntyPZPN Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 17:48
      Chodzi się na kadrę a nie na trenera.

• Gość: :) Re: Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezent IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:24
        Racja chodzi się na KADRE, wiec nie chodząc na mecz bojkotujesz KADRE a nie pzpn!
    • adam81w Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłki! 13.11.09, 17:58
      To jest nasza reprezentacja. Nie słuchajmy kibiców sukcesu. Nie popierajmy
      bojkotu. To totalna głupota. Zastanawiacie się co to da? Podkopania dobra
      naszej dyscypliny.

Bojkot kadry był już żałosny w momencie robienia jej gdy graliśmy ze Słowacją.
      Kontynuowanie tego czegoś tylko nam zaszkodzi.

Ja na mecz z Rumunią w Warszawie (14 listopada 17:00) idę (mam już bilet).
      Pewnie tam bilety sprzedają się nieźle bo gazeta o tym nie pisze.

www.wiadomosci24.pl/artykul/bojkot_bojkotu_111910.html
      • Gość: rekinek Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.net.pbthawe.eu 13.11.09, 18:12
        daj se spokój tajniaku z pzpn. WON bo rotwajlerem poszczuje
        • adam81w Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 13.11.09, 18:21
          Nie jestem z żadnego PZPN a swojego kundelka możesz sobie wsadzić wiesz gdzie.

Jestem polskim kibicem, patriotą, który nie pozwoli na zohydzanie polskiej
          piłki, na niszczenie święta polskości, na psucie atmosfery.
          • Gość: Zbieracz faktów Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 18:31
            Śląski misiu, to wyście wyli na najlepszego piłkarza w historii
            Polski, Kazimierza Deynę, tylko dlatego, że był z Warszawy. Nie mów
            mi więc o patriotyzmie i świętości, bo to wyście wrzucili te słowa
            do szamba.
          • guru133 Taki z ciebie patriota jak z każdego pisiora. 13.11.09, 18:50
            Gdybyś był patriotą, przyłączyłbyś się do bojkotu tych, którzy zdegradowali
            polską piłkę nożną do poziomu Gabonu. Tak źle jak teraz jest jeszcze nigdy nie było.
          • drupal Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 14.11.09, 00:35
            tacy patrioci jak ty to byli kiedyś w PRONie i WRONie, towarzysza Jaruzelskiego
            reklamowali tak jak ty towarzysza Latę.
          • lowca_trolli_online Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 14.11.09, 02:45
            adam81w napisał:

> Nie jestem z żadnego PZPN a swojego kundelka możesz sobie wsadzić wiesz gdzie.
            >
            > Jestem polskim kibicem, patriotą, który nie pozwoli na zohydzanie polskiej
            > piłki, na niszczenie święta polskości, na psucie atmosfery.

lzesz jak pies!
            jestes zwyklym malym nacjonalistycznym hójkiem na uslugach pzpn
            do tego masz ciagoty do trollowania jak twoj kolega andrzej.. ups!
            i nie mieszaj do tego patriotyzmu bo ci z paszczy za bardzo wali.

p.s.
            qrwa mac~!
            skad te wszystkie scierwa sie biora?
            juz nie daje rady..
            pomozcie drodzy internauci zapodajcie trollom plonk`a (klikajcie w czerwony koszyczek przy trollich odchodach)
        • Gość: lol Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:27
          Jaki bojkot taki poziom intelektualny bojkotujacych.

Przecież z daleka widać, że ta całą akcja SOS to ma służyć tylko temu żeby ktoś sie wypromował!
          • Gość: antykibol Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 18:39
            Nieważne, kto się przy tym wypromuje, byle leśne dziadki padły.
            • Gość: lol Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:45
              czyli może przyjsc nawet ktoś jeszcze gorszy byle odeszli ci co są??
            • Gość: andrzej Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:30
              Gość portalu: antykibol napisał(a):

> Nieważne, kto się przy tym wypromuje, byle leśne dziadki padły.

Trzeba byc niedojrzalym umyslowo i psychicznie wygolonym do lysa bardzo mlodym
              czlowiekiem nie posiadajacym zdolnosci samodzielnego rozumowania, zeby wierzyc w
              to, ze tysiace lesnych dziadkow rozsianych w klubach i klubikach calej Polski
              padnal z powodu czesciowo pustych trybun na niektorych meczach reprezentacji,
              podczas gdy ich trybuny klubowa sa pelne i kasy ubite.
              • Gość: Zbieracz faktów Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 19:35
                Pokaż mi mecz klubowy z pełnymi trybunami. Jesteś rzeczywiście taki
                ograniczony, czy płacą ci od posta?
                • Gość: andrzej Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: 78.146.235.* 13.11.09, 20:01
                  Gość portalu: Zbieracz faktów napisał(a):

> Pokaż mi mecz klubowy z pełnymi trybunami. Jesteś rzeczywiście taki
                  > ograniczony, czy płacą ci od posta?

Ty naprawde jestes az tak glupi i nie pojmujesz pojecia metafory?
                  Przeciez oczywiste jest, ze w Polsce nie ma czegos takiego, jak mecz ligowy z
                  pelnymi trybunami, bo gdyby bylo, to nie byloby praktycznie korupcji, lesne
                  dziadki nie zarabiaja niedorozwoju na sprzedanych bilatach, tylko na zakladach
                  bukmacherskich i tutaj dzieja sie wszelkiego rodzaju walki, jakich swiat nie
                  widzial, dlatego rowniez zaden dziadek nie bedzie wydawal pieniadzy na jakies
                  durne szkolenia mlodziezy, czy trenerow, bo oni mecze kupuja, lub sprzedaja
                  durna palo.
                  • Gość: bumcyk Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 21:14
                    "w Polsce nie ma czegos takiego, jak mecz ligowy z pelnymi trybunami,
                    bo gdyby bylo, to nie byloby praktycznie korupcji"
                    tzw.(przeze mnie, bo wg definicji, twoja wypowiedz nie bladzi:) blad
                    logiczny. powinno byc: gdyby nie bylo korupcji to bylyby pelne trybuny
                    :)
                    • Gość: andrzej Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:33

> "w Polsce nie ma czegos takiego, jak mecz ligowy z pelnymi trybunami,
                      > bo gdyby bylo, to nie byloby praktycznie korupcji"
                      > tzw.(przeze mnie, bo wg definicji, twoja wypowiedz nie bladzi:) blad
                      > logiczny. powinno byc: gdyby nie bylo korupcji to bylyby pelne trybuny
                      > :)

Nie, nie, nie, tutaj nie ma zadnego bledu logicznego, poniewaz gdyby futbol w
                      polsce byl normalnie zarzadzany na uczciwych zasadach wolnorynkowych, to kazdy
                      mecz bylby widiwiskiem skupiajacym pelne trybuny kibicow, co znowu znaczy, ze w
                      momecie gdy trybuny sa pelne, to dlatego, ze mecz jest widowiskiem na wysokim
                      poziomie rozgrywanym w duchu sportowym, a nie pod stolikiem :)
                      • bumcykcykhopsiup Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 13.11.09, 22:05
                        wlasnie to napisalem :D
                        • kralik111 Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 13.11.09, 22:08

> wlasnie to napisalem :D

Ja tez. ;D

Wczesniej bylem niezalogowany, teraz sie zalogowalem. :D
              • Gość: ... Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 19:38
                Tak, tak szczekaj dalej i do domu, stara kaszaną dzieli.
              • Gość: bumcyk Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 21:06
                amen, tu wacpan masz calkowia racje... niestety :/
                ale bojkot psuje wizerunek pzpn-u (co widac po ich reakcjach), co za
                tym idzie sponsorzy nie beda tak chetnie sypac mamona. ze przypomne,
                niedawno swiezo upieczona rzecznik/czka pzpn-u jako sukcesy wymienila
                podpisanie umow sponsorskich z firmami (nazw nie pomne). to, przy
                wyraznych znakach niezadowolenia targetu z sytuacji pilki kopanej w
                pr, w przyszlosci sie juz im nie uda, bo firmy 2x sie zastanowia
                przed podpisaniem kolejnych kontraktow/prolongat obecnych omow. a
                brak kaski od sponsorow pzpn na pewno odczuje :)
                • Gość: andrzej Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:55

> amen, tu wacpan masz calkowia racje... niestety :/
                  > ale bojkot psuje wizerunek pzpn-u (co widac po ich reakcjach), co za
                  > tym idzie sponsorzy nie beda tak chetnie sypac mamona. ze przypomne,
                  > niedawno swiezo upieczona rzecznik/czka pzpn-u jako sukcesy wymienila
                  > podpisanie umow sponsorskich z firmami (nazw nie pomne). to, przy
                  > wyraznych znakach niezadowolenia targetu z sytuacji pilki kopanej w
                  > pr, w przyszlosci sie juz im nie uda, bo firmy 2x sie zastanowia
                  > przed podpisaniem kolejnych kontraktow/prolongat obecnych omow. a
                  > brak kaski od sponsorow pzpn na pewno odczuje :)

No nie do konca moge sie z kolega zgodzic,ale tez nie moge sie niezgodzic,
                  chociazby dlatego, ze sponsorzy strategiczni podpisuja ze zwiazkami pilkarskimi
                  wieloletnie kontrakty z ktorych wycofac sie nie moga byz bardzo wysokich kar
                  pienieznyc ,co im sie zupelnie nie oplaca, a byloby bardzo na reke PZPN.
                  Z drugiej strony w okresie, gdy w Polsce powstaje pilkarska infrastruktura na
                  wysokim poziomie sponsorzy ciagna do klubow, jak cmy do swiatla, bo widza w tym
                  bardzo dobry interes, co polepsza jakosc pilki klubowej i co za tym idzie
                  reprezentacji.
                  Natomiast bardzo dobra rzecza jest bojkot w przyypadku gdy skloni to do
                  pertraktacji pomiedzy zwiazkiem a sponsorem i takie inicjatywy sie pojawiaja.
                  Krotko mowiac, powoli sytuacja zmienia sie na lepsze i bojkot tutaj osiagnal
                  pewien skutek, ale glownie caly proces naprawy polskiej pilki zaczyna miec
                  miejsce w klubach, czyli tam, gdzie jest ona najbardziej upaprana i zaniedbana,
                  sponsorzy i nowi wlasciciele zaczynaja juz wygryzac z klubow lesnych dziadkow
                  (tutaj zaczyna sie juz cos dziac chociazby w Gorniku Zabrze), a musiby pamietac
                  o tym, ze to teran, czyli klubowi dziadkowie decyduja kto zostaje prezesem,
                  wiceprezesem zwiazku, to oni rozdaja karty.
                  • bumcykcykhopsiup Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 13.11.09, 22:30
                    owsze, podpisuja (nie pisalem, ze moga zerwac kontrakt, moga jedynie
                    zadac, by ich loga nie wywieszali na oficjalnych "pokazach". wiec
                    kary finansowe im nie groza, co najwyzej wtopione owczesnie wydane
                    pieniadze :)
                    i wlasnie dlatego jestem calym sercem za bojkotem, poniewaz dopiero
                    te dzialania diametralnie zmieniaja wizerunek, a co za tym idzie
                    bodzce finansowe plynace do zwiazku, polskiej pilki kopanej. wlasnie
                    dlatego pzpn zareagowal tak nerwowo na bojkot. nie dlatego, ze go
                    ubodzie brak wplywu z biletow (jak napisales wczesniej jest to promil
                    w przychodach pzpn-u), ale z powodu tapniecia wizerunku. a o
                    wizerunek trzeba dbac, bo to on wyzacza cene. bez produtku nie ma
                    sprzedarzy, a kto bedzie mial ochote sponsorowac podejrzany interes?
                    poza tym jakos nie widze tych sponsorow lecacych jak cmy do swiatla,
                    ani wysokiej jakosci infrastruktury. dwa boiska za sztuczna trawa nie
                    rozwiaza problemu. potrzebne jes 200, jesli nie 2000 takich boisk!
                    plus kadra dbajaca nie o dorazny wyzysk (patrz niedawny artykul w GW
                    o szkoleniu mlodzierzy), tylko o wychodowanie prawdziwie
                    wartosciowych seniorow.
                    the end :D
      • guru133 Piłkę nożną zohydziła nam już nasza repezentacja i 13.11.09, 18:48
        zarząd PZPN a Smuda nie jest lekiem na to zło. Dopóki więc nie usunie się
        przyczyn zła, to chodzenie na mecze reprezentacji nie ma sensu.
        • Gość: andrzej Re: Piłkę nożną zohydziła nam już nasza repezenta IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:31
          guru133 napisał:

> zarząd PZPN a Smuda nie jest lekiem na to zło. Dopóki więc nie usunie się
          > przyczyn zła, to chodzenie na mecze reprezentacji nie ma sensu.

A potrafisz chociaz okreslic przyczyny zla?
    • Gość: dfg Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: *.nplay.net.pl 13.11.09, 18:03
      I bardzo dobrze! Bojkot to jedyny sposób, żeby wymusić w końcu zmiany.
    • Gość: KIBICE Bojkot leśnych dziadów IP: *.net.pbthawe.eu 13.11.09, 18:08
      DOPÓKI BETON PZPN SIE NIE ROZPADNIE NIE PRZYJDZIEMY NA ZADEN MECZ.
    • Gość: Baroni Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: 213.108.82.* 13.11.09, 18:18
      Tylko bojkot! Ludzie z pzpn z prezesem lato na czele niech dowiedzą
      się o tym, licząc wpływy z meczów repry, że to nie pogoda wpływa na
      frekwencję.
    • Gość: Ja Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 18:19
      Kibice PZPN idą na mecz kadry PZPN. Kibice reprezentacji Polski
      zostają w domu.
    • Gość: p Wybaczcie, ale musimy was bojkotować IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.09, 18:23
      Życzę piłkarzom i panu Smudzie wszytkiego najlepszego.
      Niestety nie będę oglądał meczów kadry, ligowych i żadnych innych nawet
      w tv. Z bólem i żalem, ale tak trzeba. Jedynym sposobem na wywalenie
      PZPN i działaczy regionalnych jest odcięcie ich od kasy. A żeby odciąć
      ich od kasy kibice muszą zniknąć z pola widzenia sponsorów.
      • Gość: andrzej Re: Wybaczcie, ale musimy was bojkotować IP: 78.146.235.* 13.11.09, 18:34
        Gość portalu: p napisał(a):

> Życzę piłkarzom i panu Smudzie wszytkiego najlepszego.
        > Niestety nie będę oglądał meczów kadry, ligowych i żadnych innych nawet
        > w tv. Z bólem i żalem, ale tak trzeba. Jedynym sposobem na wywalenie
        > PZPN i działaczy regionalnych jest odcięcie ich od kasy. A żeby odciąć
        > ich od kasy kibice muszą zniknąć z pola widzenia sponsorów.

Dzialacze zawsze sobie poradza, bo oni raczej bardzo zadko maja pieniadze od
        kibicow, jedyne co tym osiagniesz, to smierc polskiej pilki.
    • Gość: Poznaniak Oficjalne postulaty S.O>S. dla Polskiej Piłki IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 18:26
      Przeczytaj, sprawdź na stronie, podaj dalej:
      sprawozdawczym.
      transparentności i jasności działania poszczególnych organów Związku.
      wiekowe.
      piłkarzy.
      Ekstraklasy.
      Związek.
    • Gość: olag Uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:26
      Pokażmy, że ilość kibiców na ostatnim meczu kadry nie była związana z pogodą czy z faktu, że to był mecz o nic. Zbojkotujmy kolejny mecz. Ciekawe co teraz powiedzą leśne dziadki..
      • Gość: kibice_sukcesu Re: Uwaga! IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:40
        Tak pokażmy, że polski kibic to kibic sukcesu. Jak nie idze to go nie ma. Tak samo było z siatkówka piłka reczna itp. Kto oglądał reczną jak nie było wyników??
        • Gość: oleg Re: Uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 19:06
          Nie oczekuję sukcesów. Chce zobaczyć m.in program szkolenia młodzieży, rozwój boisk czy monitoring piłkarzy polskiego pochodzenia. Nie chce żeby pieniądze szły głownie na pensje takich Piechniczków czy Engelów co nic nie robią od tylu lat. Nie chce sie znowu wstydzić za zachowanie takiego Lato..
          pzpn myśli, że jak posłuchali się kibiców i zatrudnili Smudę to zamilczymy.. Właśnie że NIE! Już mamy kilka sukcesów jeśli chodzi o bojkot ostatniego meczu tj. sponsorzy zaczęli się odgradzać od pzpn. Pójdźmy dalej tą ściężką!
          Nie pozwolę jak kibic reprezentacji polski obrażać wyzwiskami od takiego Atlasa (jako były działacz wymagana jest jakaś kultura osobista, prawda?) Myślisz że koniecpzpn to ściema, a ich założyciele chcą zrobić ludzi w balona?? To dalej chodź na mecze i dawaj pieniądze na pensje dla działaczy. Oni Cie robią w konia od tylu lat i mają cie w d.upie. Dlatego popieram bojkot! Gdyby nie ostatni taki protest zapewne Smuda nie byłby trenerem a Atlas nadal by sie pluł jako rzecznik.
          pozdrawiam
          • pawko13 Re: Uwaga! 13.11.09, 19:33
            miło mi, że sprowokowałem kogoś do sensownej wypowiedzi. Twoje argumenty brzmią sensownie i z kimś takim warto dyskutować. Chodzi mi głównie o to że denerwują mnie ludzie którzy bojkotuja dla samego bojkotu.
            I mimo iż nie popieram tej formy protestu to w 100% zgadzam się z postulatami wysuniętymi przez SOS
      • Gość: tiaa Re: Uwaga! IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 18:40
        co powiedza? toz to oczywiste : "przeciez zimno bylo,repra grala o nic"
        itepe :D
      • Gość: andrzej Re: Uwaga! IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:34
        Gość portalu: olag napisał(a):

> Pokażmy, że ilość kibiców na ostatnim meczu kadry nie była związana z pogodą cz
        > y z faktu, że to był mecz o nic. Zbojkotujmy kolejny mecz. Ciekawe co teraz pow
        > iedzą leśne dziadki..

Lesne dziadki tak jak wczesniej wyszydza z ciebie, bo ich tylko interesuje to,
        zeby trybuny ich klubow byly pelne.
        • yanfhowah Re: Uwaga! 13.11.09, 22:01
          Nie jestem pewny czy PZPN beda chcieli szydzic jak zobacza puste
          trybuny,moga udawac ze to po nich splywa jasne ,ale czuc sie nie
          beda juz tak pewni ,,to na 100%
          • kralik111 Re: Uwaga! 13.11.09, 22:10
            yanfhowah napisał:

> Nie jestem pewny czy PZPN beda chcieli szydzic jak zobacza puste
            > trybuny,moga udawac ze to po nich splywa jasne ,ale czuc sie nie
            > beda juz tak pewni ,,to na 100%

Z cala pewnoscia, ale uwierz mi, posady sa im drozsze niz pelne trybuny, ci
            ludzie niczego innego w zyciu robic nie potrafia.

Andrzej to ja, choc, to nie moje imie ;D

Pozdrawiam :)
    • Gość: haha manipulują wami!! IP: *.research.netlab.hut.fi 13.11.09, 18:41
      http://www.blogpress.pl/node/1978
      • Gość: tiaa Re: manipulują wami!! IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 18:49
        wole byc manipulowanym przez nich, niz byc ruch..y w pupe przez pzpn
        dwudziesty rok z kolei
      • guru133 Daj spokój. Kogo obchodzi co pisze szmatławiec 13.11.09, 18:54
        Gazeta Polska?
      • kralik111 Re: manipulują wami!! 13.11.09, 19:45
        Gość portalu: haha napisał(a):

> http://www.blogpress.pl/node/1978

Przeczytajcie to!
        Sitwa PZPN i PiS znalazla winnego -
        PO...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • guru133 Smuda nie przesłoni nędzy zarządu PZPN oraz 13.11.09, 18:45
      t.zw. reprezentacji Polski, więc mam nadzieje że frekwencja na tych meczach
      będzie znikoma.
    • Gość: x GWno najbardziej by chcialo Polske zaorac IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.11.09, 18:48
      GWno najbardziej by chcialo Polske zaorac, a wy durnie mu w tym
      pomagacie!!!!!!
      • guru133 Biedactwo, mole wyżarły ci szare komórki, czy też 13.11.09, 18:56
        zgubiłeś je bijąc pokłony Rydzykowi?
        • Gość: x ssij "wiedze" z organu Michnika-GWna IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.11.09, 19:15
          .
          • Gość: andrzej Re: ssij "wiedze" z organu Michnika-GWna IP: 78.146.235.* 13.11.09, 20:10
            Tak sie zastanawiam, kto wlasciewie jest glupszy, lysy bandyta stadonowy
            glosujacy na PiS, czy ufaflany PiSowiec chroniacy PZPN?
    • Gość: topek Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: 77.223.216.* 13.11.09, 18:48
      To co teraz się dzieje z polską piłką to agonia, wiec po co ją przedłużać. Po
      co mamy się łudzić nadzieją, że tym razem coś się jednak uda. Dopóki rządzić
      będą ludzie nie mający na celu wyprowadzenia naszej piłki z dna, a jedynie
      posiedzenie z kolesiami na ciepłych posadkach dopóty nie ma sensu oglądanie
      reprezentacji ani klubów które notorycznie przegrywają ze słabeuszami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka