prymek29 13.11.09, 09:08 mam nadzieje ze az kilkaset-zero kasy dla pzpn!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.196.30.3.threembb.co.uk 13.11.09, 14:48 To jedyny sposób na dziadków z pzpn. Mam nadzieje że nikt się nie wyłamie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 18:00 Gość portalu: t napisał(a): > To jedyny sposób na dziadków z pzpn. Mam nadzieje że nikt się nie > wyłamie!!! To nie jest sposób na cokolwiek. To jest tylko sposób na zohydzenie Polakom piłki. Poza tym ja na mecz z Rumunią idę. Możesz sobie więc mieć nadzieje. Ona mi ZWISA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: 78.146.235.* 13.11.09, 18:11 adam81w napisał: > Gość portalu: t napisał(a): > > > To jedyny sposób na dziadków z pzpn. Mam nadzieje że nikt się nie > > wyłamie!!! > > To nie jest sposób na cokolwiek. To jest tylko sposób na zohydzenie Polakom pił > ki. > > Poza tym ja na mecz z Rumunią idę. Możesz sobie więc mieć nadzieje. Ona mi ZWIS > A. Nareszcie widze glos rozsadku. Bojkot dla samego bojkotu zupelnie niczego nie zmieni, jezeli kibice sie nie zorganizuja i wraz ze sponsorami, politykami, profesjonalistami od pilki, szkolenia itd. nie stworza jakiegos racjonalnego planu dzialania. Tutaj potrzebne sa konkrety, jakies postulaty, zadania a nie przyspiewki Je... PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: róbmy swoje! Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 23:40 kibic to konsument, nie musi uczyć się szyć butów, po prostu nie kupuje szajsu, który rozlatuje się po godzinie chodzenia, to wszystko. Bojkot kibiców to nie powstanie kościuszkowskie tylko nowoczesna forma wymuszenia na monopoliście (PZPN) zmian i uwolnienia rynku. Nie korzystam z usług i produktów sponsorów PZPN, nie oglądam "meczy" PZPN bo jako konsument mam prawo wybierać produkty dobrej jakości. Nie kupuję też polskich butów dlatego, że są "polskie". Jeśli już, to dlatego, że są dobrej jakości. Żaden Lato nie będzie mnie szantażował patriotyzmem, bo jako patriota wymagam, by ktoś, kto występuje w imieniu Polski był profesjonalistą w tym, co robi. Niestety, pan Lato razem z całym zarządem PZPN pokazują najgorszą amatorszczyznę, która kompromituje nas jako naród. Może powinniśmy jako kibice zwrócić się do Sejmu o stworzenie ustawy, która regulowałaby, kto może a kto nie może posługiwać się naszymi emblematami narodowymi? PZPN jako stowarzyszenie może się posługiwać swoim logo, ale ta fuszerka nie jest "Made in Poland", co najwyżej "made by PZPN". Niech sobie jako stowarzyszenie robią co chcą, ale niech się nie podszywają pod reprezentację tego kraju. Psujemy sobie nimi markę na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
drupal Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 23:45 Rzeczywiście, na korzystanie z prawa do używania emblematów narodowych powinny być przyznawane przez państwo licencje, które można by odbierać organizacjom, które się kompromitują i przy okazji kompromitują nas, Polaków. Przydałaby się taka ustawa nie tylko dla piłki nożnej. Wtedy marka "Polska" nabrałaby większej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
suunto2002 zimno, nuda a oni i tak w piłkę grać nie potrafią 14.11.09, 08:17 banda nieudaczników pobiega trochę po trawniku i mają nadzieję, że ktoś ich będzie oglądał. A dalej jazda hołoto! Kible myć i liście w parku grabić za darmochę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.09, 00:39 > kibic to konsument, nie musi uczyć się szyć butów, po prostu nie kupuje szajsu, > który rozlatuje się po godzinie chodzenia, to wszystko... Lepiej bym tego nie ujął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:14 Nie mam nic przeciwko Smudzie ale bojkot to bojkot. 0 kasy dla pzpn, niech biorą wypłaty w breloczkach. W tv też nie oglądam. Za to z chęcią obejrzę baraże Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 18:19 Gość portalu: kloss napisał(a): > Nie mam nic przeciwko Smudzie ale bojkot to bojkot. 0 kasy dla pzpn, niech bior > ą > wypłaty w breloczkach. W tv też nie oglądam. Za to z chęcią obejrzę baraże Ale co to niby znaczy bojkot to bojkot? Niby czemu mamy w nim brać udział? Czy nie powinno się liczyć coś innego? Poza tym czemu ja mam słuchać ludzi z końca? Chodźmy na mecz. To jest nasza reprezentacja! Odpowiedz Link Zgłoś
snoop Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 19:15 Ty traktujesz to jako swoją reprezentacje, a w zasadzie to jest tylko glos poparcia dla PZPN, bo po prostu oni tak go beda odbierac. Nie pojde na mecz, nie obejrze go w telewizji i nie dlatego, ze nie kibicuje naszym, ale tylko i wylacznie dlatego, ze nie bede przykladał swojej "cegiełki" poparcia dla panów z PZPN, którzy repre traktują jako swoja wlasnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.09, 00:42 > Ale co to niby znaczy bojkot to bojkot? Niby czemu mamy w nim brać udział? Czy > nie powinno się liczyć coś innego? Poza tym czemu ja mam słuchać ludzi z końca? A idź, niech ci dupa przymarznie, Ale ty pewnie jesteś z nowego zespołu prasowego :) > Chodźmy na mecz. To jest nasza reprezentacja! Stary, nie rozśmieszaj mnie. To tylko piłka kopana. Ja bym wam zabronił używania barw narodowych i hymnu, bo to w ogóle mało poważne, a w szczególności, w polskim wydaniu - kompromitacja i profanacja. Cześć, ubierz się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.chello.pl 13.11.09, 21:04 bojkot juz sie zaczal 15 lat temu! a oni teraz sie dziwia? nie trzeba nawolywac, jak widac na frekwecji ekstraklasy, od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arvek Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trenera czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 15:46 piłkarzy tylko o PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trener IP: 83.238.13.* 13.11.09, 15:53 bojkot nie reprezentacji Tylko PZPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trener IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 17:33 to wyborcza, wiec nie rozumie aj waj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trener IP: 78.146.235.* 13.11.09, 17:54 Zeby nie bylo nieporozumien, ja tez jestem za bojkotem, ale do tej pory nikt nie wytlumaczyl mi, jaki wlasciwie jest sens tego bojkotu, czy ktos ma jakies postulaty, jakies wymaganie od PZPN, jaies plany, zadania,cokolwiek zeby to mialo sens, bo bojkot dla samego bojkotu uwazam za cos tak absurdalnie glupiego, ze juz chyba nic glupszego nie moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debile Re: Pismaku nie rozumiesz, że nie chodzi o trener IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:15 Heh a CI idioci nie rozumieją, że nie chodząc na mecze nie bojkotuja pzpnu tylko włąśnie piłkarzy i reprezentacje. Bo gdyby w pzpnie była cały czas taka korupcja jak jest, ale reprezentacja by grałą dobrze to nikt z nich by o bojkocie nie myślał. Dlaczego nei zaczeliście bojkotów reprezentacji przed euro 2008?? Wtedy w zwiazku byli tacy sami dzialacze jak dzis?? Ja wam powiem czemu, a to dlatego ze piłkarze grali dobrze. Wiec teraz usiadzcie i przemyslcie jeszcze raz kogo tak naprawde bojkotujecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soso Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: *.171.171.85.static.crowley.pl 13.11.09, 15:52 Bojkot trwa! Dopóki nie zmieni się zarząd PZPN, nie będzie kibiców na reprze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców IP: 78.146.235.* 13.11.09, 18:06 Gość portalu: Soso napisał(a): > Bojkot trwa! Dopóki nie zmieni się zarząd PZPN, nie będzie kibiców na reprze! Naprawde wierzysz, ze bojkotem doprowadzisz do zmian w PZPN, a jesli nawet, to to cos zmieni? Przeciez lesne dziadki to nie tylko gorne stolki w PZPN, lecz glownie wieloletni dzialacze terenowi zakamuflowani w klubach w calej Polsce, to od nich zalezy kto ma, a kto nie ma poparcia, a co za tym idzie stolka. Jezeli chcecie cos zmienic, to musicie zaczac od wlasnych klubow, bo to one kieruja PZPNem, szkoleniem pilkarzy i cala polska pilka, zrozumcie to, bo inaczej bojkotowac bedziecie przez nastepne 20 lat, a dziadki beda wam sie w pysie smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.baginski W środę? To jak wszyscy mają dojechać? 13.11.09, 16:01 Nic dziwnego, że zainteresowanie małe: środa to środek tygodnia, do Bydgoszczy niewiele osób ma blisko a i pewnie ciekawsze rzeczy do kupienia niż bilety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: W środę? To jak wszyscy mają dojechać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 16:05 Na dodatek pora rozgrywania meczu (początek o 17:00? ;o). Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane dokładnie 13.11.09, 20:16 nie licząc protestu i paskudnej pogody - przecież ludzie pracują... Chyba tylko urzędnicy kończą pracę tak żeby zdążyć na 17, w sektorze prywatnym to się pracuje co najmniej do 18. Odpowiedz Link Zgłoś
pzablo Re: Bydgoszcz czeka na reprezentację i kibiców 13.11.09, 16:07 kiedyś ktoś śpiewał "im więcej ciebie tym mniej..." tym razem będzie tak samo - im więcej leśnych dziadów w pzpn, tym mniej kibiców na stadionach... :p KONIEC PZPN!!! ha haha... ha haha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Niektorzy omiamieni przez GWno nazlosc odmroza sob IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.11.09, 16:10 Niektorzy omiamieni przez GWno nazlosc odmroza sobie uszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZP(R)N Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: 217.117.130.* 13.11.09, 16:29 Siekiera, motyka, piłka, szmata, Kiedy będzie koniec lata, siekiera, motyka, piłka, chłam, kradnij, sprzedaj, drukuj, kłam. Siekiera, motyka, piłka, jesień, Pusty stadion, pełna kieszeń, siekiera, motyka, piłka, cep, beton, przekręt, szmira, kiep. Siekiera, motyka, wysypisko, śnieg, samobój, kac, boisko siekiera, motyka, piłka, śmieć chcesz to spierać - idź na mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah jezeli kochasz polska pilke nozna.. 13.11.09, 16:40 to odpusc mecze do czasu zmiany PZPN, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: jezeli kochasz polska pilke nozna.. IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 16:56 kto by chcial isc na mecz repry, przeciez zimno bedzie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w jeżeli kochasz Polskę.. 13.11.09, 18:02 to opuść Polskę do czasu zmiany rządu na taki jaki ci będzie odpowiadał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok mlekopij Re: jeżeli kochasz Polskę.. IP: *.range86-130.btcentralplus.com 14.11.09, 00:00 I tak też zrobiłem, nie lubię tych wszystkich Ruchów Polakowskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: jezeli kochasz polska pilke nozna.. IP: 78.146.235.* 13.11.09, 18:14 yanfhowah napisał: > > to odpusc mecze do czasu zmiany PZPN, Z calym szacuniem, czytuje czasami forum gazety i napotykam sie na twoje posty, zwykle sa to inteligetne posty, ale tym razem tego nie moge powiedziec. Zeby oczekiwac zmian potrzebny jest plan, a czy ktos w Polsce posiada jakikolwiek plan zmian w PZPN ? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah andrzej 13.11.09, 18:42 jest grupa ludzi co zbiera podpisy o zmiane PZPN-u maja swoja strone i to ze tak malo biletow sprzedaja jest ich zasluga,,wiec nie mozna powiedziec ze NIC sie nie robi,,napewno nie stanie sie to juz -zaraz,,,,ale warto ich wspierac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:24 yanfhowah napisał: > jest grupa ludzi co zbiera podpisy o zmiane PZPN-u maja swoja > strone i to ze tak malo biletow sprzedaja jest ich zasluga,,wiec nie > mozna powiedziec ze NIC sie nie robi,,napewno nie stanie sie to > juz -zaraz,,,,ale warto ich wspierac Jezeli chodzi ci o koniecpezetpeen, to musisz wiedziec, ze sa oni jednym wielkim przekretem, bo oprocz szumu i podpisow niczego innego nie wyprodukowali, a tutaj sa potrzebne konkrety. Chociaz, jak wczesniej napisalem, sama idea bojkotu jest bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: andrzej IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 19:33 Żebyś trolasie nie mógł bredzić, że brak postulatów: 1. Odwołać Prezesa i Zarząd PZPN, a następnie rozpisać wybory. 2. Do nowego Zarządu PZPN powołać wysokiej klasy specjalistów od zarządzania piłką nożną i szkolenia młodzieży, przedstawiciela kibiców, oraz niezwiązanych ze środowiskiem piłkarskim fachowców z dziedziny zarządzania, restrukturyzacji, finansów, zarządzania projektami i public relations. 3. Wprowadzić kontrakty menedżerskie dla członków Zarządu, w których zawarte będą ich kompetencje, zakres odpowiedzialności, oraz cele i zadania, z realizacji których będą rozliczani co roku na zjeździe sprawozdawczym. 4. Przeprowadzić audyt działalności Związku, a następnie restrukturyzację struktur i procesów w celu usprawnienia funkcjonowania i ograniczenia kosztów działalności, oraz zapewnienia transparentności i jasności działania poszczególnych organów Związku. 5. Zrównać wpływ klubów z wpływami okręgów na wybór Zarządu PZPN, stworzyć autonomiczną komórkę przedstawicieli kibiców mającą swoją reprezentację podczas Walnego Zgromadzenia Delegatów. 6. Wypracować i wdrożyć projekt jednolitego, profesjonalnego i skutecznego systemu szkolenia młodzieży obejmującego wszystkie grupy wiekowe. 7. Wprowadzić jednolity system szkolenia i wynagradzania trenerów z uwzględnieniem specyfiki pracy z poszczególnymi grupami wiekowymi piłkarzy. 8. Wprowadzić instytucję sędziów zawodowych na poziomie Ekstraklasy, I i II ligi, podwyższyć ich uposażenie oraz wprowadzić obowiązek składania oświadczeń majątkowych. Zlikwidować instytucję obserwatorów piłkarskich w obecnej formie, a pracę sędziów analizować na podstawie zapisu wideo. 9. Przekazać kontrolę nad organizacją rozgrywek w nowej I i II lidze podmiotom działającym niezależnie od PZPN na zasadach np. spółki prawa handlowego, jak to ma miejsce w przypadku rozgrywek Ekstraklasy. 10. Proces licencyjny przekazać w całości pod auspicje spółek zarządzających rozgrywkami ligowymi, oraz zagwarantować terminowość i nieodwołalność decyzji. Systematycznie zwiększać wymagania licencyjne, aby dbać o podnoszenie poziomu rozgrywek. 11. Wprowadzić obowiązek publikowania budżetu i sprawozdań finansowych PZPN, wojewódzkich związków piłki nożnej oraz okręgów, a także całkowitą jawność tych dokumentów. 12. Utworzyć skuteczny, wewnętrzny organ kontroli działań Związku, w którym zasiadać będą zarówno specjaliści z dziedziny piłki nożnej, jak i zewnętrzni fachowcy z dziedziny prawa zatrudniani przez Związek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:51 Czytalem juz i sie troche usmialem mlody glupiutki czlowieku, bo kto ma ich odwolac i kto ma tych wszystkich specow powolac, ty? :) I nie ublizaj mi cykuniu od trolasow, bo caly czas pisze o tym, ze popieram bojkot i nawet biore w nim udzial, ale prawda jest taka, ze PZPN i wszystkie lesne dziadki z calej Polski maja gleboko w dupie reprezentacje, bo ona im daje akurat najmniejsze pieniadze, o ile w ogile jakies daje. Glownym zrodlem zarobku lesnych dziadkow z calej Polski sa kluby i klubiki we wszystkich miastach, miasteczkach i wioskach, bo to w klubach kreca wszystkie swoje walki obstawiajac mecze u bukmacherow, oplacaja sedziw pilkarzy, trenarow, to tam sypie sie kasa i roluja walki mlody niedorozwoju. Tym czasem lesne dziadki czytajac twoje postulaty maja ubaw, bo wiedze, ze maja do czynienia z glupim motlochem, ktory nie ma pojecia o co w tym wszystkim chodzi, troluniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: andrzej IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 21:00 "kto ma ich odwolac i kto ma tych wszystkich specow powolac" moze zarzad komisaryczny? wywala nas z fify- kij to tracal, koszty sa nieuchronne, ale przynajmniej bylby jakis kompetentny podmiot odpwiadajacy za reforme/rewolucje pzpn-u (chyba rewolucja jest trafniejszym slowem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:12 Gość portalu: bumcyk napisał(a): > "kto ma ich odwolac i kto ma tych wszystkich specow powolac" > moze zarzad komisaryczny? wywala nas z fify- kij to tracal, koszty sa > nieuchronne, ale przynajmniej bylby jakis kompetentny podmiot > odpwiadajacy za reforme/rewolucje pzpn-u (chyba rewolucja jest > trafniejszym slowem) A no tak, zarzad komisaryczny. Jezeli uwazasz, ze to uzdrowi patologie w calej polsiej pilce, to winszuje, ale kto wie, moze masz racje? Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: andrzej 13.11.09, 21:20 a ma kolega inny pomysl? bo ja niestety nie... (i niestety zupelnie bez sarkazmu) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:35 bumcykcykhopsiup napisał: > a ma kolega inny pomysl? > bo ja niestety nie... (i niestety zupelnie bez sarkazmu) > pozdrawiam Mam, prywatyzacja i komercjalizacja klubow pilkarskich na zasadach wolnorynkowych, ale tego nie mozna zrobic z dnia na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: andrzej 13.11.09, 21:56 mam nadzieje ze sie nie powtarzam, net mi siadl na moment... "prywatyzacja i komercjalizacja klubow pilkarskich na zasadach wolnorynkowych" to sie juz dokonalo- wiekszosc zespolow w 1 i 2-giej lidze nie jest stowarzyszeniami... poza tym, twoje propozycje maja sie nijak do rozwalenia dziadow zyjacych w malych klubikach... z mojego regionu wiem, ze kluby prywatne (jak korona kielce lub inne znacznie mniejsze kluby) tak samo partycypuja w procederze kuno/sprzedaz. wiec wydaje mi sie ze nie jest to warunek wystarczajacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: andrzej IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:59 bumcykcykhopsiup napisał: > mam nadzieje ze sie nie powtarzam, net mi siadl na moment... > "prywatyzacja i komercjalizacja klubow pilkarskich na zasadach > wolnorynkowych" to sie juz dokonalo- wiekszosc zespolow w 1 i 2-giej > lidze nie jest stowarzyszeniami... > poza tym, twoje propozycje maja sie nijak do rozwalenia dziadow > zyjacych w malych klubikach... > z mojego regionu wiem, ze kluby prywatne (jak korona kielce lub inne > znacznie mniejsze kluby) tak samo partycypuja w procederze > kuno/sprzedaz. wiec wydaje mi sie ze nie jest to warunek > wystarczajacy Ale przeciez na potwierdzenie moich slow mamy pierwsze swiatelko nadzieji w Gorniku Zabrze. Na male kluby tez kiedys przyjdzie czas, na to potrzeba czasu, bo nawet PZPN zeby nie wiem, jak byl uczciwy (...), to nie rozwiaze ich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: andrzej 13.11.09, 22:12 przepraszam, ale nie czaje zwiazku gornika z brakiem korupcji w rp. pamietasz film o wisle ochodza itepe? mowa byla definitywnie o legii i gorniku. to ze obecnie graja totalna lipe nie swiadczy (kurde, a moze swiadczy..., ale jesli swiadczy, to czemu utrzymywali sie cudem przez n lat z kolei??) jednym slowem gornik mi smierdzi jak korona sprzed paru lat... mam nadzieje ze obecna sytuacje gornika pokazuje jego stan sportowy, nie "organizacyjny" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: andrzej 13.11.09, 22:16 bumcykcykhopsiup napisał: > przepraszam, ale nie czaje zwiazku gornika z brakiem korupcji w rp. > pamietasz film o wisle ochodza itepe? mowa byla definitywnie o legii i > gorniku. to ze obecnie graja totalna lipe nie swiadczy (kurde, a moze > swiadczy..., ale jesli swiadczy, to czemu utrzymywali sie cudem przez n > lat z kolei??) jednym slowem gornik mi smierdzi jak korona sprzed paru > lat... > mam nadzieje ze obecna sytuacje gornika pokazuje jego stan sportowy, > nie "organizacyjny" ;) Chodzi mi o caly proces komercjalizacji klubow, w Gorniku wlasciciel gdy doszedl do przekonania, ze na takim ukladzie traci, to postanowil pogonic czesc lesnych dziadkow, bo nawet niektorzy pilkarze zasluguja w pelni na ten przydomek. To ja, andrzej ;D Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: andrzej 13.11.09, 22:54 i wlasnie o to mi chodzi... niestety... jak korona umoczyla, to dopiero wtedy sie skapla, ze to sie nie oplaca, wydaje mi sie ze tylko kwestia czasu bedzie wytoczenie armat przeciwko gornikowi (nie obraz sie, to nic osobistego, ale naprawde zycze gornikowi najgorszego po hucpie, ktora jego kibole odstawili w poprzednim sezonie) ps. korona dopiero zaczela sie moczyc, gdy kolporter przejal wiekszoc udzialow w klubie. najlepsze jest to ze sam sponsor o tym nie wiedzial (akurat w to im wierze, bo pracuje w economy and risk assesment, i zdaje sobie z tego sprawe ze taniej wyszloby koronie zakupic geniuszy, niz zrypac wiarygodnosc swojego sztandarowego produktu, czyli kolportera... ergo- sam proces urynkowiania sektora, owszem jest pomocny, ale nie wystarczy. wg mnie potrzeba przejrzystego kierownictwa (zeby nie bylo jaj kto gra w lidze, a kto nie- to jest dopiero korupcjogenne strefa) a potem mozemy sie zaczac zastanawiac nad detalami:) ps. przepraszam, ze tak dlugo zajelo mi zredagowanie mojej zolci ;), ale piatek wieczorem nie sprzyja koncentracji umyslu :D Odpowiedz Link Zgłoś
drupal Re: andrzej 14.11.09, 00:13 masz racje, lista postulatów to dziecięce mrzonki i całego lasu dziadków w pień bojkotem nie wytniemy. To tysiące lokalnych "działaczy", piłkarzy, sędziów, całe środowisko. Ale ktoś napisał, że bojkot trwa od 15 lat, bo frekwencja od wielu lat jest na większości meczów mizerna w porównaniu do innych krajów. I teraz się to nasiliło. Piłka nożna w polskim wydaniu nie jest sportem już od wielu lat. Teraz wielu kibicom otwierają się oczy. Jeśli przekroczy to masę krytyczną i w skorumpowanym systemie zacznie brakować gotówki, może się rozsypać. Tak jak w statku, który przez lata zżerała rdza, w pewnym momencie zaczyna pękać poszycie i tonie. Jest szansa, że PZPN zatonie. To jedyna szansa dla polskiej piłki nożnej. A po za tym uważam, jak napisałem to wcześniej, że na korzystanie z prawa do używania emblematów narodowych powinny być przyznawane przez państwo licencje, które można by odbierać organizacjom, które się kompromitują i przy okazji kompromitują nas, Polaków. Przydałaby się taka ustawa nie tylko dla piłki nożnej. Wtedy marka "Polska" nabrałaby większej wartości. Ligi to nie uratuje, ale lepiej nie mieć żadnej reprezentacji niż mieć to, co jest teraz. I byłby to przy okazji jedyny silny argument, który państwo miałoby wobec takich monopolistów i gangsterów jak PZPN. Jeśli chcą występować w rozgrywkach FIFA czy UEFA, to niech występują jako reprezentacja PZPN. A jeśli chcą być reprezentacją Polski, to muszą spełniać określone standardy. I to polski rząd może zrobić bez krzyków, wrzasków i protestów, że się ingeruje w niezależny związek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: andrzej IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 20:57 "stworzyć autonomiczną komórkę przedstawicieli kibiców" - ciekawym kto ma ich wybierac- chyba nie kluby kibica? znajac te zgromadziska bezszyjnych "pasjonatow" to jest samoboj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antytrolas Oto postulaty "wielkiego przekrętu" IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 19:45 Andrzejku, starczy ci tupetu, by je zignorować? 1. Odwołać Prezesa i Zarząd PZPN, a następnie rozpisać wybory. 2. Do nowego Zarządu PZPN powołać wysokiej klasy specjalistów od zarządzania piłką nożną i szkolenia młodzieży, przedstawiciela kibiców, oraz niezwiązanych ze środowiskiem piłkarskim fachowców z dziedziny zarządzania, restrukturyzacji, finansów, zarządzania projektami i public relations. 3. Wprowadzić kontrakty menedżerskie dla członków Zarządu, w których zawarte będą ich kompetencje, zakres odpowiedzialności, oraz cele i zadania, z realizacji których będą rozliczani co roku na zjeździe sprawozdawczym. 4. Przeprowadzić audyt działalności Związku, a następnie restrukturyzację struktur i procesów w celu usprawnienia funkcjonowania i ograniczenia kosztów działalności, oraz zapewnienia transparentności i jasności działania poszczególnych organów Związku. 5. Zrównać wpływ klubów z wpływami okręgów na wybór Zarządu PZPN, stworzyć autonomiczną komórkę przedstawicieli kibiców mającą swoją reprezentację podczas Walnego Zgromadzenia Delegatów. 6. Wypracować i wdrożyć projekt jednolitego, profesjonalnego i skutecznego systemu szkolenia młodzieży obejmującego wszystkie grupy wiekowe. 7. Wprowadzić jednolity system szkolenia i wynagradzania trenerów z uwzględnieniem specyfiki pracy z poszczególnymi grupami wiekowymi piłkarzy. 8. Wprowadzić instytucję sędziów zawodowych na poziomie Ekstraklasy, I i II ligi, podwyższyć ich uposażenie oraz wprowadzić obowiązek składania oświadczeń majątkowych. Zlikwidować instytucję obserwatorów piłkarskich w obecnej formie, a pracę sędziów analizować na podstawie zapisu wideo. 9. Przekazać kontrolę nad organizacją rozgrywek w nowej I i II lidze podmiotom działającym niezależnie od PZPN na zasadach np. spółki prawa handlowego, jak to ma miejsce w przypadku rozgrywek Ekstraklasy. 10. Proces licencyjny przekazać w całości pod auspicje spółek zarządzających rozgrywkami ligowymi, oraz zagwarantować terminowość i nieodwołalność decyzji. Systematycznie zwiększać wymagania licencyjne, aby dbać o podnoszenie poziomu rozgrywek. 11. Wprowadzić obowiązek publikowania budżetu i sprawozdań finansowych PZPN, wojewódzkich związków piłki nożnej oraz okręgów, a także całkowitą jawność tych dokumentów. 12. Utworzyć skuteczny, wewnętrzny organ kontroli działań Związku, w którym zasiadać będą zarówno specjaliści z dziedziny piłki nożnej, jak i zewnętrzni fachowcy z dziedziny prawa zatrudniani przez Związek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Oto postulaty "wielkiego przekrętu" IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:56 Jacy wy jestescie glupi. Te postulaty bardzo ladnie brzmial, ale do momentu gdy Poznaniak je wkleil nie mieliscie o nich zielonego pojecia, na dodatek dalej zupelnie nie rozumieci o co w tym wszystkim chodzi. Podobne postulaty musicie przedstawiac w swoich klubach i klubikach, w miastach i wioskach, bo to w nich zeruja lesne dziadki, ktore wszystkim steruja, tam sypie sie kasa z zakladow i korupcji, taka reprezentacja jest bolem w dupie lesnych dziadkow i oni tak ja traktuja, zrozumcie to wygolone paly i nie ublizajcie ludziom, ktorzy sa po waszej stronie i dobrze wam zycza, tylko dlatego, ze jestescie za glupi zeby zrozumiec ich intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Oto postulaty "wielkiego przekrętu" IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 22:30 "Dobrze wam życzę, ale jesteście za głupi i nie ubliżajcie mi" - dawno się tak nie uśmiałem, 11/10. Ty chyba uważasz się za mądrzejszego od 320000 ludzi z końcapzpn, choć oni robią konkretną robotę, a ty tylko anonimowo plujesz w internecie. Jakiś ty odważny i przedsiębiorczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar85 Rumuni tez nie mieli planu kiedy dziekowali IP: *.bb.sky.com 14.11.09, 08:12 Chauchescu a jednak udowodnili,ze istnieje zycie po tyranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Odpie...sie GWniarzu!!!!!! IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.11.09, 18:47 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Odpie...sie GWniarzu!!!!!! IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:25 No i masz, gadaj tu z cyckami. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Odpie...sie GWniarzu!!!!!! 13.11.09, 20:32 moze zamiast sie klucic (co w sumie nic nie pomoze) sprobujcie ustalic co i jak mozna zrobic,,,????..sprobujcie POROWNAC wasze pomysly nie obrazajac sie nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Re: UWAGA TROLL! 14.11.09, 02:22 Gość portalu: andrzej napisał(a): ble ble ble.. wyypieerdaalaj stad zaajeebany trollu ale juz!! a na mecz z hokeistami pie...ij sobie transparent nastepujacej tresci: UWAGA!! andrzej (IP: 78.146.235.*) TO INTERNETOWY TROLL!! NIE KARMIC TROLLA!!! moze pokaza cie w tv, to poznamy twa parszywa paszcze.. p.s. nie zapomnij o kolegach z OZPN cwoku Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir do Euro 2012 mamy czas, PZPN musi zbankrutować. 13.11.09, 16:56 Minie LATO, zaczniemy chodzić na mecze. Teraz to nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 17:06 za darmo powinni wpuszczac na mecz!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkotowi_debile Re: Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezent IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:22 O włąsnie tak sobie pomyślalem, żę jakby za darmo wpuszczali na mecze repry to debile z forum i tak by mowili ze trzeba je bojkotowac bo pzpn zarobi (jak?) Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Gość portalu: bojkotowi_debile napisał 13.11.09, 20:35 cyt; debile z forum dlaczego sam sobie ubliasz,przeciez tez jestes na tym forum,,,a moze to twoja wizytowka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten z ulicy ... Re: Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezent IP: *.kedzierzyn.pl 13.11.09, 20:25 to nie ten z ,,warszawki,, Gościu albo Vipciu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr66 Re: Nowak liczyl na premie za frekfencje IP: *.elpos.net 13.11.09, 17:44 a dlaczego cena buletów 60,40,20 a nie 20,10,5zł...skoro i tak planuja oddac czesc za darmo,albo tylko byli.Dośc zdzierania z kibiców,mecz o nic,reprezentacja gra piach,a tu chcieliby jeszcze na tym meczu zarobic,,a tu zonk,bez pozdrowien dla pzpn-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydman Re: Nowak liczyl na premie za frekfencje IP: 188.33.187.* 13.11.09, 17:45 Jestem kibicem piłki od 25 lat, mieszkam 2 km od stadionu ZAWISZY na mecz nie ide bo mam w d...e tych starych działaczy i miernych kopaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowak liczyl na premie za frekfencje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 17:52 popieram nie chodzić na mecze może coś drgnie i zaczną władze z pzpn dbać o piłkę a nie tylko o swoje pensje i wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPZPN Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 17:48 Chodzi się na kadrę a nie na trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezent IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:24 Racja chodzi się na KADRE, wiec nie chodząc na mecz bojkotujesz KADRE a nie pzpn! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłki! 13.11.09, 17:58 To jest nasza reprezentacja. Nie słuchajmy kibiców sukcesu. Nie popierajmy bojkotu. To totalna głupota. Zastanawiacie się co to da? Podkopania dobra naszej dyscypliny. Bojkot kadry był już żałosny w momencie robienia jej gdy graliśmy ze Słowacją. Kontynuowanie tego czegoś tylko nam zaszkodzi. Ja na mecz z Rumunią w Warszawie (14 listopada 17:00) idę (mam już bilet). Pewnie tam bilety sprzedają się nieźle bo gazeta o tym nie pisze. www.wiadomosci24.pl/artykul/bojkot_bojkotu_111910.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekinek Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.net.pbthawe.eu 13.11.09, 18:12 daj se spokój tajniaku z pzpn. WON bo rotwajlerem poszczuje Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 13.11.09, 18:21 Nie jestem z żadnego PZPN a swojego kundelka możesz sobie wsadzić wiesz gdzie. Jestem polskim kibicem, patriotą, który nie pozwoli na zohydzanie polskiej piłki, na niszczenie święta polskości, na psucie atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbieracz faktów Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 18:31 Śląski misiu, to wyście wyli na najlepszego piłkarza w historii Polski, Kazimierza Deynę, tylko dlatego, że był z Warszawy. Nie mów mi więc o patriotyzmie i świętości, bo to wyście wrzucili te słowa do szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Taki z ciebie patriota jak z każdego pisiora. 13.11.09, 18:50 Gdybyś był patriotą, przyłączyłbyś się do bojkotu tych, którzy zdegradowali polską piłkę nożną do poziomu Gabonu. Tak źle jak teraz jest jeszcze nigdy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
drupal Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 14.11.09, 00:35 tacy patrioci jak ty to byli kiedyś w PRONie i WRONie, towarzysza Jaruzelskiego reklamowali tak jak ty towarzysza Latę. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 14.11.09, 02:45 adam81w napisał: > Nie jestem z żadnego PZPN a swojego kundelka możesz sobie wsadzić wiesz gdzie. > > Jestem polskim kibicem, patriotą, który nie pozwoli na zohydzanie polskiej > piłki, na niszczenie święta polskości, na psucie atmosfery. lzesz jak pies! jestes zwyklym malym nacjonalistycznym hójkiem na uslugach pzpn do tego masz ciagoty do trollowania jak twoj kolega andrzej.. ups! i nie mieszaj do tego patriotyzmu bo ci z paszczy za bardzo wali. p.s. qrwa mac~! skad te wszystkie scierwa sie biora? juz nie daje rady.. pomozcie drodzy internauci zapodajcie trollom plonk`a (klikajcie w czerwony koszyczek przy trollich odchodach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:27 Jaki bojkot taki poziom intelektualny bojkotujacych. Przecież z daleka widać, że ta całą akcja SOS to ma służyć tylko temu żeby ktoś sie wypromował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykibol Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 18:39 Nieważne, kto się przy tym wypromuje, byle leśne dziadki padły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:45 czyli może przyjsc nawet ktoś jeszcze gorszy byle odeszli ci co są?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:30 Gość portalu: antykibol napisał(a): > Nieważne, kto się przy tym wypromuje, byle leśne dziadki padły. Trzeba byc niedojrzalym umyslowo i psychicznie wygolonym do lysa bardzo mlodym czlowiekiem nie posiadajacym zdolnosci samodzielnego rozumowania, zeby wierzyc w to, ze tysiace lesnych dziadkow rozsianych w klubach i klubikach calej Polski padnal z powodu czesciowo pustych trybun na niektorych meczach reprezentacji, podczas gdy ich trybuny klubowa sa pelne i kasy ubite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbieracz faktów Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 19:35 Pokaż mi mecz klubowy z pełnymi trybunami. Jesteś rzeczywiście taki ograniczony, czy płacą ci od posta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: 78.146.235.* 13.11.09, 20:01 Gość portalu: Zbieracz faktów napisał(a): > Pokaż mi mecz klubowy z pełnymi trybunami. Jesteś rzeczywiście taki > ograniczony, czy płacą ci od posta? Ty naprawde jestes az tak glupi i nie pojmujesz pojecia metafory? Przeciez oczywiste jest, ze w Polsce nie ma czegos takiego, jak mecz ligowy z pelnymi trybunami, bo gdyby bylo, to nie byloby praktycznie korupcji, lesne dziadki nie zarabiaja niedorozwoju na sprzedanych bilatach, tylko na zakladach bukmacherskich i tutaj dzieja sie wszelkiego rodzaju walki, jakich swiat nie widzial, dlatego rowniez zaden dziadek nie bedzie wydawal pieniadzy na jakies durne szkolenia mlodziezy, czy trenerow, bo oni mecze kupuja, lub sprzedaja durna palo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 21:14 "w Polsce nie ma czegos takiego, jak mecz ligowy z pelnymi trybunami, bo gdyby bylo, to nie byloby praktycznie korupcji" tzw.(przeze mnie, bo wg definicji, twoja wypowiedz nie bladzi:) blad logiczny. powinno byc: gdyby nie bylo korupcji to bylyby pelne trybuny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:33 Gość portalu: bumcyk napisał(a): > "w Polsce nie ma czegos takiego, jak mecz ligowy z pelnymi trybunami, > bo gdyby bylo, to nie byloby praktycznie korupcji" > tzw.(przeze mnie, bo wg definicji, twoja wypowiedz nie bladzi:) blad > logiczny. powinno byc: gdyby nie bylo korupcji to bylyby pelne trybuny > :) Nie, nie, nie, tutaj nie ma zadnego bledu logicznego, poniewaz gdyby futbol w polsce byl normalnie zarzadzany na uczciwych zasadach wolnorynkowych, to kazdy mecz bylby widiwiskiem skupiajacym pelne trybuny kibicow, co znowu znaczy, ze w momecie gdy trybuny sa pelne, to dlatego, ze mecz jest widowiskiem na wysokim poziomie rozgrywanym w duchu sportowym, a nie pod stolikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 13.11.09, 22:05 wlasnie to napisalem :D Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 13.11.09, 22:08 bumcykcykhopsiup napisał: > wlasnie to napisalem :D Ja tez. ;D Wczesniej bylem niezalogowany, teraz sie zalogowalem. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 19:38 Tak, tak szczekaj dalej i do domu, stara kaszaną dzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 21:06 amen, tu wacpan masz calkowia racje... niestety :/ ale bojkot psuje wizerunek pzpn-u (co widac po ich reakcjach), co za tym idzie sponsorzy nie beda tak chetnie sypac mamona. ze przypomne, niedawno swiezo upieczona rzecznik/czka pzpn-u jako sukcesy wymienila podpisanie umow sponsorskich z firmami (nazw nie pomne). to, przy wyraznych znakach niezadowolenia targetu z sytuacji pilki kopanej w pr, w przyszlosci sie juz im nie uda, bo firmy 2x sie zastanowia przed podpisaniem kolejnych kontraktow/prolongat obecnych omow. a brak kaski od sponsorow pzpn na pewno odczuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk IP: 78.146.235.* 13.11.09, 21:55 Gość portalu: bumcyk napisał(a): > amen, tu wacpan masz calkowia racje... niestety :/ > ale bojkot psuje wizerunek pzpn-u (co widac po ich reakcjach), co za > tym idzie sponsorzy nie beda tak chetnie sypac mamona. ze przypomne, > niedawno swiezo upieczona rzecznik/czka pzpn-u jako sukcesy wymienila > podpisanie umow sponsorskich z firmami (nazw nie pomne). to, przy > wyraznych znakach niezadowolenia targetu z sytuacji pilki kopanej w > pr, w przyszlosci sie juz im nie uda, bo firmy 2x sie zastanowia > przed podpisaniem kolejnych kontraktow/prolongat obecnych omow. a > brak kaski od sponsorow pzpn na pewno odczuje :) No nie do konca moge sie z kolega zgodzic,ale tez nie moge sie niezgodzic, chociazby dlatego, ze sponsorzy strategiczni podpisuja ze zwiazkami pilkarskimi wieloletnie kontrakty z ktorych wycofac sie nie moga byz bardzo wysokich kar pienieznyc ,co im sie zupelnie nie oplaca, a byloby bardzo na reke PZPN. Z drugiej strony w okresie, gdy w Polsce powstaje pilkarska infrastruktura na wysokim poziomie sponsorzy ciagna do klubow, jak cmy do swiatla, bo widza w tym bardzo dobry interes, co polepsza jakosc pilki klubowej i co za tym idzie reprezentacji. Natomiast bardzo dobra rzecza jest bojkot w przyypadku gdy skloni to do pertraktacji pomiedzy zwiazkiem a sponsorem i takie inicjatywy sie pojawiaja. Krotko mowiac, powoli sytuacja zmienia sie na lepsze i bojkot tutaj osiagnal pewien skutek, ale glownie caly proces naprawy polskiej pilki zaczyna miec miejsce w klubach, czyli tam, gdzie jest ona najbardziej upaprana i zaniedbana, sponsorzy i nowi wlasciciele zaczynaja juz wygryzac z klubow lesnych dziadkow (tutaj zaczyna sie juz cos dziac chociazby w Gorniku Zabrze), a musiby pamietac o tym, ze to teran, czyli klubowi dziadkowie decyduja kto zostaje prezesem, wiceprezesem zwiazku, to oni rozdaja karty. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Nie dajmy sobie zohydzać reprezentacji i piłk 13.11.09, 22:30 owsze, podpisuja (nie pisalem, ze moga zerwac kontrakt, moga jedynie zadac, by ich loga nie wywieszali na oficjalnych "pokazach". wiec kary finansowe im nie groza, co najwyzej wtopione owczesnie wydane pieniadze :) i wlasnie dlatego jestem calym sercem za bojkotem, poniewaz dopiero te dzialania diametralnie zmieniaja wizerunek, a co za tym idzie bodzce finansowe plynace do zwiazku, polskiej pilki kopanej. wlasnie dlatego pzpn zareagowal tak nerwowo na bojkot. nie dlatego, ze go ubodzie brak wplywu z biletow (jak napisales wczesniej jest to promil w przychodach pzpn-u), ale z powodu tapniecia wizerunku. a o wizerunek trzeba dbac, bo to on wyzacza cene. bez produtku nie ma sprzedarzy, a kto bedzie mial ochote sponsorowac podejrzany interes? poza tym jakos nie widze tych sponsorow lecacych jak cmy do swiatla, ani wysokiej jakosci infrastruktury. dwa boiska za sztuczna trawa nie rozwiaza problemu. potrzebne jes 200, jesli nie 2000 takich boisk! plus kadra dbajaca nie o dorazny wyzysk (patrz niedawny artykul w GW o szkoleniu mlodzierzy), tylko o wychodowanie prawdziwie wartosciowych seniorow. the end :D Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Piłkę nożną zohydziła nam już nasza repezentacja i 13.11.09, 18:48 zarząd PZPN a Smuda nie jest lekiem na to zło. Dopóki więc nie usunie się przyczyn zła, to chodzenie na mecze reprezentacji nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Piłkę nożną zohydziła nam już nasza repezenta IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:31 guru133 napisał: > zarząd PZPN a Smuda nie jest lekiem na to zło. Dopóki więc nie usunie się > przyczyn zła, to chodzenie na mecze reprezentacji nie ma sensu. A potrafisz chociaz okreslic przyczyny zla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: *.nplay.net.pl 13.11.09, 18:03 I bardzo dobrze! Bojkot to jedyny sposób, żeby wymusić w końcu zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBICE Bojkot leśnych dziadów IP: *.net.pbthawe.eu 13.11.09, 18:08 DOPÓKI BETON PZPN SIE NIE ROZPADNIE NIE PRZYJDZIEMY NA ZADEN MECZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baroni Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: 213.108.82.* 13.11.09, 18:18 Tylko bojkot! Ludzie z pzpn z prezesem lato na czele niech dowiedzą się o tym, licząc wpływy z meczów repry, że to nie pogoda wpływa na frekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 18:19 Kibice PZPN idą na mecz kadry PZPN. Kibice reprezentacji Polski zostają w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Wybaczcie, ale musimy was bojkotować IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.09, 18:23 Życzę piłkarzom i panu Smudzie wszytkiego najlepszego. Niestety nie będę oglądał meczów kadry, ligowych i żadnych innych nawet w tv. Z bólem i żalem, ale tak trzeba. Jedynym sposobem na wywalenie PZPN i działaczy regionalnych jest odcięcie ich od kasy. A żeby odciąć ich od kasy kibice muszą zniknąć z pola widzenia sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Wybaczcie, ale musimy was bojkotować IP: 78.146.235.* 13.11.09, 18:34 Gość portalu: p napisał(a): > Życzę piłkarzom i panu Smudzie wszytkiego najlepszego. > Niestety nie będę oglądał meczów kadry, ligowych i żadnych innych nawet > w tv. Z bólem i żalem, ale tak trzeba. Jedynym sposobem na wywalenie > PZPN i działaczy regionalnych jest odcięcie ich od kasy. A żeby odciąć > ich od kasy kibice muszą zniknąć z pola widzenia sponsorów. Dzialacze zawsze sobie poradza, bo oni raczej bardzo zadko maja pieniadze od kibicow, jedyne co tym osiagniesz, to smierc polskiej pilki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Oficjalne postulaty S.O>S. dla Polskiej Piłki IP: *.icpnet.pl 13.11.09, 18:26 Przeczytaj, sprawdź na stronie, podaj dalej: 1. Odwołać Prezesa i Zarząd PZPN, a następnie rozpisać wybory. 2. Do nowego Zarządu PZPN powołać wysokiej klasy specjalistów od zarządzania piłką nożną i szkolenia młodzieży, przedstawiciela kibiców, oraz niezwiązanych ze środowiskiem piłkarskim fachowców z dziedziny zarządzania, restrukturyzacji, finansów, zarządzania projektami i public relations. 3. Wprowadzić kontrakty menedżerskie dla członków Zarządu, w których zawarte będą ich kompetencje, zakres odpowiedzialności, oraz cele i zadania, z realizacji których będą rozliczani co roku na zjeździe sprawozdawczym. 4. Przeprowadzić audyt działalności Związku, a następnie restrukturyzację struktur i procesów w celu usprawnienia funkcjonowania i ograniczenia kosztów działalności, oraz zapewnienia transparentności i jasności działania poszczególnych organów Związku. 5. Zrównać wpływ klubów z wpływami okręgów na wybór Zarządu PZPN, stworzyć autonomiczną komórkę przedstawicieli kibiców mającą swoją reprezentację podczas Walnego Zgromadzenia Delegatów. 6. Wypracować i wdrożyć projekt jednolitego, profesjonalnego i skutecznego systemu szkolenia młodzieży obejmującego wszystkie grupy wiekowe. 7. Wprowadzić jednolity system szkolenia i wynagradzania trenerów z uwzględnieniem specyfiki pracy z poszczególnymi grupami wiekowymi piłkarzy. 8. Wprowadzić instytucję sędziów zawodowych na poziomie Ekstraklasy, I i II ligi, podwyższyć ich uposażenie oraz wprowadzić obowiązek składania oświadczeń majątkowych. Zlikwidować instytucję obserwatorów piłkarskich w obecnej formie, a pracę sędziów analizować na podstawie zapisu wideo. 9. Przekazać kontrolę nad organizacją rozgrywek w nowej I i II lidze podmiotom działającym niezależnie od PZPN na zasadach np. spółki prawa handlowego, jak to ma miejsce w przypadku rozgrywek Ekstraklasy. 10. Proces licencyjny przekazać w całości pod auspicje spółek zarządzających rozgrywkami ligowymi, oraz zagwarantować terminowość i nieodwołalność decyzji. Systematycznie zwiększać wymagania licencyjne, aby dbać o podnoszenie poziomu rozgrywek. 11. Wprowadzić obowiązek publikowania budżetu i sprawozdań finansowych PZPN, wojewódzkich związków piłki nożnej oraz okręgów, a także całkowitą jawność tych dokumentów. 12. Utworzyć skuteczny, wewnętrzny organ kontroli działań Związku, w którym zasiadać będą zarówno specjaliści z dziedziny piłki nożnej, jak i zewnętrzni fachowcy z dziedziny prawa zatrudniani przez Związek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olag Uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:26 Pokażmy, że ilość kibiców na ostatnim meczu kadry nie była związana z pogodą czy z faktu, że to był mecz o nic. Zbojkotujmy kolejny mecz. Ciekawe co teraz powiedzą leśne dziadki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibice_sukcesu Re: Uwaga! IP: *.ds11.agh.edu.pl 13.11.09, 18:40 Tak pokażmy, że polski kibic to kibic sukcesu. Jak nie idze to go nie ma. Tak samo było z siatkówka piłka reczna itp. Kto oglądał reczną jak nie było wyników?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleg Re: Uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 19:06 Nie oczekuję sukcesów. Chce zobaczyć m.in program szkolenia młodzieży, rozwój boisk czy monitoring piłkarzy polskiego pochodzenia. Nie chce żeby pieniądze szły głownie na pensje takich Piechniczków czy Engelów co nic nie robią od tylu lat. Nie chce sie znowu wstydzić za zachowanie takiego Lato.. pzpn myśli, że jak posłuchali się kibiców i zatrudnili Smudę to zamilczymy.. Właśnie że NIE! Już mamy kilka sukcesów jeśli chodzi o bojkot ostatniego meczu tj. sponsorzy zaczęli się odgradzać od pzpn. Pójdźmy dalej tą ściężką! Nie pozwolę jak kibic reprezentacji polski obrażać wyzwiskami od takiego Atlasa (jako były działacz wymagana jest jakaś kultura osobista, prawda?) Myślisz że koniecpzpn to ściema, a ich założyciele chcą zrobić ludzi w balona?? To dalej chodź na mecze i dawaj pieniądze na pensje dla działaczy. Oni Cie robią w konia od tylu lat i mają cie w d.upie. Dlatego popieram bojkot! Gdyby nie ostatni taki protest zapewne Smuda nie byłby trenerem a Atlas nadal by sie pluł jako rzecznik. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Re: Uwaga! 13.11.09, 19:33 miło mi, że sprowokowałem kogoś do sensownej wypowiedzi. Twoje argumenty brzmią sensownie i z kimś takim warto dyskutować. Chodzi mi głównie o to że denerwują mnie ludzie którzy bojkotuja dla samego bojkotu. I mimo iż nie popieram tej formy protestu to w 100% zgadzam się z postulatami wysuniętymi przez SOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: Uwaga! IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 18:40 co powiedza? toz to oczywiste : "przeciez zimno bylo,repra grala o nic" itepe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Uwaga! IP: 78.146.235.* 13.11.09, 19:34 Gość portalu: olag napisał(a): > Pokażmy, że ilość kibiców na ostatnim meczu kadry nie była związana z pogodą cz > y z faktu, że to był mecz o nic. Zbojkotujmy kolejny mecz. Ciekawe co teraz pow > iedzą leśne dziadki.. Lesne dziadki tak jak wczesniej wyszydza z ciebie, bo ich tylko interesuje to, zeby trybuny ich klubow byly pelne. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Uwaga! 13.11.09, 22:01 Nie jestem pewny czy PZPN beda chcieli szydzic jak zobacza puste trybuny,moga udawac ze to po nich splywa jasne ,ale czuc sie nie beda juz tak pewni ,,to na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Uwaga! 13.11.09, 22:10 yanfhowah napisał: > Nie jestem pewny czy PZPN beda chcieli szydzic jak zobacza puste > trybuny,moga udawac ze to po nich splywa jasne ,ale czuc sie nie > beda juz tak pewni ,,to na 100% Z cala pewnoscia, ale uwierz mi, posady sa im drozsze niz pelne trybuny, ci ludzie niczego innego w zyciu robic nie potrafia. Andrzej to ja, choc, to nie moje imie ;D Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha manipulują wami!! IP: *.research.netlab.hut.fi 13.11.09, 18:41 http://www.blogpress.pl/node/1978 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: manipulują wami!! IP: *.range86-177.btcentralplus.com 13.11.09, 18:49 wole byc manipulowanym przez nich, niz byc ruch..y w pupe przez pzpn dwudziesty rok z kolei Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Daj spokój. Kogo obchodzi co pisze szmatławiec 13.11.09, 18:54 Gazeta Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: manipulują wami!! 13.11.09, 19:45 Gość portalu: haha napisał(a): > http://www.blogpress.pl/node/1978 Przeczytajcie to! Sitwa PZPN i PiS znalazla winnego - PO...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Smuda nie przesłoni nędzy zarządu PZPN oraz 13.11.09, 18:45 t.zw. reprezentacji Polski, więc mam nadzieje że frekwencja na tych meczach będzie znikoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x GWno najbardziej by chcialo Polske zaorac IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.11.09, 18:48 GWno najbardziej by chcialo Polske zaorac, a wy durnie mu w tym pomagacie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Biedactwo, mole wyżarły ci szare komórki, czy też 13.11.09, 18:56 zgubiłeś je bijąc pokłony Rydzykowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ssij "wiedze" z organu Michnika-GWna IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.11.09, 19:15 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: ssij "wiedze" z organu Michnika-GWna IP: 78.146.235.* 13.11.09, 20:10 Tak sie zastanawiam, kto wlasciewie jest glupszy, lysy bandyta stadonowy glosujacy na PiS, czy ufaflany PiSowiec chroniacy PZPN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topek Polska - Kanada. Bydgoszcz czeka na reprezentac... IP: 77.223.216.* 13.11.09, 18:48 To co teraz się dzieje z polską piłką to agonia, wiec po co ją przedłużać. Po co mamy się łudzić nadzieją, że tym razem coś się jednak uda. Dopóki rządzić będą ludzie nie mający na celu wyprowadzenia naszej piłki z dna, a jedynie posiedzenie z kolesiami na ciepłych posadkach dopóty nie ma sensu oglądanie reprezentacji ani klubów które notorycznie przegrywają ze słabeuszami. Odpowiedz Link Zgłoś