bart1728 17.11.09, 09:39 Filharmonii Pomorskiej gratulujemy włodarzy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azraleus Re: Jaki Dżem? 17.11.09, 11:18 Kolejny znawca się znalazł, który wylewa swoje żale. Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Jaki Dżem? 17.11.09, 12:53 > Kolejny znawca się znalazł, który wylewa swoje żale. A ja się akurat z tą opinią zgadzam i wiem, że takich fanów byłego Dżemu jest więcej. To już nie ten sam zespół, tylko kolesie odcinający kupony od tego co wypracował w dużej części Riedel. Odcieli się od niego niech odetną się też od historii. Zmienią nazwę na Marmolada czy Smalec i nikt ich nie będzie z tym krzesłem kojarzył. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 Re: Jaki Dżem? 17.11.09, 12:55 A Ty Rycha kiedyś widziałeś na koncercie czy tylko CD , bo o winyle nie podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
woli3 Re: Jaki Dżem? 17.11.09, 14:45 Ojj Panie i Panowie. Ja Wam powiem tak... Mam 15 lat, mam całą dyskografie DŻEMU(z analogowymi włącznie), jestem posiadaczem koncertów wideo, które nagrywał mój tato. Czyli nie chwaląc się posiadam dokumenty i muzykę z trzech epok gry zespołu. Mam na myśli erę z wokalistami takimi jak Rysiek, Jacek, Maciek. I szczerze mówiąc dla mnie Maciek Balcar jest lepszy od Jacka Dewódzkiego. Dlaczego? Posłuchajcie sobie albumu "Być albo Mieć" to zrozumiecie co mam na myśli. Sam tytułowy utwór brzmi jak popowe gó..., a te damskie chórki...blee. Zaś pierwszy album z Maćkiem "2004" to istny miód. Co prawda Maciek sam wspomina, że po hospitalizacji stracił siłę głosu i brzmiało to niezbyt ciekawie. To jednak kiedy niedawno byłem na Dżemowych urodzinach i usłyszałem jego utwory a zarazem te "Ryśkowe" to byłem wniebowzięty. Nie rozumiem Was dojrzałych fanów, co mówicie, że kochacie Dżem i tak dalej etc...GÓWNO PRAWDA Jesteście tylko fanatykami postaci Ryśka Riedla. Nie wiem czy Wy o tym wiecie ale gdyby nie nacisk muzyków na to by Rysiek zaczął pisać teksty, to większości utworów by nie było. Ja jestem wdzięczny całemu zespołowi, że mimo tych przeciwności losu. Dalej robią to co kochają, i grają muzykę, którą pokochałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski1 Odp. 17.11.09, 10:17 Jeżeli nie podoba Wam się to że Dżem nie wystąpi w Filharmonii to zadzwońcie pod numer: 052 321 09 20 albo wyślijcie mejla na: sekretariat@filharmonia.bydgoszcz.pl z dezaprobatą dla tego faktu. Są to kontakty do Dyrektor naczelny i artystyczny, do Pani ELEONORY HARENDARSKIEJ. www.filharmonia.bydgoszcz.pl/kontakt.htm Odpowiedz Link Zgłoś
janlm Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 11:11 Nie pozostaje mi nic innego jak dopisać Filharmonię Pomorską kierowaną przez Panią Eleonorę do mojej czarnej listy i więcej tam nie chodzić. Jako jedynie słuszne artystycznie proponuję organizować koncerty z kocią muzyką Pendereckiego a puste miejsca na sali rekompensować większymi żądaniami dotacji z kasy Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kondorx Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 11:34 Znaczy, jest sztuka i SZTUKA. A granice jednej i drugiej wyznaczają wszystkowiedzący lokalni koryfeusze. A gdzie zasada, de gustibus non est disputandum? Odpowiedz Link Zgłoś
devillon Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 11:41 Po co Filharmonii publiczność? Filharmonia żyje z dotacji i wcale nie jest zainteresowana organizowaniem koncertów. Trzeba wieczorem przyjść do pracy a po koncercie jeszcze posprzątać. Wygodniej jest po prostu nie organizować koncertów. Odpowiedz Link Zgłoś
kewiz tak samo to widzę 17.11.09, 13:13 po co filharmonii problemy? po co filharmonii koncerty? po co filharmonii dochody? z dotacji się żyje i tyle... a przykład idzie z góry: TVP, Polskie Radio, PISF można wymieniać w nieskończoność - śmierdzące lenie i żebracy publicznej czyli naszej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
izka_74 Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 11:49 A ja od dawna mam wątpliwości, czy filharmonia to dobre miejsce na organizowanie koncertów muzyki rockowej czy też innej, która wiąże się nie tylko z słuchaniem, ale także z bardziej ekspresyjnym wyrażaniem swoich emocji. Oczywiście filharmonia czy opera robią wiele, aby dorobić, ale to mieszanie porządków. To miejsce jest przystosowanie do słuchania muzyki, a nie np. tańczenia, skakania, biegania, itp. Tym samym także uczestnicy koncertu mają ograniczoną możliwość ekspresyjnego zachowywania się. A siedzieć na krzesełku na koncercie Dżemu, to przecież kompletny bezsens. PS. jednocześnie oświadczam, że nie jestem pracownikiem filharmonii pomorskiej ani urzędu miejskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bumerang-3 Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 12:09 Na całym świecie od dawna odbywają się koncerty kapel rockowych przy udziale orkiestry symfonicznej itp. i nikomu korona z głowy nie spada. Co najistotniejsze: tylko Najlepsi wykonawcy decydują się na występy akustyczne wybierając najlepsze dla tych celów sale koncertowe. Szkoda, że te ostatnie nie zawsze są najlepiej zarządzane. Dookoła kryzys, ludzie uganiają się za nowymi źródłami dochodu żeby związać koniec z końcem. A w bydgoskiej Filharmonii spokój, bo "czy się stoi czy się leży, kasa z budżetu miasta się należy". Pani Eleonorze wiele wiosen do zasłużonej emerytury pozostało? Mam nadzieję, że mniej niż DŻemowi do zakończenia kariery Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 12:11 przed koncertem odbiór techniczny sali i po koncercie to samo.... wiem,wiem ,jestem genialny :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sa22ba Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 20:08 Miałam przyjemność być w tym roku na koncercie Dżemu w Teatrze Rozrywki w Chorzowie. Nikt z publiczności nie skakał,nie tańczył. Ale też koncert był wyjątkowy, blusowy, przejmujący. Publiczność znała słowa wszystkich utworów, śpiewała razem z zespołem. Jestem rówieśniczką Ryśka Riedla, jeżdżę na koncerty od wielu lat. Nigdy nie spotkałam się wandalizmem ze strony fanów. Publiczność zespołu Dżem jest wyjątkowa. Nie rozumiem obaw Filcharmonii Pomorskiej. Wielka szkoda, akustycznie byłby to rewelacyjny koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 12:30 walczcie panie i panowie z Pomorza z głupotą, bo byłem na koncercie Dzemu w Katowicach i powiem jedno- fajna zabawa, dobra muzyka i przede wszystkim inny typ publiczności! Odpowiedz Link Zgłoś
woli3 Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 14:48 Najlepiej wziąć organizować koncerty dla technomanów i hiphopowców, którzy dopiero zrobią im rozp.... z tymi stołkami Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 20:15 woli3 napisał: Najlepiej wziąć organizować koncerty dla technomanów i hiphopowców, którzy dopiero zrobią im rozp.... z tymi stołkami ______________________________________________________________________ Właśnie - dokładnie to samo pomyslałem. Filharmonia Pomorska powinna zorganizować koncert Peji lub innego Liroya. Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Przecież to tyko pretekst! 17.11.09, 12:34 Zapewne dyrektor filharmonii, lub prezydent miasta albo inny wpływowy radny jest zatwardziałym katolem-oszołomem i coś mu w historii Dżemu się nie podoba, więc zablokowali koncert. Sami sobie ich wybraliście do władz, to teraz macie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
countingcrows Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 12:41 Przestałem lubić i szanować Filharmonię Pomorską-zrezygnować z takiego koncertu i z takiego błahego powodu:ŻAŁOSNE...Łaski bez-pójdę do Opery... Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_komentator Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 13:12 To jest specyfika "mianowanego urzędnika państwowego", wszyscy mu mogą ..., a argumenty racjonalne nie mają znaczenia "bo to ja właśnie mam władzę". Odpowiedz Link Zgłoś
forttte Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 16:33 Słyszałem, że na czarnej liście Filharmonii jest też jeden z filmów Alfreda Hitchcocka, a mianowicie, ten noszący, jakże niedwuznaczny, tytuł: "STARSZA PANI ZNIKA" :) Odpowiedz Link Zgłoś
janlm Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 17:08 Na czarnej liście Filharmonii są jeszcze dwa inne znamienite dzieła Hitchcocka: "Niewłaściwy człowiek" oraz "Na równi pochyłej" :) Odpowiedz Link Zgłoś
forttte Re: Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 17:34 Tak jest kochani! nie oburzeniem świętym, nie protestami, ani też najtwardszymi argumentami, tylko: ŚMIECHEM W STARSZĄ PANIĄ, ŚMIECHEM, MOŚCI PANOWIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grejsikds Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 13:12 no ja akurat bylam na tym koncercie i moge potwierdzic, ze to nie jedno krzeslo zostalo zniszczone, ale caly pierwszy rzad krzesel zostal wylamany i zdewastowany, kiedy ludzie podbiegli pod scene i zaczeli skakac ! Bylo za malo miejsca, stad ta dewastacja. Tak wiec uwazam, ze filharmonia na koncert Dzemu sie absolutnie nie nadaje ! Odpowiedz Link Zgłoś
bodziu rowniez bylem 17.11.09, 15:07 15 lat temu i choc zabawa byla przednia to niestety potwierdzam rozbite wejsciowe drzwi, krzesla zdewastowane i generalnie nikt nad calym zamieszaniem za bardzo nie panowal... piekne czasy i klimaty tylko miejsce troche nie to w kontekscie tego co dzialo sie na ówczesnych koncertach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sa22ba Dżem na czarnej liście Filharmonii Pomorskiej 17.11.09, 20:56 Miałam przyjemność być w tym roku na koncercie Dżemu w Teatrze Rozrywki w Chorzowie. Nikt z publiczności nie skakał,nie tańczył. Ale też koncert był wyjątkowy, blusowy, przejmujący. Publiczność znała słowa wszystkich utworów, śpiewała razem z zespołem. Jestem rówieśniczką Ryśka Riedla, jeżdżę na koncerty od wielu lat. Nigdy nie spotkałam się wandalizmem ze strony fanów. Publiczność zespołu Dżem jest wyjątkowa. Nie rozumiem obaw Filcharmonii Pomorskiej. Wielka szkoda, akustycznie byłby to rewelacyjny koncert. Odpowiedz Link Zgłoś