Gość: €uropejka IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.04, 11:23 - rzekł kat zarzucając stryczek. (S.J.Lec) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz.matyas Re: "Głowa do gory!" 05.02.04, 11:31 "Pogrożę mu tylko palcem" - rzekł, kładąc go na cynglu. Stanisław Jerzy Lec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: "Głowa do gory!" IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.04, 11:38 Juz sam znak paragrafu wyglada jak narzedzie tortury. (S.J.Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: "Głowa do gory!" IP: *.telsten.com / *.telsten.com 05.02.04, 16:30 "Skazaniec nigdy nie dorasta do szubienicy" (S.J.Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: "Głowa do gory!" IP: *.telsten.com / *.telsten.com 05.02.04, 16:32 "Czas robi swoje, a ty, człowieku?" (S.J.Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: "Głowa do gory!" 05.02.04, 12:11 "Nie wlecz się w ogonie postępu, bo przy odwrocie oskarżą cię, że jesteś przywódcą dezercji." - Lec Stanisław Jerzy Polynomial-C Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: "Głowa do gory!" 05.02.04, 12:37 ja też baardzo lubię Letza,a najbardziej ten wierszyk o.... Stalinie.... może jakiś przemiły,lub przemiła forumowiczka go zacytuje... Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: "Głowa do gory!" 05.02.04, 12:46 Lekarzu,lec się sam, leca polecam, Ps.to tylko na marginesie Leca Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: "Głowa do gory!" 05.02.04, 16:35 "Niedobrze wierzyć w człowieka, lepiej być go pewnym" (też Lec) TO mi się wyjątkowo podoba. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: "Głowa do gory!" IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.04, 19:17 Ilu jest takich, ktorzy za cenę wpatrywania się we własny pępek godzą się na zginanie karku. (S.J.Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: "Głowa do gory!" 05.02.04, 19:24 "Były dwie możliwości: albo stanąć na gruncie ich zasad, albo zawisnąć nad nimi" (S.J.Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane O takcie 05.02.04, 19:27 "Nawet żeby czemuś przyklasnąć, trzeba mieć poczucie taktu" (S.J.Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: O takcie 05.02.04, 19:30 cytując kogoś takiego jak Letz sami sobie wystawiacie świadectwo........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: O takcie IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.04, 19:41 Snił mi się we śnie t.king. Z jaką ulgą się obudziłam. (parafraza S.J.Leca) Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Żródełko parafrazy ;) 05.02.04, 19:54 "Śnił mi się Freud. Co to znaczy?" (S.J.Lec) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Żródełko parafrazy ;) IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.04, 20:03 l_jane napisała: > "Śnił mi się Freud. > Co to znaczy?" (S.J.Lec) > > ;) nie-e, to nie jest to zrodelko ;-) sparafrazowalam to: "Snila mi sie we snie rzeczywistosc. Z jaka ulga sie obudzilam. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss dla Krzyżaka 05.02.04, 19:58 chciałeś, to masz: STALIN Którą poeci wyśpiewali, ojczyzna, co to od Kamczatki po szynach pędzi aż po San, którą, jak mleka pełny dzban podają dzieciom czułe matki - to Stalin. Którą wykuło sto kowali w pieśni i w czasie, i w przestrzeni, w węglu i w miedzi, w srebrze wód, ojczyzna, której żaden knut już swoim świstem nie ocieni - to Stalin. Wschód słońca, co się w piecach pali, który zastyga w przęsłach mostów, co się zaciska w groźbie kuł, ojczyzna, jak jesienny ul, w pożodze wojny cichy ostrów - to Stalin. I która łby ucina fali zapora, która rodzi iskrę, motorów złota, ostra krew i kłosów metaliczny śpiew, i sadów rozśpiewane listki - to Stalin. I moja lira z nowej stali, i dumnie przemieniona muza, obywateli jasny wzrok, i głos, i oddech, myśl i krok, i wolność, która nas odurza - to Stalin. /S.J.L./ t.king napisał: > cytując kogoś takiego jak Letz sami sobie wystawiacie świadectwo........ powiedz mi tylko, jeśli ktoś był nawet zły, to czy jego slowa które sąfaktycznie dobre, lub ciekawe/mądre zasługują na potępienie i zapomnienie? i nie każdy czerwony czy z AK musi być od razu mordercą heh.. niektórzy tam gotowali, szyli, lub pisali.. chyba, że masz jakies konkretne wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: dla Krzyżaka IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.04, 20:06 krotoss napisał: > chciałeś, to masz: > > STALIN > > Którą poeci wyśpiewali, > ojczyzna, co to od Kamczatki > po szynach pędzi aż po San, > którą, jak mleka pełny dzban > podają dzieciom czułe matki > > - to Stalin. [...] dzieki, Krotoss, tego nie znalam. :-) Skad to jest? Ja mam tylko jego "Mysli nieuczesane" Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: dla Europejki 05.02.04, 22:09 wiersz był opublikowany w 'Czerwonym sztandarze', nr. 61, z 5grudnia, 1939r. :) Odpowiedz Link Zgłoś
t.king lubię prostytutki,ale nie za to że piszą wiersze.. 05.02.04, 20:53 krzyżak i ja teatry to są dwa Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss a szkoda.. 05.02.04, 22:12 szkoda, bo historia odnotowuje parę naprawdę dobrych ksiażek i sporo poezji spod ich ręki. Ps.rozumiem-metamorfoza. Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: "Głowa do gory!" 06.02.04, 19:45 "Odkrycie Ameryki nie jest zasługą Amerykanów. Wstyd!" - Stanisław Jerzy Lec Polynomial-C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsn Re: "Głowa do gory!" IP: *.spinet.pl 06.02.04, 19:55 W chwili, w której umiera w nas dziecko, zaczyna się starość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsn Re: "Głowa do gory!" IP: *.spinet.pl 06.02.04, 19:58 Żyj tak, aby znajomym twoim zrobiło się nudno, gdy umrzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsn Re: "Głowa do gory!" IP: *.spinet.pl 06.02.04, 20:00 Nie zawsze się traci, kiedy się zostaje pozbawionym czegoś. (to tak a propos bana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsn do xy IP: *.cau.ac.kr 06.02.04, 20:19 Wszyscy chcą waszego dobra. Nie dajcie go sobie zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsn dla lj IP: *.cau.ac.kr 06.02.04, 20:19 Miec wielu przyjaciol, to nie miec zadnego. Arystoteles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsn a to dla fanow tyciarka i moich wrogow IP: *.cau.ac.kr 06.02.04, 20:24 Schlebianie przysparza przyjaciol, prawda wrogow. Terencjusz Odpowiedz Link Zgłoś
t.king ................................................. 06.02.04, 20:28 kolejny ośmiotysięcznik głupoty zdobyty...w dodatku zimą i przez kobietę... gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsn zhhgh IP: *.cau.ac.kr 06.02.04, 20:35 i wiesz co..? zadzieram mocno glowe i macham ci, t.kingu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsn i na koniec IP: *.cau.ac.kr 06.02.04, 20:29 Zyc jest bardzo niezdrowo. Kto zyje, ten umiera. Stanislaw Jerzy Lec Odpowiedz Link Zgłoś