Dodaj do ulubionych

TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW

IP: 157.25.88.* 28.11.01, 15:26
Zamierzam kupić Toyotę Carinę 2.0 B z 1995 r. co sądzicie o tym aucie?Pomóżcie
doradzić facet chce 21 tyś (ABS, el.szyby,lusterka, bezwypadkowa, 100 tyś km)
kupiona w salonie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzesiek Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: 195.94.215.* 28.11.01, 17:20
      teoretycznie: cena - ok, samo auto - jeszce bardziej
      jestem można powiedzieć 'fanem' tego modelu toyoty, przy czym znam także rynek
      samoch. używanych w Warszawie i spotkać carine E z 95 r. z przebiegiem tylko
      100 tyś. km prawie nie sposób - zatem sprawdź czy to na prawdę oryginalny
      przebieg (carinę E wolałbym kupić z przebiegiem 200 tyś. z książką , niż ze 100
      tyś. bez książki, chyba że faktycznie to auto wygląda bardzo 'świeżo' - bo przy
      tym przebiegu tak właśnie powinna się prezentować)

poza tym za 21 tyś zł auto tej klasy z silnikiem 2.0, domyślam się że wersja
      5d, nic za te pieniądze lepszego w naszym kraju nie kupisz

pozdr
      • Gość: Pit Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: 157.25.88.* 28.11.01, 17:35
        Toyotka wygląda w środku na bardzo zadbaną. Welurek, tapicerka wszystko prawie
        nowka. Dzieki Grzes za radę
        pozdr
        • Gość: lachudra Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: 212.244.106.* 28.11.01, 18:00
          Gość portalu: Pit napisał(a):

> Toyotka wygląda w środku na bardzo zadbaną. Welurek, tapicerka wszystko prawie
          > nowka. Dzieki Grzes za radę
          > pozdr

Grzes,

Carina jest ok
          kilka lat temu prowadzilem

ale uwazaj na mit salonowych aut z dobrym przebiegiem
          niby bezwypadkowa z malym przebiegiem
          jesli ma ksiazke - sprawdz przeglady
          pojedz z gosciem i niech gosciowi wydrukuja
          rowniez - a facet mial AC niech wydrukuja wszytskie rachunki na tego goscia
          zobaczysz wtedy line by line co sie dzialo

sam mam takie, ale juz po kilku przejsciach, glown ie nie z mojej winy
          tez 95 rok, 120 tysiecy przebiegu

sam sie zastanawiam dlaczego lepiej kupic wyjechane (nie ilosc kilometrow, a
          jakos drog) auto po takich drogach, w dodatku po kilku drobnych przejsciach niz
          lekko uderzone ale utrzymane auto z dobrym zawieszeniem...

pozdrawiam!

• Gość: Michal Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: *.telia.com 28.11.01, 20:45
            Czesc Pit!
            Mozesz zrobic pare spostrzezen i zapisac na kartce.
            A.Wez wsadz palec pod pompe wody i zobacz czy z otworku nie wycieka
            glikol,albo nie jest lekko zabarwione na kolor zielony,gdyby tak bylo samochod
            ma wiekszy przebieg.
            B.Zobacz czy niema naklejonej samoprzylepnej karteczki na pokrywie od wentyli z
            napisana data i przebiegiem w ktorym wymieniono pasek rozrzadu.
            C.Mozna zdjac pokrywe paska rozrzadu i obejrzec za pomoca lusterka czy jest
            nowy pasek rozrzadu czy stary.Popenkany od spodu .Pasek w toyocie nalezy
            wymieniac co 5 lat bez wzgledu na przebieg albo na ilosc przejechanych
            kilometrow. Z tego stanu paska wyciagniesz wlasciwe wnioski.
            D.Obejrz korek od wymiany oleju w skrzyni biegow jezeli jest bardzo uzywany
            wiadomo samochod ma duzy przebieg..
            E.Spusc troche oleju z przekladni i zobacz czy duzo opilkow zawiera,jezeli
            korek byl nieuzywany od spusczania oleju i opilkow jest dosc duzo znaczy ze ma
            te 100tys.km
            Jako auto Toyota Carina E jest chwalona przez wszystkich uzytkownikow.
            F.Zobacz czy sa jakiekolwiek luzy na oskach napedowych / drivaxel/
            jezeli beda tzn 200tyskm.ma prz<ejechane
            Serdecznie pozdrawiam Michal
            P.S.Masz niejasnosci pytaj
            • Gość: Pit Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: 157.25.88.* 29.11.01, 08:31
              Dzięku Michale za rady, na pewno z nich skorzystam. Nie podzieliłeś sie tylko
              swoimi spostrzeżeniami co do ceny. Może uściślę: auto nominalnie jest z 1994
              ale kupine z salonu w styczniu 95. W środku jest naprawdę bardzo zadbane. Co o
              tym sądzisz? (Przypominam cena 21tyś)
              pozdrawiam
              Pit
              • Gość: Michal Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: *.telia.com 29.11.01, 11:18
                Widzisz ja postuje ze szwecji i nieznam polskiego rynku cenowego.Jestem
                totalnie niekompetentny w ocenie tego tematu.Pzdr.Michal
                P.S. Nawet jak ma wiecej przejechane,ale motor jest na dobrym oleju to nie
                bedziesz mial wiele klopotow.
                • Gość: Pit Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: 157.25.88.* 29.11.01, 15:37
                  Dzięki jeszcze raz Michale za dobra rady.
                  Pozdrawiam Pit
          • Gość: Adam Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.12.01, 00:19
            Gdzie można dostac wydruk przebiegu ubezpieczenia?
            Ubezpieczyciel wydaje właścicielowi takie zestawienie?
    • Gość: MG Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: *.anest.am.wroc.pl 04.12.01, 01:05
      Jestem właścicielem Toyoty Cariny E co prawda 1.6 z roku 96 z aktualnym
      przebiegiem ponad 100 tyś.Podzielę się kilkoma uwagami na temat tego auta:
      Bardzo ważne jest skąd auto pochodzi, czy z Japoni, tj wersja kombi i
      pięciodrzwiowa, czy europejska tkzw czyli sedan. Ta różnica widoczna jest na
      każdym kroku, od detali jak uszczelki po całe podzespoły mechaniczne lub
      elektroniczne. W trakcie gwarancji w moim aucie europejskim zepsuł się układ
      ładowania akumlatora co spowodowało przepięcia elektryczne, zniszczenie
      akulmlatora, wszystkich żarówek. Naprawiono mi to po partacku,wlutowując stare
      elementy więc zepsuła się po raz drugi. Układ który się zepsuł był firmy BOSCH
      l w tym mechanicy widzieli przyczynę uszkodzeń.(nie japoński)
      Po 80 tyś kilometrów wyciekł płyn z układu wspomagania kierownicy.
      Zaproponowano mi wymianę za ok 5000 zł. W trakcie mojego pobytu w stacji
      obsługi wjechało takie samo auto z tym samym uszkodzeniem. Obudziło to moje
      podejrzenia że jest jakiś fabryczny feler. Szukałem samodzielnie używanej tkz
      listwy z wspomaganiem do Cariny E i okazało się, że bez problemu można dostać
      do modeli japońskich natomiast do europejskij wersji wszyscy szukają.
      Wszystko wymieniono mi, po upływie gwarancji w ramach rękojmi w stacji TOYOTY
      ale w ...Niemczech, bez problemu , oświadczając że usterka jest typowa, a
      wspomaganie jest kiepskie bo z Wiekiej Brytani.
      Niech Cię ręka Boska broni przed serwisami f-my TOYOTA w okolicach Wrocławia,
      jeśli dotkną twe auto to po prostu zepsują.
      To już moja trzecia Toyota, poprzednie corolki nigdy się nie zepsuły, a jedna
      ma już 12 lat i nadal w rodzinie.
      Carina E okazała się z nich najgorszą.
      Ot opinia użytkownika
    • Gość: Brown Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: 213.241.39.* 06.12.01, 12:27
      Proponuje zajrzec na strone www.toyotaclub.hg.pl - mozna tam znalezc b.
      duzo na temat toyot, opinie urzytkownikow, wlasciciel strony sam jezdzil Carina
      E 1.8, zrobil nia chyba ponad 200 tys., wiec opinia bedzie raczej cenna.
      A sama Toyote jako marke polecam z calego serca - namowilem na ta marke juz
      kilka osob i nikt do mnie nie mial po tym pretensji...
      Pozdrawiam
    • Gość: GordoN Re: TOYOTA CARINA E-OPINIE UŻYTKOWNIKÓW IP: *.iton.pl 10.12.01, 21:04
      Witam, mialem Carine E 2.0 sedan z 93 roku. Wersja japonska - rewelacje, przez
      ostatnie 3 lata praktycznie nic sie z samochodem nie dzialo. Lalem paliwo,
      wynienialem olej, filtry, swiece i zarowki. Poza tym nic. No, poza duzym
      przegladem po 100 tys. Cena 21 tys jest ok jezeli zrobiony jest przeglad po 100
      tys. Jezeli nie, trzeba sie targowac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka