clough 27.04.10, 08:45 A Glinki? Ciągle olewane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanfaroni Re: Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 27.04.10, 09:00 Glinki spadły pewnie z planu, pewnie Saperów i Smukalska (od Kaktusowej do Baranowskiego) też. Te 2 ulice są pozaklasowe i za jazdę nimi miasto powinno dopłacać kierowcom Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 27.04.10, 09:24 Inowrocławska była remontowana jakies 5 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasow22 Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 27.04.10, 09:28 nie ma ani słowa o przeniesieniu przystanku na Wojska Polskiego bliżej szpitala mam nadzieje , że na planach się nie skończy Odpowiedz Link Zgłoś
sla-yer Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 27.04.10, 10:33 Mam nadzieję że zaraz po remoncie Wodociągi nie będą tych ulic rozkopywać. Ulica Przemysłowa remontowana niedawno była w zeszłym roku rozkopana bo wymieniano rury. Teraz kładziona jest kanalizacja. Ulica zaczyna więc wyglądać jak przed remontem, czyli dziura na dziurze. Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny_patriota1 Glinki !!!!!!!!!!!!!!! 27.04.10, 12:10 Dombrowicz ty łobuzie. Glinki to najgorsza ulica w mieście - 30km/h to i tak za dużo by nie uszkodzić zawieszenia. Jak jest sucho to tragedia jak pada jest jeszcze gorzej. Nie widać dziur, wystających i pozapadanych studzienek. Byłem światkiem jak koleś urwał miskę olejową o wystającą studzienkę która wystaję na 10 cm na wysokości kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
majster.fin Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 27.04.10, 12:36 A co z Fordońska. Przecież przy Romecie najważniejsza bydgoska ulica jest w rozsypce! To samo na Siernieczku Odpowiedz Link Zgłoś
bigcharles Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 27.04.10, 13:51 Cieszę się, bo to 2 ważne drogi radość wielka bo w końcu remontuje się główne a nie boczne drogi. Przykro mi, że nadal ul.Glinki będzie mieć dziury, ale liczę, że będzie jej remont po ogłoszeniu, że zostało kasy z innych przetargów. Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 27.04.10, 18:39 Jak Inowrocławska to polecam jeszcze Żwirki i Wigury. Tam nie da się jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Kolizja z budową Nowoogińskiego! 27.04.10, 21:06 Przecież w przeciągu roku czy dwóch ma zacząć się budową mostu przez Brdę z trasą która będzie wpięta w Wojska Polskiego. Mam nadzieję że planowany remont uwzględnia już przebudowę skrzyżowania koło kościoła na Wojska Polskiego. Ciekawe też w jakiej perspektywie możemy spodziewać sie przedłużenia do Jana Pawła od tego skrzyżowania.... Odpowiedz Link Zgłoś
clough Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 27.04.10, 21:23 Dużo jeżdżę po mieście, ale takiej ulicy jak Glinki od Cmentarnej do Magnuszewskiej nie ma nigdzie. Jak jest sucho to mam wrażenie, że jadę po kartoflisku. Jak spadnie deszcz to współczuję pieszym na chodnikach. Wierzcie mi, że nie jestem w stanie przewidzieć kiedy wjadę nie w dziurę a w łatę i ochlapię idących chodnikiem. Zarząd Dróg powinien się schować pod asfalt ze wstydu po tym, co myślą o nich kierowcy setek samochodów przyjeżdżających w niedzielę na giełdę przy Chemiku. Pisałem swego czasu, że stan ulicy Glinki to jest odwet ratusza na mieszkańcach Wyżyn, którzy byli przeciwni S-10 przez miasto. Czas pokazał, że chyba miałem rację. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 cóż za sukces !? 27.04.10, 21:46 Inowrocławska na odcinku od skrzyżowania z Bielicką do zajezdni MZK? Faktycznie sukces niebywały. Kilkaset metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
aedesinantis Re: cóż za sukces !? 30.04.10, 22:29 Z perspektywy pobytów w Poznaniu, nasze miasto jawi się jako obszar cywilizacji prymitywnych podludzi, którzy kompletnie nie radzą sobie z rządzeniem miastem i dbaniem o nie. Nie istnieje dla nich poczucie estetyki; istoty te żywią się banknotami wypłacanymi z miejskiego budżetu, bo zawsze słyszymy, że niczego nie da się zrobić, bo nie ma pieniędzy. W Poznaniu są, w Toruniu są w Warszawie są. Ale tu nie- "bo tak i już". Gdzie indziej można wskazywać (mówiąc o jakiś większych obszarach)- tu i tu jest źle- a tu i tu dobrze. U nas nie ma pola do dyskusji- po prostu panuje beznadzieja. Porozwalane jezdnie, chodniki, rozsypujące się rudery, remonty bo których jest czasem gorzej niż było (styropian plus kolorki). Albo mi się zdaje- albo różnice pomiędzy nami a Poznaniem przekraczają ramy racjonalności. Na pocieszenie napiszę, że z kolei Szczecin sprawia wrażenie miasta zadbanego (a raczej zaniedbanego) w podobnym stopniu co my- i to pomimo ich urbanistycznego rozmachu na miarę metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: cóż za sukces !? 30.04.10, 23:11 Chyba Poznań oglądaleś tylko na widokówkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
aedesinantis Re: cóż za sukces !? 30.04.10, 23:49 Spędziłem tam łącznie dziesiątki dni. Sam nocuję tam przy ulicy z porozwalanym chodnikiem, jednak całościowy wniosek: tam się po prostu da, a u nas się nie da. Nie da dbać o estetykę. Nie mówiąc o skali budów prywatnych i publicznych, gdzie wydają się być miastem 10, a nie 1,55 raza większym od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: cóż za sukces !? 01.05.10, 00:03 No to widzę, ze twoje obserwacje są sprzeczne nawet z opiniami rodowitych poznaniaków:) No to porównaj sobie chociażby wygląd ronda jagiellonów z inszą kaponierą, wyrafinowany esteto :P Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 30.04.10, 23:01 aq NAKIELSKA? ruch tam jest nieporównywalnie duży w stosunku do Glinek, a nawierzchnia zdecydowanie gorsza od WP i Ino Odpowiedz Link Zgłoś
aedesinantis Re: Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 30.04.10, 23:09 Przecież prezydent mówił, że będzie zrobiona. A skoro mówił, znaczy, że jest zrobione. Mówienie, że jest niezrobione to oszczercze zarzucanie Mu kłamstwa. Po prostu my (czyli grupka ludzi przeszkadzających w rozwoju) nie potrafimy dostrzec przeprowadzonego remontu. (DG) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mago-111 Re: Inowrocławska i Wojska Polskiego do remontu 01.05.10, 09:09 Na jesieni wybory.Zagłosujcie na Dombrowicza i wszystkie ulice będziecie mieć gładkie jak szkiełko!!! Odpowiedz Link Zgłoś