Dodaj do ulubionych

Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem?

08.12.10, 15:15
Oby ADM we władanie dostał ktoś mniej zaangazowany w politykowanie,a bardziej w rewitalizację tego co przez 8 lat zniszczono.Mam nadzieję,ze również panią K.z wydziału finansów i budżetu w końcu się wyrzuci.Jak długo podatnicy mają utrzymywać osobę skazaną,która nie ma za grosz honoru i wyżebrała posadę w UM,po tym jak ją wyrzucono z UW
Obserwuj wątek
    • bydgoszczanin3 Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 15:28
      szok ilu nieudolnych posadkowiczow nawciskał Dombrowicz na swoje listy wyborcze.Wszystkich ich wypie...c na zbity pysk i niech juz nigdy zadnych stanowisk w Bydgoszcz nie dostana.Ten Gulczynski gowniarz za co kase dostawał?za wpisy na forach?swiat sie konczy
    • mikimaus11 Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 15:29
      Część tych decyzji być może będzie słuszna. Mam jednak obawy, że będzie powtórka z rozrywki i Bruski powtarzając taką praktykę, jaką zrobił KD na początku pierwszej kadencji spowoduje czasowy paraliż. Będzie on wynikał np. z braku doświadczenia niektórych nowych osób lub tez ze zwykłego braku kompetencji. "Swojego" człowieka jest wstawić łatwo, ale do tego dobrego (właściwego na właściwe miejsce) już nie tak łatwo. Katastrofa pierwszej kadencji KD wynikała między innymi właśnie z tego zjawiska. Nie mniej życzę powodzenia.
    • stop_kondomowi Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 15:33
      zrobić czystkę i to jak najszybciej, bo KonDom przez 8 lat tak poobstawiał stołki swoimi przydupasami, że obojętnie gdzie się nie poszło do urzędasa, to zawsze czuć było smród wielkiego ludowickiego cara!!!!!
      • siorf Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 15:45
        Siuda odchodzi, wsiadam na szerszy rower! O TAK! =D
    • andyis Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 15:51
      niestety nasi urzednicy nie popisali sie.Mieszkam w Fordonie,praktycznie przy ul.Pelplińskiej (przedłużenie Twardzickiego), głowniej ulicy naszej dzielnicy.Drogowcy naprawili jedną stone jezdni,rozorali druga i.... stanęli bo zima:) ,wiec ruch mamy tylko w jedna stronę a wracający do Fordonu po pracy mieszkańcy są zmuszeni do wybrania innej trasy i stania w korkach.I to nie wina firmy tylko urzedników co nie dopilnowali terminowości prac,pozwolili na ich kontynuacje w obliczu nadchodzących i zapowiadanych mrozów. Kogoś trzeba za to wySIUDAc, bo po prostu nie myśli.
      • d4d_bydg Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 17:59
        Zauważ że wiekszosć dużych remontów nie zaczynało sie na wiosnę tylko na wczesną lub późną jesień zakładając postój w okresie zimowym i ślimaczenie robót w zwiazku z niesprzyjajacą aurą. Roboty zwłaszcza te drogowe powinny być tak planowane by możliwie najwięcej z nich wykonać w trakcie wakacji gdy ruch samochodowy jest pewnie o 30% mniejszy niż zwykle
        • huba666 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 09.12.10, 09:29
          Powinni zacząć ten remont już w czerwcu a nie w sierpniu. KD pewnie chciał zrobić wielkie otwarcie przed samymi wyborami, ale przecież to nie jego wina, że deszcz padał i nie zdążyli skończyć przed zimą.. A teraz ja "nie mam" swojego przystanku i muszę chodzić z drugiej strony.. I tak pewnie całą zimę...
    • salzbeer Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 16:18
      Sami fachowcy i kwiat korpusu urzędniczego....A tak na poważnie, mam nadzieję, że Prezydent szybko pozbędzie się kolesiów KD.z "towarzystwa wzajemnej adoracji".
    • akuku007 koło fortuny 08.12.10, 16:18
      Toczy się koło fortuny jak kula śnieżna i zmiata wszystko na swojej drodze. Jeszcze nie tak dawno, butni i pewni swoich pozycji, dzisiaj ukrytkiem przemykają korytarzami białego domku, jutro staną się szarymi, bezimiennymi obywatelami tego miasta a za czas jakiś wszyscy o nich zapomną - również znajomi. Pozostaną im tylko wspomnienia o czasach władzy, która miała trwać tak długo.
      • hassleader Re: koło fortuny 10.12.10, 02:42
        akuku007 napisała:

>butni i pewni swoich pozycji, dzisiaj ukrytkiem przemykają
        > korytarzami białego domku, jutro staną się szarymi, bezimiennymi obywatelami te
        > go miasta a za czas jakiś wszyscy o nich zapomną - również znajomi.

No i h.. im w d..., stary, jak powiedział nasz poeta drugi rezyser Miałkiewicz. My tu osiem lat na deszczu, wilki jakieś...
        Chce zapomnieć - śpiewała Wanda z Bandą.
        Nastały lepsze czasy - bo gorzej już byćnie mogło.
    • irizar Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 16:20
      Stosunkowo łatwa do oceny jest dalsza przydatność prawnika Macieja Skwierczyńskiego jako prezesa miejskiej spółki WKS Zawisza. Mianowany został mimo braku kompetencji i jakiegokolwiek doświadczenia w kierowaniu sportową spółką akcyjną. Od początku deklarował otwarcie, że nie zna się na tym i jego działalność całkowicie potwierdziła jego szczerą deklarację. Nie był w stanie załatwić samodzielnie jakiegokolwiek poważnego sponsora.
      Poważne uchybienia podczas organizacji jednego ze spotkań pucharowych Zawiszy omal nie doprowadziły do katastrofy. Nie zna środowiska w którym przyszło mu pracować, ani specyficznych zagrożeń związanych z działalnością klubu piłkarskiego.
      W ciągu kilku miesięcy właściwie złożył jedynie wniosek o upadłość Spółki i to wadliwy.
      Szkoda każdego dnia panie Bruski. Następca musi od zaraz zabrać się za budowanie relacji ze sponsorami, nowego budżetu i wydobycie klubu z długów. Dwa rozsądne warianty to rozpisanie konkursu na to stanowisko lub człowiek, który wprowadził Zawiszę do II ligi w czasach gdy Dombrowicz rzucał mu tylko kłody pod nogi.
    • bederyk Konkursy na stanowiska 08.12.10, 16:25
      Zrobić rzetelne konkursy na te stanowiska, a nie znowu typować nieudolnych, ale wiernych.
      • volvo7000 Re: Konkursy na stanowiska 08.12.10, 23:04
        bederyk napisał:
        > Zrobić rzetelne konkursy na te stanowiska, a nie znowu typować nieudolnych, ale
        > wiernych.

Przecież to jasne jak słońce, że pan Bruski poobsadza stanowiska kierownicze swoimi kolegami. Tak zresztą robi każdy prezydent. Najważniejsze, by mieli oni jakiekolwiek pojęcie o tym nad czym będą czuwać.
        • hassleader Re: Konkursy na stanowiska 10.12.10, 02:44
          volvo7000 napisał:

> bederyk napisał:
          > > Zrobić rzetelne konkursy na te stanowiska, a nie znowu typować nieudolnyc
          > h, ale
          > > wiernych.

>
          > Przecież to jasne jak słońce, że pan Bruski poobsadza stanowiska kierownicze sw
          > oimi kolegami. Tak zresztą robi każdy prezydent. Najważniejsze, by mieli oni ja
          > kiekolwiek pojęcie o tym nad czym będą czuwać.

Np. nad dofinansowywaniem Torunia jak kondom?
    • przechodzacy_przez_rzeke Nigdy nie wybaczę Sajnie... 08.12.10, 16:34
      ... zniszczeń jakich dokonał w kulturze i szkolnictwie na Błoniu.
      Przez interesy jakichś dziwnych ludzi związanych z Dombrowiczem, którzy chcieli przejąć budynek MDK 3 zniszczono dobrze działającą instytucję kulturalną z wieloma osiągnięciami. Sajna przysłał dyrektorkę, której zadaniem było rozwalenie MDK-u. Na szczęście samego domu kultury nie udało się zniszczyć, obecnie działa w SP 62. Jednakże część nauczycieli odeszła zanim skończyła się burza rozpętana przez dyr. Robaczewską.
      Sajna zniszczył też IV LO (liceum które skończyłem), do którego przysłał dyrektora, który zniszczył renomę tej szkoły. Niemal wszyscy wyróżniający się nauczyciele odeszli przez niego. Szkoła straciła atmosferę otwartej i tolerancyjnej szkoły jaką była "czwórka" za czasów dyr. Czarkowskiej (i wcześniej, nawet w latach 60.) poprzez wprowadzenie nieznanych wcześniej obostrzeń . Teraz nikomu bym nie polecił tego liceum, czego strasznie mi żal.
      • fanfaroni Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 08.12.10, 18:09
        Ja z kolei nie wybaczę likwidacji SP nr 6. Liczyłem że moje dzieciaki za kilka lat będą się tam uczyć, nawet kosztem dojazdów tych kilku przytanków autobusem. Ciekawe czy nadal budynek jest w użytkowaniu WSP ooops UKW czy już sprzedali albo wiatr hula po budynku
        • bederyk Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 08.12.10, 20:21
          Najgorzej to pluć do wlasnego ogródka. UKW złosliwy czlowieczku.
          • hassleader Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 10.12.10, 02:47
            Co nie zmienia faktu, ze fanfaroni ma rację.
          • fanfaroni Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 10.12.10, 22:07
            UKW to nie moja bajka i kiepski uniwerek z końca rankingów a jeśli chodzi o SP6 była podstawówka z czołówki rankingów
      • bederyk Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 08.12.10, 20:20
        Jak strasznie Tobie żal. Dzięki konesjom solidarnościowym niektorzy świetnie wylądowali, patrz wicedyrektor I LO. IV LO straciło na renomie? Tych, których znam sa zadowoleni.
        • przechodzacy_przez_rzeke Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 08.12.10, 22:56
          Ciekaw jestem z którego profilu są ci zadowoleni znajomi? I co powiedzą po maturze.
          Na pewno nie są zadowoleni ci z mat-fizu, chociaż teraz już nikt z tych, którzy tam są, nie mógłby znać Wojewody (obecnie I LO) i Kwiatkowskiej (obecnie na emeryturze).
          • bederyk Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 09.12.10, 00:31
            Widzisz jak pięknie wylądowali. Znałem lepszą matematyczkę, Profesor Prylińską (IVLO). Ty jej też nie znasz, i co możesz powiedzieć? Kwiatkowska gorsza? Jak traktowała uczniow? Fakt, efekty miała. Nie ma ludzi niezastąpionych.
          • aedesinantis Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 09.12.10, 02:16
            przechodzacy_przez_rzeke napisał:

> Ciekaw jestem z którego profilu są ci zadowoleni znajomi? I co powiedzą po matu
            > rze.
            > Na pewno nie są zadowoleni ci z mat-fizu, chociaż teraz już nikt z tych, którzy
            > tam są, nie mógłby znać Wojewody (obecnie I LO) i Kwiatkowskiej (obecnie na em
            > eryturze).

Słyszałem o przejściu pani Narojczyk do I LO. Również świetna nauczycielka.
            Nie wiedziałem jednak o pozostałych odejściach, a tym bardziej tego, że to wynik jakiś gierek pana Sajny.
            Dzięki za uświadomienie, aż się boję pytać kto jeszcze odszedł. Wojewoda był jedyny w swoim rodzaju, nie do podrobienia. Szkoda dawnej szkoły :(
      • bydgoszczakus Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 08.12.10, 20:39
        Niszcząca działalność dyrektorki MDK 3 ma swoje tragiczne oblicze - to historie wychowawców. Niektórzy przypłacili to zdrowiem, niektórych nie ma już wśród nas... Wszystko w imię dziwnych interesów.
      • virginia1 Re: Nigdy nie wybaczę Sajnie... 09.12.10, 19:54
        przechodzacy_przez_rzeke napisał:

> ... zniszczeń jakich dokonał w kulturze i szkolnictwie na Błoniu.
        > Przez interesy jakichś dziwnych ludzi związanych z Dombrowiczem, którzy chcieli
        > przejąć budynek MDK 3 zniszczono dobrze działającą instytucję kulturalną z wie
        > loma osiągnięciami. Sajna przysłał dyrektorkę, której zadaniem było rozwalenie
        > MDK-u. Na szczęście samego domu kultury nie udało się zniszczyć, obecnie działa
        > w SP 62. Jednakże część nauczycieli odeszła zanim skończyła się burza rozpętan
        > a przez dyr. Robaczewską.
        > Sajna zniszczył też IV LO (liceum które skończyłem), do którego przysłał dyrekt
        > ora, który zniszczył renomę tej szkoły. Niemal wszyscy wyróżniający się nauczyc
        > iele odeszli przez niego. Szkoła straciła atmosferę otwartej i tolerancyjnej s
        > zkoły jaką była "czwórka" za czasów dyr. Czarkowskiej (i wcześniej, nawet w lat
        > ach 60.) poprzez wprowadzenie nieznanych wcześniej obostrzeń . Teraz nikomu bym
        > nie polecił tego liceum, czego strasznie mi żal.

Pracowałam w MDK-3 BARDZO długo,
        naprawdę trudno opisać wszytko,co przeżyliśmy jako pracownicy, i naprawdę ,- likwidacja tej placówki jest ogromną stratą dla osiedla i dla miasta
    • xax Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 16:44
      Nie znam większości ludzi z listy ale znam jednego to Edwin Warczak z KPEC i mam nadzieję że nowy prezydent sprawdzi dokładnie jego kompetencje. Na szczęście to nie ja muszę podejmować decyzji, ale gdybym miał taka możliwość to bardzo poważnie bym się zastanowił nad zwolnieniem go ze stanowiska prezesa KPEC. Z drugiej strony to prezes w tej firmie to zawsze figurant. Osoby zainteresowane i tak wiedza kto tak naprawdę rządzi w KPEC.
    • kr88 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 16:51
      gdzie zdjęcie zonca z wycieczki do turcji?
    • jacekiksel Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 17:30
      a ja chciałbym aby nowy prezydent przyjrzał się p. Drzewieckiemu i podległej mu spółce Miejskie Wodociągi i Kanalizacja. Od 6 lat słyszę o kanalizacji an ul. Izerskiej w Bydgoszczy. Ostatnio gdy zapewniano mnie że w 2010 roku w końcu kanalizacja zostanie wykonana, okazało się że wyrzucono wykonawcę i teraz jest ogłaszany nowy przetarg na nowego wykonawcę. A pieniądze są podobno z Unii. Jeżeli ktoś nie potrafi trzymać się terminów lub wciąż je z niewiadomych powodów wydłuża powinien odejść lub być wyrzuconym za brak kompetencji oraz postępów.
      Bydgoszczanin
      • kaza12 ZDMiKP Siuda i całe podobne gremium ! 08.12.10, 18:11
        Ten człowiek w podobny sposób do swojego mocodawcy ,który już niebawem wyleci .z pełnią wigoru bufona i cwaniaka drwił z mieszkańców Bydgoszczy ,podnosząc im adrenalinę w zakorkowanym mieście i na wskroś dziurawych jezdni.Tak kończą się drwiny z mieszkańców !!
        • frych47 Re: ZDMiKP Siuda i całe podobne gremium ! 08.12.10, 18:15
          Wreszcie będzie miał czas pójść do fryzjera.
        • mikimaus11 Re: ZDMiKP Siuda i całe podobne gremium ! 08.12.10, 21:39
          No widzisz, pomijając bardzo medialne wąskie rowery, czy też jego fryzurę (zresztą noszoną nie bez uzasadnionej przyczyny) od różnych ludzi słyszałem, że to jeden z najbardziej kompetentnych ludzi, niezależny i umiejący się postawić nawet Dombrowiczowi. Więc opinie są różne, ale od nowego szefa ZDMiKP nie oczekuj cudu. Dziury były i będą, a zima zawsze zaskoczy. Nie ma się co emocjonować. Zresztą dziur jest i tak dużo mniej niż było kiedyś, za poprzedników. Stan dróg się poprawia, ale do dobrego człowiek się szybciej przyzwyczaja. Prawdą jest, co oczywiste, że do zrobienia jest jeszcze dużo, ale to zależy od kasy. A tej nie ma. A dlaczego nie ma, to już każdy ma swój pogląd, a ewentualne roszczenia należy skierować w okolice Starego Rynku i ul. Jezuickiej.
          • kaza12 Re: ZDMiKP Siuda i całe podobne gremium ! 08.12.10, 22:20
            Kol --mikimaus11--TY chyba nie wiesz co Ty piszesz ??..... ot choćby gloryfikując Siude ... To jest kopia Dombrowicza.A co do dziur to takiego sita przed zimą w jezdniach jeszcze nigdy nie było.To jest horror ,ale Ty tego nie dostrzegasz....No trudno -teraz nie zobaczysz--...poczekaj do wiosny .
            • mikimaus11 Re: ZDMiKP Siuda i całe podobne gremium ! 08.12.10, 23:55
              Wiem, co piszę.
              Nikogo nie gloryfikuję, chociaż może się tak wydawać tym, którzy preferują ludzi "układnych" i uległych.

>>To jest kopia Dombrowicza

Konkrety poproszę. Bo jak dotąd, poza zarzutami populistycznymi oraz tymi merytorycznymi, które są "standardowe" dla tego stanowiska w każdym mieście wielkości Inowrocławia i większym, niczego nigdzie nie wyczytałem.

Ty tego nie dostrzeg
              > asz....No trudno -teraz nie zobaczysz--...poczekaj do wiosny

Dostrzegam. I ręczę Ci, że jeśli zima będzie taka, jak poprzednia, to stan dróg będzie gorszy niż rok temu niezależnie od tego, czy Siudę wywalą, czy nie. Bo to po prostu od dyrektora nie zależy. Jest kasa tylko na takie technologie, jakie się stosuje. Klimat mamy, jaki mamy. Sypiemy zimą na drogi to, co sypiemy (na Zachodzie sypią nie zawsze to samo). Ale do ludzi jak do ściany. Nie zrozumieją, więc nie będę się wysilał i tłumaczył. Tymbardziej, że chodzi o gierki polityczne, a to, co się czyta to bicie piany i próba ubrania tych gierek w "łatwostrawne" dla gawiedzi "ubranko". Mnie gierki nie interesują. To domena tej (znacznej) części forumowiczów GW, którzy nieodparcie wierzą, że zbiją tutaj kapitał polityczny lub stworzą klimat do przeprowadzenia swoich interesów. Na szczęście jestem spoza tych układów i patrzę na to z politowaniem, zwłaszcza, kiedy w niektóre wątki wtrącają się przypadkowe osoby w dobrej wierze, nie wiedząc, jakie są "bebechy" i za darmo komuś robią "robotę".
              • hassleader Re: ZDMiKP Siuda i całe podobne gremium ! 10.12.10, 02:50
                Za to roweeery od wiosny bedą szersze.
    • mantyhora Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 18:29
      Wizjonerzy - paaaaaszli!!! :)
      A wielkiego byli formatu, tylko chamstwo się na nich nie poznało. Grześkowiak np. notuje w ostatnich latach pasmo nieustających kadrowych sukcesów: najpierw wywalony z TV, chwilę potem z Euro 2012, teraz - trzeci raz z rzędu - z Ratusza. No i na dokładkę jeszcze z PO :) Było się nie pchać do miasta, panie kolego, w Barcinie byłbyś pan w sam raz, szanowany w całym gumnie :)
    • ukit Siuda w zaszlym tygodniu wylecial ? 08.12.10, 19:34
      ponoc siuda w zeszlym tygodniu wylecial ?
      • kr88 Re: Siuda w zaszlym tygodniu wylecial ? 08.12.10, 20:11
        ukit napisał:

> ponoc siuda w zeszlym tygodniu wylecial ?

Gdzie wyleciał? Do ciepłych krajów?
        • hassleader Re: Siuda w zaszlym tygodniu wylecial ? 10.12.10, 02:51
          oby.
    • kuromiot1 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 20:28
      nie zapominajmy o innych sługo poddańczych osobnikach, którym też należy się przyjrzeć.
      Przyjrzeć co zyskali z głośnych gestów.
      ci osobnicy to Bagnerowski - specjalista od agitacji na spotkaniach Dombrowicza oraz od mniejszosci narodowych - jak wielka była za to wdzięczność i czym wyrażona ?
      Pulchny - specjalista od plakatowania miasta, za kilkadziesiąt tysięcy udało mu okleić miasto setkami plakatów oraz obstawić kilkadziesiąt dużych bilbordów - jakaż to firma zrealizowała tak intratny kontrakt ?
      To tylko dwa przykłady ale bez wyjaśnienia promocji takich osobników nie wyczyścimy miasta !
    • noname62 Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 20:35
      a ja mam marzenie,żeby prezydent mojego miasta poszukał sobie zastępców i dyrektorów poszczególnych zarządów,tak jak prezydent Chile szukał swoich ministrów,tzn.przez headhunterów.Ale to tylko marzenie,bo przecież koledzy z partii chcą żyć.
    • platonik123 Takich szarych eminencji jak np. Krystyna Lewicka 08.12.10, 20:57
      Takich szarych eminencji jak np. Krystyna Lewicka-Ritter, przyjaciółka osadzona przez KD choć robić nie ma co w LPKiW, albo były szef MOK, który po jakiś przekrętach finansowych cały czas jest pracownikiem miasta, jest pewnie na morgi. Nie zazdroszczę grzebania się w tym gnoju, to pewnie najtrudniejsza rzecz w obejmowaniu stanowiska.
      Ale popieram na ważne stanowiska powinny być rzetelne konkursy, uważam że takie postawienie sprawy przyczyniło by się wspaniale miastu z drugiej strony dało by Prezydentowi ogromny szacunek od Mieszkańców a to chyba podstawa.
    • obi-1 Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 21:12
      Proszę o amnestie dla prezesa MZK!!!
    • kerajjj Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 08.12.10, 21:15
      nie zapomnijcie o komendancie straży miejskiej jemu też się należy wolne
    • bydgosc Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 21:46
      Co za zbdury... ile osob odejdzie z Dombrowiczem a ile sie zatruje bisfenolem A?

See: forum.gazeta.pl/forum/w,54,119659292,119659292,Bisfenol_A_dla_Bydgoszczy_i_okolic_.html

Czy faktycznie to jest istotne, ze ktos odchodzi z prezydentem? Wszak ci ludzie wiedzieli, ze stanowiska sa kadencyjne, a inni nie wiedza, ze sa truci w pracy ...
      • kaza12 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 22:24
        A co ze specem od trakcji tramwajowej ,usadowionym na ciepłej posadce w ZDMiKP przez Dombrowicza?. Ot były szef MZK.Ktoś zna temat ???
        • ka_zet Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 22:29
          kaza12 napisał:

> A co ze specem od trakcji tramwajowej ,usadowionym na ciepłej posadce w ZDMiKP
          > przez Dombrowicza?. Ot były szef MZK.Ktoś zna temat ???

No, na pewno nie ty - spółka Tramwaj Fordon to nie jest ZDMiKP...
          • kaza12 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 08.12.10, 22:36
            ka_zet nie musisz być uszczypliwy.Jak bym znał to logicznym bym się nie pytał.
            • ka_zet Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 09.12.10, 00:14
              kaza12 napisał:

> ka_zet nie musisz być uszczypliwy.

Nie mogę być jedyną poza bigcharlesem nieuszczypliwą osobą na forum.

> Jak bym znał to logicznym bym się nie pytał.

To już wiesz - to osobna spółka. Niewiele się w niej dzieje, ale nie wydaje mi się żeby p. Dębicki się nie wywiązywał z obowiązków.
        • obi-1 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 09.12.10, 08:48
          kaza12 napisał:

> A co ze specem od trakcji tramwajowej ,usadowionym na ciepłej posadce w ZDMiKP
          przez Dombrowicza?. Ot były szef MZK.Ktoś zna temat ???
          Dębicki to fachowiec.
      • hassleader Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 10.12.10, 04:10
        bydgosc napisał:

> Co za zbdury... ile osob odejdzie z Dombrowiczem a ile sie zatruje bisfenolem A
        > ?
        >
        > See: forum.gazeta.pl/forum/w,54,119659292,119659292,Bisfenol_A_dla_Bydgoszczy_i_okolic_.html
        >
        > Czy faktycznie to jest istotne, ze ktos odchodzi z prezydentem? Wszak ci ludzie
        > wiedzieli, ze stanowiska sa kadencyjne, a inni nie wiedza, ze sa truci w pracy
        > ...

Nie napisałeś o szkodliwości aspartamu, ale rolki z kas pewnie są gorsze...
    • ajszabk A pani Reiter-Warczak 09.12.10, 01:24
      Nie zapomnijmy również o małżonce pana Warczaka,upchniętej na stołku w MOPS,chyba czas podziękować tej Pani,która całkowicie rozwaliła opieke społeczną w Bydgoszczy.Dziękujemy i never ever!!!!!
    • bogdan6231 Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 09.12.10, 09:17
      a co z popieranymi KD z komitetu horonowego? tak mocno zaangażowanymi w wybory ciekawe czy odpisali na list Pna Rfała czy popieraja to co napisał o nim KD min o nazistach przefarbują sie nagle? i sprawdzic UM na co wydaje pieniadze ......
    • black_armani Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowiczem? 09.12.10, 21:22
      Wyliczacie i wyliczacie kto powinien odejsc, jakiś Sajna, Habant itp. Podrzędni urzędnicy nie mający żadnego wpływu na gospodarkę w Bydgoszczy, na jej ożywienie, co jest przeciez podstwa rozwoju miasta A co powiecie o Parku Przemysłowym i jego szefie? Sam jestem przedsiębiorcą i widze jak się facet lansuje w mieście. Pewnie za nasze. Nikt nie widzi w Parku zastoju? Z tego co pamietam to jedna z ostatnich (i nielicznych) firm, która się tam pojawiła był Holkap. Problem w tym, że oni już wcześniej przecież działali w naszym mieście, zmienili tylko siedzibę, więc chyba miasto na tym interesie nie(wiele) zarobiło.
      • mikimaus11 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 09.12.10, 22:31
        Tak, masz rację. Należy się zastanowić, czy te nazwiska to skutek polityki wymiany jednych kolesi na drugich.
        Wymiana jest konieczna, ale przede wszystkim na stanowiskach, na których siedzą osoby niekompetentne i nieskuteczne, od których zależy rozwój miasta.
        Po ostatnim wywiadzie pana Bruskiego w TV Bydgoszcz, nabieram dużo wątpliwości co do jego polityki. Szkoda, bo jeszcze urzędu dobrze nie objął, a już w moich oczach traci. Mam nadzieję, że jak się po wyborach dobrze wyśpi, to zacznie bardziej trzeźwo patrzeć na to, co jest do zrobienia.
        • frych47 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 10.12.10, 06:32
          mikimaus11 napisał:

> Po ostatnim wywiadzie pana Bruskiego w TV Bydgoszcz, nabieram dużo wątpliwości
          > co do jego polityki. Szkoda, bo jeszcze urzędu dobrze nie objął, a już w moich
          > oczach traci.

Od razu widać, że na Bruskiego nie głosowałeś bo nawet na stracie nie dajesz mu szansy.
          • mikimaus11 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 10.12.10, 14:21
            Ale ja nigdy nie twierdziłem, że na niego głosowałem. Ja dokonuję wyłącznie racjonalnych wyborów i nie kieruję się emocjami i sympatiami politycznymi. Bruskiemu, jako bydgoszczanin, kibicuję i życzę jak najlepiej. Nie zmienia to jednak faktu, że - zgodnie z moimi przypuszczeniami - nie zapowiada się na rewolucję jakościową.
    • prymek29 Re: Kto będzie musiał odejść razem z Dombrowicze 09.12.10, 23:35
      a soroko tez wyleci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka