vvi0sna 19.04.04, 22:15 i ptaszki tak uroczo śpiewaja nad ranem: achim.wla.pl/wroobel.html i zagadka dla Was-czyj bucik zabił ptaszka? podpowiedź-nie był to bucik Kopciuszka ;))))))))) hhhhhhhhhhhhhhh narka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Madziara Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.04.04, 22:35 nie przypuszczałam ze kiedykolwiek... no dobre dobre, nawet się uśmiałam Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:36 pozdrawiam Cie Madziu;) Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:47 Scorpions do szkoły. Wróbelek na scene.Czad i rock,n,roll. Mój nowy idol- wróbelek z gitarką. Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:54 wiedzialam, jak wam dogodzic, moi kochani przyjaciele forumowi szkoda, ze wrobelek nie przezyl nie lubie ptakow grrrrr hhhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:55 Na przyjazn trzeba zasłuzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:59 tak, drogi zinkku, w przyjazniach to ja zawsze bylam bezkonkurencyjna szczegolnie cudzych ale teraz jest im na pewno lepiej. w koncu z ile mozna sie przyjaźnic, nie nie? lepiej sie klocic oj, to to lubie jeszcza bardziej hhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 23:01 soreczkiza literoweczki, moi drodzy przyjaciele z reala, z netto i forumowi oczywiscie to ten przeterminowany serek z netto :(((( brzuszek mnie boli buuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 19.04.04, 23:38 www.per.ry.pl/fotki/Czarna_lista.jpg zegnam czarna lista na dzis zamknieta otwieramy o 7. kazdy zdazy-to wam moge obiecac narta Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 20.04.04, 00:56 widzialam dzis tyciarka, wygladal mniej wiecej tak: tyciarek pewnie Was interesuje, co bylo napisane po drugiej stronie tyciarkowej kartki? widnial tam pewien napis: czyli to, co wszyscy wiedzielismy juz od dawna nietrudno bowiem zgadnac Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 20.04.04, 21:16 przed chwila poznalam atrakcyjnego sprzedawce butow. on uwielbia swoj zawod.ciagle tylko o butach i butach. oto co mi dal zamiast goracego pozegnalnego pocalunku: Oto kilka rad jak należy prawidłowo postępować z klientami: zaraz po wejściu klienta potwierdź, że zauważyłeś jego obecność – skinieniem głowy, uśmiechem czy też słowami „dzień dobry” – nawet gdy obsługujesz już innego klienta. Takie zachowanie sprawi, że klient poczuje się pewniej na nieznanym mu terytorium (zwłaszcza jeśli odwiedzają twój sklep po raz pierwszy), a poza tym „przytrzymasz” go do momentu, gdy będziesz wolny; pozwól klientowi rozejrzeć się chwilę, a następnie podejdź do niego, najlepiej w chwili gdy przystaje, aby coś dokładnie obejrzeć lub dotknąć. Nie pytaj „Czym mogę służyć?” gdyż otrzymasz klasyczna odpowiedź „Dziękuję, tylko oglądam!”, co z miejsca zgasi twoją handlową elokwencję. Zadaj raczej pytanie odnoszące się do danej sytuacji. Jeśli np. mężczyzna ogląda obuwie wyjściowe, możesz zapytać „Czy szuka pan butów na jakąś specjalną okazję?... jakiego koloru?”. Najważniejszym celem tych pytań jest nawiązanie rozmowy i otwarcie się klienta, aby jak najlepiej poznać jego konkretne potrzeby i oczekiwania; Zachęcaj klienta do dotykania towaru. Sprzyja to tworzeniu „więzi” pomiędzy klientem a oferowanym artykułem. Poza tym klient łatwiej uwierzy w twoje słowa jeśli poprzesz je prezentacją produktu; w specjalistycznym sklepie jakim z pewnością jest sklep obuwniczy klient często będzie traktował sprzedawcę jako „eksperta”, musisz wiec orientować się dobrze w wielu zagadnieniach związanych z obuwiem, takich choćby jak prawidłowa konserwacja, wytrzymałość danego materiału, zdrowotność, wygoda...; w każdym sklepie detalicznym bardzo ważna jest sprzedaż dodatkowa tzn. pasta, wkładki do obuwia, sznurówki... Jeśli nawet nie do tych konkretnie butów, to może akurat do innych, które klient pozostawił w domu. Kiedy klient znajduje się w nastroju do kupowania, chętnie ogląda i kupuje dodatkowe artykuły, zwłaszcza jeśli wiążą się z głównym nabytkiem. Pamiętaj, że takie „drobiazgi” potrafią widocznie zwiększyć obroty i zyski sklepu jak również i zadowolenie klientów. ; w małym sklepie klient jest speszony znajdując się sam na sam ze sprzedawcą, gdy ten nic nie robi tylko badawczo mu się przygląda. Klient czuje się skrępowany tą intensywną obserwacją i nie potrafi się zachować naturalnie i skupić na swoich potrzebach. Sprzedawca powinien zatem sprawiać wrażenie zajętego, a jednocześnie świadomego obecności klienta i w każdej chwili gotowego przerwać swoją pracę, aby służyć radą i pomocą; bądź naprawdę życzliwy i staraj się naprawdę dobrze doradzić klientowi zakup takiego produktu, z którego będzie zadowolony. Pamiętaj, że zadowolony klient powróci ponownie i zachęci do odwiedzenia twojego sklepu także swoich znajomych; traktuj uprzejmie nieuprzejmych klientów. Staraj się nie ulegać pokusie, by powiedzieć co o nich myślisz. Uprzejmość to nie tylko oznaka dobrego wychowania ale także profesjonalizmu każdego sprzedawcy. Poza tym zachowanie takie może przynieść konkretne owoce w przyszłości, gdyż osoby konfliktowe bywają niekiedy dobrymi i wiernymi klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 20.04.04, 23:16 gratuluje, tyciarku, nowej, dobrej znajomosci przyjazn z osoba bowiem, ktora lubi swoj zawod i wykonuje go profesjonalnie, ktora umie sie podzielic tworczo swoim doswiadczeniem - jest godna pozazdroszczenia ciesze sie, ze poznales mezcyzne, ktory zamiast starac sie ciebie obslinic juz podczas pierwszego spotkania bawil cie rzmowa - w tym wypadku na tematy zawodowe przy okazji skradnij mu calusa, a pozniej poopowiadaj troche o ceglach i papierze technicznym a, jeszcze jedno, co mozesz wyniesc z tej znajomosci - troche kultury Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 20.04.04, 23:25 hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh zabawna z ciebie idiotka jak milo cie robic w bambuko hhhhhhhhhhhh sciskaj mocniej zwieracze pozdrawiam sprzedawcow z reala tesco i netto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 21.04.04, 01:21 ciesze sie, ze umilam ci wieczor lubie tez zajmowac sie wyrzuconymi zwierzakami i dawac zlotowki bezdomnym (o ile mam) Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 21.04.04, 07:53 ja tez jestem wrazliwa na czyjac krzywde. niestety nawet jak biore od mamy na spodnie to i tak jeszcze mi zawsze brakuje. na szczescie znalazlam sponsora. i to takiego fajnego. nie jest moze tak przystojny i opalony jak sprzedawcy na osiedlu... ale wiesz czym jest milosc.no czy ty masz pojecie? jaka ja teraz jestem zakochana;) hhhhhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś