Dodaj do ulubionych

Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;)))))

19.04.04, 22:15
i ptaszki tak uroczo śpiewaja nad ranem:
achim.wla.pl/wroobel.html
i zagadka dla Was-czyj bucik zabił ptaszka?
podpowiedź-nie był to bucik Kopciuszka ;)))))))))

hhhhhhhhhhhhhhh

narka
Obserwuj wątek
    • Gość: Madziara Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.04.04, 22:35
      nie przypuszczałam ze kiedykolwiek... no dobre dobre, nawet się uśmiałam
      • vvi0sna Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:36
        pozdrawiam Cie Madziu;)
        • zinekk Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:47
          Scorpions do szkoły. Wróbelek na scene.Czad i rock,n,roll. Mój nowy idol-
          wróbelek z gitarką.
          • vvi0sna Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:54
            wiedzialam, jak wam dogodzic, moi kochani przyjaciele forumowi

szkoda, ze wrobelek nie przezyl
            nie lubie ptakow grrrrr

hhhhhhhhhhh
            • zinekk Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:55
              Na przyjazn trzeba zasłuzyc...
              • vvi0sna Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 22:59
                tak, drogi zinkku, w przyjazniach to ja zawsze bylam bezkonkurencyjna
                szczegolnie cudzych

ale teraz jest im na pewno lepiej. w koncu z ile mozna sie przyjaźnic, nie nie?
                lepiej sie klocic
                oj, to to lubie jeszcza bardziej

hhhhhhhhh
                • vvi0sna Re: Wiosna, cieplejszy wieje wiatr ;))))) 19.04.04, 23:01
                  soreczkiza literoweczki, moi drodzy przyjaciele z reala, z netto i forumowi
                  oczywiscie

to ten przeterminowany serek z netto :((((
                  brzuszek mnie boli

buuuuuu
    • vvi0sna Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 19.04.04, 23:38
      www.per.ry.pl/fotki/Czarna_lista.jpg
      zegnam
      czarna lista na dzis zamknieta

otwieramy o 7.
      kazdy zdazy-to wam moge obiecac

narta
      • angoulene Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 20.04.04, 00:56
        widzialam dzis tyciarka, wygladal mniej wiecej tak:
        tyciarek
        pewnie Was interesuje, co bylo napisane po drugiej stronie tyciarkowej kartki?
        widnial tam pewien napis:
        czyli to, co wszyscy wiedzielismy juz od dawna
        nietrudno bowiem zgadnac
        • vvi0sna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 20.04.04, 21:16
          przed chwila poznalam atrakcyjnego sprzedawce butow.
          on uwielbia swoj zawod.ciagle tylko o butach i butach.
          oto co mi dal zamiast goracego pozegnalnego pocalunku:

Oto kilka rad jak należy prawidłowo postępować z klientami:
          zaraz po wejściu klienta potwierdź, że zauważyłeś jego obecność – skinieniem
          głowy, uśmiechem czy też słowami „dzień dobry” – nawet gdy obsługujesz już
          innego klienta. Takie zachowanie sprawi, że klient poczuje się pewniej na
          nieznanym mu terytorium (zwłaszcza jeśli odwiedzają twój sklep po raz
          pierwszy), a poza tym „przytrzymasz” go do momentu, gdy będziesz wolny;
          pozwól klientowi rozejrzeć się chwilę, a następnie podejdź do niego, najlepiej
          w chwili gdy przystaje, aby coś dokładnie obejrzeć lub dotknąć. Nie pytaj „Czym
          mogę służyć?” gdyż otrzymasz klasyczna odpowiedź „Dziękuję, tylko oglądam!”, co
          z miejsca zgasi twoją handlową elokwencję. Zadaj raczej pytanie odnoszące się
          do danej sytuacji. Jeśli np. mężczyzna ogląda obuwie wyjściowe, możesz
          zapytać „Czy szuka pan butów na jakąś specjalną okazję?... jakiego koloru?”.
          Najważniejszym celem tych pytań jest nawiązanie rozmowy i otwarcie się klienta,
          aby jak najlepiej poznać jego konkretne potrzeby i oczekiwania;
          Zachęcaj klienta do dotykania towaru. Sprzyja to tworzeniu „więzi” pomiędzy
          klientem a oferowanym artykułem. Poza tym klient łatwiej uwierzy w twoje słowa
          jeśli poprzesz je prezentacją produktu;
          w specjalistycznym sklepie jakim z pewnością jest sklep obuwniczy klient często
          będzie traktował sprzedawcę jako „eksperta”, musisz wiec orientować się dobrze
          w wielu zagadnieniach związanych z obuwiem, takich choćby jak prawidłowa
          konserwacja, wytrzymałość danego materiału, zdrowotność, wygoda...;
          w każdym sklepie detalicznym bardzo ważna jest sprzedaż dodatkowa tzn. pasta,
          wkładki do obuwia, sznurówki... Jeśli nawet nie do tych konkretnie butów, to
          może akurat do innych, które klient pozostawił w domu. Kiedy klient znajduje
          się w nastroju do kupowania, chętnie ogląda i kupuje dodatkowe artykuły,
          zwłaszcza jeśli wiążą się z głównym nabytkiem. Pamiętaj, że takie „drobiazgi”
          potrafią widocznie zwiększyć obroty i zyski sklepu jak również i zadowolenie
          klientów. ;
          w małym sklepie klient jest speszony znajdując się sam na sam ze sprzedawcą,
          gdy ten nic nie robi tylko badawczo mu się przygląda. Klient czuje się
          skrępowany tą intensywną obserwacją i nie potrafi się zachować naturalnie i
          skupić na swoich potrzebach. Sprzedawca powinien zatem sprawiać wrażenie
          zajętego, a jednocześnie świadomego obecności klienta i w każdej chwili
          gotowego przerwać swoją pracę, aby służyć radą i pomocą;
          bądź naprawdę życzliwy i staraj się naprawdę dobrze doradzić klientowi zakup
          takiego produktu, z którego będzie zadowolony. Pamiętaj, że zadowolony klient
          powróci ponownie i zachęci do odwiedzenia twojego sklepu także swoich
          znajomych;
          traktuj uprzejmie nieuprzejmych klientów. Staraj się nie ulegać pokusie, by
          powiedzieć co o nich myślisz. Uprzejmość to nie tylko oznaka dobrego wychowania
          ale także profesjonalizmu każdego sprzedawcy. Poza tym zachowanie takie może
          przynieść konkretne owoce w przyszłości, gdyż osoby konfliktowe bywają niekiedy
          dobrymi i wiernymi klientami.
          • vviosna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 20.04.04, 23:16
            gratuluje, tyciarku, nowej, dobrej znajomosci
            przyjazn z osoba bowiem, ktora lubi swoj zawod i wykonuje go profesjonalnie,
            ktora umie sie podzielic tworczo swoim doswiadczeniem - jest godna
            pozazdroszczenia
            ciesze sie, ze poznales mezcyzne, ktory zamiast starac sie ciebie obslinic juz
            podczas pierwszego spotkania bawil cie rzmowa - w tym wypadku na tematy zawodowe

przy okazji skradnij mu calusa, a pozniej poopowiadaj troche o ceglach i
            papierze technicznym
            a, jeszcze jedno, co mozesz wyniesc z tej znajomosci - troche kultury
            • vvi0sna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 20.04.04, 23:25
              hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
              zabawna z ciebie idiotka
              jak milo cie robic w bambuko
              hhhhhhhhhhhh

sciskaj mocniej zwieracze
              pozdrawiam sprzedawcow z reala tesco i netto ;)
              • vviosna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 21.04.04, 01:21
                ciesze sie, ze umilam ci wieczor
                lubie tez zajmowac sie wyrzuconymi zwierzakami
                i dawac zlotowki bezdomnym (o ile mam)
                • vvi0sna Re: Na dobranoc do moich nieprzyjaciol 21.04.04, 07:53
                  ja tez jestem wrazliwa na czyjac krzywde.
                  niestety nawet jak biore od mamy na spodnie to i tak jeszcze mi zawsze brakuje.
                  na szczescie znalazlam sponsora.
                  i to takiego fajnego. nie jest moze tak przystojny i opalony jak sprzedawcy na
                  osiedlu...
                  ale wiesz czym jest milosc.no czy ty masz pojecie?
                  jaka ja teraz jestem zakochana;)

hhhhhhhhhhhhh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka