Dodaj do ulubionych

Heymann jest czysty jak lza

18.01.11, 02:08
Mieszkal 7,5 roku w USA legalnie, prawie 8 lat, posiada zielona karte, nie ma wprawdzie MBA ( zreszta nie mowil ze ma :) ) , ale pracowal jako analityk w jednej z firm uwazanch za firme powiazana z Wall Street (dokladny adres nie jest taki wazny ale to ciagle finacial district) przez 3 lata, w firmie Morgan Guaranty Trust Company . Jak zalapal te robote nie wiem, widocznie po prostu byl zdolny w, w USA dyplom to nie wszystko.
Tak wiec uwazam ze Heymann pasuje idealnie na stanowisko ktore dal mu Rafal Bruski i doskonale wywiaze sie z nalozonych na siebie obowiazkow, ktore sa pestka w porownaniu z jego odpowiedzialnoscia i zakresem obowiazkow w Stanach Zjednoczonych.
PozdawIm ziomali !
Obserwuj wątek
    • swiniopas6 Re: Heymann jest czysty jak lza 18.01.11, 08:10
      Wytlumacz jeszcze buractwu, ze Morgan Guaranty Trust to samo serce kapitalizmu amerykanskiego. Nie wiem kto zacz ow Heimann ale jesli facet zrezygnowal z takiej szansy na rzecz kiszenia sie w Bydzi to cos u niego nie jest w porzadku z glowa. Chciaz, kto tam wie...moja wlasna Mondrusia gdy jej po slubie uzyskalem w brytyjskiej ambasadzie prawo osiedlenia sie i pracy, za jedne 250 funciakow, to mnie olala sikiem prostym. A dzialo sie to jeszcze w czasach gdy setkom tys. Polakow nie marzylo sie jeszcze, ze zaleja Anglie. Ona wolala mordowac szczury w swoim labie w
      W-wie. Tak wiec sa jeszcze romantycy w Polsce i moze ow Heimann bez szneki z glancem zyc nie potrafi?
      • zdrajca1 Re: Heymann jest czysty jak lza 18.01.11, 08:30
        Niektórzy są po prostu Polakami niekoniecznie należącymi do PIS i Zawisza Bydgoszcz bedzie im zawsze bliższy niż Rangers i Kniks.Brawo koszerniak. Może wreszcie nieśmiertelni bydgoscy "politycy" od lat 90-tych, należący do wszelkich możliwych opcji będą musieli zająć się pracą.

• ababyd Re: Heymann jest czysty jak lza 18.01.11, 08:57
      To dobre i ważne wiadomości. Dzięki za dotrzymanie słowa.
      Oby pokładana nadzieja w nowym bydgoskim rozdaniu stała się rzeczywistością. Bydgoszcz to zbyt poważna "sprawa", aby pozwolić trwać w nienormalności.
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ

Z powagą, Andrzej Adamski.
    • acotynato Re: Heymann jest czysty jak lza 18.01.11, 21:57
      Morgan Guaranty Trust Company nie istnieje od 1989 roku. Gratuluję pomysłu. GenialnY PR. Pozdrowienia dla Pana Heymanna.
      • ethanak Re: Heymann jest czysty jak lza 18.01.11, 22:23
        Ja znalazłem Morgan Guaranty Trust Company jako nazwę stosowaną zamiennie (?) albo przynajmniej odnoszącą się do części JP Morgan. Zresztą - kto dziś wierzy informacjom z forum?
      • obywatel_trzeciej_kategorii ale krętactwo PR-owe 18.01.11, 23:10
        Firma w Stanach nie istnieje od czasu gdy Pan Heymann uczył się w liceum, czyli że całe to "śledztwo w Ameryce" to była zagrywka PR Pana Heymanna? Przyznam że dałem się nabrać na tę sztuczkę.
        Ciekawe kto jeszcze dał się nabrać na karierę na Wall Street? Prezydent Bydgoszczy?

Jednak agencje bankowe w kilku miastach powiatowych to nie to samo co JP Morgan... A zdaje się że tylko doświadczenie w agencji bankowej może Pan Prezes LPKiW udokumentować...
        • swiniopas6 Re: ale krętactwo PR-owe 19.01.11, 00:39
          Przyznam sie bez bicia, ze nie jestem specem od rynku amerykanskiego.
          Tym bardziej, ze niedawno nastapilo tam istne trzesienie ziemi, upadl nie jeden kolos
          i byc moze upadnie ich wiecej. Morgan Guaranty to nazwa historyczna a samo brzmienie tego
          nazwiska Morgan, podobnie jak Mellon czy Rockefeller budzilo niegdys szacunek. To stary Morgan bodajze powiedzial do opryskliwego urzednika: Mam wyjsc? Dobrze, wyjde. Ale moje pieniadze wyjda wraz ze mna. Urzedas nie poznal, ze staruch bez melonika mogl cos znaczyc- a dzialo sie to prawie 100 lat temu. I faktycznie, staruch wyszedl i rozpoczal tym klasyczny "run" na ten bank, ktory wkrotce upadl.
          A co do wspolczesnego klonu Morgana to tez bym jego przetrwania nie byl pewny. Obserwuje ceny srebra i wiem, ze ten kolos jest wplatany w kolosalny i dlugoterminowy "short" na tym kruszcu. Wielu spekulantow poparzylo sobie tu paluszki a ja, z kolei, nieslusznie sie wzbogacilem. Wkrotce nadejdzie Dies Irae gdy sie okaze, ze moze JP Morgan po spolu z oszukanczym FED'em(Federal Reserve) grac na znizke papierowym srebrem. Czego nie potrafi jednak to wytopic srebro z papieru. A srebra zaczyna na rynku pomalu brakowac.Wiadomo, jak mowi stare dobre polskie przyslowie: Z proznego to i Salomon nie naleje.
    • zdrajca1 Dla niedowiarków i innych KonDomiarzy 20.01.11, 20:40
      J P Morgan, Morgan Guaranty Trust Co, Main Office in New York, New York (ny)
      Name: J P Morgan, Morgan Guaranty Trust Co, Main Office
      Street: 60 Wall Street
      New York, ny 10005-2836
      Phone: (212) 483-2323

• acotynato Re: Dla niedowiarków i innych KonDomiarzy 22.01.11, 13:00
        Pod wskazanym adresem (60 Wall Street ) od 11 lat znajduje się amerykańska siedziba Deutsche Bank.Szukając informacji w Google trzeba zwracać szczególną uwagę na datę wprowadzenia do internetu szukanej informacji.
        Historię firmy Morgan Guaranty Trust można znależć pod adresem www.smokershistory.com/MorganGT.html
        Nigdy nie byłem KonDomiarzem. Zawsze uważałem, że był to wybór bydłoszczy.
        Natomiast koszerniak twierdził, że potrafi się zalogować do amerykańskich baz danych, zawierających dane osobowe osób przebywających w USA. Jeśli to byłaby prawda, to powinien uzyskać dane o okresie zatrudnienia, nazwie firmy ( pełnej) i zajmowanym stanowisku.Nic takiego nie nastąpiło.Zobaczyliśmy tylko radosne gulgotanie koszerniaka.
        W USA nie można pracować na stanowisku wymagającym szczegółowej wiedzy nie mając stosownego wykształcenia.Jest to mit powtarzany przez ludzi niemyślących.Bez wykształcenia można zostać np prezesem agencji reklamowej - i to chyba własnej.
        Dlatego jest dla mnie oczywistym, że mieliśmy do czynienia z manipulacją. W PO umieją to robić nadzwyczajnie.
        • zdrajca1 Re: Dla niedowiarków i innych KonDomiarzy 23.01.11, 19:18

acotynato napisał:

> Pod wskazanym adresem (60 Wall Street ) od 11 lat znajduje się amerykańska sied
          > ziba Deutsche Bank.Szukając informacji w Google trzeba zwracać szczególną uwagę
          > na datę wprowadzenia do internetu szukanej informacji.
          Fakt.Są tam też inne firmy:
          AAA Debt Hotline‎
          Any-Time AA‎
          Chase ATM‎
          Cobbler Express Shoe Repair‎ -
          Custom Shop Clothiers‎
          Deutsche Fund Management Inc‎
          JP Morgan Securities Inc‎
          Le Glacier‎
          Towing Available‎

Ale przyznaję,że koszerniak ściemnił nazwę firmy.
          Analityk to nie makler.Z tym wykształceniem i PR PO to bym nie przesadzał.
          Można robić codzienne opracowania giełdowe kursów walut np dalekowschodnich dla jakiegoś banku i to też będzie analiza.Chyba tylko w Unii to proste zajęcie wymaga tytułu magistra.
          Prawdą jest,że oficjalnie Myślęcinkiem nadal rządzi Jacek Habant.

Podmiot nr: 0000122406

LEŚNY PARK KULTURY I WYPOCZYNKU MYŚLĘCINEK SP Z O O W BYDGOSZCZY
          REGON: 090072920
          NIP: 5540309092
          KRS: 0000122406

Członkowie reprezentacji:
          Imię i nazwisko: Funkcja lub stanowisko:
          Lech Burdziński Prokurent
          Piotr Dominik Furman Członek rady nadzorczej
          Konstanty Stefan Łysek Członek rady nadzorczej
          Stanisław Jacek Habant Prezes Zarządu
          Monika Gałęcka Członek rady nadzorczej