zwjeszak 18.02.11, 19:19 ale z jakiego browaru? cogdziejak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigcharles Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 18.02.11, 19:42 Miasto Bydgoszcz powinno wybudować własny browar i dobrze się nim wypromować. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Tytuł i nagłówek !? 18.02.11, 19:45 Wchodzisz w artykuł... a tam sam nagłówek! Brawo błyskotliwa wyborcza!! Nie pierwszy raz taka plama. Dzisiaj macie dwa takie kleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
syncc Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 18.02.11, 19:59 Uwarzone na miejscu, tak jak np. w CK Browarze w Krakowie czy we Wrocławiu we Spiżu na rynku. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
alfred_prawdomowny Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 18.02.11, 20:08 Wypiłbym takiego naszego Paulanera. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 18.02.11, 20:38 Podobno przed wojną słyneliśmy z piw słodowych.mhmmmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 18.02.11, 21:13 Super! Sukces mają murowany :) Chętnie napiję się bydgoskiego piwka w tak wspaniałej scenerii jak Wenecja Bydgoska. Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 18.02.11, 21:36 Nooooo... w końcu! Troszkę się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
obi-1 Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 18.02.11, 22:17 Następnym krokiem powinien być zakaz wjazdu do regionu akwizytorów z Browaru Żywiec,żeby znowu nie zlikwidowali kolejnego browaru. Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 19.02.11, 00:15 Właśnie z tego prywatnego browaru. Odpowiedz Link Zgłoś
dommac Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 19.02.11, 10:12 Uażam pomysł za dobry.Na pewno chociaz raz wpadnę spróbować, a jak będzie dobre to....:) Odpowiedz Link Zgłoś
wyzynyonline Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 19.02.11, 13:47 I dlatego od wielu lat staram się bojkotować wszystko co "żywieckie". Tfu. Inicjatywa warzenia bardzo słuszna. Pokazuje tylko, że miastu potrzebny lokalny browar. Już nie mogę się doczekać, kiedy odwiedzę to miejsce i wypróbuję pszeniczne, pilsa i koźlaka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 19.02.11, 15:32 Ciekawy, świetny pomysł. Może /jeśli ktoś z właścicieli to czyta/ warto by, w dniu otwarcia lub w pierwszym tygodniu, uhonorować firmowym kuflem, czy otwieraczem, osoby, które odwiedzą lokal i poszczycą się swoim otwieraczem, czy naczyniem? ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 I proponuję aby Rafał Bruski dofinansował 19.02.11, 17:13 ten pomusł z jakiegoś lokalnego programu bo trzeba takie inicjatywy chronić przed bankructwem na początku działania.Raz już Żywiec pokazał gdzie nas ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mmisial Piwo Krajan 19.02.11, 22:40 Na pewno kiedyś odwiedzę ten lokal, aby napić się piwka nawet jak będzie kosztowało 10zł spróbuję. Bo tych browarów z korporacji już nie da się pić, wszytko ma taki sam smak, jedno ciut lepsze od drugiego, ale jakość spadła. Mam nadzieję, że właśnie Krajan Nakło pójdzie po rozum do głowy i zrozumie, że teraz ludzie oczekują dobrych piw z małych lokalnych browarów. Odpowiedz Link Zgłoś
red.bmx Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 22.02.11, 16:49 W hotelu "1231" /Toruń/ taki browar działa już kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
yogibaboo104 Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 22.02.11, 20:12 Tu chyba chodzi o powstanie browaru restaurcyjnego produkującego na lokalny użytek. Te piardy o regionalnym browarze to jakieś głupkowaty dziennikarski bełkot. Niemniej jednak zawsze lepiej napić się piwa zrobionego z pasją niż jakiegoś koncerniaka o stu nalepkach i jednakowym smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
telek_ Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 24.02.11, 09:12 red.bmx napisał: > W hotelu "1231" /Toruń/ taki browar działa już kilka lat. Piłeś?!?!? ;-O To opowiedz o smaku - jesli warto na pewno sprawdzę... Odpowiedz Link Zgłoś
red.bmx Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 25.02.11, 16:45 Nie jestem z Torunia. Byłem tam /w 1231/ około 3-4 lata temu. Hotel z 4-ma gwiazdkami, w ruinach starego zamku krzyżackiego w zabytkowym domu w którym kiedyś był młyn /stąd nazwa/, pod browarem a przy ścianie hotelu /ściana budynku stanowi brzeg/ przepływa rzeczka, która kiedyś zasilał młyn. Piwo piłem z przyjaciółmi i zdania były podzielona. W punktacji od 1 do 10, gdzieś w okolicach stanu średniego. Ja nie jestem smakoszem piwa. O wiele bardziej lubię wino. Oby takich "cudeniek" było jak najwięcej. Życzę tego bydgoszczanom. Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 22.02.11, 20:23 Nie mogę się doczekać. Na pewno się pojawię. Odpowiedz Link Zgłoś
lesiak111 Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 25.02.11, 14:59 Powstaje "Browarnia" w miejscu dawnej Staromiejskiej, Wenecji czy ostatnio La Cigaro. Miejsce super z widokiem na Wyspę Młyńską, mam tylko nadzieję, że inwestor z wybrzeża nie zastosuje cen gdańskich, bo tam nie jest tanio. Ciekawostka browarnie robi gościu, który ma firmę architektoniczną, która wygrała projekt na Pierzeję Zachodnia na Starym Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 25.02.11, 15:35 Jeśli tak, to może te pomysły będą lepsze jak proteza proponowana Staremu Rynkowi. AA Odpowiedz Link Zgłoś
joachimzwielkim Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 25.02.11, 17:00 A na czym polega "regionalnosc" tych piw i tego lokalu? Odpowiedz Link Zgłoś
yogibaboo104 Re: Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne 25.02.11, 18:00 Nie bój się nikt w tym wątku nie atakuje twojego Torunia. A takie samo pytanie mogę zadać i ja na podstawie artykulików z waszej prasy np. Jak cały świat buduje wasz most lub na czym polega "gigantyczny" przetarg na 6 atobusów dla waszego MZK ? Tylko proszę nie odpowiadaj mi, zastanów się tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
telek_ Uwarzymy swoje piwo. Będą aż trzy regionalne smaki 29.04.11, 13:33 "Właściciele już przygotowują się na przyjęcie pierwszych gości: - Ruszamy w piątek o 18, czyli na początek majówki." bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,9493446,Nowe_smaki_Bydgoszczy_prosto_z_warzelni_piwa.html#ixzz1KuXZeecp Odpowiedz Link Zgłoś