Dodaj do ulubionych

CZY POLSKIE FIRMY SA AZ TAK BOGATE???

15.08.01, 11:56
Chodzi mi w szczegolnosci o firmy panstwowe bo prywatne zarabiaja na siebie
wiec niech robia jak uwazaja.A problem tyczy nstepujacej sprawe: ogladalem
ostatnio wieczorem moje osiedle i zauwazylem ze na pobliskiej poczcie okolo 23
pali sie swiatlo i to nie tylko na "wystawie" lecz na calej sali poczty,
podobnie jest w pobliskim banku PKO BP SA bank jeszcze troche rozumiem bo
reklamuje piekno swojej placowki aby przyciagnac klientow.Ale
poczta???.Przeciez wystarczy neon(mysle ze bankowi tez)na zewnatrz budynku,
zreszta i tak nikogo nie zachecajacy do korzystania z uslug bo ide jak cos mam
tylko inf. o placowce-wiec poco oswietlac cala sale.Mnozac to razy ilosc
placowek Poczty w Polsce wychodzi z tego niezla suma oraz duza ilosc wegla
spalonego aby ta elektrycznosc wyprodukowac-a przez to zatrucie srodowiska.Jest
to firma panstwowa wiec powinna sie liczyc z pieniedzmi szczegolnie w czasach
tak wielkiego deficytu.

KroTosS
Obserwuj wątek
    • Gość: kicikoci Re: CZY POLSKIE FIRMY SA AZ TAK BOGATE??? IP: 10.10.70.* 15.08.01, 13:54
      Obawiam się, że przyczyna może być nieusuwalna: np. wymogi ze strony agencji ochrony, która bez
      dotrzymania pewnych warunków nie bierze odpowiedzialności za skuteczność swoich działań.
      (Duże, przeszklone witryny, któych nie wypada zakratować, łatwe do sforsowania wejścia od zaplecza
      itp. - to możebyć przyczyną iluminacji nocą, żeby ławo było wykryć ruch w środku).
      Ja tylko gdybam, może błądzę, ale piszę to jako przykład, że przyczyny dziwnych rzeczy można ustalić
      myśląc �nieliniowo�.
      Pa...
      smutny, bo zapracowany mimo upalnego święta
      Kicikoci
      • krotoss Re: CZY POLSKIE FIRMY SA AZ TAK BOGATE??? 15.08.01, 17:13
        Taka przeszkode jak podales łatwo zbic prostym urzadzeniem-mozna zainstalowac
        fotokomorke i po sprawie.Watpie jednak zeby swiatlo palilo sie ze wzgledy jakis
        przepisow(chocby firm ochroniarskich).Kiedys slyszalem ze Japonczycy prowadzili
        u nas szkolenia na temat oszczednosci energii bo sa ekspertami (podobno) w tej
        dziedzinie-mysle wiec ze u nich takie rzeczy sie nie dzieja-ale nie bylem wiec
        tylko gdybam.Swoja droga to firmy ochroniarskie pilnuja takze sklepow
        prywatnych a te nie wykazuja takiej rozrzutnosci-ale tak to jest gdy placi sie
        z wlasnej kieszeni to sie na takie rzeczy uwaza.

KroTosS

Ps.Serdeczne wspolczucia z powodu pracy ale mysle ze juz(17.15) jestes w domu :)
        • Gość: kicikoci Re: CZY POLSKIE FIRMY SA AZ TAK BOGATE??? IP: 10.10.70.* 15.08.01, 18:01
          Nie będę w domu przed 21.00 przynajmniej :-(

Masz rację, że kontrargumentów może być dużo (zastrzegałem, że podałem pierwsze z brzegu możliwe
          uzasadnienie, a nie powód faktyczny).
          Niemniej gdybym mógł (a nie mogę ze względów zrozumiałych) opowiedzieć Ci, jak egzotyczne oczekiwania ma
          ochrona mojej firmy, niczego w tej materii byś nie wykluczał.
          • Gość: ochman sorry - nie na temat IP: 194.203.162.* 15.08.01, 18:07
            Gos´c´ portalu: kicikoci napisa?(a):

> Nie be˛de˛ w domu przed 21.00 przynajmniej :-(

Lacze sie bolu. Ja na szczescie jeszcze godzinka i spadam
          • krotoss Re: CZY POLSKIE FIRMY SA AZ TAK BOGATE??? 15.08.01, 18:08
            To serdeczne wspolczucia ze wzgledu na planowany powrot do domu jak i wymagania
            firmy ochroniarskiej.Swoja droga to przejrzyj ofery innych firm-jest ich duzo
            wiec moze znajdzie sie jakas lepsza.

Pozdrawiam

KroTosS

Ps.Chetnie zamienil bym sie z Toba na nadmiar pracy w zamian za moj brak
            pracy :)

Ps.2Dzis tu na forum istny pomor a ja przegladam stronki www i co jakies 20 min
            odswiezam sobie to forum i nic dobrze ze chociaz Ty jestes :)

Ps.3Jezeli mozesz to powiedz w jakiej branzy pracujesz(a z tego co zrozumialem
            masz swoja firme).

Ps.4 Sorry za tyle PS''ow ;)
            • Gość: kicikoci Re: CZY POLSKIE FIRMY SA AZ TAK BOGATE??? IP: 10.10.70.* 15.08.01, 18:16
              Wnioskowanie błędne, ale to pewnie ja dałem po temu jakieś błędne przesłanki.
              Nie - skromnym pracownikiem najemnym jestem i nie mnie tu decydować o ochronie.

Dziękuje wam za wyrazy współczucia, ale dodam dla wyjaśnienia, że wczoraj się obijałem za to. Cały dzień na
              polu - ech było pięknie... dziś też bym chciał pojechać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka