Dodaj do ulubionych

Metropolia

01.04.11, 00:20
Nie będzie wspólnej metropolii bydgosko-toruńskiej. Tak podały dzisiejsze Nowości. Toruń wycofuje się ze wspólnej metropolii z Bydgoszczą i pragnie tworzyć metropolię z Włocławkiem. Największym zwolennikiem takiego rozwiązania jest poseł Mężydło, który już ponoć rozmawiał z twórcami koncepcji tworzenia metropolii nad takim rozwiązaniem i uzyskał wstępną zgodę. Świetna wiadomość dla bydgoszczan.
Obserwuj wątek
    • volvo7000 Re: Metropolia 01.04.11, 01:14
      Masz rację, mamy jeszcze niespełna 23h żeby popisać sobie o Metropolii Bydgoskiej.
      Za rok już nie będzie nam do żartów, gdy będzie już budowana metropolia toruńska-bydgoska...
    • dziwny22 Re: Metropolia 01.04.11, 01:32
      Ależ to nie żart. Nieprawda powtarzana wiele razy /wg "klasyka"/ staje się prawdą.
    • frych47 Re: Metropolia 01.04.11, 07:59
      Dziwny Prima Aprilis.
    • tech80 posłowie jednym głosem za Metropolią Bydgoską 01.04.11, 08:48
      Z naszych informacji wynika, że
      w Chobielinie w dniu dzisiejszym poseł PO Radosław Sikorski ma spotkać się ze wszystkimi posłami bydgoskiego okręgu wyborczego, mimo napiętego planu znalazł on czas aby wspólnie z bydgoskimi parlamentarzystami przedyskutować założenia dla formalnego powołania Metropolii Bydgoskiej. Jak się okazuje nie jest to pierwsze takie spotkanie, wcześniej Pan Minister spotkał się z Prezydentem Bruskim a także ze społecznym ruchem Metropolia Bydgoska.... zapowiedziane są następne cykliczne spotkania.
      Czy to efekt zbliżających się wyborów ?
      • frych47 Re: posłowie jednym głosem za Metropolią Bydgoską 01.04.11, 08:58
        tech80 napisał:

> Z naszych informacji wynika, że
        > w Chobielinie w dniu dzisiejszym poseł PO Radosław Sikorski ma spotkać się ze
        > wszystkimi posłami bydgoskiego okręgu wyborczego, mimo napiętego planu znalazł
        > on czas aby wspólnie z bydgoskimi parlamentarzystami przedyskutować założenia d
        > la formalnego powołania Metropolii Bydgoskiej. Jak się okazuje nie jest to pier
        > wsze takie spotkanie, wcześniej Pan Minister spotkał się z Prezydentem Bruskim
        > a także ze społecznym ruchem Metropolia Bydgoska.... zapowiedziane są następne
        > cykliczne spotkania.
        > Czy to efekt zbliżających się wyborów ?
        >
        Radosław Sikorski nie dostał poparcia w prawyborach na prezydenta RP od posłów okręgu Toruńsko-włocławskiego tylko Bronisław Kaczynski więc miłość odwzajemniona.
    • semeon Re: Metropolia 05.04.11, 01:41
      Taka wspaniała wiadomość, a prawie nikogo nie zainteresowała, widocznie lubimy być pod okupacją Torunia. Ja nie lubię, a starzy - nowi kandydaci na posłów gwarantują utrzymanie status quo. Obudźmy się, pogońmy ich i wreszcie zacznijmy robić swoje swoje, a nie ich.
      • frych47 Re: Metropolia 05.04.11, 06:20
        semeon napisał:

> Taka wspaniała wiadomość, a prawie nikogo nie zainteresowała, widocznie lubimy
        > być pod okupacją Torunia.

Zauważ w jaki dzień została napisana i przez kogo.
        Taka informacja nigdzie nie potwierdzona nie może być wiarygodna.
        • tylko_fakty gdzie instynkt samozachowawczy bydgoskiej PO 05.04.11, 08:41
          frych47 napisał:

> Zauważ w jaki dzień została napisana i przez kogo.
          > Taka informacja nigdzie nie potwierdzona nie może być wiarygodna.

w Toruniu kalkulują i nie odpuszczą do samego końca, to ich być albo nie być - przejęcie kontroli nad Metropolią to w tej chwili ich priorytet.
          czy widzą to "nasi" POlitycy ?
          dla nich to jest temat drugorzędny i tylko trzeba im współczuć bo zawodzi ich instynkt samozachowawczy, jak ćmy lecą wprost do ognia.
          To,że centrala PO ma nasze sprawy totalnie w ... nie dziwi, że Radosław Sikorski nie wykazuje widocznej aktywności może już zastanawiać.
          Komu powierzymy mandat do rządzenia, jeżeli to co nam najbliższe jest dla nich nieważne ?
          Ja będę wybierał tylko spośród tych , którzy deklarują swoje działanie tutaj i teraz dlatego Platforma Obywatelska mojego głosu już nie dostanie.

• frych47 Re: gdzie instynkt samozachowawczy bydgoskiej PO 05.04.11, 09:13
            tylko_fakty napisał:

> Komu powierzymy mandat do rządzenia, jeżeli to co nam najbliższe jest dla nich
            > nieważne ?
            > Ja będę wybierał tylko spośród tych , którzy deklarują swoje działanie tutaj i
            > teraz dlatego Platforma Obywatelska mojego głosu już nie dostanie.

Zostaje mi jeszcze Palikot albo Korwin Mikke.
        • dziwny22 Re: Metropolia 05.04.11, 14:15
          A co znaczy to stwierdzenie "napisana i przez kogo". Zamiast dostrzec moje wysilki mające na celu ośmieszanie działań zmierzających do utworzenia dziwacznej metroplii bydgosko-torunskiej toś sie do mnie przypiął jak rzep psiego ogona i ciągle ci się coś nie podoba, a przecież, mam nadzieję, że gramy w jednej drużynie.
          • tech80 Re: Metropolia 05.04.11, 14:30
            dziwny22 napisał:

> A co znaczy to stwierdzenie "napisana i przez kogo". Zamiast dostrzec moje wy
            > silki mające na celu ośmieszanie działań zmierzających do utworzenia dziwacznej
            > metroplii bydgosko-torunskiej toś sie do mnie przypiął jak rzep psiego ogona i
            > ciągle ci się coś nie podoba, a przecież, mam nadzieję, że gramy w jednej druż
            > ynie.

chociaż się nie wypowiadałem ale wysiłki zostały zauważone i dzięki za nie , przecież jak to zauważyłeś gramy w tej samej drużynie, a te wtręty to koledzy z forum wpisali pewnie z rozpędu
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka