Dodaj do ulubionych

SP28 w Bydgoszczy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:17
rok temu konczylam SP28. mam z tej szkoly bardzo duzo wspomnien ale powoli
juz zanikaja. ostatnio bylam w starej szkole i sie pare rzeczy pozmienialo :
( napiszcie jakie macie wspomnienia z tej podstawowy !!
Obserwuj wątek
    • Gość: AlExUs ;) Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.tvgawex.pl 18.05.04, 07:12
      elo!Cały czas chodzem tam do szkoły .. są fajne wspomnienia ;))
      racja,pozmieniało siem tam =] ale ogolnie jezd luuSiaczek ;)\całuski,pa
      • Gość: tygrys Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 21:13
        a do ktorej klasy chodzisz. ja w zeszlym roku konczylam(bylam w 6a). Moze
        pamietasz sikore i jej kolezanki?? :)
    • Gość: Hanka Re: SP28 w Bydgoszczy IP: 64.213.237.* 19.05.04, 02:19
      Ja zaczelam w 1958, kawal czasu. Bylo to wtedy ladna szkola, nowa.Pamietam, jak
      tato mnie prowadzil, aby zapisac w podstawowce i ja konecznie chcialam isc do
      49?(dawne liceum V bylo z podstawowka) . Wszyscy moi znajomi z przedszkola
      zapisywali sie do tej szkoly. Ale tato, nie , w 28-mej bedzie lepiej, bo to
      nowa szkola. Przez dwa lata mielismy religie w szkole!! Byly dobre obiady w
      stolowce, nauczycielka nasz byla Halina Ziomkiewicz, wspaniala,ale linijka po
      lapach potrafila dac. Ja najczeciej dostawalam za gadanie, buzia mi sie nie
      zamykala. Potem dramat-po czwartej klasie sila nas przeniesli do 46-tej, tez
      zreszta absolunie nowej.Pamietam ,ze pani Ziomkiewicz poszla do tej szkoly tez,
      ale stracilam ja jako wychowawczynie. Wielka szkoda.
      • Gość: tygrys Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 15:59
        ja nie pamietam zadnej pani ziomkiewicz ale od tego momentu bardzo duzo czasu
        minelo. A czy moze pamietasz pania waszczuk?? albo pania Felkowska??
        • Gość: Hanna Re: SP28 w Bydgoszczy IP: 64.213.237.* 19.05.04, 17:27
          Tygryn, niestety, to cud, ze te jedna pamietam. Pomogly mi stare swiadectwa
          szkolne-zabytek!
          • Gość: tygrys Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 08:43
            aha :) to ja tak bede waszczuk pamietala :)
    • Gość: BartekANGLIA Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.canterbury.ac.uk / *.cant.ac.uk 13.06.04, 16:22
      a ja zaczalem chodzic do 28mej w 1988 roku.to byly czasy mundurkow.wychowawca
      moim byla Wozniak,a potem po 4tej p.Szafranska.Na poczatku dyr.byla Ogonowska,a
      potem Falkowska.Waszczuk byla jeszcze wtedy zastepca,a teraz to nie mam
      pojecia, co sie w szkole dzieje i jak ona wyglada. Mam nadzieje,ze kiedys za
      lat pare wroce do Polski i odwiedze stare mury z nadzieja,ze jeszcze
      jakakolwiek nauczycielka z moich czasow tam pracuje.
      a pamietacie hymn,bylo cos takiego: kraj pieknieje,w ktora spojrzysz strone,
      kwitna kwiaty biale i czerwone,a dookola jak Polska szeroka,plona ognie mlodych
      serc.wiecej nie pamietam.zreszta starosc nie radosc!
      • Gość: tygrys Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 15:41
        waszczuk 2 lata temu nadal byla zastepca a falkowska dyrektorka. teraz na ich
        miejscu jest p.Glowska(syrektor) i p.Siuda(zastepca)
    • Gość: gość krysia Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.zebyd.com.pl 22.06.04, 12:39
      ja również byłam uczennicą tej szkoły w klasie VII b którą ukończyłam w 1965
      dla wszystkich pozdrowienia krysia W
    • Gość: Krystka Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.atr.bydgoszcz.pl 22.06.04, 13:23
      Też jestem absolwentką SP28. Ukończyłam ją w 1974 roku.
      Pozdrawiam
      • Gość: dj1950dj Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 20:25
        Witam Wszystkich z SP28. Ukończyłem ta szkołe w 1964. Pamiętam Panią od
        Geografii, doskonale posługiwała się linijką, kiedyś za gadanie, a siedziałem w
        1. ławce dostałem nieżle po łapach. Ponieważ już wtedy byłwm "ściśły" -
        pamiętam Fizyka - uczył też chemi i był zawziętym pasjonatem modelarstwa
        lotniczego. J. polski miałem z Panią, która chyba jeszcze w V kl. wymagała
        specjalnego zeszytu do kaligrafi, każdego dnia należa przepisać jedną stronę
        tekstu w zeszycie w trzy linie, piórem (długopis był zabroniony). Niestety
        ubolewam, iż nie pamiętam Tych Cudownych Nauczycieli z nazwisk - może Ktoś ma
        lepszą pamieć.
        • Gość: Krysia W Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.zebyd.com.pl 28.06.04, 09:40
          Jak już wspomniałam SP 28 ukończyłam w 1965r. O ile pamiętam fizyki i chemii
          uczł p Dulko natomiast j polski miałam z p Kozieją nie wiem czy nie pomyliłam
          nazwiska , mąż tej pani uczył matematyki.
          pozdrawiam'
          • Gość: Dana Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 30.06.04, 15:48
            Chodzilam do tej szkoly w latach 1965-1973( klasa B ).Pamietam moja pierwsza
            wychowawczynie pania (chyba) Orlowicz.
            • Gość: sławek S. Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.nat.ino.tvknet.pl 03.07.04, 21:51
              Ja też chodziłem do 28 w latach 65-73, To prawda że naszą wychowawczynią była
              Pani Orłowicz a od czwartej klasy pani Maćikowska która uczyła matematyki. Z
              klasy pamiętam Andrzeja Panasa, Lecha Goryniaka,Marka Rychtera, Dankę
              Kucharską, Wójcika i Krzysia Kołaczkowskiego. Często w ramach lekcji przyrody
              chodziliśmy nad strumyk.Dyrektorem był wówczas Pan Goliński, który póżniej
              został dyrektorem LZ nr1 na Swiętojańskiej. Pozdrawiam tych co otwirerają to
              okno.
              • Gość: Dana Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 05.07.04, 13:08
                Slawek tu Danka. Ciekawe ze z dziewczyn zapamietales mnie. Mieszkalismy w
                jednym bloku. Moi rodzice sa tam jeszcze.Leszek moj brat wyniusl sie do
                Koronowa.Nazwisko Macikowskiej zapomnialam.Przez Marka Rychtera stalam kiedys w
                kacie. Panas mieszkal w mojej klatce.Wojcik byl(albojeszcze jest)za wielka
                woda.Teresa Maiarka i Ela nowacka zostaly w Byd.Mnie po studiach wyrzucilo az
                do Monachium.Napisz co sie z toba przez te lata dzialo.Moze na moj e-mail.
                • Gość: Sławek Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.nat.ino.tvknet.pl 06.07.04, 17:18
                  Cześć Danka. To naprawdę kopa czasu kiedy się nie widzieliśmy. Podaję swój e-
                  mail: s.strzelecki@interia.pl wtedy ci opowiem wszystko w szczegółach.
        • Gość: ALICJA_WARSAW Re: SP28 w Bydgoszczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.05, 22:38
          Ta Pani od geografii, która tłukła bambusowym kijem nazywała się Banach. za
          moich czasów poszła na emeryturę.
          Pozdrawiam
      • Gość: Maryjan Paździoch Re: SP28 w Bydgoszczy IP: 212.122.214.* 28.03.05, 17:22
        witam wszystkich.28 zaczynalem w 85 roku,a konczylem w 93.przez pierwsze 3 lata
        wychowawca byla danka woźniak,a potem danka zając,czy jakos tak.pamietam tez
        ze na poczatku dyr.byl zenek imbierowski(ojciec koleznaki z klasy,moniki),a
        potem zocha falkowska,ktora uczyla mnie matematyki i miala porytą główkę dosc
        ostro.pamietam tez goryszewska od historii,globusa od geografii,niestety nie
        pamietam jak on sie
        zwał,wojciechowska ,szafranska,bykowska,"fele",goryszewska,tykwinska,pamietam
        adelczuk z biblioteki szkolnej i swietliczanki-pania basie i halinke hehe.no i
        kinclera od plastyki tez nie zapomne,podobnie jak smierdzacej lewandowskiej od
        muzyki.ciekawe czy jeszcze sie tak poci i czy zaczela w koncu myć wlosy? ;-)
        hmmmmm.probuje jeszcze przypomniec sobie nazwiska nauczycieli pracujacych tam
        za moich czasow,ale bedzie ciezko....aaaaa-fryckowski od zpt,taki gej z
        wąsikiem,wygladal jak pan tik tak hehe,malowicz od wf-u (zrobila mojemu
        kumplowi dziure w glowie klamką hehe)...jak przypomni mi sie jeszcze jakies
        nazwisko to dam znac.pozdrawiam wszystkich absolwentow sp 28(kiedys im.janka
        krasickiego ;-)
    • Gość: Sandra J. cześć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 21:47
      Chodzę do 6 klasy!!! Został mi tylko ostatni rok pobytu w tej szkole bardzo
      sie z tego powodu smuce. W tej szkole jest bardzo fajnie lubię bardzo moją
      wychowawczynię panią Szreiber oraz panią Wardowską!!! Nigdy nie zapomnię
      przygód które spotkały mnie w tej szkole. Są one poprostu nie zapomne!!!
      P.S Ogromnie całusy dla wszystkich którzy uczęszczają do tej szkoły!!!
      • Gość: Darek :))) IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 22:03
        witam wszystkich którzy kończyli 28,moje zakończenie było dosyć dawno temu bo w
        roku 78,klasa "A" wychowawczyni Raczkowska,pozdrawiam :))
        • Gość: Jacek Re: :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 22:15
          Z Raczkowska miałem tzw ZPT ( zajęcia praktyczno-techniczne ). Sala
          p.Raczkowskiej była zawsze w idealnym porzadku..baliśmy się Raczkowskiej, przed
          wejściem do klasy ustawialiśmy się równiutko jak w wojsku. Pamiętam jak
          ćwiczylićmy pismo techniczne. Musieliśmy mieć idealnie zaostrzone ołówki HB, 3H
          itp. temperówką z żyletką, to była trudna sztuka naostrzyć ołówek. Jestem
          wdzięczny za to i za ...porzadek w moim życiu.
          Pozdrawiam wszystkich z SP 28
        • Gość: piost Re: :))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.12.06, 16:27
          Witam Darka,dzieki Tobie wiem ,ze byla to klasa"A", ta z 78 roku.Slyszalem o
          jesiennym jubileuszu szkoly(50).Wiem ze byl na nim nasz szkolny kolega Andrzej
          W.A moze ktos jeszcze?.Pozdrawiam Piotr O.
          • Gość: piost Re: :)))A hymn janka krasickiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.07, 23:53
            Ciekawe czy ktos pamieta hymn szkoly spiewany na poniedzialkowych,szkolnych apelach.
            "Byl swit wrzesniowy kiedy z mieszkania wywlekli Janka czterej zandarmi"
            Bylo to dosc koszmarne.
            • Gość: niedźwiadek ZN61 Re: :)))A hymn janka krasickiego IP: *.chello.pl 21.03.07, 23:55
              Zapraszam wszystkich na forum KAPUŚCISKA.
              • Gość: niedźwiadek Re: :)))A hymn janka krasickiego IP: *.chello.pl 23.03.07, 01:02
                Czekamy cierpliwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka