Gość: trynia z 8. Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.04, 15:15 to coś okropnego- oskarżać człowieka nie znając Go!! ludzie zastanoofcie się zanim cokolwiek napiszecie, to jest bardzo niewporządku!! ja znam Pana Wachowicza, gdyż jest on mym nauczycielem, jest to wspaniały człowiek, o duszy artysty z pomysłami, bardzo opiekuńczy i bardzo honorowy, a mieszanie Go w błotem jest bardzo nie na miejscu. Choć znam Go niedługo uważam Go za uczciwego i miłego człowieka, no i choć wymagającego ale dobrego nauczyciela! =) mam nadzieje że sprawa szybko się wyjaśni i szybko wróci Pan do nas!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek LO nr VIII Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 15:51 jak wy tak wogóle możecie. Nie znacie pana profesora Wachowicza i gi oceniacie. Ja jestem jego uczniem i wiem ze on by nigdy nie wziął łapówki. Ci, którzy tak mysla są albo głupi lub naiwnie że wierzą w takie bajki. Wója wracaj do nas i chcemy żebyś nas uczył dalej Uczeń klasy 1a szała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariel Ia/VIIILO Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 22:47 nie bede powtarzal slow kolegow i kolezanek, powiem tylko, ze oni maja racje. p Wachowicz jest świetny, bez wzgledu na to, jakie glupoty wypisze wyborcza. byłem z nim na kilku rajdach i mimo ze mam teraz z maty same 3 /o zgrozo/ to uwazam go za nieziemskiego czlowieka! Jesteśmy z Tobą, Wója ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8LO :) Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 15:17 Prace napewno same by nie wyparowały - są różne mozliwości ale jestem pewna że prof. Wachowicz nie zrobil by nic niezgodnego z prawem , jak np. "smieszna" kradziez o która oskarzaja Go niektórzy. Moze np. ktos chcial sobie zwinąć sprawdziany z maty a niechcący zwinął tez maturki, albo po prostu maturak nie poszla mu najlepie...nic nidgy nie wiadomo, ale odczepcie sie od wacha...szczerze mu współczuje to tzreba mnieć pecha :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiorek=) Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.telsten.com / *.telsten.com 17.05.04, 18:45 a więc....prace się znalazły...i dlatego prosze was...nie róbcie z tego wielkiej afery...miał człowiek pecha, ale nie możecie żerować na czyimś nieszczęściu..to jest nie fair...ON zawsze stara się każdemu pomóc jak tylko potrafi..i tak mu się odwdzięczją...całym serduszkiem jestem z panem...i życzę sszybkiego powrotu...bo ta szkoła bez pana to nie to samo....=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.polkos.com.pl 17.05.04, 15:32 Zgadzam się z wypowiedzią swojego poprzednika. Od jakiegoś czasu w Polsce normą są jakieś problemy związane z przeciekami i ginięciem prac maturalnych. Coś tu nie gra! Zaczynam obawiać się czy ja czasem nie będę musiała pisać ponownie matury za dwa lata przez takie afery jak ta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z 17.05.04, 15:51 Wchodzisz do szkoly..ludzie trzymaja w dloniach"Wyborcza". Wszyscy sie na siebie patrza z niedowierzaniem. Co jest? Z jednej strony leca obelgi, z drugiej widac zal i smutek na twarzach uczniow Osemki.. I tylko haslo:"Wachu zostal zawieszony!!!" Najpierw smiech - przeciez to niemozliwe, jakim cudem Wója? To chyba nie o tej samej osobie mowimy.. A jednak, ktos podrzuca mi gazete - nie wierze. Ten sam czlowiek, do ktorego mam tak wielki szacunek, ten sam czlowiek, ktory po czesci jest dla mnie autorytetem, to wreszcie ten sam czlowiek, ktory probuje wpoic mi swoje matematyczne idee. Nie mozliwym jest, by osoba Jego pokroju byla zdolna to jakiegokolwiek przekretu. Czy nikt z Absolwentow nie pamieta, jak Wam sciagi do bulek wkladal? Nikt nie pamieta pomocy, gdy ta byla potrzebna? I czy wreszcie nikt nie doszedl do tego, ze ta szkola i to miejsce jest Jego zyciem? Wychowal tyle ludzi, tylu ludziom pokazal jak maja zyc, by mniej bolalo. Nauczyl dyscypliny i szacunku, zarazal fantastycznym humorem, ciagal na rajdy, organizowal WOSP. Czy taka osoba zdolna jest do wzieca lapowki?Do przekretow? Czy tak odpowiedzialny i oddany swemu "powolaniu" czlowiek zdolny jest do zgubienia polowy prac? I moze to by bylo do zniesienia, gdyby nie naglosnienie sprawy przez media. Rozumiem - tragedia, bo 10 najzdolniejszych (tak mowiono) uczcniow tego rocznika nie otrzymalo papierka z ocena, rozumiem tez, ze bylo to dla nich wazne. Ale ejdnego nie rozumiem - po co masa kamer? Po co te reporterki biegajace z jezykiem na wierzchu i szukajace taniej sensacji i brutalnej nieprawdy? Podeszla..spytala co sadzimi, gdy spostrzegla, ze jedyne, co wypowiadamy, to pozytywy, podziekowala grzecznie i odeszla. Wszyscy szukali jedynie tych, ktorzy zdolni byli powiedziec :"tak, uwazam tego czlowieka za winnego, bo go nie lubie i nie umie uczyc".I co to komu daje? A Wachowicz nawet drzwi od domu nie otworzyl.. Nawet tegoroczni maturzysci, wychodzac ze szkoly, wiedzac, ze zdali egzamin dojrzlosci na dobra ocene, byli przygnebieni i przybici. I slychac tylko wymruczane:" Gdy On odejdzie, ta szkola straci duzo..a przede wszsytkim atmosfere..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 17:10 kochany teleekspresie może trochę więcej rzetelności w zdobywaniu i przekazywaniu infornacji bo stajecie się małowiarygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.abas.pl 17.05.04, 15:38 Zobaczcie my tu dyskutujemy możemy wyklinać pismaków z gazety i myśle że nikt nie jest tak głupi żeby posądzać tego człowieka o celowe działanie. Ale na onecie go już osądzono to skandal. Na onecie jest artykuł NAUCZYCIEL WINNY. Takich gnojków powinno się oddać do sądu za taki tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 16:40 INFORMACJA DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH!!!! Prace zostały oddane do rąk Pani Dyrektor VIII LO przez osoby ,które je odnalazły nienaruszone łącznie ze skradzionym plecakiem.Powtórki matur nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśny ludek Gazeta Wyborcza zniża się do poziomu FAKtu IP: *.hipernet.ras.pl 17.05.04, 16:22 Zawcze uważałem Gazetą za bardziej ambitną niż "Fak". Teraz jednak muszę zmienić zdanię. A panią Krystyną Staszak z chęcią tam przyjmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Gazeta Wyborcza zniża się do poziomu FAKtu IP: 82.146.225.* 17.05.04, 18:07 GW nigdy nie u|ywaBa wulgarnego jzyka jaki jest w Fakcie a ta sprawa nie nalezy do sensacji pani Staszak ma Katarzyna a nie Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: Gazeta Wyborcza zniża się do poziomu FAKtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:14 > GW nigdy nie u|ywaBa wulgarnego jzyka jaki jest > w Fakcie a ta sprawa nie nalezy > do sensacji pani Staszak ma Katarzyna a nie Krystyna I chuj jej na grob! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: Gazeta Wyborcza zniża się do poziomu FAKtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:19 > GW nigdy nie u|ywaBa wulgarnego jzyka jaki > jest w Fakcie a ta sprawa nie nalezy > do sensacji pani Staszak ma Katarzyna a nie Krystyna I chuj jej na grob! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: Gazeta Wyborcza zniża się do poziomu FAKtu IP: *.hipernet.ras.pl 18.05.04, 14:37 GW schodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśny ludek Re: Gazeta Wyborcza zniża się do poziomu FAKtu IP: *.hipernet.ras.pl 18.05.04, 14:34 Katarzyna czy Krystyna - huj ją zwąchał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan PRACE SIĘ ZNALAZŁY IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 16:42 INFORMACJA DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH!!!! Prace zostały oddane do rąk Pani Dyrektor VIII LO przez osoby ,które je odnalazły nienaruszone łącznie ze skradzionym plecakiem.Powtórki matur nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: PRACE SIĘ ZNALAZŁY 17.05.04, 17:06 Ech.. Az strach pomyslec jak to teraz Woja przezyl, ze prace sie odnalazly. Nic - tylko gratulowac "zabawnym". Poza tym chyba sie komus naleza przeprosiny od gazet i telewizji.. Odpowiedz Link Zgłoś
k_arola Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z 17.05.04, 16:48 jestem tegoroczna maturzystka i byla juz uczennica profesora Wachowicza. To co piszecie to poprostu skandal!!! korupcja?? sami chyba jestescie skorumpowani. Wachowicz to porzadny czlowiek i wspanialy nauczyciel jakich w bydgoskich szkolach, i nie tylko, malo!! Kazdemu moze sie zdarzyc wypadek.. ale to co czy kogo robi sie teraz z Profesora to smiechu watre. Lekarze "przypadkiem" zabijaja swoich pacjentow i o tym sie nie mowi a z porzadnego czlowieka robi sie zdbrodniarza na skale swiatowa. A sepy: gazeta. telewizja i radio pastwia sie tylko nad czlowiekiem, ktpoprostu mial pecha!! Znam pana Wachowicza nie od dzis i nie pozwole by obrazano czy posadzanie go o korupcje. Wiem ze uczniowie, ktorych prace zaginely nie obwiniaja Profesora...bo to co sie stalo moglo sie zdarzyc kazdemu z nas.. wszyscy jestesmy tylko ludzmi!!!!!!!!!!!!!!! A profesor Wachowicz jest wspanialym czlowiekiem godnym szacunku i podziwu. Pozdrawiam wszystkich uczniow Profesora Wachowicza i jego samego. Cale 8LO jest z panem, bo my ucznowie tak tego nie zostawimy!!!!!! pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANKES Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 17.05.04, 16:55 QRWA JAK MOŻNA O NAUCZYCIELU KTÓREGO SIE WOGULE NIEE ZNA!!!!! WÓJA TO WSPANIAŁY NAUCZYCIEL WIEM GDYŻ MAM Z NIM LEKCJE MATY. A TEN KRETYN CO PISAŁ ŻĘ W POLSCE PANUJE KORUPCJA I ŻE p.pref. WACHOWICZ MÓGŁ WZIĄŚĆ ŁAPÓWKĘ TO CHYBA MA DAŁNA BO JAK MOŻNA WZIĄŚĆ ŁAPÓWKĘ ZA ZGUBIENIE PRAC!!! POMYSL MOŻĘ SWOJĄ BEZMÓZGĄ ŁEPETYNĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breloczek Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.04, 17:00 zgadzam sie z najcudowniejszym tyłeczkiem świata =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: 195.117.130.* 17.05.04, 17:03 Podstawowa sprawa. Jak nauczyciel z wieloletnim doświadczeniem może być tak nieodpowiedzialny i brać prace maturalne sprawdzać do domu wbrew przepisom !!! ??? I niech mi nikt nie tłumaczy, że wszyscy tak robią. Skoro tak robią to ich ryzyko, ich "szczęście" , że nie zostali na tym przyłapani. A następna sprawa to powszechne łapówki w VIII LO, ale nie mogę nikogo oskarżyć bez dowodów. Ale uważajcie nauczyciele ! Technika zapisu cyfrowego powala na produkcję coraz miejszych i bezszelestnych dyktafonów, kamer czy aparatów... Ten sprzęt wcale nie jest już drogi. Nadejdzie dzień, że znajdzie się ktoś odważny i nagra nieuczciwego magistra przy "braniu w łapę"! Miałem przyjemność skończyć kilka lat temu I LO i całe przeszedłem bez żadnych "przekrętów: , a to co się teraz dzieje to zniszczy polską edokację, wyeliminuje uczciwych i dobrych uczniów czy studentów na rzecz obiboków z bogatymi rodzicami ! Przerażający jest brak reakcji samych uczniów czy rodziców na to co się dzieje. Rozumiem, że każdy się boi o swoją pociechę, ale przecież wystarczy dobry dowód (a nagranie z dyktafonu czy kamery jest takowym) i można wyeliminować skorumpowanego nauczyciela. TYLKO TROCHĘ ODWAGI! Sam czasami nagrywałem to co się dzieje na zajęciach czy na "konsultacjach" (to bardzo łatwe), ale na szczęście nie trafiłem na "właściwy" moment, a poza tym nie musiałem się użerać z korupcją w szkole. A prowokować nie będę. Naprawdę nie ma problemu w nagrywaniu "na wszelki wypadek" cyfrowym dyktafonem (jeśli ktoś taki posiada). Niestety, czasy się tak zmieniły, że naszą skuteczną bronią przeciwko korupcji może być właśnie nagrywanie. Nie trzeba od razu podawać delikwenta do służb ścigania. Czasem wystarczy, że owy delikwent będzie miał świadomość, że został nagrany. POZDRAWIAM WSZYSTKICH ODWAŻNYCH, a tym co się boją polecam przemyśleć dobrze tę sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zemsta ludu To była kradzież IP: *.hipernet.ras.pl 17.05.04, 17:06 ty odważny jak nie znasz gościa to się nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 Re: To była kradzież IP: 195.117.130.* 17.05.04, 17:44 Sznowna Pani lub Panie, proszę przytoczyć mi konkretny cytat z mojej wypowiedzi to z CHĘCIĄ odpowiem. Wbrew pozorom pośrednio ZNAM tego człowieka, nawet go widziałem na własne oczy ;). Ale moja wypowiedź nie ma NIC do tego czy go znam czy nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari Re: To była kradzież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:01 to ze go widziales nic nie znaczy, poprostu stary nie trafiles w temat, twoja wypowiedz nie ma z nim nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 Re: To była kradzież IP: 195.117.130.* 17.05.04, 18:05 Faktycznie tylko początek wypowiedzi ma bezpośredni związek z matematykiem. Ale uważam, temat kurupcji jest tu na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliknij w pajacyka Re: To była kradzież IP: *.hipernet.ras.pl 18.05.04, 14:41 a ja uważam że temat kurupcji nie jest tu na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nycek Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:46 kurde niech no ja cie dorwe w swoje rece ... to nie bedzie mowy o zadnym lapuwkarstwie. Dostaniesz dwa szybkie, trzy zolwiowe i wtedy zobaczymy kto tu kogo bedzie osadzal ! W "osemce" nigdy nie bylo i nigdy nie bedzie "dawania w lape", to raczej w waszej jedyneczce glosno o takich sprawach cwelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 DO Nycek IP: 195.117.130.* 17.05.04, 18:12 Kurde no często bywam pod ósemką, więc jest spora szansa, że mnie "dorwiesz". Ale kto tu komu da te szybkie itp. to się jeszcze okaże. Na forum każdy umie się bić. Tu możemy się "pobić" na słowa. Kolejny raz wyjaśniam, że nikogo nie oskarżam i nie osądzam. Nie ja tu jestem od tego. Ja wyrażam swoje zdanie, do którego mam pełne prawo. Nie zgadzasz się to mi to uzasadnij a nie się odgrażasz. A skoro twierdzisz, że w ósemce nie ma korupcji to bardzo dobrze. Życzę Ci żebyś się z nią nie spotkał. W Jedynce ja nie zaznałem korupcji i nie słyszałem o niej. Może mam właśnie to szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADVEN Re: Do NYCEK IP: 195.117.130.* 17.05.04, 19:29 To bedziesz musial i mi dac dwa szybkie (o ile zdazysz sie ruszyc) ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: Do Serafiun IP: *.hipernet.ras.pl 18.05.04, 14:46 I mi również. I lepiej sie nie pokazuj pod 8 z takimi pogladami bo wywózka do lasu bedzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:58 Bando debili, zwaca sie serafin, costam dalej! Musze Ci wyznac, ze jestes zalosnym kretynem i nie masz pojecia, o czym piszesz. A metody, ktore sugerujesz dosc intensywnie przypominaja metody, stosowane przez redaktora Gazety Koszernej. Dobra rada na przyszlosc: jak nie wiesz, o co loto to zamknij swoja tepa morde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: 195.117.130.* 17.05.04, 18:19 DeHa, najwyraźniej to Ty nie wiesz co piszesz. Ksywa serafin2001 reprezentuje jedną osobę. DOSKONALE WIEM CO PISZĘ I PRZEMYŚLAŁEM TO !!! Rzucasz wyzwiska, bo tylko na tyle Cię stać, nauka polskiego poszła w las i chyba masz problem z uargumentowaniem i napisaniem tego co myślisz. Nie życzę Ci żebyś żałował, że nie "nagrałeś" jakiejś wypowiedzi. Czasem od tego WIELE zależy. Nie masz jeszcze pojęcia o systemie życia w tym kraju. Może za kilka lat dane CI będzie zrozumieć o czym ja tu pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:24 Mam nadzieje, ze ni bedzie mi dane, a jezykiem polskim operuje calkiem sprawnie. Po prostu boli mnie to, ze piszesz rzeczy absolutnie i nieprawdziwe, jak gdyby byly to jakies aksjomaty. Propozycja: daj sobie spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: 195.117.130.* 17.05.04, 18:35 Spokój zaraz sobie dam, bo czas mi się kończy a i tak zaczynam się powtarzać. Piszesz teraz normalnie to Ci napiszę normalnie. Nauczycielowi nie wolno brać prac maturalnych poza teren szkoły. To prawo. Wiemy już, że je złamał i za to uważam, że matematyk jest nieodpowiedzialny. O korupcję Go nie oskarżyłem, bo nie mam na to dowodu, dlatego też nie jest to aksjomat. Przytaczam temat korupcji, bo jak słyszę co się dzieje, a nikt na to nie reaguje to też mnie to BOLI ! Szkoda, że nie przytoczyłeś tych słów absolutnie nieprawdziwych. Bardzo uważam na to ci piszę czy mówię i myślę , że nie masz racji w swoich argumentach przeciwko mi, co wyżej Ci wyjaśniłem. Szanuję to, że masz własne zdanie w tym temacie, a Ty uszanuj moje. Póki mam czas to chętnie podyskutuję, ale kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:45 powiedzmy, ze mamy consensus. Ja nic wiecej od siebie nie dodam. Co najwyzej moge pozdrowic po raz kolejny redakcje wiorczej (bo na wiorach robionej) gazety: jebac media! Dziekuje za uwage! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzice uczniow Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.05.04, 17:04 Panie Adamia,jestesmy z Panem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANKES Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 17.05.04, 17:06 MAM NADZIEJĘ ŻĘ WACHOL WRÓCI!!!!!!:) A GZAETA WYBORCZA TO SAME Kur.... JAK MOŻNA TAK OCZERNIAĆ WSPANIAŁEGO NAUCZYCIELA!!!!! JESTEŚCIE BANDĄ KRETYNÓW!!!!!!- --------TO DO REDAKTORÓW GAZETY p.prof CAŁA SZKOŁA TRZYMA KCIUKI!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k_arola Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z 17.05.04, 17:07 jestes pojebany!!!! nie znasz wacha?? to sie nie wypowiadaj na jego temat to porzadny uczciwy czkolwiek...spojrz na siebie cwelu!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANKES DO SERAFIN 2001 IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 17.05.04, 17:12 TY IDIOTO JAK MOŻNA BRAĆ ŁAPÓWKI ZA ZGUBIENIE PRAC!!!!! POMYŚL SWOIM MAŁYM MÓZGIEM -JEŚLI GO OCZYWIŚCIE MASZ W CO WĄTPIE:) PRZECIEŻ MATURZYŚCI MUSZĄ PISAĆ JESZCZE RAZ!!!!!! IMBECYLU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trynia z 8. Re: DO SERAFIN 2001 IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.04, 17:21 popierdam popieram, a ty serafinie myśl zanim napiszesz (robisz jak wiekszość facetoof zamiast myśleć mózgiem robisz tą częścią ciała która powinieneś używać do czego innego- no chyba że pewnych narządów ci brak..)- TWOJA OPINIA TYLKO NA TO WSKAZUJE!! Profesorze wracaj!!..i niech już będą te klasoofki =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 Re: DO SERAFIN 2001 IP: 195.117.130.* 17.05.04, 18:02 Widzę sporo sprzeciwu na moją wypowiedź. Szkoda tylko, że sprzeciy owe są na tak niskim poziomie. Zaczynam już mieć wątpliwości czy uczniowie VIII LO będą w stanie napisać maturę z polskiego. Chętnie podyskutuję, ale kulturalnie. Nikogo nie obraziłem, nikogo nie oskarżyłem (czytajcie uważnie co napisałem), więc nie rozumiem dlaczego takim mięchem na mnie sypiecie:? Każdy ma prawo do swojego zdania, ale nie rzucajmy w siebie stertą wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: DO SERAFIN 2001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:15 widze, ze komus udalo sie dojrzec, od czasu ostatniej wypowiedzi. Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mintaj Bagienny Re: DO SERAFIN 2001 IP: *.hipernet.ras.pl 18.05.04, 14:52 Dołączam się do gratulacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martoosia-8LO Re: DO SERAFIN 2001 IP: 212.122.214.* 17.05.04, 17:33 Dobrze napisales Jankesiku, piateczka dla Ciebie:) Moze Wachu ma jakies swoje wady ale na pewno nie mozna go bylo posadzac o branie lapowek. Ludzie pomyslcie o czym piszecie bo czasem sie zastanawiam czy mam do czynienia z polglowkami czy ludzmi cywilizowanymi i chociaz troche myslacymi. Nawet nie wiecie ile przykrosci sprawiacie naszemu profesorowi i jego rodzinie gadajac takie pierdoly. Szczegolnie kieruje to do tych co go nie znaja a oceniaja, cholera mnie bierze gdy musze czytac takie bzdury, ludzie chociaz troche myslcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szała Re: DO SERAFIN 2001 IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 17:47 Mowiłem że bedzie dobrze. teraz niech wszyscy którzy oskarżali pana Wachowicza przeprosza.niech chociay tery to yrobie Jak juy mwiem to jest wspaniaz naucyzciel i pryzjaciel.co teray powie gayeta wzborcya, ktra tak najehaa na poan profesora.Powinn osi chociy pryeprosi.Poydro dla klasy o dla Wója Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 Re: DO SERAFIN 2001 IP: 195.117.130.* 17.05.04, 17:57 Ty piszesz przynajmniej jak człowiek w przeciwieństwie do JANKESA, dlatego Ci odpowiem jak człowiekowi. Mam prawo mieć swoje zdanie co do tego człowieka, bo znam go trochę. Nie oskarżam Go o łapówkarstwo, bo nikt mu tego nie udowodnił. Jego największym błędem było wzięcie tych prac do domu, z tego wynikneły problemy i teraz pan Wachowski ponosi za to konsekwencje. Jest doświadczoym nauczycielem i musiał zdawać sobie sprawę z możliwych konsekwecji. Ja też w życiu popełniam błędy i ponoszę za to odpowiedzialność tak jak i On ponosi odpowiedzialność za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001 DO JANKES IP: 195.117.130.* 17.05.04, 17:50 Ty mózg to pewnie masz , ale nie wiesz jeszcze jaki z niego zrobić użytek. Widze, że masz problemy ze zrozumieniem tego co czytasz --> "A następna sprawa to powszechne łapówki w VIII LO, ale nie mogę nikogo oskarżyć bez dowodów." Nie mam dowodu, dlatego nie oskarżam. Za mało znasz jeszcze życie, żeby pisać to co piszesz. Nie będę Ci odpowiadał dalej na Twoim poziomie, bo mam rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADVEN Re: DO JANKES IP: 195.117.130.* 17.05.04, 19:15 A ty idioto przeczytaj jeszcze raz to co napisal SERAFIN i zinterpretuj ten tekst od nowa ... naucz sie myslec "inteligencie" :-) SEREK popieram <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.abas.pl 17.05.04, 17:19 Józefie Herold naczelny redaktorze gazety w bydgoszczy. Wzywam cię zebyś teraz jak masz jaja (podejżewam że TY masz bo twoje pismaki nie mają) jak to prawda że skradziono Wóji prace, a teraz oddano wlazł pod stół i odszczekał a przynajmniej podał dokładnie jak to było bo na przeprosiny to nie wiem czy będzie Cię stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniu niesłuszne oskarżenia IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 17:26 bardzo chciałam żeby te prace się znalazły ale nie głownie z tego powodu że jestem mamą jednej z zainteresowanych uczennic ale głównie dlatego żeby ci kórzy tak łatwo oskarżyli wspaniałego człowieka poczuli się teraz podle jeśli w ogóle ich na to stać <b> -a może stać was na przeprosiny</b>mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZEMEK BŁAŻEJAK Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 17.05.04, 17:38 TY SZUMOWINO! JAK MOŻESZ OSKARŻAĆ PROFESORA KTÓRY ZOSTAJE PO LEKCJACH,ŻEBY WYTŁUMACZYC NAM ZADANIA KTÓRYCH NIE MUSI, PROFESORA KTÓRY z PROFESORA ZAMIENIA SIĘ W WÓJKA ŻEBY WZIĄĆ GITARĘ I PRZEMIERZAĆ Z NAMI POLSKĘ, PROFESORA KTÓRY JEST PRZYJACIELEM,NAWET WTEDY KIEDY MUSI NAS OPIEPRZYĆ ZA BŁĘDY, PROFESORA KTÓRY KAWAŁĘM POTRAFI ROZŁADOWAĆ KLASĘ SPRAWDZIANOWCÓW...CZŁOWIEKA, KTÓRY WALCZYŁ Z KOMUNĄ O WOLNĄ POLSKĘ, I KAŻDEGO DNIA ROBI WSZYSTKO ABYŚMY SWOJĄ ODPOWIEDZIALNĄ POSTAWĄ MOGLI BUDOWAĆ POLSKĘ CZYSTĄ OD KORUPCJI,FAŁSZU I OBOJETNOŚĆI. WEŹ SZNUR I SIĘ POWIEŚ,ABYŚ NIGDY JUŻ NIE PISAŁ TAKICH BREDNI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:47 Od zawsze uwazalem, ze media to banda pismakow, ktora tylko zyje na cudzej tragedii, niczym sepy. Panowie z Gazety Wybiorczej: zrobcie reportarz o Iraku, moze Was tam odstrzela... Jezeli macie jaja powinniscie osobisce przeprosic Woje za to, co zrobiliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nycek Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:52 Taa, Gaczek i Zela dobrze mowia. Jesli szajka "Gazeciarzy" ma chociaz troszke pokory to powinna przeprosic naszego wychowawce za to co napisala, i za to, jakie swiadectwo wystawily najlepszemu pedagogowi, jakiego 35 uczniow naszej klasy, mialo okazje w zyciu poznac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spajenk Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 17:54 RACJA !! Poza tym chyba sie komus naleza przeprosiny od gazet i telewizji... I to w wzdaniach gwnmzch !! Ile ydrowia Wji to kosytowao ... WJA, cyekamz na pana, panie profesorye, ywarci i gotowi, y owkami w rkach, w sali 302 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spajnek Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 17:57 RACJA !! Poza tym chyba sie komus naleza przeprosiny od gazet i telewizji... I to w wydaniach głównych !! Ile zdrowia Wóji to kosztowało ... WÓJA, czekamy na pana, panie profesorze, zwarci i gotowi, z ołówkami w rękach, w sali 302 !! (przepraszam za błędy w poprzednim komentarzu-wina klawiatury) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 18:16 zmień układ klawiatury na Polski(programisty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.hipernet.ras.pl 18.05.04, 14:56 ŻĄDAMY PRZEPROSIN!!!! JEST TO WASZYM ZASRANYM OBOWIĄZKIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumple z 8 lo Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.05.04, 18:40 Wuja jestesmy z tobą!!!!! Chociaż nas nie uczysz ale wiemy ze jestes oddany matematyce i zapewne jestes le[szy od pani tomaszewskiej (nikogo nieobrażając). w sumie nie chce nam sie wiezyc ze mogllbys wziasc lapowke ale to troche dziwne ze matury znajduja sie po kilku dniach i sa WAŻNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sledz Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.05.04, 18:44 Chcialem powiedziec ze panuje wielki szejk ktorego wszyscy sie boja, On jest wysoki i sieje strach swoim hakiem na lewej rece. ma powiazania z pruszkowicami i doszly nas sluchy ze ma zamiar wykrasc prace w nasteponym roku. Chodziaz on twierdzi ze z matmy i niemca jest nieugiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPajenk II De Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 19.05.04, 18:01 MAM MAŁE PYTANKO ..................... Czyż nie wydaje sie podejrzane że ktoś znajduje plecak i NIE ZAJRZYWSZY DO NIEGO wozi go przez weekend w samochodzie i dopiero w poniedziałek sprawdza jego zawartość pomijając to że facet widzi plecak i go zabiera do samochodu bez jakiegokolwiek sprawdzenia zawartości ?? Ludzka ciekawość nie pozwala na takie rzeczy. Pierwsza rzecz jaką człowiek robi to sprawdza co jest w środku. To tak jakby znaleźć banknot stu lub dwustu (banknoty nie są podpisane do kogo należa!) - złotowy i napisać ogłoszenie do gazety - "znaleziono banknot o wartości takiej i takiej, kto go zgubił niech zadzwoni pod nr xyz" !! Nie znam człowieka który by tak postąpił, tym bardziej człowieka który by nie odpowiedział na ogłoszenie. Tak samo z plecakiem. Dlaczego widząc go , i zabierając ze sobą nie sprawdził co jest w środku ?? Czemu nie sprawdził do kogo potencjalnie może należeć plecak?? Nie chcę oskarżać , nie moja w tym rola. NIe mam dowodów a nawet poszlak. Ale to jest trochę dziwne , nie uważacie ??????? Uczeń klasy II De Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolvent98 PANI DYREKTOR MUSI ODEJŚĆ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:40 Pani dyrektor juz dawno powinna odejść... Co jakiś czas słychać, że coś nie tak w VIII... Generalnie babka sie kompletnie nie nadaje! Gdzie te czasy, kiedy to dyrektorem był Pan Szefler... Bardzo tęsknię za BUDKĄ SZEFLERA !!! Marek - pozdrawiamy cie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza WACHU - ABSOLWENCI SĄ Z TOBĄ !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:47 nie łam się Wuja - i tak w to nikt nie wierzy... jakaś machloja znowu. To sprawka grupy trzymającej władze - tej która objęła rządy po Dyr Szeflerze ( wiwat na jego cześć)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen klasy 2de :) Re: WACHU - ABSOLWENCI SĄ Z TOBĄ !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:49 wypraszam sobie, ale GTW (czyli Grupa Trzymajaca Wladze) dziala przy klasie 2e i nie ma nic wspolnego z Pania Pasterska :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: WACHU - ABSOLWENCI SĄ Z TOBĄ !!!! IP: *.torun.mm.pl 17.05.04, 18:38 Niech Pan się trzyma Panie Wachowicz!! Nie tylko absolwenci 8-ki są z Panem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaJuu Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.psi-net.pl 17.05.04, 17:50 Hmmm..na wtespie chialem powiedziec zebyscie sie nie przejmowali "paniami"i "panami" z gazety...poniewaz musza czym podcieraz ze tak powiem...dupe*(przepraszam za obrazliwe slowo)...bo przeciez nie zdziwil bym sie gdybym zobaczyl srajtasme z EURO!!..Nie jestem uczniem pana Wuja ale wiez ze ten facet jest zaje.... i takie cos moglo przydazyc sie kazdemu...a jedyny osoba jaka powinna za to poleciec to jest nikt inny jak pani...dDP(chyba ze uruchomi swoje "kontakty"...w kuratorium)!!..nie mam pytan...znikam!!..a Wachu i tak zostanie!!..my juz tego dopilnujemy..panie profesorze 3maj sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXX Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.05.04, 17:52 uwazam, ze w tym wszystkim musi tkwic jakis przekret.Bo jak to jest mozliwe zeby nagle zgubilo sie az 10 prac.Smieszy mnie troche ta sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trrrr Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.xtra.pl 17.05.04, 17:54 jasne... nauczyciel wzial kase i nagle zgubil!! powinni i nauczyciela i tych uczniow wywalic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:01 O czym rozmawiamy? Bo chba nie o tym samym... Przeczytaj, pomsyl, sprobuj zrozumiec. Po wykonaniu powyzszych czynnosci mozesz komentowac. Dziekuje za uwage! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nycek Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 20:27 sorki chyab lekko zamuliles ? kurde jak ja nienawidze takich imbecyli ... normalnie tylko siasc i plakac nad wami. Wuja tego na pewno nie zrobil i na 100% nie wzial za to kasy. A jak ktos sadzi inaczej to zapraszamy na przerwe do 8 LO. Jak cos to pytajcie sie o 2 de ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.abas.pl 17.05.04, 18:09 Józefie Herold pod stół i szczekaj jak masz jaja Już nawet parszywa bydgoska telewizja podała że prace sie znalazły i najprawdopodobniej zostały ukradzine. WÓJA TRZYMAJ SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:18 I widzicie?! Nie wolno oskarzac ludzi pochopnie.Media narobily tylko klopotow Wójowi,niepotrzebnie...Jestem bardzo szczesliwa ze wszystko sie wyjasnilo!! Woja wracaj do nas,juz sie stesknilismy( z myal ze moglo Cie juz nigdy z nami nie byc,uff)Czekamy!!! AAA i przeprosiny sie naleza,mysle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:23 Moge cos powiedziec? Moge? Moge? JEBAC MEDIA!!! W pelni zgadzam sie z sasiadka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: 212.122.215.* 17.05.04, 18:09 I teraz to możecie Wója w dupe pocałować. CZekamy na przeprosiny!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trynia z 8. Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.04, 18:20 tak, tak, tak teraz piszcie wszedzie PRZEPROSINY!!!!!! choć wątpie by było was na to stać, bo wy tylko z gównem czlowieka potraficie zmieszać- gorzej już PRZEPRASZAM z gęby wydukać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DONA Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: 212.122.214.* 17.05.04, 18:20 NO TAK PISZECIE ZE NIE WOLNO BRAĆ NAUCZYCIELĄ PRAC MATURALNYCH DO DOMU MOGE PROSIĆ O MIEJSCE GDZIE TO JEST NAPISANE ?? W JAKICH DOKUMENTACH ITD? MOZE NALEŻAŁO BY INNYCH NAUCZYCIELI UKARAC ZA BRANIE PRAC MATURALNYCH DO DOMÓW BO MÓJ MATEMATYK TWIERDZI ZE NIC O TAKICH PRZEPISACH NIE WIE? CZEKAM NA ODPOWIEDZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANKES WACHOL WRACA JUPI IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 17.05.04, 18:21 I CO TERA DEBILE??? ŁAPÓWEK WAM SIE ZACHCIAŁO!!!!! TERAZ POCAŁUJCIE GO W DUPE!!!!!!!!!!! A GAZETA WYBORCZA TO DOBRE ŚCIERWO DO WYTARCIA DUPY!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś