Dodaj do ulubionych

"Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza

18.08.11, 10:53
SMB pokazało jakie jest bezwartościowe i bez możliwości działania na rzecz miasta. Stracili szansę na pokazanie bydgoszczanom, że są poważną organizacją społeczną. Zamiast wystawić swojego kandydata, postawili na czałowieka o wielu twarzach i poglądach. Czas zmienić nazwę np. na stowarzyszenie poparcia kandydatów innych partii. Jaki program przedstawił kandydat, że otrzymał poparcie? Z tego co wiem, to po prostu żadnego programu nie ma.
Obserwuj wątek
    • ple-xi Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 12:18
      Co ciekawe, jeszcze wszyscy kandydaci do Senatu nawet nie zaistnieli, nie zdążyli się spotkać ani z wyboracmi, przedstawić swych idei, a tu nagle szybka decyzja i ciach, jest poparcie. Znaczy to, że inni kandydaci nie mieli szans na uzyskanie poparcia stowarzyszenia - kndydat był tylko jeden.
      • solipiwo Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 12:42
        Zaskoczenie,myślałem,że poprą Dombrowicza. Bo to bezpartyjny fachowiec, wspaniały organizator,człowiek z charyzmą,miłośnik Bydgoszczy .............................
        • brods Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 14:57
          oj solipiwo - jaja sobie robisz ...... , kostuś z dombrowiczów ma zaklepaną robotę u tadzia z torunia ....... , będzie robił jako "podnóżek" , a w niektórych sytuacjach zastąpi papier toaletowy i spluwaczkę ...... , po tym co zrobił z Bydgoszczą , to wyjątkowe wyróżnienie ....
      • brods Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 14:51
        Panie Jasiakiewicz pomimo że w dużej mierze robi Pan to dla kasy i tak oddam na Pana głos. Na PO i PIS myślę że żaden przyzwioty bydgoszczanin głosu nie odda. A dombrowicz ? , czy on nie ma honoru i wstydu?................... . A jak tam szczotka klozetowa p.dombrowicz ? , znalazła się ?
    • bydgoszczanin3 Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 13:00
      ten Sapalski w tym komitecie mnie ciekawi, bo jesli mnie moja pamiec nie myli ponad rok temu w prezydenckich wyborach byl on w komitecie bydgoski poparcia pisdzielca Kaczynskiego.Od mgly smolenskiej do rzekomego'komucha' jak widac niedaleka droga.Hehehe
    • arek_bdg "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 13:44
      Mam nadzieje ze Ci zlodzieje Jasiakiewicz i KonDom nie dostana zadnego stolka !! Dosc krzywdy temu miastu zrobili, udalo sie ich wkoncu odsunac od koryta, to jak paskudne robale probuja dostac sie na nowo. LUDZIE nie robcie tego bledu i nie glosujcie na nich !!

pzdr
      • gulfer Re: "Metropolia Bydgoska" popiera do arek_bdg 18.08.11, 15:11
        Na Twoim miejscu bym tak Jasiakiewicza żle nie oceniał . Ale za to co zrobił burak z ludowic z Bydgoszczą , powinien siedzieć w klatce na Starym Rynku i przez tydzień przepraszać mieszkańców naszego miasta , a póżniej wysmarowany smołą i obklejony kaczym pierzem na kolanach do Częstochowy... , bo przecież on tak lubi pielgrzymki ......
        Ma Pan mój głos p. Jasiakiewicz za metropolię bydgoską.........
      • lenovo200 Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 16:00
        arek_bdg napisał:

> Mam nadzieje ze Ci zlodzieje Jasiakiewicz i KonDom nie dostana zadnego stolka !
        > ! Dosc krzywdy temu miastu zrobili, udalo sie ich wkoncu odsunac od koryta, to
        > jak paskudne robale probuja dostac sie na nowo. LUDZIE nie robcie tego bledu i
        > nie glosujcie na nich !!
        >
        > pzdr

Drogi Arku powiedz nam na kogo glosować??
    • akrytas partyjne pieski 18.08.11, 13:49
      jeeeny, już partyjne pieski się odezwały.
      A jam mam w dupie, z jakiej jest kto partii. Ważne, co zrobił dla miasta i co chce zrobić.
      Jasiakiewicz, pomimo wszystkich wad, był najlepszym prezydentem miasta po 1990 roku.
      Skoro przekonał do siebie SMB, to OK oby tylko po wyborach nie zmienił poglądów.
      • thomas-3 Re: partyjne pieski 18.08.11, 14:00
        W pelni zgadzam sie z akrytas. W mysl przyslowia "psy szczekaja a karawana jedzie dalej", trzeba robic swoje. Pozostali kandydaci to typowi klakierzy Calbeckiego a interes Bydgoszczy maja gleboko w d...., KonDom jest powszechnie znany jako wrog nr. 1 a przedsiebiorca z Tucholi jest takze znany jako klakier Calbeckiego. Pozostaje tylko Jasiakiewicz, czy to sie komu podoba czy nie, tylko on mial odwage publicznie wypowiedziec sie na temat powstania Metropolii Bydgoskiej i skrytykowac zachlannosc i pazerstwo Calbeckiego. Moj glos ma Jasiakiewicz.

akrytas napisał:

> jeeeny, już partyjne pieski się odezwały.
        > A jam mam w dupie, z jakiej jest kto partii. Ważne, co zrobił dla miasta i co c
        > hce zrobić.
        > Jasiakiewicz, pomimo wszystkich wad, był najlepszym prezydentem miasta po 1990
        > roku.
        > Skoro przekonał do siebie SMB, to OK oby tylko po wyborach nie zmienił poglądów
        > .
      • wir62 Re: partyjne pieski 18.08.11, 14:06
        Też jestem tego samego zdania,z całą pewnością udzielę poparcia Jasiakiewiczowi.
        • anitka.5 Re: partyjne pieski 23.08.11, 13:35
          Zgadzam się z akrytas, najważniejsze są działania. Jeśli sprawdził się w Bydgoszczy, to sprawdzi się też w Senacie. Grunt, że jego priorytety są ściśle związane z rodzimym regionem.
    • obiektywny_bdg "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 14:13
      jedyny słuszny kandydat na senatora z Bydgoszczy, stop niekompetencji z ramienia PO. Ich prostackie wpisy na forach są tak łatwo rozpoznawalne, że aż wstyd mi że na nich głosowałem. Panie Romanie trzeba zgrywusom utrzeć nosa. Powodzenia!
      • ax222 Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 19.08.11, 06:33
        Kotuś, nawet nie wiesz, jakie z Jasiakiewicza ziółko. Jak trzeba będzie, to będzie robił to co Całbecki czy Dombrowicz - patenty na ciągnięcie miejskiej kasy dla kolegów już dawno odkrył.
    • pawelikbdg Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 17:06
      Jestem za Metropolią Bydgoską. Więc Jasiakiewicz ma mój głos. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Panie Romanie. Pamięta Pan po co Pana wybierzemy! Nie może się Pan dać lobby toruńskiemu i zmieniać zdanie. Jak się powiedziało A to teraz trzeba powiedzieć B.
    • ztorunia_pl Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 17:21
      W rozmowach z kolegami, z Bydgoszczy zawsze podkreślam zdanie wielu torunian. Pan Roman wydaje się dobrym kandydatem, choćby z powodu świetnych kontaktów z marszałkiem czy posłami toruńskiej PO. Dowodem niech będą wszechstronne rozmowy, które odbyły się podczas sesji Rady Miasta w Bydgoszczy. Pan Jasiakiewicz jest świetnym kandydatem z punktu widzenia Torunia, bo zawsze z tak kontaktowymi ludźmi jak on można się porozumieć.
      • dziwny22 Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 19.08.11, 01:55
        Boże strzeż nas od takich "przyjaciół" /z Torunia/ z wrogami sami sobie poradzimy. Niestety wybory to tylko festiwal popularności, a cała reszta to praktycznie nikogo nie obchodzi dlatego chcąc pokonać toruńskiego kandydata do senatu, o ironio z Bydgoszczy, czyli Kobiaka, należy głosować na Jasiakiewicza i trzymać go za słowo.
    • danuta-chojarko Jo tysz, jo tysz 18.08.11, 18:02
      na PANA Romana bende glosować. On to dobry gospodoż i krufki nowet mo. Tokih nom potszeba. A tyh z kómoterji toruniskej nih szlok trofji. O to joh naPISala.
    • 1a40 "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 21:00
      Tutaj nie chodzi o Pana J. ktory chce dla siebie cos ugrac.
      Najwieksza porazke ponioslo tzw. SMB, ktore w jednej chwili stracilo " X " mieszkancow zaangazowanych w idee MB.
      Sytuacja ich przerosla / pierwsza porazka to brak wlasnego kandydata w wyborach prezydenckich, a teraz to juz KONIEC !!! /
      • brods Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 18.08.11, 23:24
        do 1a40 - za bardzo dramatyzujesz , też miałem duże wątpliwośći , jednak z uwagi na wybór którego musiałem dokonać, to Jasiakiewicz dostanie mój głos . A wiesz dlaczego ? , żaden z pajacy z PO , czy PISu startujących w tych wyborach , nie miał odwagi powiedzieć tego , co czuje większość bydgoszczan . Myślę że do następnych wyborów do rady miasta i samorządu takie osoby się znajdą. Co do kandydatów to kto? , przyjaciele caubeckiego , toruńczyk dombrowicz, czy ciemniakowa , która już sama nie wie do której partii należy?. Prezydentura Jasiakiewicza w porównaniu z don burakino z ludowic to niebo , a ziemia . A jasiakiewicz ma chyba świadomość że jeśli się wycofa z deklaracji , to będzie zwykłym h...em , opluwanym na każdym kroku , i wierz mi ,na pewno nie będzie to miłe uczucie .......
        • maxi.100 Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 19.08.11, 01:33
          Dramatem jest to że masz tyle ników na tym forum i piszesz ciągle to samo
          • leszek21 Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 19.08.11, 11:10
            A co – może SMB miało popierać Dombrowicza? Wtedy byłbyś zadowolony?
            Albo wystawić nikomu nieznaną osobę która przepadłaby już w przedbiegach?

Prawda jest taka, że gdyby SMB wystawiło własnego kandydata – tylko rozdrobniłby on głosy i tak nie mając wielkich szans wejść do Senatu.

W efekcie senatorem mogliby zostać tacy przyjaciele Bydgoszczy jak K. Dombrowicz czy wyznaczony przez toruńskie władze Kobiak. Już oni zadbaliby o interesy Bydgoszczy.

Trzeźwa ocena sytuacji i realna ocena sytuacji to ważne cechy w polityce – SMB ma u mnie duży plus za podjęcie trafnej decyzji.
            • maxi.100 Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 19.08.11, 14:11
              Zwróciłem uwagę na fakt że w tym wątku jedna osoba występuje w kilku nikach. Nie wiem czy nie potrafisz czy nie chcesz tego zrozumieć. Nie interesuje mnie kto na kogo głosuje natomiast śmiesznym i niewiarygodnym jest jak ktoś zadaje pytanie a potem sam na nie odpowiada lub wypisuje pogląd który sam potwierdzaale już jako ktoś inny.
              • frych47 Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 19.08.11, 14:41
                maxi.100 napisał:

> Zwróciłem uwagę na fakt że w tym wątku jedna osoba występuje w kilku nikach. Ni
                > e wiem czy nie potrafisz czy nie chcesz tego zrozumieć. Nie interesuje mnie kto
                > na kogo głosuje natomiast śmiesznym i niewiarygodnym jest jak ktoś zadaje pyta
                > nie a potem sam na nie odpowiada lub wypisuje pogląd który sam potwierdzaale ju
                > ż jako ktoś inny.

W sumie maxi.100 to tez nowy nick.
                • tylko_fakty Re: "Metropolia Bydgoska" popiera Jasiakiewicza 23.08.11, 13:54
                  frych47 napisał:

> maxi.100 napisał:
                  >
                  > > Zwróciłem uwagę na fakt że w tym wątku jedna osoba występuje w kilku nika
                  > W sumie maxi.100 to tez nowy nick

a maxi.100 to jaka frakcja na tym forum ?

Bydgoszczanie muszą zacząć mówić otwartym głosem, musimy w końcu zaznać tej demokracji , którą podobno mamy już dziesiąt lat.
                  Jeszcze problemem są media, które w odróżnieniu od toruńskich wyglądają jakby miały założony kaganiec. Czy to wina "właścicieli" czy redaktorów ?
                  Brakuje odwagi ?
                  Dużym cieniem na swobodę wypowiedzi położyły się rządy Dombrowicza, który prawie jak PRL-owski prominent karał niepokornych, czy to zsyłką do pracy na krańce miasta jak dyrektorkę jednej ze szkół, czy wypowiedzeniem umowy na lokal jak galerię Kantorek.
                  Włóczył się tez po sądach z kibicami, blogerem, który w zastępstwie spolegliwych mediów odważył się napisać to co wszystkim zawadzało w postępowaniu Dombrowicza.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka