Dodaj do ulubionych

Minister Sikorski

23.09.11, 00:05
Minister Sikorski podczas wczorajszej wizyty na Dolnym Śląsku komplementował region mówiąc; popatrzcie jak pięknie rozwija się wasz region. Ciekawe dlaczego wcale nie rozwija się miasto rodzinne pana ministra? Może parę słów panie ministrze na ten temat, przecież to z Bydgoszczy startuje pan kolejny raz na posła, a nie ze Śląska.
Obserwuj wątek
    • alfred_prawdomowny Re: Minister Sikorski 23.09.11, 08:56
      Wcale nie rozwija. Czy to prawda? Chciałbym przejechać przez to rozkopane miasto sprawniej.
      • dziwny22 Re: Minister Sikorski 23.09.11, 16:16
        Coś tam w Bydgoszczy się buduje, ale nawet w porównaniu do dwukrotnie mniejszego Torunia jest to około jednej trzeciej /licząc wartościowo/ niż w Bydgoszczy, a o porównaniach z innymi miastami podobnej wielkości to nawet pisać nie warto. Jak ktos da biednemu 100 zł to ten się trzy dni cieszy, ale zamożnemu to nawet na marny obiad nie starczy. Wszystko zależy od punktu widzenia i układu odniesienia ale w kategoriach bezwzględnych Bydgoszcz została ograna przez Toruń /marszałek i spółka/ bezwzględnie.
    • tylko_fakty Re: Minister Sikorski 23.09.11, 09:43
      Minister Sikorski jest ministrem wszystkich Polaków a ,że gdzieś kandydować musi ...to jak to ktoś ujął lemingi zagłosują
      Czy takich bydgoszczan potrzeba nam na listach wyborczych?
      Mojego głosu nie dostanie chociaż 4 lata temu mu uwierzyłem i zagłosowałem ale glosowałem wtedy z myślą ,że przyniesie to rozwój mojemu miastu.
      Jak bardzo się myliłem pokazała rzeczywistość, może nawet byłaby teraz S5 gdyby nie był ministrem, kto to wie ?
      Całbecki z Lenzem robią co chcą pomimo tego ,że mamy człowieka w zarządzie PO w randze ministra - jak to świadczy o zainteresowaniu naszymi sprawami ministra Sikorskiego ?
    • tylko_fakty deska ratunku dla Miinistra Sikorskiego 23.09.11, 09:48
      zdetronizować Całbeckiego
    • odziadek Re: Minister Sikorski 23.09.11, 20:38
      p. Sikorskiego szanuję i cenię, jednak w tych okolicznościach i sytuacji w jakiej znajduje się Bydgoszcz, NIESTETY tym razem NIE MOGĘ oddać na niego głosu (chodzi o partię PO, a nie o p. Sikorskiego personalnie)
      • pit771 Re: Minister Sikorski 23.09.11, 21:33
        Panie ministrze Sikorski nadszedł czas aby zabrał Pan głos lub zamilkł na zawsze.
      • alfred_prawdomowny Re: Minister Sikorski 23.09.11, 22:04
        Błąd w rozumowaniu. Głos na Sikorskiego to głos na Bydgoszcz. Minister Spraw Zagranicznych jednak coś robi dla Bydgoszczy. Centrum NATO, Inspektorat Sił Wsparcia i ostatnio batalion łączności NATO oraz kontrakt dla WZL2 160 mln.
        • semeon Re: Minister Sikorski 23.09.11, 22:46
          Inspektorat już był. A zlikwidowano prokuraturę wojskową, ciężkie czasy idą dla POW, jednostki wojskowe marnieją w oczach, WKU do likwidacji to nie wiem gdzie tutaj te wielkie zasługi. Co do kontraktu to nie znam tematu, zakładam, że jest tak jak piszesz, ale jak to się ma do boomu inwestycyjnego w Toruniu? Co z S5? Dlaczego pan minister, jeden z najważniejszych i najbardziej popularnych nie pomógł w tej sprawie? Może nie jest ze spółdzielni Grabarczyka, ale jak pisze dzisiejsza RP jest ze stajni Tuska i na pewno wiele mógł, widocznie nie chciał.
          • frych47 Re: Minister Sikorski 24.09.11, 06:22
            semeon napisał:

> zlikwidowano prokuraturę wojskową, ciężkie czasy idą dl
            > a POW, jednostki wojskowe marnieją w oczach, WKU do likwidacji to nie wiem gdzi
            > e tutaj te wielkie zasługi. Co z
            > S5? Dlaczego pan minister, jeden z najważniejszych i najbardziej popularnych
            > nie pomógł w tej sprawie? Może nie jest ze spółdzielni Grabarczyka, ale jak pi
            > sze dzisiejsza RP jest ze stajni Tuska i na pewno wiele mógł, widocznie nie chc
            > iał.

Prezes ma wszystkich zaszufladkowanych
            Radosław nic nie mogę Sikorski
            • buckshot Re: Minister Sikorski 24.09.11, 14:07
              frych47 - człowiek Jarka, 'nic nie zrobił' Kaczyńkiego ?
              • frych47 Re: Minister Sikorski 24.09.11, 14:18
                Nie należę do żadnego żelaznego elektoratu dlatego mam problem z kandydatem na posła, tylko do senatu mam pewniaka - Roman Jasiakiewicz.
                • swiniopas6 Re: Minister Sikorski 25.09.11, 02:41
                  Sikorski to minister centralny, ma na glowie sprawy wagi panstwowej. Trudno wymagac by wam zalatwial te male wasze lokalne geszefty jak tego wielu tu oczekuje. Sprowadza jednak do Bydzi politykow wagi europejskiej co miastu powinno dobrze sluzyc reklama jego urokow. Dodatkowy bonus to malzonka, intelektualistka z dobrymi kontaktami w Waszyngtonie i w W-wie. Poza Szymborska nie ma chyba innych tej rangi kobiet w Polsce. Czyli jest ferment, zaczyn czegos nowego.
                  Sw.pamieci Kaczorek mial zastrzezenia co do wyboru p.Radka na jego obecny urzad ale Tusk, jak pamietam, go olal sikiem prostym i Sikorskiego urzedem ministerialnym nobilitowal. Czy sie juz wyjasnilo co wowczas Pan Prezydent Sikorskiemu imputowal? Tzw Glos Poliszynela powiada, ze RS roboli dla wszystkich wywiadow swiata. Jesli to prawda to ja mysle, ze od takiego jurgeltnictwa Sikorski powinien odprowadzac do polskiego fiskusa podatki. Bo chyba nie roboli dla Mossadu i MI6 za darmo?
                  • frych47 Re: Minister Sikorski 25.09.11, 07:00
                    swiniopas6 napisał:

> Sikorski to minister centralny, ma na glowie sprawy wagi panstwowej. Trudno wym
                    > agac by wam zalatwial te male wasze lokalne geszefty jak tego wielu tu oczekuje

Jednak nie jest na żadnej liście ogólnokrajowej tylko jego byt jest zależny właśnie od tych głosów lokalnych.
                    • swiniopas6 Re: Minister Sikorski 25.09.11, 10:56
                      Ja wlasnie staram sie przekonac wyzej Szan. Wyborcow Lokalnych,ze
                      dzialalnosc Pana Ministra da sie przelozyc na lokalne zyski. Np w zwiekszonym
                      uzyciu bydgoskiego lotniska przez turystow i natowskich notabli. Nie liczcie jednak
                      na to, ze Sikorski bedzie wam zielone strzalki na drogowskazach malowal jak tego oczekiwal na tym forum kiedys od Konstantego Wielkiego jakis lokalny idiota.
                      • zdrajca1 Re: Minister Sikorski 25.09.11, 13:21
                        swiniopas6 napisał:

> Ja wlasnie staram sie przekonac wyzej Szan. Wyborcow Lokalnych,ze
                        > dzialalnosc Pana Ministra da sie przelozyc na lokalne zyski. Np w zwiekszonym
                        > uzyciu bydgoskiego lotniska przez turystow i natowskich notabli. Nie liczcie je
                        > dnak
                        > na to, ze Sikorski bedzie wam zielone strzalki na drogowskazach malowal jak teg
                        > o oczekiwal na tym forum kiedys od Konstantego Wielkiego jakis lokalny idiota.
                        Prawie masz rację. Ministrem jest dobrym i ja to też Polska.Życie lokalne to jednak takie , które mówi w Newark albo LA warto żyć bo mamy Arnolda Mądrego albo lokalną dupę.
                        Sikorski i bez mojego głosu będzie ministrem. A to czy lokalny szmal zostanie w Bydzi czy Toruniu to moje zycie codzienne.
                        Tracilem z UW,AWS,PO to moze strace z Palikotem i Jasiakiewiczem, reszta to Torunskie lizydupy.
        • vega_ja Re: Minister Sikorski 25.09.11, 13:23
          alfred_prawdomowny napisał:
          > Błąd w rozumowaniu. Głos na Sikorskiego to głos na Bydgoszcz. Minister Spraw Za
          > granicznych jednak coś robi dla Bydgoszczy. Centrum NATO, Inspektorat Sił Wspar
          > cia i ostatnio batalion łączności NATO oraz kontrakt dla WZL2 160 mln.
          Niektórzy, widzę, mają krótką pamięć. Centrum NATO i pozostałe Nie powstały za czasów min. Sikorskiego, tylko za czasów SLD- i min. Zemke. No cóż, PO lubi sobie wszystko pozytywne przypisać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka