Dodaj do ulubionych

Strefa Płatnego Parkowania

IP: *.bsb.com.pl 05.03.02, 15:17
Ostatnio byłem jedną z nielicznych osób, które odgrzebywały wątki o SPP. Być
może ten temat jest już nudny, albo wyczerpały się pomysły. Władza ludowa
osiągnęła swój cel. Przeczekała protesty i teraz delektuje się biernym
przyzwoleniem na swoje chore działania.
Możemy uroczyście pogrzebać wątki o SPP. Kto za, a kto przeciw?
Obserwuj wątek
    • polynomial Re: Strefa Płatnego Parkowania 05.03.02, 15:23
      Ja jestem za, żeby nie!

pzdr
      Polynomial
      • ewka2001 Re: Strefa Płatnego Parkowania 05.03.02, 15:26
        Bez walki sie nie poddamy !!!
        Osobiście ignoruje strefę wykorzystując wszelkie mozliwe miejsca do bezpłatnego
        parkowania.
        • Gość: lokator Re: Strefa Płatnego Parkowania IP: *.bsb.com.pl 05.03.02, 15:41
          Dzięki za wsparcie i poparcie. Ojczyzna Wam tego nie zapomni.
          (To znaczy - zapomni i to szybko, ale to tak ładnie brzmi ;)
          • letalin Re: Strefa Płatnego Parkowania 05.03.02, 19:33
            Błędni rycerze! Co się stało to się nie odstanie! To już polityka, a nie rozum
            rządzi w kwestii SPP. Za mali jesteśmy żeby cokolwiek poza przemocą wobec
            maszyn uczynić. Nie widzę szansy przeciwstawienia się tej bzdurze (szczególnie
            dotkliwej dla mieszkańców strefy) bez łamania złodziejskiego prawa . Ze swojej
            strony proponuję zatykać monetą lub innym metalem owiniętym w papier kanał
            wrzutowy i zawiadamiać natychmiast firmę ( wyświetlają swój numer tel.) o
            niesprawności maszyny. Pan Oberparkometr powiedział, że nie będzie kar dla
            tych , którzy z powodu awarii nie mogli zapłacić. Jest oczywiście jeszcze jeden
            lepszy , zupełnie legalny sposób, który znają nieliczni i niech tak
            zostanie...Ja moi mili nie zapłaciłem jeszcze nawet jednej złotówki!
    • #kasia Re: Strefa Płatnego Parkowania 06.03.02, 13:37
      jezeli ktos mi powie, ze SPP rozwiazuje problem parkowania w centrum to
      wybaczcie ale go wysmieje... wlasnie jestem po 40 minutowej wyprawie do miasta
      (w normalnych warunkach zajelaby mi 20 minut).. pierwszy raz na wlasne oczy
      mialam okazje sprawdzic jak funkcjonuje SPP w godzinach wczesnego poludnia..

to jes bez sensu.. miejsc jak nie ma tak nie bylo.. z ta roznica, ze teraz jak
      znajde juz miejsce cudem i po dlugim czasie to za nie place.. praktycznie nie
      otrzymujac nic w zamian..
      po za tym panowie z patrolu mieszanego stoja sobie na gdanskiej tuz przy GW i
      podpieraja latarnie.. czekajac na jakiegos zdenerwowanego kierowce
      parkujacego "nielegalnie"... ale to nic, ze po drugiej stronie ulicy jakis
      pijaczek zajmuje sie rozdzielaniem miejsc na "parkingu", za swa
      wspanialomyslnosc pobierajac drobne oplaty..
      parkingowego nie widzialam zadnego a sobie troszke pobiegalam... pomorska,
      sniadeckich, gdanska, gimnazjalna, dworcowa, plac wolnosci... gdzie sa i jakim
      cudem kontroluja parkometry.. czy nie sa zepsute co 20 min (jezeli dobrze
      pamietam).. ciekawe jak im sie to udaje.. wypisywanie upomnien, kontrola
      maszynek (nie daj boze jak ktoras zepsuta), kontrola pojazdow (czy bilecik za
      szybeczka).. na prawde ich podziwiam.. musza byc niesamowicie szybcy i
      sprawni...

strefa jest beznadziejna.. klopoty jak sa tak sa.. tylko sie czlowiek
      denerwuje..
      • Gość: lokator Re: Strefa Płatnego Parkowania IP: *.bsb.com.pl 06.03.02, 14:12
        A na Gdańskiej, przed Świętojańską, nadal płaci tylko co piąty kierowca. Ja
        jadę na Mickiewicza. Tam jest parkowanie w dwóch rzędach: na jezdni i na
        chodniku. Nie ryzykuję, bo mam rodzinę na utrzymaniu.
        Ale płaceniem jeszcze się nie zhańbiłem. Ci, którzy płacą niech się nie
        denerwują takim określeniem. Rozumiem, że mogli nie mieć innego wyjścia.
        • #kasia Re: Strefa Płatnego Parkowania 06.03.02, 14:31
          nie placilam.. mialam kartonik z GW i za darmo sobie stalam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka