Dodaj do ulubionych

ART marketing i zarządzanie czy warto???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 12:32
Zastanawiam się czy warto studiować właśnie tam. ATR ma dobrą opinię ale taki
kierunek to chyba nie najmocniejsza strona tej uczelni? Czy wie ktoś z Was
jak wyglądają studia zaoczne właśnie na tym kierunku. Wiem, że jast konkurs
świadectw ale zastanawiam się czy wogóle mam po co startować gdyż matura
poszła mi kiepsko a tam jest tylko 90 miejsc. Wie ktoś może ilu kandydatów
było w zeszłym roku na 1 miejsce? I chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o
opłatach 1750 zł za semestr taka informacja jest na ich stronie ale czy jest
aktualna? Z góry dzięki za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Reader Chyba IP: *.mci.co.uk 04.06.04, 15:50
      ogolnie marekting i zarzadzanie to marny kierunek? Nie potrzeba pseudomanagerow
      wyuczonych na materialach historycznych...

Jak chcesz sie czegos nauczyc to ich na KONKRETNY KIERUNEK - popracuj w wakacje
      i odloz na studia MBA, na ktore pojdziesz np. po 3 czy 5 latach pracy...
    • Gość: ARTI Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? IP: *.bydgoszcz.agora.pl 04.06.04, 17:13
      byłem pierwszym rocznikiem, który kończył marketing na ATR (dziennie), dużo
      wtedy narzekaliśmy, że to złe, że tamto niedobre, że to jakiś doktor mało
      przychodził na zajęcia, ale jak się później okazało to co nam przekazano na
      tych studiach było na poziomie dobrym. Studiowałem potem na UMK i musze
      stwierdzić, że w Toruniu poziom na marketingu był żenujący. Jeszcze więcej
      zajęc się nie odbywało niż w Bydgoszczy, studenci po licencjacie nie wiedzą co
      to całka, nie mowiąc już o ekonometrii. Dla mnie to był szok i odpuściłem
      studia na UMK. Także ATR nie jest taki zły, ale sam kierunek w dzisiejszych
      czasach to już raczej przejedzony jest. Roboty po nim ni ma.
      • l_jane Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? 07.06.04, 00:06
        Oooo, Kolega z roku ;)
        Ciekawe który ;P

Grupa E się kłania ;) (a dokładniej jej przedstawicielka)

Kierunek dobry.
        Może dzięki właśnie temu, że - uczą czegoś więcej, niż zarządzania Stonera i
        Kotlerowskiego marketingu (...)

Arti, pozdrawiam ;)
        • Gość: ARTI Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? IP: *.bydgoszcz.agora.pl 07.06.04, 17:24
          I_jane ja z grupy B jak bardzo dobrzy :) hehe co to były za czasy :)co teraz
          porabiasz? może skrobnij maila artur@hipernet.brda.net
          • l_jane Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? 08.06.04, 07:35
            Artur, Bartodzieje?
            To "już jesteśmy w domu" ;p
            Korelacja Elity i GW - ten sam czas?

;)
            • l_jane Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? 08.06.04, 08:07
              l_jane@gazeta.pl

Jeśli to Ty to... pozdrów ode mnie Agę Ł. ;)
              • trond polecam telekomunikację 08.06.04, 08:21
                dużym szacunkiem darzę grono wykładowców tego kierunku.perspektywy zatrudnienia
                po nim są również ciekawe.
            • Gość: ARTI Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? IP: *.bydgoszcz.agora.pl 08.06.04, 16:08
              a czy ty to córka mojego ulubionego wykładowcy ze średniej szkoły? :)jeśli tak
              to jestem w domu :) a Age owszem pozdrowie :)
    • Gość: absolwent Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? IP: *.kolfer.com.pl 05.06.04, 21:20
      ATR to dobra Uczelnia, ale tylko jeśli chodzi o budownictwo i telekomunę
      marketing sobie chłopie wybij z głowy, bo w tej chwili 90% absolwentów szuka
      pracy
      apropos marketing na UMKu jest faktycznie znacznie gorszy
      • trond Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? 07.06.04, 17:27
        Gość portalu: absolwent napisał(a):

> ATR to dobra Uczelnia, ale tylko jeśli chodzi o budownictwo i telekomunę
        > marketing sobie chłopie wybij z głowy, bo w tej chwili 90% absolwentów szuka
        > pracy
        > apropos marketing na UMKu jest faktycznie znacznie gorszy

osobiście mogę polecić telekomunikację.
      • Gość: doswiadczony Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:59
        ART jest uczeknią rolniczą przynajmniej w moim- pracodawcy- mniemaniu. "Jak
        pomyślę jakim jestem inżynierem - boję się iść do lekarza"-mając do wyboru
        absolwenta UMK i ART o kierunku ekonomicznym zdecydowanie wybrałbym tego po
        Toruńskiej uczelni. o czy może być dobry ekonomista ze słabej uczelni
        technicznej? Marketing jest wytrychem bardzo wyświechtanym - jeżeli przyjmiemy
        ze jest on pewną uogólniona dziedziną zarządzania przedsiębiorstwem to okaze
        się że oprócz PR mamy tu zespół metod analitycznych sprzyjających optymalnemu
        decydowaniu znanych chioćby finansistom i ekonometrykom. Czyli statystyka,
        matetematyka, ekonometria, badania operacyjne, historia gospodarcza makro i
        mikro ekonomia. Ważne ilu jest asystentów, ćwiczeń, konsultacji i kół
        naukowych. Jakie są szanse na jakieś semestry za granicą? Uczelnia nie daje
        jednego narzedzia - daje warsztat. A propos ekonometri na UMK - drzewiej był to
        jeden z lepiej zorganizowanych wydziałów, tylko katedra finansów była lepsza.
        Natomiast przeglądając listę publikacji np. w TNOIK'owskim Przeglądzie
        Organizacji nie spotkałem żadnego autora z Bydzi, z Torunia i owszem.
        Pamiętajmy że marka uczelni to nie kwestia jednego roku ale sumy doswiadczeń
        wielu rotujących naukowców, na UMK jest ich chyba znacznie więcej? Inne sprawa
        że studia zaoczne sa fikcją - naprawdę. Jezeli jesteś młody to nie trać czasu
        na rzeczy, które nie czynią cię konkurencyjnem na rynku pracy. Chyba że (jak to
        w Bydgoszczy bywa),wykształcenie ma być dla Ciebie tylko taką przepustką w
        procesie rekrutacji by wykazać iż spokrewniony pracownik ma nie gorsze
        kwalifikacje niż ten z zewnątrz.
        • Gość: ARTI Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? IP: *.bydgoszcz.agora.pl 07.06.04, 18:52
          do końca się z Tobą nie zgodze, to, że uczelnia ma kadre profesorów nie znaczy,
          że lepiej uczy, Ci profesorowie muszą jeszcze przychodzić na zajęcia!!! Co z
          tego, że w Toruniu miałem mieć przedmiot z wybitnym profesorem jak ani razu nie
          pojawił się na moich zajęciach. A np. miałem ćwiczenia z ekonometrii z panią
          adiunkt, która po 5 minutach tłumaczenia zadania stwerdziła, że ona sie nie zna
          i nie wiem jak to będzie dalej więc lepiej pokaże nam to na innym przykładzie.
          Na takich zajęciach na prawde można się wiele nauczyć. Bardzo obiektywnie rzecz
          biorąc uważam, że bydgoscy absolwenci są lepiej nauczeni niż nasi toruńscy
          odpowiednicy. Dla mnie rzeczą niezrozumiałą jest jak po 3 latach nauki ekonomi
          można nie wiedzieć co to jest całka albo macież, to przepraszam jak w Toruniu
          liczy się zadania z ekonomi?? A prawdą jest to, że żeby być atrakcyjnym na
          rynku to trzeba się dokształcać samemu a nie liczyć tylko na uczelnie!
          • Gość: doswiadczony Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:06
            Dla mnie rzeczą niezrozumiałą jest jak po 3 latach nauki ekonomi
            > można nie wiedzieć co to jest całka
            Sorry - czy mozesz mi przytoczyć jakikolwiek wykorzystywany przez siebie model
            lub inne narzedzie analizy w którym używasz całek? Aby nie popłynąłeś?
            • Gość: ARTI Re: ART marketing i zarządzanie czy warto??? IP: *.bydgoszcz.agora.pl 09.06.04, 16:42
              przyjdę do domu, otworzę książkę z ekonometrii albo badań operacyjnych i
              przepisze pierwsze z brzegu zadanie, które trzeba będzie policzyć albo przy
              pomocy macierzy albo całki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka