Dodaj do ulubionych

Miasto zapłaciło za udział w serialu "Prawo Aga...

07.03.12, 08:24
Nie bądź pan rura i nie pękaj hehehe.
Obserwuj wątek
    • 3ryszard3 Miasto 07.03.12, 08:47
      Już w innym miejscu pisałem ,że do Bydgoszczy turystów może przyciągnąć jedynie odbudowanie historycznych miejsc : FONTANNA POTOP ,TEATR MIEJSKI ,KANAŁ BYDGOSKI ,PIERZEJA , a może nawet SYNAGOGA na ulicy POD BLANKAMI plus zabudowanie dziury po wstrętnej Kaskadzie .Te bydgoskie zabytki plus secesyjne, stylowe kawiarnie rozsypane od starówki po Gdańską byłyby ATRAKCJĄ .Inaczej nie ma czego promować , bo poza wiecznie w budowie Wyspie Młyńskiej nie ma co u nas oglądać. Natomiast w świadomości warszawki , w której kilka lat pracowałem Bydgoszcz to miasto mniejsze od Torunia (naprawdę ludzie w kraju nie znają geografii i myślą,że jesteśmy miastem wielkości Płocka ). Ostatnie wydarzenia z lotniskiem są tego dowodem warszawiacy zablokowali rozwój lotniska , bo myśleli ,że jego jeszcze nie ma ,a dopiero powstaje(brawo PROMOCJA miasta)...Żaden serial nie pomoże ani CAMERIMAGE ani Polita POLI NEGRI.Nawet BLECHACZ ,który mógłby być wizytówką Bydgoszczy wyraźnie się odcina i podkreśla ,że jest z NAKŁA .Minister Sikorski podobnie mimo ,że tu się urodził i ogólniak skończył to dziennikarzy na wywiady zaprasza do swojego Chobilena pod Nakłem. Mamy najgorszych polityków w kraju. ZERO PATRIOTYZMU LOKALNEGO .Byle stąd zwiać jak to robi sprytnie po cichutku poseł Paweł Olszewski , bo autostrady dla miasta nie wywalczył i teraz mu wstyd , że był za "malutki" przy platformerach z TORUNIA...
      • chton Re: Miasto 07.03.12, 17:03
        "Nawet BLECHACZ ,który mógłby być wizytówką Bydgoszczy wyraźnie się odcina i podkreśla ,że jest z NAKŁA"

A co ma mówić, że jest z Bydgoszczy skoro faktycznie jest z Nakła? Mój znajomy, z Nakła właśnie, wkurzał się na Bydgoską mentalność, która nakazuje zawłaszczać wszystko dookoła i jako przykład podał zawłaszczanie sukcesu Blechacza.

"Minister Sikorski podobnie mimo ,że tu się urodził i ogólniak skończył to dziennikarzy na wywiady zaprasza do swojego Chobilena pod Nakłem"

Skoro tam mieszka to dlaczego ma zapraszać do Bydgoszczy? Może zwyczajnie mu się Bydgoszcz nie podoba albo nie chce mu się jeździć?

> ZERO PATRIOTYZMU LOKALNEGO
        Za to u was aż nadmiar LOKALNEGO IMPERIALIZMU.
        • 3ryszard3 sto 07.03.12, 18:03
          wyjątkowy debil z ciebie , nie liczy się miejsce urodzenia , a miejsce wychowania i ukończenia szkół , a te BLECHACZ I SIKORSKI zawdzięczają BYDGOSZCZY , a że Blechacz urodził się w podbydgoskim Nakle to co? Piosenkarz i dramaturg NALEŻYTY też urodził się w NAKLE a wszędzie podkreśla ,że jest bydgoszczaninem , bo tu się wychował i tu mieszka jego mama i przyjaciele . Podobnie BIEDRZYŃSKA mimo ,że urodziła się Toruniu wszędzie podaje ,że wykształciła się w Bydgoszczy i tu ma rodzinę , a w Toruniu jedynie parę lat po urodzeniu spędziła .Przykładów można mnożyć , choćby reżyser HOFFMAN mimo ,że kresowianin to wszędzie mówi ,że kocha BYDGOSZCZ , bo tu skończył liceum numer I, które było kopalnią talentów m.in reżyser ŻAMOJDA urodzony na bydgoskich Wyżynach .A bydgoscy politycy to ludzie bez charakteru nie walczą o Bydgoszcz i stąd jesteśmy daleko w tyle za małymi miasteczkami w stylu Rzeszów , BIałystok czy Toruń...
    • dziwny22 Miasto zapłaciło za udział w serialu "Prawo Aga... 07.03.12, 09:14
      Czy wy, wstrętne trolle toruńskie, możecie się zająć swoim miasteczkiem? Czy czytaliście kiedyś na waszym foruum potegi morskiej mój post deprecjonujący to wasze megalomańskie miasto? NIE, ponieważ nie pisałem. Bierzcie z tego przykład. Uwierzcie wreszcie, że te wasze wredne "wystepy" na tym forum tylko jeszcze bardziej osłabiają pozycję "stolicy marszałkowskiej" w tym dziwacznym "regionie".
    • irizar Miasto zapłaciło za udział w serialu "Prawo Aga... 07.03.12, 09:48
      50 tys PLN to śmieszne pieniądze przy oglądalności ~3,5 miliona widzów. Uważam, że są to świetnie wydane pieniądze na promocję.
      Ja odebrałem wizerunek Bydgoszczy w tych migawkach jako bardzo pozytywny. Przekazuje w końcu jakieś pozytywne emocje skojarzone z Bydgoszczą. Zwłaszcza ujęcia na budynki BRE z wieżowca U-Woju naprawdę sympatyczne.

Narzekania jakiejś niespełnionej dziennikarka na pisanie o rurach odebrałem jako całkowite ubóstwo tej konkretnej fikcyjnej postaci, a nie jako obiektywną ocenę ilości ciekawych potencjalnie tematów. Ta wypowiedź może także wyrażać fakt, że w jej redakcji nie można pisać o wielu realnych zjawiskach dotyczących życia miasta wynikających z polityki informacyjnej właściciela jakiejś konkretnej redakcji.
      Ja osobiście niezmiernie współczuję redaktorom piszącym czy pracującym dla większości "bydgoskich" mediów. Faktycznie często pozostaje im pisanie o pękniętych rurach czy psich kupach lub bezrobocie, podczas gdy mnóstwo poważnych problemów miasta ma status tematu tabu.
      W tym kontekście wypowiedź tej dziennikarki świetnie oddaje realia bydgoskich mediów.
    • rita.1 Miasto zapłaciło za udział w serialu "Prawo Aga... 07.03.12, 11:11
      Według mnie nie ma nic złego w takiej formie promocji. Niech to jednak będą dobre seriale, a nie taki gniot jak "Komisarz" Alex", bo wtedy to jest raczej antypromocja i zarzut dla władz miasta, że wyrzuciły pieniądze w błoto. Chociaż akurat zdjęcia Łodzi i gra psa, to było to, co dobre w tym pierwszym odcinku. Na oglądanie reszty odcinków szkoda czasu i oczu - nawet dla pieska.
    • kolo125 Maistem z "parciem na szkło" jest 07.03.12, 15:14
      wrocław i to z ciągłym parciem, aż żylaków odbytu dostało, żadne inne miasto nie jest w stanie tego przebić !!!
    • teczowa-szmata 50 tyś zł 07.03.12, 16:56
      nie jest dużą sumą i taka promocja miasta jest ok.
    • godeliva Miasto zapłaciło za udział w serialu "Prawo Aga... 07.03.12, 21:12
      Pokazywanie najladnieszych czesci wybranego miasta ,jakby od niechcenia, ma w jezyku filmowym swoja nazwe ( nie pomne jaka) i jest juz od dawna stosowane w wielu zachodnich filmach. Wystarczy obejrzec calkiem stare np. amerykanskie , czy niemieckie filmy. Jestem za! , dzieki takim wstawkom, niejednokrotnie zainteresowalam sie danym miastem. Nasze miasta sa coraz ladniejsze i jest juz co pokazac, a ze troszke to przylukrowane?, nic nie szkodzi: nobody is perfect ,( inni tez tak maja).
    • ax222 Miasto zapłaciło za udział w serialu "Prawo Aga... 08.03.12, 07:00
      A na kolejkę w Myślęcinku kasy rzekomo nie ma...

No cóż. Okazuje się, że Bruski to żaden ekonomista, a pozer i propagandysta. Mojego głosu już nie dostanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka