Dodaj do ulubionych

Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty

28.06.04, 21:04
NIE PYTAJ O POLSKĘ (Ciechowski)

to nie karnawał
ale tańczyć chcę
i będę tańczył z nią po dzień

to nie zabawa
ale bawię się
bezsenne noce senne dnie

to nie kochanka
ale sypiam z Nią
choć śmieją ze mnie się i drwią

taka zmęczona
i pijana wciąż
dlatego nie

NIE PYTAJ WIĘCEJ MNIE

nie pytaj mnie
dlaczego jestem z Nią
nie pytaj mnie
dlaczego z inną nie
nie pytaj mnie
dlaczego myślę że...
że nie ma dla mnie innych miejsc

nie pytaj mnie
co ciągle widzę w Niej
nie pytaj mnie dlaczego w innej nie
nie pytaj mnie
dlaczego ciągle chce
zasypiać w Niej i budzić się

te brudne dworce
gdzie spotykam Ją
te tłumy, które cicho klną

ten pijak który mruczy coś przez sen
że PÓKI MY ŻYJEMY Ona żyje też

NIE PYTAJ MNIE
NIE PYTAJ MNIE
C0 WIDZĘ W NIEJ

nie pytaj mnie
co ciągle widzę w Niej
nie pytaj mnie dlaczego w innej nie
nie pytaj mnie
dlaczego ciągle chcę
zasypiać w Niej i budzić się

nie pytaj mnie
dlaczego jestem z Nią
nie pytaj mnie
dlaczego z inną nie
nie pytaj mnie
dlaczego myślę że...
że nie ma dla mnie innych miejsc

Trudna lekcja patriotyzmu w TEJ właśnie piosence... specjalnie dla Was.
"Póki MY żyjemy - Ona żyje też... "

Do zobaczenia!
Pozdrowienia z Polski dla Waszego "lepszego świata", Holandii ;)
Jeszcze i TU będzie przepięknie, zobaczycie!

;)

Obserwuj wątek
    • Gość: prawdziwy facet dzięki......lisi..... IP: *.byd.elnet.pl 28.06.04, 21:08
      a to dla ciebie:
      wlazł kotek na płotek i mruga;
      ładna to piosenka niedługa;
    • madziara_pl Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 21:11
      l_jane napisała:

> Jeszcze i TU będzie przepięknie, zobaczycie!

wypraszam sobie! mi TU jest naprawde dobrze - niczego mi nie brak, serio ;)
      przynajmniej na tyle dobrze ze nie wybieram sie do GB zbierac szparagi
      • l_jane Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 21:17
        Madziara, nie pamiętasz tych czasów, gdy prawdziwy_facet (cóż za nick,
        nieprawdaż?) pojawił się na foroom. Zaszokował kilka Osób, wprowadził zamęt.
        Ja pamiętam (materiał zarchiwizowany, ALE do odtworzenia)
        Okazuje się, że inetrnet nie zawsze tworzy złudzenia i jest grą pozorów.
        S. był w Polsce, odwiedził Bydgoszcz. W pewien sposób zachwyciła Go, dasz wiarę?
        Dla mnie, lokalnej patriotki, nie rozumianej zazwyczaj... było to naprawdę miłe
        i budujące ;)

A zdanie, do którego się odwołałaś w swojej wypowiedzi - cóż... napisałam to w
        kontekście chociażby "popisu" krakowskiej Młodzieży Wszechpolskiej dzieki,
        której - jak się okazało - po raz kolejny zabłysnęliśmy u naszych zachonich
        sąsiadów.
        Szkoda, że z TEJ strony.
        • madziara_pl Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 21:23
          l_jane napisała:

> A zdanie, do którego się odwołałaś w swojej wypowiedzi - cóż... napisałam to
          w
          > kontekście chociażby "popisu" krakowskiej Młodzieży Wszechpolskiej dzieki,
          > której - jak się okazało - po raz kolejny zabłysnęliśmy u naszych zachonich
          > sąsiadów.
          > Szkoda, że z TEJ strony.

chodzi o marsz bo nie wiem czy kojarze?
          a dlaczego nie kojarze? bo czasami wole nie sledzic wydarzen politycznych,
          ogladac tv, nie interesuje mnie jak Nas widza w świecie - serio!
          bo staram sie zyc po swojemu, nikt mi niczego nie jest w stanie narzucic -
          robie co lubie, lubie co robie - i jest wspaniale! i dlatego dobrze mi w
          Polsce, w Bydgoszczy....
          pozdrawiam!
          • l_jane Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 21:30
            Wrzuć sobie w wyszukiwarkę paradę w Krakowie.
            Żadna polityka - homofobia i kolejny popis naszej polskiej "tolerancji".
            Szkoda gadać.

Takie rzeczy dzieją się tylko u nas.

Pozdro
            • madziara_pl Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 21:36
              l_jane napisała:

> Wrzuć sobie w wyszukiwarkę paradę w Krakowie.
              > Żadna polityka - homofobia i kolejny popis naszej polskiej "tolerancji".
              > Szkoda gadać.
              >
              > Takie rzeczy dzieją się tylko u nas.
              >
              > Pozdro

no tak, parada
              polska nietolerancja idzie w parze z goscinnosia
              tymbardziej sztuka jest czuc sie dobrze w porąbanym kraju ;)
              ja ta sztuke opanowalam widocznie do perfekcji!
              • rhemek Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 21:38
                Nie przejmujcie sie tymi prawicowymi krzykaczami.
                Najwazniejsze ze nie moga oni narzucic nam swoich pogladow.
                A przyjaciol i tak mamy takich jak sobie wybieramy.
                I to najwazniejsze.
                • l_jane Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 22:17
                  Dopóki Ci "prawicowi krzykacze" tylko krzyczą - pół biedy. Gorzej, gdy polecą
                  kamienie. Jak to mówił Pan J.? - kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień?

Btw. czytaliście o tym urugwajskim "sponsorze" o. Rydzyka i Leppera w
                  dzisiejszej GW?
                  Boszszzzzzzzz

;)
                  • genuine44 Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 22:58
                    > Dopóki Ci "prawicowi krzykacze" tylko krzyczą - pół biedy. Gorzej, gdy polecą
                    > kamienie. Jak to mówił Pan J.? - kto jest bez winy niech pierwszy rzuci
                    kamień?

Oj, nieladnie, nieladnie. To ja jestem krzykaczem? NIELADNIE. Krzyczec to ja
                    dopiero moge zaczac. :)

> Btw. czytaliście o tym urugwajskim "sponsorze" o. Rydzyka i Leppera w
                    > dzisiejszej GW?
                    > Boszszzzzzzzz

Leppera nie cierpie i moze i bral te pieniadze ale artykul jest tak
                    tendencyjny, ze sie chce rzygac.

pozdrawiam goraco :)
                    • l_jane Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 23:17
                      G44 ;)
                      Rzucałeś kamieniem? NIE. Więc... nie jesteś "prawicowym krzykaczem" w
                      rozumieniu tej przenośni ;)

Pozdrawiam bardzo, bardzo gorąco ;p
                      • genuine44 Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 23:19
                        To bylo na zasadzie: "uderz w stol..." :))

pozdrawiam goraco.
                    • l_jane Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 23:19
                      genuine44 napisał:

> Leppera nie cierpie i moze i bral te pieniadze ale artykul jest tak
                      > tendencyjny, ze sie chce rzygac.

A co powiesz o o. Rydzyku, który sobie TRWAM buduje "z darów serca rodziny RM"?
                      • genuine44 Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 23:24

> A co powiesz o o. Rydzyku, który sobie TRWAM buduje "z darów serca rodziny
                        RM"?
                        >
                        >

Rydzyk jest mi obojetny. Nie daje na jego TV i nic mi do tego. Jezeli robi
                        przekrety, pod sad z nim. Jezeli zyje z datkow tym gorzej dla darczyncow. :)
                        • Gość: LJane Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty IP: *.telsten.com 28.06.04, 23:35
                          Otóż to.

(a'propos Rydzyka)

• rhemek Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 23:38
                            a wlasnie. O ile wiem w pOLSCE jest zakaz finansowania partii z zagranicy.
                            Co na to ABW? ;))
                            • genuine44 Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 23:40
                              rhemek napisał:

> a wlasnie. O ile wiem w pOLSCE jest zakaz finansowania partii z zagranicy.
                              > Co na to ABW? ;))

Jakies dowody?
        • Gość: głupcom-nie słuchaj panno ! IP: *.byd.elnet.pl 28.06.04, 21:23
          nie zabieraj głosu na tematy,na których się nie znasz,dobrze?!
          • incognitto a ten to też... facet 28.06.04, 22:42

info.onet.pl/942330,11,item.html
            • vviosna Re: a ten to też... facet 28.06.04, 22:55
              incognitto napisał:

>
              >
              > <a
              href="http://info.onet.pl/942330,11,item.html"target="_blank">info.onet.pl/942330,11,item.html</a>
              >

samson?
        • Gość: Gall Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty IP: 217.97.147.* 29.06.04, 08:39
          Lisiczko, myślę że trochę dramatyzujesz.

Polskie społeczeństwo nie jest aż tak nietolerancyjne, jak sugerujesz (albo ja
          jestem oderwany od rzeczywistości, bo nie oglądam newsów).

Ta tolerancja ma jednak swoje ograniczenia.

O ile nie występuje przesadne demonstrowanie swojej orientacji, to nie ma
          problemu. Powstaje on dopiero wówczas, gdy następuje eskalacja postaw - tak jak
          ma to miejsce w przypadku parad, które osobiście mnie też irytują, a przecież
          na codzień akceptuję orientacje innych. jednak uwazam za niegodziwe, by w
          sposób wręcz nachalny było mi to okazywane.

Ot co.

Do Prawdziwka nic nie mam, ale jak by mi pod oknem demonstracje urządzał, to
          pewno by mi się to nie podobało. na szczęście zakładam, że wolny jest od takich
          pomysłów i niech tak trzyma.

A reszta powinna mieć świadomość, że wielu z ich znajomych od nich się różni,
          lecz nie oznacza to, by wypadli z zaprzyjaźnionego kregu. I takie postrzeganie
          sprawy sprzyja poczuciu tolerancji.

Pozdrawiam
          Gall
          • trond do Galla 29.06.04, 09:36
            Gość portalu: Gall napisał(a):

> Lisiczko, myślę że trochę dramatyzujesz.
            >
            > Polskie społeczeństwo nie jest aż tak nietolerancyjne, jak sugerujesz (albo
            ja
            > jestem oderwany od rzeczywistości, bo nie oglądam newsów).
            >
            > Ta tolerancja ma jednak swoje ograniczenia.
            >
            > O ile nie występuje przesadne demonstrowanie swojej orientacji, to nie ma
            > problemu. Powstaje on dopiero wówczas, gdy następuje eskalacja postaw - tak
            jak
            >
            > ma to miejsce w przypadku parad, które osobiście mnie też irytują, a przecież
            > na codzień akceptuję orientacje innych. jednak uwazam za niegodziwe, by w
            > sposób wręcz nachalny było mi to okazywane.
            >
            > Ot co.
            >
            > Do Prawdziwka nic nie mam, ale jak by mi pod oknem demonstracje urządzał, to
            > pewno by mi się to nie podobało. na szczęście zakładam, że wolny jest od
            takich
            >
            > pomysłów i niech tak trzyma.
            >
            > A reszta powinna mieć świadomość, że wielu z ich znajomych od nich się różni,
            > lecz nie oznacza to, by wypadli z zaprzyjaźnionego kregu. I takie
            postrzeganie
            > sprawy sprzyja poczuciu tolerancji.
            >
            > Pozdrawiam
            > Gall

a co sądzisz na temat kału Agnethy na piersiach?pytanie jest poważne.pozdrawiam
            z szacunkiem.
            • l_jane Do Galla 29.06.04, 10:09
              Gall napisał(a):

Do Prawdziwka nic nie mam, ale jak by mi pod oknem demonstracje urządzał, to
              pewno by mi się to nie podobało. na szczęście zakładam, że wolny jest od takich
              pomysłów i niech tak trzyma.

A reszta powinna mieć świadomość, że wielu z ich znajomych od nich się różni,
              lecz nie oznacza to, by wypadli z zaprzyjaźnionego kregu. I takie postrzeganie
              sprawy sprzyja poczuciu tolerancji.

Pozdrawiam
              Gall

Wiesz co, Gall?
              W tych kilku zdaniach ująłeś sedno. Mi również nie podobają się parady typu
              tej, w Berlinie, gdyż po prostu uderzają one w poczucie mojego dobrego smaku.
              NA SZCZĘSCIE w naszym kraju tego typu imprezy odbywają się póki co jeszcze
              zupełnie innym torem. I to jest dobre. I OBY tak zostało.
              Swoją drogą mam cichą nadzieję, że Kaczyński zabraniając parady w W-wie
              kierował się tylko i wyłącznie względami bezpieczeństwa jej mieszkańców i
              uczestników parady.
              A co do Prawdziwka – poznałam Go osobiście, jak wiele innych Osób. TO spotkanie
              uważam za jedno z najbardziej udanych. W żadnym względzie mnie nie rozczarował.
              Normalny (choć o ponad przeciętnej urodzie ;p) facet inteligentny i dokładnie
              taki, jakim poznałam Go on line.

Pozdrawiam serdecznie, Gall.
              Twoja postawa na tym forum jest zaiste budująca.
              Dziękuję?

Btw. To miał być wątek patriotyczny ;)

• Gość: Gall Re: Do Galla IP: 217.97.147.* 29.06.04, 10:23
                Za oceny postawy dziękuję, zwłaszcza, że jest ona na wyrst (i tu spojrzenie w
                dół i trzykrotne szybkie mrugnięcie powiekami, gdybym miał zdolność do
                czerwienienia się, to pewnie i rumieniec lekki się pojawiłby, ale niestety),
                lecz coraz cześciej przymierzam się do poszukiwań innego foroom - może znasz
                jakoweś.

Jestem cierpliwy, ale kryzys się przeciąga i wielu dyskutantów uciekło.
                Zawęziło się grono aktywnych uczestników, przez co nastąpiła utrata kolorytu.
                Sama to rozumiesz, bo rzadziej bywasz. Myślę, że z czasem też pozostaną mi
                jedynie wpadkowe wizyty. No ale wrodzony upór nakazuje mi jeszcze dalej czekać
                na poprawę.

A odchodząc od tematu, to koniec z dmuchawcami (chwilowo zagościły muszelki,
                ale na szczęście wypad był krótki, to samo dotyczy niewielkiej ilości ciupag).
                Zaliczyłem także kilka taktów koncertu na Wyspie Młyńskiej (miło tam
                zorganizowali tą infrastrukturę), ale okazał się on zbyt głośny dla co
                niektórych i konieczny był odwrót (choć najpierw sam tam zostałem zapędzony).

Aha, co ważne "sprzedałem" wstępne reguły sztuki piłkarskiej i
                pojęcia "faul", "out", "sędzia" itd nie są już obce. Na "spalonego" poczekam do
                kolejnych mistrzostw.

Pozdrawiam pięknie
                Gall
      • vviosna Re: Do prawdziwego_faceta, Darka i Reszty 28.06.04, 22:51
        madziara_pl napisała:

> wypraszam sobie! mi TU jest naprawde dobrze - niczego mi nie brak, serio ;)
        > przynajmniej na tyle dobrze ze nie wybieram sie do GB zbierac szparagi

ano :)
        pzdr
    • l_jane Re: for Gall 29.06.04, 12:17
      ;)

To może tak...
      Po 1. Twoje zasługi dla tego foroom są niezaprzeczalne, ale może na rym
      zakończmy ten temat. Nie o słowa tu chodzi, prawda?
      Po 2. Co do obecnego klimatu Wyspy Młyńskiej. Niedawno byliśmy tam w gronie
      kilku stałych Forumowiczów. Było to spotkanie raczej familijne, bo „młodzieży”
      nie brakowało ;) Oj, wszędzie było Jej pełno ;) Milusińscy z charakterkami – po
      rodzicach pewnie ;p
      Miłoby było, gdybyś kiedyś do nas dołaczył z Twoją Latoroślą, Gall. Nie
      namawiam, bo po tym wszystkim przez co przeszliśmy na tym forum awersja jest
      jak najbardziej uzasadniona. ALE... gdybyś chciał – zapraszamy. Ponieważ nadal
      jesteś Gościem (czy. niezalogowany) – napisz na któregoś @ Osoby zalogowanej z
      naszego zacnego Grona ;p
      Następny „zjazd” pewnie w Myślęcinku, co?
      Pozdrawiam serdecznie

Aaaa, a’propos Wyspy jeszcze – cóż za pocieszny widok pląsających (szczególnie
      jednego) Forumowiczów ;p Nie masz pojęcia ;) Dla takich wypadów WARTO
      pielęgnować znajomości z tego forum.
      Muza live, my „real”, dzieciaczki goniące się na trawie, wyrywające sobie
      łopatki i wiaderka ;p Pięknie, mówię Ci!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka