intervention 13.09.12, 11:42 Zmieniliby trochę wystrój. Wejście wygląda jak za głębokiej komuny. Powinno istnieć tez możliwość płacenia kartą. Co do jakości i smaku oferowanych wyrobów zastrzeżeń nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pokazhontaz Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 12:31 intervention napisał: > Zmieniliby trochę wystrój. Wejście wygląda jak za głębokiej komuny. Powinno ist > nieć tez możliwość płacenia kartą. No litości.... - Wystrój jak najbardziej OK, widzę, że wchodze do piekarni z tradycjami a nie na dział w tesco. - mozliwość płacenia kartą? Wiesz ile to kosztuje detalistę? Odpowiedz Link Zgłoś
marek610.0 Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 12:44 pokazhontaz napisała: > intervention napisał: > > > Zmieniliby trochę wystrój. Wejście wygląda jak za głębokiej komuny. Powin > no ist > > nieć tez możliwość płacenia kartą. > > No litości.... > > > - Wystrój jak najbardziej OK, widzę, że wchodze do piekarni z tradycjami a nie > na dział w tesco. > > - mozliwość płacenia kartą? Wiesz ile to kosztuje detalistę? Broń boze nie zmieniać wystroju. To jest właśnie atut a nie słabość. Nowoczesność = dziadostwo w tym wyrobów. W Bydgoszczy niestety ginie wszystko co miało tradycje. Piekarnie, cukiernie, restauracje, zaklady rzemieslnicze itd. Bronią się jeszcze apteki. Wszedzie pojawiaja sie banki, sprzedaz komórek, fast foody. Jeszcze ten Sowa ze swoimi kiepskimi wyrobami i atrapami tradycji. Miasto dziczeje tracąc swój charakter. Mieszkam na Glinkach, ale zaczne kupować w tak szacownej firmie Bigonskich. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 16:40 pokazhontaz napisała: > No litości.... > > > - Wystrój jak najbardziej OK, widzę, że wchodze do piekarni z tradycjami a nie > na dział w tesco. Tak te wrota od ulicy wykonane chyba w 1975 idealnie pasują do miejsca z tradycjami. Ja pierdo...! > - mozliwość płacenia kartą? Wiesz ile to kosztuje detalistę? No a co mnie to interesuje?! Nie mam przy sobie akurat gotówki i chce zapłacić kartą i co? i zonk! Odpowiedz Link Zgłoś
fanfaroni Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 17:19 za ile pieczywo kupujesz za 500 zł? Akurat w piekarni możliwość platności kartą to drogi zbytek Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 15:18 ..chrupiące bułeczki u Bigońskich...po kilku godzinach przepoczwarzają się na gumę do żucia..a na drugi dzień zamiast bułeczki: opona tira.... /ale co tam, polepszacze czynią cuda/......... Odpowiedz Link Zgłoś
lesiak111 Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 17:58 Mój boże. Ten co chce płacić kartą za bułkę kosztującą 30 groszy. No i co takiemu odpisać ? Na przeciwko masz Nordea Bank i bankomat, to sobie wypłać !!!!!! a po za tym co to za pacjent, który nie ma 30 groszy w gotówce na bulkę. To piekarz ma zapłacić prowizję od bułki do banku, ludzie świat zwariował. Zadzwoń to ci dam. A że troche szybko robią się gumowate to fakt. Ale o to chodzi. Ja kupuje rano te bułki, żeby je "RANO" skonsumować. I bez tego dziadowskiego szajsu ulepszającego bułka od Bigońskich smakuje jak bułka. Weź tam włóż nos (w świeżą bułkę i powąchaj) to jest dopiero smak. Rano kiedy jeszcze cieplutkie, do tego wiejskie masełko z rynku na Modrakowej szczypiorek, to jest smak dla którego jadę po te bułki z Wyżyn. A jak potrzebuje pieczywo na dłużej to kupuje te ulepszone. i to jest ta różnica. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 14.09.12, 11:14 lesiak111 napisał: > Mój boże. > Ten co chce płacić kartą za bułkę kosztującą 30 groszy. > No i co takiemu odpisać ? > Na przeciwko masz Nordea Bank i bankomat, to sobie wypłać !!!!!! > a po za tym co to za pacjent, który nie ma 30 groszy w gotówce na bulkę. > To piekarz ma zapłacić prowizję od bułki do banku, ludzie świat zwariował. > Zadzwoń to ci dam. Czy wy wszyscy jesteście jacyś pojebani? Chyba do ku... nędzy asortyment Bigońskich nie ogranicza się do bułek!! Kiedyś chciałem zakupić ciast za około 30zł, no ale nie miałem kasy przy sobie. To co mam lecieć do bankomatu? Poszedłem do Sowy i tam kupiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
boybest128 Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 16.05.13, 14:14 Cały urok, a raczej doskonały smak, również w "starzejącym się" pieczywie od pp.Bigońskich! Że Ty "anaconda" nie padłaś(eś) jedząc inne, to nie zrozumiałe! Myślę, że jest to wyłącznie kwestia czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
fanfaroni Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 17:16 pączki od Bigońskich wymiatają, szkoda że po 12.00 rzadko kiedy można je dostać Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 20:30 "Bigońscy" to jeden z nielicznych bydgoskich skarbów. ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
erskin Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 21:13 Cieszę się, że wreszcie mogę zgodzić się z forumowiczem A. Adamskim. W tym kraju stale przesuwanym po mapie, demolowanym przez sąsiadów z lewej i prawej strony, a dawniej nawet z góry brakuje trwałych zjawisk w różnych wymiarach (np. gospodarczym, architektonicznym, kulturowym etc.) W tym kontekście Bigońscy to coś więcej niż tylko wytwórcy znakomitego pieczywa Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 22:11 "..wreszcie.." - widać, że nadzieja umiera ostatnia. Gdybyśmy wypili lampkę wina zgodności znalazłoby się zapewne więcej. Pozdrawiam, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
nniemczanin Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 22:44 Niesamowite. Dziennikarze Wyborczej odkryli Bigonskich!!!!! Pieczywo jest bez polepszaczy, wg starych ( a moze lepiej napisac normalnych) receptur. Proponuje pytanie konkursowe (nie dla forumiczow ale dla odkrywcow z Wyborczej) - gdzie mozna kupic Dziadla albo Babcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 13.09.12, 23:31 Amerykanki, drożdżówki, chleb, bułki, pączki, czy sernik kupowałem u Bigońskich już pod koniec lat 60-tych, gdyż wypadała mi tutaj droga do szkoły, a potem w latach 70-tych, mieszkając w centrum, także byłem częstym gościem w tej piekarni. Znacznie później bracia Bigońscy byli moimi kolegami - żeglarzami, a teraz z żalem stwierdzam, że rzadko tam bywam, ale jak jestem w pobliżu to zawsze coś kupię. dziwnabydgoszcz.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
erskin Re: Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 14.09.12, 23:02 Też mi wielka zagadka. W piekarni na Wełnianym Rynku jak się stoi w kolejce to się zwykle słyszy: pół Dziadka, dziadka, pół dziadka - co dla nieobeznanych może brzmieć dziwnie Odpowiedz Link Zgłoś
soenmeis Chrupiące bułeczki z 90-letnią tradycją 14.09.12, 13:37 Lubię kupować u Bigońskich.Pozdrowienia dla Pań ekspedientek,które potrafią "zaproszować" i "zadziękować" klienta na cały dzień ;)A to ,że pieczywo nie jest miękkie przez tydzień to raczej oznacza,że jest bez chemii... Odpowiedz Link Zgłoś