Dodaj do ulubionych

CKK "Wiatrak" - dopłacać, czy nie ?

IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.03.02, 07:56
Jak podaje "Regionalna", miasto znacznie zmiejszyło (o połowę) dopłaty do Centrum Kultury
Katolickiej "Wiatrak".
Trudno mi się wypowiadać na temat działalnosci "Wiatraka" (spotkałem się z przejawami tej
działalnopsci tylko raz, podczas szeroko nagłosnionej przez lokalne media akcji "klejenia
łańcuszka"). Ale być może robią dużo dobrego, tylko ja o tym nie słyszałem, bo nie mieszkam
w Nowym Fordonie. Nie wiem, może.

Mi chodzi o sprawę bardziej ogólnie. Czy miasto powinno dopłacać do instytusji związanej z
jakąkolwiek organizacją wyznaniową?

Moim zdaniem w takich dziedzinach jak robi to "Wiatrak" (praca z młodzieżą) jak najbardziej
tak. Miasto powinno wspierać wszystkie instytucje, które robią cos pożytecznego bez względu,
czy są koscielne, czy nie. No chyba, że "Wiatrak" prowadzi również działalnosć ewidentnie
"agitacyjnie prokoscielną", wtedy inna sprawa.
Wypowiedz jednego z radnych : "To jest katolicki dom kultury i niech Kościół sam go sobie
finansuje" swiadczy moim zdaniem, że wybór tego człowieka do Rady Miasta był sporą
pomyłką.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • tel-82 Re: CKK 20.03.02, 09:15
      Chyba ktos tu zwariowal.
      Doplacac do kosciola, jeszcze wiecej jescze, przeciez oni sa tacy biedni. Za dlugo chodziles do Oazy fin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka