Dodaj do ulubionych

Marszalek Hartwich

04.10.12, 09:37
Często widuję marszałka w Bydgoszczy jeżdżącego Peugotem z rejestracją CT. Zastanawia mnie jakie argumenty zadecydowały, że wymieniona osoba nie podpisała się po listą trasy S5. Taki podpis złożył nawet marszalek Całbecki. Też dziwnym jest, że takowa osoba niby reprezentująca miasto Bydgoszcz ma totalnie w nosie rozwój lotniska w Bydgoszczy. Po co ten Pan na tym stanowisku i dlaczego bierze kasę? Mam nadzieję, że w przyszlych wyborach samorządowych podziękujemy temu Panu.
Obserwuj wątek
    • tylko_fakty Re: Marszalek Hartwich 04.10.12, 10:09
      "ale jest ta prawda, są życiorysy i jest nadzieja"

a Hartwich zapewniał na spotkaniu z takim jednym stowarzyszeniem (czy przysięgał na Biblię , nie wiem),że on kocha Bydgoszcz ale widocznie ta miłość jak każda "nie jedno ma imię" a to imię może brzmi "dokopać Bydgoszczy". Silne uczucia przyjmują różną postać.

• odziadek Re: Marszalek Hartwich 04.10.12, 19:47
        "Kochać, jak to łatwo powiedzieć..." - śpiewał kiedyś Piotr Szczepanik
      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 04.10.12, 21:33
        Prawda jest! Jest także nadzieja, że porzucisz mijanie się z FAKTAMI.
        AA
        P.S.
        Masz rację ważne są życiorysy - ale tylko prawdziwe.
    • alfred_prawdomowny Re: Spytaj się mądralo 04.10.12, 10:13
      Gdy będzie sposobnosć zapewne takowe pytanie zadam. Niestety nie będe gonił za autem marszalka.
      • ababyd Re: Spytaj się mądralo 04.10.12, 21:28
        Dobry pomysł z chęcią rozmowy. Po co jednak jątrzysz przed zadaniem pytania? Jaki masz cel?
        ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
        Andrzej Adamski
        • arafat11 Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 02:51
          czy jatrzeniem jest zadanie pytania dna forum dlaczego bydgoski posel nie podpisuje apelu o zbudowanie najwazniejszej drogi dla miasta?
          • ababyd Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 08:39
            Proszę zapytać owego posła.
            Nie ma obowiązku czytania, odpowiadania, uczestniczenia w forum. Niektórzy uważają, że forumowe środowiska należy omijać - wielu rozumiem. Ciekawe czy Ty także?
            Może są jakieś przyczyny niepodpisania? Warto dochodzić do prawdy, ale wg pewnych zasad.
            Pozdrawiam, AA.
            • frych47 Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 08:53
              ababyd napisał:

> Może są jakieś przyczyny niepodpisania? Warto dochodzić do prawdy,
              > Pozdrawiam, AA.

Mógł się popsuć długopis.
              • tylko_fakty Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 11:36
                frych47 napisał:

> ababyd napisał:
                >
                > > Może są jakieś przyczyny niepodpisania? Warto dochodzić do prawdy,
                > > Pozdrawiam, AA.
                >
                > Mógł się popsuć długopis.

dobrze ,że mamy w mieście AA on zawsze dojdzie do prawdy ale dlaczego zostawia ja dla siebie, czyżby miał regał z teczkami a tam życiorysy, życiorysy i sama najmojsza prawda

• ababyd Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 23:18
                  Wypij ze mną herbatę - zapraszam. Spróbuję odpowiedzieć na Twe pytania.
                  AA
              • ababyd Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 23:16
                Twa genialność powala.
                AA
            • arafat11 Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 13:03
              Proszę zapytać owego posła.
              > Nie ma obowiązku czytania, odpowiadania, uczestniczenia w forum. Niektórzy uważ
              > ają, że forumowe środowiska należy omijać - wielu rozumiem. Ciekawe czy Ty takż
              > e?

sam Pan zadaje czesto pytanai an forum do politykow i chyba tze nie oczekuje Pan odpowiedzi na forum...

Może są jakieś przyczyny niepodpisania? Warto dochodzić do prawdy, ale wg pewny
              > ch zasad.

jestem bardzo ciekaw jakie to przyczyny nie pozwalaja panu H.podpisac apelu o najwazneijsza droge w wojewodztwie...bardzo chetnie dojde do prawdy...tylko obawiam sie, ze ona jest bardzo smutna dla bydgoszczy bo pokazuje jakie rzeczy sa wazne dla tego pana..a na pewno nie sa nimi dobro i rozwoj bydgoszczy...a po to w koncu nas rezprezentuje...jak na razie nic dobrego nie zrobil a wciaz szkodzi( np poprzez zaniechanie)
              • ababyd Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 23:21
                Skorzystaj z Twych chęci - to dosyć proste.
                AA
                • arafat11 Re: Spytaj się mądralo 06.10.12, 01:01
                  z wzajemnosci Panie Andrzeju! polecam przyjrzec sie sytuacji na innych polskich lotniskach, porownac i wyciaganc prawdziwe wnioski...i wtedy ocenic prace pana H. ktory sie tym lotniskiem zajmuje...
                  a gdy kiedys spotkam pana H.to go zapytam...
                  • semeon Re: Spytaj się mądralo 06.10.12, 01:11
                    A czlowiekzeświecia znowu mąci, a pan AA mu dzielnie wtóruje. Czyż to nie jest dziwne? Wśród liliputów nawet karzeł jest olbrzymem, ale przecież równać trzeba do najlepszych, a nie zadowalać się miską ryżu.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com
                    • ababyd Re: Spytaj się mądralo 06.10.12, 07:38
                      Skoda, że tak mądry "semeon" nie chce czegoś zrozumieć.
                      Nikomu nie wtóruję - przecież nie znamy się /także z Tobą/, mamy prawo do swych poglądów.
                      Pozdrawiam, rozumiejąc - często - i Ciebie, AA.
                      • hassleader Re: Spytaj się mądralo 14.10.12, 03:53
                        ababyd napisał:

> Skoda, że tak mądry "semeon" nie chce czegoś zrozumieć.
                        > Nikomu nie wtóruję - przecież nie znamy się /także z Tobą/, mamy prawo do swych
                        > poglądów.
                        > Pozdrawiam, rozumiejąc - często - i Ciebie, AA.

My się też nie znamy, ale ja swoje opinie wypowiadam. A jeśli czegoś nie rozumiem z odpowiedzi dla semeona, to może nie wytłumaczyłeś zrozumiale? Bo odpowiedzi typu: "drąż temat, a się dowiesz" to można w buty wsadzić, by być wyższym. I te wszystkie kominiarki forumowiczów zdejmij z głowy i schowaj do kieszeni, może zakładasz je na zła stronę? Odpowiedz kiedyś rzeczowo, to inni, ci "kominiarkowcy", zaczną traktować cię poważnie. Bo na razie odpowiedzi typu zdejmij kominiarkę, serdeczności, zdrowia i podobne - wywołują tylko uśmiech politowania.
                        • ababyd Re: Spytaj się mądralo 14.10.12, 08:09
                          Uśmiechaj się - to zdrowo.
                          Pozdrawiam, AA.
                          • hassleader Re: Spytaj się mądralo 15.10.12, 03:11
                            Usmiecham się często, i to szeroko, czytając trolluńskie wypowiedzi. Mniej usmiecham się czytając Pańskie, panie Andrzeju. Bo pan powinien też czasem odpowiedzieć rzeczowo, a nie tylko ogólnikami typu "poznaj prawdę", czy "zdrowia". Jestem jak najbardziej za rozwojem Bydgoszczy, ale dzięki "kominiarce", czyli jakiejś tam anonimowości, wyrażam się dosadniej. Szczególnie, gdy trollunskie męty mieszają na forum. Ujawniając swoją tożsamość narazilbym się na chamskie ataki typu "TOĆ Inżynierze" ze strony ewidentnych przeciwników Bydgoszczy. Demokracja, która jeszcze nie została zduszona przez panujący nam miłościwie rząd, daje mi swobodę jakąs tam wypowiedzi. Jeśli dalej będziemy brnąć w istniejący układ, to za kilkanaście lat modlitwy obowiązkowe będą odbywały się pięć razy dziennie. Jak w Islamskich krajach.
                            I taki dowcip dla uzasadnienia:

Rok 2050. Na autostradzie w Niemczech patrol policji zatrzymuje samochód do kontroli.
                            - Ahmed, patrz - jakie dziwne nazwisko - mówi policjant Ali do drugiego -Müller. :]
                            • ababyd Re: Spytaj się mądralo 15.10.12, 08:05
                              Staram się Ciebie zrozumieć, ale wiem, że jeśli chcemy coś konkretnego przekazać /np wypowiedź/ powinien być konkretny odbiorca. Może zauważyłeś odzywki w moją stronę? To kłopot Autorów - nie mój. Może zostanę zrozumiany?
                              AA
      • ababyd Re: Spytaj się mądralo 05.10.12, 23:26
        Alfredzie, czy skorzystałeś dzisiaj ze sposobności? Była okazja przy POTOPIE. Ja wykorzystałem kilkanaście sekund.
        AA
    • naubyd Re: Spytaj się mądralo 04.10.12, 10:16
      hahahahaha wyłazi z Ciebie prymityw. Nie spotkałes się z pojęciem pytania retorycznego, które prowokuje dyskusję? Hahahahahahahahaha. Prosty umysł, proste rozumowanie - toruński trol
      • johnyflaszka Re: Spytaj się mądralo 14.10.12, 05:56
        Ciekawe kto tego pana umieścił na bydgoskiej liście i na dokładkę na pierwszej pozycji?
        • tupolej154 Re: Spytaj się mądralo 14.10.12, 06:09
          johnyflaszka napisał(a):

> Ciekawe kto tego pana umieścił na bydgoskiej liście i na dokładkę na pierwszej
          > pozycji?

To mógł być tylko Lenz albo Olszewski a zatwierdzić mógł Donald.
    • johnyflaszka Re: Marszalek Hartwich 05.10.12, 11:05
      alfred_prawdomowny napisał:

> Często widuję marszałka w Bydgoszczy jeżdżącego Peugotem z rejestracją CT. Zast
      > anawia mnie jakie argumenty zadecydowały, że wymieniona osoba nie podpisała się
      > po listą trasy S5. Taki podpis złożył nawet marszalek Całbecki.

Bo on jest od lotniska a nie od S5, to już jest inna branża.
      • arafat11 Re: Marszalek Hartwich 05.10.12, 13:04
        Bo on jest od lotniska a nie od S5, to już jest inna branża

patrzac na jego dzialania na lotnisku jestes pewien, ze to jego branza?
    • tupolej154 Re: Marszalek Hartwich 05.10.12, 14:19
      AA chciał prawdy to ma
      Przynajmniej marszałek nie ukrywa, że mu Bydgoszcz lata.
      • czlowiekzbydgoszczy Re: Marszalek Hartwich 05.10.12, 15:58
        tupolej154 napisał:

> AA chciał prawdy to ma
        > Przynajmniej marszałek nie ukrywa, że mu Bydgoszcz lata.

Ale ile zrobił dla lotnbiska to juz nikt ni epamieta,a tu proszę ,- REKORD

Tak trzymac panie Marszałku,brawo dla zarzadzających lotniskiem,- brawop.Całbecki !
        • hassleader Re: Marszalek Hartwich 14.10.12, 04:25
          Tak, brawo za najlepiej zorganizowaną akcję uśmiercania lotniska w Bydgoszczy.

Ps. czy to prawda, że pan całbecki pochodzi z Kamienia, nie z Jabłonowa Pomorskiego? Tak ćwierkają wróble...
      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 05.10.12, 23:23
        Zauważyłem zupełnie inną postawę owego Pana. Na przykład dzisiaj przy POTOPIE.
        AA
        • arafat11 Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 01:09
          powiem brutalnie: polityk nie ejst od tego by sie usmiechal przy pomnikach..
          powiem wiecej, najwazneijsza jest gospodarka...czy uwaza Pan, ze rzezba potop, mialaby szanse powstac gdyby bydgoszc znei byla silnym osrodkiem wladzy i gospodarczym?
          czesto Pan apeluje o przywrocenei ikon Bydgoszczy, odbudowe budynkow itp...ale nic nie dzieje sie w prozni....bydgoszcz nei stanei sie metropolia gdy odbuduje kilka kamieniczek czy teatr...najpierw trzeba byc silnym gospodarczo, coz znaczyc w kraju, a wyznacznikiem tego jets np lotnisko, czy drogi a nie to czy mamy jedna rzezbe wiecej...
          rozumie Paa do czego zmierzam?
          pan H. MA DZIALAC W TYCH DZIEDZINACH! ZA TO MA PLACONE DUZE PIENIADZE! to, ze pomaga w odbudowie jakiegos zabytku czy udziela sie w towarzystawach itp to cieszy, ale jego zadanie jest innne...a tam zawodzi na calej linii...
          dzis mamy XXI wiek bydgoszc zpotzrebuje drog, lotniska , dobrych szlakow kolejowych...to sa najwzniejsze sprawy, gdy one beda dobrze staly to i znajdzie sie kasa na odbudowe zabytkow...inaczej bedzie jak teraz, ze na fonntanne nei mzoan zebrac kasy od kilku lat...

dlatego ja oceniam tego pana negatywnie, bo jego zadaniem jest dbac o rozwoj bydgoszcyz a nie usmiechac sie przy fontannie...
          • ababyd Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 10:28
            Szanowny, drogi "arafacie" /tak, tak:szanowny, drogi/. Nikogo nie chcę oceniać, nie chcę być niczyim adwokatem. Rozumiemy się?
            Mówisz"brutalnie", powiadasz "więcej" - to oczywiście Twe prawo. Chciałbym także skorzystać ze swojego - pozwól.
            Jedni mówią jak Ty "gospodarka głupcze!", a ja mówię "etyka głupcze!". Tym różnimy się i proszę o wzajemne uszanowanie.
            Moim zdaniem proza życia, w tym szczególnie gospodarka wygląda tak, jak etyka i moralność furmanów, liderów, kreatorów, dygnitarzy, wybrańców,... - nas wszystkich.
            Jak jest? Nie ma skutków bez przyczyny!
            Wszystko zaczyna się od sfery ducha, wrażliwości, estetyki, piękna, wychowania,..., osobowości, .., kultury.
            Ten kraj, to miasto, są bardzo bogatymi miejscami - mimo kryzysów. Nasze funkcjonowanie zależy od zachowań wymienionych wyżej: furmanów,.. . Zależy o ich osobowości,.. .
            Ja tak postrzegam rzeczywistość i wiem, że "dobre drzewo rodzi dobre owoce": lotniska, drogi, miejsca pracy, .. - gospodarkę. Taką widzę kolejność, a to do czego zachęcam - jestem przekonany - może doprowadzić do normalności, ludzkich standardów życia.
            Ojczyzna nasza, Bydgoszcz, to miejsca mogące być "mlekiem i miodem płynącymi". Wszystko zależy od nas, od ludzi, od naszych osobowości - "etyka głupcze!"
            ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
            Z powagą i szacunkiem, AA.
            • czlowiekzbydgoszczy Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 15:04

Brawo Andrzeju ! Jestem pod wrażeniem.( aczkolwiek temu koledze [naubyd], mózg mogą zmodyfikować tylko robaki w piachu)
              Pozdrawiam
              • ababyd Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 15:47
                Szanujmy się wzajemnie. Jestem przekonany, ze niektórzy z nas popisują się, nie są sobą, "ale zawsze ...jest nadzieja."
                AA
                • bydgoski_pastuch Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 18:35
                  zawsze zastanawialem się: dlaczego to robią ?
                  prywatnie , na co dzień , to sympatyczni ,jowialni ,starsi panowie , a w sytuacji , w której mają zapewniona pełną anonimowośc (vide forum) ,wnet pokazuja swoje jakze inne oblicze....
                  jak pan sądzi , odreagowują ?
                  • ababyd Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 22:55
                    Nie odreagowują - są sobą, aktorami o różnych obliczach, efektem relatywizmu.
                    Każdy z nas ma coś takiego w sobie - większość to akceptuje, zachęcana przez kreatorów, ugniataczy. Czy myślę właściwie? Brak norm stał się normą.
                    AA
                    • hassleader Re: Marszalek Hartwich 15.10.12, 03:15
                      OBUDŹ się, Andrzeju. Rozmawiasz z przeciwnikami Bydgoszczy, którzy omotają cię, a potem wbiją nóż w plecy.
                      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 15.10.12, 08:10
                        To nie są przeciwnicy Bydgoszczy, to przeciwnicy siebie samych. To wytwór czasu braku norm, czasu spuszczenia psa z łańcucha.
                        Nie dolewając oliwy do ognia, można szlifować postawy z ludzką twarzą.
                        Zawsze jest nadzieja!
                        AA
                    • hassleader Re: Marszalek Hartwich 15.10.12, 03:18
                      OBUDŹ się, Andrzeju. Rozmawiasz z przeciwnikami Bydgoszczy, którzy omotają cię, a potem wbiją nóż w plecy.

> Czy myślę właściwie? Brak norm stał się normą.

Nie. Nie myślisz właściwie, normy są, ale trzeba walczyć o ich zachowanie. A trolle toruńskie urabiają cię pod przykrywką wiary. OBUDŹ SIĘ. Stajesz się ICH TUBĄ, nie naszą, bydgoską.
                      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 15.10.12, 08:14
                        Spokojnie, spokojnie - nie mam nic do normalnego Torunia. Klucz do bydgoskiej normalności tkwi w nas, w wyborcach, w naszych wybrańcach.
                        Każda niechęć, nienawiść, szowinizm prowadzą do nieszczęścia.
                        Dzięki za troskę i rady.
                        Pozdrawiam, AA.
            • bydgoski_pastuch Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 18:11
              ababyd napisał:

> Jak jest? Nie ma skutków bez przyczyny!
              > Ja tak postrzegam rzeczywistość i wiem, że "dobre drzewo rodzi dobre owoce": lo
              > tniska, drogi, miejsca pracy, .. - gospodarkę. Taką widzę kolejność, a to do cz
              > ego zachęcam - jestem przekonany - może doprowadzić do normalności, ludzkich st
              > andardów życia.
              > Ojczyzna nasza, Bydgoszcz, to miejsca mogące być "mlekiem i miodem płynącymi".
              > Wszystko zależy od nas, od ludzi, od naszych osobowości - "etyka głupcze!"

jak zwykle madrze i rozwaznie , dziękuje ababydzie za ten post
              ps
              prosze nie przejmowac się takimi arafatami , naubydami ,semeonami i im podobnymi
              niech pan wierzy , ze naprawde wielu bydgoszczan pana wspiera
              nieskromnie przy tej okazji dodam ,że i ja tez juz wielokrotnie na tym forum pisalem , ze za obecny marazm spoleczno-ekonomiczny w Bydzi odpowiadaja wylacznie jej mieszkancy ,bydgoszczanie.Zgadzam się wiec w całosci z poczyniona refleksja.Im szybiej to zrozumiemy ,tym lepiej dla nas
              pozdrawiam
              • ababyd Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 23:02
                Wbrew pozorom szanuję wymienionych przez Ciebie Forumowiczów. Oni wiele wnoszą, ukazując myślenie znaczącej grupy osób. Mają takie prawo - bez Nich nie byłoby możliwości dzielenia się swymi poglądami.
                Ja Im dziękuję - nawet coś zawdzięczam - choć nieraz mi bardzo nieswojo, i to nie tylko z powodu Ich stosunku do mnie.
                Pozdrawiam wszystkich, AA.
                • bydgoski_pastuch Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 17:38
                  ababyd napisał:

> Oni wiele wnoszą, ukazując myślenie znaczącej grupy osób

w to ,czy wnoszą oni cokolwiek więcej na forum niz swoje osobiste żale i frustracje ,wątpię
                  natomiast w to ,ze sa oni reprezentatywni dla znacznej grupy osób - wierzę jak nabardziej
                  dlatego Bydgoszcz jaka dzisiaj jest ,każdy widzi

> Ja Im dziękuję - nawet coś zawdzięczam - choć nieraz mi bardzo nieswojo, i to n
                  > ie tylko z powodu Ich stosunku do mnie.

rozumiem Cię dobrze ,ponieważ często odczuwam to samo z ich powodu
                  • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 20:29
                    No wiesz, każdy z nas zachowuje się jak umie.
                    AA
                • bydofan Re: Marszalek Hartwich 12.10.12, 23:09
                  ababyd napisał:

> Wbrew pozorom szanuję wymienionych przez Ciebie Forumowiczów. Oni wiele wnoszą,
                  > ukazując myślenie znaczącej grupy osób. Mają takie prawo - bez Nich nie byłoby
                  > możliwości dzielenia się swymi poglądami.
                  > Ja Im dziękuję - nawet coś zawdzięczam - choć nieraz mi bardzo nieswojo, i to n
                  > ie tylko z powodu Ich stosunku do mnie.
                  > Pozdrawiam wszystkich, AA.

Podpatrywanie natury sprzyja wielu mądrym pomysłom i przemyśleniom. Kiedy obserwuję kota i psa widzę, że kot niejako prowokuje owego psa do zaatakowania go. Pewnie pomyślisz sobie "o co mu chodzi?" Ano o to, że swym zachowaniem prowokujesz innych do ataku. Jak i w jaki sposób? Stawiasz się w pozycji człowieka górującego nad wszystkimi mogącego wszystkich pouczyć a swoje przekonania jako wyrocznię. Tak to odbieram. Zmień postawę a inni nie będą Ciebie tak atakować.
                  • ababyd Re: Marszalek Hartwich 13.10.12, 09:52
                    Spróbuj odczytać me prawdziwe intencje. Nie wszyscy muszą podobnie myśleć jak Ty.
                    Serdeczności, AA.
              • semeon Re: Marszalek Hartwich 06.10.12, 23:27
                Proszę cię pastuchu, abyś sobie gęby mną nie wycierał. Na ciebie jeszcze liczę, gdyż pomimo ogromnej stronniczości i kompletnego braku obiektywizmu oraz często "brzydkiej", że się tak wyrażę, formie wypowiedzi, to jednak twoje posty są, moim zdaniem, pisane z pozycji człowieka inteligentnego i obeznanego we wielu sprawach. Czlowiekazeświecia już dawno sobie odpuściłem, gdyż forum to nie miejsce na obrażanie innych, chamstwo i prowokacje, ale co do ciebie to mam jeszcze nadzieję. Dyskutując jednak o sprawach gospodarczych dyskutujmy o faktach, a nie o przekonaniach. Wyrażajmy opinie poparte danymi, a nie emocjami. Jeżeli jednak twoja droga to także prowokowanie innych, obrażanie ich, granie na imponderabiliach i inne sztuczki natury socjologiczno - psychologicznej to nie jest nam po drodze. Kłócić się możemy, możemy się nie zgadzać, możemy nie dochodzić do tych samych lub podobnych wniosków, ale chociaż minimalnie siebie szanujmy.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com
                • czlowiekzbydgoszczy Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 00:09
                  semeon napisał:

> Proszę cię pastuchu, abyś sobie gęby mną nie wycierał. Na ciebie jeszcze liczę
                  > , gdyż pomimo ogromnej stronniczości i kompletnego braku obiektywizmu oraz częs
                  > to "brzydkiej", że się tak wyrażę, formie wypowiedzi, to jednak twoje posty są,
                  > moim zdaniem, pisane z pozycji człowieka inteligentnego i obeznanego we wielu
                  > sprawach. Czlowiekazeświecia już dawno sobie odpuściłem, gdyż forum to nie mie
                  > jsce na obrażanie innych, chamstwo i prowokacje, ale co do ciebie to mam jeszcz
                  > e nadzieję. Dyskutując jednak o sprawach gospodarczych dyskutujmy o faktach, a
                  > nie o przekonaniach. Wyrażajmy opinie poparte danymi, a nie emocjami. Jeżeli
                  > jednak twoja droga to także prowokowanie innych, obrażanie ich, granie na impo
                  > nderabiliach i inne sztuczki natury socjologiczno - psychologicznej to nie jest
                  > nam po drodze. Kłócić się możemy, możemy się nie zgadzać, możemy nie dochodzić
                  > do tych samych lub podobnych wniosków, ale chociaż minimalnie siebie szanujmy.
                  >
                  > dziwnabydgoszcz.blogspot.com

semek, ty zapita mordo, ubawiłes mnie swoim niby "mondrym"postem. Jestes jednak skonczonym starym, nudnym głupcem.
                  • semeon Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 01:18
                    A ty jesteś zwyczajnym chamem, palantem i idiotą, a to ostatnia moja odpowiedź na twoje wredne, głupie i prowokacyjne wpisy. Pisz nadal na Berdyczów, gdyż tylko to potrafisz i tylko do tego się nadajesz idioto ze szpitala w Świeciu. I nie żryj już więcej tych prochów bo ci zupełnie wypali mózg, a jedyne co zapamiętasz i będziesz mógł publicznie i prywatnie mówić to będzie "wspaniałe" słowo k...wa. Zal mi ciebie biedaku, ale i tacy muszą być na świecie. Życzę ci miłej rozrywki przy obmyśliwaniu odpowiedzi, ale to już będzie tylko twój łabędzi śpiew. Na tym forum będziesz musiał znowu zmienić nicka. Bywaj i krzyż ci na drogę buraku.
                    • frych47 Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 06:20
                      semeon napisał:

Na tym forum będziesz musiał znowu zmienić nicka. Bywaj i krzyż ci na
                      > drogę buraku.

To im nic nie daje bo zdradza ich styl i treść swoich wpisów.
                      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 08:10
                        Każdego z nas, Szanowny "frych..", zdradza styl i treść wpisów. Dlaczego chcesz się ukrywać?
                        Dobrej niedzieli - z refleksją - AA.
                    • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 08:06
                      Doświadczony, mądry "semeonie", co z Tobą? Nie wchodź w koleiny niegodnych opinii. Przepraszam za radę.
                      Jeśli ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ budujmy międzyludzkie mosty. Żaden człowiek nie zasługuje na poniżanie, ani Twój adwersarz, ani Ty, sądzę, że ja także.
                      Dobrej niedzieli - pamiątki Zmartwychwstania - dla Panów, AA.
                    • czlowiekzbydgoszczy Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 13:57
                      semeon napisał:

> A ty jesteś zwyczajnym chamem, palantem i idiotą, a to ostatnia moja odpowiedź
                      > na twoje wredne, głupie i prowokacyjne wpisy. Pisz nadal na Berdyczów, gdyż ty
                      > lko to potrafisz i tylko do tego się nadajesz idioto ze szpitala w Świeciu. I
                      > nie żryj już więcej tych prochów bo ci zupełnie wypali mózg, a jedyne co zapami
                      > ętasz i będziesz mógł publicznie i prywatnie mówić to będzie "wspaniałe" słowo
                      > k...wa. Zal mi ciebie biedaku, ale i tacy muszą być na świecie. Życzę ci mił
                      > ej rozrywki przy obmyśliwaniu odpowiedzi, ale to już będzie tylko twój łabędzi
                      > śpiew. Na tym forum będziesz musiał znowu zmienić nicka. Bywaj i krzyż ci na
                      > drogę buraku.

hahahaha, wyszło z tego bałwana, całe prostactwo.A tak powaznie. "inżynier" widac,ze pusciły ci nerwy bo niby taki kulturalny,a w rzeczywistości zwykły prostak, tani wiesniak z podejrzanym "dyplomem" ( wiesz o czym pisze ;] ).
                      Zapewniam cie młocie,ze jeszcze bedziesz śmrodził w wątkach bo ty nie potrafisz zapanować nad soba, co mnie w ogole nie dziwi.
                      Jak bedę chciał to bedziesz pisał i pisał bo to nie ty o tym decydujesz,KPW ?
                      Jestes tak słby nie tylko intelektualnie,ale także psychicznie i wiem,ze czytajac to co teraz pisze juz masz zamiar mi odpowiedziec, buraczku z Chamży :))))))))
                      Umówmy sie tak, jak pociągne za sznureczek to dasz głos, dobrze ?
                      • bydgoski_pastuch Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 17:18
                        czlowiekzbydgoszczy napisał:

> hahahaha, wyszło z tego bałwana, całe prostactwo.A tak powaznie. "inżynier" wid
                        > ac,ze pusciły ci nerwy bo niby taki kulturalny,a w rzeczywistości zwykły prostak

jak mowia - "człowiek ze wsi wyjdzie ,ale wieś z człowieka nigdy"
                        • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 20:37
                          Osoby ze wsi są bardzo często bardziej wartościowe od nas - mieszczuchów. Szanujmy się wzajemnie, wszyscy mamy podobne korzenie.
                          AA
                      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 20:34
                        Tak się nie godzi - proszę.
                        AA
                  • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 07:58
                    Proszę o powściągnięcie niegodnych opinii, nawet jeśli się znacie. Żaden człowiek nie jest skończonym - stary także, bo zawsze jest nadzieja.
                    Refleksje "semeona" są często bardzo interesujące, choć nieraz, dla mnie, dziwne, ale to wizytówka każdego forumowicza.
                    On mówi o "dziwnej Bydgoszczy", a ja próbuję mówić o nas - o "dziwnych bydgoszczanach", bo przecież to my tworzymy "dziwną Bydgoszcz".
                    Szanujmy się - ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
                    Andrzej Adamski
                    P.S.
                    Przy Twych opiniach Autor powinien mieć odwagę podpisania się. Sądzę, że gdyby tak było Twój wpis i podobne miałyby bardziej ludzką formę. Proszę, szanujmy się.
                    • frych47 Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 08:18
                      A czy nick to nie jest już podpis a skąd mam wiedzieć, że Andrzej Adamski to też nie jest nick bo ja wiem, że nazywam się Jan Kowalski może to Ci wystarczy czy jeszcze więcej danych potrzebujesz?
                      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 08:34
                        Ja nic nie potrzebuję. Podpis potrzebny jest Autorowi. Rozumiemy się?
                        Niedzielnej refleksji, Andrzej Adamski.
                    • bydgoski_pastuch Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 17:20
                      ababyd napisał:

> On mówi o "dziwnej Bydgoszczy", a ja próbuję mówić o nas - o "dziwnych bydgoszc
                      > zanach", bo przecież to my tworzymy "dziwną Bydgoszcz

wydaje mi się ,ababydzie ,ze w pustkę piszesz ,w pustke.....
                      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 20:38
                        Pozdrawiam, AA.
                  • hassleader Do szlachciurwy i peteteka. 14.10.12, 04:14
                    No i wyszło z ciebie prosię. Jesteś albo szlachciurwą, albo scierwojadem trolluńskim, przewodnikiem. Kilka razy próbowałem analizować twoje wypowiedzi bezstronnie, bo miałem nadzieję, że nie jesteś jednym z dwóch glownych trolli trolluńskich. Niestety, ale ten wątek rozwiał moje wątpliwości. Jesteś jednym z dwóch największych ekskrementów na forum. Albo kid albo szlachcic. Znasz to powiedzenie: "Prostytutka to zawód, a ku*wa to charakter"? No, to wiesz już, że zaliczasz się do jednej z tych kategorii. Ale do której?
                    • czlowiekzbydgoszczy Re: Jak mogłes .... 14.10.12, 22:54
                      hassleader napisał:

> No i wyszło z ciebie prosię. Jesteś albo szlachciurwą, albo scierwojadem trollu
                      > ńskim, przewodnikiem. Kilka razy próbowałem analizować twoje wypowiedzi bezstro
                      > nnie, bo miałem nadzieję, że nie jesteś jednym z dwóch glownych trolli trolluńs
                      > kich. Niestety, ale ten wątek rozwiał moje wątpliwości. Jesteś jednym z dwóch n
                      > ajwiększych ekskrementów na forum. Albo kid albo szlachcic. Znasz to powiedzeni
                      > e: "Prostytutka to zawód, a ku*wa to charakter"? No, to wiesz już, że zaliczasz
                      > się do jednej z tych kategorii. Ale do której?

Tyle przykrośći mi sprawić :(
                      Popłakałem się .................ze śmiechu :)
            • arafat11 Re: Marszalek Hartwich 12.10.12, 12:34
              e skorzystać ze swojego - pozwól.
              > Jedni mówią jak Ty "gospodarka głupcze!", a ja mówię "etyka głupcze!". Tym różn
              > imy się i proszę o wzajemne uszanowanie.

czy jedno wyklucza drugie?
              czy pan H. nie mzoe sie zachowywyac etycznie i jednoczesnei w ramach swoich obowiazkow dbac o rozwoj gospodarczy bydgoszczy?

Ojczyzna nasza, Bydgoszcz, to miejsca mogące być "mlekiem i miodem płynącymi".
              > Wszystko zależy od nas, od ludzi, od naszych osobowości - "etyka głupcze!"

glownei zalezy od politykow...a pan H. nie robi nic zeby bylo lepiej...i to, ze sie usmiecha przy fontannie tego nie zmienia...bo ma placone za co innego, a tegoi nie robi...
              • ababyd Re: Marszalek Hartwich 12.10.12, 22:19
                Gdybyś zechciał porzucić niechęć i dotknąć sedna. Zbadaj sprawy przed pomówieniami.
                Czy wiesz co oznacza słowo "nic"?
                AA
                • arafat11 Re: Marszalek Hartwich 12.10.12, 23:31
                  wiem...i z cala odpowiedzialnoscia moge stwierdzic, z ew sprawie lotniska nie zrobil nic..chyba, ze ma Pan jakies dowody temu przeczace...

zreszta nie chodiz o gry slowne( czy napisze, z enie robi nic czy,ze robi malo) ale o to dlaczego nie ma efektow jego dzialania? bo to jets poroblemem..a Pan brak skutecznosci w pracy przeciwstawia to, ze sie usmiecha przy fontannie...zostal wybrany w innym celu, dostaje a to duze pieniadze nie stac go nawet na gest podpisania apelu o s5...
                  • ababyd Re: Marszalek Hartwich 13.10.12, 09:49
                    Widzisz Szanowny "arafacie" - pomijając wszelakie nazwiska - wiem po sobie, że łatwo mówić, łatwo kogoś oceniać, łatwo kogoś pomawiać, krzywdzić, wypominać,.. .
                    Doświadczyłem wielu sytuacji krzywdzących, sam nieraz wyrządziłem komuś - bezmyślnie, czerpiąc wiedzą z plotek, też z "informacji "gazetowych.
                    Zachęcam do ostrożności, roztropności, choć nie próbuję podważać Twych przekonań. Prawda jest!
                    Dzisiaj Edwarda - pomyśl życzliwie o noszących to imię.
                    Pozdrawiam, AA.
                    • szczam.napis Dziś 87 urodziny Margaret Thatcher 13.10.12, 22:03
                      raczej lepsza okazja niż imieniny twojego ulubieńca, wazelinowy moherze. Nawet 83 rocznica uruchomienia komunikacji tramwajowej w Mińsku jest godniejsza uwagi niż dzisiejszy solenizant.
                    • arafat11 Re: Marszalek Hartwich 13.10.12, 23:30
                      Widzisz Szanowny "arafacie" - pomijając wszelakie nazwiska - wiem po sobie, że
                      > łatwo mówić, łatwo kogoś oceniać, łatwo kogoś pomawiać, krzywdzić, wypominać,..
                      > .
                      > Doświadczyłem wielu sytuacji krzywdzących, sam nieraz wyrządziłem komuś - bezmy
                      > ślnie, czerpiąc wiedzą z plotek, też z "informacji "gazetowych.

zgadzam sie, ale prawem obywatela jest oceniac politykow..
                      zeby nie bylo, z eoceniam tego pana po gazetowych newsach:
                      to raport ULC za pierwsza polowe roku

www.ulc.gov.pl/_download/wiadomosci/09_2012/stat_0912.pdf
                      pozycja bydgoszczy chyba mowi wszystko...
                      mam wiec prawo powiedizec, ze ten pan nic nie robi...

Zachęcam do ostrożności, roztropności, choć nie próbuję podważać Twych przekona
                      > ń. Prawda jest!

prawda jest w linku powyzej, tylko trzeba miec odwage sie z nia zmierzyc...i potrafic oceniac czlowieka, polityka z tego do czego jest powolany i za co bierze pieniadze...
    • frych47 Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 08:28
      AA a Ty myślisz, że nazwiska osób publicznych takich jak polityków, dziennikarzy, piosenkarzy czy aktorów to są prawdziwe, może też to są ich nicki np. Pola Negri itd.
      • ababyd Re: Marszalek Hartwich 07.10.12, 08:35
        Dobrej niedzielnej refleksji, AA.
    • tylko_fakty co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 12.10.12, 13:36
      oczywiście dla rozwoju Bydgoszczy i dobrobytu jej mieszkańców?
      nie mam wiedzy o takich faktach ale widziałem tylko jak sie uśmiechał przy fontannie Potop w czasie dodawania jej kolejnego elementu,
      nie wiem też czy to nie był usmiech do AA, który też tam się znalazł

• robertradacki Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 12.10.12, 14:35
        tylko_fakty napisał:

> oczywiście dla rozwoju Bydgoszczy i dobrobytu jej mieszkańców?
        > nie mam wiedzy o takich faktach ale widziałem tylko jak sie uśmiechał przy font
        > annie Potop w czasie dodawania jej kolejnego elementu,
        > nie wiem też czy to nie był usmiech do AA, który też tam się znalazł
        >
        A pieniądze na odbudowę dali?
        • ababyd Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 12.10.12, 22:24
          Sprawdź, zapewne zawstydzisz się.
          AA
          • hassleader Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 14.10.12, 04:21
            Obudź się, człowieku, bo niedługo zaczniesz być uważany za TUBĘ Torunia. Większość twoich wpisów skłania do takiego wniosku.

Uprzedzając: Zdrowia, serdecznosci, zdejmij kominiarkę, sam się dowiedz, czemu nie pytasz, przyjdz na herbatę, sprawdz, kto jest na salonach, prawda jest gdzie indziej, itp.

Odpuść sobie tego typu odpowiedzi. Jakiś konkret poproszę, a nie uprzejme odpowiedzi najgorszym popaprańcom z trollunia.
            • ababyd Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 14.10.12, 08:27
              Uważaj mnie za kogo chcesz. Bydgoszcz, Toruń, Inowrocław, Grudziądz,....., Koronowo, Rynarzewo, Tryszczyn,... , niczym się nie różnią w ewentualnych ocenach pozytywnych, czy negatywnych miejscowych działań. Wyborcy i wybrańcy są podmiotem.
              Prosisz o konkret - bardzo chętnie. O konkretach lubię rozmawiać z "konkretnym" człowiekiem, zachęcam więc na herbatkę.
              ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
              AA
              • frych47 Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 14.10.12, 08:57
                ababyd napisał:

zachęcam więc na herbatkę.
                > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
                > AA

Czy na herbatkę zapraszasz do Torunia, czy chodzi o coś takiego jak Herbatka u Tadka.
                Zawsze lepiej się dyskutuje wśród swoich.
                AA czy jest jeszcze jakaś nadzieja?
                • ababyd Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 14.10.12, 10:40
                  Nie masz racji stary "frychu". Zawsze lepiej dyskutować jeśli się jest sobą.
                  Dobrej niedzieli - nadzieja jest zawsze, dla każdego.
                  AA
                  • frych47 Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 14.10.12, 11:28
                    ababyd napisał:

> Dobrej niedzieli - nadzieja jest zawsze, dla każdego.
                    > AA

To dla siebie też ją widzisz? Bo niektórzy są niereformowalni.
                    • ababyd Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 14.10.12, 11:38
                      Znasz znaczenie słów "dla każdego"? Nie przykładaj swej miarki innym.
                      AA
      • ababyd Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 12.10.12, 22:23
        Nie żałuj nikomu uśmiechu. Każdy miał prawo tam być, tym bardziej, że POTOP to jeden z elementów przywracania utraconej tożsamości naszemu miastu.
        ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
        AA
        • czlowiekzbydgoszczy Re: co w tym tygodniu zrobił Marszałek Hartwich? 13.10.12, 13:34
          ababyd napisał:

> Nie żałuj nikomu uśmiechu. Każdy miał prawo tam być, tym bardziej, że POTOP to
          > jeden z elementów przywracania utraconej tożsamości naszemu miastu.
          > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          > AA

Andrzeju, nie zwracaj uwagi na takich bełkotliwych chłopczyków !
          Serdecznie pozdrawiam .
    • robertradacki Marszalek Hartwich tak bardzo myśli o Bydgoszczy 12.10.12, 14:33
      jak senator z Tucholi.PZPO w reginie to jak mówił niejaki Gowin - sitwa.
    • szczam.napis Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to z 13.10.12, 23:03
      pewnością jest to samochód służbowy. Przecież jako mieszkaniec Bydgoszczy z pewnością nie łamałby przepisów i nie jeździłby nieprzerejestrowanym wózkiem. Interesuje mnie, jakie jeszcze profity mają panowie bonzowie z Zarządu Województwa (poza fontanną oczywiście) związane z ich "ciężką" "pracą" - lektyka, garsoniera?. No i kolejne pytanie - czy z racji użytkowania tego samochodu odprowadza podatek?
      • czlowiekzbydgoszczy Re: Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to 14.10.12, 09:45
        szczam.napis napisał:

> pewnością jest to samochód służbowy. Przecież jako mieszkaniec Bydgoszczy z pew
        > nością nie łamałby przepisów i nie jeździłby nieprzerejestrowanym wózkiem. Inte
        > resuje mnie, jakie jeszcze profity mają panowie bonzowie z Zarządu Województwa
        > (poza fontanną oczywiście) związane z ich "ciężką" "pracą" - lektyka, garsonier
        > a?. No i kolejne pytanie - czy z racji użytkowania tego samochodu odprowadza po
        > datek?

Uważaj chłopczyku,zeby ci główeczka nie pekła od tego niby myślenia :))))))))))))
        Umówmy sie ,ze mysleniem na te tematy nie bedzie sie zajmował bo twoja domena jak piszesz w innym watku jest kał !
        • frych47 Re: Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to 14.10.12, 10:14
          czlowiekzbydgoszczy napisała:

> Umówmy sie ,ze mysleniem na te tematy nie bedzie sie zajmował bo twoja domena j
          > ak piszesz w innym watku jest kał !

A co? Znowu macie zawaloną starówkę, to nie tu gadu-gadu tylko się brać za robotę, turyści przyjadą i jak będzie wyglądać ta potęga.
          • czlowiekzbydgoszczy Re: Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to 14.10.12, 11:00
            frych47 napisał:

> czlowiekzbydgoszczy napisała:
            >
            > > Umówmy sie ,ze mysleniem na te tematy nie bedzie sie zajmował bo twoja do
            > mena j
            > > ak piszesz w innym watku jest kał !
            >
            > A co? Znowu macie zawaloną starówkę, to nie tu gadu-gadu tylko się brać za robo
            > tę, turyści przyjadą i jak będzie wyglądać ta potęga.

Poproś pana tomaszewskiego, znany spec od "szczania" na wszystko :)
            • hassleader Re: Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to 15.10.12, 03:26
              czlowiekzbydgoszczy napisała:

> Poproś pana tomaszewskiego, znany spec od "szczania" na wszystko :)

A co, szcza na ciebie, człowieczkozbydgoszczy, czy jak?
              Lubisz "złoty deszcz"?
              Nowa informacja na temat twoich preferencji może być kluczowa po unormowaniu stosunków między Bydgoszczą, a Trolluniem. Zawsze dostaniesz pracę, gwarantuję, znajdą się chętni...
              • ababyd Re: Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to 15.10.12, 08:16
                Po co Tobie to?
                Chcesz być szanowanym, szanuj innych - nawet niechętnych Tobie.
                Serdeczności, AA.
                • syn_biskupa Re: Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to 15.10.12, 08:23
                  ababyd napisał:

> Po co Tobie to?
                  > Chcesz być szanowanym, szanuj innych - nawet niechętnych Tobie.
                  > Serdeczności, AA.

daj się opluwać a będziesz szanowany, motto AA.
                  • ababyd Re: Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to 15.10.12, 13:04
                    Wolę odniesienia do PŚ.
                    AA
                • arafat11 Re: Jeżeli jeździ samochodem z rejestracją CT, to 15.10.12, 14:18
                  czy pan H.szanuje bydgoszczan?
                  wciskajac im kit i mowic , ze wszystko jest dobrze po prostu klamie a to oznaka braku szacunku...dlaczgeo domaga sie Pan szacunku dla takiej osoby, ktora jeszcze ma za to placone ?
                  na szacunek trzbea sobie zasluzyc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka