Dodaj do ulubionych

Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością je...

16.10.12, 07:33
Przecież nie chodzi o bezpieczeństwo tylko o KASĘ! Ktoś ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości???
Obserwuj wątek
    • tedek1 Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością je... 16.10.12, 08:04
      A ja jestem ciekawy kim jest Alvin Gajadhur...
      • azbyd Re: Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością 16.10.12, 14:49
        Alvin Gajadhur Rzecznik Prasowy Inspekcji Transportu Drogowego
        Czas się przyzwyczaić, że w Polsce mieszkają osoby o obco brzmiących imionach i nazwiskach.
        Poza tym włada poprawną polszczyzną www.youtube.com/watch?v=xjefrh6jiHs

Problemem nie jest kto tylko co się dzieje z drogami w naszej okolicy.
    • dan1-000 POdziękujmy 16.10.12, 08:44
      Ryżemu i JV Rostowskiemu, za to że w budżecie 2013 przewidują wpływy z kar i mandatów na poziomie przekraczającym 20 mld PLN.
      www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/piraci-i-deszczowka-uratuja-budzet
      • naubyd Re: POdziękujmy 16.10.12, 09:26
        Ja im dziękuję. Debile przekraczający szybkość dopuszczalna, póki im się udaje, powinni ponosić koszty leczenia innych debili którym się nie udało. Karać z największą surowością debili drogowych. Prawo jazdy samodzielne od 21 lat od 18 tylko z mamą w samochodzie.
        • dan1-000 Masz rację, 16.10.12, 10:47
          mamy taką narodową cechę, że nie znosimy ograniczeń. I uważamy, że depczą one naszą wolność i mamy moralne prawo by te ograniczenia łamać. Zakazy, nakazy, ograniczenia. Nieposłuszeństwo obywatelskie polegające na przestrzeganiu przepisów ... Świat na głowie stanął. Ale w tym wypadku rzecz nie w tym, a w kwestii, że mimo ogromnych obciążeń podatkowych i parapodatkowych łupieni jesteśmy na każdym kroku, z wmawianiem że to dla naszego dobra. Fotoradary i pomiary zamiast budowy dróg. By żyło się lepiej.
    • naubyd Re: Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością 16.10.12, 09:24
      Ja mam. Nie znoszę jełopów gnających ulicami mojego miasta. radary powinny stać na każdej większej ulicy. Jak widzę CNA i CBY to nigdy nie wiem co wywinie. Ani nie zachowa szybkości ani nie da znaku kierunkowskazem. Strach się bać. Mam w dupie to co mówią, ze trzeba płynnie itp. Są przepisy a w mieści drodzy wioskowi i tak szybciej nie dojedziesz niż Ci światła pozwolą.
      • orionwj3 Re: Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością 16.10.12, 19:42
        jak ja nie nawidzę idiotów z CB pchających się na chama na Szubińskiej w kierunku w twoim mniemaniu wiosek. Popatrz najpierw na siebie, potem osądzaj innych. Sam jeżdżę z tablicami CNA. Prawo jazdy rocznik 97. zero punktów karnych. rocznie około 30 tys.
      • ramboost Re: Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością 21.10.12, 01:10
        Wyjątkowo uogólniasz. To jak powiedzieć, że każdy Arab nosi bombę na pasie. Albo, że polityk zawsze mówi prawdę.
    • buraczyk Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością je... 16.10.12, 10:08
      A gdyby tak zbudować bezkolizyjne skrzyżowanie albo przejście podziemne. Czy przypadkiem nie było by bezpieczniej.
      • dziwny22 Re: Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością 16.10.12, 16:13
        buraczyk napisał:

> A gdyby tak zbudować bezkolizyjne skrzyżowanie albo przejście podziemne. Czy pr
        > zypadkiem nie było by bezpieczniej.

Jakie to smutne i przykre. Jednym budują autostrady, a nam system do kontroli i karania. Jednym budują piękne mosty, a nam spalarnię dla sąsiadów za nasze pieniądze. Jednym budują wspaniale lotniska, a u nas totalny marazm na lotnisku. Jednym remontują i modernizują dworce, a u nas tylko obiecują. Co też jeszcze ta władza, tak nienawidząca bydgoszczan, wymyśli?
        • lancer77 Re: Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością 16.10.12, 16:57
          dziwny22 napisał:
          > Jakie to smutne i przykre. Jednym budują autostrady, a nam system do kontroli i karania.

Masz trochę racji. Nie kwestionuję kontroli prędkości, ale w tym przypadku akurat to bezczelność stawiać system kontroli, wmawiając nam, że nie potrzebna nam ekspresówka.
    • bydziooutsider Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością je... 18.10.12, 21:21
      Ale ten system był kwestionowanym w aspekcie zgodności z prawem, tak mi sie coś kojarzy.
    • ramboost Postawią bramki i zmierzą, z jaką prędkością je... 21.10.12, 01:20
      Jakiś czas temu Wizzair wprowadził tytułem "eksperymentu" opłatę w wys 10 euro za normalny bagaż podręczny na trasie Katowice-Londyn. Bezpłatny pozostał mniejszy bagaż, który mieści się pod fotelem... Tłumaczono to (no, jakże by inaczej) "troską o pasażerów". Że nie będzie problemów z niedomykającymi się lukami nad głowami, że załadunek szybszy, waga mniejsza, a co za tym idzie, mniejsze zużycie paliwa. Jakby te 100 kg w tę, czy we w tę coś zmieniało.
      I od niedawna zasada ta obowiązuje już na wszystkich liniach Wizzair, bo próba okazała się "wielkim sukcesem". Tzn., pewnie pasażerowie byli zachwyceni dodatkową opłatą za bagaż i demonstrowali to tańcząc rumbę na pasach startowych, trzymając transparenty ze słowami poparcia dla "sukcesu".

Z tymi bramkami będzie DOKŁADNIE TO SAMO. Rozwiązanie jest znane wszędzie na zachodzie, są sprawdzone algorytmy, nie ma czego testować. Chodzi jedynie o pretekst do ogłoszenia za jakiś czas, że testy wypadły świetnie, kierowcy są zadowoleni i błagają, aby te bramki postawić, gdzie się da. I do tego wniosku rząd, jako wychodzący naprzeciw oczekiwaniom ludzi, się przychyli.
    • friedmar PO Palikot PSL SLD to może być każda partia 21.10.12, 12:10
      Polacy mają jedne z wyższych wskaźników śmiertelności na drogach.
      Jeżeli nie stać na na przebudowę substancji drogowej, musimy jeździć wolniej.
      Jeżeli kierowcy nie potrafią się dostosować do znaków - płacą mandaty.
      System fotoradarów i odcinkowych pomiarów prędkości jest lepszy niż policjant z radarem - bo obniża prawdopodobieństwo korupcji.
      Logiczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka