Dodaj do ulubionych

Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad...

• 7rybek W czasie wojny, ludzie sie mordują... 01.03.13, 11:29
      Tak było jest i będzie. Tak jest też w Palestynie, gdzie zydzi mordują i zydow morduja.
    • leslaw28 mnie interesuje jak Zydzi mordowali Polakow 01.03.13, 12:01
      to jest temat dla Polakow, ale nie pojawi sie w zydowskiej gazecie GW

Leslaw Dobrzanski
    • leslaw28 Pogromy???? 01.03.13, 12:07

Zydzi podczas kilkunastu dni morduja ponad 1400 Palestynczykow i nikt z zydowskiej gazety sie nie zajaknie i nie uzyje takiego stwierdzenia.Ile tych pogromow bylo w kazamatach UB, NKWD itd. zginely setki tysiecy Polakow, a oprawcami zawsze byli Zydzi. Mord Katynski tez byl zydowski.Komunizm byl zydowska ideologia i praktyka.

Leslaw Dobrzanski
    • czesio48 A po wojnie UB 01.03.13, 12:10
      Po wojnie zamordowano ileś tys patriotów w UB i sądach wierchuszka to byli żydzi.
    • agiatami ustawodastwo przed wojna tajemne? 01.03.13, 12:22
      oceniac zachowania wedlug wspoczesnych kryteriow ludzi ,ktorzy mieli inny zasob wiedzy, mozliwosci leczenia sie i ktorym wpajano religie posluszenstwa bezwarunkowo-bezmyslnego mozna a nawet trzeba gdy wyciaga sie konstruktywne wnioski na przyszlosc ale gdy ocenia sie po to tylko aby powiedziec ,ze to podli ludzie byli to wowczas fatalnie to swiadczy o wydajacym opinie i najwazniejsze KTO PODPUSZCZA GLUPICH POLAKOW NA SIEBIE?
      przepisy prawa sa jawne i mozna je znalezc w internecie.
      konieczne jest porownanie praw obowiazujacych w innych krajach.
      istotna jest "wiesc gminna" o zydach.
      zdrowie bylo uwarunkowane posluszenstwem wobec kosciola (o uwczesnej medycynie tez mozna poczytac w internecie).
      w kosciele ! w sandomierzu jest malowidlo pokazujace jak zydzi morduja chrzescijanskie dzieci a wiec jest to swieta prawda bo w kosciele jest to pokazane !
      moja babcia pojechala do pracy do przedwojennej warszawy z lubelskiej wsi i uciekala od zydow bo bala sie ,ze ja ZJEDZA !
      kto na wsi rozpowiadal takie brednie?
      dlaczego wyksztalceni ludzie pozwalali dziadom tak myslec?
      dlaczego z polakow robi sie szubrawcow przed swiatem?
    • leslaw28 Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Polakow 01.03.13, 12:25
      wspaniale nazwisko, dekonspiruje Zyda/Zgliczynski?
    • mariusz-boro Za to żydzi z NKWD mordowali Polaków systemowo. 01.03.13, 12:43
      Napiszcie ludziom, dlaczego zaraz po wkroczeniu Ruskich żydzi tak masowo garnęli się w szeregi NKWD. Napiszcie czym się kierowali. Chęcią zemsty na Polakach, chęcią rabunku ich majątku czy tylko zwykłym tchórzostwem? Istnieją archiwa, więc może da się ustalić faktyczną liczbę żydowskich morderców z NKWD. Co powodowało,że było ich aż tylu?
      • hanyszameryki Re: Za to żydzi z NKWD mordowali Polaków systemow 01.03.13, 19:48
        A co z poskimi mordercami Polakow? UB bylo w 99%-ach polskie. A SB po 1968 - w 100%. W latach 80-tych Polacy przesladowali i mordowali ksiezy w Polsce.
        • leslaw28 Re: Za to żydzi z NKWD mordowali Polaków systemow 01.03.13, 23:01
          bylo dokladnie odwrotnie, UB byz zydowskim narzedziem terroru
    • tw52 Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad... 01.03.13, 12:48
      powinno sie wiecej w Polsce pisac o tym, ze 50-60 milionow ludzi bylo ofaiarami najwiekszego holokaustu 20 wieku - w ZSRR.
      Solzenicyn, w duzym stopniu rosyjski nacjonalista, wiec moze nie w 100% obiektywny, znakomicie jednak faktami dokumentuje teze, ze Zydzi byli odpowiedzialni za prawie caloksztalt tej tragedii.
      mimo tego, ze jest Noblista z literatury, jego ksiazka (druga czesc historii Zydow w Rosji "200 lat razem") jest na indeksie w calym swiecie zachodnim i nie ma tlumaczenia calosci. moze ktos przetlumaczy na polski?

• muzzyczny Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad... 01.03.13, 12:56
      czemu słuzy tena artykuł

bronicie fałszywych Żydów Khazarów i Aszkenazi
      a prawdziwi Żydzi myślą co innego?
      ZNIESŁAWIENIE, CZYLI PRAWDA O TZW. ANTYSEMITYZMIE
      www.youtube.com/watch?v=NSErQFWJC9o
      a poza tym
      whatreallyhappened.com/IMAGES/GazaHolo/index.html

Szokujące wyznanie: Izraelska gazeta donosi, jak Żydzi mordowali Polaków
      Izraelska gazeta „Maariv” z 21 lipca 1971 r. wyjawia końcowy sekret katyńskiej masakry.
      Wydra powiedział izraelskiej gazecie „Maariv” jak trzech sowiecko-żydowskich oficerów, którzy też
      byli świadkami zabójstw, powiedziało mu o mordowaniu. Zaznaczył, że dochowa tajemnicy przez cały
      czas, ale teraz chce ją wyjawić, nim umrze.

Nazwał swojego informatora sowieckim majorem Joshua Sorokin, który przyznał się, że brał
      udział w masowych egzekucjach na początku wojny. Gazeta przytoczyła wypowiedź Vidry:
      „Żydowski major w tajnej sowieckiej służbie i inni oficerowie przyznali mi się, że okrutnie
      zamordowali 12 tys. polskich oficerów w lesie katyńskim po wybuchu II wojny światowej”.

W drugim obozie pracy dwa lata później dwóch innych oficerów powiedziało, że brali udział w
      mordach. Wydra powiedział, że wierzyli w niego, ponieważ był Żydem.

Jeden z oficerów, utożsamiany jako porucznik Aleksander Susłow, powiedział mu:
      „Chcę ci opowiedzieć historię mojego życia”. Tichonow (drugi oficer) i ja jesteśmy dwoma
      najbardziej nieszczęśliwymi ludźmi na całym świecie. Mordowałem »polaczków« moimi własnymi
      rękami. Zastrzeliłem ich.”
    • bezpocztyonline Linia pomiędzy "Polską A" a "Polską B"? 01.03.13, 15:22
      Te punkty na mapce wyraźnie tworzą linię graniczną pomiędzy "Polską A" i "Polską B".

Bardzo ciekawe zjawisko...
    • dyzlav Zagdaka Kubusia Puchatka 01.03.13, 15:25
      Zagadka brzmi tak: czy ja mam teraz przyjść i autora artykułu pocałować w rękę?

Nikt nie przeczy, że były pogromy, że była niechęć, nienawiść i niezrozumienie, przemoc i tak dalej. Pozostaje pytanie, co do tego doprowadziło?

Artykuł jest napisany w taki sposób, że ma budzić poczucie winy labo krzywdy, a nie jest rzeczowym opisem faktu, nie wiem zresztą, po co się tu znalazł, ni stąd, ni zowąd.

Żydzi stworzyli uprzywilejowaną biznesklasę w późnym średniowieczu, i chociaż bezpośrednio nic złego ludziom nie robili, to pośrednio bogacili się kosztem miejscowych. To oczywiste. A ja głupi ludek zorientował się, że ktoś ich wali w d...pę, to reagował tak, jak potrafił.

Jeśli ktoś kłamie, nie widać, co robi, ale widać skutki jego działalności, to do jasnej cholery, nie ma sie co dziwić, że budzi niechęć.

A przecież wiadomo, że pieniądze to bardzo ważna sprawa. Chodziło o szmal, handel, rynek, i na tym tle dochodziło niejeden raz do krwawych starć, a ponieważ w owym czasie Żydzi nie inwestowali w siły zbrojne, to mieli przesrane (chodzi mi o średniowiecze i nstępne epoki).

W XIX i XX wieku istniały regularne żydowskie mafie, obok ormiańskich i innych. To samo widziałem, włócząc się po zachodniej Europie, poprzejmowane knajpy przez całe klany Hindusów, poprzejmowane wszystkie miejscówki, gdzie szlajają sie turyści, to samo mamy z wietnamskimi knajpami, z tureckimi kebabami i tak dalej. Kto tych ludzi tu wpuścił? Przez to, ze zalali kraj tanim żarciem, Polacy mają trudniej w rozwijaniu gastronomii.

Mamy XXI wiek, zrozumienie dla tych ludzi, dla uchodźców, pewnie również dzięki temu, czego nauczyliśmy się przez ostatnie tysiąc lat. Nie lubię ciuli, którzy za bezrobocie i brak kasy wyżywają się i obrażają małych Wietnamczyków w ich budkach. Trzeba jednak pamiętać o własnym interesie. Tych ludzi trzeba zasymilować, bo tworzą getta - Żydów nikt w gettach nie zamykał (działo się to dopiero w XX wieku), sami od początku chcieli być osobno, mieli osobne prawo, język, i tak dalej, doprowadziło to do powstania narodu w narodzie, i eskalacji konfliktu. Historia się powtarza, na skutek błędnie prowadzonej polityki imigracyjnej będzie znowu to samo.

Wszystkiemu był winien judaizm, który nie pozwalał młodym Żydom odejść od sitwy, aby prowadzić własne życie. Taka jest smutna prawda, la niektórych bluźniercza, a mnie to g....wno obchodzi.

• hassleader Re: Zagdaka Kubusia Puchatka 05.03.13, 02:37
        Bardzo analityczne podejście do sprawy. Dlaczego tak się dzieje? Może historia Asyryjczyków w Szwecji odpowie na to pytanie, bo schemat jest dokładnie ten sam, ale z XX wieku.
        W wielkim skrócie: Asyryjczycy, Kurdowie i Turcy walczyli o prymat. Kurdowie sprzymierzyli się z Turkami i wybili Asyryjczyków prawie do nogi. Kilkadziesiąt tysięcy wyemigrowało do Szwecji i do innych krajów skandynawskich. Oczywiście, dostali azyl, możliwość nauki w szkołach, ale zatrudnienia już nie. Z powodów rasowych. Więc ta mniejszość asyryjska zaczęła tworzyć swoje biznesy; bankowe, pożyczkowe, sklepowe. Dzisiaj są bardzo ważną grupą finansowych tuzów, bo dorobili się na finansowych operacjach, a to tylko dlatego, że Szwecja w swoim izolacjoniźmie nie dała im szansy pracy w fabrykach jako zwyczajny robol. No i niechcący wykształciła klasę bankierów.
        I dokładnie to samo zaakceptowała Polska, przyjmując Żydów kilka wieków temu, i czego owoce zbieramy do dzisiaj.
        Uprzedzając wrzaski, to nie jest post antysemicki, to jest czysta prawda historyczna.
        • belphegor-pisu Re: Zagdaka Kubusia Puchatka 12.03.13, 22:05
          Zanim coś napiszesz pismatole to poczytaj trochę na ten temat. Polecam książkę Henryka Grynberga: " Memorbuch"
    • playingboy Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad... 01.03.13, 15:46
      I taki przekaz dzięki Gazecie idzie w świat - Polacy mordercy Żydów. Czy kiedykolwiek zobaczę artykuł o Polakach - Sprawiedliwych wśród Narodów? Przypomnę za Wikipedią - 6339 Polaków to najliczniejsza nacja wśród odznaczonych. Albo artykuł o oficerach NKWD katujących po wojnie polskie podziemie AK? Przecież ponad 90% oficerów NKWD i polskich SB-ków miało korzenie żydowskie vide: -www.warszawskagazeta.pl/historia/1315-oprawcy-ktorzy-mordowali-pod-zmienionymi-nazwiskami-.
    • jurakuz za to były Koniuchy, Naliboki, Skidel, Grodno... 01.03.13, 18:01
      i tamte zbrodnie żydów na Polakach nie budzą wątpliwości. O katowniach UB nie wspominając
    • kusy123456789 Jak brat Michnika Polaków morodował. 01.03.13, 19:23
      Kiedy bedzie taka ksiązka ??
      • michel.gue Re: Jak brat Michnika Polaków morodował. 01.03.13, 23:39
        Pośmiertnie aby nakład wzrósł. Bohaterski NKWDzista walczył z 'reakcją antysemicką' hehe. Ale fakt faktem tylko głupi naród takich zbrodniarzy jak Stefan Michnik puszcza wolno. To znaczy, że Polacy lubią być nmordowani, poniżani, niewoleni a w UE największym ludnościowo biedakiem z represyjnym i nadmiernie rozbudowanym (1989r 160tys. urzędników - 2013, 460tys w kryzysie....) aparatem państwowo/reżimowym.
        To chyba celowa polityka aby czuć niechęc do kraju i ludzi mieszkających dookoła.
    • cube3006 Pogrom Żydów - moja wina 01.03.13, 19:33
      Jestem kur*a zmeczony wmawianiem mi jakim to anty-semita jestem a szczegolnie o mojej (rzekomej) polskiej winie i udziale.

Wiec nie chce sie wiecej juz ukrywac i przyznaje publicznie, ze, faktycznie, jestem winny – dzwonilem do ojca i syna i ducha swietego, i namowilem ich zeby im wpie*dolili, a szczegolnie tym w Bydgoszczy. Tylko nie myslalem, ze zrobia to tak ochoczo i doszczetnie.

A na serio
    • wagadudu Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad... 01.03.13, 20:08
      A jeśli nawet mordowali w tej Bydgoszczy to co z tego, hm?
    • brauling Wyciaganie starych brudow ciag dalszy! 01.03.13, 20:27
      Znowu wyciaganie starych brudow jak zwykle, brakuje tylko artykulu jak Żydzi mordowali Polakow.Albo Palestynczkow o tym sie o dziwo niepisze!
    • wladeczekk Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad... 01.03.13, 21:38
      aż to są qu... z GWówna,
      ja przepraszam za moje słownictwo ale trudno zachować się inaczej,
      przeglądam to GWówno nie po to bo lubię czy znajduję coś ciekawego, lecz po to, żeby zobaczyć jaka straszna jest nienawiść tego GWówna do narodu polskiego,
      jak można pozwolić żeby taki szmatławiec był wydawany w PL ?
      całe to GWówno razem z tym naczelny powinno się zamknąć w pizd-du.
      jątrzą, sieją nienawiść a to do kościoła, a to do księży, a jak czytam artykuły o tym jaką to żydzie mają i mieli krzywdę na ziemiach polskich to mnie krew zalewa
      może sobie na to zasłużyli ???
      jeżeli jakiemuś żydkowi dzieje się krzywda, to rozpisują się bydlaki cały tydzień, a jeśli to Polacy lub Polki są znieważane przez żydków (przykład siostry Radwańskie ) to cisza, ani słowa.
      Goebbels przy GWównie to pikuś
    • augenthaler Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad... 01.03.13, 22:08
      Nie rozumiem jednej rzeczy. Czemu niektorzy probuja rozgrzeszac przedwojennych polskich faszystow, bojowkarzy czy innych zwyrodnialcow? Jesli napadali na zwyklych ludzi, tylko dlatego, ze ci byli Zydami, to nalezy ich potepic. Co tu jest dalej do wyjasnienia?
      Jesli w Bydgoszczy byla przemoc wobec Zydow, a z artykulu wynika, ze tak, to wstawiamy kropke na mapie i po sprawie. Pogrom, wystepek, jaka to roznica dla zastraszonych ludzi? Zaden z Was, obroncow zwyrodnialcow, nie chcialby nigdy stac sie obiektem ataku rozwydrzonego nacjonalistycznego tlumu.
    • lampek3 Dzień Żołnierz Wyklętych, a wy hieny pamiętacie??? 01.03.13, 22:11
    • arkady.ronin Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad... 01.03.13, 22:36
      Od swoich dziadków wiem, że w Oświęcimiu przed wojną było tak, że raz się chłopaki bili pod synagogą, innym razem pod kościołem. Różnie bywało ale jakoś obozu zagłady jedni drugim nigdy nie wybudowali przez kilkaset lat wspólnej koegzystencji. Po co więc rozgrzebywać holocaust i podpinać pod to jakieś przedwojenne burdy? Jest jakaś taka chorobliwa potrzeba Syjonistów, by zniechęcić kolejne pokolenie z Izraela do Polski. Podejrzewam, że chodzi o to by im się nie mieszało gdzie jest ziemia obiecana. Zwłaszcza, że prawie połowa populacji z Izraela pochodzi właśnie z naszej niszy kulturowej z rzeczpospolitej wielu narodów i to u nas mieszkając zdobyli swoją pozycję, wykształcenie i światopogląd. Wielu polskich patriotów było jakoś tam po kądzieli starego wyznania. Było by tak gdyby w Polsce Polacy nienawidzili Żydów? Coś mi nie bangla ta syjonistyczna retoryka. Lepiej by sobie już odpuścili. Już dość, nie trzeba. Ci co pamiętają Polskę z czasów swojej młodości już umarli, już nie trzeba więcej zniechęcających bajek dla kolejnego pokolenia. Teraz mogli by się chłopaki skupić na kolonizacji zachodniego brzegu a nam by mogli już odpuścić.
    • kazimirz Czy w Bydgoszczy doszło do pogromu Żydów? Zagad... 01.03.13, 22:46
      Gazeta zydorcza slusznie pisze o polskich pogromach, ale dlaczego to ciagle milczenie w temacie "polskich obozow koncentracyjnych"? Kiedy nastapi pelne obnazenie polskich zbrodni wobec polskojezycznych obywateli Narodu Wybranego ?
      Polskie "suki katolickie" i faszysci kaczystowsko-katoliccy nadal plugawie atakuja wszystkich, ktorzy postepowo-tolerancyjnie probuja odbrazowic zachowania Polakow wobec Narodu Wybranego i ich dobrowolna i masowa kolaboracje ze wszystkimi nazistami swiata przed, w czasie i po II Wojnie Swiatowej, az do dzisiaj.
      Chwala Generalom!
    • bastian_pl słówko o pogromach polaków przez Żydów koło Grodna 01.03.13, 22:55
      Po wejściu armii czerwonej na teren kresów wschodnich (okolice Grodna) miejscowa ludność białoruska do spółki z bojówkami żydowskimi (przy milczącym zezwoleniu rosjan) mordowała polskich osadników (piłsudczyków). Opowiadała mi to moja babcia, która tam wtedy mieszkała z rodziną. W czasie tych zdarzeń zostali zamordowani dwaj jej bracia i wielu znajomych i sąsiadów. Nie była to może ta sama skala co na Ukrainie i Wołyniu ale mimo wszystko od tych opowiadań włos się na głowie jeżył. Zresztą, nie jestem antysemitą a dodatkowo biorąc pod uwagę skalę okrucieństwa ludności żydowskiej i białoruskiej (z tych opowiadań) a także wiek babci myślałem że jej się coś poprzestawiało. W jej opowieściach bowiem z czasów 2 wojny światowej pojawiali się nawet hiszpanie (!), którzy krótko stacjonowali w jej wsi (a babcia potrafiła powiedzieć kilka dziwnych słów -rzekomo hiszpańskich). Jednym słowem uznałem, że babcia miała jakąś totalną fazę.
      Jednak kilka lat temu mając nawrót jakiś sentymentów rodzinnych zacząłem szukać informacji o historii tych rejonów w czasie wojny. Co prawda źródeł, z których można coś na ten temat się dowiedzieć jest mało, ale ku memu największemu zdziwieniu, opowiadania babci zaczęły mieć potwierdzenie w faktach historycznych. Nagle wszystko zaczęło układać się w logiczną całość. A już totalnie szczęka mi opadła gdy dogrzebałem się do informacji że wśród wojsk niemieckich atakujących Rosjan w roku 41 była Hiszpańska "Błękitna Dywizja". Wtedy uwierzyłem . Pogromy Polaków na Żydach ??? Ok. też były. Szkoda jednak, że nikt nie ma jaj głośno mówić o pogromach Polaków przeprowadzanych przez Żydów!
      Pozdrawiam
      Bastian

A tedy im wyznam: Żem was nigdy nie znał; odstąpcie ode mnie, którzy czynicie nieprawość.
      • hassleader Re: słówko o pogromach polaków przez Żydów koło G 05.03.13, 02:22
        Świetna retrospekcja. Kolejna cegiełka do budowy gmachu historii niezakłamanej.
        Pozdrawiam.
      • belphegor-pisu Re: słówko o pogromach polaków przez Żydów koło G 12.03.13, 22:08
        I dlatego TY oskarżając piszesz anonimowo, ty polski bohatyrze.
    • admin.srana.tory Pogrom żydów to małe morderstwo w stosunku żydowskich 01.03.13, 23:41
      W stosunku żydowskich mordów na Polakach i innych mniejszościach Europejskich
      przez żydo komunę Sowietów.
      Gdyby nie Hiteler wymordowali by żydzi całą Europę.

Prawda żydowska i nacjonalistów.
    • v_kolumna_v Zasmarkani kłamcy i polonofobi. 02.03.13, 05:40
      W wielu pracach naukowych udowodniono, że w tym okresie więcej Polaków zginęło zamordowanych przez Żydów niż odwrotnie. Te morderstwa miały zresztą kontekst bynajmniej nie rasowy tylko zupełnie inny, Przestań koszerna gazeto kłamać, judzić i szczuć jak to masz we zwyczaju.
      • mmarzka Re: Zasmarkani kłamcy i polonofobi. 09.03.13, 19:46
        Zgadzam się z panem.Żydostwo bralo udzial w mordowaniu naszych oficerow na wschodzie.Widocznie ludzie mieli dosć tego kloptliwego zydowskiego sąsiedztwa i z tad te wystąpienia.Uwazajcie i teraz bo przeginacie z gnebieniem Polakow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka