Dodaj do ulubionych

Astoria bez Ostromecka

22.07.04, 13:42
Drużyna Astorii Bydgoszcz straciła tytularnego sponsora. Firma Ostromecko,
producent wody mineralnej, zrezygnowała z dalszego finansowania bydgoskiego
klubu.

Wycofujemy się z zaangażowania w koszykówkę, więc w nowym sezonie nie
będziemy już sponsorem Astorii Bydgoszcz - powiedział nam prezes Ostromecka,
producenta wody mineralnej, Lech Bokiej.

Działacze "Asty" czynią usilne starania, aby w najbliższym czasie znaleźć
ewentualnego następcę.

za www.e-basket.pl

Pozdrawiam pana Zbigniewa Słabęckiego vel Czarny.

Czy ogłoszenie w poniedziałkowej Wyborczej: Astoria szuka managera, ukaze się
już w najbliższy poniedzialek czy jeszcze będziecie czekać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Astoria bez Ostromecka i ...bez Bakomy IP: *.crowley.pl 28.07.04, 22:11
      Dombrowicz zrobil wszystko by zniechęcić Bakomę do dalszej wspólpracy.
      Serdeczne kontakty ustaly następnego dnia po przekazaniu kasy przez Bakomę. Po
      prostu: żulia.
      • Gość: Revue Re: Astoria bez Ostromecka i ...bez Bakomy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 01:14
        - Szukamy nowego sponsora strategicznego. Astoria to dobry towar. Są kandydaci,
        z którymi rozmawiamy, ale o konkretnych nazwach za wcześnie mówić, żeby nie
        zacieśniać kręgu negocjacji. W związku z tym, że prezesi tych firm i korporacji
        są często na urlopach, rozmowy mogą się przeciągnąć do końca sierpnia -
        deklaruje prezes Astorii, wiceprezydent Bydgoszczy Maciej Obremski.

W minionym sezonie wprawdzie w nazwie i na koszulkach zespołu było Ostromecko,
        ale to nie producent wody mineralnej dał większość pieniędzy na utrzymanie
        pieniędzy. Ponad milion złotych spłynął do Astorii z innego źródła - z zysku
        Komunalnego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej, którym dysponuje miasto jako
        jeden z udziałowców tej spółki. To dlatego na parkiecie hali Łuczniczka
        wymalowano loga KPEC-u.

Czy Astoria ma znowu szanse na wsparcie ich tymi "politycznymi pieniędzmi"? -
        pytam Obremskiego

- Wiem, dlaczego określa je pan mianem "polityczne". Ich przekazanie wzbudzało
        rzeczywiście kontrowersje w różnych obozach politycznych w radzie miasta.
        Udowodniono jednak wprost, że nie odbyło się to kosztem mieszkańców. Nie miało
        to wpływu na cenę ciepła. To zupełnie inna kieszeń - mówi Obremski.

A czy w tym sezonie Astoria też otrzyma pieniądze z zysku KPEC - pytam ponownie
        wiceprezydenta

- Wszystkie możliwości trzeba rozważyć, ale w tej kwestii decyduje tylko
        prezydent Dombrowicz - stwierdza prezes Astorii.
        • Gość: JODA Re: Astoria bez Ostromecka i ...bez Bakomy IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.07.04, 15:11
          Żenujące. Pieniedzy na komunikację podobno nie ma i nie było. Tymczasem okazuje
          sie że pieniadze są ale na klub którego prezesem jest wiceprezydent miasta.
          Żenujące.
        • okularnik57 Re: Astoria bez Ostromecka i ...bez Bakomy 29.07.04, 18:49
          Prezydent Obremski mówi:

Udowodniono jednak wprost, że nie odbyło się to kosztem mieszkańców. Nie miało
          to wpływu na cenę ciepła. To zupełnie inna kieszeń - mówi Obremski.

A ja się pytam: Jak to "nie kosztem mieszkańców" ?! A skąd w KPEC-u są te
          pieniądze , nie od mieszkańców przypadkiem?! Ja np. wolę płacić mniej za
          ciepło, a nie dokładać do Asty, bo wg mnie jest to właśnie m.in. moja kieszeń.
          • Gość: piter Re: Astoria bez Ostromecka i ...bez Bakomy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:39
            jak byl jasakiwicz i dawal kase na goolloobba
            i upadla polonie to kurwa jakos nikt nie grzmial
            tylko wszyscy bili brawo bo tomus jezdzil
            w bydgoszczy a teraz jak ktos postawil na basket
            to zaraz afera a ja niewiem o co ze mlo0dzi
            ludzie maja gdzie w sobotni wieczor spedzic
            czas i nie pija browara po bramach a ogladaja
            ciekawe widowisko piter

• Gość: JODA Re: Astoria bez Ostromecka i ...bez Bakomy IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 30.07.04, 07:32
              A kto mówi że to co robił Jasiakiewicz było ok ?
              Jeśli było tak jak piszesz to to tez jest nagane. ylko przypominam ze obecny
              prezydent potępiał w czambuł takie zachowania. Warty Pac Pałaca ?
              • Gość: zebb Re: Astoria bez Ostromecka i ...bez Bakomy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 08:17
                Porównując obie te postacie: po Jasiakiewiczu przynajmniej coś zostało
                (oczywiście mam na myśli inwestycje), a co zostanie po obecnie rządzących - na
                razie niewiele widać i zanosi się, że tak już zostanie. Jeżeli chodzi o
                dotowanie Astorii ze środków KPEC-u, to jest chore, że mieszkańcy mają tak
                wyśrubowane opłaty za ciepło po to żeby dokładać do Astorii. Czyli wszyscy
                emeryci dokładają do tego interesu!
                • Gość: JODA Re: Astoria bez Ostromecka i ...bez Bakomy IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 30.07.04, 14:45
                  podpisuje sie pod wszystkim co napisaleś mimo ze głosowałem na KonDoma.
                  Pozd
                  JODA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka