ewa_sk 04.04.13, 13:31 czy ktoś zamawiał tam ciasta albo torty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bianna Re: cukiernia rem marco 06.04.13, 19:53 Tak, zdecydowanie lepsza od Sowy czy Staropolskiej. I tańsza. Co chciałabyś wiedzieć? Ja jestem fanką kostki porzeczkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: cukiernia rem marco 07.04.13, 12:56 faktycznie tańsza i to sporo, ja chcę tam zamówić tort i ciasta na komunię, kilka ciast po kawałeczku kupiłam w piątek - b.smaczne, nie wiem jak z tortami Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Re: cukiernia rem marco 08.04.13, 07:46 Dwa razy miałam tort: na urodziny corki i mamy. Oba smaczne, uważam, że niczym nie odbiegają od droższych Sowy czy innych. Z tego co mi mówiła kobietka w sklepie, mają kostki o takich makach jak torty, np. kostka królewska, porzeczkowa, toffi. Weź sobie po kawalku, posmakuj. Ja mialam raz tort czekoladowy, raz królewski. Oba całkiem, całkiem, jadłam wszak lepsze, ale nie z bydgoskich cukierni. Nie ma co przepłacać, robią przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: cukiernia rem marco 08.04.13, 11:34 dzięki wielkie za rady, myślałam właśnie o królewskim, pewnie w tym tygodniu podjadę żeby kupić na próbę kawałek Odpowiedz Link Zgłoś
kapia-kalia Re: cukiernia rem marco 16.04.13, 19:14 uwielbiam ciasta z tej cukierni. Zamawiałam już dwa torty a w sobote odbieram następny. Polecam. Torty dla dzieci te z opłatkiem słabej jakości grafika, zamazana, 3d super :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: cukiernia rem marco 16.04.13, 21:30 a zamawiał ktoś tort na komunię - ksiażkę? Kiedyś na stronie mieli zdjęcia tortów okolicznościowych, teraz nie mają, ciekawa jestem czy wizualnie ładnie się prezentuje Odpowiedz Link Zgłoś
kapia-kalia Re: cukiernia rem marco 20.04.13, 21:02 To ja już mogę się wypowiedzieć. Ciasta są bardzo pyszne ale tortu już nie zamówie :( Bardzo mało estetycznie wykonane. Niestety musiałam szukać na szybko jakiegoś tortu dla córki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: cukiernia rem marco 21.04.13, 21:38 a zamawiałaś komunijny?Podobno mają mieć jakąś nową ofertę, na razie widziałam na Błoniu atrapę takiego tortu - masakra, jakby taki mi faktycznie zrobili to chyba bym sie załamała. Odpowiedz Link Zgłoś
kapia-kalia Re: cukiernia rem marco 25.04.13, 12:10 Nie, ja zamawiałam urodzinowy dla córki. Że byłam nie zadowolona to mało powiedziane. Bardzo bardzo niestarannie zrobiony tort. Cieszę sie ze waga nie odpowiadała zamówionej i ze nie musiałam go kupić. Ale ciasta sa bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: cukiernia rem marco 26.04.13, 18:11 dzięki wielkie za rady, tort w takim razie pewnie zamówię w staropolskiej a w rem marco ciasta. Z tymi tortami u nich to jakaś porażka, cały czas nie mają nic na stronie, podobno niedługo w sklepach maja mieć katalogi podejrzewam że to będzie już po przyjęciach Odpowiedz Link Zgłoś
foto.iza Re: cukiernia rem marco 27.04.13, 20:36 Zamówiłam u nich tort komunijny, dziś mąż odebrał a ja widziałam tylko zdjęcie w telefonie. Jutro go zobaczę i posmakuje to dam znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
foto.iza Re: do foto.iza 29.04.13, 22:35 Tort gościom smakował, pytali nawet czy ze Staropolskiej bo podobny :) Jedynie co zdobienie było inne niz ustalaliśmy wcześniej. Smak tortu był taki sam jak kupiona wcześniej kostka ciasta, więc polecam kupić i posmakować! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: do foto.iza 30.04.13, 09:07 czyli z wyglądu był ok? Zamawiałaś książkę?Właśnie najbardziej chodzi mi o wygląd, bo smak wiem, ze jest ok-myślałam o królewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
foto.iza Re: do foto.iza 30.04.13, 10:59 Miałam królewski jak chcesz to wieczorkiem podeśle Ci zdjęcie tortu, mój adres info@fotoiza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: do foto.iza 30.04.13, 14:31 Byłoby super!!!Wysłałam Ci przed chwilą maila to będziesz miała mój adres. Odpowiedz Link Zgłoś
foto.iza Re: do foto.iza 01.05.13, 13:44 ewa_sk napisała: > Byłoby super!!!Wysłałam Ci przed chwilą maila to będziesz miała mój adres. Poszło :) Odpowiedz Link Zgłoś
76aga2 Spleśniały tort na urodzinach -Rem Marco 01.10.13, 23:55 Piszę ku przestrodze… Moja córka miała dzisiaj urodziny i miała zamówiony tort z cukierni Rem Marco w Bydgoszczy. Dziećmi zajmowała się animatorka w osobnej sali i gdy dzieci zjadły tort to co zostało przyniosła do sali gdzie byli rodzice, zaczęłam kroić resztę tortu i okazało się, że warstwa między biszkoptem a masa truskawkową jest CZARNA!!! Jedna z mam odważnie spróbowała i zaraz wypluła, bo to była PLEŚŃ – bardzo gruba warstwa!!! Jestem załamana, bo dzieci na urodzinach mojej córki zjadły spleśniały tort! Dzwonił do mnie kierownik z cukierni i powiedział, że zawinił pracownik (ale na czym jego przewinienie polegało nie potrafił mi powiedzieć) i że mogę sobie do nich przyjechać i wybrać za darmo inny tort! Oczywiście odpowiedziałam, że chyba nie wyobraża sobie, że jeszcze kiedykolwiek moja córka weźmie do ust jakikolwiek produkt z ich cukierni. Nie wiem co dalej robić? Taka warstwa pleśni nie mogła się pojawić w krótkim czasie, ten tort musiał być bardzo stary. Teraz wszystkie dzieci czują się dobrze, ale jestem w kontakcie z ich rodzicami. Jutro z samego rana jedę do sanepidu, zgłosić, ze cukiernia naraziła zdrowie dzieci (3-5-letnich). Odpowiedz Link Zgłoś
foto.iza Re: Spleśniały tort na urodzinach -Rem Marco 02.10.13, 10:32 Aga nie zazdroszczę, nie fajnie wyszło :( Mam nadzieje, że dzieci się nie pochorują!!! Takie rzeczy się zdarzają tylko w tym przypadku pracownik był bardzo odważny myśląc, że klient nie zauważy takiego "dodatku" ! Moja córcia raz przecięła sobie wargę pijąc soczek z butelki gdzie był taki ostry wystający "zadzior". Byłam w szoku jak zobaczyłam krew i pierwsza myśl: "Czy nie wypiła soczku ze szkłem?"... ech! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: Spleśniały tort na urodzinach -Rem Marco 02.10.13, 22:54 To faktycznie porażka. Ja z Rem Marco nie miałam żadnych problemów, zamawiałam u nich tort i wszystkie ciasta na komunię a na początku września tort dla córki na urodziny, był świeży bo zostało go dużo po urodzinach i jedliśmy go jeszcze parę dni. Czasami kupuję też ciasta na niedzielę i jest ok. A swoją drogą nie rozumiem jak animatorka mogła nie zauważyć pleśni krojąc tort dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: Spleśniały tort na urodzinach -Rem Marco 03.10.13, 09:42 Widziałam właśnie zdjęcia tego tortu na gazeta.pl - masakra! Takie mam podejrzenie że oni nie robili Ci nowego tortu tylko wzięli jakiś ze sklepu, dołożyli wierzchnią warstwę i dali napis. Bo on wygląda dokładnie tak jak te gotowe, które mają zawsze w swoich sklepach. Przestaję tam zamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: Spleśniały tort na urodzinach -Rem Marco 28.11.13, 21:39 Ciekawa jestem jak skończyła się sprawa z tortem - cukiernia poniosła jakieś konsekwencje? Odpowiedz Link Zgłoś